Ναι λοιπόν ομολογώ! Έχω ένα πανέμορφο pet στο pet society, ένα classy restaurant, έχω δύο φάρμες, μία οργανωμένη μαφία, ένα τσούρμο πειρατικό, και σίγουρα πολλά άλλα τα οποία ξεχνάω αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μία νεραϊδούλα που κυνηγάει kiwi στο fairygame
Δεν ήμουν ποτέ φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών , των παιχνιδιών στα πισι ή τα παρεμφερή. Το μόνο που λάτρεψα στον υπολογιστή ήταν το ηλεκτρονικό πάζλ , γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις χωρίς να ψάχνεις τραπέζι να αφήσεις τα 2500 κομμάτια :)
Θεωρώ ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στο Fb και τα παιχνίδια του, είναι η ψευδαίσθηση της επικοινωνίας.
Το F λοιπόν σου τη δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση, ή μάλλον την κατ’ επίφαση επικοινωνία. Ξεκινάς γιατί επιθυμείς την επαφή και καταλήγεις πιο μόνος. Συναγωνίζεσαι με τους ‘φίλους’ σου στη φάρμα, στην ουσία όμως, είναι μία επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο. Βλέπεις μία φωτό και νομίζεις ότι ο συμμαθητής σου από το Λύκειο που τον είχες για χρόνια χαμένο είναι δίπλα σου. Του αφήνεις και μία κουβέντα στον τοίχο ή στο μέιλ του και… εγένετο επανασύνδεση..
Ε λοιπόν διαπίστωσα ότι τέτοιες επανασυνδέσεις ηλεκτρονικές μετατρέπονται σε φιλίες ηλεκτρονικές. Ή κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικές. (Kι αυτή τη φιλία την ξεντώσαμε σα λάστιχο πια). Η επαφή μέσω F ή γενικά του υπολογιστή, δεν αποτέλεσε ένα βήμα παραπέρα στην επικοινωνία, μας βόλεψε πιο αναπαυτικά στον καναπέ μας. Προσωπικά θα έλεγα με έβλαψε. Είμαι αρκετά επικοινωνιακό άτομο και αυτή η κατ’ επίφαση επικοινωνία με ησύχασε επικίνδυνα. :)
Όμως όλο αυτό το κλίμα απέναντι σε ένα νέο μέσο επικοινωνίας, δεν είναι αναμενόμενο?Δεν πάνε πολλά χρόνια που το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, και όλοι θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Ε, η αλήθεια είναι ότι παραδοκιμάσαμε, τα όρια της χρήσης από την κατάχρηση που είναι λίγο θολά στην αρχή, τα διακρίνουμε σιγά σιγά, τις συνέπειες της κατάχρησης τις βιώνουμε, πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά που είναι πιο ευπροσάρμοστη θα ισορροπήσει πιο εύκολα και θα δώσει σε κάθε μέσο επικοινωνίας το ρόλο που του αρμόζει. Και τελικά ίσως η αμοιβή για τις υπηρεσίες του Φ να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
ΥΓ. Σας παρακαλώ σταματήστε να μου στέλνετε ζώα για τη φάρμα μου. Ο γάτος μου ορμάει στην οθόνη :)