-
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Quote:
Originally Posted by
Μάνος Μαντάς
Κοσμικές - πλανητικές - αστρικές επιδράσεις με την έννοια βαρυτικών, μαγνητικών, ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών και λοιπών φαινομένων δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω που τα έχετε διαβάσει.
Τοτε τι μας επηρεάζει?
Μια απλή πρόταση. Με προϋποθέσεις και δημόσια δέσμευση από όσους αμφισβητείτε την αστρολογία και επιθυμείτε κάποιες απαντήσεις ουσίας δέχομαι στον ελεύθερο χρόνο μου (δυστυχώς δεν είναι άπλετος όπως ο δικός σας που συνεχώς σας βλέπω online) να προσπαθήσω να σας λύσω κάποιες απορίες.
Ειναι Κυριακή σήμερα και δεν δουλευουμε :bigsmile:
ΑΝ είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ακούσετε για μια φιλοσοφία αιώνων και τα εργαλεία που διαθέτει σήμερα τα οποία 1. μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας 2. να περιγράψει το έμφυτο δυναμικό του ανθρώπου, των προτερημάτων μας και των αδυναμιών μας, των ΤΑΣΕΩΝ και των πιθανοτήτων που λειτουργούν στη ζωή μας μπορώ να συζητήσω μαζί σας για το πως η αστρολογία δίνει σημαντικές πληροφορίες για κάθε πλευρά της ζωής του ανθρώπου,
Για όλα αυτα ήδη υπάρχουν σχολές στα πανεπιστήμιο Θεολογία, Ψυχολογία, Στατιστική, Φιλοσοφική κτλ κτλ που ασχολούνται εκτενώς και ολοκληρωμένα.
Γιατί όπως ξέρει και ο αρχάριος της αστρολογίας η εμπειρική αυτή επιστήμη ή τέχνη ασχολείται με τον άνθρωπο και δεν παρατηρεί τα άστρα.
Χμμμ κάποτε ομως αυτο έκαναν γι αυτο έλεγαν ΑΣΤΡΟ-λογία, αν δεν είναι έτσι γιατι υφισταται ο όρος?
Η αστρολογία δεν είναι πανάκεια, δεν είναι μοιρολατρική. Το άτομο έχει πάντα τη δυνατότητα να επιλέξει, αφού διαθέτει ελεύθερη βούληση. Η αστρολογία δεν υποστηρίζει ότι οι πλανήτες ελέγχουν τη ζωή μας. Τη ζωή μας την ελέγχουμε εμείς μέσα από τις επιλογές μας.
Αρα τι μας λέει η αστρολογία? Πιθανή προδιάθεση (για κάτι που αν το ξέρουμε εκ των προτέρων έχει πιθανότητες περισσότερες για να γίνει?)
Αν και έχει μια ιστορία 5.000 ετών προσωπικά πιστεύω ότι βρίσκεται ακόμη στη βρεφική της ηλικία.
???
Για να μην κουράζω επαναλαμβάνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για συζήτηση ενηλίκων χωρίς ευφυολογήματα και ατάκες που ίσως σας βοηθήσει και τελικά αποδειχθεί πολύτιμη στη ζωή σας αν την αξιολογήσετε ανοιχτόμυαλα. Τέλος, θα χαρώ να συζητήσουμε επώνυμα και όχι με ψευδώνυμα πίσω από τον υπολογιστή μας.
Δεκτό, Ονομάζομαι Παπαδόπουλος Γιαννης, λέει κάτι αυτο?, μπορει να εξακριβωθει? Συμμετέχω σε fora με το πραγματικο μου όνομα αλλα εκει είναι άλλη φάση
φιλικά
pentraks
-
Γεια χαρά pentraks :bigsmile:
Φυσικά και δεν μπορεί να εξακριβωθεί ένα όνομα. Όμως όταν 3 επώνυμοι (εξακριβωμένα) αστρολόγοι συζητούν με ανώνυμους που συνεχώς έχουν μια τάση να απορρίπτουν και ο ένας εκ των αστρολόγων επιθυμεί γόνιμο διάλογο δεν νομίζεις ότι αν δεν αποδεχτείτε την πρόσκληση αυτόματα χάνετε όποιο δίκιο μπορεί να έχετε και οι αναγνώστες δεν κερδίζουν τίποτα; Εγώ δήλωσα αμφισβητίας της αστρολογίας και το ποστ μου έχει καταγραφεί σε αυτό το θέμα αλλά σε σε άλλα φόρα.
Αυτόματα λοιπόν με κάνεις να αισθάνομαι ότι 3-4 άτομα που τυχαία ανακαλύψατε το συγκεκριμένο thread και από την πρώτη δημοσίευση εμφανίζεστε ως φιλαράκια γραφτήκατε για πλακίτσα. ¶ρα ή ανοίγουμε νέο θέμα και γράφουμε ότι μας γουστάρει και κοροιδεύουμε τους πάντες γιατί είμαι κι εγώ γνωστός εγώ μέσα για το στυλ μου είτε σας αντιμετωπίζω ως διαχειριστής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν τα άλλα φόρα που είσαι γραμμένος είναι "άλλη φάση" και αυτό που σκιζόμαστε κάποιοι και είδες τι υλικό έχουμε συγκεντρώσει που στην πλειοψηφία αρέσει τότε δέξου ότι και εδώ είναι μια "άλλη φάση" και θα τη σεβαστούμε.
Να είσαι καλά
Κωστής
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Γεια χαρά pentraks :bigsmile:
Φυσικά και δεν μπορεί να εξακριβωθεί ένα όνομα. Όμως όταν 3 επώνυμοι (εξακριβωμένα) αστρολόγοι συζητούν με ανώνυμους που συνεχώς έχουν μια τάση να απορρίπτουν και ο ένας εκ των αστρολόγων επιθυμεί γόνιμο διάλογο δεν νομίζεις ότι αν δεν αποδεχτείτε την πρόσκληση αυτόματα χάνετε όποιο δίκιο μπορεί να έχετε και οι αναγνώστες δεν κερδίζουν τίποτα; Εγώ δήλωσα αμφισβητίας της αστρολογίας και το ποστ μου έχει καταγραφεί σε αυτό το θέμα αλλά σε σε άλλα φόρα.
Αυτόματα λοιπόν με κάνεις να αισθάνομαι ότι 3-4 άτομα που τυχαία ανακαλύψατε το συγκεκριμένο thread και από την πρώτη δημοσίευση εμφανίζεστε ως φιλαράκια γραφτήκατε για πλακίτσα. ¶ρα ή ανοίγουμε νέο θέμα και γράφουμε ότι μας γουστάρει και κοροιδεύουμε τους πάντες γιατί είμαι κι εγώ γνωστός εγώ μέσα για το στυλ μου είτε σας αντιμετωπίζω ως διαχειριστής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν τα άλλα φόρα που είσαι γραμμένος είναι "άλλη φάση" και αυτό που σκιζόμαστε κάποιοι και είδες τι υλικό έχουμε συγκεντρώσει που στην πλειοψηφία αρέσει τότε δέξου ότι και εδώ είναι μια "άλλη φάση" και θα τη σεβαστούμε.
