-
Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας
Έχω την εντύπωση ότι το γονεϊκό πρότυπο λίγο - πολύ όλοι το αναζητάμε σε μία σχέση, ανεξαρτήτως ηλικιών και όποιων διαφορών τους. Οπότε εκείνο που μένει είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ωριμότητα (δηλαδή να μπορούμε να λειτουργήσουμε ώριμα σαν άνθρωποι γενικά στη ζωή μας άρα και σε κάθε είδους//ποιότητας σχέση, από φιλική και επαγγελματική μέχρι συζυγική και γονεϊκή).
-
Ηλικιες και κουραφεξαλα παιδες..οι ανδρες θελουν ανεξαρτητως ηλικιας τις μαμαδες τους..το νταντεμα παει καπνος...δεν μεγαλωνουν ποτε..sorry guys!!!:toung:
Ο Berne Ε. θεωρει ότι η προσωπικότητά μας απαρτίζεται από τρία διαφορετικά μέρη που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας έτσι, που να φερόμαστε πολλές φορές ποικιλότροπα. Καθένας μας βρίσκεται πάντα σε μία από τις τρεις πιθανές Καταστάσεις του Εγώ, που ορίζονται ως:
καταστάσεις του Γονέα,
καταστάσεις του Ενήλικα και
καταστάσεις του Παιδιού.
Οι Καταστάσεις του «Εγώ» δεν σχετίζονται με την βιολογική μας ηλικία, αλλά με την ψυχολογική ηλικία, με εγγραφές που αποτυπώνονται στο νου μας
κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και πολύ σημαντικών ή τραυματικών
γεγονότων της ζωής μας.Και οι τρεις Καταστάσεις του Εγώ έχουν ζωτική σημασία για την ύπαρξή μας και καμία δεν είναι καλύτερη από τις άλλες.
Η Κατάσταση «Εγώ» του Γονέα
Είναι η διδαγμένη αντίληψη της ζωής, το σύνολο δηλαδή των αξιών, ηθικών
αρχών, γνώσεων, κανόνων, προτύπων ζωής και νουθεσιών που έχει
ενστερνιστεί το άτομο, επειδή τα έχει διδαχθεί από τα σημαντικότερα άτομα των
πρώτων χρόνων της ζωής του, δηλαδή από άτομα κύρους.
Η Κατάσταση «Εγώ» του Ενήλικα
Είναι ο λογικός-συλλογιστικός, μη συναισθηματικός τρόπος συμπεριφοράς,
που ασχολείται με το:
να λύνει προβλήματα,
να αντιμετωπίζει καταστάσεις,
να συλλέγει στοιχεία και να τα αναλύει,
να εκτιμά τις πιθανότητες και λαμβάνει αποφάσεις.
Στην κατάσταση αυτή περικλείονται όλες οι πληροφορίες, γνώσεις και
δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί και αναθεωρούνται οι συμπεριφορές τύπου
Γονέα που δεν ταιριάζουν πια στο άτομο.
Η Κατάσταση «Εγώ» του Παιδιού
Είναι η αισθητή αντίληψη της ζωής, η πηγή των συναισθημάτων, της
ενέργειας, της δημιουργικότητας, της διαίσθησης και της περιέργειας, η ζωή
του ατόμου όπως την έχει βιώσει κατά την παιδική του ηλικία.
Το άτομο όταν βρίσκεται στην Κατάσταση «Εγώ» του Παιδιού, μπορεί να
συμπεριφέρεται:
είτε με εγωκεντρισμό, αυθορμητισμό, συστολή και μια παιχνιδιάρικη, αστεία,
χαρούμενη διάθεση,
είτε με τάξη, υποχωρητικότητα και ορισμένες φορές με μια επαναστατική
διάθεση.
Με βρίσκει πιο σύμφωνη η παραπάνω θεωρία σε συνδυασμό με την προσωπική πείρα..απόλυτοι ρόλοι δεν υφίστανται
Ολοι μας παιζουμε ΚΑΙ με τρεις καταστασεις..
Σημειωσεις απο το προγραμμα Διοικηση Ανθρωπινων Πορων του Πανεπιστημιου Αθηνων
-
Λοιπόν...θα σας ταράξω λίγο αλλά πιστεύω πως αξίζει η γνώμη ενός ατόμου που έχει βρεθει σ΄αυτήν την κατάσταση και έτσι και αλλιώς. Κατ΄αρχήν είμαι Καρκίνος και τελικά εμείς οι Καρκίνοι ψαχνόμαστε για δραματικές καταστάσεις και αμά δεν βρίσκουμε τις δημιουργούμε μόνοι μας. Η προηγούμενη σχέση μου που χρονολογείται κάποια χρόνια πριν ήταν με άτομο 14 χρόνια μεγαλύτερο, δηλαδή ήμουν εγώ 26 κι αυτός 40 χρονών. Τα πηγαίναμε πολύ καλά σχετικά. Η τωρινή μου σχέση είναι το ακριβώς αντίθετο. Εγώ τώρα είμαι 31 κι αυτός 21. Είμαστε 2 χρόνια μαζί και επίσης τα πάμε πολύ καλά. Πιστέψτε με πως ούτε για οικονομικούς λόγους ήμουν με τον πρώτο ούτε για σεξουαλικούς με τον δεύτερο. Απλά έτυχε. Βέβαια δεν αντιλέγω πως υποκρύπτεται κάποια βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αλλά σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος έχει απωθημένα να παίξει το ρόλο του γονέα ή του παιδιού στη σχέση. Εγώ δηλαδη έχω απωθημένο να παίξω και τους δύο ρόλους, είμαι δηλαδή από μόνη μου μια ολοκληρωμένη οικογένεια;cheesy: Βέβαια έχω την ακμή του 7 στον Υδροχόο, το πλέον εκκεντικό ζώδιο, και ίσως αύτό από μόνο του να εξηγεί το γιατί οι περισσότερες σχέσεις μου ήταν λίγο αντισυμβατικές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αλλά από ψυχαναλυτική σκοπιά πως ερμηνεύεται άραγε; Ή μήπως τελικά να μην αναλύουμε τόσο πολύ τον έρωτα και απλά να τον απολαμβάνουμε;
-
Quote:
