Re: Έρωτας με διαφορά ηλικίας
¶ργησα να απαντήσω, παρόλο που το συγκεκριμένο θέμα το παρακαλουθώ από την αρχή και με προβληματίζει ιδιαίτερα... Με ποιους όρους μιλάμε; Μιλάμε για συναισθήματα με όρους της λογικής έχω τη γνώμη και πολλές φορές δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Μέχρι πρότινος θα μπορούσα να πω ότι όχι ακριβώς κατέκρινα τέτοιου είδους "έρωτες", αλλά δεν τους είχα και σε υπόληψη, θεωρώντας σίγουρο το εφήμερο του πράγματος. Ωστόσο καθώς περνούν τα χρόνια, μπορώ να πω ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δεν χαλιναγωγούνται, ούτε μπορούν να περιοριστούν σε ηλικίες, κοινωνικές θέσεις ή όποια άλλη σύμβαση (έχω την εντύπωση ότι είναι όλα αυτά συμβάσεις κοινωνικές). Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις αυτές που τέτοιοι "έρωτες" έχουν υποκείμενα υλικά ωφέλη, κατ' εμέ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι καλοδεχούμενοι. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα βιώματα του καθενός, ο ψυχικός του κόσμος ή ό,τι άλλο, δεν μπορούμε όμως να μιλάμε και για "θανάσιμο αμάρτημα"!
Αυτά τα ολίγα και από μένα!
Αγαπητοί φίλοι και μέλη του forum !
Διάβασα με πολυ ενδιαφέρον όλα τα μηνύματα καθως ειμαι απο αυτούς που βρίσκομαι " μέσα " σε αυτό που συζητάτε.
Ειμαι 33 χρονών, Δίδυμος στο ζώδιο με ωροσκόπο λιοντάρι. Οι μέχρι τώρα σχέσεις μου ειχαν πάντα μια διαφορά ηλικίας της τάξης των 2 -3 χρόνων.
Στις 26 Δεκεμβρίου που μας πέρασε γνώρισα και δέχτηκα το flirt ενος ατόμου 13 ολόκληρα χρόνια μικρότερού μου. Φυσικά κολακευτικα απο το γεγονός όμως δεν το προχώρησα λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Καθως όμως το άτομο συνέχισε το "στενό μαρκάρισμα" είπα να το δοκιμάσω.
Η σχεση αυτή όπως καταλαβαίνεται ειναι πολύ πρόσφατη και διανύει μόλις τον πρώτο μήνα της αρα δεν μπορω να μιλήσω για την εξέλιξή της.
Μπορω όμως να μιλήσω για τους προβληματισμούς μου.
Αρχικά με απασχολεί το κατα ποσο ανιδιοτελής ειναι αυτη η σχεση. Εχω δει πολλούς της ηλικίας μου και μεγαλύτερους να γινονται υποχείρια των μικροτερων και φιλόδοξων συντρόφων τους με στοχο την οικονομική ή/και κοινωνική ανέλιξη των δευτερων.
Επίσης ο παρορμητισμός και ενθουσιασμός που διακρίνει τους εφήβους με κάνει να κρατάω πολλές "πισινές" για τα συναισθήματα που εισπράττω. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να κατηγορήσω τον σύντροφό μου καθως το πιθανότερο ειναι να γίνεται ερρήμην του.
Τελος διατηρώ αμφιβολίες και για τον εαυτό μου καθως φοβάμαι μήπως αυτή η εφηβική ενέργεια, αθωότητα και ο αυθορμητισμός που τωρα βρισκω διασκεδαστικα και ευχάριστα μεσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας μου με το πέρασμα του χρόνου αρχίσω να τα θεωρώ χαζά, παιδιάστικα, ανούσια.
Ως Δίδυμος όμως μου αρέσει να εξερευνώ οτιδήποτε καινούριο. Και για μένα ολη η κατάσταση ειναι καινούρια. Και περνάω καλά. Και μου αρέσει. Και για να βρέθηκε στο δρόμο μου κάποιος λόγος θα υπάρχει. Και θα τον βρω.
Γιατι η ζωή ειναι μια περιπέτεια και θέλω να τη ζήσω. Γιατι στον έρωτα δεν υπάρχει "πρέπει" ή "δεν πρέπει". Η ηλικία ειναι ενα νούμερο. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ειναι αυτά που εισπράτουμε απο τους άλλους. Και πιστέψτε με οτι εχω δει ατομα "ώριμα" ηλικιακά να είναι "ανώριμα" στο μυαλό όπως βέβαια και το αντίστροφο.