Να είσαι καλά
Κωστής
Γεια χαρά Κωστή!
η "αλλη φάση" ειναι φυσικά η ¨οικία¨ οπου συναναστρέφομαι 6 χρόνια τώρα.
Αν ειμαι εδω σε 6 χρόνια το πιθανότερο να γράφω ενυπόγραφα και οποιος θέλει ας πιστεψει το όνομα που θα γράφω.
Το ότι έχετε κάνει κόπο ειναι άξιο λόγου και μπράβο σας!!!
Δε νομίζω όμως οτι "χαλάμε" την μαγιά της παρέας επειδή έχουμε αλλη άποψη και δε βλέπω το λόγο γιατι λες οτι δεν τη σεβόμαστε (Αν κατάλαβα σωστα)
Το ότι εχω nickname δε νομίζω οτι ειναι λογος να μην υπάρχει επικοδομητικός διάλογος. Σε αμέτρητα fora επι παντός θεματολογίας υπαρχουν εξαιρετικά δείγματα που το αποδεικνύουν αυτο.
Με τους λοιπούς συνforumίτες που τυγχάνει να έχουμε κοινούς προβληματισμούς σε διαβεβαιω πως ΔΕΝ ειμαστε φιλαράκια και ΟΥΤΕ κάνουμε την πλακίτσα μας. Και δεν νομίζω οτι είμαστε off topic η παραβιάζουμε καποιο όρο κε Διαχειριστα για να επέμβεται....
Απλα προσπαθούμε να πάρουμε απαντήσεις οι οποίες δε έρχονται.....
Επαναλαμβάνω οτι δεν επιθυμώ ισοπέδωση απλα την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ τι είναι τελος πάντων η ΑΣΤΡΟ-ΛΟΓΙΑ, πως λειτουργεί και που βασίζονται τα εξαγώμενα των συμβουλών/υποδείξεων/οπως θέλετε πειτε το.
that simple!
-
Ας βαλουμε μια σειρα...
Η αστρολογια σιγουρα δεν ειναι επιστημη.. δεν διδασκεται σε καποιο πανεπιστημιο δεν χρησιμοποιει οργανα για να κανει παρατηρησεις και μετρησεις, δεν στηριζεται καν σε στατιστικα δεδομενα.
Θρησκεια; οχι δεν θα μπορουσε να πει κανεις πως ειναι, αν και αναμφισβητητα εχει καποια θρησκευτικα χαρακτηρηστικα οπως: πιστη σε μυστηριωδεις δυναμεις που δεν προσδιοριζονται ουτε μετρωνται ουτε γνωριζουμε απο που προερχονται και το κυριοτερο οι οπαδοι της εχουν πολλες φορες την ταση του "πιστευε και μη ερευνα" παροτι πολλα πραγματα μπορουν να ερμηνευθουν με ορθολογιστικο τροπο.
Παραδειγμα ο Ερμης ειναι πλανητης που κινειται γρηγορα διοτι ειναι ο πιο κοντινος στον ηλιο, λογικα οι αρχαιοι εδωσαν το ονομα του αγγελιαφορου των θεων, η Αφροδιτη ειναι το πιο ομορφο καταλευκο αστρο στον ουρανο λογικο να παρει το ονομα της θεας της ομορφιας και του ερωτα και αναλογες εξηγησεις μπορουμε να δωσουμε και στις ονομασιες των υπολοιπων πλανητων γνωστων απο την αρχαιοτητα.
-
Γειά! Είμαι νεο μέλος και ο μόνος λόγος για τον οποίο έκανα register στο forum σας είναι αυτό το συγκεκριμένο thread! Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας οτι η αστρολογία για μένα είναι ΤΡΙΧΕΣ! Το μεγάλο κακό σε ολη αυτή την ιστορία είναι οτι μεγάλη πλειοψηφία ατόμων πιστεύει σε αυτά τα πράγματα την στιγμή που δεν έχει ιδέα πως έχει η πραγματικότητα.Δεν ξέρουν τι είναι τα αστέρια,δεν αντιλαμβάνονται την αίσθηση του χώρου και του χρόνου που μας περιβάλλει και προπαντώς αγνοούν το γεγονός οτι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο απο μια σταγόνα σε ολόκληρο τον ατλαντικό! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό ολα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καθημερινή μας ζωή.Οπότε έχουμε και λέμε:
1) Τα αστέρια δεν είναι τίποτα περισσότερο απο πύρινες μπάλες που βρίσκονται μακριά μας (το κοντινότερο είναι σε απόσταση 4,3 έτη φωτός)
2) Όπως προείπαν κάποιοι φίλοι, ναι μεν οι πλανήτες αλλάζουν αστερισμούς αλλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο (δεν αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη)
3) Οι ίδιοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω απο τον Ήλιο μας με μεγάλη ακρίβεια οπότε δεν τίθεται θέμα να ευνοούν συγκεκριμένα ζώδια σε ανάλογα διαστήματα.
Μπορώ να καταλάβω οτι σε στιγμές αδυναμίας διάφοροι άνθρωποι μπορεί να στραφούν στην αστρολογία την στιγμή που είναι απελπισμένοι αλλά το να γίνεται συστηματικά και να ακολουθήται τυφλά αυτό το πράγμα, ε συγγνώμη αλλά είναι τελοίως ηλίθιο! Σκεφτείται λιγάκι πρίν πράξετε!
-
Γεια σου Dell Pierro!
Πώς κρίνεις εσύ, ως τεχνικός δικτύων, επιστήμων, πιθανότατα απόφοιτος πολυτεχνείου, αυτό το μαργαριτάρι που υπάρχει στο site που με τόσο κόπο χτίσατε; (και προφανώς με τη δική σου τεχνική υποστήριξη)
"Το ιερογλυφικό του (ΣΣ: του αστεροειδούς 5261 Eureka) μοιάζει κατά άλλους με μία μπανιέρα, από όπου βγαίνουν υδρατμοί, κατά άλλους με την κορώνα του Αρχιμήδη, που ήταν η αφορμή κάνει την ανακάλυψή του.
Είναι σημαντικό σημείο και τονισμένο σε μαθηματικούς, εφευρέτες, αλλά και όσους έχουν έφεση στο να συλλαμβάνουν ιδέες και να ανακαλύπτουν.
Πρωτοπόροι, αναμορφωτές, όσοι επιτυγχάνουν κατορθώματα μετά από μεγάλες προσπάθειες, έχουν τονισμένο τον «Εύρηκα».
....
Ο Κασπάροφ, ο σπουδαίος αυτός σκακιστής, έχει τον «Εύρηκα» στον 6ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Χείρωνα στον 3ο οίκο. Επίσης ο «Εύρηκα» κάνει εξάγωνο με τον ¶ρη στον 8ο οίκο και διάμετρο με τη Σελήνη του. Ένα διερευνητικό μυαλό, με σοφία, που ανακαλύπτει και σκέπτεται (Χείρωνας και Πλούτωνας). Ζει την καθημερινότητά του (6ος οίκος) δουλεύοντας με στρατηγικές ικανότητες (¶ρης), έμπνευση και φαντασία γόνιμη (Σελήνη).