Originally Posted by
runaway
Λοιπόν...θα σας ταράξω λίγο αλλά πιστεύω πως αξίζει η γνώμη ενός ατόμου που έχει βρεθει σ΄αυτήν την κατάσταση και έτσι και αλλιώς. Κατ΄αρχήν είμαι Καρκίνος και τελικά εμείς οι Καρκίνοι ψαχνόμαστε για δραματικές καταστάσεις και αμά δεν βρίσκουμε τις δημιουργούμε μόνοι μας. Η προηγούμενη σχέση μου που χρονολογείται κάποια χρόνια πριν ήταν με άτομο 14 χρόνια μεγαλύτερο, δηλαδή ήμουν εγώ 26 κι αυτός 40 χρονών. Τα πηγαίναμε πολύ καλά σχετικά. Η τωρινή μου σχέση είναι το ακριβώς αντίθετο. Εγώ τώρα είμαι 31 κι αυτός 21. Είμαστε 2 χρόνια μαζί και επίσης τα πάμε πολύ καλά. Πιστέψτε με πως ούτε για οικονομικούς λόγους ήμουν με τον πρώτο ούτε για σεξουαλικούς με τον δεύτερο. Απλά έτυχε. Βέβαια δεν αντιλέγω πως υποκρύπτεται κάποια βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αλλά σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος έχει απωθημένα να παίξει το ρόλο του γονέα ή του παιδιού στη σχέση. Εγώ δηλαδη έχω απωθημένο να παίξω και τους δύο ρόλους, είμαι δηλαδή από μόνη μου μια ολοκληρωμένη οικογένεια;cheesy: Βέβαια έχω την ακμή του 7 στον Υδροχόο, το πλέον εκκεντικό ζώδιο, και ίσως αύτό από μόνο του να εξηγεί το γιατί οι περισσότερες σχέσεις μου ήταν λίγο αντισυμβατικές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αλλά από ψυχαναλυτική σκοπιά πως ερμηνεύεται άραγε; Ή μήπως τελικά να μην αναλύουμε τόσο πολύ τον έρωτα και απλά να τον απολαμβάνουμε;
Με το να αναφέρεις απλώς και μόνο τη διαφορά ηλικίας δεν λέει και κάτι.
Μπορεί αυτός να ήταν χωρισμένος και με παιδί, ενώ εσύ δεν έχεις και ήθελες ενώ αυτός δεν ήθελε. Επιπλέον, το γεγονός ότι πας από το ένα άκρο στο άλλο εμένα κάτι μου λέει :toung:
Αλήθεια, ο 5ος σου πού έχει ακμή και τι παίζει μέσα του;
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Με το να αναφέρεις απλώς και μόνο τη διαφορά ηλικίας δεν λέει και κάτι.
Μπορεί αυτός να ήταν χωρισμένος και με παιδί, ενώ εσύ δεν έχεις και ήθελες ενώ αυτός δεν ήθελε. Επιπλέον, το γεγονός ότι πας από το ένα άκρο στο άλλο εμένα κάτι μου λέει :toung:
Αλήθεια, ο 5ος σου πού έχει ακμή και τι παίζει μέσα του;
Oύτε χωρισμένος ήταν, ούτε παιδί είχε. Και δεν έχω κάνει σχέσεις μόνο με άτομα που απέχουν ηλικιακά από μένα αλλά και με σχεδόν συνομήλικα με αντίστοιχα αποτελέσματα, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια ουσιαστική διαφορά που να εστιάζεται στο θέμα της ηλικίας. Η ακμή του 5ου είναι στον Τοξότη και μέσα παίζει μπάλα μονότερμα ο Ποσειδώνας.
-
Quote:
Originally Posted by
runaway
Oύτε χωρισμένος ήταν, ούτε παιδί είχε. Και δεν έχω κάνει σχέσεις μόνο με άτομα που απέχουν ηλικιακά από μένα αλλά και με σχεδόν συνομήλικα με αντίστοιχα αποτελέσματα, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια ουσιαστική διαφορά που να εστιάζεται στο θέμα της ηλικίας. Η ακμή του 5ου είναι στον Τοξότη και μέσα παίζει μπάλα μονότερμα ο Ποσειδώνας.
ΜΠΙΝΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
ΜΠΙΝΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :laugh:
Τί εννοείς μπίνγκο; Από πότε ο Ποσειδώνας στον 5ο υποδεικνύει τάσεις για σχέσεις με διαφορά ηλικίας; Δείχνει τάση για κακώς εξιδανικευμένες σχέσεις απ΄οτι γνωρίζω. ΄Οσο για την ακμή του 5ου στον Τοξότη, υπονοείς πως όποιος έχει ωροσκόπο Λέοντα -άρα και ακμή του 5ου στον Τοξότη, τουλάχιστον τις περισσότερες φορες- σημαίνει ότι θα κάνει ανάλογες σχέσεις; Δεν βγάζει νόημα. Γενικά στον χάρτη μου δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για σχέσεις με μικρότερα άτομα εκτός και αν συνυπολογίσω τον Ερμή στον 11 οίκο μου ο οποίος πολλές φορές λειτουργεί ως αντανάκλαση του 5ου όπως είχα διαβάσει κάποτε αλλά και γι΄αυτό δεν είμαι πολύ σίγουρη κατά πόσο ισχύει. Το ίδιο περιέργως συμβαίνει και στο ωροσκόπιο του φίλου μου, δεν υπάρχει κάποια σαφή ένδειξη στο ωροσκόπιο του για σχέσεις με μεγαλύτερη γυναίκα εκτός από τον Κρόνο στον 11 οίκο του. ΄Ισως τελικά να ισχύει αυτή η θεωρία, κάποια γνώμη πάνω σ΄αυτό;
-
Αγαπητή Έλενα πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου όχι μόνο γιατί θίγει το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων που το βρίσκω ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς, αλλά κυρίως γιατί φωτίζει πλευρές μιας σχέσης που όλοι θεωρητικά γνωρίζουμε μα στην πράξη φαίνεται να τις ξεχνάμε!
