-
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Quote:
Originally Posted by
pentraks
αυτα λοιπον και δε βλέπω να βγάζουμε άκρη.
Μάλλον, κάποιος δεν έχει διάθεση να αντιληφθεί ή να συνεννοηθεί...
Παρατήρηση σαφώς και γίνεται, σε επίπεδο ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ποιος το αρνήθηκε αυτό; Αλλιώς από πού προκύπτει το ενδιαφέρον; Βγαίνει με απλές λογικές σκέψεις, αν το καλοσκεφτείτε...
Ποια είναι τα φανταστικά στοιχεία; Η καταγραφή π.χ. ότι η αφροδίτη στον Ταύρο συνεπάγεται τα άλφα, βήτα, γάμα ποιοτικά χαρακτηριστικά, και η επαλήθευση μέσω στατιστικών σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν Αφροδίτη στον Ταύρο, είναι ένα αποτέλεσμα παρατήρησης. Δεν βλέπω γιατί πρόκειται για φανταστικό στοιχείο.
Ποιές οι πηγές; Πάλι θα τα λέμε; Ανοίξτε κανένα βιβλίο αστρολογίας, γιατί δεν το κάνετε; Καταγράφονται αρχεία από τον 17ο αιώνα και ακόμη πιο πίσω.
Εγώ μάλλον αδυνατώ να ακολουθήσω τη συλλογιστική σας, πρώτον, γιατί αφενός δεν έχετε αντιληφθεί για ποιά βάση μιλάμε - προφανέστατα - και δεύτερον τι σχέση η οφθαλμαπάτη;
Εδώ μιλάμε για πεδίο έρευνας σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν καταννοώ για ποιό λόγο είναι λαθος το θέμα της. Ειλικρινά.
-
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
Μάλλον, κάποιος δεν έχει διάθεση να αντιληφθεί ή να συνεννοηθεί...
Παρατήρηση σαφώς και γίνεται, σε επίπεδο ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ποιος το αρνήθηκε αυτό; Αλλιώς από πού προκύπτει το ενδιαφέρον; Βγαίνει με απλές λογικές σκέψεις, αν το καλοσκεφτείτε...
Ωραια, παρατήρηση στον άνθρωπο τοτε
α) γιατι λεγετε ΑΣΤΡΟ-λογια
b) γιατι καποιοι ασχολουνται με κινησεις πλανητων και δε ξερω τι άλλο, χάριν εντυπωσιασμου και δικαιολογίας των λεγόμενων τους
Ποια είναι τα φανταστικά στοιχεία; Η καταγραφή π.χ. ότι η αφροδίτη στον Ταύρο συνεπάγεται τα άλφα, βήτα, γάμα ποιοτικά χαρακτηριστικά,
Τα ειπε ο erastros αλλα και εσεις, ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ όλο το σκηνικό σας και δεν συμπιμπτει με πραγματικα δεδομενα ουράνιων σωμάτων
και η επαλήθευση μέσω στατιστικών σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν Αφροδίτη στον Ταύρο, είναι ένα αποτέλεσμα παρατήρησης. Δεν βλέπω γιατί πρόκειται για φανταστικό στοιχείο.
Στατιστική, το δέχομαι, απο κει μπορουν να βγουν συμπεράσματα για απειρα πραγματα, οχι όμως σε συναρτηση με ουρανο και αστρα. Κατι σαν την AGB ενα πράγμα, αν βλέπουν πρωινο καφε 8 στου 10 ε τοτε σας συμβουλευουμε να βλεπετε και εσεις γιατι κατι ΚΑΛΟ θα έχει να σας δείξει η εκπομπη
Ποιές οι πηγές; Πάλι θα τα λέμε; Ανοίξτε κανένα βιβλίο αστρολογίας, γιατί δεν το κάνετε; Καταγράφονται αρχεία από τον 17ο αιώνα και ακόμη πιο πίσω.
Δεν εννουσα αυτο, αλλα αφου το θετεις έτσι ναι πηγες αστρολογιας υπάρχουν απο αρχαια Ελλαδα και Αιγυπτο αλλα δυστυχως δεν εχουν σχέση με τα σημερινα δεδομενα σας
Εγώ μάλλον αδυνατώ να ακολουθήσω τη συλλογιστική σας, πρώτον, γιατί αφενός δεν έχετε αντιληφθεί για ποιά βάση μιλάμε - προφανέστατα - και δεύτερον τι σχέση η οφθαλμαπάτη;
Η οφθαλμαπατη ηταν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ερευνας δεν εχει σχέση με την αστρολογια, διαβάστε ξανα τι γράφω προσεκτικα
Εδώ μιλάμε για πεδίο έρευνας σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν καταννοώ για ποιό λόγο είναι λαθος το θέμα της. Ειλικρινά.
Πεδιο έρευνας με την ανθρώπινη συμπεριφορά εχουν τα πανεπιστήμια Φιλοσοφιας, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, δε περιμένουμε την αβάσιμη Αστρολογια να μας τα πει
Ερώτησης ασχετη με τα παραπάνω:
Τωρα που ανακαλύφθηκε 10ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα και για αυτο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ καθαιρεθηκε αλλάζει κάτι στα χαρτια σας? Η δε τα λαμβάνετε υπόψη?
-
Διαβάστε εδώ
όπου εκφράζεται μία αποψη για το θέμα.
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Το μέλος erastros δεν έχει τη δυνατότητα απάντησης επειδή ο λογαρισμός του απενεργοποιήθηκε όπως από εχθές είχε δημόσια προειδοποιηθεί να μην αντιμετωπίζει ο ίδιος και η παρεούλα του έναν μεγάλο δικτυακό τρόπο και τα μέλη του με ύβρεις.
Σας παρακαλώ για λόγους δεοντολογίας και σεβασμού να μην σχολιάζετε δημοσιεύσεις μέλους που δεν μπορεί να ανταπαντήσει.
Αγαπητε Dell Piero,
Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις ορισμενες φράσεις σου.
Α) Δεν είμαστε "παρεούλα" το έχω εξηγήσει πολλες φορες αλλα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ πλεον συνεχίζεις και το αναφέρεις χάριν εντυπωσιασμού.
Β) Λες οτι ο ιδιος και η παρέα του αντιμετωπίζουμε τα μέλη με ύβρεις.
δεν ειμαστε παρέα,εγω προσωπικα δεν βλέπω βρισιες στα κειμενα μου.
Αναμένω την τοποθέτηση σου
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Διαβάστε
εδώ
όπου εκφράζεται μία αποψη για το θέμα.
Σε ευχαριστώ για το λινκ αλλα και για την ευκαιρία να διαβάσω το μεγαλύτερο ατοπο συλλογισμό μεχρι στιγμης στον χώρο αυτο.
Ο κ. Μελέτης στην πρώτη σειρα του κειμένου τους μας διαβεβαιώνει οτι η αστρολογία δεν έχει σχέση με πλανήτες την πραγματική του θέση τις ακτινοβολίες αλλα μας επηρεάζουν απο την στιγμη που ξερουμε οτι υπαρχουν :blink: :blink: :blink: Με τι? με ενέργεια? με οτι έχουμε γνώση οτι εισαι εκει αρα μας επηρεάζεις?
Ερχομαι σιγα σιγα στα λογια του banned erastros πριν απο 10 σελίδες...
Επίσης μια αναθεώρηση δεν υπαρχει η ονομασία ΖΗΝΑ αλλα ΕΡΙΔΑ και να δω πως θα κολλήσει με τον αρχιστράτηγο ΠΛΟΥΤΩΝΑ τώρα.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Αγαπητε Dell Piero,
Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις ορισμενες φράσεις σου.
Α) Δεν είμαστε "παρεούλα" το έχω εξηγήσει πολλες φορες αλλα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ πλεον συνεχίζεις και το αναφέρεις χάριν εντυπωσιασμού.
Β) Λες οτι ο ιδιος και η παρέα του αντιμετωπίζουμε τα μέλη με ύβρεις.
δεν ειμαστε παρέα,εγω προσωπικα δεν βλέπω βρισιες στα κειμενα μου.