Να 'στε όλοι καλά
ConstantinosT
Καλησπέρα σας,
Η δικιά μου γνώμη σε αυτό το θέμα είναι ότι παντα κάτι κρύβεται από πίσω.
Δηλαδή το χρήμα είναι η αιτία.
Δεν γίνεται μια 20 χρονών να είναι με έναν 40 και βάλε και να είναι μαζί του επειδή είδε τα ωραία του μάτια και έπεσε τέζα.
Και εγώ το μεταφράζω σε ([B]ΛΕΠΤΑ[/B] αισθήματα ) και όχι ο Ερως χρόνια δεν κοιτά.
:cheesy:
Quote:
Originally Posted by Rinoula
Καλησπέρα σας,
Η δικιά μου γνώμη σε αυτό το θέμα είναι ότι παντα κάτι κρύβεται από πίσω.
Δηλαδή το χρήμα είναι η αιτία.
Δεν γίνεται μια 20 χρονών να είναι με έναν 40 και βάλε και να είναι μαζί του επειδή είδε τα ωραία του μάτια και έπεσε τέζα.
Και εγώ το μεταφράζω σε ([b]ΛΕΠΤΑ[/B] αισθήματα ) και όχι ο Ερως χρόνια δεν κοιτά.
:cheesy:
Συμφωνώ εν μέρει. Αυτό γίνεται σε κάθε ηλικία, είτε είναι μικρή η διαφορά είτε μεγάλη! Έχω ακούσει για ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας όπου ο άνδρας είχε μια απλή δουλειά και εκείνη τον ερωτεύτηκε - όπως λέει γιατί αισθανόταν σιγουριά.
Και έχω γνωρίσει κοπέλα που παντρεύτηκε με κάποιον συνομίληκό της (πολύ μέτριας εμφάνισης) για τα "λεφτά" αισθήματα που αναφέρεις!!:toung:
Βρε παιδια!!!
Δεν ζουμε πλεον στην εποχη
που οι 40ηδες θυμιζαν τους παππουδες μας!!:bigsmile: :bigsmile:
Ειμαι 33 χρονών, Δίδυμος στο ζώδιο με ωροσκόπο λιοντάρι. Οι μέχρι τώρα σχέσεις μου ειχαν πάντα μια διαφορά ηλικίας της τάξης των 2 -3 χρόνων.
Στις 26 Δεκεμβρίου που μας πέρασε γνώρισα και δέχτηκα το flirt ενος ατόμου 13 ολόκληρα χρόνια μικρότερού μου. Φυσικά κολακευτικα απο το γεγονός όμως δεν το προχώρησα λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Καθως όμως το άτομο συνέχισε το "στενό μαρκάρισμα" είπα να το δοκιμάσω.
Η σχεση αυτή όπως καταλαβαίνεται ειναι πολύ πρόσφατη και διανύει μόλις τον πρώτο μήνα της αρα δεν μπορω να μιλήσω για την εξέλιξή της.
Μπορω όμως να μιλήσω για τους προβληματισμούς μου.
Αρχικά με απασχολεί το κατα ποσο ανιδιοτελής ειναι αυτη η σχεση. Εχω δει πολλούς της ηλικίας μου και μεγαλύτερους να γινονται υποχείρια των μικροτερων και φιλόδοξων συντρόφων τους με στοχο την οικονομική ή/και κοινωνική ανέλιξη των δευτερων.
Επίσης ο παρορμητισμός και ενθουσιασμός που διακρίνει τους εφήβους με κάνει να κρατάω πολλές "πισινές" για τα συναισθήματα που εισπράττω. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να κατηγορήσω τον σύντροφό μου καθως το πιθανότερο ειναι να γίνεται ερρήμην του.
Τελος διατηρώ αμφιβολίες και για τον εαυτό μου καθως φοβάμαι μήπως αυτή η εφηβική ενέργεια, αθωότητα και ο αυθορμητισμός που τωρα βρισκω διασκεδαστικα και ευχάριστα μεσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας μου με το πέρασμα του χρόνου αρχίσω να τα θεωρώ χαζά, παιδιάστικα, ανούσια.
Ως Δίδυμος όμως μου αρέσει να εξερευνώ οτιδήποτε καινούριο. Και για μένα ολη η κατάσταση ειναι καινούρια. Και περνάω καλά. Και μου αρέσει. Και για να βρέθηκε στο δρόμο μου κάποιος λόγος θα υπάρχει. Και θα τον βρω.
Γιατι η ζωή ειναι μια περιπέτεια και θέλω να τη ζήσω. Γιατι στον έρωτα δεν υπάρχει "πρέπει" ή "δεν πρέπει". Η ηλικία ειναι ενα νούμερο. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ειναι αυτά που εισπράτουμε απο τους άλλους. Και πιστέψτε με οτι εχω δει ατομα "ώριμα" ηλικιακά να είναι "ανώριμα" στο μυαλό όπως βέβαια και το αντίστροφο.
