Re: Τελικά το πεπρωμένο μας είναι γραμμένο στ'άστρα;
Quote:
Originally Posted by
kritikia
Ρωτάς εάν νομίζω ότι το έχω ή για ποιον λόγο μου το έχουν δώσει?
Αν υπάρχει δικαίωμα
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Αν υπάρχει δικαίωμα
Μητσάκο, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής. Συμφωνώ όμως ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης, του τρόπου ζωής ή άλλων παραγόντων. Κανείς όμως δεν μπορεί εφόσον δεν το αρνουμαι εγώ να μου στερήσει την ελευθερία να επιλέξω ποιο είναι το καλύτερο για μένα ή ποιον δρόμο θα ακολουθήσω στη ζωή μου. Δικαίωμα είναι η ελεύθερη βούληση να ζήσω όπως εγώ θέλω (φυσικά χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους άλλους), να υποστηρίξω τις ανάγκες μου και να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου..και όλα αυτά θα συμβούν μεσω των επιλογών που θα κάνω.
Είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε ισόρροπη σχέση με την αναγκαιότητα...
Quote:
Originally Posted by
kritikia
Μητσάκο, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής. Συμφωνώ όμως ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης, του τρόπου ζωής ή άλλων παραγόντων. Κανείς όμως δεν μπορεί εφόσον δεν το αρνουμαι εγώ να μου στερήσει την ελευθερία να επιλέξω ποιο είναι το καλύτερο για μένα ή ποιον δρόμο θα ακολουθήσω στη ζωή μου. Δικαίωμα είναι η ελεύθερη βούληση να ζήσω όπως εγώ θέλω (φυσικά χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους άλλους), να υποστηρίξω τις ανάγκες μου και να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου..και όλα αυτά θα συμβούν μεσω των επιλογών που θα κάνω.
Δεν σου φαίνεται παράλογο άλλα να ισχύουν για κάποιους και άλλα για κάποιους άλλους?
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Δεν σου φαίνεται παράλογο άλλα να ισχύουν για κάποιους και άλλα για κάποιους άλλους?
Χάχαχαχαχαχα!! Τον Σωκράτη μου θυμίζεις (εχμμμ!! Τον Αθηναίο διδάσκαλο του Πλάτωνα -για να μην παρεξηγούμαστε)...αν έχω ποτέ μνήμη αυτού:toung::toung:...με τις συνεχείς ερωτήσεις εκμαίευσης νοητών και ουσιωδών απαντήσεων :bigsmile::bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
Χάχαχαχαχαχα!! Τον Σωκράτη μου θυμίζεις (εχμμμ!! Τον Αθηναίο διδάσκαλο του Πλάτωνα -για να μην παρεξηγούμαστε)...αν έχω ποτέ μνήμη αυτού:toung::toung:...με τις συνεχείς ερωτήσεις εκμαίευσης νοητών και ουσιωδών απαντήσεων :bigsmile::bigsmile:
Μαιευτική το λένε :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Μαιευτική το λένε :bigsmile:
Η μαμμη της φιλοσοφιας! :bigsmile:
Το ξερωωω, το ξερωωω!!:offtopic:
Παντως εχουμε μπλεξει το πεπρωμενο με το καρμα πασπαλιζοντας τα με ελευθερια της βουλησης! Η κανω λαθος;
Ωστοσο -για οποιον πιστευει στο καρμα- υποτιθεται πως εχουμε την δυνατοτητα να το αλλαξουμε. Αλλωστε γι αυτο μετενσαρκωνομαστε.
Επισης αν δεχτουμε οτι το πεπρωμενο ειναι γραμμενο στ αστρα, αλλα και οτι "ο σοφος κυβερναει τ αστρα", ανατρεπουμε το αναποτρεπτο [αρκει να γινουμε σοφοι!]
Υπαρχουν αραγε αξιωματα στο νοημα της ζωης; :unsure::unsure:
Είναι λίγο πιο μπερδεμένο... Πολλές φορές "νομίζουμε" ότι ανατρέπουμε το κάρμα, αλλά απλά εισερχόμαστε σε πιο εσωτερική σπείρα...
Και οταν καποιος "χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο" γνωριζοντας οτι θα το σπασει, αυτο που εντασσεται; Στο πεπρωμενο ή στην ελευθερια βουλησης;
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Δυστυχώς Μητσάκο μου το παράλογο είναι αναγκαία "συνθήκη" της φύσης.. Πρέπει να κρατηθεί μια ισορροπία... όσο σκληρό και αν ακούγεται.