Αναμένω την τοποθέτηση σου
Βρε καλέ μου άνθρωπε κάνε μια παράθεση σε παρακαλώ το λινκ του δικτυακού σας τόπου που μιλάτε για "ντου" που μιλάτε για "εκστρατείς ΚΑΤΑ της αστρολογίας, που γράψετε ότι "έχουμε πολύ γέλιο", που ειρωνεύεστε και χλευάζετε πανεπιστημιακούς, που υπαινίσσεστε σχέσεις με μασονικές στοές, που υπαινίσσεστε σχέσεις οικονομικών συμφερόντων και άσε τους αναγνώστες να κρίνουν.
Παιχνιδάκια θα παίζουμε; Έχεις χρόνο; Εγώ προσωπικά έχω να δουλέψω και με "αναγκάζεις" να ασχολούμαι με πράγματα που δεν έχουν ουσία.
Θα μπορούσα να "στήσω ένα τόπικ" και να γράφω για nerds με γυαλάκια και τηλεσκόπια που βαράνε μύγες και να μαζευτούμε 2-3 και να κοροιδεύουμε. Το κάνω; Αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνω;
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Σε ευχαριστώ για το λινκ αλλα και για την ευκαιρία να διαβάσω το μεγαλύτερο ατοπο συλλογισμό μεχρι στιγμης στον χώρο αυτο.
Ο κ. Μελέτης στην πρώτη σειρα του κειμένου τους μας διαβεβαιώνει οτι η αστρολογία δεν έχει σχέση με πλανήτες την πραγματική του θέση τις ακτινοβολίες αλλα μας επηρεάζουν απο την στιγμη που ξερουμε οτι υπαρχουν :blink: :blink: :blink: Με τι? με ενέργεια? με οτι έχουμε γνώση οτι εισαι εκει αρα μας επηρεάζεις?
Ερχομαι σιγα σιγα στα λογια του banned erastros πριν απο 10 σελίδες...
Επίσης μια αναθεώρηση δεν υπαρχει η ονομασία ΖΗΝΑ αλλα ΕΡΙΔΑ και να δω πως θα κολλήσει με τον αρχιστράτηγο ΠΛΟΥΤΩΝΑ τώρα.
Νομίζω pentraks ότι κατάλαβα επιτέλους ποιά ακριβώς είναι η διαφωνία σου. Κι εμένα το συγκεκριμένο άρθρο δεν με καλύπτει. Ίσως και κάποιους άλλους εκτός από μένα. Το θέμα είναι ότι δεν αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε τα γραφόμενα σ' αυτό το άρθρο ή οποιοδήποτε άλλο ως σώνει και καλά αληθή. ¶λλος τα ασπάζεται και άλλος όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε την πιθανότητα να επειρρεαζόμαστε από "κάτι". Το ψάχνουμε, μας έχει κινήσει ας πούμε την περιέργεια. Και δεν μιλάω για το άρθρο τώρα, αλλά γενικά για την αστρολογία.
Συμφωνούμαι ως εδώ?
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Βρε καλέ μου άνθρωπε κάνε μια παράθεση σε παρακαλώ το λινκ του δικτυακού σας τόπου που μιλάτε για "ντου" που μιλάτε για "εκστρατείς ΚΑΤΑ της αστρολογίας, που γράψετε ότι "έχουμε πολύ γέλιο", που ειρωνεύεστε και χλευάζετε πανεπιστημιακούς, που υπαινίσσεστε σχέσεις με μασονικές στοές, που υπαινίσσεστε σχέσεις οικονομικών συμφερόντων και άσε τους αναγνώστες να κρίνουν.
Παιχνιδάκια θα παίζουμε; Έχεις χρόνο; Εγώ προσωπικά έχω να δουλέψω και με "αναγκάζεις" να ασχολούμαι με πράγματα που δεν έχουν ουσία.
Θα μπορούσα να "στήσω ένα τόπικ" και να γράφω για nerds με γυαλάκια και τηλεσκόπια που βαράνε μύγες και να μαζευτούμε 2-3 και να κοροιδεύουμε. Το κάνω; Αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνω;
Ban στον εαυτο σου μπορεις να κάνεις? Εχεις αρχίσει και βρίζεις
Εξακολουθεις και ρίχνεις στάχτη στα ματια όλων.
Να βάλεις εσυ το λινκ που το έψαξες να δει και ο κοσμος τι εννουμε "ντου" και ΠΟΙΟΙ ηταν αυτοι που κανανε ντου, και τις λοιπες εκφράσεις.
Με μισες παραθέσεις που σε συμφέρουν θα την βγάζεις.
Και εγω παρατώ την δουλεια μου, με σκοπο μπας και συνέλθει κανεις μεσα σε αυτη την πλανη.
-
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Νομίζω pentraks ότι κατάλαβα επιτέλους ποιά ακριβώς είναι η διαφωνία σου. Κι εμένα το συγκεκριμένο άρθρο δεν με καλύπτει. Ίσως και κάποιους άλλους εκτός από μένα. Το θέμα είναι ότι δεν αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε τα γραφόμενα σ' αυτό το άρθρο ή οποιοδήποτε άλλο ως σώνει και καλά αληθή. ¶λλος τα ασπάζεται και άλλος όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε την πιθανότητα να επειρρεαζόμαστε από "κάτι". Το ψάχνουμε, μας έχει κινήσει ας πούμε την περιέργεια. Και δεν μιλάω για το άρθρο τώρα, αλλά γενικά για την αστρολογία.
Συμφωνούμαι ως εδώ?
Marina , φυσικα και συμφωνούμε, οτι επηρεάζεσαι και εσυ και ολοι μας ειναι σίγουρο αλλα οχι απο αυτα που ακουμε εδώ, ψάχνεις σε λάθος μέρος. Ασε τον αυτό σου ελευθερο, μακρια απο προκαταλήψεις και δυσειδαιμονίες, οτι είναι να έρθει εχει προνοήση η φύση για αυτο και εμεις με τις πράξεις μας.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Ban στον εαυτο σου μπορεις να κάνεις? Εχεις αρχίσει και βρίζεις
Εξακολουθεις και ρίχνεις στάχτη στα ματια όλων.
Να βάλεις εσυ το λινκ που το έψαξες να δει και ο κοσμος τι εννουμε "ντου" και ΠΟΙΟΙ ηταν αυτοι που κανανε ντου, και τις λοιπες εκφράσεις.
Με μισες παραθέσεις που σε συμφέρουν θα την βγάζεις.
Και εγω παρατώ την δουλεια μου, με σκοπο μπας και συνέλθει κανεις μεσα σε αυτη την πλανη.
Μπορώ να κάνω στον εαυτό μου μπαν. Βρες που έβρισα και διάβασε τι γράφεις γιατί πλέον έχασες το δίκιο σου. Ποιος είσαι είσαι αγαπητέ ανώνυμε φίλε που έβαλες σκοπό της ζωής σου να συνεφέρεις τον κόσμο από την πλάνη του. Με τι εργαλεία και με ποιες γνώσεις; Προσβάλεις χιλιάδες ανθρώπων που αγαπούν ή γουστάρουν την αστρολογία το καταλαβαίνεις;
Και στο κάτω κάτω σκέψου και το άλλο. Δεκάδες αστρολογικά σάιτ και φόρουμ υπάρχουν στην Ελλάδα. Το πανηγυράκι γιατί στήθηκε εδώ μέσα και όχι αλλού;
Και κάτι τελευταίο. Τι είσαι εσύ τέλος πάντων που φτιάχνεις ή συμμετέχεις σε τόπικ άλλου φόρουμ που κατηγορεί άλλο φόρουμ;
Ορίστε και ο σύνδεσμος για όσους επιθυμούν να διαβάσουν όσα έγραψα.
http://www.astrovox.gr/forum/viewtop...er=asc&start=0
-
Ωραία μπράβο,
Μπειτε να δείτε την αλήθεια!
Δεν ειμαι σταυροφόρος ουτε Superman, Απλα ρίχνω προβληματισμούς.
Το οτι γουστάρουν την αστρολογία ειναι ωραίο γιατι ασχολείσαι με κάτι. Οτι γουστάρουν όμως οχι πλεον τρόπος ζωής....
Και δεν έχω σκοπο να προσβάλω κανενα και ζητω για άλλη μια φορα συγγνώμη, δε εχω τέτοιο σκοπο. Ομως η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και βαδίζει αλλου, dell piero εισαι πανεξυπνος τα βλεπεις αυτα που λεω.
over and out, προς το παρών
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Marina , φυσικα και συμφωνούμε, οτι επηρεάζεσαι και εσυ και ολοι μας ειναι σίγουρο αλλα οχι απο αυτα που ακουμε εδώ, ψάχνεις σε λάθος μέρος. Ασε τον αυτό σου ελευθερο, μακρια απο προκαταλήψεις και δυσειδαιμονίες, οτι είναι να έρθει εχει προνοήση η φύση για αυτο και εμεις με τις πράξεις μας.