Aγαπητέ Κωνσταντίνε,
μαύρισα τα σημεία που θα ήθελα να σου επισημάνω αν μου επιτρέπεις.
1) Η μεγάλη διαφορά ηλικίας που νομίζεις ότι έχεις με την κοπέλα πιστεψέ με θεωρείται φυσιολογική μια και εισαι και εσύ μικρός όσο κι αν δεν το συνηδιτοποιείς αυτή τη στιγμή.Ενας άντρας στην ηλικία σου ειναι και μικρός και ώριμος ταυτόχρονα για πάρα πολλά πράγματα.Ειναι δηλαδή σχεδόν έφηβος αν σκεφτεί κανείς ότι ένας πολιτικός λιγο μετά τον μεσαίωνα θεωρούνταν στο άνθος της ηλικίας του γύρω στα πενήντα....
2)Η κοπέλα δεν είναι έφηβη.Μπορεί να έχει την διάθεση και την ενέργεια της ηλικίας της αλλά αυτό δεν προυποθέτει κιόλας ανωριμότητα σε μία σχέση.
3) Εγραψες για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη.Αν μπορείς και αξίζει να της τα προσφέρεις εσύ αυτά τότε κάντο.Μπορεί και να το ευχαριστειθείς πολύ.
4)Αφησα το καλύττερο για το τέλος.Την ρουτίνα της δεν θα την βαρεθείς ποτέ.Τι πιό ωραίο απο το να ζείς με εναν άνθρωπο χαρούμενο, αισιόδοξο, full απο ενέργεια, μπρίο, διάθεση για ζωή.
Αυτό δεν έγραψες κι εσύ στο τέλος;Πως θέλεις να το ζήσεις;Ζήσε το !Οπως κι νάχει θα είναι μοναδική εμπειρία και που ξέρεις μπορεί να αποβεί μοιραίο και για τους δύο.
Με τις ευχές μου
Σοφία
Συμπαθέστατε KonstantineT, αν φτάσει κάποια στιγμή στη ζωή σου που ο αυθορμητισμός και η αθωότητα σου φαίνονται χαζά και ανούσια, τότε θα πρέπει να προβληματιστείς για τον εαυτό σου!
Μια χαρά είναι η σχέση σου..μην σε απασχολεί το ενδεχόμενο να μην πάει κάτι καλά αύριο. Η ζωή μας δεν βρίσκεται στο μέλλον. Ζήσε αυτό που σου προσφέρεται εδώ και τώρα. Αν κάτι δεν πάει καλά κάποια στιγμή, ή καρδιά σου ή ή αντίληψή σου θα το συλλάβουν.
Μην αποστραγγίζεις την χαρά του σήμερα με άτοπες ανησυχίες για το μακρινό αύριο.
με συμπάθεια.
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Για μένα που είμαι Δίδυμος σίγουρα ισχύει. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για το άτομο που με ενδιαφέρει και είναι Υδροχόος....που μάλλον ισχύει δηλαδή.
Πραγματικά ωραία συζήτηση. Και συμφωνώ πως είναι απαραίτητο να ζούμε στο τώρα, αλλιώς η ανησυχία μας για το αύριο θα μας κατασπαράξει και θα ζήσουμε συμβατικά.Οσο για το αν μπορεί κάποιος/α να νιώσει ευτυχία μέσα σε μια σχέση με μεγαλύτερο/η,σαφώς και μπορεί. Αρκεί πάντα να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του/της αλλά και να κατανοεί τις διαφορετικές ανάγκες της/του συντρόφου του/της.:embarrest
Μπορει να ειναι το χρημα στην μεση
η
και το ατομο να εχει καποιες ψιλοτασεις παιδεραστιας
η
με αυτο το τροπο θελει να επιβεβαιωθει οτι ειναι ακομα ομορφος\ομορφη και τραβαει και τους μικροτερους σε ηλικια...
Παντως καποιες διδυμισιες αποψεις (παροτι ειμαι και εγω στο ωροσκοπο διδυμος) του στυλ "ζησε μονο για το σημερα και κανε οτι σου γουσταρει και μην σε νοιαζει το αυριο" δεν με βρισκουν συμφωνω
Για μενα αυτος ο τροπος ζωης ειναι ιδιαιτερα ανευθυνος, εγωιστικος ως ενα βαθμο, αλλα και ρηχος
Βεβαια απο κει και περα το τι θα κανει ο καθενας την ζωη του ειναι και δικαιωμα του