Δύσκολη μέρα σήμερα....
Κα. katiakiss δεν έχω σκοπό να σας ρωτήσω για τα μεσοδιαστήματα.Quote:
Στο στάδιο γνώσης που βρίσκονται οι ερωτώντες (που δεν είναι σίγουροι για το αν κάνουν όψεις οι πλανήτες τους ή όχι) , γνώμη μου είναι ότι το να ψάχνουν τα μεσοδιαστήματα, είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Έχω την προσωπική άποψη ότι η κατάσταση του κυβερνήτη ενός πλανήτη δίχως όψεις, έχει αρκετά να μας πει και στο γενέθλιο χάρτη και στις διελεύσεις. Τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο.
Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι : «Και πως βρίσκουμε τα μεσοδιαστήματα;» «Τα μεσοδιαστήματα προοδεύουν;» «η όψη χιαστί προς το μεσοδιάστημα ισχύει;»
Είμαι πιστεύω σε θέση να αντιληφθώ πως απαιτείται κάποιο διάβασμα πριν την ερώτηση.
Θα μου επιτρέψετε να διατηρώ κάποιες ενστάση σχετικά με τηνενός τρίτου. Για κάποιο λόγο τη θεωρώ απευθείας ανάλογη της επεξηγηματικής ικανότητας του πρώτου.Quote:
αντιληπτική ικανότητα
Μια δεύτερη ένσταση στο παράδειγμά σας
Μακάρι η επιστήμη της αστρολογίας να ήταν τόσο απόλυτη όσο αυτή των μαθηματικών. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αφορά κυρίως στην εμπειρία των ενασχολουμένων με αυτή. Και ακριβώς σε αυτή την εμπειρία απευθύνθηκα αρχικά μιας και το να εντοπίσω και να διαβάσω τις θεωρίες που κυκλοφορούν ήταν το μόνο εύκολο.Quote:
είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού
Ίσως αναλόγως να όφειλα να εκφράσω την απορία μου εξ' αρχής. Οπότε επιτρέψατέ μου να αναδιατυπώσω.Quote:
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αρχικά προέχει η κατανόηση του μηνύματος ενός πλανήτη δίχως όψεις σε έναν γενέθλιο χάρτη και όχι ο τρόπος να τον ελέγξουμε.
Βάσει της εμπειρίας σας και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, θα λέγατε πως ένας πλανήτης ή ακόμα και κάποιο θεωρητικό σημείο χωρίς Πτολεμαϊκές όψεις σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο έχει πρωτεύουσα σημασία στην κατανόησή του ή θα το αναλύατε σε δεύτερη ή ακόμα και τρίτη φάση;
Λένα,
επαγγελματίας αρχάρια