Σε όλα αυτά, έρχεται να προσθέσει ο «Εύρηκα» την δύναμη και την μαθηματική του αντίληψη, ώστε να ανακαλύπτει νέους τρόπους, νέες τεχνικές και ικανότητες για να κερδίζει στους αγώνες, αλλά και στον υπολογιστή (ΣΣ: Deep Blue, της IBM) που κέρδισε τη μία από τις δύο φορές, όταν αναμετρήθηκε!"
Σε κάποιο άλλο ποστ ο κ. ¶ρχος "Η Αστρολογία, η επιστημονική πραγματικότητα και το ηθικό δίλημμα του ανθρώπου" μιλάει για ηθικά διλήματα της εποχής μας, για "ηθικό- επιστημονικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε καταστροφές ανυπολόγιστες την ανθρωπότητα", περί γνώσεως του καλού και του κακού, κριτικάρει την επιστήμη και τους επιστήμονες για την αρνητική συμβολή τους σε θέματα όπως η γεννετική μηχανική, η κλωνοποίηση, η χρήση της ατομικής ενέργειας προσθέτω εγώ, κλπ, κλπ
Μήπως τελικά έχει δίκιο ο κ. ¶ρχος; Μήπως οι επιστήμονες έχουν μεγάλη ευθύνη - ακόμα και παιδαγωγική-ψυχοπλαστική - και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει; Ποιος θα διαπαιδαγωγήσει τις μάζες αν οι ίδιοι οι επιστήμονες συντηρούν το σκοταδισμό; Οι αυτόκλητοι σωτήρες της ανθρωπότητας;
-
Δες τι εννοώ:
"Μήπως θα μπορουσατε να με βοηθήσετε ενημερώνοντάς μου αν στις 8-9-2006 βραδυ προς 9-9-2006 είχαμε κενή πορεία σελήνης? διότι εκείνη την ώρα ξεκίνησα μια σχέση κ ανυσηχώ τωρα...
ευχαριστώ!"
Πραγματική αγωνία ταλαίπωρου κοριτσιού από ποστ στο site.
-
Φαντάζομαι επειδή είμαι και καλός άνθρωπος και όχι καχύποπτος δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που γράφει η φωτογραφία που παραθέτω και είναι απλώς μια σύμπτωση....
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Φαντάζομαι επειδή είμαι και καλός άνθρωπος και όχι καχύποπτος δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που γράφει η φωτογραφία που παραθέτω και είναι απλώς μια σύμπτωση....
Να μην είσαι καχύποπτος να παραθέσεις ΟΛΟ το URL για να δεις τι ακριβώς εννοούμε ΚΑΙ φυσικά να μην μένεις σε "λέξεις" που πιθανό να ερμηνευτούν ΛΑΘΟΣ αν δεν είναι ολο το κείμενο.
Το ντου φυσικά αφορα τον ΔΙΑΛΟΓΟ οπως προσπαθούμε να κάνουμε αλλα ανταπόκριση δεν υπάρχει. Και μαλιστα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ στο thread.
Mην τα μπλέκουμε λοιπόν.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κακός σκοπός, το έχω τονίσει πολλές φορές, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ζητάμε;)
Ο συντάκτης φυσικά ΕΙΜΑΙ εγώ δε το κρύβω, εξάλλου αν ήθελα να δράσω υποχθόνοια θα το έκανα με άλλο nick και ΟΧΙ με αυτο που το χρησιμοποιώ σε 10 περίπου ΕΛΛΗΝΙΚΑ fora ιδιο ακριβώς.
Αυτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και τωρα ΑΝ θέλουν και οι λοιποι συνforumίτες να συνεχιστεί ο Διάλογος επι του ΘΕΜΑΤΟΣ παρακαλώ.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Το ντου φυσικά αφορα τον ΔΙΑΛΟΓΟ οπως προσπαθούμε να κάνουμε αλλα ανταπόκριση δεν υπάρχει.
Εγώ πάντως παρατηρώ 13 σελίδες και 130 ποστ "ανταπόκρισης"...
-
Επειδή είχα καιρό να μπω στο site και διαβάζω όλες τις δημοσιεύσεις πολλών μηνών, έπεσα πάνω στο εξής (το παραθέτω ακριβώς):
Re: Αστρολογία και τα τέσσερα στάδια της αγάπης - 04-10-06, 09:02
--------------------------------------------------------------------------------
«Τhx Φωτεινή!
ΟΚ, Ο ¶ρης είναι στο χάρτη μου στον Τοξότη. Θα δω λοιπόν τι μου επιφυλάσσει για τα ερωτικά μου ο ¶ρης, ο Θεός του πολέμου.
Για να επανέλθω και στο δεύτερο ερώτημά μου:
Μια από τις γυναίκες που με ενδιαφέρουν έχει πάντως Αφροδίτη στην Παρθένο. Λοιπόν, έχουμε μέλλον; ή απλώς μπορεί το συγκεκριμένο κορίτσι να φτάσει μέχρι ορισμένο στάδιο και ποιότητα αγάπης και όχι παραπέρα;
Να αρχίσω να σκέφτομαι για μια άλλη που ξέρω ότι έχει πχ Αφροδίτη στο Σκορπιό; Με ενδιαφέρει περισσότερο αυτού του είδους η αγάπη.
Από εμφάνιση είναι καλύτερη η πρώτη. Αλλά αστρολογικά μετράει ότι η δεύτερη έχει καλύτερη Αφροδίτη;
Φιλικά,
enastros»
Διαβάζοντας όλα όσα γράφονται εδω και βλέποντας πως η ειρωνεία και η κοροϊδία είναι ξεκάθαρη
«erastros
Δες τι εννοώ:
"Μήπως θα μπορουσατε να με βοηθήσετε ενημερώνοντάς μου αν στις 8-9-2006 βραδυ προς 9-9-2006 είχαμε κενή πορεία σελήνης? διότι εκείνη την ώρα ξεκίνησα μια σχέση κ ανυσηχώ τωρα...
ευχαριστώ!"
Πραγματική αγωνία ταλαίπωρου κοριτσιού από ποστ στο site. »
Τι ακριβώς δεν πάει καλά εδώ; Κι εσεις στο ίδιο λούκι με την κοπέλα που ειρωνεύεστε είσθε;;;
Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει «τέτοιο μίσος και τέτοιος αλληλοσπαραγμός», αλλά το δέχομαι, ο καθένας έχει τους λόγους του. Αυτό όμως που με ενοχλεί σαν προσωπικότητα είναι το δούλεμα και η ειρωνία.
