Έχω την εντύπωση ότι αποτελούν τη βάση της κλασικής προσέγγισης και όχι απλώς μιας άλλης.
Σε αυτό συμφωνώ.
Από εδώ αρχίζει διάσταση.
Οι πληροφορίες μου δεν έχουν περιορισμένο εύρος. Επιπλέον, είμαι αρκετά επιφυλακτικός και σκεπτικός σε αναλύσεις που έχουν έντονο το προσωπικό στοιχείο του γράφοντος και δεν συνοδεύονται είτε από παράθεση πηγών είτε από στοιχεία. Ιδίως στη σύγχρονη εποχή, με την αναπτυγμένη δυνατότητα διάχυσης των πληροφοριών, οι πιθανότητες να δημιουργηθούν στρεβλές ή αβάσιμες θεωρήσεις είναι πολύ μεγάλες.
Η επισταμένη ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο ζήτημα πολλάκις μου έχει δείξει ότι αυτό συμβαίνει. Η πιο "αθώα" περίπτωση είναι αυτή που κάποιος θέλοντας να δικαιολογήσει κάτι που δεν του βγαίνει καταφεύγει σε εμπλουτισμό μιας βασικής αρχής ή έννοιας, βασιζόμενος σε προσωπικές και υποκειμενικές εκτιμήσεις. Μια άλλη εξίσου "αθώα" περίπτωση προέρχεται πάλι από την ανάγκη κάποιου να εμπλουτίσει μια ερμηνεία ή βασική αρχή της αστρολογίας μόνο και μόνο για να επιδείξει έργο.
Αυτές οι προσθήκες στοιχείων στη συνέχεια αναπαράγονται από άλλους διανθισμένες από το προσωπικό ύφος του κάθε επόμενου αντιγραφέα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πλήθος πληροφοριών που ουσιαστικά πολλές φορές ανατρέπει την αρχική βασική θεώρηση. Πιο απλά, έχουμε έναν τύπο "σκουριασμένου τηλεφώνου". Ένα κλασικό παράδειγμα αποτελεί ο Χείρων. Στην προσπάθειά μου να βρω πρωτογενείς έρευνες και αναλύσεις, διαπίστωσα ότι όλοι κατά βάση έχουν μία κοινή προέλευση η οποία δεν βασιζόταν σε κάποια συγκεκριμένη έρευνα, αλλά αναπαραγόμενη δημιούργησε μια αντίληψη που ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα. Και αυτό συμβαίνει χάρη και σε ντόπια αστρολογικά φυντάνια και σε αλλοδαπά.
Ας μην χρησιμοποιούμε την λέξη έρευνα, αλλά τη λέξη μελέτη. Ταιριάζει περισσότερο.
Η σύνδεση του 8ου με το θάνατο δεν είναι μια διαφορετική προσέγγιση αλλά η κλασική προσέγγιση.
Εκτιμώ ότι το παράδειγμα δεν είναι επαρκές, καθώς τα χαρακτηριστικά που αποδίδεις περισσότερο παραπέμπουν σε μια ποσειδώνια κατάσταση (12ος) παρά σε μια υπόγεια ή καταχθόνια, δηλαδή πλουτώνια κατάσταση (8ος). Επιπλέον, και οι αόρατοι και οι κρυφοί έχουν κοινό παρονομαστή το ότι και δεν τους βλέπουμε και δεν τους ξέρουμε, εκτός και αν εννοείς ότι με τον αόρατο έχουμε ...συστηθεί, έχει δηλώσει δηλαδή την παρουσία του αλλά αδυνατούμε να τον αντιληφθούμε με την αίσθηση της όρασης.
Για να κατανοώ τις έννοιες, εγώ προσωπικά, χρησιμοποιώ τις λέξεις κλειδιά για κάθε τριπλέτα που δημιουργούν ο πλανήτης, το ζώδιο και ο Οίκος.
Στην περίπτωσή μας, οι 12ος, Ποσειδώνας και Ιχθείς συνδέονται με το δυσδιάκριτο, την θολούρα, την εξαπάτηση, την ασάφεια. Οι 8ος, Πλούτων και Σκορπιός συνδέονται με το καταχθόνιο αλλά και υποχθόνιο (έχουν διαφορά αυτά), το δόλιο και το υπόγειο, το ύπουλο, το σατανικό. Για αυτό και εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση.
Να είσαι καλά και να έχεις μια καλή νέα χρονιά :love: