Λοιπον...αν και τον Κοελιο τον θεωρω μεγιστο παπαρ*λογο,το βιβλιο του στις οχθες του ποταμου πιεδρα καθισα και εκλαψα,οντως με εκανε να κλαψω..Μπραβο!Μπραβο!:bigsmile:
Printable View
Θα σου προτεινα και το "Ημων των Ιδιων" του Χαριτοπουλου...Αλλα και ενα βιβλιο το οποιο τελειωσα μολις χθες..και ειναι απο τις πιο καλογραμμενες αυτοβιογραφιες που εχω διαβασει..ειναι του ενος και μοναδικου Κωνσταντινου Τζουμα..το "Ως εκ θαυματος"..περιμενω πως και πως και το δευτερο μερος...:love::love::love:
Ο Τζούμας είναι Verneigung
:respect:
Ο Ματίας και ο Διάβολος του Gerald Messadie.
Ο έφηβος Ματίας επικαλείται το Διάβολο για να του φέρει πίσω την χαμένη του αγάπη. Ετσι ο Διάβολος του κάνει ένα φοβερό δώρο: την ικανότητα να δίνει ζωη σε ότι ζωγραφίζει. Στο πέρασμα όμως των χρόνων μέσα απο ένα ατέλειωτο κυνήγι της ανάζήτησης της αγάπης, ο Ματίας το μόνο που ανακαλύπτει είναι η πολυπλοκότητα αυτού του αισθήματος μια και ο ιδιος αναπλάθεται συνέχεια για να συνεχίσει την αναζήτηση.
Τελευταία το διάβασα και πραγματικά μου άρεσε παρα πολύ. Δεν το άφηνα απο τα χέρια μου.
Γεια σας.......οντως ωραιο θεμα. Λατρευω τα βιβλια ψυχολογιας και αυτα με πραγματικες ιστοριες ψυχοθεραπειας. ΤονIRVIN YALOM (Οταν εκλαψε οΝιτσε, Ο δημιος του ερωτα κ.λ.π.) Απο λογοτεχνια θεωρω τον ΡΗΙLLIP ROTH εξοχως ευφυη, συγκινητικο και ανθρωπινο (το ανθρωπινο στιγμα. Ο καθηγητης του ποθου κ.λ.π.). Αγαπημενη μου και η ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.....το ταξιδι που λεγαμε.....
Εγώ μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Έκο την έχω. Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και ποτέ δεν μπόρεσα να αποφασίσω ποιο μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια κλίνω να απαντήσω για το " Νησί της προηγούμενης ημέρας".:bigsmile:
Να ζεις ν΄αγαπάς και να μαθαίνεις..
Αυτό το βιβλίο με ταρακούνησε σαν άνθρωπο. Μετά απ΄αυτό έκανα 180ο στροφή στη ζωή μου.. Κοιμάμαι, ξυπνάω, σκέφτομαι, περπατάω και αναπνέω διαφορετικά πλέον..
Τώρα που γνώρισα την αγάπη, ξέρω ότι Ζω...
Αχ!! αυτα τα βιβλια!Ποσο δυσκολο ειναι να διαλεξει κανειs ενα μικρο μεροs μιαs μεγαληs Αγαπηs..Γι'αυτο θ'αναφερθω σ'αυτα που ''σημαδεψαν'' την παιδικη ψυχη μου.Ηταν 'Ο γυροs του κοσμου σε 80 μερεs' του Βερν,καπου στα εννεα μου χρονια,που μου ανοιξε την ''ορεξη'' για τιs μετεπητα περιπετειεs στη ζωη μου..,και το αλλο ηταν το 'Ενα παιδι μετραει τ'αστρα' του Λουντεμη,γυρω στα δωδεκα,οπου στα επομενα 2 χρονια μπορει να το διαβασα και 5 φορεs,παντα κλαιγονταs σε καποια σημεια.
Απο τοτε κυλησε πολυ Νερο και πολλεs σελιδεs πασηs φυσεωs γυρισαν...
ενας απο τους αγαπημενους μου ειναι οσκαρ γουαιλντ...γιατι τα λεει εξω απο τα δοντια
ο de profundis το καλυτερο του (ισως)...