Λοιπόν αφού συμφωνούμε γιατί μου το γυρίζεις πάλι στην κατήχηση? Αφού εγώ η ίδια σου λέω ότι το ψάχνω, γιατί πιστεύεις ακόμα πως χρειάζομαι καθοδήγηση? Όλοι έχουμε κρίση. Και ακριβώς αυτό λέω, ότι έχω όσο το δυνατόν αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο. Προκατάληψη θεωρώ εγώ προσωπικά το να αποκλείω κάτι επειδή δεν το καταλαβαίνω ή μου δημιουργεί ερωτηματικά και να περιμένω μοιρολατρικά να δω τί έχει προνοήσει η φύση. Όταν μιλάμε για έρευνα δεν αποκλείουμε τίποτα μέχρι να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει.
-
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Λοιπόν αφού συμφωνούμε γιατί μου το γυρίζεις πάλι στην κατήχηση? Αφού εγώ η ίδια σου λέω ότι το ψάχνω, γιατί πιστεύεις ακόμα πως χρειάζομαι καθοδήγηση? Όλοι έχουμε κρίση. Και ακριβώς αυτό λέω, ότι έχω όσο το δυνατόν αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο. Προκατάληψη θεωρώ εγώ προσωπικά το να αποκλείω κάτι επειδή δεν το καταλαβαίνω ή μου δημιουργεί ερωτηματικά και να περιμένω μοιρολατρικά να δω τί έχει προνοήσει η φύση. Όταν μιλάμε για έρευνα δεν αποκλείουμε τίποτα μέχρι να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει.
Δεν ειναι κατήχηση, τροφή για προβληματισμο είναι και τίποτα άλλο.
Σου ευχομαι ολόψυχα να ανακαλύψεις την αλήθεια, οποια και ειναι αυτή, και να πράξεις βάσει της λογικής σου και όσων διδάχθηκες στο ταξιδι σου μεχρι αυτή.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Δεν ειναι κατήχηση, τροφή για προβληματισμο είναι και τίποτα άλλο.
Σου ευχομαι ολόψυχα να ανακαλύψεις την αλήθεια, οποια και ειναι αυτή, και να πράξεις βάσει της λογικής σου και όσων διδάχθηκες στο ταξιδι σου μεχρι αυτή.
Και εγώ pentraks σου εύχομαι το ίδιο. Ελπίζω να είσαι σε καλό δρόμο.;)
-
Βλέπω πάντως ότι κανείς δεν απάντησε στο δικό μου σχόλιο, εκτός του erastron που δεν είπε και τίποτα το ιδιαίτερο. Γιατί;
Dell Piero, αν το έκανες ("Θα μπορούσα να "στήσω ένα τόπικ" και να γράφω για nerds με γυαλάκια και τηλεσκόπια που βαράνε μύγες και να μαζευτούμε 2-3 και να κοροιδεύουμε. Το κάνω; Αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνω;") απλώς θα γελιοποιούσες τον εαυτό σου. ¶λλο να περιγελά κανείς μια τέχνη απλώς λόγω διαφοράς στην ιδεολογία και άλλο να περιγελά μια επιστήμη και αυτούς που ασχολούνται με αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι τέτοιο άτομο.
Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάποια μέλη της "παρέας" στην οποία αναφέρεστε (δεν είναι πραγματική παρέα, απλώς μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα, στα οποία μετέχω και εγώ) παρασύρθηκαν λίγο, ίσως όχι και τελείως αδικαιολόγητα. Αντιδρούν ίσως στα σημεία που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και τα οποία καταστρατηγούνται τελείως από κάποια μερίδα "αστρολόγων".
-
Μπηκα στο link που παρατεθηκε και διαβασα -βιαστικα- οσα γραφτηκαν στο forum.
Εχω να συμφωνησω με πραγματα και να διαφωνησω με αλλα. Η διαμαχη των μεν με τους δε, ειναι γνωστη και καθολου αδιαφορη.
Η αστρονομια σιγουρα δεν ειναι αστρολογια. Οσοι τις μπερδευουν ειναι απλως ασχετοι. Το βασικο προβλημα εδω στο συγκεκριμενο thread, ειναι η επιθετικοτητα που επιδειχθηκε εξ αρχης απο ατομα, υπο την σημαια της επιστημης, της λογικης, και απο καποιο σημειο κι επειτα του φυλου.
Ειλικρινα, αν ελλειπε αυτη η επιθετικοτητα και η αγενεια, που προκαλεσε ανακλαστικη αντιδραση -ηπιοτερη απ οτι αξιζε- θα ειχε πραγματικα ενδιαφερον η συζητηση.
Το γεγονος οτι ο ανθρωπος εχει ΕΜΦΥΤΗ αναγκη να στηριχτει καπου περα απο την λογικη του -οπως εγραψες στο astrovox, φιλε Παναγιωτη ή εσυ Pentraks;- δεν σημαινει οτι δεν εχει κριση ή λογικη.
Οταν ομως φτυνετε μια ολοκληρη κοινοτητα, που ασχολειται επειδη το γουσταρει, χωρις να ενοχλει κανεναν, και που εχει επιλεξει αυτον τον τροπο να διασκεδαζει -στο κατω-κατω-, χανετε το οποιο δικιο εχετε.
Αν ξαναδιαβασετε τα ποστ απο την αρχη, ισως να διαπιστωσετε οτι εκτος απο λιγες αστρονομικες πληροφοριες και μπολικο θρασος, πολυ λιγα συνεισφερατε σε εναν διαλογο, στην λογικη και στους στοιχειωδεις κανονες επικοινωνιας.
Το τι κρινει ως σωστο ο καθενας, απ αυτα που διαβαζει, θα μου επιτρεψετε να σας πω οτι αφορα τον ιδιο.
Δεν γουσταρω να απολογουμαι για λογαριασμο ολων των μελων, δεν γουσταρω να αναγκαζομαι να υπερασπιστω πραγματα που δεν "πιστευω", μονο και μονο επειδη δεχεται επιθεση ενα site, του οποιου το μεγαλο προτερημα ειναι το φιλικο περιβαλλον, και στο οποιο ειμαι μελος.
Δεν γουσταρω να κρινουν καποιοι αλλοι αν εχω λογικη, κριση, μορφωση, ποια ειναι τα ενδιαφεροντα μου κλπ. Και βεβαιως δεν περιμενω να τα ανακαλυψω μεσα απο την αστρολογια, η απο τα αρθρα αστρολογων. Το γιατι με γοητευει, οσο με γοητευει η αστρολογια, δεν αφορα ΚΑΝΕΝΑΝ εκτος απο μενα. Οπως δεν αφορα ΚΑΝΕΝΑΝ, αν διαβαζω στο Περισκοπιο της Επιστημης αρθρα αστροφυσικης, αν εχω γνωσεις παλαιοντολογιας, αν εχω μελετησει ιστορια, θρησκειολογια ή αν ειμαι πιλοτος -αν ημουν αστροναυτης, το συζηταμε! :toung: -
Παρεπιπτοντως, πραγματι λειπει η Παιδεια σημερα, λειπει η καλλιεργεια και κυριως η ευγενεια. Βγαζω το καπελο σε οσους μπορουν να επιχειρηματολογησουν χωρις να προσβαλλουν. Ουτε εδω ειδα να συμβαινει κατι τετοιο απο την πλευρα σας, ουτε στην συζητηση του astrovox. Aντιθετως κατηγορησατε ατομα οτι ΣΑΣ προσβαλλουν, αντιστρεφοντας την πραγματικοτητα!!
Υ.Γ. Παρεπιπτοντως, θεωρειτε οτι η κοινωνιολογια, η ψυχολογια, η ψυχαναλυση, η γλωσσολογια, η φιλολογια, η θεολογια, η φιλοσοφια πληρουν τους ορους ωστε να θεωρουνται επιστημες; -Το ερωτημα μου επ ουδενι εχει σχεση με την αστρολογια και με το αν ειναι επιστημη ή οχι.-
***Στα παραπανω εξαιρω τον dkef.
***Πολυ ενδιαφεροντα τα θεματα του astrovox. Και δεν τα μπερδευω με την αστρολογια!!
-
Quote:
Originally Posted by
dkef
2. Όπως και όλα τα οικοδομήματα της νοημοσύνης του ανθρώπου, η σύχγρονη αστρολογία είναι "κακή" μόνο όταν χρησιμοποιείται για κακούς σκοπούς. Πχ. για να σταματά το καθήκον του ανθρώπου να ερευνά, να πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο κύριος του μέλλοντός του, ότι έχει ελευθερία πράξεων κτλ κτλ.
3. Η αστρολογία, όπως και άλλα λογικά συστήματα (πχ. creationism), δεν θα πρέπει να δρα σε βάρος της Επιστήμης (ιδιαίτερα της Αστρονομίας με την οποία μοιράζεται ονόματα και ορολογία) αλλά και άλλων όπως η ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Δεν θα πρέπει να ενθαρύνει την υποκατάσταση ή να "καλύπτει" στην συνείδηση του κόσμου επιστήμες που βασίζονται σε πραγματικά πειραματικά δεδομένα και όχι σε ένα αυθαίρετο σύνολο κανόνων. Μπορεί να τις χρησιμοποιεί συμπληρωματικά, αποδεχόμενη την ορθότητα και αυθεντία τους, αλλά όχι να τις υποκαθιστά.
Αν αυτά είναι αποδεκτά, η ενασχόληση με την Αστρολογία δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κακό, εφ' όσον κάποιος ασχολείται γιατί του αρέσει.
Συμφωνω απόλυτα στο 2 και συμπληρώνω στο 3 !
Ειπα την αποψη μου και σε προηγούμενο πόστ μου, οτι η αστρολογία είναι μία "τεχνη"και όχι επιστήμη.
Για την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων πχ απο εναν γενεθλιο χαρτη χρησιμοποιούνται εκτος των διαφόρων συστηματων και κανόνων της και διάφορες επιστήμες.
Φιλικά,
Φωτεινή
-
Quote:
Originally Posted by
starfish
Υ.Γ. Παρεπιπτοντως, θεωρειτε οτι η κοινωνιολογια, η ψυχολογια, η ψυχαναλυση, η γλωσσολογια, η φιλολογια, η θεολογια, η φιλοσοφια πληρουν τους ορους ωστε να θεωρουνται επιστημες; -Το ερωτημα μου επ ουδενι εχει σχεση με την αστρολογια και με το αν ειναι επιστημη ή οχι.-
Μπράβο για τον ορθό λόγο σου. Δυστυχώς οι επιστήμες που αναφέρεις είναι τέτοιες μόνο όταν υπηρετούνται από ανθρώπους που τηρούν τις επιστημονικές μεθοδολογίες και ηθικές. Ξέρω από πρώτο χέρι πως και σ' αυτές τις επιστήμες, παρόλο που δεν θα 'πρεπε, υπάρχουν τσαρλατάνοι, υποκριτές, κλέφτες και εκμεταλευτές, αν και συνήθως αυτοί αργά ή γρήγορα τοποθετούνται στο περιθώριο. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν προσχωρήσει σε τέχνες όπως η αστρολογία, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να "σταθούν" σε αμιγές επιστημονικό περιβάλλον.
-
Quote:
Originally Posted by
dkef
Dell Piero, αν το έκανες ("Θα μπορούσα να "στήσω ένα τόπικ" και να γράφω για nerds με γυαλάκια και τηλεσκόπια που βαράνε μύγες και να μαζευτούμε 2-3 και να κοροιδεύουμε. Το κάνω; Αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνω;") απλώς θα γελιοποιούσες τον εαυτό σου. ¶λλο να περιγελά κανείς μια τέχνη απλώς λόγω διαφοράς στην ιδεολογία και άλλο να περιγελά μια επιστήμη και αυτούς που ασχολούνται με αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι τέτοιο άτομο.
Πριν πολλοί από την παρείτσα σας αποκτήσετε υπολογιστή εγώ είχα 2 πανεπιστημιακά πτυχία. Λοιπόν μη μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιγούρες. Το παρακουράσατε παιδιά. Είπατε την άποψή σας την διαβάσαμε, δεν δεχτήκατε όσους σας πρότειναν να σας εξηγήσουν κάποια πράγματα...
Από εκεί και πέρα που το πάτε;
Με δυο τρία πατηματα σε λινκ διαγράφεστε και τελειώνει το ντου και το πανηγύρι σας. Θέλετε ένα thread να εκτονωθείτε περισσότερο; Ανοίχτε το και θα υπάρχει και μαλλί της γριάς.
Διαφορετικά το πολύ το κυρ ελέεισον το βαριέται και ο Θεός. Καλό στην αστρονομία και τους φίλους της κάνατε με το δόγμα που προβάλλετε; Ευτυχώς που οι επιστήμονες δεν υπήρξαν αιρετικοί γι αυτό και θαυμάσαμε τα επιτεύγματά τους.
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Πριν πολλοί από την παρείτσα σας αποκτήσετε υπολογιστή εγώ είχα 2 πανεπιστημιακά πτυχία. Λοιπόν μη μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιγούρες. Το παρακουράσατε παιδιά. Είπατε την άποψή σας την διαβάσαμε, δεν δεχτήκατε όσους σας πρότειναν να σας εξηγήσουν κάποια πράγματα...
Από εκεί και πέρα που το πάτε;
Με δυο τρία πατηματα σε λινκ διαγράφεστε και τελειώνει το ντου και το πανηγύρι σας. Θέλετε ένα thread να εκτονωθείτε περισσότερο; Ανοίχτε το και θα υπάρχει και μαλλί της γριάς.
Διαφορετικά το πολύ το κυρ ελέεισον το βαριέται και ο Θεός. Καλό στην αστρονομία και τους φίλους της κάνατε με το δόγμα που προβάλλετε; Ευτυχώς που οι επιστήμονες δεν υπήρξαν αιρετικοί γι αυτό και θαυμάσαμε τα επιτεύγματά τους.
Θα σε συμβούλευα να μην αυτο-προβάλεσαι έτσι. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς. Διάγραψε όποιον θες, δικαίωμά σου. Εγώ πάντως, όπως λένε και άλλοι εδώ μέσα, κάνω πολιτισμένο διάλογο, συζήτηση και κριτική. Μπορείς να δεις και το αντίστοιχο post μου στο ...άλλο forum. Αν όμως θες να είσαι αυταρχικός με μένα, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα. Εφ' όσον όμως το κάνεις, παρακαλώ να παραθέσεις ακριβώς ποιο σημείο του κανονισμού του forum παραβίασα.
-
Dell Piero εσυ έχεις γίνει κουραστικος παιζοντας τον δικηγόρο του διαβολου.
Δε καταλαβαινω αυτο το 2 -3 κλικ που λες.
Τι ειναι αυτο δημοκρατικη διαδικασία? φασισμος? εξουσία? πως το εξηγεις ΕΣΥ? εγω περιμένω.
Ακομα περιμενω να ανακαλέσεις τα περι παρειτσας και nerds γιατί ειναι αβάσιμα και προσβάλουν. Αντιτίθεσε στα ιδια πράγματα που εσυ ο ιδιο πρεσβευεις.
ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
δεν εχει σχέση μην την αναφέρετε ουτε συγκριση κανουμε ουτε ΤΙΠΟΤΑ.
Εδω και 26 σελίδες προσπαθουμε να ακουσουμε με απολυτως λογικα τεκμηριώμένη αποψη για ένα θεμα που ΜΕΛΗ σας ανοιξαν και αυτο που ειπρατουμε ειναι στολισμένα αβασιμα λογια, οπου και αν αυτα υπήρξαν, και ΠΛΕΟΝ χλευασμο απεναντι σε 2 -3 άτομα που λενε ΦΤΑΝΕΙ πια δωστε ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ οχι "κουτοχορτο".
ειναι κακό αυτο? η μήπως παραβιάζουμε καποιο όρο κρυμμένο που λεει ή ειστε με μας ή αλλιως ban?
-
Quote:
Originally Posted by
dkef
Μπράβο για τον ορθό λόγο σου. Δυστυχώς οι επιστήμες που αναφέρεις είναι τέτοιες μόνο όταν υπηρετούνται από ανθρώπους που τηρούν τις επιστημονικές μεθοδολογίες και ηθικές. Ξέρω από πρώτο χέρι πως και σ' αυτές τις επιστήμες, παρόλο που δεν θα 'πρεπε, υπάρχουν τσαρλατάνοι, υποκριτές, κλέφτες και εκμεταλευτές, αν και συνήθως αυτοί αργά ή γρήγορα τοποθετούνται στο περιθώριο. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν προσχωρήσει σε τέχνες όπως η αστρολογία, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να "σταθούν" σε αμιγές επιστημονικό περιβάλλον.
Ειμαι της αποψης του Γιουνγκ "οτι καθε ασθενης πρεπει να εχει ατομικη θεραπεια, επειδη ο καθε ενας ειναι μοναδικος" - μπορει να μην ειναι αντιγραφη φρασης, πιστευω ομως οτι δεν προδιδω το πνευμα του-- Κατ αναλογιαν λοιπον θα ελεγα, οτι καλο ειναι να βλεπουμε ολη την εικονα, αλλα να κρινουμε κατα περιπτωση.
**Θ αποποιηθω το "μπραβο" σου, επειδη δειχνει μαλλον εκπληξη για την υπαρξη της λογικης μου. Αν απευθυνοταν στην επιχειρηματολογια μου, ισως να το δεχομουνα.
φιλικα:bigsmile:
-
Στο χωριό μου λέμε το βιολί του ο Καραγιάννης...
Έγραψα θα μπορούσα να πως μερικούς nerds αλλά δεν θα ακολουθήσω την κατρακύλα τους γιατί διαφωνώ να χαρακτηρίζω ανθρώπους και καταστάσεις πριν γνωρίσω ή διαβάσω σε αντίθεση με την πάρέα. Θα μπορούσα επίσης να πατήσω 2 3 κλικ αλλά δεν το έκανα.
Διαβάζεις τι γράψω ή απλά απαντάς και εικάζεις κατά τη γνωστή τακτική της παρέας των ΝΤΟΥ;
Τα περί φασισμού καλά τα έθεσες. Μελέτησέ το λίγο παραπάνω όπως και λίγο την αστρολογία γιατί ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να μιλήσω για γκεμπελίσκους ΑΛΛΑ και πάλι δεν το κάνω.
Πιστεύω ότι συμβάλλατε και κάνατε το χρέος σας. Ενημερώσατε τα ζωντόβολα που είναι έρμαια των ιερέων αστρολόγων. Από εκεί και πέρα πάμε σε άλλο τόπικ να περάσουμε νέα κοινωνικά μηνύματα;
-
Quote:
Originally Posted by
dkef
Βλέπω πάντως ότι κανείς δεν απάντησε στο δικό μου σχόλιο, εκτός του erastron που δεν είπε και τίποτα το ιδιαίτερο. Γιατί;...
....
Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάποια μέλη της "παρέας" στην οποία αναφέρεστε (δεν είναι πραγματική παρέα, απλώς μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα, στα οποία μετέχω και εγώ) παρασύρθηκαν λίγο, ίσως όχι και τελείως αδικαιολόγητα. Αντιδρούν ίσως στα σημεία που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και τα οποία καταστρατηγούνται τελείως από κάποια μερίδα "αστρολόγων".
Έχουν γραφτεί πολλά 2-3 μέρες τώρα, αλλά εκτός από την δική σου παρουσία και του Παναγιώτη, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν διαπιστώσαμε ουσιαστική προσπάθεια για μία "πολιτισμένη" αντιπαράθεση/διάλογο ή απλώς μια γνωριμία. Διαβάζοντας τις αντίστοιχες συνομιλίες στο site σας, η εικόνα που σχηματίσαμε δεν μας δημιούργησε ευχάριστο συναίσθημα, όχι για την ουσία κάποιων επιχειρημάτων που έχετε (και που αποτελούν σημεία τριβής και μεταξύ όσων ασχολούνται με την αστρολογία), αλλά για τα αρχικά κίνητρα της παρέμβασης, τον απαξιωτικό τρόπο έκφρασης και την "παιδική" προσπάθεια συγκάλυψης.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και για την επιστημονική "αυθεντία", την προσκόλληση σε στερεότυπα και την αδυναμία κατανόησης διαφορετικών προσεγγίσεων που δεν καλύπτονται από τον επιστημονικό μανδύα. Κάτω από τις συνθήκες αυτές όμως δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Εκτιμούμε ότι είναι πολύ δύσκολο ο ορθολογισμός της δυτικής κοινωνίας να κατανοήσει θέματα που άπτονται ζητημάτων που προϋποθέτουν και την δυνατότητα αποδοχής του διαφορετικού. Οι πυροσβεστική σου παρέμβαση δεν απαλείφει την αγένεια κάποιων άλλων αλλά και δεν μπορεί, από εμάς τουλάχιστον, να αγνοηθεί.
Αν από την πλευρά σου υπάρχει διάθεση για μία κουβέντα που δεν στηρίζεται σε σοβαροφανείς τοποθετήσεις σε αυτήν την αγορά και ειρωνίες
στην άλλη, τότε υπάρχει πιθανότητα και να ανταλλαγούν απόψεις, ανεξάρτητα από το αν θα διαπιστώσουμε τελικά ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ή αν καταλήξουμε κάπου. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει, κάτι θα πάρουμε, κάτι θα πάρετε.
-
Quote:
Originally Posted by
starfish
**Θ αποποιηθω το "μπραβο" σου, επειδη δειχνει μαλλον εκπληξη για την υπαρξη της λογικης μου. Αν απευθυνοταν στην επιχειρηματολογια μου, ισως να το δεχομουνα.
φιλικα:bigsmile:
Το μπράβο μου ήταν απολύτως ειλικρινές... Για τα υπόλοιπα (τις επιστήμες) είπα αυτά που πιστεύω. Με μία φράση, δεν είναι το εργαλείο που πρέπει να χαρακτηρίσουμε ηθικό ή ανήθικο, καλό ή κακό, αλλά τον σκοπό και τον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί.
Να πω κάποια καλά που θα μπορούσα να δω στην Αστρολογία; Ένας προσιτός για πολύ κόσμο τρόπος να νιώθουν καλύτερα και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης μία ενασχόληση που αφού παρουσιάζει ενδιαφέρον και αρέσει σε κάποιους, είναι καλό, όπως όλα τα χόμπυ. Μπορεί να κοινωνικοποιήσει, να βοηθήσει να ανοίξουν και ένα βιβλίο, να μάθουν να εκφράζονται.
Θα εκτιμούσα επίσης πολύ μια απάντηση στο αρχικό μου σχόλιο... αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει τον κόπο.
-
Εκνευρισμος απο μέρους υπαρχει, και αυτο γιατι μετα απο 3 μερες και 25 ποστ μια ορθη λογικη και τεκμηριωμένη απάντηση σε βασικά ερωτήματα δεν έχω πάρει. Αντι αυτου ασχετα Post που καταλήγουν σε άλλες συζητήσεις και πλεον χλευασμος.
εχω γίνει κουραστικος και στον εαυτό μου να ρωτω ξανα και ξανα τα ίδιο πράγματα.
Την θέση μου την ξακαθάρισα, ειμαι απιστος θωμας δεν θέλω να προσβάλλω κανένα ΑΛΛΑ εξηγηστε μου αυτα που σας ρωτώ. πρωτοι ζητήσαμε διάλογο αλλα τίποτα. τι κλιμα πρεπει να επικρατει δηλαδή για να κοπιάσετε και να μας απαντήσετε?
τιποτα... χανώ τον χρόνο μου. Τουλάχιστον τα γραπτά μένουν (όπως ξανάπα) και τα συμπεράσματα ο καθένας για τον εαυτο του.
-
Γεια σας,
Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και λίγες μέρες, και έχω να πω το εξής:
Το πρωτεύον θέμα για μένα είναι η ελευθερία του λόγου, αυτό είναι το βασικό.
Η παρέα από το άλλο φορουμ καλώς επιμένει σε μερικά πράγματα που αποδυκνύονται επιστημονικά. Καλώς.
Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επιστήμη. Αν κάποιος πιστεύει σε νεράιδες, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει; Στον 21ο αιώνα δε ζούμε; Πιστεύω πως πρέπει να σεβόμαστε την ΚΑΘΕ άποψη, όσο και αν μας ξενίζει. Αν νομίζουμε ότι τα πάντα είναι επιστήμη και έχουν επιστημονική εξήγηση, χάνουμε την ουσία.
Από την άλλη μεριά όμως, όσοι πιστεύουν σε νεράιδες δεν πρέπει να επικαλούνται images από εικόνες δορυφόρων που απεικονίζουν νεράιδες. Αυτό για μένα είναι ζήτημα πίστης, όχι επιστήμης. Γι αυτό και υπάρχει μια σύγκρουση εδώ.
Ξαναλέω ότι η ελευθερία του λόγου και της γνώμης είναι το ύψιστο θέμα εδώ. Και παρακαλώ τους φίλους αστρονόμους να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Όποιος θέλει να πιστεύει σε νεράιδες έχει δικαίωμα να το κάνει. Ας συμφωνήσουμε σε κάτι επιτέλους!
-
To NTOY αγαπητέ del piero είναι μια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε στο astrovox. Εγώ δεν βλέπω κανένα ΝΤΟΥ από καμία παρέα, βλέπω 3 άτομα που ρωτάνε κάτι κ προσπαθούν να πάρουν απάντηση υπό την απειλή της διαγραφής...Το post στο astrovox δημιουργήθηκε ώστε να μπούμε στο, πολύ καλοστημένο κ πλήρες, forum σας για να δούμε πως εσείς στηρίζετε την αστρολογία κ να δούμε τον erastos που ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να θέλει να σας πείσει να μην ασχολίστε με την αστρολογία. Θέλουμε να δούμε ΓΙΑΤΙ την υποστηρίζετε κ ΑΝ ΟΝΤΩΣ μπορεί να μας επειρεάσει.
-
Αγαπητέ tilpanos,
Φυσικά και δεν τιθεται θέμα ελευθεριας λόγου.
Ο κάθε ένας πιστευει οπου και σε οτι θέλει ΔΕΝ εξετάζουμε αυτο.
Στην περιπτωσή μας εξετάζουμε/ερωτούμε ΠΩΣ λειτουργει η αστρολογία ΤΙ ειναι μπας και το πιστεψουμε και εμεις αλλα δεν...
Κάθε φορά που πάμε να πουμε κάτι το γυρνάνε αλλου, θέτουμε ερωτηματα χωρίς απάντηση και επειδη είμαστε ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ειμαστε και κακοι!!!!
Το θέμα της πιστης ειναι πολυ σημαντικό ειδικά οταν έχεις να κάνει πράγματα αβάσιμα, αυθαιρετα και μη τεκμηριωμένα και ειδικά οταν παιζεις με το ψυχικό κόσμο του καθενος. Εδω ο καθένας λεει οτι θέλει και ολοι παιζουν παλαμάκια απο κάτω και άλλοι βγάζουν χρήμα απο αυτο. Δεν ειναι πια θέμα πίστης εδω.
τρανταχτό το παραδειγμα με την κοπελίστα που ρωτα αν ειχε κενή πορειας η σελήνη οτα έκανε τι σχέση της και ΗΔΗ ανυσηχει. Ε βεέβαια τώρα έχει την προδιάθεση και την τάση να μην παει καλά και το πιθανότερο αν όντως δε παει τι θα φταει? η Σελήνη, Η προδιάθεση της οτι δεν θα παει καλα και γιαυτο δεν πήγε? ή το εντελώς τυχαιο και ανθρώπινο γεγονός οτι δεν ταίριαξαν? Γιαυτο το θέμα πιστης εδω παει περίπατο....
-
Quote:
Originally Posted by
tilpanos
Γεια σας,
Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και λίγες μέρες, και έχω να πω το εξής:
Το πρωτεύον θέμα για μένα είναι η ελευθερία του λόγου, αυτό είναι το βασικό.
Η παρέα από το άλλο φορουμ καλώς επιμένει σε μερικά πράγματα που αποδυκνύονται επιστημονικά. Καλώς.
Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επιστήμη. Αν κάποιος πιστεύει σε νεράιδες, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει; Στον 21ο αιώνα δε ζούμε; Πιστεύω πως πρέπει να σεβόμαστε την ΚΑΘΕ άποψη, όσο και αν μας ξενίζει. Αν νομίζουμε ότι τα πάντα είναι επιστήμη και έχουν επιστημονική εξήγηση, χάνουμε την ουσία.
Από την άλλη μεριά όμως, όσοι πιστεύουν σε νεράιδες δεν πρέπει να επικαλούνται images από εικόνες δορυφόρων που απεικονίζουν νεράιδες. Αυτό για μένα είναι ζήτημα πίστης, όχι επιστήμης. Γι αυτό και υπάρχει μια σύγκρουση εδώ.
Ξαναλέω ότι η ελευθερία του λόγου και της γνώμης είναι το ύψιστο θέμα εδώ. Και παρακαλώ τους φίλους αστρονόμους να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Όποιος θέλει να πιστεύει σε νεράιδες έχει δικαίωμα να το κάνει. Ας συμφωνήσουμε σε κάτι επιτέλους!
Μα τα εγγεγραμμένα μέλη που κάνουν το χόμπυ τους ή γουστάρουν την αστρολογία από τα πρώτα ποστ άρχισαν να αντιδρούν όχι ως υπερασπιστές της αστρολογίας αλλά ως άνθρωποι που κάποια ομάδα παρομητικών ανθρώπων που δεν ξεκίνησαν για να βοηθήσουν αλλά να επιτεθούν ασχέτως αν στη συνέχεια σύρθηκαν και ανασκέυαζαν συνεχώς, θέλησαν να έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε νεράιδες.
ΟΤΑΝ όμως άρχιζαν να χαρακτηρίζονται χαζογκόμενες και εμέσσως καταθληπτικές ή αμόρφωτες ή όταν ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος κατηγορήθηκε για οικονομικά συμφέροντα τι στιγμή που και ο ιδιοκτήτης και κάποιος αστρολόγος έστρψσαν τραπέζι συζήτησης και συνέχισε η παρέα να γράφει ότι οι άνθρωποι είναι για γέλια τι θα κάνατε εσείς ως διαχειριστής ή ως ενεργό μέλος αυτής της μεγάλης κοινότητας;
Η περίεργη εμμονή να απαγορευθεί δια ροπάλου από μια ομάδα η νεραιδοχώρα και τα παραμύθια μου θυμίζει τη σημερινή νεολαία που απομακρύνθηκε από την εκκλησία εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ιερέων.
Να δεχθούμε τα πιστεύω του καθενός είναι το ζητούμενο. Αν θέλουν κάποιοι να κυνηγήσουν τους κομήτες που δηλώνουν αστρολόγοι, μάγοι, καφεντζήδες, μελλοντολόγοι και εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και που χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοιους ας τους βρουν και να το κάνουν. Όχι όμως αιρετική συζήτηση. Όχι αυτό το μηδενιστικό όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όλοι οι αστρολόγοι είναι ίδιοι κ.οκ.
Δεν υπάρχει καμία διαμάχη αστρολογίας, αστρονομίας και επιστημών. Τουλάχιστον όχι σε αυτό το σάιτ. Στο κάτω κάτω δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε κρυπτόμενος πίσω από έναν υπολογιστή να μέμφει συνεχώς τους διαφωνούντες με την πίστη ή τα χόμπυ του. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να απαντά σε κανέναν συνεχώς.
Σου απαντούν η αστρολογία δεν είναι θρησκεία και όμως συνεχίζεις να λες είναι. Σου απαντούν άνοιξε μερικά βιβλία αστρολογίας και όμως δεν τα ανοίγεις.
Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουν αυτοί που αγαπούν τη γνώση. Η πρώτη πυρηνική βόμβα που ισοπέδωσε πόλεις και χωριά και ήταν δημιούργημα επιστημόνων δεν εμπόδισε άλλους να δημιουργούν εμβόλια και να σώζουν πληθυσμούς.