Ελπίζω τουλάχιστον εσεις να διασκεδάζετε και να περνάτε καλά, γιατί εγω θυμώνω όταν βλέπω τέτοιους ... «κυρίους» ;;;
Αρκετά προβλήματα και δυσκολίες έχει η καθημερινότητά μας. Εγω προσωπικά μπαίνω στο Internet για ψυχαγωγία και εκνευρίζομαι πραγματικά όταν μου την διαταράσουν. Γιατί προκαλείτε;;;;
-
Εγώ παρατηρώ 12 σελίδες 130 Post , 75 ερωτήσεις και 15 απαντήσεις αβάσιμες 10 απαντήσεις τύπου "ειστε κακοι τι θέλετε", 50 δημοσιέυεις ασχέτου περιεχόμενου.+
Αγαπητή Alegra,
ειναι τόσο απλο, εχουμε γράψει τόσα Post αλλα τα 7500 μέλη αδυνατούν να απαντήσουν σε ένα Thread που οι ιδιοι άνοιξαν.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
Ζητάω πολλά?
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Κασσιόπη,
Δεν είμαι ο erastros, είμαι ο Θεός ¶ρης. Είναι μια μικρή αναντιστοιχία, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχεις πρόβλημα να το δεχτείς! Εγώ θέλω να με αποκαλείς έτσι, άσχετα αν υπάρχει αντιστοιχία ή αναντιστοιχία με το τι γράφει η αστυνομική μου ταυτότητα.
Ευχαριστώ.
Θεός ¶ρης
erastros,
από ότι είδα το θέμα έχει προχωρήσει πάρα πολύ, και δεν προλαβαίνω τώρα να το διαβάσω, λόγω έλλειψης χρόνου.
Η τακτική του να απομονώνει κανείς αποσπάσματα θέσων, και μάλιστα να απομονώνει το κομμάτι της αιτιολόγησής τους, δημιουργεί θυμηδία, αν μη τι άλλο.
Επιπλέον, την ίδια αντίδραση προκαλεί και η διαπίστωση της τακτικής του στρουθοκαμηλισμού: αγνόηση συγκεκριμένων ερωτημάτων που τίθενται και απαντήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς καμία ουσία.
Και για να απαντήσω στο επιχείρημα της ταυτότητας, ανεξαρτήτως της χαμηλής του ποιότητας και του παντελώς άσχετου με το θέμα: Το ερώτημα μου δεν είναι αν είσαι ο erastros ή ο θεός ¶ρης, ή ο Καραμήτρος. Επιπλέον, δεν με απασχολεί εαν αυτός που είσαι αναγράφεται σωστά στην ταυτότητα σου. Αυτό ειναι θέμα των Αρχών. Κοινώς, είναι ευθύνη κάποιου, αλλά όχι δική μου.
Τέλος, η όποιας μορφής "αναντιστοιχίες" μπορούν να μεταφραστούν με πολλούς τρόπους. Η αναντιστοιχία που επικαλείσαι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση ποιοτικά με αυτό στο οποίο αναφέρομαι εγώ. Νομίζω πως είναι προφανές.
Από εκεί και πέρα, ακόμη περιμένω μια ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματά μου, αλλά μάλλον επί ματαίω...
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Εγώ παρατηρώ 12 σελίδες 130 Post , 75 ερωτήσεις και 15 απαντήσεις αβάσιμες 10 απαντήσεις τύπου "ειστε κακοι τι θέλετε", 50 δημοσιέυεις ασχέτου περιεχόμενου.
Δεν έχω διακρίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή απαξίωση... το να τηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας είναι άλλη υπόθεση και μου φαίνεται πως εκεί τέθηκε ένα ζήτημα, που είναι άσχετο με το θέμα, είναι όμως προϋπόθεση για κάθε συζήτηση και διάλογο.
Τώρα αν κρίνεις ότι οι δημοσιεύσεις είναι ασχέτου περιεχομένου, εγώ δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο. Βλέπω μάλιστα ότι ο κος Μαντάς έχει την ευγενή διάθεση να δώσει τις όποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Και δε νομίζω να δεσμεύεται και να μην το κάνει, αφού το λέει δημόσια.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Να μην είσαι καχύποπτος να παραθέσεις ΟΛΟ το URL για να δεις τι ακριβώς εννοούμε ΚΑΙ φυσικά να μην μένεις σε "λέξεις" που πιθανό να ερμηνευτούν ΛΑΘΟΣ αν δεν είναι ολο το κείμενο.
Το ντου φυσικά αφορα τον ΔΙΑΛΟΓΟ οπως προσπαθούμε να κάνουμε αλλα ανταπόκριση δεν υπάρχει. Και μαλιστα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ στο thread.
Mην τα μπλέκουμε λοιπόν.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κακός σκοπός, το έχω τονίσει πολλές φορές, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ζητάμε;)
Ο συντάκτης φυσικά ΕΙΜΑΙ εγώ δε το κρύβω, εξάλλου αν ήθελα να δράσω υποχθόνοια θα το έκανα με άλλο nick και ΟΧΙ με αυτο που το χρησιμοποιώ σε 10 περίπου ΕΛΛΗΝΙΚΑ fora ιδιο ακριβώς.
Αυτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και τωρα ΑΝ θέλουν και οι λοιποι συνforumίτες να συνεχιστεί ο Διάλογος επι του ΘΕΜΑΤΟΣ παρακαλώ.
Διάλογος σε ποιο πλαίσιο; Κάποιος επιμένει και εμμένει ότι η αστρολογία είναι θρησκεία. ¶λλος απαντά δεν είναι. Οι απόψεις καταγράφηκαν όποιος θέλει κρίνει όποιος θέλει πιστεύει. Ποιος είναι εσύ ή εγώ που θα υποχρεώσουμε τον οποιοδήποτε να απαντάει συνεχώς. Θέλεις να πιστεύεις ότι η αστρολογία είναι μαλ#@#@ία δικαίωμά σου. Όμως δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κατακρίνεις το επίπεδο ή την κουλτούρα άλλων μελών ή συνεργατών αυτού του σάιτ κατ' επανάληψη.
Η οποιαδήποτε "κοπελίτσα" όπως γράφει ο φίλος μας που επιθυμεί να μάθει για τα αισθηματικά της χρησιμοποιώντας την αστρολογία αξίζει σεβασμού ως προσωπικότητα.
Νομίζω ότι είμαι κατανοητός και "ξάστερος"!
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Εγώ παρατηρώ 12 σελίδες 130 Post , 75 ερωτήσεις και 15 απαντήσεις αβάσιμες 10 απαντήσεις τύπου "ειστε κακοι τι θέλετε", 50 δημοσιέυεις ασχέτου περιεχόμενου.+
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
Ζητάω πολλά?
Αντιστοίχως εγώ προσωπικά,αγαπητέ φίλε,
βλεπω πως δεν υπάρχει η καλή διάθεση να δεχτείτε οτι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις απο αυτές που εκφράζετε!
Κατα δευτερον δεν νιώθω να γινεται διάλογος.Μάλλον κατι σε ανακριση πρώτου βαθμού!
Τρίτον μηπως λεγοντας ανταπόκριση εννοειτε μεταστροφή των αποψεων μας;;:weird:
Θελετε επιχείρηματα πανω σε τι ακριβως;Θελετε να βρείτε ποιά αληθεια;:unsure:
Για να μπορέσουμε να φτάσουμε καπου σε αυτή την συζήτηση-Τι ειναι η αστρολογία δηλαδή-θα πρεπει να δεχτούμε οτι κάτι υπάρχει αρχικα.
Εσείς τι πιστευετε;Η αστρολογία ειναι ενα αποκύημα της φαντασίας ορισμένων;
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Δες τι εννοώ:
ευχαριστώ!"
Πραγματική αγωνία ταλαίπωρου κοριτσιού από ποστ στο site.
Υπαρχουν εξαιρετικα ποστ πολλων μελων, που θ αξιζε να αναφερεις ως παραδειγματα αξιολογου διαλογου. Επιλεγεις αντ αυτου, ενα [και υπαρχουν κι αλλα πολλα του ειδους του] ειρωνευομενος την αγωνια του κοριτσιου. Καθενας μπορει να κρινει τετοιου ειδους ποστ με τον τροπο που το εκανες εσυ. Αλλα να κρινεις το επιπεδο των μελων συνολικα ή του site εξαιτιας αυτου θυμιζει "συλλογικη ευθυνη". Αν κανεις τον κοπο να το ψαξεις, εχουν εκφραστει ποικιλες γνωμες για ενα σωρο θεματα και εχουν υπαρξει συγκρουσεις ουκ ολιγες φορες.
Ο βασικος λογος -πιστευω- που πολλα μελη, γουσταρουν να ειναι μελη, δεν ειναι γιατι περιμενουν να μαθουν "τι βρακι να φορεσουν" εν οψει ενος ραντεβου, οπως το εθεσες καποια στιγμη, αλλα γιατι συνηθως υπαρχει ενα καλο επιπεδο ανταλλαγης αποψεων ή πληροφοριων, ακομη κι οταν υφερπει μια συγκρουση.
Αυτο τουλαχιστον, θα επρεπε να το εκτιμησεις, εδω περα
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Αγαπητή Alegra,
ειναι τόσο απλο, εχουμε γράψει τόσα Post αλλα τα 7500 μέλη αδυνατούν να απαντήσουν σε ένα Thread που οι ιδιοι άνοιξαν.
Ζητάω πολλά?
Κι εγώ θέλω να μάθω κιθάρα σε 2 μήνες. Χωρίς όμως να ασχοληθώ και πολύ.
Ζητάω πολλά;
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Αγαπητή Alegra,
Ζητάω πολλά?
Τώρα είδα τη διόρθωση-προσθήκη στο ποστ το δικό σου, οπότε να σου απαντήσω και σ' αυτό. Πού την βλέπεις την αδυναμία απάντησης και την αποφυγή απάντησης; Εγώ διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες όλα τα ποστ και την όλη συζήτηση, βλέπω απαντήσεις, βλέπω παραδείγματα που τίθενται, βλέπω ύφος συζήτησης και επιχειρήματα...
Αν θες να μάθεις πάντως τί είναι αστρολογία και πώς λειτουργεί, πέρα από τα ερωτήματα που μπορείς εύλογα να θέσεις, τα οποία και ο καθένας μας έχει, θα πρέπει να διαβάσεις και κάποιο εγχειρίδιο ή να διαβάσεις και από σχετικά φόρουμς (που βρίθουν στον ιστό) ξένα και ελληνικά, σχετικά κείμενα που να εξηγούν τη μεθοδολογία, το όλο συστημα. Αυτό συμβαίνει με οποιοδήποτε αντικειμενο καταπιάνεσαι. Και αυτή τη στιγμή δε σου λέω "τράβα, διάβασε κανα βιβλίο", προς Θεού. Απλά έχω την πεποίθηση ότι προτού κρίνουμε κάτι και το θεωρήσουμε απάτη ή ό,τι άλλο, καλό είναι να έχουμε δει πώς δουλεύει.
-
Δεν μπορω να καταλαβω που αποσκοπει αυτη η όχι και τοσο ευγενικη συμπεριφορα. Θα συμφωνησω με την προλαλησασα alegra που εχει παραθεσει συγκεκριμενα ποστ για να δειξει αυτό που γινεται, τον χλευασμο, την ειρωνια και την κοροϊδια. Βρε παιδια η αστρολογια δινει τασεις. Δεν σου προβλεπει ότι "αυριο μην πας εκει γιατι θα παθεις κατι"....αλλα σου λεει απλα να προσεχεις...υπαρχει μια προδιαθεση, σου δινει μια ταση! Θα ηταν κουτος οποιος πιστευε κατι αλλο. Ρωτησε σε καποιο ποστ ο erastos τι μας γοητευει στην αστρολογια. Προσωπικη επιλογη και μονον! Νομιζω οτι ειναι επιλογη καθενος να διαλεξει το αντικειμενο που θα τον γοητευσει. Οπως γοητευει καποιους η αστρονομια, ετσι γοητευει και καποιους η αστρολογια. Δηλαδη αν εμενα δεν μου αρεσε η αστρονομια και η παρατηρηση των ουρανιων σωματων θα αμφισβητουσα ολη την ιστορια και τις πληροφοριες που μας δινει η αστρονομια; Δεν το νομιζω. Θα ακουγα τις γνωμες ολων, θα παρεθετα και εγω την δικη μου ομορφα και ωραια και θα προσπαθουσα να καταλαβω τι γινεται, μεσα ομως σε ενα πλαισιο αλληλοσεβασμου και κατανοησης. Με το ζορι, ομως, και χωρις τη διαθεση δεν επροκειτο να μαθω και σιγουρα θα ημουν προκατελειμενη και θα αμφισβητουσα τους παντες, θα φορουσα παρωπιδες. Αν δεν ανοιξεις το μυαλο σου είναι δυνατον να συμφωνησεις; Το θεμα ειναι να σου αρεσει αυτο με το οποιο ασχολεισαι…να λαμβανεις ευχαριστηση και οχι να το κανεις γιατι καποιος σου το εχει επιβαλλει, ντε και καλα. Αν εχει ο οποιοσδηποτε εστω και λιγο ενδιαφερον πανω στο αντικειμενο που διαλεγει να μελετησει, μπορει να μαθει περισσοτερα. Να επεκτεινει τις γνωσεις του.
-
Αγαπητέ Dell Piero,
Η κατάντια της κοπελίτσας είναι αξιολύπητη. Ποιος άντρας θα εκτιμήσει την προσωπικότητά της;
Αν ήσουν εσύ το αγόρι/ο άντρας που έκανε σχέση και σου έλεγε
"Σόρυ Dell Pierako μου, είχα Σελήνη κενή πορείας όταν ξεκίνησε η σχέση μας, δε συνεχίζουμε" τι θα σκεφτόσουν;
Με ποια λογικά επιχειρήματα θα την έπειθες ότι πλανάται οικτρά; Θα καταλάβαινε τη λογική σου; Η θα έκοβες πέρα με χίλια, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου;
Αν της έλεγες
"Ναι μωρό μου, έχεις δίκιο, ας το ξεχάσουμε, δεν πάμε πουθενά με Σελήνη κενή πορείας" θα ήσουνα σωστός άντρας;
Ποιος σέβεται την προσωπικότητά της περισσότερο; Αυτοί που την επικροτούν ή εμείς που την κατακρίνουμε για την τύφλα της και την καλούμε να έρθει στα συγκαλά της;
-
Aρχικά, η αστρολογία συμφωνούμε ότι δεν έχει σχέση με μελλοντολογία κ τσαρλατανισμό μεταμεσονύχτιων εκπομπών. Σωστά; Έστω ότι όταν γεννήθηκα είχα κάποιους "πλανήτες στο ζώδιό μου", κτλ. Ας πούμε ότι με επιρρέασαν τότε, αν κ δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκαναν, ως προς τον χαρακτήρα κ τη διάθεσή μου. Τώρα πως με επιρρεάζουν; Δεν είμαι κύριως του εαυτού μου; Επίσης γιατί αλλάζει κάθε τόσο η πρόβλεψη; Ας βγει ένα αλμανακ με τις πλήρες θέσεις των πλανητών για κάθε ζώδιο κ τέλος. Τι τρίγωνα, οχτάγωνα κτλ μου λέτε; Συγγνώμη αλλά από την μύγα ξύγκι δεν βγαίνει.
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Ποιος σέβεται την προσωπικότητά της περισσότερο; Αυτοί που την επικροτούν ή εμείς που την κατακρίνουμε για την τύφλα της και την καλούμε να έρθει στα συγκαλά της;
Δηλαδή,αποφασίσατε τρόπον τινά να γίνετε ο σωτήρας μας;;
Καντε τον κόπο να διαβάσετε λιγο στο φορουμ.Ολες οι απαντησεις που δίδονται ,τονίζουν οτι καθε θεση δίνει μία τάση.Κατι θετικό ή κατι αρνητικό,που θα επρεπε να εκμεταλλευτούμε η να προσέξουμε.
Πουθενα δεν ειπώθηκε οτι επειδη υπαρχει Σεληνη κενης πορείας θα πρέπει να χωρίσει οποιοσδήποτε!Ο καθένας αξιοποιει τις γνωσεις περί τάσεων με τον δικό του τρόπο,ή δεν δίνει και καθόλου σημασία!
Και τελος ΠΑΡΑΚΑΛΩ πάρα πολύ,προσεχετε τους χαρακτηρισμούς σας.
Επαναλαμβάνω πως ο καθενας έχει την άποψή του και μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ να την εκφράζει,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να προσβάλλει άλλους ανθρώπους.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Αγαπητή Alegra,
Ζητάω πολλά?
Επειδή ζαλήστικα απο τον καταιγισμό των μηνυμάτων, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι συμβάινει;;;
Σχολιάζω τα γραφόμενα του erastros και λαμβάνω απάντηση από τον pentraks ;;; :wacko:
Για ποιο thread μιλάμε οτι έχουν ανοίξει 7500 μέλη;;; Ολα μαζί;;; Εγώ ένα άρθο αστρολόγου διαβάζω, της κυρίας Σίμου με σχόλια μελών. Μήπως μιλάμε για κάτι άλλο;;;
-
Ζητάω πολλά;;;
Πείτε μου, και σε 3 σελίδες αν θέλετε, πως λειτουργεί αυτή η ριμάδα αστρολογία. Τα πάντα, τι πέρνετε για δεδομένα, τι υπολογίζετε, κτλ.
Κ κάτι τελευταίο, αν η πρόβλεψη που κάνετε δεν βγει τι γίνετε;
Η αστρολογία είναι φιλοσοφία, ψυχολογία κ βασίζεται στην θέληση του κάθε ανθρώπου να γνωρίζει το μέλλον. Sorry αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας.
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Aρχικά, η αστρολογία συμφωνούμε ότι δεν έχει σχέση με μελλοντολογία κ τσαρλατανισμό μεταμεσονύχτιων εκπομπών. Σωστά; Έστω ότι όταν γεννήθηκα είχα κάποιους "πλανήτες στο ζώδιό μου", κτλ. Ας πούμε ότι με επιρρέασαν τότε, αν κ δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκαναν, ως προς τον χαρακτήρα κ τη διάθεσή μου. Τώρα πως με επιρρεάζουν; Δεν είμαι κύριως του εαυτού μου; Επίσης γιατί αλλάζει κάθε τόσο η πρόβλεψη; Ας βγει ένα αλμανακ με τις πλήρες θέσεις των πλανητών για κάθε ζώδιο κ τέλος. Τι τρίγωνα, οχτάγωνα κτλ μου λέτε; Συγγνώμη αλλά από την μύγα ξύγκι δεν βγαίνει.
Συγγνώμη, αλλά πόσες φορές πρέπει να ειπωθεί πως στην αστρολογία γίνεται προσπάθεια ερμηνείας της ανθρώπινης συμπεριφοράς;
Αυτό, σημαίνει αυτομάτως πως έχουμε να κάνουμε με ποιοτικα μεγέθη, τα οποία, καλώς ή κακώς, αποτιμώνται, δεν μετρώνται ποσοτικά.
Εαν η απάντηση που περιμένετε για να "πειστείτε" θέλετε να είναι τέτοιας φύσεως, λυπάμαι πολύ, δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση.
-
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η παραμικρή πρόθεση από τους "ξερόλες" να μάθουν ή να ψάξουν. Αφού πιστεύουν έτσι κι αλλιώς ότι είναι γνώστες των πάντων, είπαν να κοινωνίσουν τις τέλειες κι απόλυτες αλήθειες τους και σε μας τους αδαείς.
Το κλειδί στο σκεπτικό τους φαίνεται νομίζω απ' το post του pentraks από άλλο forum, το οποίο παραθέτει λίγο πιο πάνω ο Dell Piero, και αναφέρει ότι τα μέλη εδώ είναι γυναίκες σε ποσοστό 90%.
ps: Το "ντου" είναι μέρος της απαράμιλλης τεχνικής τους για μεταλαμπάδευση της γνώσης και της μοναδικής τους αλήθειας.
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Aρχικά, η αστρολογία συμφωνούμε ότι δεν έχει σχέση με μελλοντολογία κ τσαρλατανισμό μεταμεσονύχτιων εκπομπών. Σωστά; Έστω ότι όταν γεννήθηκα είχα κάποιους "πλανήτες στο ζώδιό μου", κτλ. Ας πούμε ότι με επιρρέασαν τότε, αν κ δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκαναν, ως προς τον χαρακτήρα κ τη διάθεσή μου. Τώρα πως με επιρρεάζουν; Δεν είμαι κύριως του εαυτού μου;
Ο σοφός κυβερνά τ' άστρα του, λέει μια φράση Παναγιώτη. Η αστρολογία δεν σου απαγορεύει να'σαι κύριος του εαυτού σου, άλλωστε κανείς και τίποτα δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν κάτι τέτοιο. Επίσης, όπως έχει αναφερθεί παμπολλες φορές... δεν επηρεάζει, τουλάχιστον με την ευρεία σημασία που έχει η λέξη "επηρεάζω". Μπορεί να σου δείξει -να σου δείξει- κάποιες τάσεις, κάποια εγγενή χαρακτηριστικά σου, τα οποία στο χέρι σου είναι, ανάλογα με τις συνθήκες από τις οποίες περιβάλλεσαι, να τα αξιοποιήσεις ή το αντίθετο.
Quote:
Επίσης γιατί αλλάζει κάθε τόσο η πρόβλεψη; Ας βγει ένα αλμανακ με τις πλήρες θέσεις των πλανητών για κάθε ζώδιο κ τέλος. Τι τρίγωνα, οχτάγωνα κτλ μου λέτε; Συγγνώμη αλλά από την μύγα ξύγκι δεν βγαίνει.
Αν ξεκινάς αξιολογώντας κάτι (αστρολογία=μύγα), όντως δε μπαίνεις στο σύστημά της, Παναγιώτη. Οπως αναφέρεις και συ, υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στον τσαρλατανισμό-μελλοντολογία-ολίγον από ταρομαντεία με την αστρολογία. Υπάρχει ένα συστημα που ναι περιέχει ζωδια, ναι παριέχει πλανήτες και άλλα σημεία, ναι περιέχει όψεις που σχηματίζονται ανάμεσα σε αυτά, οίκους, ακμές, μεσοδιαστήματα, κοινώς μπόλικο πράμα...
-
Εγώ θα χαρώ να πάρει θέση ο Dell Piero σε αυτό που τον ρώτησα για τη κοπελίτσα.
Δε χρειάζονται υπεκφυγές, σταράτα λόγια, άντρας με άντρα.
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Αγαπητέ Dell Piero,
Η κατάντια της κοπελίτσας είναι αξιολύπητη. Ποιος άντρας θα εκτιμήσει την προσωπικότητά της;
Αν ήσουν εσύ το αγόρι/ο άντρας που έκανε σχέση και σου έλεγε
"Σόρυ Dell Pierako μου, είχα Σελήνη κενή πορείας όταν ξεκίνησε η σχέση μας, δε συνεχίζουμε" τι θα σκεφτόσουν;
Με ποια λογικά επιχειρήματα θα την έπειθες ότι πλανάται οικτρά; Θα καταλάβαινε τη λογική σου; Η θα έκοβες πέρα με χίλια, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου;
Αν της έλεγες
"Ναι μωρό μου, έχεις δίκιο, ας το ξεχάσουμε, δεν πάμε πουθενά με Σελήνη κενή πορείας" θα ήσουνα σωστός άντρας;
Κάνεις μεγάλο λάθος. Ξεκίνησες όμορφα, κατόπιν φόρεσες τη χλαμίδα του δογματικού Καίσαρα και τώρα χρίζεις εαυτόν κριτή συμπεριφορών. Σε λίγο ίσως δηλώσεις ψυχίατρος και συνταγογραφείς ψυχοφάρμακα ή Ροδόσταυρος για να προστατεύσεις τον κόσμο από τους άπιστους.
Καταλαβαίνεις ότι στο συγκεκριμένο thread δεν έχεις καμία δουλειά. Αν με τα "ντου" ικανοποιήθηκες μπορείς τώρα να "σαλτάρεις τη ρεζέρβα να τους πάρεις".
Ας συνεχίσει λοιπόν ο καθένας είτε με την παρατήρηση του έναστρου ουρανού είτε με το κυνήγι των μαγισσών του επειδή μια πολιτισμένη κοινωνία επιτάσσει τον σεβασμό και την ελευθερία των επιλογών.
-
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Το κλειδί στο σκεπτικό τους φαίνεται νομίζω απ' το post του pentraks από άλλο forum, το οποίο παραθέτει λίγο πιο πάνω ο Dell Piero, και αναφέρει ότι τα μέλη εδώ είναι γυναίκες σε ποσοστό 90%.
ps: Το "ντου" είναι μέρος της απαράμιλλης τεχνικής τους για μεταλαμπάδευση της γνώσης και της μοναδικής τους αλήθειας.
ακριβως το κλειδι ειναι εδω. Σε αυτη τη συγκεκριμενη φραση. Μηπως με αυτο θελουν να συνδεσουν την αστρολογια με τη γυναικα και τη γυναικα ως υποδεεστερη του ανδρα;:blink: Μηπως πλεον το θεμα οδευει προς ρατσισμο και ανισοτητα των δυο φυλων;:blink:
Γυναικα = κατωτερη του ανδρα :weird:
Γυναικα και αστρολογια= ποιος ασχολειται με μπουρδες;;;; :weird:
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Οπως ανεφερε καποιο αλλο μελος, οταν εχεις αποριες για ενα θεμα, πρωτα φροντιζεις να το μελετησεις. Υπαρχουν μια σειρα απο αρθρα στα " ενδοτερα" του site, τα οποια μπορεις να διαβασεις προσεχτικα. Μπορεις να δανειστεις η να αγορασεις βιβλια αστρολογιας που " εισαγουν" στο θεμα. Μπορεις να θεσεις το ερωτημα -υποθετω- στο φορα, στο οποιο απαντουν οι αστρολογοι του site. Οπως και να εχει, υπαρχουν ενα σωρο τροποι για να μελετησεις κατι, να βρεις ή οχι ικανοποιητικες απαντησεις, με τροπο πιο εμπεριστατωμενο απο την απαντηση, ενος ή πολλων μελων.
-
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η παραμικρή πρόθεση από τους "ξερόλες" να μάθουν ή να ψάξουν. Αφού πιστεύουν έτσι κι αλλιώς ότι είναι γνώστες των πάντων, είπαν να κοινωνίσουν τις τέλειες κι απόλυτες αλήθειες τους και σε μας τους αδαείς.
Χεχε, όντως. Γενικότερα οι "θέσεις" της παρέας, που αρχικά δεν ήταν παρέα, αλλά εν τέλει, μάλλον είναι παρέα, μου θυμίζουν τις υστερίες κάποιων γερμανών καθολικών κληρικών του 1839, που σε εφημερίδα τους δήλωναν πως δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί η φωτογραφία.
-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ THREAD ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ
Αν θέλει ο παιχταράς (γιατί είναι) del piero να βάλει το link.
Όντως δεν θα πάρουμε απάντηση γιατί δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε είναι να δίξουμε ότι η αστρολογία είναι μια φιλοσφία που βγάζει κάποια πορίσματα όπως θέλει, χωρίς να είναι απόλυτα κ πάντα σωστά. ΟΚ, μιλάει για συμπεριφορές, δεν είναι όμως πάντα σωστή η εκτίμηση.
Για να τελειώνουμε σιγά-σιγά η αστρολογία είναι για αυτούς που θέλουν. Σε κάποιους αρέσει, σε άλλους όχι. Δεν θα πίσουμε κανέναν ότι δεν υπάρχει κ δεν θα γίνει κ το αντίθετο. Απλά εμείς που ΔΕΝ είμαστε ξερόλες προσπαθούμε να μάθουμε πως μια ψευδοεπιστήμη έχει φανατικούς οπαδούς οι οποίοι κρέμονται από τα χείλη των αστρολόγων, αν η αστρολογία δεν βασίζεται στην ψυχολογία
-
Dell Piero,
Πάρε θέση. ¶σε εμένα. Τί θα έλεγες στην κοπελίτσα; Εσύ! Να σε ακούσουμε; Είμαστε όλοι αυτιά!
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Εγώ θα χαρώ να πάρει θέση ο Dell Piero σε αυτό που τον ρώτησα για τη κοπελίτσα.
Δε χρειάζονται υπεκφυγές, σταράτα λόγια, άντρας με άντρα.
Με αφορμη αυτο το ποστ, ισως θα επρεπε να παρακαλεσουμε τους διαχειριστες, να χωρισουν τα προβατα [ανδρες] απο τα εριφια [γυναικες] με ενα ξεχωριστο thread, οπου θα μπορεσει να συνεχιστει αυτη η υψηλου επιπεδου ανταλλαγη αποψεων, μεταξυ καθαροαιμων αρσενικων...
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Όντως δεν θα πάρουμε απάντηση γιατί δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε είναι να δίξουμε ότι η αστρολογία είναι μια φιλοσφία που βγάζει κάποια πορίσματα όπως θέλει, χωρίς να είναι απόλυτα κ πάντα σωστά. ΟΚ, μιλάει για συμπεριφορές, δεν είναι όμως πάντα σωστή η εκτίμηση.
Για να τελειώνουμε σιγά-σιγά η αστρολογία είναι για αυτούς που θέλουν. Σε κάποιους αρέσει, σε άλλους όχι. Δεν θα πίσουμε κανέναν ότι δεν υπάρχει κ δεν θα γίνει κ το αντίθετο. Απλά εμείς που ΔΕΝ είμαστε ξερόλες προσπαθούμε να μάθουμε πως μια ψευδοεπιστήμη έχει φανατικούς οπαδούς οι οποίοι κρέμονται από τα χείλη των αστρολόγων, αν η αστρολογία δεν βασίζεται στην ψυχολογία
Αγαπητέ, τα όποια ερμηνευτικά συστήματα συμπεριφορών, αν είχατε στοιχειώδεις γνώσεις, θα ξέρατε πως ούτως ή άλλως δεν είναι απόλυτα ούτε και πάντοτε σωστά. Κυρίως αποτελούν "μοντέλα προσομοίωσης", αν μπορούν να ονομαστούν έτσι.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι όποιες ενδείξεις παρουσιάζονται μέσα από την εφαρμογή τους, οφείλουν να τυγχάνουν υποβάθμισης, παρερμηνείας, ή δογματικής προσέγγισης. Αν μη τι άλλο, είναι αντιδεοντολογικό, για να μην πω αντιεπιστημονικό.
Κοινώς, εαν είχαν όλοι τα δικά σας μυαλά, η ιατρική σήμερα ενδέχεται να είχε την αντιμετώπιση που είχε στον Μεσαίωνα.
-
Αγαπητη marina7771,
Αναφέρεις την φωτογραφία του post που ειναι ενα "δειγμα" και οχι ΟΛΟ το thread που αν το διαβάσεις ειμαι σίγουρος οτι θα ανακαλέσεις. οχι δημόσια αλλα μέσα σου. Μη συνεχίζεις λοιπόν γιατι είσαι ήδη φάουλ.
Δε νομίζω (τουλάχιστον εγω) οτι προσέβαλα κάποιον και ουτε κακοχαρακτήρισα κανέναν. Αν νομίζει κανεις οτι θίχτηκε ζητώ ταπεινα συγγνώμη και θα ήθελα να ερθει σε επαφη μαζί μου με pm.
Δυστυχώς ΦΑΣΚΕΤΑΙ και ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΤΑΙ κυριοι και ΚΥΡΙΕΣ.
Ενας λογικός ανθρωπος που δεν ΕΧΕΙ καμμια σχέση με τις 2 "πλευρες" μας αν διαβάσει τα γραφόμενα σας στην ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εξήγησης του ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ αστρολογιας θα παρατηρήσει οτι επικρατει ενα μικρο ΧΑΟΣ.
ΚΑι τι θέλω να πω:
Aλλοι λέτε οτι βασίζεστε στους αρχαιους προγόνους, αλλοι οτι δεν εχουν σχέση οι πλανήτες και τα ουράνια σώματα, άλλοι αρθρογραφούν ομως για τις κινήσεις της σελήνης, άλλοι λέτε οτι μας επηρεάζει ο τάδε αστερισμός που στην ουσία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γιατι αποτελείται απο 4 -5 αστρα σε ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετα σημεια με Αποστάσεις μυθικες μεταξυ τους μονο, αλλοι συμβουλευετε τι να κανουμε και πως ενω άλοι λέτε οτι είναι προδιάθεση και οτι δε λέμε τι να κάνετε αλλα την τάση. Αλλοι λέτε πάλι οτι είναι φιλοσοφία , ψυχολογία και ένα σωρο άλλα πράγματα που απορώ οι ταλαίπωροι φοιτητες ΓΙΑΤΙ σπουδάζουν στα εξιδεικευμένα πανεπιστήμια αντι να διαβάσουν τούτο εδω (το πολυ ωραια και μπράβο) forum.
Τι ισχυει τελικά? Ποια ειναι η ρώτα σας βρε παιδιά, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θέλω να μάθω.
Και ΝΑΙ δε θα μαθεις σε 2 μήνες κιθάρα και να παίζεις σαν τον AL DI MEOLA ομως σε 2 μηνες μπορεις να γίνεις προφήτης 090.
Επαναλαμβάνω οτι δε θέλω να θίξω πραγματικούς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του χώρου ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ να μάθω τον τρόπο (οχι λεπτομέρειες) σκέψης, οσο τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 98% που δεν ξέρουν τι κάνουν και τι γράφουν και ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ τον κοσμάκη.
PS και ξεχάστε τα ¨τις παρέεας" ο παναγιώτης και εγώ ειμαστε απο τον χώρο και τον οποιο παναγιώτη ούτε γνωρίζω και δεν εχω αλλαξει ποτε κουβέντα ξανα. Μην προσπαθείτε να ριξετε ΣΤΑΧΤΗ λοιπον στους αναγνώστες αλλα δώστε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
-
Starfish, περίμενε πρώτα να απαντήσει ο άνθρωπος!
Δεν είναι θέμα ρατσισμού ανδρών-γυναικών.
Η λογική δεν ξεχωρίζει άνδρα-γυναίκα.
Η αστρολογία είναι αυτή που μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσισμό, αφού χωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες.
Σε μια ερώτησή μου παλαιότερα μου απάντησαν σε αυτό εδώ το φόρουμ ότι τα ερωτικά μου τα ρυθμίζει ο ¶ρης επειδή είμαι άντρας, ενώ η Αφροδίτη ρυθμίζει τα ερωτικά των γυναικών.
Με πιάνεις?
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Μπορείς να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να βάλει μια διαφήμιση του site αν αυτός είναι ο σκοπός δεν θα το αρνηθεί και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ
Quote:
Originally Posted by
erastros
Dell Piero,
Πάρε θέση. ¶σε εμένα. Τί θα έλεγες στην κοπελίτσα; Εσύ! Να σε ακούσουμε; Είμαστε όλοι αυτιά!
Θέλεις απάντηση; Διάβασε την Κασσiόπη όταν σου έγραψε
- Τι ώρα είναι;
- Πορτοκαλί