"ο ερωτας στα χρονια της χολερας" απο τον μαρκεζ....για το συναισθημα και τις εικονες
γιαλομ- "οταν εκλαψε ο νιτσε" για το νεο παραθυρο που μου ανοιξε..
και το τελευταιο που διαβασα ηταν η βιογραφια του τζειμς ντην...σε μια προσπαθεια να καταλαβω τον επαναστατη μεσα μου!
"Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα" του Γιαν Ποτότσκι (18ος αιώνας) - ένα "κλασικό παράδειγμα συρταρωτού μυθιστορήματος, ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο όπου τα πεπρωμένα διαφόρων ηρώων διασταυρώνονται ή καθρεφτίζονται το ένα στο άλλο ... ο καθρέφτης ενός κόσμου με πολλαπλές προοπτικές, αξίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις και φιλοσοφικές δοξασίες ... ένα διαχρονικό μυθιστόρημα που υπερβαίνει πραγματικά την εποχή του." (από το οπισθόφυλλο)
Πραγματικά είναι αφηγήσεις μέσα σε αφηγήσεις και διαδραματίζεται στην Ισπανία μετά την Ανακατάληψή της από τους Μαυριτανούς. Ο συγγραφέας ήταν πραγματικά ένας μυστήριος Πολωνός ευγενής με γαλλική παιδεία και με πολυσχιδή δραστηριότητα που ταξίδευε πολύ και έκανε πολλές εθνολογικές, ιστορικές και γλωσσολογικές έρευνες στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αφρική και την Ασία.
Το έχω διαβάσει τέσσερις φορές...
:cheesy:Πάολο Κοέλο έχει μια φρέσκια ματιά στα πράγματα, αλλά διαβάζω και σύγχρονους Ελληνες συγγραφείς αλλα και παλιούς όπως ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Τσιφόρος, ο Ξενόπουλος, ο Αλέκος Σακελλάριος
Σήμερα πρωτοδιάβασα αυτό το θέμα και μ' αρέσει!!! Βλέπω πολλούς να λένε για το ΟΚΤΩ της Κάθριν Νέβιλλ - θυμάμαι ότι μου άρεσε κι εμένα όταν το είχα διαβάσει. Αυτή έβγαλε κι ένα άλλο με τίτλο Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. Το έχει διαβάσει κανείς -- είναι κι αυτό καλό; Όσον αφορά τον Ίρβιν Γιάλομ, είναι καταπληκτικός (αφού είναι και ΔΙΔΥΜΟΙ :bigsmile:) -- εκτός από το ΝΙΤΣΕ καλό είναι και το ΝΤΙΒΑΝΙ και Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΠΕΝΑΟΥΕΡ.
Κι όσο για ιστορικά μυθιστορήματα (:love:) συνιστώ τον ΙΟΥΛΙΑΝΟ του Γκορ Βιντάλ και το ανεπανάληπτο Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΒΩΒΟ του Πωλ Μπέντλεϋ που περιγράφει πολύ γλαφυρά και με το κλασικό εγγλέζικο φλέγμα τα γεγονότα της 4ης σταυροφορίας και την άλωση της Κωνσταντινούπολης του 1204, ένα μεγάλο βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα..
Φιλιά σε όλους τους βιβλιοφάγους!
Perfect
μιας και η flame αναφέρθηκε σε Ελληνες συγγραφείς θυμηθηκα τον Τσιφόρο και το βιβλίο του Η Ελληνική Μυθολογία,ενα απο τα ωραιότερα χιουμοριστικά και ταυτόχρονα διδακτικά βιβλία
"υπαρχουν καποιοι συγγραφεις που καταγραφουν τη ζωη σ ενα βιβλιο.Κι αλλοι που μεσα απο ενα βιβλιο αποκαλυπτουν την ουσια της ζωης.Κανεις δεν πινει ποτο στο Μπαρ Φλωμπερ.Δεν ειναι στεκι.Ειναι το αρωμα μιας μοιραιας συναντησης."Ενα συγλονιστικο μυθιστορημα.....συμφωνω αξιζει πραγματικα...Και ο Πετρος Μαρκαρης ειναι εξαιρετικος..
