Re: Το πιο ευαισθητο ζωδιο μετα του νερου
Και εγώ κάτι σαν γυναικεία έκδοση Μπιν Λάντεν είμαι..:nuts: ναι ναιιι το ομολογώω!
Η δεύτερη φύση μου είναι κρυφή και σατανική και τους παραπλανώωω όοολους..και όχι δεν είμαι για δουλειά στα ξένα, αλλά είμαι η κρυφή πράκτωρ ''τσιπούρα 001''.. (και έβαλα τσιπούρα για να φαίνομαι άκακη και αθώα..)
(και ναι αυτή όντως είναι μια πιθανή άλλη πλευρά των ψαριών και ποιος δεν το ξέρει..αλλά και? τι πάει να πει αυτό? εεε? ότι δεν είναι συναισθηματικά?? εεε?? είναι συνήθως τρόπος άμυνας μετά απο πολλά κεφαλοχτυπήματα..:wacko:)
εντάξει το ξεχειλώωωσαμε και πάλι το θεματάκι.. επανέρχομαι σώκρατεςςς..:bigsmile:
Λες και κάνουμε καλλιστεία βρε παιδιά και κάνουμε αμαν και πως να βάλουμε το στέμα..ε δεν γίνεται έτσι.
Και ναι καλά τα λένε τα τεφτέρια για το νερό είναι πιο συναισθηματικό και τα ζώδια του θεωρούνται πιο συναισθηματικά αν θέλετε να το πάρουμε βάση τεφτερίων και συγγραμάτων..όχι δηλαδή ότι πιστεύω ότι πάει έτσι..αλλά, αν είναι να λέμε ότι πιστεύουμε στις εξάρσεις και στις πτώσεις και στις κυριαρχίες με κλειστά μάτια και απόλυτα, ε ναι τότε τα ίδια ισχύουν και για τα χαρακτηριστικά των ζωδίων, μιας και είναι απο τα θεμελιώδη πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν ξεκινά να ασχολείται με την αστρολογία..αν καταρρίψω αυτά τα καταρρίπτω και τα κοιτάζω όλα με λοξό μάτι..(που πάντα το κάνω δηλαδή..)
Του νερού είναι συναισθηματικά, της γης πιο λογικά και οργανωτικά, του αέρα επικοινωνιακά, παιχνιδιάρικα και ιντελεκτουάλ και της φωτιάς παθιασμένα, ενεργητικά και δημιουργικά..
Πάντως θα συμφωνήσω με Τίνα σε ένα πράγμα, ότι άλλο ευασιθησία και άλλο συναίσθημα..ναι είναι αλληλένδετα σε αρκετά πράγματα, αλλά δεν είναι το ίδιο και δεν πάνε απαραίτητα μαζί..δηλαδή το ότι ένας υδροχόος έχει ευαισθησίες και ανησυχίες σχετικά με τον κόσμο και τη φύση κλπ πάει να πει ότι είναι και φουλλλλ συναισθηματικός? που όχι ότι δεν είναι με τον τρόπο του φυσικά, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο..
Και ναι συμφωνώ και για Ταύρους ότι είναι συναισθηματικοί και για Αιγόκερους και ας φαίνονται σκληροί, αλλά θα βάλω στο παιχνίδι και τα Λιοντάρια μιας και μπορεί να είναι εγωϊστές και παρτάκηδες πολύ συχνά, αλλά μπορούν να είναι πολύ συναισθηματικοί και δοτικοί όταν αγαπούν. Αντίστοιχα ο καθένας μπορεί να αναφέρει διαφορετικά ζώδια κοκ..
Οπότε είναι ένα παραμύθι δίχως τέλος όοολο αυτό... δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει..:toung:
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Κοραλλία μου, ο Αιγόκερως αναχαιτίζει το συναίσθημα και λειτουργεί με την ψυχρή λογική λόγω της ευαισθησίας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθει. Μια ανασφάλεια που πηγάζει από την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν. Έτσι, προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του και να προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους ότι αξίζει να τον αγαπούν με το να εργάζεται σκληρά, αποφεύγοντας τις στενές σχέσεις οι οποίες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον πληγώσουν. Επιπλέον ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του όχι γιατί είναι ψυχρό αλλά ψύχραιμο. Το γεγονός πως όταν πληγωθεί θα βγάλει τον κακό του εαυτό δεν μου λέει τίποτα περισσότερο από ότι μου λένε τα ζώδια του νερού όταν πληγωθούν και αυτά με την σειρά τους.
Ο Ταύρος πάλι είναι ευαίσθητος σε σχέση με τον εαυτό του κι ακριβώς επειδή η Σελήνη σχετίζεται με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτουργεί καλά εκεί αλλά και πάλι για την πάρτη της. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος όχι μόνο με την οικογένεια του αλλά και με όποιον νιώθει οικογένεια του, είτε είναι οι φίλοι του είτε οι συνάδελφοι του κτλ.
Όσο για τον Ζυγό πως γίνεται να τον θεωρείς ευαίσθητο την στιγμή που κατά κάποιο τρόπο "απορρίπτεις" τον Κρόνο? την στιγμή μάλιστα που εκεί βρίσκεται σε έξαρση. οι Ζυγοί μπορεί να έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον εαυτό τους αλλά όχι από ευαισθησία. Επιδιώκουν την συντροφιά και την αρμονία στο περιβάλλον τους γιατί πολύ απλά θέλουν, να επιβεβαιώνονται μέσα από τους άλλους, να νιώθουν επιθυμητοί και φυσικά γιατί έτσι προβάλλουν μια αρεστή εικόνα στον έξω κόσμο!
Γεια σου, Τίνα μου.
Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, όλοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και ευαισθησίες και σίγουρα δεν αμφισβητώ τα συναισθήματα του Αιγόκερω. Όμως εδώ ψάχνουμε το "πιο" συναισθηματικό. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πιο συναισθηματικά θα όριζα τα ζώδια που οι πράξεις τους έχουν συναισθηματικά κίνητρα και οι συναισθηματικοί στόχοι είναι ψηλά στην ιεραρχία τους. Αυτό δύσκολα θα το λέγαμε για ένα τυπικό Αιγόκερω. Κατά την γνώμη μου, τα πιο πάνω κριτήρια τα πληρούν περισσότερο τα ζώδια του Νερού και τα ζώδια της Αφροδίτης.
Η αληθεια ειναι οτι οταν εκανα την ερωτηση δεν περιμενα να γινει τετοιος ντορος :laugh: παντως καταλαβαινω και τις 2 πλευρες και πιστευω με τη σειρα μου οτι ο ταυρος ειναι το επομενο ευαισθητο.Αναμφισβητητα αστρολογια και ψυχολογια πανε μαζι!!!
Quote:
Originally Posted by
FLOROS
...πιστευω με τη σειρα μου οτι ο ταυρος ειναι το επομενο ευαισθητο.
Αγαπητέ Floros,
ως Ταυρίνα κι εμένα θα μου άρεσε να ανήκω στην κατηγορία των ευαίσθητων.:bigsmile:
Νομίζω όμως ότι η Τίνα έχει δίκιο. Εντάξει, σαν άνθρωποι έχουμε κι εμείς τις ευαισθησίες μας
αλλά γενικά είμαστε χοντρόπετσοι.
Ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο όταν είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα
και λόγω της προσκόλλησής μας με το παρελθόν, γλειφουμε τις παλιές μας πληγές
και νιώθουμε ενοχές. Ουσιαστικά το αφήνουμε άλυτο μέσα μας. Νομίζω ότι επειδή δεν αντιδράμε άμεσα -εκτός κι αν έχουμε κάποιο δυνατό ωροσκόπο ή ¶ρη- θυμώνουμε με τον εαυτό μας
που δεν ήμασταν -και πάλι- ετοιμοπόλεμοι και λειτουργούμε ενοχικά και προς εμάς τους ίδιους
αλλά και προς όποιον εν βρασμώ αδικήσαμε.
Προσωπικά δεν συγκινούμαι με δάκρυα και αδυναμους χαρακτήρες για να τους περιθάλψω, αλλά
με προβλήματα επί της ουσίας. Είναι αλήθεια πιο άξια βοηθείας μία γυναίκα που πενθεί για ένα χαμμένο έρωτα ή εκείνη που το παιδί της νοσεί; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε αυτό...
