Συμφωνούμε ως παράδειγμα το έφερα κι όχι για να μας απαντήσουν.:love:
Printable View
Κυβερνήτης 3ου οίκου ο Ουρανός δίνει όλα αυτά που περιγράφεις και πράγματι στον 8ο οίκο δείχνει πως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα εξαρτάται ως ένα μεγάλο βαθμό από την ψυχολογία και συναισθηματική του φόρτιση.
Δεν είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, οι σκέψεις τους απαισιόδοξες, μελαγχολικές.
Πονηρός, επιφυλακτικός μπλα μπλα για συνεχίστε σας παρακαλώ που τα περιμένετε από εμένα.:love::love:
Αγαπητή Τίνα Κανείς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, λυπάμαι δεν ισχύει αυτό για μένα.
Συνεχόμενα καλούμαστε να αποδείξουμε και να καθιερώσαμε την Αστρολογία ως επιστήμη.
Μην στενοχωριέσαι δεν τα περιμένουμε όλα από εσένα.
Παρά την ευγενική μου συμπεριφορά στην ουσία προσπαθείς να υποβαθμίσεις το γεγονός μπόρεσα και βρήκα από τους πλάνητες και μόνο, για ποιον πρόκειται!
Στις μέρες μας δυστυχώς πολλοί θέλουν να δηλώσουν αστρολόγοι και βιάζονται να περιγράψουν τον χαρακτήρα κάποιου εκ του ασφαλούς χωρίς να είναι ικανοί να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία μπορεί να τους προκύψουν για παράδειγμα να περιγράψουν το παρελθόν ενός άγνωστου ατόμου ή να κάνουν έστω και μια επιτυχημένη πρόγνωση η οποία είναι σαφής και συγκεκριμένη.
Οι σημερινοί αστρολόγοι πολύ συχνά χρησιμοποιούν στις υποτιθέμενες προγνώσεις τους την λέξη ίσως και πιθανόν κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
Το πώς το βρήκα λυπάμαι δεν πρόκειται να αποκαλύψω τώρα και εδώ επειδή απαιτείται αλλά να είσαι σίγουρη ότι μπορώ να το επαναλάβω και δημόσια αν χρειαστεί, με ποιο δύσκολους όρους και όχι μόνον, μπορώ να βρω τον οπουδήποτε αλλά και που θα βρίσκεται την κάποια δεδομένη στιγμή, για παράδειγμα αύριο μεθαύριο μετά από ένα χρόνο κλπ. Όπως επίσης και που ήταν πριν ένα χρόνο κλπ.
Ο επαγγελματίας δεν είμαι εγώ για να θέλω να προβληθώ.
Το μόνο που θέλω είναι να δώσω την αξία που πρέπει σε αυτήν την επιστήμη.
Σχετικά με τους δίδυμους λυπάμαι αλλά διαφωνώ αυτό είναι και ένα σοβαρό λάθος της σύγχρονης αστρολογίας το να θέλουν να προσδιορίσουν σε ένα άτομο τα χαρακτηριστικά των ζωδίων.
Για παράδειγμα είσαι δίδυμος άρα είσαι αυτό ή είσαι εκείνο και μιλάω γενικά για όλους τους διδύμους.
Μου ζητάς να βοηθήσω στην ανάλυση ήδη το έκανα αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες.
Το πρώτο που λαμβάνουμε υπόψη μας είναι οι πλάνητες μετά τα ζώδια και μετά τον οίκο στον οποίο βρίσκονται και αυτά συνθέτουν όλα μαζί ένα χρώμα.
θα δώσω την σειρά πως μπορούμε να κοιτάμε τα πράγματα με απλό τρόπο.
1) βήμα Πλανήτης Δίας = μιλώ, κηρύττω, πλούτος ευμάρεια
2) βήμα Ζώδιο τοξότης = ιδεαλισμός.
3) βήμα Οίκος πρώτος = χαρακτήρας, προσωπικότητα, γενικά ότι έχει σχέση με τον εαυτό , σώμα.
Ας δούμε λοιπόν τι βγαίνει από αυτό> Μιλώ, πλούτος, ευμάρεια, ιδεαλισμός, χαρακτήρας.
1) βήμα Πλανήτης Κρόνος = περιορισμός
2) βήμα Ζώδιο Αιγόκερος = πρακτικός
3) βήμα Πρώτος οίκος = χαρακτήρας, προσωπικότητα, γενικά ότι έχει σχέση με τον εαυτό , σώμα.
Ας δούμε λοιπόν τι βγαίνει από αυτό> περιορισμός, πρακτικός, χαρακτήρας.
Συμπέρασμα άκαμπτος στον χαρακτήρα ιδιαίτερα όταν επηρεάζεται αρνητικά από τον Κρόνο κατά την διέλευση του.
Φυσικά οι πλάνητες, τα ζώδια και οίκοι είναι οι σηματοδότες πολλών άλλων πραγμάτων απλά έδειξα ένα γρήγορο και απλό τρόπο.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι ο Δίας και ο Κρόνος είναι ανάδρομοι.
Θα μιλήσω μόνο για τον ανάδρομο Κρόνο
Ο ανάδρομος Κρόνος κάνει το άτομο να αναζήτηση ένα διαφορετικό είδος ευθύνης
και σκοπό στη ζωή. Το άτομο θα πιεστεί είτε από τον πατέρα ή από τις Αρχές
να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τις πράξεις του. Ο οίκος που βρίσκεται μας δείχνει που θα απαιτηθεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση και να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες πως προκύπτει η φυλάκιση του Sean Penn Σχέση με τον Κρόνο.
Αν τελικά δείξω τον τρόπο που βρήκα για ποιον πρόκειται σύμφωνα με την θέση των πλανητών θα εκπλαγείς από την ευκολία του, μέχρι τότε όμως κάνε και λίγο προπόνηση μην τα θέλεις όλα έτοιμα.
Αγαπητή Ζackie η λαϊκή παροιμία διδάσκει: <<ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια>>.
Στην τύχη το βρήκα πάτησα στο Google βρες αυτόν τον χάρτη σε ποιον ανήκει και μου το βρήκε δοκίμασε το και εσύ. Έχεις χιούμορ
Μετά την αναφορά σου διάβασα τα σχόλια και το μόνο που βρήκα είναι αυτό.
Στο Λος ¶ντζελες έχει γεννηθεί.....και μην ρωτήσεις τίποτα παραπάνω!!!!
Ο συγκεκριμένος γεννήθηκε σε προάστιο του Λος Αντζελες δηλ άντε ψάξε βρες με βάση του Google.
Στην άλλη περίπτωση να γνώριζα το χάρτη, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ήμουν βιβλιοθήκη διάσημων και να γνωρίζω πλήθος από χάρτες, κανείς δεν θυμάται από έξω διαφόρους χάρτες και να μπορεί να τους βρει ανά πάσα στιγμή.
Επίσης δεν βρήκα κάποιο καταγραμμένο σημείο ότι πρόκειται για διάσημο ηθοποιό.
Αλλά ας πάρουμε ακόμη και αυτήν την περίπτωση να σου δοθεί ότι πρόκειται για έναν διάσημο Αμερικανό ηθοποιό που έχει γεννηθεί στο Λος ¶ντζελες και εσύ να βρεις δια μέσου του Google ποιος είναι…… θα γεράσεις αλλά δεν πρόκειται να το βρεις.
Τον συγκεκριμένο ηθοποιό η γιαγιά μου μάλλον τον παρακολουθούσε στην tv.
Αλλά ίσως να θα ήταν καλυτέρα να αποκαλύπτω σίγα σίγα την προσωπικότητα του και έτσι θα ήμουν περισσότερο αποδεκτός αλλά δυστυχώς προέκυψε λόγο λάθους κατανόησης από την δική μου πλευρά, το μόνο που κοίταξα στην αρχή είναι ο χάρτης και η πρόκληση να αναλυθεί ο χάρτης στον 1ο οίκο τίποτα άλλο.
Μην υποβαθμίζεις την ικανότητα της αστρολογίας αυτό που έκανα εγώ μπορούσαν το κάνουν και πριν χιλιάδες χρονιά όταν δεν υπήρχε το Google.
Τέλος διευκρινίζω ότι αποτελώ απλό μέλος και δεν είναι δυνατόν να γνώριζα εκ των έσω.
Καλησπέρα προς όλους,
Επειδή διαβλέπω να ξεφεύγουμε από το θέμα που ήταν απλά η εξάσκηση πάνω σε εναν χάρτη με την καθοδήγηση των αστρολόγων, θα παρακαλέσω θερμά να μην συνεχιστουν οι προσπάθειες επιβολής μέσα από το ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο και να επανέλθουμε στο θέμα.
Το ότι βρεθηκε σε ποιον ανήκει ο χάρτης δεν μας εμποδίζει να τον αναλύσουμε. Αντιθέτως, μπορει να μας δώσει και εναν έξτρα μπούσουλα. Και σαφώς δεν υποβαθμίζεται η ικανότητα του μέλους dvork, εφόσον μέσα από τα παρεχόμενα στοιχεία ανακάλυψε την ταυτότητα του χαρτη!
Θα παρακαλέσω λοιπόν, να μην προκαλούμε απαντήσεις σε έντονο υφος και να κρατήσουμε χαμηλους τόνους. Δεν ειναι κρίμα να χαλάμε ενα κουιζ με προσωπικές αντιπαλότητες, όταν τόσα μέλη που το διαβάζουν μαθαίνουν μέσω αυτου? Τι συμπέρασμα λοιπόν να βγάλουν τα μέλη? Ότι οι διδυμοι ειναι ξερόλες ? Ή ότι το μελος dvork μπορεί ανα πάσα στιγμή να βρει τι κάνει ο καθένας μέσω του χάρτη του?
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας και τυχόν αντιπαλότητες ας λυθούν με pms.:bigsmile:
Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που διαδραματίζεται στην ήσυχη και τίμια κοινότητά μας. Αυτό στην απλή γλώσσα λέγεται ξεκατίνιασμα!
Είχα κάτι μέρες να εισέλθω στον τόπο (που έγινε του εγκλήματος) και μπαίνοντας είδα αυτή την ωραία ιδέα της Τίνας να αναλυθεί ένα ωροσκόπιο και να γλιτώσουμε λιγάκι από τις άθλιες ερωτήσεις των οπισθίων που συνήθως έχουν να κάνουν με τον 5ο , 7ο , 8ο κτλ… Ωραία, είπα, εύγε και μετά… Αν είναι δυνατόν! Έλεος!
Γιατί dvork μας το έκανες αυτό; Και τι γράμμα είναι αυτό αγαπητέ συνάνθρωπε; Χολή, φαρμάκι, ειρωνεία, επιθετικότητα, σαρκασμός, ανταγωνιστικότητα… Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά θα γίνω γραφική και δεν υπάρχει άλλος τέτοιος ρόλος σε αυτό το «έργο».
Εδώ δεν είναι λαϊκό δικαστήριο, ούτε δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να ανακρίνουμε και να διενεργήσουμε έρευνα. Δεν ενημερώθηκες κατά την εγγραφή; Φάλαγγα, κεφαλοκλειδώματα, μαστιγώματα, αυγά στις μασχάλες και βγάλσιμο των νυχιών απαγορεύονται δια διαγραφής!
Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, και ούτε θέλω να μάθω!
Αυτό που ξέρω, είναι ότι η δημόσια προσβολή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου είναι πολύ αγενές για το άτομο και άβολο για όσους θέλουν απλώς να διαβάσουν κάτι, να μάθουν, να περάσουν καλά…
Σαν να είναι λίγα τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε σΆ αυτή χώρα, κάποιος αποφασίζει φασιστικά να μας κάνει «ιερόδουλη» τον τρόπο που διαλέγουμε να ξεσκάσουμε λίγο.
Δεν υπάρχει κεντρικός νους και κανείς δεν είναι ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.
Σιχαίνομαι την αγένεια και το θράσος. Εκθέτει το άτομο ακόμα και όταν έχει δίκιο.
Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς όταν εισβάλεις σε ένα χώρο, ακόμα κι αν αυτός είναι ηλεκτρονικός. Υπάρχουν κανόνες που ή τους ακολουθείς ή αποχωρείς.
Στην πραγματικότητα την ευγένεια ψυχής, ή την έχεις ή δεν την έχεις. Δυστυχώς.
Αν η αστρολογική υπεροχή είναι το μόνο που έχεις στη ζωή, να μην στο στερήσουμε. Αλλά άσε να στο δώσουμε από μόνοι μας. Δεν είναι κομψό να το διεκδικείς με τόση φασαρία - υστερία- παραλήρημα. Εντελώς μπανάλ!
Δεν θα «θανατολογήσω», για να το θέσω αδόκιμα, αλλά θα πω (μια και έγινε γνωστό ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ένα τραγικό συμβάν στην ζωή του με τον αδελφό του) ότι φαίνεται πως στα θέματα 3ου (αδέλφια , επικοινωνία κτλ) είχε κάποιες εμπειρίες να ζήσει.
Παρατήρησα ότι ο φυσικός κυβερνήτης του 3ου που είναι ο Ερμής (Δίδυμος) αλλά και ο κυβερνήτης του από ωροσκόπο, που είναι ο Ουρανός, βρίσκονται στον 8ο και δέχονται αρκετά δυσαρμονικές όψεις και οι δύο.
Αυτό, εκτιμώ, ότι δεν θα σήμαινε κάτι τραγικό αν δεν είχε γενέθλια όψη Κρόνου σε αντίθεση με την Σελήνη που θα μπορούσε να σημαίνει κάτω από συνθήκες, σκληρές οικογενειακές καταστάσεις (σελήνη-Καρκίνος- οικογένεια), όψεις από γωνιακούς οίκους (1ος , 7ος ) . ¶σχετα με τους οίκους στους οποίους βρίσκετε αυτή η αντίθεση, δεν παύει η φύση των πλανητών να μας λέει από μόνη της κάτι που έρχεται να το υποστηρίξει η όψη ¶ρης(πάλι κυβερνήτης 4ου ) τετράγωνο με Πλούτωνα και Αφροδίτη, αλλά και 150ο με τον Κρόνο.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και κακή επικοινωνία μέσα στο σπίτι. Μία επικοινωνία που καθιστούσε την ατμόσφαιρα πνιγηρή και δεν ενθάρρυνε την αυθόρμητα επικοινωνιακή έκφραση. Αυτή η ανάγκη για έκφραση (έντονη και βαθιά 8ος ) στην περίπτωση του ηθοποιού, βρήκε τρόπο έκφρασης.
Κοραλλία και Σωκράτη, ξέρω τι θα σκεφτείτε… αλλά εγώ απαλά-απαλά θα «πετάξω» ότι ο λατρεμένος μου ηθοποιός έχει Νότιο δεσμό στον 3ο . Απλά το λέω, έτσι… για την παρατήρηση.
Τίνα μίλα! Τουλάχιστον, δέσε μου τα μάτια όταν θα με πυροβολούν… :blink:
Αγγελική θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι τα μέλη μας έχουν κρίση κι είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Κανένα κουίζ δεν χαλάει με προσωπικές αντιπαλότητες ειδικά την στιγμή που ως διαχειριστές έχετε την δυνατότητα να βάλετε τα τελευταία ποστ σε άλλη ενότητα με άλλο τίτλο, άλλωστε κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στο παρελθόν.Το να μην μου δίνεις όμως την ευκαιρία να απαντήσω με την αιτιολογία του κουίζ, χαλάει εμένα προσωπικά που δεν έχω καμμία δουλειά να μιλήσω σε προσωπικά μηνύματα με κανέναν.
Γράφεις dvork "πως συνεχόμενα καλούμαστε να καθιερώσουμε την Αστρολογία ως επιστήμη".
Να υποθέσω ότι είσαι αστρολόγος ή μιλάς γενικά?
Όπως και να χει διαφωνώ.
Ποτέ δεν με ενδιέφερε να αποδείξω ότι η Αστρολογία είναι επιστήμη εκείνο το οποίο με ενδιέφερε ήταν να καταλάβει ο κόσμος ότι λειτουργεί, αν θα την κατατάξουν ή όχι στις επιστήμες με αφήνει αδιάφορη. Όποιος δεν θέλει να πειστεί δεν θα πειστεί κι εγώ δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Μίλησες για επιτυχημένη πρόγνωση η οποία, πρέπει να είναι σαφής και συγκεκριμένη.
Πόσο σαφής και συγκεκριμένη μπορεί να είναι μια πρόβλεψη όταν αναλύεις για παράδειγμα την διέλευση του Κρόνου στον 4ο οίκο κι όταν η διέλευση αυτή δείχνει παραπάνω απο ένα, δυο ή τρία γεγονότα. Φυσικά πάντα παίζει η γυάλα, το μυρίζω τα νύχια μου και πάει λέγοντας.....
Σου ζήτησα να αποκαλύψεις τον 'Ασσο στο μανίκι σου" αν και εφ' όσον ήθελες να βοηθήσεις τα μέλη .......... ζήτησα κι όχι απαίτησα, υπάρχει διαφορά. Το αν θα το επαναλάβεις δημόσια, με ποιο δύσκολους όρους και το τι μπορείς να βρεις ή όχι δεν με αφήνει απλώς αδιάφορη αλλά παγερά αδιάφορη.
Πίστεψε με δεν δίνεις αξία στην "επιστήμη" προσπαθώντας να με προσβάλεις, αντίθετα ανεβάζεις τις μετοχές μου και σε αυτό το σημείο πρέπει να σε ευχαριστήσω.
Αστρολογικά δεν είδα να μου χρεώσεις λάθη πλην του πορίσματος σου (αν θεωρηθεί λάθος μου) ότι προσδίδω χαρακτηριστικά των ζωδίων σε ένα άτομο. Δεν προδίδω χαρακτηριστικά ζωδίων σε ένα άτομο, πρόσδωσα ένα χαρακτηριστικό στον Ήλιο του Δίδυμου.
Αναρωτιέμαι αν θα έγραφα ότι ο Ταύρος είναι πεισματάρης θα έλεγες το ίδιο?
Με χρέωσες που δεν κατάλαβα την βοήθεια που εδωσες στα μελη με την αναλυση σου.
Το να δωσεις πληροφοριες που κυκλοφορουν στο ιντερνετ για την ζωή του δεν είναι βοήθεια αλλα ρεπορταζ.
Το να ερμηνευσεις τον Κρονο στον 1ο ειναι βοήθεια αλλά........ο Κρόνος τον κάνει ευέξαπτο?
Συγνώμη αλλά αυτή την ερμηνεία για τον Κρόνο στον 1ο πρωτη φορά την ακούω.
Αφού όμως βοηθησες κι εγω είμαι η χαζή της παρέας και δεν το κατάλαβα αναρωτιέμαι γιατί δεν το κατάλαβαν τα υπόλοιπα μέλη.
Η σειρά που έδωσες για να δούμε τα πράγματα με απλό τρόπο, δεκτή, επίσης κι όλα όσα είπες για τον ανάδρομο Κρόνο, ωστόσο ο Κρόνος στον 1ο οίκο δίνει προσωπική φυλάκιση κι όχι φυλάκιση πίσω από τα σίδερα μιας φυλακής, όχι τουλάχιστον από μόνος του, όπως μας το παρέθεσες.
Το σχόλιο για την Zacκie είναι, όχι μόνο προσβλητικό αλλά και άδικο απέναντι σε όποιον μαθαίνει τώρα Αστρολογία. Για να γνωρίζεις έναν χάρτη δεν χρειάζεται να είσαι δημόσια βιβλιοθήκη, πολύ αφελές το επιχείρημα σου. Πάνω από 40 000 μέλη είναι εγγεγραμένα, τι φαντάζεσαι ότι κανείς δεν τον είχε δει ποτέ τον χάρτη του Σον Πεν, εμένα περίμεναν?
Υπήρξαν κάποιοι που τον είχαν δει να κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, είχαν τα κότσια να μου στείλουν πρ. μήνυμα και να ρωτήσουν χωρίς να βγουν να το παίξουν ειδήμονες προσβάλλοντας τα υπόλοιπα μέλη που ακόμη μελετούσαν τον 2ο οίκο.
Αγαπητέ dvork το λάθος σου από την αρχή ήταν που βιάστηκες να απαντήσεις ( μήπως τελικά είσαι Κριός?) χωρίς να έχεις διαβάσει τα ποστ των υπολοίπων, αν το είχες κάνει θα ήξερες πως είχε ειπωθεί το επάγγελμα του κι ότι μελετούσαν τον χάρτη βήμα βήμα όχι γιατί ήθελα να προβληθώ αλλά γιατί μου το ζήτησαν τα ίδια τα μέλη επανειλλημένως. Αν λοιπόν το είχες κάνει δεν θα ένιωθαν προσβεβλημένα και θα είχαμε αποφύγει τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις.
Αν ήθελα να προβληθώ επειδή είμαι αστρολόγος σε αντίθεση με εσένα που δεν είσαι, θα έγραφα την ανάλυση του γενέθλιου του Σον Πεν και δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντώ κάθε τρεις και λίγο. Τα μέλη έχεις προσβάλλει κι όχι εμένα κι απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις.
Όσο για εμένα αδίκως κουράζεσαι, ούτε θίγομαι ούτε προσβάλλομαι τόσο εύκολα, έχει φροντίσει ο Κρόνος να με κάνει σκληρή και άκαμπτη όπου κι όταν χρειαστεί.
Ευτυχώς δεν βρίσκεται στον 1ο γιατί με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που έχω, θα ήμουν στον Κορυδαλλό.
Σε αυτό το σημείο να πω, πως δεν σκοπεύω να απαντήσω σε κανένα άλλο ποστ παρά μόνο για το κουίζ. Αν η διαχείριση θέλει να βάλει το θέμα στην μαύρη τρύπα ....έχει το δικαίωμα να το κάνει κι είμαι η 1η που θα το σεβαστώ!
Ε όχι και να σε πυροβολήσουν....
Εγώ πάντως θέλω την άποψη σου για τον Βόρειο δεσμό.
Κάτια μου, συμφωνώ μαζί σου, ο κυβερνήτης 3ου οίκου στον 8ο υποδηλώνει κρίσιμες καταστάσεις σχετικά με τα θέματα του 3ου οίκου κι αν συνηγορούν κι άλλα στοιχεία θα μπορούσαν να δώσουν αρκετά δύσκολα γεγονότα ειδικά στα εφηβικά χρόνια. Γνωρίζεις όμως πολύ καλά πως τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα είναι όσα θέλουν να δώσουν.
Κυβερνήτης ωροσκόπου ο Ουρανός γιατί?
Ωροσκόπο Τοξότη έχει.
Μήπως θέλεις να πεις κυβερνήτης 3ου οίκου ότι είναι ο Ουρανός?
Εκείνο το οποίο θέλω να μου πείτε είναι αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος είναι πολύ έξυπνος, ή όχι.
Θέλω την γνώμη σας και φυσικά τα επιχειρήματα σας.
Τίνα μου το θέμα του Ουρανού έχει να κάνει με την διατύπωση όλης της φράσης. Αν διαβάσεις προσεχτικά θα δεις ότι δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Κυβερνήτης 3ου είναι λοιπόν… και για αρχή της ανίχνευσης της εξυπνάδας του, είναι καλός οιωνός που έχει τον 3ο στον Υδροχόο (Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή).
Από την άλλη, με έναν Ερμή στον Λέοντα και σε εξάγωνο με τον ¶ρη, μάλλον ο άνθρωπος έχει γρήγορη σκέψη και βαθιά λόγω 8ου. Ερμής σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο! Κυβερνήτες 3ου και 9ου σε σύνοδο στον Λέοντα και όλο αυτό σε τρίγωνο με τον Δία στον 1ο και Τοξότη (Δίας φυσικός κυβερνήτης 9ου μην ξεχνάμε).
Είναι ένας Ερμής που «βασανίζεται» πολύ από αρκετές και διαφορετικές όψεις. Ωστόσο είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο, αυθεντικό και εμπνευσμένο άνθρωπο, με ισχυρές φιλοσοφικές -ηθικές-πολιτικές τοποθετήσεις.
Αυτό που πιθανά να είναι ένα πεδίο για να παλεύει αυτή η προσωπικότητα με τον εαυτό της, είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Ερμή. Εκεί χάνεται, αλλά και ισορροπεί ένα μυαλό που κουβαλά το «κρακ» μιας «ραγισμένης» ψυχικής τρωτότητας που γιατρεύεται μέσα από κάθε είδους ακραία και επαναστατική ιδεολογία . Ποσειδώνας στον Σκορπιό και 11ο οίκο. Ποσειδώνας συγκυβερνήτης 3ου σε τετράγωνο με Ερμή που είναι συγκυβερνήτης 9ου.
Δεν θα επεκταθώ στο Καρμικό θέμα του στον 9ο –3ο σε αυτή τη φάση Τίνα. Νομίζω ότι είναι ένα κεφάλαιο μόνο του. :bigsmile:
Συμφωνώ με την Κάτια στο θέμα της εξυπνάδας του Πεν. Ο Ερμής του σαν πλανήτης της νοημοσύνης και επικοινωνίας βρίσκεται στο Λέοντα. Στη συγκεκριμένη μοίρα (11ο κ 55΄) ο Ερμής μπορεί να εκφραστεί δυναμικά και χαρισματικά, να βγάλει τη θεατρικότητα του Λέοντα και να επικοινωνήσει με το κοινό του.
Είχα διαβάσει ότι όταν ο Ερμής στο Λέοντα βρίσκεται από τις 6ο - 13ο , το άτομο με Ερμή σ' αυτές τις θέσεις του αρέσει να ακούει τον ήχο της φωνής του και θέλει η φωνή του να αρέσει και στους άλλους.