Αναφέρω τα δύο τελευταία που διάβασα πρόσφατα.
ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ της Πασχαλίας Τραυλού και
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΟΔΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ της Μάρως Βαμβουνάκη
Καλησπέρα σε όλους. Ωραίο θέμα!!!! Εντάξει είπαμε αστρολογία αστρολογία αλλά και μια ποικιλία δεν βλάπτει.
Εγώ βασικά πιστεύω ότι τα παιδιά επειδή παραδειγματίζονται από τους γονείς, πολλές φορές κάνουν ότι και αυτοί. Σαν παιδί και εγώ έβλεπα την μητέρα μου να διαβάζει διάφορα βιβλία. Αναρωτιόμουν λοιπόν τι γράφουν αυτά τα βιβλία και τα διάβαζε με τόσο ζήλο. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα διαβάσει βιβλίο εξωσχολικό.
Το πρώτο βιβλίο που με εντυπωσίασε τόσο ώστε νόμιζα ότι το ζούσα…. Που όταν άρχιζα να διαβάζω τις σελίδες του μεταφερόμουν σε άλλο κόσμο ήταν η Τζέην Έυρ. Έκτοτε νομίζω διάβασα αρκετά βιβλία. Περισσότερο με τραβούσαν βιβλία μεταφυσικά, αστρολογίας, ποίησης, φιλοσοφικά.
Ανάμεσα τους διακρίνω:
Όσα παίρνει ο άνεμος
Αστροβιοχημική ιατρική ΙΙ «Εξερευνώντας τα μυστικά της Χημείας της Ζωής»
‘11 Λεπτά του’’ Πάολο Κοέλο
Η κραυγή του Αετού
Έχω και μια αδυναμία στα λεξικά. Μ αρέσει να μαθαίνω λέξεις
Και βέβαια δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τα ποιήματα του πολυαγαπημένου μου ποιητή του Καβάφη. Με πρώτο στη λίστα
Την Ιθάκη
Η Πόλις
Περιμένοντας τους βάρβαρους
Τρώες
:bigsmile:
Ασκητική του Καζατζάκη.
:bigsmile:Βλέπω αγαπητοί συνταξιδιώτες του myhoroscope διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σας στο θέμα αυτό ότι σχεδόν όλοι έχουμε συγκλονιστεί από κάποιο βιβλίο. Μπορεί και να υπήρξε ένας μεγάλος σταθμός και μια αφορμή για την εξέλιξη της συνείδησής μας διαβάζοντας τις σελίδες των αγαπημένων μας βιβλίων. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και ένα μικρό βέβαια βιβλίο του Πάολο Κοέλο αλλά μεγάλο σε περιεκτικότητα. Είναι το «εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός». Το έχω διαβάσει άπειρες φορές. Όταν βρίσκομαι σε δύσκολες στιγμές πάντα το συμβουλεύομαι. Είναι ένας οδηγός για μένα με νόημα και περιεχόμενο συμβολικό.
:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Το τελευταιο της Χρυσας Δημουλιδου - Σουιτα στον Παραδεισο φοβερο, πολυ προοδευτικο, φερνει τα πανω κατω, μεσα στο κλιμα της εποχης.
Το φιλι του δρακου,
Τον αντρα σου κερατωνε και μαγια μην του κανεις,
Αντρες ευχαριστω δεν θα παρω
Να ζεις να αγαπας και να μαθαινεις του Λεο Μπουσκαλια παρα πολυ καλο
Πολλα βιβλια αυτοβοηθειας οπως
Καν το κι ας φοβασαι της Susan Jeffers
Να κινεις τα δικα σου νηματα του Wayne Dyer(το αγαπημενο μου) οπως το Πιστεψε το και θα το δεις
Ο Γλαρος Ιωναθαν Λιβινγκστον του Richard Bach
Πως να χαρειτε τη ζωη σας του Norman Vincent Peale
Η δυναμη του υποσυνειδητου του Joseph Murphy
Βαλτε ταξη στη σκεψη σας της Dawna Walter.Το 2008 για την ελληνικη γλωσσα,πολυ καλο.