Θέλω να σταθώ περισσότερο στις αλλαγές που λες ότι παρατήρησες μετά τη συγκατοίκηση. Το ότι απορροφηθήκατε τόσο πολύ ο ένας από τον άλλο σε βαθμό να αρχίσατε να απομακρυνόσαστε από φίλους και γνωστούς είναι κάτι που ασυναίσθητα κάνουν πολλοί άνθρωποι από τον ενθουσιασμό τους για το νέο άτομο που μπήκε στη ζωή τους και τους ξύπνησε από το λήθαργο!! Όμως μάλλον κοστίζει τελικά γιατί όταν όλες οι ανάγκες μας για έρωτα, αγάπη και φιλία καλύπτονται αποκλειστικά από το σύντροφο χάνεις την ευκαιρία για την αλλαγή των εντυπώσεων που προσφέρει η συχνή επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός σχέσης. Ενώ όταν βρίσκεις χρόνο να αφιερώσεις σε δραστηριότητες και χόμπι που σε ευχαριστούν και ταυτόχρονα περνάς κάποιο χρόνο μακριά από το σύντροφο μειώνεις, πιστεύω, τις πιθανότητες να ρουτινιάσεις καθώς αναζωογονείσαι. Όταν μένεις βέβαια στο ίδιο σπίτι με τον άλλο, αναγκαστικά τον βλέπεις κάθε μέρα και ίσως κάποια στιγμή χρειαστείς ένα διάλλειμα. Γιατί είναι άλλο πράγμα να επιλέγεις εσύ πότε θα τον δεις το σύντροφό σου και εντελώς άλλο να τον βλέπεις έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα λόγω συμβίωσης. Κάποια στιγμή θα πεις από μέσα σου «αισθάνομαι τη ανάγκη να μου λείψει, να τον αναζητήσω», κάτι πέρα για πέρα ανθρώπινο.
Είπες κάτι σημαντικό σε κάποιο σημείο της αφήγησης σου: ότι ηταν πράξη επιβεβαίωσης. Κι αναρωτιέμαι εγώ…γιατί να αναζητήσει κανείς την επιβεβαίωση από ένα άλλο πρόσωπο, αν όντως η σχέση του τον καλύπτει σε γενικές γραμμές? Δεν έπαιρνες την επιβεβαίωση που χρειαζόσουν από το Γιάννη? Μήπως πρέπει να αναρωτηθείς αν τα συναισθήματά σου για το Γιάννη δεν ήταν τελικά και τόσο βαθιά όσο νόμιζες? Γιατί αγάπη υπήρχε μεταξύ σας, φαίνεται ξεκάθαρα αυτό, ο έρωτας όμως είναι κάτι άλλο…μας κρατά σε εγρήγορση όσο προσπαθούμε να καταλάβουμε τον άλλο και συνήθως το είδος του εραστή που αναζητούμε εμείς οι γυναίκες σχετίζεται άμεσα με το πατρικό μας πρότυπο. Εγώ π.χ ερωτεύομαι συνήθως άντρες που μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, είτε λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα τους, είτε γιατί μου στερούν πράγματα που απεγνωσμένα χρειάζομαι, όπως ακριβώς έκανε ο πατέρας μου!!! Δεν είναι τυχαία αυτή η ταύτιση!!! Για τον έρωτα που σου έλεγα…είναι ένα συναίσθημα που φθίνει εύκολα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τα δύο μέλη της σχέσης να ανανεώνουν συνεχώς την κοινή τους ζωή, κυρίως την ερωτική ή με το να κάνετε χωριστά διακοπές ένα καλοκαίρι…να βρίσκετε καινούργια πράγματα να κάνετε μαζί κτλ…Χωρίς να θέλω να ασκήσω κριτική στις απόψεις σου, έχω την αίσθηση ότι βλέπεις κάπως επιφανειακά ή πολύ με τη λογική τα πράγματα. Έχεις επιρροή από Δίδυμο ή Ζυγό???¨-) Πιθανολογώ ότι στο χάρτη σου κυριαρχεί το στοιχείο του αέρα ή της φωτιάς…αυτή την εντύπωση μου δίνουν τα λεγόμενα σου. Μου φαίνεται δηλαδή σα να μην προσπάθησες πολύ για αυτή τη σχέση, σαν να παραιτήθηκες σχετικά γρήγορα. Τι λες κι εσύ? Όταν μας συμβαίνει αυτό συνήθως είναι γιατί έχουμε βαρεθεί και νιώθουμε τάσεις φυγής. Σε αυτό το σημείο όμως εσύ επέλεξες να φύγεις, κάτι που νομίζω πως θα το έκανες είτε βρισκόταν το νέο αμόρε είτε όχι!! Απλά ο καινούργιος σύντροφος έγινε η αφορμή για να επισπεύσεις κάπως τη διαδικασία.
Αυτά είχα να σου πω ως εξωτερικός παρατηρητής…δεν ξέρω αν σε προβλημάτισα ή σε βοήθησα να δεις τα πράγματα από μια άλλη πτική γωνία.
Σου ευχομαι κάθε ευτυχία με τη νέα σου σχέση(αν υφίσταται ακόμη) και το 2009 να σου δώσει όσα δεν έδωσε το 2008.
*Με εκτίμηση…ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ*[/COLOR]
-
πόσους μηνες κραταει αυτό το θεμα???Διαβαζω και ξαναδιαβαζω και ξαναδιαβαζω.....για χαροκαμμενες μανες που τους ξεμυαλισε το κανακαρη η 67χρονη (το χτυπησε το πιπινι!!!!!!) για προσεγγισεις του κωλου μεσω ψυχολογιας που μου θυμιζει Τενια Μακρη σε συνεργασια με Μικρουτσικο στο "επιτελους μαζι".....αν ο Ουρανος μαλωνει με τον Κρονο στο γενεθλιο χαρτη του καθενος μας.....
Ενω μια ειναι η ουσια γλυκιες μανουλες-διαδικτυακιες ψυχολογες μου και λοιποι συγγενεις:ΕΡΩΤΑΣ-ΣΕΞ-ΤΡΕΛΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ....(μαλλον 4 ειναι οι ουσιες)
και δεν γινονται ολα να κατακρινονται οταν δεν μας βολευει....ή να προσπαθουμε να βγαλουμε απο την μυγα ξυγκι μεσα απο διελευσεις και γενεθλιους χαρτες....
Οποτε προβληματιστειτε οσο αυτα τα ζευγαρια βγαζουν τα ματια τους αποθεωνοντας ο ενας τον αλλο......
-
Τέτοια γραφή δεν είναι πλέον αποδεκτή στο myHoroscope.
Ισχύει για όλους. Η απενεργοποίηση των λογαριασμών θα είναι άμεση...
-
Με αφορμή ξάνα αυτό το άρθρο και την όλη συζήτηση που έχει γίνει για το θέμα καταλαβαίνω πολύ καλά πως όλους μας μας απασχολούν οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα οι προσωπικές μας σχέσεις .....
ξανά όμως μου βγαίνει το ερώτημα .. όλα αυτά υπάρχουν σαν γεννέθλια υπόσχεση σε έναν χάρτη .. ένας σοβαρό κ έμπειρο μάτι μπορεί να τα δει όλα αυτά !!! ?? στην ζωή μας κάνουμε κ ζούμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε έρθει προορισμένοι να ζήσουμε !!???
να συνάψουμε δηλαδή σχέσεις με ανθρώπους μεγαλύτερους ή μικρότερους ??
που σταματάει να λειτουργεί ο χάρτης και που αρχίζει η ανθρώπινη βούληση !!
:unsure:
-
Quote:
Originally Posted by
WHITE.HORSE
Με αφορμή ξάνα αυτό το άρθρο και την όλη συζήτηση που έχει γίνει για το θέμα καταλαβαίνω πολύ καλά πως όλους μας μας απασχολούν οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα οι προσωπικές μας σχέσεις .....
ξανά όμως μου βγαίνει το ερώτημα .. όλα αυτά υπάρχουν σαν γεννέθλια υπόσχεση σε έναν χάρτη .. ένας σοβαρό κ έμπειρο μάτι μπορεί να τα δει όλα αυτά !!! ?? στην ζωή μας κάνουμε κ ζούμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε έρθει προορισμένοι να ζήσουμε !!???
να συνάψουμε δηλαδή σχέσεις με ανθρώπους μεγαλύτερους ή μικρότερους ??
που σταματάει να λειτουργεί ο χάρτης και που αρχίζει η ανθρώπινη βούληση !!
:unsure:
Σκέψου μία λεωφόρο, μεγάλη. Κατά μήκος της έχει διάφορα σταυροδρόμια, φανάρια, κέρατα. Αλλού γίνονται έργα και δεν σε αφήνουν να στρίψεις δεξιά, αλλού αριστερά. Αλλού κάποιος έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο και σε υποχρεώνει να βγεις στο δρόμο. Αλλού συνήθως γίνονται θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα επειδή δεν έχει φανάρια, πιο πέρα γίνονται πορείες και σε καθυστερούν γιατί κουκουλοφόροι καίνε κάδους.
Εσύ βαδίζεις αναγκαστικά σε αυτή τη λεωφόρο και επιλέγεις αν θα πας δεξιά ή αριστερά στα σταυροδρόμια, ανάλογα με τα κέφια σου, τα γούστα σου, τις ανάγκες σου, ή τους περιορισμούς που έχει ο δρόμος.
Μπορεί να επιλέξεις να πας δεξιά σε ένα σταυροδρόμι που θα σε βγάλει σε μια άλλη λεωφόρο. Πάλι με τις ίδιες οδικές/κυκλοφοριακές προδιαγραφές, ίσως όμως με άλλα μαγαζιά. Η πρώτη, ας πούμε, είναι η Πατησίων που έχει ρουχαλάδικα. Εσύ κάνεις αριστερά και βγαίνεις στην Γ' Σεπτεμβρίου που έχει είδη υγιεινής και πλακάκια. Μεγάλοι δρόμοι και οι δυο, συνδέονται με καθέτους, σχηματίζουν μαζί με άλλες λεωφόρους έναν ιστό.
Το αν θα κατέβεις με κόκκινο για τους πεζούς και συναντήσεις τον ¶γιο Πέτρο επειδή σε κοπανάει ένα αυτοκίνητο που πάει με χίλια και δεν προλαβαίνει να φρενάρει, είναι δικό σου θέμα. Το αν θα στρίψεις δεξιά ή αριστερά, ή θα πας ευθεία είναι δικό σου θέμα. Δική σου επιλογή.
Οι λεωφόροι όμως είναι χαραγμένες από παλιά, και αυτές μαζί με τις ενδιάμεσες οδούς είναι που καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείς, θες δεν θες. Δεν μπορείς να φτιάξεις δική σου λεωφόρο.
¶ποψή μου :bigsmile:
-
Το αν θα κατέβεις με κόκκινο για τους πεζούς και συναντήσεις τον ¶γιο Πέτρο επειδή σε κοπανάει ένα αυτοκίνητο που πάει με χίλια και δεν προλαβαίνει να φρενάρει, είναι δικό σου θέμα. Το αν θα στρίψεις δεξιά ή αριστερά, ή θα πας ευθεία είναι δικό σου θέμα. Δική σου επιλογή.
Είναι άραγε δική σου επιλογή ή έτσι θες να πιστεύεις; Ή μήπως έτσι "σε κάνουν" να νομίζεις; ή μηπως..... ή μήπως.....:cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by
strange
Είναι άραγε δική σου επιλογή ή έτσι θες να πιστεύεις; Ή μήπως έτσι "σε κάνουν" να νομίζεις; ή μηπως..... ή μήπως.....:cheesy:
υπάρχει και η περίπτωση να κατέβεις με πράσινο αλλά για τον σαγηνευτικό κύριο με διαφορά ηλικίας μέσα στο αυτοκίνητο που στρίβει απο δεξιά να είναι πορτοκαλί και να μην σε δει..και αντί να συναντήσεις τον ¶γιο Πέτρο..(ντε και καλά μανία με τον ¶γιο..αφήστε τον στην πόρτα του!) να συναντήσεις τον σαγηνευτικό κύριο με διαφορά ηλικίας...:toung: ..έτσι για να λέμε ότι είμαστε και λίγο in topic..:toung:
-
Είναι άραγε δική σου επιλογή ή έτσι θες να πιστεύεις; Ή μήπως έτσι "σε κάνουν" να νομίζεις; ή μηπως..... ή μήπως.....:cheesy:[/QUOTE]
έλα ντε !! :embarrest
-
Quote:
Originally Posted by
strange
Όλη η σκέψη είναι ένα σχηματικό παράδειγμα για να δείξω ότι αυτό που θεωρούμε ως "ελεύθερη βούληση" για εμένα δεν υπάρχει. Αν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με αυτήν αυτό εξαντλείται σε τέτοιο επίπεδο που δεν έχει σημασία για το σύνολο μέσα στο οποίο κινούμαστε.
Επαναλαμβάνω, για εμένα :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
[B
Οι λεωφόροι όμως είναι χαραγμένες από παλιά, και αυτές μαζί με τις ενδιάμεσες οδούς είναι που καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείς, θες δεν θες. Δεν μπορείς να φτιάξεις δική σου λεωφόρο. [/B]
ευχαριστώ πολύ για την γνώμη :love: την σέβομαι !
είναι και τόσο ζωντανό το παράδειγμα !!
αυτό αναρωτιέμαι ... για τους δρόμους που έχω περπατήσει εως αυτή την στιγμή της ζωής μου ... έχουμε συναίσθηση του τι κάνουμε ή ακόμα κ όταν αποφασίζουμε .. ο χάρτης λέει θα πας εκεί .. αλλά εμείς δεν το ξέρουμε !!
και με απασχολούν κυρίως οι δρόμοι που βγάζουν σε αδιέξοδο !!
-
Οι πιο συναρπαστικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας - σας μιλάω εκ πείρας - είναι αυτές που οι ρόλοι παιδιού - γονέα εναλλάσσονται.
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Όλη η σκέψη είναι ένα σχηματικό παράδειγμα για να δείξω ότι αυτό που θεωρούμε ως "ελεύθερη βούληση" για εμένα δεν υπάρχει. Αν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με αυτήν αυτό εξαντλείται σε τέτοιο επίπεδο που δεν έχει σημασία για το σύνολο μέσα στο οποίο κινούμαστε.
Επαναλαμβάνω, για εμένα :bigsmile:
Τότε ποιο το νόημα;........:blink:
-
Quote:
Originally Posted by
strange
Τότε ποιο το νόημα;........:blink:
Αυτό ακριβώς είναι το νόημα.
Για να γίνω πιο κατανοητός, σου αντιγράφω αυτό που μετέφερα χθες σε μία φίλη, προκειμένου να της εξηγήσω την άποψή μου:
Ο συγγραφέας Philip K. Dick ορίζει το Σύμπαν ως V.A.L.I.S. (Vast Active Living Intelligence System), ένα αχανές, ενεργό και ζωντανό σύστημα πληροφοριών δηλαδή. Αν σε αυτόν τον ορισμό προσθέσουμε το "παραγωγή αλληλοεξαρτώμενων συναρτήσεων που οδηγούν απαραίτητα σε αυτό που πρόκειται να συμβεί", μπορούμε να ορίσουμε το Σύμπαν ως εξής: "Σύμπαν (το οποίο για μένα έχει και την έννοια του θεού) είναι ένα αχανές, ενεργό και ζωντανό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών (ενέργειας) που παράγει αλληλοεξαρτώμενες και άπειρες συναρτήσεις οι οποίες συμβάλλουν, η κάθε μία επί μέρους και όλες μαζί, στο να συμβεί αυτό που πρόκειται αναγκαστικά να συμβεί".
Σε αυτό το πλαίσιο, αν πρόκειται να κάνεις κάτι, θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Αν δεν πρόκειται να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου επειδή θεωρείς ότι τα πάντα είναι μάταια, απλώς δεν πρόκειται να το κουνήσεις.
Αν για μια έστω και μεγάλη περίοδο δεν κουνούσες το δαχτυλάκι σου και ξαφνικά άρχισες να το κουνάς (ή το αντίθετο), αυτό δεν πιστεύω ότι οφείλεται στη δική σου θέληση για δραστηριοποίηση (ή όχι). Απεναντίας, πιστεύω ότι οι συνθήκες ήταν αυτές που σε ώθησαν σε αυτήν τη στάση τη διαφορετική. Και όταν λέω "συνθήκες" εννοώ τις χαοτικές συνθήκες που ορίζουν το Σύμπαν όπως το περιγράφω πιο πάνω :bigsmile:
-
Κατα την δική μου άποψη (γιατί αυτά κανείς ποτέ δεν θα βρεθεί ή θα μπορέσει να μας τα αποδείξει...) οι δρόμοι και τα σταυροδρόμια που αναφέρει πιο πάνω ο Μητσάκος είναι τόσο πολλοί και δαιδαλώδεις, σχεδόν χαοτικοί, που ουσιαστικά η επιλογή τους και μόνο αρκεί για να ορίσει αυτό που εμείς ονομάζουμε ελεύθερη βούληση. Για παράδειγμα όμως η ελεύθερη βούληση δεν μπορεί να μας προσφέρει ζωή στον Α του Κενταύρου ή στο κέντρο της Γης όσο και να το επιθυμούμε, όπως π.χ. δεν γίνεται να ζήσουμε για 250 συναπτά ή να αποκτήσουμε ποτέ παραπάνω ύλη από όση μπορεί να αντιληφθούμε.
Φεύγουμε όμως από το θέμα... :love:
(Και με πρόφτασε και με το από πάνω μήνυμά του!)
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Σκέψου μία λεωφόρο, μεγάλη. Κατά μήκος της έχει διάφορα σταυροδρόμια, φανάρια, κέρατα. Αλλού γίνονται έργα και δεν σε αφήνουν να στρίψεις δεξιά, αλλού αριστερά. Αλλού κάποιος έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο και σε υποχρεώνει να βγεις στο δρόμο. Αλλού συνήθως γίνονται θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα επειδή δεν έχει φανάρια, πιο πέρα γίνονται πορείες και σε καθυστερούν γιατί κουκουλοφόροι καίνε κάδους.
Εσύ βαδίζεις αναγκαστικά σε αυτή τη λεωφόρο και επιλέγεις αν θα πας δεξιά ή αριστερά στα σταυροδρόμια, ανάλογα με τα κέφια σου, τα γούστα σου, τις ανάγκες σου, ή τους περιορισμούς που έχει ο δρόμος.
Μπορεί να επιλέξεις να πας δεξιά σε ένα σταυροδρόμι που θα σε βγάλει σε μια άλλη λεωφόρο. Πάλι με τις ίδιες οδικές/κυκλοφοριακές προδιαγραφές, ίσως όμως με άλλα μαγαζιά. Η πρώτη, ας πούμε, είναι η Πατησίων που έχει ρουχαλάδικα. Εσύ κάνεις αριστερά και βγαίνεις στην Γ' Σεπτεμβρίου που έχει είδη υγιεινής και πλακάκια. Μεγάλοι δρόμοι και οι δυο, συνδέονται με καθέτους, σχηματίζουν μαζί με άλλες λεωφόρους έναν ιστό.
Οι λεωφόροι όμως είναι χαραγμένες από παλιά, και αυτές μαζί με τις ενδιάμεσες οδούς είναι που καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείς, θες δεν θες. Δεν μπορείς να φτιάξεις δική σου λεωφόρο.
Ωραια η παραβολη με τη λεωφορο και τα σταυροδρομια.Αλλα αν κινεισαι στην ερημο????:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Ωραια η παραβολη με τη λεωφορο και τα σταυροδρομια.Αλλα αν κινεισαι στην ερημο????:laugh:
Εκεί αναγκαστικά συμβουλεύεσαι τα ...άστρα, κυριολεκτικά :nuts: Ο δρόμος εκεί δεν είναι χαραγμένος στο έδαφος, αλλά στον ουρανό.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτό γινόταν, μέχρι την ανακάλυψη των gps ....
(με την ευκαιρία, χρόνια σου πολλά! )
-
Πολλή σωστή επιλογή θέματος για συζήτηση, καθώς με απασχολεί σε μεγάλο βαθμό...Καταλαβαίνετε...
Δεν αμφισβητώ την ψυχολογική-ψυχαναλυτική προσέγγιση που στηρίζεται σε φροϋδικές συντεταγμένες, αλλά όμως θεωρώ, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, την οπτική μονομερή. Γιατί: ποτέ δεν έπασχα από το κοινώς λεγόμενο "σύμπλεγμα της Ηλέκτρας". Ποτέ δε με έλκυαν άνδρες πολύ μεγαλύτεροι από μένα. Πάντα οι σχέσεις μου ήταν με ανθρώπους κοντά στην ηλικία μου. Και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με τον πατέρα μου. Ποτέ, λοιπόν, δεν έψαχνα να βρω ένα πατρικό πρότυπο. Αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιου είδους αναλύσεις ισχύουν για πολύ συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων, ειδικά για όσους έχουν χάσει τον έναν τους γονέα ή για όσους είχαν διαμορφώσει μια ιδιάζουσα σχέση με κάποιον από τους δύο του γονείς. Στη δική μου όμως την περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που με έφερε κοντά σε έναν 'ανδρα 16 χρόνια μεγαλύτερό μου ήταν η ενέργεια. Η στιγμή που ο ένας άγγιξε το χέρι του άλλου και ηλεκτριστήκαμε και οι δύο. Ήταν η χημεία...και μόνον αυτή...Και για να μην ξεφεύγουμε από τον αστρολογικό μας προσανατολισμό...Πρόκειται για το ερωτικό ηλεκτρισμό ανάμεσα σε μια Καρκίνο και έναν Σκορπιό...Και οι δύο με ωροσκόπο Ζυγό...
Ευχαριστώ...
-
Ψάξε όψεις μεταξύ των εξωτερικών σας πλανητών: όψεις μεταξύ Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα στα δύο ωροσκόπια. Όπως και στις γενέθλιες διελεύσεις όπου σηματοδοτούν καθοριστικές περιόδους στη ζωή μας, έτσι και στις συναστρίες με ηλικιακή διαφορά συνήθως δίνουν ένα δυνατό «κλειδί» συμβατότητας ή άπωσης μεταξύ συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων.
Δηλαδή κάθε σχέση με διαφορά ηλικίας περίπου 14 ετών χαρακτηρίζεται από εξάγωνο Ουρανού με Ουρανό, κάθε σχέση με διαφορά ηλικίας περίπου 21 ετών από το αντίστοιχο τετράγωνο, και κάθε σχέση με διαφορά περίπου 28 ετών από το αντίστοιχο τρίγωνο. Όμοια, ο (καρμικός κατά πολλούς) Κρόνος ανά 5 χρόνια διαφοράς ηλικίας δημιουργεί εύκολες συναστριακές όψεις, ενώ ανά 7-ετία διαφοράς μεταξύ δύο ανθρώπων πιο δύσκολες. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είναι προτιμότερο να κάνουμε σχέση με κάποιον 5 ή 10 χρόνια μικρότερο ή μεγαλύτερό μας, παρά με κάποιον με 7.
Και μιας και βρισκόμαστε στη συζήτηση των μεγάλων διαφορών, οφείλουμε να αναφέρουμε το σημαντικό ηλικιακό ορόσημο των περίπου 28 ετών διαφοράς: οι μεν Ουρανοί σχηματίζουν συναστριακά ένα ωραιότατο τρίγωνο, οι δε Ποσειδώνες εξαγωνίζονται, ενώ οι Κρόνοι είναι πιθανότατο να βρίσκονται σε επιστροφή - στο ίδιο ζώδιο ή και σε σύνοδο! Μια τέτοια σχέση, όσο αντισυμβατική και να φαίνεται στην κοινωνία (Ουρανοπράματα! :-P) τόσο καρμικά και ρευστά (επικοινωνιακά) βιώνεται μεταξύ του ζευγαριού. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει να τον έχουμε υπ' όψη μας σε αυτό το θέμα, και επαναλαμβάνω αφορά τις σχέσεις με όλα τα άτομα που έχουν μεταξύ τους 28 χρόνια διαφορά...
Ο Πλούτωνας επίσης επάνω στα φώτα ή τον Ωροσκόπο φέρνει ανθρώπους κοντά χωρίς να καταλάβουν το πώς και το γιατί, και ομοίως αφορά σαφείς ηλικιακές ομάδες - στην περίπτωσή του λίγο ευρύτερες, γατί είναι πιο αργός, αλλά στην περίπτωση αυτή εξειδικευμένα απέναντι στο κάθε άτομο.
Επίσης κοίταξε μεσοδιαστήματα. Ειδικά Ήλιου - Σελήνης. Μπορεί να δώσουν τεράστιες έλξεις εάν ενεργοποιηθούν, ειδικά από κάποιο σμήνος πλανητών//σημείων. Και αφού λες ηλεκτρισμό ρίξε μια ματιά και στο βέρτεξ... Αλλά μη ξεχνάς, μεσοδιαστήματα και βέρτεξ μόνο σε στενές ανοχές 1-2 μοιρών, και μόνο σε συνόδους ή αντιθέσεις. Τίποτε άλλο. :)
-
Καλημερα!!!:bigsmile:
Ο Ωροσκόπος α) σε τρίγωνο με Ηλιο και β) σε τετράγωνο με Ηλιο; Μπορεί να θεωρηθεί τέτοια όψη;
Οι Κρόνος και ο Ουρανός σε εξάγωνο με ήλιο;
Ευχαριστώ πολύ!
-
Σαν τί, όψεις διαφοράς ηλικίας? :wacko: Όχι, ο Ήλιος κινείται γρήγορα. Για ηλικιακή διαφορά κοιτάμε στη συναστρία τις όψεις των αργών εξωκρόνιων (Κρόνος Ποσειδώνας Ουρανός Πλούτων) μεταξύ τους. Οι όψεις των αργών του άλλου με τους προσωπικούς μας, είναι παρόμοιες με όλα τα άτομα της ηλικιακής περιόδου του εν λόγω ατόμου.
-
Έγινε επεξήγηση και μία πολύ χρήσιμη επέκταση με αστρολογικές διελεύσεις στο προ-προηγούμενο μήνυμά μου (post #185). Κάθε παρατήρηση δεκτή προς συζήτηση.
-
Αγαπητέ Δείμων,
αν και μας οδηγείς σε λαβυρινθώδη μονοπάτια, αν και προκαλείς μια κάποια σύγχυση σε όσους δεν είναι πλήρως αστρολογικά μυημένοι, ωστόσο μας δίνεις ένα πολύ δυνατό κίνητρο να ανιχνεύσουμε τέτοιου είδους σχέσεις σε ένα πιο σύνθετο επίπεδο. Μπορείς ακόμα να μας πεις πώς μπορούμε να καταλάβουμε, από την άποψη της αστρολογίας, αν μια τέτοια σχέση, με 16 χρόνια διαφορά ηλικίας,
θα έχει διάρκεια ή ποιό μπορεί να είναι το αποτέλεσμά της;
Ευχαριστώ πολύ
-
Δυστυχώς δεν βρήκα καποια πρωτεύουσα όψη να σχηματίζεται μεταξύ των όμοιων αργών πλανητών (Κρόνο με Κρόνο, Ουρανό με Ουρανό, Ποσειδώνα με Ποσειδώνα) στην περίοδο των 16 ετών. Οι όψεις μεταξύ αυτών των ομοειδών πλανητών είναι που δίνουν αισθήματα οικειότητας, ότι μας συνδέει μια κοινή καταγωγή, μια «κοινή ταυτότητα».
Είναι οι πλανήτες που χαρακτηρίζουν γενιές μεταξύ τους - πιθανόν ο λόγος που οι συνομήλικοι μαθητές ή φοιτητές μιας τάξης επειδή οι αργοί πλανήτες όλων σχεδόν συμπίπτουν μπορούν να νοιώσουν αυξημένο ένα βαθύτερο συναίσθημα ομάδας άσχετα με τη θέση των προσωπικών (θυμικών) τους πλανητών, ενώ σε έναν εργασιακό χώρο όπου οι ηλικιακές διαφορές είναι ευρύτερες και οι αργοί έχουν αποχωριστεί από τους σύνθετούς των εργαζόμενων, όχι.
Βάσει αυτών των στοιχείων λοιπόν δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για την πορεία της σχέσης - αλλά και να υπήρχε εύνοια ή δυσμένεια αργών και πάλι δεν θα μπορούσα. Για αυτό που ζητάς καθώς και για τον ηλεκτρικό λόγο που σας έφερε κοντά πρέπει να γίνει η κλασική ανάλυση και σύνθεση των ωροσκοπίων όπως σε κάθε άλλη σχέση, πράγμα το οποίο είναι προσωπικό, πολυσύνθετο, και ξεφεύγει από τα πλαίσια των εδώ συζητήσεών μας...
-
Δείμων,
σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!!!Όσο για τη συνέχεια της σχέσης...η ιστορία θα το δείξει...Καλή δύναμη...
-
Γειά σας και από εμένα
Δεν ξέρω αν έχει κλείσει το θέμα… βάζω δυο αληθινά περιστατικά .. για συζήτηση
17 ετών κορίτσι πρώτη σχέση με 34 ετών (ολοκληρωμένη)
και δεύτερο 22 ετών πάλι κορίτσι μαγεμένο με 50 ετών μην μου πείτε ότι δεν χρειάζεται ψυχανάλυση και στους δύο
-
Quote:
Originally Posted by
desp1
Γειά σας και από εμένα
Δεν ξέρω αν έχει κλείσει το θέμα… βάζω δυο αληθινά περιστατικά .. για συζήτηση
17 ετών κορίτσι πρώτη σχέση με 34 ετών (ολοκληρωμένη)
και δεύτερο 22 ετών πάλι κορίτσι μαγεμένο με 50 ετών μην μου πείτε ότι δεν χρειάζεται ψυχανάλυση και στους δύο
χρειαζετε:cheesy::bigsmile:
-
Κοριτσαρες σας ευχομαι μετα απο αυτα που λετε να μην την πατησετε διοτι οτι κοροιδευουμε το λουζομαστε!:toung::toung:
Και μιλαω ετσι απο προσωπικη εμπειρια....παλια οποτε εβλεπα μια ¨μικρη" με εναν μεγαλο ανδρα εκραζα απο μεσα μου- πωπω!!! το μικρο παει να του φαει τα λεφτα- και θεωρουσα αυτες τις σχεσεις ανωμαλες( οχι οτι δεν ειναι). Αργοτερα καλα να παθω γνωριζω καποιον κατα 25 χρονια μεγαλυτερο μου και οχι απλα συζω αλλα τον παντρευομαι κιολας και ειμαι ακομη μαζι του και περναμε καλα. Αυτα.....μη λετε μεγαλα λογια!!!
-
Δέσίμο χρειάζονται...... ειδικά η δεύτερη.... με 50 χρονο;;;;
-
Γιατι ρε φιλεναδα τι εχει ο πενηνταρης??? Μηπως δοκιμασες και εχεις αποψη?:nuts::nuts:
-
Ο 34χρονος που τα τατσιμιτσικώτσιασε στην ηλικία που βρίσκεται με ένα άτομο ηλικιακά συναισθηματικά(έτσι τουλάχιστον κατάλαβα απ τα γραφόμενα) και σεξουαλικά ανώριμο,και βάσει νόμου ανήλικο ,το περνάμε στο ντούκου.Η 17χρονη κίσσα θα φταίει ,που τον τύλιξε.
Αυτά φυσικά στην περίπτωση που κάποιος πρέπει να θεωρηθεί "προβληματικός" και επομένως χρήζει ψυχανάλυσης.
Πέρα των υπολοίπων,όποιος είναι έξω απ τον χορό πολλά λέει,και ό,τι κοροιδεύουμε -κατακρίνουμε συχνά το λουζόμαστε.
Οι ανθρώπινες σχεσεις δεν έχουν κανόνες ευτυχώς ,διαφορετικά θα υποφέραμε όλοι.
-
:bigsmile:Στήν Ζωή ισχύει η Θεωρία της σχετικότητας, και κουμπωνει τέλεια το ρητο του Ηρακλειτου" ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ" φτάνει κανείς να μην κάνει "εκπτώσεις¨" στον εαυτό του και να ξέρει βασικά "ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ",γιατί το τι θέλουμε μεταβάλεται στην πορεία της Ζωής!!
-
Και το τι ΔΕΝ θέλεις να δεις πώς αλλάζει... «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω αυτό» (Κλασική δήλωση που συνήθως ακολουθεί κατορθώματα άλλων που ακούσαμε και φρίξαμε, και ακολουθείται από χείμαρρο παραινέσεων συμβουλών και κραξιμάτων :toung::bigsmile:)
Και για να βάζουμε και την αστρολογική μας παράμετρο μέσα, ακούγεται συνήθως δια στόματος Ήλιου συνόδου με Ερμή σε συνδυασμό με αρκετή Γη στον χάρτη.
-
Η απάντηση σου είναι γεμάτη σοφία. Σ' ευχαριστούμε!