Μέση νοημοσύνη χρειάζεται, σεβασμός στη διαφορετικότητα και όχι να ενθαρρύνονται κάποιοι και ανεξέλεγκτα να προσβάλλουν. Θεωρώ κατάντια έλληνες "αστρολόγοι" ή αστρολόγοι να λειτουργούν με φανατισμό όπως έχω διαβάσει με τα μάτια μου σε άλλα 2 φόρα, άνθρωποι αμόρφωτοι που στις κάρτες τους γράφουν καθηγητής αστρολογίας (που μωρέ; σε ποια έδρα κακομοίρηηηηη Καραμήτρο), αλλά θεωρώ ισάξια κατάντια ανθρωποι που δεν έχουν διαβάσει 2-3 βιβλία αστρολογίας να έχουν γνώμη και άποψη.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Το θέμα της πιστης ειναι πολυ σημαντικό ειδικά οταν έχεις να κάνει πράγματα αβάσιμα, αυθαιρετα και μη τεκμηριωμένα και ειδικά οταν παιζεις με το ψυχικό κόσμο του καθενος. Εδω ο καθένας λεει οτι θέλει και ολοι παιζουν παλαμάκια απο κάτω και άλλοι βγάζουν χρήμα απο αυτο. Δεν ειναι πια θέμα πίστης εδω.
Αυτό εννοούσα φίλε tilpanos. Όταν ξεκινά με τη λέξη καχύποπτος χωρίς ετυμολογικά να την αναλύσει και όταν γράφει ο φίλος μας ΟΛΟΙ παίζουν παλαμάκια έχει προδικάσει.
-
Που κολλάει η Πυρινική βόμβα;;;;;;;;;;;;
Αυτό με το ότι είναι κατάντια να έχεις γνώμη είναι από ανέκδοτο με τον Τοτό;
-
Εντάξει Παναγιώτη όπως αγαπάς!
Τώρα θα μου επιτρέψεις να σχοληθώ λίγο με την κόρη μου που είναι 4 ετών και πάντα κερδίζω από τους προβληματισμούς της.
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Αυτό εννοούσα φίλε tilpanos. Όταν ξεκινά με τη λέξη καχύποπτος χωρίς ετυμολογικά να την αναλύσει και όταν γράφει ο φίλος μας ΟΛΟΙ παίζουν παλαμάκια έχει προδικάσει.
Ναι φίλε μου,
Δυστυχώς ο κόσμος μας μας έχει κανει ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ και όποιος δεν είναι η λεει ψέμματα η ειναι αγαθός, η αναισθητος.
Οταν ενας σου προσφέρει γλυφιτζουρι στο δρόμο ΕΙΣΑΙ καχύποτος
Οταν ενας σε παιρνει τηλεφωνο και σου λεει κερδισες 1 ταξιδι ΕΙΣΑΙ καχύποπτος
Οταν η γύναικα σου αργει τα βραδυα ΕΙΣΑΙ καχύποπτος
Οταν σου λενε οτι αυριο μη παρεις αποφαση, η μην φας, παιξε τζοκερ μεθαυριο η θα βρεις την αγάπη σου αλλα πρεπει να ψάξει ταδε ταδε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρεπει να ειμαι καχύποπτος?
οσο για τα παλαμάκια ειναι πολυ απλο, μπειτε σε οποιοδήποτε αρθρο που αναλύει οτιδήποτε και απο κατω ολοι ειναι ζήτω και ολε. Ψέμματα λέω?
Και μάλιστα έχω και πειραμα στο μυαλό μου αλλα θέλει άδεια για να αποδειξω τα λεγόμενα μου.
-
Αν κατάλαβα η αστρολογία μελετάει τους χαρακτήρες των ανθρώπων.
Η ερώτηση,λοιπόν, της "παρέας" είναι:
ΠΩΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΦΑΣΕΙΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;
-
Δεν τείθεται θέμα αν θας επιτρέψω να κάνετε κάτι, αλλά μην λέμε πράμματα που δεν έχουν σχέση. Περιμένουμε απάντηση 3 μέρες, αλλά τίποτα για το ΠΩΣ λειτουργεί η αστρολογία.
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Μα τα εγγεγραμμένα μέλη που κάνουν το χόμπυ τους ή γουστάρουν την αστρολογία από τα πρώτα ποστ άρχισαν να αντιδρούν όχι ως υπερασπιστές της αστρολογίας αλλά ως άνθρωποι που κάποια ομάδα παρομητικών ανθρώπων που δεν ξεκίνησαν για να βοηθήσουν αλλά να επιτεθούν ασχέτως αν στη συνέχεια σύρθηκαν και ανασκέυαζαν συνεχώς, θέλησαν να έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε νεράιδες.
Για καντο μας ποιο ευκολοπεπτο φίλε μου τι εννοεις "επιτέθηκαν" διαβασε τα πρωτα μου Post ξανα η του παναγιώτη, που ειδες την επίθεση? Ο ersatros ναι ήταν εριστικος αλλα με αυτα που το έλεγαν τι επρεπε να πει?
Το σύρθηκαν και ανασκευαζαν τι ειναι παλι? που ειδες κάτι τετοιο
ΟΤΑΝ όμως άρχιζαν να χαρακτηρίζονται χαζογκόμενες και εμέσσως καταθληπτικές ή αμόρφωτες ή όταν ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος κατηγορήθηκε για οικονομικά συμφέροντα τι στιγμή που και ο ιδιοκτήτης και κάποιος αστρολόγος έστρψσαν τραπέζι συζήτησης
Θα ανεφερθω αστρονομικα, και οι 2 εδρασαν ως κομητες και εξαφανιστηκαν.
και συνέχισε η παρέα να γράφει ότι οι άνθρωποι είναι για γέλια
εισαι σίγουρος?
τι θα κάνατε εσείς ως διαχειριστής ή ως ενεργό μέλος αυτής της μεγάλης κοινότητας;
Εγω απλα θα κρατουσα τους τονους χαμηλά και σε κοσμιο επιπεδο
Η περίεργη εμμονή να απαγορευθεί δια ροπάλου από μια ομάδα η νεραιδοχώρα και τα παραμύθια μου θυμίζει τη σημερινή νεολαία που απομακρύνθηκε από την εκκλησία εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ιερέων.
Πια εμμονη για απαγορευση??? και δεν χαρακτήρησε κανεις τον χώρο νεραιδοχώρα. Καθε άλλο αρτια οργανωμενος και συντονισμενος ειναι ο χώρος και σας ειχα συγχαρει εξ αρχης επ αυτου
Να δεχθούμε τα πιστεύω του καθενός είναι το ζητούμενο. Αν θέλουν κάποιοι να κυνηγήσουν τους κομήτες που δηλώνουν αστρολόγοι, μάγοι, καφεντζήδες, μελλοντολόγοι και εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και που χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοιους ας τους βρουν και να το κάνουν. Όχι όμως αιρετική συζήτηση. Όχι αυτό το μηδενιστικό όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όλοι οι αστρολόγοι είναι ίδιοι κ.οκ.
Δεν υπάρχει καμία διαμάχη αστρολογίας, αστρονομίας και επιστημών. Τουλάχιστον όχι σε αυτό το σάιτ.
Συμφωνουμε!
Στο κάτω κάτω δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε κρυπτόμενος πίσω από έναν υπολογιστή να μέμφει συνεχώς τους διαφωνούντες με την πίστη ή τα χόμπυ του. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να απαντά σε κανέναν συνεχώς.
Σου απαντούν η αστρολογία δεν είναι θρησκεία και όμως συνεχίζεις να λες είναι. Σου απαντούν άνοιξε μερικά βιβλία αστρολογίας και όμως δεν τα ανοίγεις.
Υπαρχουν 7500 ατομα εδω μεσα που ασχολουνται με την αστρολογια και οταν τους ρωτας ΤΙ ειναι αυτο ρε παιδια ΠΩΣ λειτουργει και σε κοιτούν σαν την αγελάδα που βλέπει πρώτη φορα τρένο, τι θέλεις να υποθέσουμε?Εκφραση ειναι ε? μην το παρει κανεις αλλιως!
Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουν αυτοί που αγαπούν τη γνώση. Η πρώτη πυρηνική βόμβα που ισοπέδωσε πόλεις και χωριά και ήταν δημιούργημα επιστημόνων δεν εμπόδισε άλλους να δημιουργούν εμβόλια και να σώζουν πληθυσμούς.
Οκ μέσα! συμφωνώ, εξαλλου επιστημονικο πειραμα ήταν αλλιως θα ηταν φαντασια αν δεν εκαναν πειραμα. (δεν ειμαι υπερ στο συγκεκριμενο παραδειγμα)
Μέση νοημοσύνη χρειάζεται, σεβασμός στη διαφορετικότητα και όχι να ενθαρρύνονται κάποιοι και ανεξέλεγκτα να προσβάλλουν. Θεωρώ κατάντια έλληνες "αστρολόγοι" ή αστρολόγοι να λειτουργούν με φανατισμό όπως έχω διαβάσει με τα μάτια μου σε άλλα 2 φόρα, άνθρωποι αμόρφωτοι που στις κάρτες τους γράφουν καθηγητής αστρολογίας (που μωρέ; σε ποια έδρα κακομοίρηηηηη Καραμήτρο),
ΜΠΡΑΒΟ!
αλλά θεωρώ ισάξια κατάντια ανθρωποι που δεν έχουν διαβάσει 2-3 βιβλία αστρολογίας να έχουν γνώμη και άποψη.
Δεν αντιλεγω έχεις δίκιο
Παντως εσυ ως mod εχεις περισσοτερο συμμετοχή εδω και βγάζεις το φίδι απο την τρύπα και οχι οι ειδήμονες του χώρου.
Συνομιλουμε dell piero μεταξυ μας για το τι και πως το είπαμε και έχουμε χάσει το τρένο των απαντήσεων......
-
Παιδιά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όντως ο erastros ήταν υπερβολικά εριστικός και με όσα του έλεγαν εφόσον δεν ήταν σύμφωνος, θα έπρεπε να κρατήσει τους στοιχειώδεις τρόπους ευγένειας μέσα στο φόρουμ. Νομίζω, αν δε κάνω λάθος, πως και στο δικό σας φόρουμ έχετε thread το οποίο αναφέρεται στο "πως συμπεριφερόμαστε μέσα στο φόρουμ-κανόνες συμπεριφοράς" ή κάπως έτσι. Όταν είχατε και σεις παρόμοιες συμπεριφορές, σίγουρα ο διαχειριστής σας θα έκανε σύσταση και ορισμένοι λογαριασμοί έχουν απενεργοποιηθεί. Επομένως, καταλαβαίνετε!
Λες αγαπητέ pentraks "Θα ανεφερθω αστρονομικα, και οι 2 εδρασαν ως κομητες και εξαφανιστηκαν".
Καθένας, πόσο μάλλον ο admin ενός σάιτ αποφασίζει κάθε πότε θα μπαίνει, όπως ακριβώς και κάποιος από τους συνεργάτες αστρολόγους. Όταν έχεις δουλειές σημαντικές να φέρεις εις πέρας δεν νομίζω ότι πρέπει να κρίνουμε κατα αυτόν το τρόπο, ότι δηλαδή λένε κάτι για τα μάτια του κόσμου. Αλλά μη ξεχνάς πως απάντηση πήρατε και από την κυρία Λίλιαν Σίμου, η οποία όμως βλέποντας το κλίμα που επικρατεί, δεν θέλησε να συνεχίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατί προφανώς δεν θα γινόταν γόνιμος διάλογος. Στο συγκεκριμένο thread απάντησε και ο κύριος ¶ρχος.
Απάντηση πήρε και ο φίλος μας erastros από τον κύριο Χρήστο ¶ρχο σε άλλο θέμα, παρόλη την προσβολή που δέχθηκε, αλλά ανταπάντηση από τον erastro δεν λάβαμε επί του θέματος. Και αυτό έγινε προτού γίνει ban. Μπορούσε άνετα να απαντήσει, όμως δεν το έκανε.
Η "παρέα" από την αρχή στο φόρουμ σας έγραφε ότι οι άνθρωποι εδώ είναι για γέλια και συνέχισαν και με άλλους χαρακτηρισμούς, τους οποίους σε προηγούμενο ποστ ο Dell Piero ανέφερε. Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει και στο φόρουμ σας και μπορεί να καταλάβει. Και εδώ οι διαχειριστές προσπάθησαν να κρατήσουν τους τόνους χαμηλούς, αλλά ο επαναλαμβανόμενος τρόπος κάποιων να απαντούν με χλευασμό και προσβολές προς όλα τα μέλη τελικά είχε άλλο αποτέλεσμα.
Το ότι υπάρχουν 7500 μέλη μέσα σε αυτό το φόρουμ δε σημαίνει ότι όλοι έχουν ΤΙΣ (εννοώ τρελές) γνώσεις ή ότι φέρουν την ιδιότητα του αστρολόγου ή βλέπουν προς την ιδιότητα του αστρολόγου. Καθένας για τον δικό του, προσωπικό λόγο παρακολουθεί το φόρουμ.
Όλα αυτά πάντα φιλικά και προσωπικής μου γνώμης ;)
-
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς θεωρούμε ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, με την ευρέως αποδεκτή έννοια του όρου, να σας πούμε τι θεωρούμε εμείς ότι είναι:
Για εμάς, λοιπόν, αστρολογία είναι μία μαντική τέχνη που στηρίζεται στην σχέση που υπάρχει μεταξύ της κίνησης των πλανητών και της ζωής μας. Η βάση αυτής της σχέσης ορίζεται από το αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου «όπως επάνω έτσι και κάτω», από όπου και η αντίληψη ότι υπάρχει κοινή συνισταμένη που διέπει την λειτουργία και του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου.
Δεν πιστεύουμε ότι ο οποιοσδήποτε πλανήτης ή συνδυασμός κινήσεων πλανητών μπορεί να έχει την επίδραση που κάποιοι λένε ότι μπορεί να έχει, ιδίως στην προσωπική μας ζωή. Αυτές είναι δοξασίες που προήλθαν από την συσχέτιση των αστρονομικών φαινομένων με γήινες δραστηριότητες (εμφάνιση συγκεκριμένων αστερισμών ή πλανητών σε συγκεκριμένες εποχές που συνδυάστηκε με συγκεκριμένες δραστηριότητες, π.χ. Υάδες/βροχή, Πλειάδες/έναρξη ναυτικών ταξιδιών κ.ά.). Δημιουργήθηκαν όμως έτσι πρωταρχικές αποτυπώσεις προτύπων στην εσώτατη διάσταση του ψυχισμού του ανθρώπου, που οδήγησαν στην αποδοχή της εσφαλμένης, για εμάς, αντίληψης ότι ο πλανήτης ή οι αστερισμοί είναι που επιδρούν.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις και «εργαλεία» που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ασχολούμενος με την αστρολογία για να φθάσει σε αποτέλεσμα. Υπάρχει π.χ. η λεγόμενη κλασική-δυτική αστρολογία, η οποία δεν λαμβάνει υπόψιν της την μετάπτωση, και υπάρχει η ινδική που την συνυπολογίζει, υπάρχει η ωριαία, ή θιβετανή και άλλες. Εμείς, θεωρώντας ότι η κινήσεις των πλανητών και οι πλανήτες αποτελούν υλικές εκφράσεις αρχετύπων που διέπουν όλο το σύμπαν, υλικό και μη, και συνιστούν και δείκτες δυνάμεων που απλώς μορφοποιούνται μέσω αυτών, εκτιμούμε πως υπάρχει σχέση με τα γήινα καθώς οι ίδιες αρχετυπικές δυνάμεις υπάρχουν και μέσα μας. Η κατανόηση των προηγούμενων απαιτεί κάτι περισσότερο από ορθολογιστική προσέγγιση, καθώς πραγματεύεται ζητήματα μεταφυσικής –και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό αφού εμείς προσεγγίζουμε τα θέματα ολιστικά και όχι αξιοποιώντας μονοδιάστατα το μυαλό μας. Η παρατήρηση χιλιάδων ετών μας έχει δώσει αποδείξεις που μόνο εμπαθής δεν θα τις δεχόταν.
Με την ευκαιρία, να δηλώσουμε ευθαρσώς και με γνώσιν των συνεπειών ότι ουδεμία σχέση έχομε με καμμίαν συνομωσίαν της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ούτε με μασονίας του τύπου της διαπλοκής συμφερόντων, ασχολούμενοι δε με την αστρολογία όπως εμείς την κατανοούμε έχομεν υποστεί ζημίαν πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά χαλάλι, σε κάποια από τις επόμενες ζωές μας θα μας επιστραφούν (καρμική επιταγή το λένε). Πέρα από τους αστεϊσμούς, τα πιο πάνω ισχύουν όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Γνωρίζουμε δε πάμπολλους που συνεισφέρουν στην αναζήτηση αυτή χωρίς κανένα προσωπικό αντάλλαγμα, σε αντίθεση με εμάς που το έχουμε κάνει και επάγγελμα (όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς, πάλι, το επάγγελμα).
Φιλικά
-