Αμεση Εκπληρωση του Deepak Chopra για τη δυναμη της συγχρονικοτητας
Πολλα βιβλια του Οσσο οπως το Ταξιδι προς τα μεσα
Το βιβλιο του εγω κλπ.
Επισης και ο Αλχημιστης του Κοελο πολυ καλο
και τα Εντεκα λαπτα του Κοέλο ειναι πολύ ωραίο
'οπως και Γεννημένοι νικητές του Sieger
Το σπιτι διπλα στο ποταμι ,φ α ν τ α σ τ ι κ ο !!!!!!!! της Λενα Μαντα οπως και ενα αλλο δικο της Το βαλς με τους Δωδεκα Θεους'
Αγαπητή Δέσποινα, αφού σου άρεσαν αυτά τα δύο της Λένας Μαντά μην παραλείψεις να διαβάσεις το "Θεανώ, η λύκαινα της Πόλης". Οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές και ιστορικά σωστές!
'' Η μαγισσα του Πορτομπελο '' του Παουλο Κοελιο
Βασικα ειναι καιρος που εχει βγει αυτο το βιβλιο , αλλα καποια στιγμη που ειχα βρεθει σε ενα βιβλιοπωλειο , ενω ημουν χωρις την κολλητη μου , ειδα το βιβλιο αυτο και σκεφτηκα να της κανω ενα μικρο δωρακι - μ αρεσει να κανω αυθορμητα δωρα - γιατι ειναι και τρελαμενη με τον Κοελιο . Βεβαια εγω δεν μπηκα στον κοπο να διαβασω την υποθεση κτλ κτλ , μου εφτανε μονο που της αγοραζα ενα δημιουργημα του Κοελιο και φυσικα το ποσο θα χαιροταν ..
Καποια στιγμη οταν διαβαζε το βιβλιο διπλα μου , παρατηρησα οτι καπου στο βιβλιο αναφερεται το ονομα Αθηνά και μου ειπε πως την πρωταγωνιστρια του βιβλιου την ελεγαν Αθηνά . Το ειχε και καημο να διαβασω λιγο Κοελιο . Και αγορασα λοιπον την '' Μαγισσα του Πορτομπελο '' . . . Δεν μπορω να πω , εχει εναν ιδιαιτερο τροπο να γραφει ο Κοελιο , αλλα ωραιο .!!! :bigsmile:
Και ενα αλλο βιβλιο που το αγορασα στο πλοιο , αντε για να γελασει λιγο το χειλακι μου βρε αδερφε :laugh:και να περασει και η ωρα , γιατι το να εισαι 8 ωρες εν πλω δεν ειναι και λιγο - ε καπως επρεπε να περασει και η ωρα :toung: ..............
ΛΕΓΕΤΑΙ : '' WHY MEN MARRY Bitches '' της Sherry Argov !!! Δεν μπορω να πω ειχε ενδιαφερον . Λεγονται πολλες αληθειες ...:nuts:
Και ενα τελευταιο ....
Ενα μυθιστορημα το οποιο κρατουσε το ενδιαφερον μου μεχρι και την τελευταια σελιδα , ενα μυστηριο το οποιο λυθηκε μονο στην 575η σελιδα του βιβλιου . Ονομαζεται '' Ηλέκτρα '' της Βικυ Στουφη . :love:
Ένα μυθιστόρημα όσο και ένας συγγραφέας που προτείνω ανεπιφύλακτα...Το μ.Χ του Βασίλη Αλεξάκη κι όσοι πιστοί ή άπιστοι:cheesy: προσέλθετε...Πραγματικά ιδίαίτερα ενδιαφέρον
Εμένα το βιβλίο που με έχει συγκλονήσει γενικά στη ζωή μου και πάντα όταν το ξαναδιαβάζω κλαίω (γιατί τα καλά βιβλία ξαναδιαβάζονται άνετα) είναι τα 'Ανεμοδαρμένα Ύψη" της Έμιλυ Μπροντέ...Τόσο έντονα και καταπιεσμένα συναισθήματα!!!Απλά καταπληκτικό...:love:
έχω αδυναμία στον γιάλομ...και έχω διαβάσει σχεδόν ότι έχει γράψει...
ο κοέλο μου άρεσε πιο παλιά...τώρα μου φαίνεται πολυ μια απο τα ίδια..σαν να μην νιωθει αυτα που γραφει...αν και εχω διαβασει και πολλα δικα του...
δεν ξερω...μεγαλωνοντας αρχισαν να μου αρεσουν πιο "ωμα" βιβλια...σαν αυτά της Βιρτζινια Γουλφ...και του Όσκαρ Γουαιλντ...
ένα που διαβασα σχετικά πρόσφατα ήταν η βιογραφια της Βιρτζινια Γουλφ...και το "ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας"...
κάποιο άλλο που μου είχε κάνει αίσθηση ήταν για τη ζωη του Τζειμς Ντιν..
ένας πραγματικός επαναστάτης χωρίς αιτία..ένα αγρίμι μέσα σ'ενα κλουβί....
ο κοελο με κουρασε αρκετα...νομιζω οτι εκλεισα τον κυκλο μου μαζι του..ειδικα το τελευταιο του βιβλιο μια επαναληψη..Συμφωνω απολυτα καλη μου w.diamond...ο Γιαλομ ειναι εξαιρετικος...Προτεινω Μαρκαρη και Τατσοπουλο:bigsmile:
σεβαστη η άποψη όσων αγαπούν τα βιβλία του..το τελευταιο που διαβασα ηταν τα "έντεκα λεπτα"και ένιωσα ότι απλά γράφει για τα λεφτα και τη φημη-δεν έχω διαβάσει τα νέα βιβλία του...αλλά όσο μεγαλώνω...θέλω βιβλία που να έχουν να πουν κάτι πραγματικό....η Βιρτζίνια Γουλφ διαχειρίζεται τόσο όμορφα τον πόνο...δεν ξέρω αν έχεις δει την ταινία "οι ώρες" ..ειναι εκπληκτικη...έχει σχέση με τη συγγραφεα...
:bigsmile::love:
κρατάω στα υποψιν τις προτάσεις σου!
Εκπληκτικη ταινια....και παλι θα συμφωνησω:embarrest..εμενα μου αρεσει πολυ και ο Θεμελης τωρα τελευταια κατι εχω παθει και διαβαζω μονο Ελληνες...
έλληνες δεν έχω διαβάσει πολυ...αν και θέλω να διαβάσω κάποια στιγμη τα των αρχαίων!
για να σου πω την αληθεια τους νεοελληνες δεν τους εχω σε πολυ εκτιμηση...ειχα διαβασει ένα βιβλιο προσφατα...δεν θυμαμαι δυστυχως τιτλο (τοσο πολυ μ'αρεσε!)
σαν διασταυρωση άρλεκιν και αγκαθα κρίστι ήταν..απορω πώς πήρε το οκ για να εκδοθει...μεταξυ μας...όλοι καταλαβαινουμε ότι παιζονται διαφορα...
πάντως θα χω υποψη μου αυτους που αναφερεις μιας κι έχουμε τα ίδια γούστα!!:nuts::love:
Πολλες φορες μπορει να διαβαζουμε ενα βιβλιο και να μην κατανοουμε και πολυ το περιεχομενο του , για αυτο και λεμε - α δεν μ αρεσε , ξενερωσα , χαλια ειναι πως το διαβαζεις αυτο ?
Μπορει να μην αρεσει πλεον ο Κοελιο και οπως ειπε και η white diamond σεβαστες οι αποψεις εκεινων που τον θαυμαζουν ή τον διαβαζουν .
Οπως καλλειστα καποιος δεν θελει να διαβασει real stories . . ή να διαβασει ιστορικους οι οποιοι αμφισβητουν την χρονολογια της ιστοριας . . .
Anyway . . .
athinoula δεν κρινουμε ...σιγουρα ο καθενας έχει τα δικα του γουστα και τα δικα του αποτυπωματα...
και ολοι ειμαστε σαφως σε διαφορετικες φασεις της ζωης μας...
σε άλλους θα αρέσει το Α σε άλλους το Β...:bigsmile: