-
Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
¶λλο η «θεωρία» (= η διδασκαλία) μιας θρησκείας όπως γεννήθηκε και διατυπώθηκε και άλλο η εφαρμογή της - το πώς δηλαδή στο πέρασμα του χρόνου διαμορφώθηκε και χρησιμοποιήθηκε.
Πουθενά για παράδειγμα δεν είπε ο Χριστός οι μητροπολίτες να κυκλοφορούν με Μερσεντέ σωματοφύλακες και οδηγό και οι πιστοί να φεύγουν από την εκκλησία την Κυριακή και να πηγαίνουν στο εξοχικό στο Πόρτο Ράφτη. Έτσι και η θεωρία του Κάρμα αλλοιώς (για άλλους λόγους) γεννήθηκε και στην πορεία κάποιοι βολεύτηκαν, εδώ ναι κολάει η λέξη, και την χρησιμοποίησαν προς ίδιο όφελος.
Αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την αξία των διδασκαλιών!!!
Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσυμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια, καρμική, ευαγγελική, ιδεαλιστική, υλιστική κλπ. πίσω από τις λέξεις όπως μας έχουν μεταφερθεί (= φτάσει σε εμάς) δια μέσου σκοταδιστικών αιώνων, πολέμιων, διαφωτιστών, και αναθεωρητών, και πολλές φορές και πίσω από τις πράξεις.
Π.χ. η διδασκαλία του Χριστού έχει περάσει μέσα από 6 τουλάχιστον Οικουμενικές συνόδους για να διατυπωθεί το σημερινό Ευαγγέλιο. Κανείς δεν εγγυάται ότι αυτά ακριβώς έγραψαν οι Απόστολοι 1970 χρόνια πίσω. Όποιος κοντοφθαλμιά μένοντας λοιπόν σε αυτή τη γνώση, τη σημερινή, είναι καταδικασμένος να στερείται την Αλήθεια. Οπότε να εκφέρει και την παραμικρή (αξιόπιστη...) γνώμη για αυτήν. Οι Σύνοδοι όμως ήταν απαραίτητες γιατί ο αμόρφωτος λαός της εποχής αδυνατούσε να καταλάβει τα εξαιρετικά προχωρημένα και επαναστατικά για την εποχή τους μηνύματα του Ιησού, και εάν δεν είχαν γίνει πιθανόν ο Χριστιανισμός να είχε σβήσει - μαζί και η πρωταρχική διδασκαλία, όσο καλά κρυμένη («θωρακισμένη») και αν είναι μέσα στις σημερινές λέξεις.
Ομοίως εάν ο Λατίνος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος (ο γνωστός μετέπειτα ¶γιος) δεν είχε εκμεταλλευτεί προς ίδιο όφελος τον Χριστιανισμό κατα την ίδρυση της Ανατολικής Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας -το μετέπειτα Βυζάντιο- προσφέροντάς τους αναγνώριση και άσυλο, οι χριστιανοί πιθανότατα θα είχαν καταλήξει όλοι στα στομάχια των λεόντων ή στην κορυφή παλουκίων της εποχής... ¶ρα η διδασκαλία και πάλι θα εξαφανίζονταν μαζί τους.
Βλέπουμε δηλαδή ότι μία Ιδέα πολλές φορές είναι αναγκασμένη να ενδυθεί μανδύες συγκάλυψης για να επιβιωσει σε καιρούς καταστροφικούς, επιτρέποντας στον εαυτό της ακόμα και να χειραγωγηθεί προς όφελος της αποκάλυψής της σε επόμενες γενεές. Δεν είναι φυσικά εύκολο να την αποκαλύψει ο καθένας μόλις οι καιροί επιτρέψουν, ένας ή δύο φτάνουν για να ζωντανέψουν τον σπόρο και αυτοί θα περιβάλλονται από πολλούς δήθεν και ψευδείς.
Δεν μας ενδιαφέρει όμως αυτό προς το παρόν (η αναγνώριση του «σωστού πεφωτισμένου») αλλά μονο το γεγονός ότι οι διδασκαλίες δεν είναι όπως τις γνωρίζουμε και όπως εφαρμόζονται.
Έτσι δεν έκανε όμως και ο Κομμουνισμός? Ξεκίνησε από το πνευμα μερικών ανθρώπων μιας εποχής σαν μία στα χαρτιά τέλεια θεωρία, προσπάθησε να εφαρμοστεί, απέτυχε και αποτυγχάνει, πολέμησε και πολεμήθηκε, και περιμένει πότε θα ευνοήσουν οι καιροί για να φυτρώσει ο αληθινός του σπόρος. Ή μήπως ο Μαρξ και η παρέα του είπαν ότι ναι μεν όλοι θα είμαστε ίσοι αλλά ο αρχικομησσάριος θα έχει εξουσίες ζωής και θανάτου και θα ζει με τις τιμές και τις ανέσεις μονάρχη βασιλέως?... Το ίδιο δεν συμβαίνει και με το κάθε σημερινό ιερατείο? Είναι λάθος να προσπαθούμε να ερμηνεύσομε τον Κομμουνισμό μέσω της εφαρμογής του. Έτσι και με τον Χριστιανισμό, έτσι και με το Κάρμα κλπ. Μόνη διαφορά ότι έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε καθ' ολοκληρία τα ιδρυτικά κείμενα του Κομμουνισμού ενώ τα αντίστοιχα Χριστιανικά κλπ. έχουν χαθεί στα βάθη του χρόνου.
Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Ατά.:love:
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.....
.........Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Συμφωνω απολυτα με ολο το ποστ!!!
-
[QUOTE=Δείμων;62827]Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
μπειτε και δειτε το zeitgeistmovie.com - οσοι δεν το εχουν δει ακομη
-
Luna, το βίντεο δυστυχώς δεν παίζει.. Λέει ότι το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο...
Μαρία και Δείμων, αυτά που λέτε ισχύουν, αλλά γιατί θεωρείτε ότι τα παραγνωρίσαμε;
-
κριμα, ειναι καταπληκτικο ντοκυμαντερ.
μαλλον πρεπει να κατεβασεις το Bs player για να το παιξει
-
Σε σχέση με παλιότερη έκδοση πρόσθεσαν τώρα κάπου 4 1/2 λεπτά αφήγηση σε μαύρη εικόνα στην αρχή.
Βασίλη δεν ξέρω η συζήτησή σας αυτή την αίσθηση μου αφήνει, ότι κρίνετε και προσπαθείτε να καταλάβετε τις διδασκαλίες μέσω της σημερινής τους εφαρμογής. Γι αυτό είπα άλλο η ιδέα - άλλο η εφαρμογή, και έβαλα το παράδειγμα της Ρωσσίας, σα να προσπαθεί δηλαδή να καταννοήσει κάποιος τη σκεψη των Μαρξ & Co. μέσω της ΕΣΣΔ. (ή της υλοποίησής της γενικότερα σε όλο το ανατολικό μπλοκ). Το ίδιο είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τον Χριστιανισμό μέσα από την σημερινή εφαρμογή της Θρησκείας και το Ευαγγέλιο, ή το Κάρμα βλέποντας τον Ινδουϊσμό κλπ.
Διόρθωση
Μόλις ανακάλυψα πού είχα κάνει αναφορά για το zeitgeist, σε ένα εξ ίσου ενδιαφέρον θέμα περί της δίκης του Ιησού. Στο σχόλιό μου (στο τέλος της συζήτησης) έχω και μια χρήσιμη κινηματογραφκή οδηγία για όσους έχουν δει ή θα δουν το ντοκιμαντέρ...
Εδώ η προηγούμενη έκδοση με ελληνκούς υπότιτλους αλλά σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση. Προτείνω να το κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε τον Media Player Classic με το K-lite codec pack (ακίνδυνο και αβλαβές :-)) και να το δείτε με την ησυχία σας. Είναι κοντά 2 ώρες. Υπάρχουν και υπότιτλοι.
-
Εμένα όλα μου βγάζουν The video is not available :blink:
Κάτι θα έχω στο γραφείο...
Δεκτή η κριτική παιδιά, το τραβήξαμε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση το θέμα. Διορθώσεις δεκτές...
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Σε σχέση με παλιότερη έκδοση πρόσθεσαν τώρα κάπου 4 1/2 λεπτά αφήγηση σε μαύρη εικόνα στην αρχή.
Βασίλη δεν ξέρω η συζήτησή σας αυτή την αίσθηση μου αφήνει, ότι κρίνετε και προσπαθείτε να καταλάβετε τις διδασκαλίες μέσω της σημερινής τους εφαρμογής. Γι αυτό είπα άλλο η ιδέα - άλλο η εφαρμογή, και έβαλα το παράδειγμα της Ρωσσίας, σα να προσπαθεί δηλαδή να καταννοήσει κάποιος τη σκεψη των Μαρξ & Co. μέσω της ΕΣΣΔ. (ή της υλοποίησής της γενικότερα σε όλο το ανατολικό μπλοκ). Το ίδιο είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τον Χριστιανισμό μέσα από την σημερινή εφαρμογή της Θρησκείας και το Ευαγγέλιο, ή το Κάρμα βλέποντας τον Ινδουϊσμό κλπ.
Διόρθωση
Μόλις ανακάλυψα πού είχα κάνει αναφορά για το zeitgeist,
σε ένα εξ ίσου ενδιαφέρον θέμα περί της δίκης του Ιησού. Στο σχόλιό μου (στο τέλος της συζήτησης) έχω και μια χρήσιμη κινηματογραφκή οδηγία για όσους έχουν δει ή θα δουν το ντοκιμαντέρ...
Εδώ
η προηγούμενη έκδοση με ελληνκούς υπότιτλους αλλά σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση. Προτείνω να το κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε τον Media Player Classic με το K-lite codec pack (ακίνδυνο και αβλαβές :-)) και να το δείτε με την ησυχία σας. Είναι κοντά 2 ώρες. Υπάρχουν και υπότιτλοι.
πολυ ωραιο το θεμα περι της δικης του ιησου.
ευχαριστουμε για την παραπομπη.
-
Βασίλη αν η σύνδεσή σου είναι εταιρική ο ΙΤ σας έχει μπλοκάρει τις συνδέσεις προς κάθε βιντεϊκή ή MP3-ακή σελίδα. Υποτίθεται στη δουλειά πρέπει να δουλεύετε... :toung: :love: Δες το από το σπίτι.
Δεν κριτικάρουμε, προσπαθούμε να περικυκλώσουμε το θέμα. Κάποιοι είναι καλοί στο να πατάνε στη γη εξετάζοντας τα δέντρα λεπτομερώς κι από κοντά χάνοντας την εποπτεία όλου του δάσους (με εξειδίκευση σε κάποιο είδος ο καθένας), άλλοι πετάνε στον αέρα βλέποντας μεν όλο το δάσος από άκρη σ' άκρη αλλά χάνοντας τη λεπτομέρεια του κάθε δέντρου που το απαρτίζει, άλλοι είναι κάτω από το χώμα ποτίζοντάς το να αναπτυχθεί και άλλοι το καίνε για να αναγεννηθεί. Ομάδα.
Και μερικοί πάνε και το κάνουν οικόπεδό τους.
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Ουπς, αυτό μου διέφυγε... τον ορισμό τον είχα δώσει πολύ πριν, καλή μου.. .απλά εσύ δεν ξέρεις φυσική για να καταλάβεις... μόνο φιλοσοφία 19ου αιώνα... Όταν το είπα στη γλώσσα σου το κατάλαβες...
Και για να μη σου περάσει το υλιστικό η "υπερβατική" αρχή του Κάρμα έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί ότι η έννοια της "σύμβασης" υπάρχει και στην ύλη και στην κοσμολογία κι όχι μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά (είναι αυτό που είπα προδιάθεση συμπεριφοράς της ύλης ή αλλιώς στατιστική πιθανότητα). Γι' αυτό λέγανε παλιά "Όπως επάνω έτσι και κάτω". Πράγμα που έχει επιβεβαιώσει η κβαντική φυσική. Και που είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην "επιστημονική" αστρολογία, που βασίζεται στη στατιστική. Γιατί στην ουσία μετατρέπουμε σε φυσικό νόμο ένα απλό μοτίβο συμπεριφοράς. Κι αντί να βρούμε τρόπο να σπάσουμε το μοτίβο, του δίνουμε κι επιστημονικό μανδύα και το διαιωνίζουμε για πάντα...
Φιλάκια... :bigsmile:
Πρώτον, το ποιος έχει ή δεν έχει γνώσεις είτε φυσικής, είτε φιλοσοφίας, φαίνεται... :bigsmile:
Επίσης, το ποιος μιλάει ασαφή γλώσσα και κάνει αχταρμά το οτιδήποτε (είτε τσουβαλιάζει, αν θες), επίσης φαίνεται. Το γεγονός και μόνο πως αδυνατείς χαρακτηριστικά να δώσεις στοιχειώδεις ορισμούς είναι ενδεικτικό.
Καλέ μου, τι κάνει είπες το Κάρμα; Δέχεται την έννοια της "σύμβασης" και στην ύλη
και στην κοσμολογία; Τι μου λες... Ως τι το δέχεται, , πρώτον; Ως θεωρία, ως πνεύμα, ως ανεξαρτοποιημένος από τα δεσμά τς ανθρώπινης συμπεριφοράς νόμος, ως τι; Το υπόστατη του δίνεις αυτή τη φορά; (Γιατί του δίνεις και πολλές, είναι ένα transformer κατά το δοκούν). :bigsmile:
Λήξε πρώτα αυτό, σε ποιά στάδια δίνεις ποια συγκεκριμένη υπόσταση στο Κάρμα, και μετά έλα να ανακατέψεις την ανθρώπινη συμπεριφορά, την στατιστική πιθανότητα, την κβαντική φυσική, και το γιατί δεν πιστεύεις στην "επιστημονική" αστρολογία και να μου κάνεις παρατήρηση για τη γλώσσα που χρησιμοποιώ. :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Για αυτό αυταρέσκεια και έπαρση εμένα μη μου χρεώνεις. Εσύ, παρατηρώ ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα επιθετική και είρων απέναντι σε άλλα μέλη πολλές φορές. Γιατί, ξέρεις, δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι και το ύφος, είναι και ο τρόπος που μιλάει/γράφει κάποιος.
Τέλος, να σε ρωτήσω κάτι και βέβαια αν θες απαντάς γιατί είναι μια ερώτηση που τη λες και προσωπική ίσως. Η Αστρολογία γιατί σου αρέσει; Τι ακριβώς βρίσκεις γοητευτικό στην Αστρολογία; Ίσως γνωρίζεις ότι η Αστρολογία έχει πολλούς κλάδους. Έχει και την Καρμική Αστρολογία και την Εσωτερική Αστρολογία (οι πιο ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη μου, ειδικά οι συμβολισμοί της Εσωτερικής. Σε κάποια καλά κολέγια του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία), που τη διδάσκουν σαν κανονική επιστήμη και δίνουν «πτυχία» διδάσκουν όλους τους κλάδους σταδιακά. Παρόλα αυτά η Αστρολογία είναι μια απόκρυφη επιστήμη και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε γνώσεις, τεχνικές και «επιστήμες» των οποίων τα περισσότερα στοιχεία και «εργαλεία» έχουν χαθεί στους αιώνες. Προς το παρόν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε η Αστρολογία έχει αποδείξει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Στον καθέναν μας προσωπικά μπορεί, στην κοινωνία όχι. Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν γίνει με έρευνες για να αποδειχθούν κάποια πράγματα με τη βοήθεια της Στατιστικής επιστήμης αλλά θάφτηκαν μαζί με τα αποτελέσματα τους από την λυσσαλέα αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.
Αναρωτιόμουν λοιπόν τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεις εσύ σε κάτι τέτοιο. Ξαναλέω ότι δεν απαραίτητο να απαντήσεις. Δεν ψάχνομαι για καυγά, περιέργεια έχω μόνο, μπορώ και να μην την ικανοποιήσω
Την έπαρση δεν τη χρέωσα σε σένα. Και δεν νομίζω πως σε κατηγόρησα κάπου προσωπικά.
Ειρωνία έχω, ναι, και μάλιστα την εκφράζω καταφανώς. Δεν κάνω καμία απολύτως προσπάθεια να την κρύψω. Αλλά όχι απέναντι σε όλους φυσικά. Και ούτε μου φταίει σε τίποτε κάποιος που έχει κάποια ερωτήματα και προσπαθεί να βρει μια άκρη. Μια τέτοια στάση την σέβομαι και την εκτιμώ.
Το να αυτοπαρουσιάζει όμως κανείς την θεώρησή του ως δείγμα υψηλής "πνευματικότητας", με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι κάτι που το θεωρώ και προκλητικό και προσβλητικό. Ειδικά δε, όταν πρόκειται για θεωρήσεις που δεν στηρίζονται σχεδόν σε τίποτε (γιατί, όπως και να το κάνουμε, και οι φιλοσοφικές θεωρήσεις ακολουθούν κάποια μεθοδολογία, αλλά αυτό είναι τεράστιο θέμα και δεν είναι της παρούσης). Εκτός κι αν συμφωνήσουμε πως πρόκειται για ζητήματα θρησκευτικού κατά βάση περιεχομένου (κάτι που διαχωρίζεται ρητώς από τη φιλοσοφία), οπότε όλα τα ανάγουμε στο τι πιστεύει ο καθένας και το θέμα λήγει εκεί.
Σχετικά τώρα με το ότι έχω γνώμη επί παντός επιστητού και σε συνδυασμό με την ερώτηση που μου κάνεις: Ακριβώς επειδή έχω κι εγώ τα ερωτήματά μου, όπως ο περισσότερος κόσμος, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η αλληλεπίδραση των διαφόρων μορφών κοινωνικής συνείδησης (δηλ. ηθική, δίκαιο, επιστήμη, τέχνη, φιλοσοφία, θρησκεία, πολιτική ιδεολογία κλπ) και το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης αυτής στην κοινωνία. Και όσο μπορώ, μελετάω τόσο ως προς το κάθε θέμα ξεχωριστά, όσο και σε ότι αφορά τη σύνδεσή τους (πάνω σ' αυτό ειδικά, με "τρώει" το χέρι που να απαντήσω και σε ότι αναφερθεί περί κομμουνισμού, όχι μόνο από σένα, αλλά αυτό κι αν δεν είναι της παρούσης).
Στη βάση αυτή, με ενδιαφέρει και η αστρολογία. Στο βαθμό που έχω ασχοληθεί, και σε συνδυασμό φυσικά με τις γνώσεις που δίνουν γενικότερα και τα άλλα πεδία της ανθρώπινης γνώσης, βλέπω πως κάποια πράγματα ισχύουν, αν και δεν έχουν εξηγηθεί, άλλα παλι όχι.
Ανάμεσα στα δύο, με απασχολούν κυρίως αυτά που ισχύουν και δεν έχουν εξηγηθεί. Προσωπικά κρίνω πως κάποια στιγμή στο μέλλον, μέσα από αλλεπάλληλες διαδικασίες, θα εξηγηθούν. Όπως έχει συμβεί τόσες φορές στο παρελθόνμε άλλα ζητήματα. Ίσως όχι βέβαια με την μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα (π.χ., ενδεχομενως να μη μιλάμε για την επιρροή του Κρόνου όταν είναι στην Παρθένο, αλλά, ξέρω εγώ, για τα κρονοτρόνια υπό διέλευση του έκτου διαμαγνητικού πεδίου - ή κάπως έτσι τελοσπάντων).
Σχετικά τώρα με τους άλλους κλάδους της Αστρολογίας, ειδικά την Καρμική και την Εσωτερική, από όσο έχω ασχοληθεί, θεωρώ πως δεν ισχύουν και την θέση μου αυτή αφενός τη βασίζω σε μεθόδους και πορίσματα άλλων πεδίων και επιστημών (η σχέση με τις άλλες μορφές κοινωνικής συνείδησης που σου είπα παραπάνω), αφετέρου βλέπω πως πρόκειται για πολύ ασταθή συστήματα από μόνα τους.
Ότι σε πολλά ζητήματα η όποια προσπάθεια διερεύνησης φαινομένων και εξαγωγής κάποιων συμπερασμάτων συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση της - κατεστημένης - επιστημονικής κοινότητας, σ' αυτο δεν θα διαφωνήσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι προσπάθειες πρέπει να αλλάζουν κατεύθυνση και να ακολουθούν "μη επιστημονικούς" δρόμους.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Περί θρησκειών παραγνωρίζετε κάτι, εξαιρετικά βασικό.
.................................................. ..............
Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τα όπλα της εποχής σου είναι αδύνατον να επιζήσεις προς το μέλλον.
Ατά.:love:
Να μην παραγνωρίζουμε επίσης και κάτι άλλο, ακόμη πιο βασικό: Ότι το πως γεννήθηκε και διατυπώθηκε μια "διδασκαλία" - είτε θρησκευτική, είτε πολιτική, έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ποιοί ήταν οι στόχοι της. Οι όποιες διδασκαλίες αποτελούν μορφές κοινωνικής συνείδησης και δεν φυτρώνουν αυτοφυώς. Επίσης, το πως διαμορφώθηκε κάτω από τις υπόλοιπες επιδράσεις σε επίπεδο εφαρμογής έχει κι αυτό τη σημασία του. Διακριτό μεν, όπως σωστά επισημάνθηκε, σε αλληλεπίδραση δε με το τι πρέσβευε κάθε θεωρία και γιατί.
Το συσχετισμό Χριστού, μερσεντές , Κάρμα και λοιπών, συγγνώμη, αλλά τον βρίσκω αστήριχτο, έτσι όπως έχει διατυπωθεί. Πέρα από το γεγονός πως αναφερόμαστε σε θρησκείες, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το συμπέρασμα πως το Κάρμα προέκυψε αγαθώς ως διδασκαλία και ότι απλώς κάποιοι καιροσκόποι αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του.
Επίσης, η έννοια της "Ιδέας" από μόνη της, λες και είναι πρόσωπο, που μεταμφιέζεται, καλύπτεται ωσάν Μάτα Χάρι για να επιβιώσει, νομίζω πως είναι πέρα για πέρα φαντασιακή και παρουσιάζει μια εντελώς παράδοξη άποψη για την ιστορία. Ουσιαστικά, αποτελεί πλήρη έκφραση ιδεαλισμού αυτή η άποψη (για να αναγνωρίζουμε από που αντλεί ο καθένας τα επιχειρήματά του).
Οι "διδασκαλίες" είναι μορφές κοινωνικής συνείδησης. Και θέλοντας και μή, υπακούουν στους νόμους της διαλεκτικής. Τα πάντα υπόκεινται σε συνεχή κίνηση και εξελίσσονται μέσα από την εφαρμογή τους και την ώθηση που τους δίνουν οι αντιθέσεις. Η αντιμετώπισή τους ως στατικά πράγματα που έχουν χάσει την "ταυτότητά" τους και κάποια στιγμή θα την ξαναβρούν (άραγε, πώς; ), ότι άλλο το είναι κι άλλο το πως εφαρμόζεται κάτι, είναι καραμπινάτη ιδεαλιστική αντιδιαλεκτική θέση.
Για τον Κομμουνισμό, τώρα, ένα δύο σημειακά πραγματάκια, γιατί από ότι βλέπω μέχρι και οι έννοιες έχουν υποστεί τρελλή αλλοίωση: Πρώτον , σε περιπτωση που δεν το γνωρίζεις, κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε πουθενά. Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους. Εάν αναφέρεσαι στο λεγόμενο "ανατολικό μπλοκ", το όλο σύστημα αφορούσε το στάδιο της λεγόμενης σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Δεύτερον, δεν ξεκίνησε ως "πνεύμα ανθρώπων μιας εποχής". Από που σου ήρθε αυτό; Οι βασικές πηγές του μαρξισμού, ως συνολικής κοσμοθεωρίας, είναι ο γαλλικός σοσιαλισμός, η γερμανική φιλοσοφία (Χέγκελ και Φόιερμπαχ) και η αγγλική πολιτική οικονομία (Σμιθ - Ρικάρντο). Δεν ξύπνησε μια μέρα ο Μάρξ και άρχισε να φιλοσοφεί γενικώς, ούτε το έργο του αποτελεί προϊόν παρεϊστικής κουβεντούλας. Αυτό δεν το ισχυρίζεται κανένας, όχι για τον Μαρξ συγκεκριμένα, αλλά και για κανέναν άλλον διανοητή, αστό ή μη.
Τώρα, για την επιτυχία ή όχι, αφενός θα εστιάσω στη φράση "απέτυχε και αποτυγχάνει". Αν αποτύχεις, τέρμα, απέτυχες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως απέτυχες και εξακολουθείς να αποτυγχάνεις ταυτόχρονα. :bigsmile:
Γενικώς, και ειδικώς, μπορώ να πω πολλά επί του θέματος, αλλά αυτό ξεφεύγει εντελώς κι από τη φιλοσοφία και δεν νομίζω πως μας αφορά επί της παρούσης. :bigsmile:
Επίσης, το να συγκρίνεις ευρύτερα φιλοσοφικά συστήματα με θρησκείες, είναι εντελώς μα εντελώς άκυρο. Και η φιλοσοφία και η πολιτική οικονομία και η ιδεολογία και η θρησκεία είναι μορφές κοινωνικής συνείδησης, και σαφώς αλληλοεπιδρούν διαλεκτικά, άλλα όχι στη βάση της αποσπασματικής σύγκρισης που τα παρουσιάζεις. Επίσης, δεν υπαρχουν "κείμενα του Κομμουνισμού". Υπάρχουν τα έργα των κλασσικών του μαρξισμού (δηλ. Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν).
Αυτά. :bigsmile:
Και επειδή βαρέθηκα, σχετικά με τις καρμικές συναντήσεις και το αγνό της θεώρησης του Κάρμα, επαναλαμβάνω το ερώτημά μου ποιος στην ευχή αγνός, άσπιλος και αμόλυντος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική σχετίζεται με τις προηγούμενες ζωές.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Πρώτον, το ποιος έχει ή δεν έχει γνώσεις είτε φυσικής, είτε φιλοσοφίας, φαίνεται... :bigsmile:
Ξανάρθες; :bigsmile: Κι εγώ νόμιζα ότι ησυχάσαμε από σένα... Δεν είπαμε; Εσύ με το ΕΑΜ κι εγώ με το ΕΔΕΣ. Τι θες και ξανάρχεσαι; Θες να με προσηλυτήσεις; Πώ πω ψυχανάλυση που χρειάζεται. Εμμονή να ξαναγυρίζεις, ε; Να έχεις την τελευταία κουβέντα :bigsmile:
Χαίρομαι τουλάχιστον που δε σε βρίσκω μόνο εγώ ισοπεδωτική και ειρωνική. Να έχουμε και ένα αντικειμενικό κριτήριο δηλαδή, έτσι; :bigsmile:
Επειδή ως γνωστόν είσαι άσχετη με την εσωτερική φιλοσοφία, δεν ξέρεις ότι σκοπός της είναι ακριβώς αυτό που θεωρείς εσύ αχταρμά, δηλαδή να συνθέσει ορολογίες της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας σε ένα. Έτσι ο αχταρμάς που λες εσύ είναι η εσωτερική φιλοσοφία η δική μου. Επομένως εκλαμβάνω το σχόλιο σου ως κομπλιμάν :bigsmile:
Επί της ουσίας η έννοια της σύμβασης μπορεί να έχει δύο μορφές. Η μία μπορεί να προκύψει αν έχουμε απλά την αλλεηλεπίδραση φυσικών δυνάμεων οι οποίες ερχόμενες σε αντίθεση δημιουργούν status quo. Το status quo αυτό όμως δεν αρκεί για να ονομαστεί κάτι σύμβαση, γιατί σύμβαση σημαίνει κάτι συμφωνημένο που εμπεριέχει απόφαση. Συνεπώς πάμε σε θεωρίες που είναι είτε ανιμιστικές, θεωρούν δηλαδή ότι η ύλη εμπεριέχει συνείδηση, είτε ιδεαλιστικές που θεωρούν ότι εκτός της πραγματικής ύλης υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται ιδέα, συνείδηση, όπως θες. ¶ρα η σύμβαση μας οδηγεί αναγκαστικά στο γεγονός ότι έχουμε ιδέα ή συνειδητή ύλη. Γι' αυτό και η θεωρία του Κάρμα καταλήγει με τα σημερινά δεδομένα να βγαίνει ιδεαλιστική. Εκτός αν ανακαλύψουμε μία μέρα ότι η ύλη έχει όντως κάτι που μοιάζει με συνείδηση. Μία διαλεκτική κατάσταση που λες κι εσύ που αλλάζει τη συμπεριφορά της και την κάνει να υϊοθετεί μία νέα σύμβαση. Π.χ. υπό συνθήκες ο σίδηρος να μην είναι μαγνητικός. Τέτοιου είδους ερωτήματα μελετώνται στη φυσική σήμερα σε σχέση με το Big Bang. Και συγκεκριμένα πώς την έδωσε στην ύλη ξαφνικά κι από κει που ήταν σε κατάσταση συμπαντικής "ακινησίας" (σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν ακριβώς τέτοιο) δημιούργησε κίνηση.
Αυτά... Και μη νομίζεις ότι τα λέω για σένα αυτά... Εσύ είσαι αθεράπευτη.. Για τους άλλους τα λέω... μη νομίζουν ότι με τις εξυπνάδες βγαίνεις και σωστή :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Και επειδή βαρέθηκα, σχετικά με τις καρμικές συναντήσεις και το αγνό της θεώρησης του Κάρμα, επαναλαμβάνω το ερώτημά μου ποιος στην ευχή αγνός, άσπιλος και αμόλυντος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική σχετίζεται με τις προηγούμενες ζωές.
Βαρέθηκες βαρέθηκες αλλά πάλι εδώ είσαι :bigsmile:
Παράδοση της Ινδικής Αστρολογίας καλή μου.. .Μήπως θες να σου πούμε και ποιος ήταν ο πρώτος που έβγαλε το ζωδιακό κύκλο; :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Ξανάρθες; :bigsmile: Κι εγώ νόμιζα ότι ησυχάσαμε από σένα... Δεν είπαμε; Εσύ με το ΕΑΜ κι εγώ με το ΕΔΕΣ. Τι θες και ξανάρχεσαι; Θες να με προσηλυτήσεις; Πώ πω ψυχανάλυση που χρειάζεται. Εμμονή να ξαναγυρίζεις, ε; Να έχεις την τελευταία κουβέντα :bigsmile:
Χαίρομαι τουλάχιστον που δε σε βρίσκω μόνο εγώ ισοπεδωτική και ειρωνική. Να έχουμε και ένα αντικειμενικό κριτήριο δηλαδή, έτσι; :bigsmile:
Επειδή ως γνωστόν είσαι άσχετη με την εσωτερική φιλοσοφία, δεν ξέρεις ότι σκοπός της είναι ακριβώς αυτό που θεωρείς εσύ αχταρμά, δηλαδή να συνθέσει ορολογίες της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας σε ένα. Έτσι ο αχταρμάς που λες εσύ είναι η εσωτερική φιλοσοφία η δική μου. Επομένως εκλαμβάνω το σχόλιο σου ως κομπλιμάν :bigsmile:
Επί της ουσίας η έννοια της σύμβασης μπορεί να έχει δύο μορφές. Η μία μπορεί να προκύψει αν έχουμε απλά την αλλεηλεπίδραση φυσικών δυνάμεων οι οποίες ερχόμενες σε αντίθεση δημιουργούν status quo. Το status quo αυτό όμως δεν αρκεί για να ονομαστεί κάτι σύμβαση, γιατί σύμβαση σημαίνει κάτι συμφωνημένο που εμπεριέχει απόφαση. Συνεπώς πάμε σε θεωρίες που είναι είτε ανιμιστικές, θεωρούν δηλαδή ότι η ύλη εμπεριέχει συνείδηση, είτε ιδεαλιστικές που θεωρούν ότι εκτός της πραγματικής ύλης υπάρχει και κάτι άλλο που λέγεται ιδέα, συνείδηση, όπως θες. ¶ρα η σύμβαση μας οδηγεί αναγκαστικά στο γεγονός ότι έχουμε ιδέα ή συνειδητή ύλη. Γι' αυτό και η θεωρία του Κάρμα καταλήγει με τα σημερινά δεδομένα να βγαίνει ιδεαλιστική. Εκτός αν ανακαλύψουμε μία μέρα ότι η ύλη έχει όντως κάτι που μοιάζει με συνείδηση. Μία διαλεκτική κατάσταση που λες κι εσύ που αλλάζει τη συμπεριφορά της και την κάνει να υϊοθετεί μία νέα σύμβαση. Π.χ. υπό συνθήκες ο σίδηρος να μην είναι μαγνητικός. Τέτοιου είδους ερωτήματα μελετώνται στη φυσική σήμερα σε σχέση με το Big Bang. Και συγκεκριμένα πώς την έδωσε στην ύλη ξαφνικά κι από κει που ήταν σε κατάσταση συμπαντικής "ακινησίας" (σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν ακριβώς τέτοιο) δημιούργησε κίνηση.
Αυτά... Και μη νομίζεις ότι τα λέω για σένα αυτά... Εσύ είσαι αθεράπευτη.. Για τους άλλους τα λέω... μη νομίζουν ότι με τις εξυπνάδες βγαίνεις και σωστή :bigsmile:
Βαρβαρούλη, λυπάμαι που θα σε πληγώσω, αλλά δεν ξαναγύρισα για να πω κατι σε σένα. Απλώς ενημερώθηκα πως κάποιο άλλο μέλος απευθύνθηκε σε μένα και με ρώτησε κάτι. Και γύρισα για να απαντήσω. :bigsmile:
Ειρωνική δεν το έκρυψα ποτέ ότι είμαι. Μαζί σου φυσικά, άντε και με μερικούς άλλους. Όχι όμως με τους περισσότερους. Ισοπεδωτική όμως δεν είμαι.
Γενικώς θα έλεγα πως δεν έχω κρύψει τίποτε από αυτά που είμαι και στα οποία πιστεύω, εν αντιθέσει με σένα, που ακόμη προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν είσαι ιδεαλιστής (και από ότι καταλαβαίνω, και υποκειμενικός ιδεαλιστής μάλιστα).
Μπορεί να είμαι άσχετη με την "εσωτερική φιλοσοφία", αλλά δεν είμαι άσχετη ως προς την φιλοσοφία γενικώς. Και σου λέω πολύ απλά πως αυτό που αποκαλείς "σύνθεση" και βασικό στόχο του εσωτερισμού, είναι κάτι που απλώς δεν στέκει. Αν μην τι άλλο, η βασική θέση αυτή τη στιγμή των ιστορικών της φιλοσοφίας είναι πως είναι άκρως διακριτή από τη θρησκεία και πως επίσης, δεν αποτελεί επιστήμη.
Για τη δε σύζευξη μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ομολογώ πως εκφράζει πάρα πολύ καλά το αντιδραστικό (δηλ, την τάση πισωγυρίσματος της ανθρώπινης σκέψης) που εμπεριέχει ο εσωτερισμός.
Αλλά φυσικά, ως υποκειμενικός ιδεαλιστής που είσαι, μπορείς κάλλιστα κι αυτό να το εκλάβεις ως κοπλιμάν, βαρβαρούλη. :bigsmile:
Σε αυτά που λες σχετικά με τα ερωτήματα που λες πως εξετάζονται στη φυσική, έχεις δίκιο. Τα ερωτήματα αυτά άλλωστε αφορούν το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα το ποιος προηγείται , η ύλη ή το πνεύμα. Αν προηγείται η ύλη, πώς άρχισε να "κινείται", αν προηγείται το πνεύμα, από που μας προέκυψε.
Γενικώς , η ιδεαλιστική θεώρηση, έχει γούστο. Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια συνείδηση. Παλιότερα την έψαχνε στα στοιχεία της φύσης, τώρα την ψάχνει στα ηλεκτρόνια. Τι να πεις, είναι κι αυτή μια πρόοδος, όσο να'ναι... :bigsmile:
Οπότε, δεχόμαστε, για την ώρα, πως η θεωρία του Κάρμα είναι ιδεαλιστική κι εσύ είσαι ιδεαλιστής. :bigsmile:
Και δεν καταλαβαίνω εν τέλει που διαφωνείς μαζί μου ως προς τον ιδεαλιστικό χαρακτήρα του Κάρμα. :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Σε αυτά που λες σχετικά με τα ερωτήματα που λες πως εξετάζονται στη φυσική, έχεις δίκιο. Τα ερωτήματα αυτά άλλωστε αφορούν το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα το ποιος προηγείται , η ύλη ή το πνεύμα. Αν προηγείται η ύλη, πώς άρχισε να "κινείται", αν προηγείται το πνεύμα, από που μας προέκυψε.
Εϊπες ότι σε κάτι έχω δίκιο; :wacko::blink: Πω... πω... !!!
Γι' αυτό και μόνο σε συγχωρώ...
Είμαι αγνωστικιστής καρδιά μου, το'χω ξαναπεί, αλλά εσύ δεν κάνεις τον κόπο να "γνωρίσεις" κάποιον, γνωρίζεις τα "γραπτά" του, την εικόνα του, όχι τον ίδιο... :bigsmile:
Φιλάκια... άντε σε συμπάθησα τώρα...
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Παράδοση της Ινδικής Αστρολογίας καλή μου.. .Μήπως θες να σου πούμε και ποιος ήταν ο πρώτος που έβγαλε το ζωδιακό κύκλο; :bigsmile:
Ααααα, "παράδοση" της Ινδικής Αστρολογίας.... Κάτι σαν τα δημοτικά τραγούδια τα δικά μας... ¶σε μας ρε βαρβαρούλη... "Παράδοση" σημαίνει καταγραφή καταστάσεων, ηθών και εθίμων της καθημερινής ζωής. Της τρέχουσας όμως, όχι της προηγούμενης ή της επόμενης...:bigsmile:
'Αντε, πάω να διαβάσω.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Οπότε, δεχόμαστε, για την ώρα, πως η θεωρία του Κάρμα είναι ιδεαλιστική κι εσύ είσαι ιδεαλιστής. :bigsmile:
Α, ναι, αυτό το έχω πει νομίζω στην άλλη συζήτηση για το κάρμα...
Ό,τι η διαφωνία μου με τους υλιστές είναι τι κάνουμε μέχρι να αποδειχτεί η υλιστική φύση του κάρμα. Εσείς λέτε ότι είναι μπούρδα, εγώ λέω ότι το κοιτάμε κατ' ανάγκην ιδεαλιστικά, αφου υλιστικά δεν αποδεικνύεται...
Remember?
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Ααααα, "παράδοση" της Ινδικής Αστρολογίας.... Κάτι σαν τα δημοτικά τραγούδια τα δικά μας... ¶σε μας ρε βαρβαρούλη... "Παράδοση" σημαίνει καταγραφή καταστάσεων, ηθών και εθίμων της καθημερινής ζωής. Της τρέχουσας όμως, όχι της προηγούμενης ή της επόμενης...:bigsmile:
'Αντε, πάω να διαβάσω.
Πήγαινε... κι όταν γυρίσεις να μας πεις ποιος βρήκε το ζωδιακό ναι; Κι αυτό παράδοσης είναι... Της Χαλδαίας :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Εϊπες ότι σε κάτι έχω δίκιο; :wacko::blink: Πω... πω... !!!
Γι' αυτό και μόνο σε συγχωρώ...
Είμαι αγνωστικιστής καρδιά μου, το'χω ξαναπεί, αλλά εσύ δεν κάνεις τον κόπο να "γνωρίσεις" κάποιον, γνωρίζεις τα "γραπτά" του, την εικόνα του, όχι τον ίδιο... :bigsmile:
Φιλάκια... άντε σε συμπάθησα τώρα...
Βαρβαρούλη, ο αγνωστικισμός είναι κατεύθυνση του ιδεαλισμού. Αφορά τη στάση στο άλλο βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, που έχει να κάνει με το αν ο κόσμος είναι γνώσιμος ή όχι. Οι υλιστές λένε πως είναι, οι ιδεαλιστές πως δεν είναι. :bigsmile:
τσίου τσίου
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Βαρβαρούλη, ο αγνωστικισμός είναι κατεύθυνση του ιδεαλισμού. Αφορά τη στάση στο άλλο βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, που έχει να κάνει με το αν ο κόσμος είναι γνώσιμος ή όχι. Οι υλιστές λένε πως είναι, οι ιδεαλιστές πως δεν είναι. :bigsmile:
τσίου τσίου
Αχ, δε θα τ' αντέξω... Μ' έβαλες σε κουτάκι... :wacko: Πω, πω... δε μου λες εσύ σκέφτεσαι ποτέ μόνη σου; Ή κάνεις συνεχώς access σε philosophical database ?:toung:
-
gargoyle, καλύφθηκα, thanks.
Βασίλη δεν είναι του παρόντος θέματος η επισήμανση που σου κάνω αλλά νομίζω ότι έχεις ένα λάθος για αυτό και αναφέρομαι: "Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους" Αυτό -σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"- είναι η Αναρχία (χωρίς αρχή/αρχές) και είναι αυτό το ιδεατό σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα ποτέ. Είναι το επόμενο στάδιο μετά τον Κομμουνισμό όπου η κοινωνία είναι αταξική αλλά το κράτος είναι η απόλυτη αρχή (οικονομική, κοινωνική, κ.λ.π.) και αυτό έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική Ένωση για πολλά χρόνια όπως όλοι ξέρουμε και ναι, με αποτυχία, έχεις δίκιο. Σοσιαλισμός είναι άλλο.
Ας μην πούμε όμως άλλα για αυτό σε αυτό το θέμα, αν θες ανοίγουμε άλλο, να μιλήσουμε και για ..... "τον τρίτο δρόμο" (που επίσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ) :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Βασίλη δεν είναι του παρόντος θέματος η επισήμανση που σου κάνω αλλά νομίζω ότι έχεις ένα λάθος για αυτό και αναφέρομαι: "Κομμουνισμός σημαίνει αταξική κοινωνία χωρίς την ύπαρξη κράτους" Αυτό -σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"- είναι η Αναρχία (χωρίς αρχή/αρχές) και είναι αυτό το ιδεατό σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα ποτέ. Είναι το επόμενο στάδιο μετά τον Κομμουνισμό όπου η κοινωνία είναι αταξική αλλά το κράτος είναι η απόλυτη αρχή (οικονομική, κοινωνική, κ.λ.π.) και αυτό έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική Ένωση για πολλά χρόνια όπως όλοι ξέρουμε και ναι, με αποτυχία, έχεις δίκιο. Σοσιαλισμός είναι άλλο.
Σίγουρα έχω λάθος καλή μου, δεν είμαι γνώστης του κομμουνιστικού συστήματος, άλλοι είναι επ' αυτού ειδικοί. Οι αναφορές στον κομμουνισμό γίνονται για να καταλάβει η καλή μας η Αργυρώ ότι όπως εγώ μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω έτσι κι εκείνη μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει... Γενικότερα δηλαδή ότι αν κάποιος μιλάει για πράγματα που δεν ξέρει και αποδίδει κατηγορίες για κάτι που δεν ξέρει, τότε δικαιούται κι ο άλλος να πράξει το ίδιο :bigsmile:
Κι αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αν κρίνουμε τον εσωτερισμό με βάση το φαίνεσθαι μόνο ή με βάση το ιστορικό αποτέλεσμα όπως είπε κι ο Δείμων, τότε δικαιούμαι κι εγώ να κρίνω με βάση το φαίνεσθαι τον κομμουνισμό (δηλαδή με βάση το τι ακούω από δω κι από κει) χωρίς να ψάξω ούτε να διαβάσω τι λέει ο ίδιος ο κομμουνισμός παρά μόνο τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν και με βάση το ιστορικό του αποτέλεσμα.
Καμπίς; :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
gargoyle, καλύφθηκα, thanks.
Ας μην πούμε όμως άλλα για αυτό σε αυτό το θέμα, αν θες ανοίγουμε άλλο, να μιλήσουμε και για ..... "τον τρίτο δρόμο" (που επίσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ) :bigsmile:
Ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό σύστημα που ακολουθεί τον καπιταλισμό που ζούμε σχεδόν παγκοσμίως τώρα,στο οποίο επέρχεται κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σταδιακή απονέκρωση του κράτους,και ο καθένας αμείβεται ανάλογα με αυτό που παράγει.Κομμουνισμός είναι ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού στο οποίο η κοινωνία είναι πλέον αταξική(άρα δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης το κράτος) και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.Αυτά όσον αφορά τους ορισμούς.ΣΧετικά με τα υπόλοιπα,το στάδιο του σοσιαλισμού έχει εφαρμοστεί στη Σοβιετική ένωση και ανατράπηκε επισήμως το 1991 (προφανώς η αποτυχία είναι κάτι σχετικό όπως φαίνεται αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος) όπως επίσης και στην Ανατολική Ευρώπη,ενώ στο στάδιο της αταξικής κοινωνίας του κομμουνισμού η ανθρωπότητα δεν έχει φτάσει ποτέ(και άρα αντικειμενικά το ιστορικό του αποτέλεσμα είναι για την ώρα ανύπαρκτο).
-
Σωστές οι διευκρινίσεις σου, Λευκή. Όπως επισήμανα ωστόσο αντικείμενο μου δεν ήταν ο κομμουνισμός αυτός καθ' αυτός. Οι αναφορές σ' αυτόν ήταν απλά εργαλείο για να δειχθεί ότι κανείς πρέπει να ξέρει τις ορολογίες πριν κατηγορήσει. Έτσι αν εγώ μπερδεύω τον κομμουνισμό με το σοσιαλισμό, η Αργυρώ μας μπερδεύει π.χ. το Κάρμα με το Ντάρμα (το Ντάρμα είναι η αποστολή κι όχι το Κάρμα).
Το γενικό δίδαγμα είναι να κάτσουμε όλοι να διαβάσουμε και μετά να κατηγορούμε.
Όσο για το ιστορικό αποτέλεσμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.
-
Quote:
και καθένας αμοίβεται όχι ανάλογα με το τι παράγει αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του.
Μόλις κατέρριψες τον υπαρκτό κομμουνισμό Μαρία! :cheesy: Σοσιαλισμό αναρχισμό υλισμό ή όπως τον θες. Μέσα στην τέλεια κοινωνία σας γεννιέμαι εγώ ο «ατελής» και έχω αναγκη τα πάντα. Πραγματική ανάγκη. Θα μου ορίσετε τις ανάγκες μου επαναπρογραμματίζοντάς με ή θα με βάλετε στην... κλινική (φυλακές φυσικά δεν υπάρχουν) σε κάποιο πρόγραμμα αναμόρφωσης?
Ξέρω τις απαντήσεις (όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει κλπκλπκλπ) αλλά ο άνθρωπος πάντα θα είναι άνθρωπος. Και ο Ποσειδώνας Ποσειδώνας.
Στα υπόλοιπα θα επανέλθω. Φυσικά και οι απαντήσεις «μπάζουν»... :love:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Σωστές οι διευκρινίσεις σου, Λευκή. Όπως επισήμανα ωστόσο αντικείμενο μου δεν
ήταν ο κομμουνισμός αυτός καθ' αυτός. Οι αναφορές σ' αυτόν ήταν απλά εργαλείο για να δειχθεί ότι κανείς πρέπει να ξέρει τις ορολογίες πριν κατηγορήσει. Έτσι αν εγώ μπερδεύω τον κομμουνισμό με το σοσιαλισμό, η Αργυρώ μας μπερδεύει π.χ. το Κάρμα με το Ντάρμα (το Ντάρμα είναι η αποστολή κι όχι το Κάρμα).
Το γενικό δίδαγμα είναι να κάτσουμε όλοι να διαβάσουμε και μετά να κατηγορούμε.
Όσο για το ιστορικό αποτέλεσμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.
Πρώτον εγώ δεν μίλησα με όρους. Αναφέρθηκα σε αρχές και επ'αυτών συζητάω. Το αν η αποστολή λέγεται Κάρμα ή Ντάρμα ή μπαρμπούτσαλο λίγο με απασχολεί. Με ενδιαφέρει πως υφίσταται ως έννοια και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, επί των οποίων προσπαθούσα να κρατήσω τη συζήτηση, στη βάση που μιλούσαμε για φιλοσοφία. Αν ξεκαθαρίζαμε πως μιλάμε εξ αρχής για θρησκεία, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης.
Επίσης, αν θυμάσαι, σου ζητούσα ορισμούς και με έπρηξες βαρβαρούλη μέχρι να μου δώσεις έστω και έναν κουτσουρεμένο. ¶σε με τώρα που σε πέιραξε ότι δεν αναφέρθηκα στο Ντάρμα (στο οποίο, ούτε κι εσύ αναφέρθηκες). Μην το ξαναπιάσουμε τώρα, το Κάρμα είναι ιδεαλιστική έννοια, έχει ιδεαλιστική βάση και το λήξαμε για την ώρα.
Αν αποδειχτεί πως το ηλεκτρόνιο έχει συνείδηση τα ξαναλέμε. (για να μην ξαναέρθω, μην αναφέρεις το όνομά μου ξανά). :bigsmile:
-
Κοιτα να δεις τι μπορει να κανει το καρμα και ο κουμουνισμος!!! Απα πα!
Και στη τελικη δε ξερω αν καν μιλατε για πραγματα "αληθινα"...χεχε!
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Το αν η αποστολή λέγεται Κάρμα ή Ντάρμα ή μπαρμπούτσαλο λίγο με απασχολεί.
Α, ναι δε σε ενδιαφέρει; :bigsmile: Οκ, Αργυρώ μου επομένως μπορώ κι εγώ ελεύθερα να λέω... Ο κομμουνισμός (κομμουνισμός Λευκή μου τι να κάνω, αφού δε θέλει η καλή σου να χρησιμοποιεί τις σωστές ορολογίες, πρέπει κι εγώ να αντιδράσω :) ) λοιπόν είναι ένα σύστημα που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι οπαδοί του έχουν την κακή συνήθεια να πιστεύουν ότι υπέρ πάντων όλων το καλό της μάζας και πιστεύουν ότι η ατομικότητα του καθενός πρέπει να υποτάσσεται στο καλό της "κοινωνίας". Μίας κοινωνίας που βλέπουν ιδεαλιστικά ως αταξική κάποτε κάποτε εκεί μακριά την ώρα της δευτέρας παρουσίας...
Καλά, πολύ πλάκα έχει :bigsmile: έτσι δεν είναι Αργυρώ; Ε, Αργυρώ; Καλά δε λέω, Αργυρώ;;; :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Μόλις κατέρριψες τον υπαρκτό κομμουνισμό Μαρία! :cheesy: Σοσιαλισμό αναρχισμό υλισμό ή όπως τον θες. Μέσα στην τέλεια κοινωνία σας γεννιέμαι εγώ ο «ατελής» και έχω αναγκη τα πάντα. Πραγματική ανάγκη. Θα μου ορίσετε τις ανάγκες μου επαναπρογραμματίζοντάς με ή θα με βάλετε στην... κλινική (φυλακές φυσικά δεν υπάρχουν) σε κάποιο πρόγραμμα αναμόρφωσης?
άνθρωπος συνειδητοποιήσει κλπκλπκλπ) αλλά ο άνθρωπος πάντα θα είναι άνθρωπος. Και ο Ποσειδώνας Ποσειδώνας.
Στα υπόλοιπα θα επανέλθω. Φυσικά και οι απαντήσεις «μπάζουν»... :love:
Αυτοί είναι οι ορισμοί για τα κοινωνικά συστήματα.Δεν τους επεξεργάστηκα εγώ όπως θέλω.Και φυσικά κανείς δε μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.Αυτή τη στιγμή έχουμε σύστημα που ονομνάζεται "καπιταλισμός" κι όχι "τεχνολογική πρόοδος",κι αντίστοιχα η ΕΣΣΔ είχε "σοσιαλισμό" κι όχι "κομμουνισμό","αναρχία","ολο ληρωτική επίθεση" και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του καθενός σύμφωνα με το τι ακούει σκόρπιο από δω κι από κει.Κατά συνέπεια,δε μπορώ να σου απαντήσω σ αυτό που με ρωτάς.
Το σχόλιο για τον Ποσειδώνα δεν το έπιασα.Συγνώμη,αλλά κάνει και ζέστη και δε μπορώ να λύνω τους γρίφους της κάθε Πυθίας.
(έχε χάρη που έχεις σελήνη στον καρκίνο):love::love:
-
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Αυτοί είναι οι ορισμοί για τα κοινωνικά συστήματα.Δεν τους επεξεργάστηκα εγώ όπως θέλω.Και φυσικά κανείς δε μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.Αυτή τη στιγμή έχουμε σύστημα που ονομνάζεται "καπιταλισμός" κι όχι "τεχνολογική πρόοδος",κι αντίστοιχα η ΕΣΣΔ είχε "σοσιαλισμό" κι όχι "κομμουνισμό","αναρχία","ολο ληρωτική επίθεση" και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα του καθενός σύμφωνα με το τι ακούει σκόρπιο από δω κι από κει.Κατά συνέπεια,δε μπορώ να σου απαντήσω σ αυτό που με ρωτάς.
Το σχόλιο για τον Ποσειδώνα δεν το έπιασα.Συγνώμη,αλλά κάνει και ζέστη και δε μπορώ να λύνω τους γρίφους της κάθε Πυθίας.
(έχε χάρη που έχεις σελήνη στον καρκίνο):love::love:
Λευκή μου εδώ (σ' αυτό το forum) δεν είναι τόπος για πολιτικές αναλύσεις ή αναλύσεις πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων αλλά επειδή φαίνεται να έχεις λίγα κενά, αύριο θα έχεις την σελίδα και την παράγραφο από το "Κεφάλαιο" του Μάρξ από όπου η γκλάβα μου το διάβασε και επίσης θα έχεις και ορισμό σαφή του τι είναι ο Κομμουνισμός, πάλι με ανάλογη πηγή. Το σύστημα της ΕΣΣΔ ονομαζόταν Σοσσιαλισμός για να μην ονομάζεται Κομμουνισμός, ήταν όμως.
Αυτό θέλει επίσης ανάλυση αλλά .... εδώ (σ'αυτό το site) δε θα το συνεχίσω άλλο, δεν είναι ο χώρος. ΄
Όταν διαβάζεις τα post μας και εφόσον έχεις κάτι να πεις σε κάποιον, καλό θα ήταν να επικεντρώνεις περίσσοτερο την απάντηση σου και να μην απαντάς τόσο απαξιωτικά με λίγες φράσεις από τα post όλων από τα οποία δεν κατάλαβες και πολλά
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
πολύ άσχημος ο τρόπος σου...σ ' αυτό και στο προηγούμενο post
Σε βαθμό να τρίβω τα μάτια μου δηλαδή..¨οσα χαμόγελα και να βάλεις..
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Λευκή μου εδώ (σ' αυτό το forum) δεν είναι τόπος για πολιτικές αναλύσεις ή αναλύσεις πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων αλλά επειδή φαίνεται να έχεις λίγα κενά, αύριο θα έχεις την σελίδα και την παράγραφο από το "Κεφάλαιο" του Μάρξ από όπου η γκλάβα μου το διάβασε και επίσης θα έχεις και ορισμό σαφή του τι είναι ο Κομμουνισμός, πάλι με ανάλογη πηγή. Το σύστημα της ΕΣΣΔ ονομαζόταν Σοσσιαλισμός για να μην ονομάζεται Κομμουνισμός, ήταν όμως.
Αυτό θέλει επίσης ανάλυση αλλά .... εδώ (σ'αυτό το site) δε θα το συνεχίσω άλλο, δεν είναι ο χώρος. ΄
Όταν διαβάζεις τα post μας και εφόσον έχεις κάτι να πεις σε κάποιον, καλό θα ήταν να επικεντρώνεις περίσσοτερο την απάντηση σου και να μην απαντάς τόσο απαξιωτικά με λίγες φράσεις από τα post όλων από τα οποία δεν κατάλαβες και πολλά
Κοπέλα μου καλή
Πρώτον,το ποιος απαντάει απαξιωτικά με χαρακτηρισμούς "φαίνεται ότι έχεις κενά" προς εμένα και "είσαι και λίγο κουτσομπόλα και σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά μου" προς την αδερφή μου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο,είναι εμφανές.Σε συγχωρώ όμως γιατί ξέρω πως κάτι τέτοιες καφρίλες οι Δίδυμοι τις συνηθίζετε.:bigsmile:
Δεν είχα καμιά διάθεση να απαντήσω απαξιωτικά και ειδικά σε άτομο που έχει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια να πει δημοσίως ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι(και για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ κακό,ίσα ίσα πολλές φορές συναντάω ανθρώπους πολύ λιγότερο "σπουδαγμένους" από πολλούς άλλους που μας βάζουν όλους τα γυαλιά.)Απλά,έγραψες κάτι που σε εγάλο βαθμό είναι μπερδεμένο και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το διόρθωσα χωρίς καν να αναφερθώ σε σένα για τον απλούστατο λόγο πως θεώρησα ότι μπερδεύτηκες,γιατί στο κάτω κάτω το Κεφάλαιο δεν είναι κείμενο που διαβάζει κανείς για την πλάκα του και για να αποστηθίσει 5 έννοιες,γιατί τότε πέφτει σε μεγάλα λάθη.Για να μην ψάχνεις ορισμούς σε κείμενα που προφανώς δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις όπως θέλεις(όχι επειδή είσαι χαζή που δε πιστεύω ότι είσαι,αλλά επειδή προφανώς σου λείπει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μελετήσεις σοβαρά τέτοιου είδους κείμενα με αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα,εδώ πολλοί σύντροφοί μου που είναι χρόνια στην πολιτική νεολαία δυσκολεύονται να τα μελετήσουν και τους παίρνει πολύ χρόνο) κι επειδή βλέπω ότι μάλλον το λέει η περδικούλα σου,σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάποιο απλό εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας παρέα με ένα κοινωνικοπολιτικό λεξικό,όπου οι ορισμοί είναι διατυπωμένοι ξεκάθαρα.Για την ώρα,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατά τα άλλα άκρως σταλινική Βικιπαίδεια και να διαβάσεις κυρίως την τρίτη παράγραφο που αναφέρεται στους ορισμούς.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως εδώ όντως δεν είναι χώρος για πολιτικές αναλύσεις.Απλά έκανες ένα σχόλιο το οποίο διόρθωσα.
Τέλος,επειδή ξέρω ότι οι Δίδυμοι αρέσκονται σ αυτά τα θεωρητικά,σου εύχομαι ειλικρινά καλή μελέτη και σε συμβουλεύω να αρχίσεις από κάτι πιο βατό,γιατί πίστεψέ με,ΚΑΤΙ παραπάνω ξέρω όσον αφορά την μεθοδολογία προσέγγισης και μελέτης τέτοιων κειμένων.
Αυτά και συγνώμη απ όλους για το οφ τόπικ.
-
Θα με διευκόλυνε να μην επανέρχεσαι συντρόφισσα Μαρούσκα :love:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Α, ναι δε σε ενδιαφέρει; :bigsmile: Οκ, Αργυρώ μου επομένως μπορώ κι εγώ ελεύθερα να λέω... Ο κομμουνισμός (κομμουνισμός Λευκή μου τι να κάνω, αφού δε θέλει η καλή σου να χρησιμοποιεί τις σωστές ορολογίες, πρέπει κι εγώ να αντιδράσω :) ) λοιπόν είναι ένα σύστημα που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι οπαδοί του έχουν την κακή συνήθεια να πιστεύουν ότι υπέρ πάντων όλων το καλό της μάζας και πιστεύουν ότι η ατομικότητα του καθενός πρέπει να υποτάσσεται στο καλό της "κοινωνίας". Μίας κοινωνίας που βλέπουν ιδεαλιστικά ως αταξική κάποτε κάποτε εκεί μακριά την ώρα της δευτέρας παρουσίας...
Καλά, πολύ πλάκα έχει :bigsmile: έτσι δεν είναι Αργυρώ; Ε, Αργυρώ; Καλά δε λέω, Αργυρώ;;; :bigsmile:
Βαρβαρούλη, με ειδοποιούν συνεχώς από το κοντρόλ πως έχεις ορεξούλα αυτές τις μέρες και απευθύνεσαι σε μένα συνεχώς και αδιαλλείπτως. :bigsmile:Προφανώς και σε έχει χτυπήσει μάλλον η ζέστη κατακούτελα και δεν ξέρεις τι θέλεις. :bigsmile: Σου μιλάμε επί ορισμών, τσινάς και ζορίζεσαι. Σου μιλάμε περί αρχών, μια από τα ίδια. :bigsmile: Σου αναφέρουμε τους συνήθεις φιλοσοφικούς όρους και ψελλίζεις κάτι ακατάλληπτα περί σκέψης και βάσεων δεδομένων... Βαρβαρούλη, μάλλον χρειάζεσαι διακοπές. :bigsmile:
Σχετικά τώρα με τον κομμουνισμό, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, δεν ξέρω τι λές και τι αχταρμά έχεις μέσα στο κεφαλάκι σου. :bigsmile: Επιπλέον, δεν ξέρω τι εννοείς "αποτυχία" του συτήματος και μάλιστα παταγωδώς. Πάντως, αν θέλεις να πάρεις και μια πιο στενή γεύση, μπορώ να σου κανονίσω να πας σε μπριγάδα στην Κούβα για να βοηθήσεις κι εσύ στην σοσιαλιστική οικοδόμηση βάζοντας το δικό σου λιθαράκι σε μια χώρα που ακόμη στέκεται στα πόδια της , παρά το εμπάργκο και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση... :bigsmile: Α, και να μην ξεχνιόμαστε: κάτι ψέλλισες αν θυμάμαι καλά και περί των "πειραμάτων" της Νοτίου Αμερικής.... ότι δεν σε ενδιαφέρει, κάτι παρόμοιο, αν θυμάμαι καλά...:bigsmile:
Οπότε, βαρβαρούλη, πρόσεξε καλύτερα τι λες όταν μιλάς περί "αποτυχίας" και μάλιστα συνεχούς.... :bigsmile:Έτσι, για να φαίνεται και ποιος είναι ο ισοπεδωτικός εδώ πέρα μέσα...:bigsmile:
Να το λήξουμε όμως, γιατί όντως τα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας δεν αφορούν τις "καρμικές" συναντήσεις. Μόνο τα ζητήματα φιλοσοφίας και θρησκείας.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά σκέφτομαι και μερικούς μερικούς που περνάνε Κρόνο τώρα και θα πάθουνε κανένα εγκεφαλικό μόλις γυρίσουνε από τις διακοπές και δούνε τι έγινε εδώ μέσα. :bigsmile: Και δεν θέλω να έχω τύψεις. :bigsmile:
Μόνο γι'αυτο σταματάω , βαρβαρούλη... Αλλιώς...:bigsmile:
-
1 ανατριχιαστρικό σενάριο;!
Η Παπαρήγα σε "επόμενη ζωή" επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα ως δεΞΑ.
Και κυβερνάει τη χώρα :nuts: :cry:
¶ντε παΕνετε για ύπνο ένας ένας :love:
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Να το λήξουμε όμως, γιατί όντως τα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας δεν αφορούν τις "καρμικές" συναντήσεις.
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
Αγαπητο μελος με ολο τον σεβασμο και το θαρρος οι ''καρμικες σχεσεις'' δεν ειναι λουνα -παρκ ,να αναβουν τα αιματα και να νιωθουμε ζωντανοι:nuts:!!!
Ειναι μαθημα ζωης ,ειναι πονος,ειναι τσακισμα του εγωισμου,ισως αλλαξεις στοιχεια του χαρακτηρα σου για να μπορεσεις να εξεληχθεις να γινεις καλυτερη και αν εχει ''πεσει σε εσενα το φορτιο ''μεσα απο σενα θα εξεληχθει και ο ανθρωπος σου .Ολα αυτα εχουν σπαραγμο ,πονο ,δακρυα.
Οι στιγμες χαρας ειναι λιγες αλλα σημαντικες για να ΄΄άνεβεις τα σκαλια ''για ενα καλυτερο αυριο:love:
Δεν ξερω αν ειναι παλιες ωφειλες ,η χρεη,η τεφτερια ανεξωφλητα ,ξερω ομως οτι επρεπε να δουλεψω πανω στην σχεση με υπομονη . Αυτο μπορει να παρει και μια ζωη ολοκληρη καλη μου κοπελα.
φιλικα:bigsmile:
Γειά σου κι εσένα,
Μα δεν το είπα με αυτή την έννοια. Γιατί μέσα από μια καρμική σχέση δε νιώθεις πιο ζωντανός; Κι όταν αυτή χάνεται και τελειώνει νιώθεις ότι δεν έχεις πλέον καρδιά και νιώθεις πια νεκρός. Έτσι δεν είναι; Αναρωτιέμαι πότε θα με βοηθήσει αυτή η Αφροδίτη στο σκορπιό στον 7ο να αναγεννηθώ. Και έκανα αυτά τα σχόλια στα παιδιά για να νιώθω κι εγώ μέλος της ομάδας σας, κι ότι κάτι κάνω κι εγώ σε τούτο τον μάταιο κόσμο, και προσπαθώ να κρατηθώ όσο μπορώ από αυτή την επίφαση αισιοδοξίας. Οπότε μη με ρίχνεις στην πραγματικότητα γλυκειά μου δεν το αντέχω...:cry: συγγνώμη αν το έκανα off topic αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ, με συγχωρείτε...
-
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
πολύ άσχημος ο τρόπος σου...σ ' αυτό και στο προηγούμενο post
Σε βαθμό να τρίβω τα μάτια μου δηλαδή..¨οσα χαμόγελα και να βάλεις..
Όταν χρειαστώ μαμά, θα στο πω, Έφη μου..
Προς το παρόν πειθαρχώ στον Dell και την κάνω... :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Κοπέλα μου καλή
Πρώτον,το ποιος απαντάει απαξιωτικά με χαρακτηρισμούς "φαίνεται ότι έχεις κενά" προς εμένα και "είσαι και λίγο κουτσομπόλα και σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά μου" προς την αδερφή μου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο,είναι εμφανές.Σε συγχωρώ όμως γιατί ξέρω πως κάτι τέτοιες καφρίλες οι Δίδυμοι τις συνηθίζετε.:bigsmile:
Δεν είχα καμιά διάθεση να απαντήσω απαξιωτικά και ειδικά σε άτομο που έχει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια να πει δημοσίως ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι(και για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ κακό,ίσα ίσα πολλές φορές συναντάω ανθρώπους πολύ λιγότερο "σπουδαγμένους" από πολλούς άλλους που μας βάζουν όλους τα γυαλιά.)Απλά,έγραψες κάτι που σε εγάλο βαθμό είναι μπερδεμένο και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το διόρθωσα χωρίς καν να αναφερθώ σε σένα για τον απλούστατο λόγο πως θεώρησα ότι μπερδεύτηκες,γιατί στο κάτω κάτω το Κεφάλαιο δεν είναι κείμενο που διαβάζει κανείς για την πλάκα του και για να αποστηθίσει 5 έννοιες,γιατί τότε πέφτει σε μεγάλα λάθη.Για να μην ψάχνεις ορισμούς σε κείμενα που προφανώς δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις όπως θέλεις(όχι επειδή είσαι χαζή που δε πιστεύω ότι είσαι,αλλά επειδή προφανώς σου λείπει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μελετήσεις σοβαρά τέτοιου είδους κείμενα με αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα,εδώ πολλοί σύντροφοί μου που είναι χρόνια στην πολιτική νεολαία δυσκολεύονται να τα μελετήσουν και τους παίρνει πολύ χρόνο) κι επειδή βλέπω ότι μάλλον το λέει η περδικούλα σου,σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάποιο απλό εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας παρέα με ένα κοινωνικοπολιτικό λεξικό,όπου οι ορισμοί είναι διατυπωμένοι ξεκάθαρα.Για την ώρα,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατά τα άλλα άκρως σταλινική
Βικιπαίδεια και να διαβάσεις κυρίως την τρίτη παράγραφο που αναφέρεται στους ορισμούς.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω πως εδώ όντως δεν είναι χώρος για πολιτικές αναλύσεις.Απλά έκανες ένα σχόλιο το οποίο διόρθωσα.
Τέλος,επειδή ξέρω ότι οι Δίδυμοι αρέσκονται σ αυτά τα θεωρητικά,σου εύχομαι ειλικρινά καλή μελέτη και σε συμβουλεύω να αρχίσεις από κάτι πιο βατό,γιατί πίστεψέ με,ΚΑΤΙ παραπάνω ξέρω όσον αφορά την μεθοδολογία προσέγγισης και μελέτης τέτοιων κειμένων.
αχαχαχααχαχααχαααχα!!!!!!!!!τ τοιες καφριλες οι Διδυμοι τις συνηθιζετε!!!!!!
Βρε παιδια μη το υπεραναλυετε..ο Θειος Τσωρτσιλ εχει πει τα εξης
Εάν νέος δεν ήσουν ριζοσπάστης, τότε δεν έχεις καρδιά.
Εάν ώριμος δεν έγινες συντηρητικός, τότε δεν έχεις μυαλό
Οπως επισης
Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα: την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας.
οφφ τοπικ αλλα οκ εδω που εφτασε η κουβεντα -ας πουμε και κανενα τσιτατο:toung::toung:
-
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Κοπέλα μου καλή
Δεν είχα καμιά διάθεση να απαντήσω απαξιωτικά και ειδικά σε άτομο που έχει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια να πει δημοσίως ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι(και για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ κακό,ίσα ίσα πολλές φορές συναντάω ανθρώπους πολύ λιγότερο "σπουδαγμένους" από πολλούς άλλους που μας βάζουν όλους τα γυαλιά.)Απλά,έγραψες κάτι που σε εγάλο βαθμό είναι μπερδεμένο και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και το διόρθωσα χωρίς καν να αναφερθώ σε σένα για τον απλούστατο λόγο πως θεώρησα ότι μπερδεύτηκες,γιατί στο κάτω κάτω το Κεφάλαιο δεν είναι κείμενο που διαβάζει κανείς για την πλάκα του και για να αποστηθίσει 5 έννοιες,γιατί τότε πέφτει σε μεγάλα λάθη.Για να μην ψάχνεις ορισμούς σε κείμενα που προφανώς δεν καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις όπως θέλεις(όχι επειδή είσαι χαζή που δε πιστεύω ότι είσαι,αλλά επειδή προφανώς σου λείπει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μελετήσεις σοβαρά τέτοιου είδους κείμενα με αποτέλεσμα να βγάζεις λάθος συμπεράσματα,εδώ πολλοί σύντροφοί μου που είναι χρόνια στην πολιτική νεολαία δυσκολεύονται να τα μελετήσουν και τους παίρνει πολύ χρόνο) κι επειδή βλέπω ότι μάλλον το λέει η περδικούλα σου,σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάποιο απλό εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας παρέα με ένα κοινωνικοπολιτικό λεξικό,όπου οι ορισμοί είναι διατυπωμένοι ξεκάθαρα.Για την ώρα,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατά τα άλλα άκρως σταλινική
Βικιπαίδεια και να διαβάσεις κυρίως την τρίτη παράγραφο που αναφέρεται στους ορισμούς.
Λευκή..... δε θα σου κάνω τη χάρη να μπω στο "τριπάκι" σου γιατί είμαι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζεις ..... κι όχι μόνο εσύ......
¶ντε γεια.....