Όλα είναι σχετικά.
Εμείς απλά δεχόμαστε τα ερεθίσματα από τον κόσμο και
αντιδράμε ή αισθανόμαστε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας...
Quote:
Originally Posted by
popininja
Αγαπητέ Floros,
ως Ταυρίνα κι εμένα θα μου άρεσε να ανήκω στην κατηγορία των ευαίσθητων.:bigsmile:
Νομίζω όμως ότι η Τίνα έχει δίκιο. Εντάξει, σαν άνθρωποι έχουμε κι εμείς τις ευαισθησίες μας
.αλλά γενικά είμαστε χοντρόπετσοι
..................................................
Προσωπικά δεν συγκινούμαι με δάκρυα και αδυναμους χαρακτήρες για να τους περιθάλψω, αλλά
με προβλήματα επί της ουσίας. Είναι αλήθεια πιο άξια βοηθείας μία γυναίκα που πενθεί για ένα χαμμένο έρωτα ή εκείνη που το παιδί της νοσεί; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε αυτό...
Όλα είναι σχετικά.
Εμείς απλά δεχόμαστε τα ερεθίσματα από τον κόσμο και
αντιδράμε ή αισθανόμαστε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας...
Με το συμπάθιο, αλλά υπάρχει μέτρο και στηρίζεται στην λογική, η οποία σε βοηθάει, όταν είσαι "χοντρόπετσος", να διακρίνεις ... ¶λλο πράγμα το να "πενθείς" έναν έρωτα και άλλο να έχεις άρρωστο παιδί.... (αν δεν μιλάμε για μαγουλάδες, ε; ):bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Με το συμπάθιο, αλλά υπάρχει μέτρο και στηρίζεται στην λογική, η οποία σε βοηθάει, όταν είσαι "χοντρόπετσος", να διακρίνεις ... ¶λλο πράγμα το να "πενθείς" έναν έρωτα και άλλο να έχεις άρρωστο παιδί.... (αν δεν μιλάμε για μαγουλάδες, ε; ):bigsmile:
Δεν θα διαφωνήσω Μητσάκο.:bigsmile:
¶λλο λογική κι άλλο ευαισθησία όμως...:nuts:
Δεν νομίζω πως είναι θέμα ευαισθησίας να πενθεί κάποιος τον χαμένο του έρωτα όπως ανεφερες στο παράδειγμα σου. Μάλλον μοιρολατρία, μιας και αντί να δουμε μπροστά κολλαμε στο παρελθον και το αναπολούμε. Ενω στο παράδειγμα της γυναίκας που ανησυχει για το παιδί της, τότε είναι ευαισθησία η οποιαδήποτε συνδρομή τρίτων απέναντι της.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν νομίζω όσον αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες να τιθεται θέμα ευαισθησίας. :embarrest
Quote:
Originally Posted by
kiaRRa
Δεν νομίζω πως είναι θέμα ευαισθησίας να πενθεί κάποιος τον χαμένο του έρωτα όπως ανεφερες στο παράδειγμα σου. Μάλλον μοιρολατρία, μιας και αντί να δουμε μπροστά κολλαμε στο παρελθον και το αναπολούμε. Ενω στο παράδειγμα της γυναίκας που ανησυχει για το παιδί της, τότε είναι ευαισθησία η οποιαδήποτε συνδρομή τρίτων απέναντι της.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν νομίζω όσον αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες να τιθεται θέμα ευαισθησίας. :embarrest
:blink: Δεν είπα αυτό. :blink: Ίσως να μην το έθεσα με ακρίβεια φραστικά και να παρερμηνεύτηκε.
Είπα ότι δεν με συγκινει μία απώλεια ερωτική σαν επώδυνη κατάσταση για να με ευαισθητοποιήσει όσον αφορά να συμπονέσω τον εκάστοτε ...πονεμένο.
Με πολύ απλά λόγια λοιπόν δεν λέω ευαίσθητο εκείνον που αναπολεί την χαμένη του σχέση αλλά το ότι εμένα με αφήνει αδιάφορη. Και επειδή αναφέρθηκα στους Ταύρους, ένα ζώδιο λογικό
και πρακτικό, από προσωπικά βιώματα λέω ότι ευαισθητοποιούνται με πιο ''πρακτικά'' προβλήματα. Και πάλι αυτό είναι προσωπική μου γνώμη την οποία ασφαλώς δεν τη θεωρώ
πάγια για τους Ταύρους. Αυτά θα μας τα αναλύσουν οι αστρολόγοι μας.:bigsmile:
Επίσης δεν το έθεσα σαν μία κοινή αλήθεια, αλλά σαν τη δική μου στάση. Τη δική μου αλήθεια.
:bigsmile:
Η διαφορά λοιπόν με ένα άτομο που είναι ευαίσθητο απέναντι στο περιβάλλον του είναι ότι ευαισθητοποιείται απέναντι σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συναισθηματική έκφραση, είτε πρόκειται για την ερωτική απογοητευση ενός ανθρώπου, είτε μία απώλεια, είτε για μητρικό ενδιαφέρον, είτε για μία χαρά είτε μία λύπη. Τα άτομα που είναι δεκτικά απέναντι στο περιβάλλον τους ( κυρίως λοιπόν τα ζώδια του νερού) θα συμπονέσουν και θα αγκαλιάσουν συναισθηματικά κάθε ανθρώπινη έκφραση των άλλων ατόμων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα ζώδια του νερού θα εκφράσουν κιολας αυτά τα συναισθήματα ή ότι θα τα εκφράσουν με τον ίδιο τρόπο. Ούτε καν ότι θα έχει κάποια χρησιμότητα ή αντίκρυσμα αυτή η ευαισθησία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν δε θέλουν θα νιώσουν συναισθηματα και δεν θα σκεφτούν ποια κατάσταση είναι πιο σοβαρή, δεν θα λειτουργήσουν με την λογική.
Έχω εκφράσει ξανά την άποψη μου, γνώμη μου είναι ότι όλα τα ζώδια όπως αναφέρθηκε θα είναι ευαίσθητα απέναντι σε κάτι. Ωστόσο αν μιλάμε καθαρά για ενστικτώδη συναισθηματική ανταπόκριση απέναντι σε οτιδήποτε συμβαίνει στο ίδιο το άτομο ή σε κάποιο άλλο άτομο στο περιβάλλον του, αναγκαστικά θα μιλήσουμε για τα ζώδια του νερού. Έπειτα θα θεωρούσα πως αρκετά δεκτικά είναι τα ζώδια της γης για πολλούς λόγους που αναφέρθηκαν. Η αντίδραση των ζωδίων της γης παρόλο που μπορεί να είναι συναισθηματική (έστω και αν δεν φαίνεται αυτό), θα έχει ταυτόχρονα πρακτική έκφραση και αρκετή νηφαλιότητα. Αυτό μάλλον κάνει δυσκολο για έναν τρίτο να καταλάβει εάν και πότε κάτι αγγίζει τον συναισθηματικό τους κόσμο.
Τα ζώδια του νερού δεν εξωτερικεύουν συνήθως τα συναισθήματα τους και δεν είναι δεκτικά σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως λέτε παρόλο που έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.Δεν μπορώ να καταλάβω πως υποστηρίζετε αυτή την άποψη. Όσοι γνωρίζουν αστρολογία ξέρουν ότι τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στα ζώδια αυτά είναι κλειστά και δεν δέχονται ευκολα επιδράσεις από το περιβάλον τους σε σημείο μάλιστα που να θεωρούνται αντικοινωνικά.Όταν λέμε ότι έχουν βαθύ συναισθηματικό κόσμο σημαίνει ότι λειτουργούν περισσότερο με βάση αυτό και όχι την λογική ή πιο πρακτικές επιδράσεις όπως συμβαίνει με άλλα ζώδια.Τώρα το θέμα μας ειναι ποια άλλα ζώδια έχουν(ή όχι ) παρόμοιες ευαισθησίες.Μίλησαν για τον Ταύρο αλλά είναι γνωστό ότι είναι αρκετά προσγειωμένο ζώδιο(και δεν υποστήριξετε αυτό η κ. Τίνα).Αλλά να υποστηρίξετε την άποψη σας με βάση τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και όχι λέγοντας ξέρω κάπιον ή έτσι είμαι εγώ κτλ!! :bigsmile: