χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
στην αδελφή μου και στον ανηψιό μου
ότι ποθούν στην αγκαλιά τους ,όλοι,να το βρουν
Printable View
χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
στην αδελφή μου και στον ανηψιό μου
ότι ποθούν στην αγκαλιά τους ,όλοι,να το βρουν
Να είστε καλά και σας ευχαριστώ αστραδέρφια :love:
Χρόνια Πολλά και καλά και από μένα σε όλους τους Δημήτρηδες(μικρούς και μεγάλους ,μπαμπαδες, γιούς, θειούς και θειές κτλ κτλ:laugh: )
:bigsmile::love:
και απο μενα Χρονια Πολλα σε ολους οσους γιορταζαν!!!! .... αν και λιγο καθυστερημενα...
Η γιορτή κρατάει 40 μέρες :toung:
- Τα τριήμερα, έχουν σχέση με την Ανάσταση του Χριστού αλλά και το 1/4 του κύκλου της Γης αλλά και του Δία, 12:4=3.
- Τα εννιάμερα έχουν σχέση με την αλλαγή φάσης της Σελήνης.
- Τα 40 έχουν σχέση με την αλλαγή ημικυκλίου του Ερμή. Ο θεός Ερμής των Αρχαίων ήταν ψυχοπομπός τους. (40 μέρες από Ανάσταση ως Ανάληψη Ιησού)
Κοινώς, όποιος ψάχνει, μαθαίνει :bigsmile: :toung:
Ναι παιδιά μου το πιάσατε το νόημα :bigsmile: Όχι τόσο καλά βέβαια αλλα κάνατε μια καλή προσπαθεια που θα εκτιμηθεί και θα συνυπολογιστεί στο βαθμό που θα πάρετε :cheesy:
Αλλά θα σας πρότεινα να διαβάσετε το βιβλίο της Αλτάνης για τη θόλο της Επιδαύρου (είναι εκδόσεων Γεωργιάδη) όπου περιγράφεται μαζί με τα άλλα και η πορεία της ψυχής και οι ενδιάμεσοι σταθμοί της στην πορεία της προς τη θέωση (Ήλιο). Η δε θόλος είναι μια καταπληκτική οικοδομική κατασκευή που εκτός των άλλων οι κολώνες της έτσι όπως είχαν τοποθετηθεί αναπαριστούσαν το ηλιακό σύστημα. Η πλάκα είναι ότι με βάση την αρχαιοελληνική θρησκευτική αντίληψη τα τριήμερα, τα ενιάμερα και τα σαράντα έχουν λογική ενώ σε σχέση με το χριστιανικό δόγμα όχι ιδιαίτερα και μάλλον αποτελούν άλλο ένα δάνειο του χριστιανικού τυπικού λατρείας από προηγούμενα λατρευτικά τυπικά. Αυτά χοντρά χοντρά γιατί έχουν περάσει και κάμποσα χρονάκια από τότε που διάβασα το βιβλίο και τώρα δεν το έχω γιατί κάποιος μου το έχει βουτήξει :evil: ως συνήθως :toung:
χρονια πολλα και απο μενα σημερα για τους κοσμαδες τους δαμιανους και τους αργυριους και φυσικα στην αργυρω:bigsmile:
Χρόνια πολλά και συγνώμη για τότε ;)
Χρονια Πολλα!!!!!!!!!!
Χρόνια πολλά στις έχουσες και στους έχοντες σήμερα την ονομαστική τους εορτή! :bigsmile:
(και είναι και κάμποσοι εδώ μέσα :toung: )
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Ιδιαίτερα δε στην kiaRRa μας, κατά κόσμον Αγγελική! Ό,τι επιθυμείς Αγγελική μου!!! :love::love:
Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα!
Kiarra, Χρόνια πολλά :bigsmile:
Χρονια πολλα και απο μενα!
Οτι επιθυμειτε!!
Πολύχρονη Αγγελική μου!!! :love: :love: :love:
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και από μένα..και..
"καλά ταξίδια στους ουρανούς.."
Χρονια πολλα σε Μιχαληδες Αγγελους Ταξιαρχες Σταματηδες Σταματιες Μικαελες Στρατους και Στρατουλες και φυσικα στις Αγγελικουλες!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα.Με υγεία και ευτυχία
χρονια πολλα στην φιλη μου που έχει και γενεθλεια αυριο να έχει παντα ότι ποθει στη ζωή της
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ
SCORPION:nana1::nana1:
Μαράκι να τα εκατοστήσεις:nuts:
:w00t::w00t::w00t:
Υ.Γ. Το κάρφωσα ... :laugh:
Χρόνια σου Μαρία-παύλα-Scorpion! Να τα εκατοστήσεις! Καλό πτυχίο σου εύχομαι!! :love:
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σημέρα είτε τα γενέθλιά τους, είτε την ονομαστική τους εορτή! :bigsmile:
Yiassou Maria
Πολύχρονη, καλό πτυχίο και ότι άλλο εσύ επιθυμείς!!!
Και αν το ασκήσεις το επάγγελμα και είσαι και καλή, θα σου στέλνω πελατεία :laugh: ¶ντε τελείωνε...ήδη έχω μερικούς στη σειρά :embarrest:embarrest
Χρόνια πολλά και από μένα στη συνονόματη σκορπίτσα:bigsmile:
ο,τι επιθυμείς και καλό ξαλάφρωμα απ τον μέγα κριτή:nuts:
χρόνια πολλά και από μένα Skorpion, πολύχρωμη και εντοιχισμένη :nuts:
(γιατί γιορτάζεις σήμερα? )
Αχ ναι εχω γενεθλια, μεγαλωνω :weird: αλλα χαρηκα παρα πολυ για τις ευχες σας!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Συγκινηθηκα
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ:love::love::love::love::love::love::love::love::l ove::love:
Και χρονια πολλα και στις Μαριες που γιορταζουν σημερα!!!:clapping:
Εγω το γιορταζω το 15Αυγουστο ε γιατι γενεθλια και γιορτη μαζι δε λεει
Χρόνια πολλά και καλά scorpion!!!:love:
Χρόνια πολλά κι απο εμένα σε όσους/ες γιορτάζουν σήμερις...να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε και πάνω απ'όλα υγεία :bigsmile::bigsmile:
ΚΑλημερα και Χρονια πολλα στις Μαριες που γιορταζουν σημερα, καθως και σε ολους/ες που εχουν γενεθλια σημερα!!
Σκορπακι-Μαρια Χρονια πολλα, κι ευτυχισμενα!!
Blackorwhat- Μαρία, οτι επιθυμεις κι ακομη περισσοτερα!!!
Kαλε Friary-Μαιρη, γιορταζεις κι εσυ σημερα;; Τις ευχες μου!!
:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Γιορτάζουν σήμερα οι Μαρίες;;;;;;;;;;;;;;;:unsure:
Χρονια σας πολλά!!!:love:
Να 'στε καλά βρε!!! :laugh:
Σας ευχαριστώ και ανταποδίδω :love::love::love:
...αντε και με ρόζ γραμματάκια...:toung:
Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα:bigsmile:
Blackorwhat, Friary και skorpion, χρόνια σας πολλά και από μένα :bigsmile:
Νομιζω οτι σημερα γιορταζουν μονο οι Μαριες....οι ελευθερες (παλια οι παρθενες αλλα τωρα πια...και γι αυτο καποιες το γιορταζουν 15Αυγουστο μαζι με Δεσποινες Παναγιωτες κτλ) Χρονια Πολλα και παλι σε οσες Μαριες γιορταζουν σημερα τη γιορτη τους
Ναι και καλά έτσι πάει η γιορτή. Ορισμένες όμως, επειδή έχουν γενέθλια το καλοκαίρι, μεταφέρουν την ονομαστική το Νοέμβρη για ευνόητους λόγους :laugh::laugh::laugh: