-
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
βιβλια που εχω διαβασει και μου κλεισαν το ματι ειναι Ζερμιναλ του ζολα και η αρχη του ταυτοσημου Δημουλιδου!αν και εχω διαβασει αρκετα βιβλια θα ελεγα δεν υπηρξε καποιο που να με συνταραξει και να θελω να το ξαναδιαβασω... ισως ο ιουδας φιλουσε υπεροχα ενα ligt θα το χαρακτηριζα βιβλιο με αρκετο χιουμορ αλλα για πιο μικρες ηλικιες...καπου στα 16 το χα διαβασει!
-
Κοντεύω να τελειώσω τους "Αγριεμένους ανάπηρους..." και για μια φορά ακόμη, επιβεβαιώνω πως ο Ρόμπινς είναι πανέξυπνος τύπος. Το βιβλίο σε κρατάει σε ενδιαφέρον, πέραν μερικών περιπτώσεων που το παρατραβάει στο χάσιμο.
Οσο για την Αλίκη στη χώρα του LCD, δεν ξέρω κατα πόσο, τώρα με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε, προκαλούσε την ίδια εντύπωση. Οπως και να χει όμως, εμένα με συγκλονίζει η ωριμότητα της γραφής και της σκέψης της πρωταγωνίστριας.
-
Quote:
Originally Posted by
alegra
Κοντεύω να τελειώσω τους "Αγριεμένους ανάπηρους..." και για μια φορά ακόμη, επιβεβαιώνω πως ο Ρόμπινς είναι πανέξυπνος τύπος. Το βιβλίο σε κρατάει σε ενδιαφέρον, πέραν μερικών περιπτώσεων που το παρατραβάει στο χάσιμο.
Χαίρομαι που σου άρεσε τελικά!Ακριβώς την΄ίδια άποψη έχω κι εγώ:bigsmile:
-
Ενα πολυ ωραιο βιβλιο που διαβασα τωρα τελευταια ειναι το Εξατομικευση και Παγκοσμιοποιηση η νεα συμβολικη ταξη, του Παπαμηχαηλ, δευτερος τομος, εκδοσεις University Studio Press.
Ειναι βιβλιο που μας εδωσαν απο το πανεπιστημιο αλλα που δεν εξεταζεται στην εξεταστικη και δεν εχει αμεση σχεση με το μαθημα που κανουμε, ειναι περισσοτερο για να δωσει εναυσμα για προβληματισμο και κριτικη σκεψη.
Επιχειρει μια αναλυση της σχεσης μεταξυ των πολιτισμικων επιπτωσεων της παγκοσμιοποιησης και της ιδεολογικης εξατομικευσης των δυτικων κοινωνιων... Επιχειρει μια κριτικη προσεγγιση των μεθοδων και των συνεπειων της Νεας συμβολικης Ταξης, τοσο στο επιπεδο της επιστημονικης ερευνας στο χωρο των κοινωνικων επιστημων, οσο και σε εκεινο των καθημερινων ιδεολογιων.
-
Ενδιαφέρον... Ίσως να μου φανεί χρήσιμο το βιβλίο για τη διπλωματική μου... Να 'σαι καλά Μαρία!! :)
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Ενα πολυ ωραιο βιβλιο που διαβασα τωρα τελευταια ειναι το Εξατομικευση και Παγκοσμιοποιηση η νεα συμβολικη ταξη, του Παπαμηχαηλ, δευτερος τομος, εκδοσεις University Studio Press.
Ειναι βιβλιο που μας εδωσαν απο το πανεπιστημιο αλλα που δεν εξεταζεται στην εξεταστικη και δεν εχει αμεση σχεση με το μαθημα που κανουμε, ειναι περισσοτερο για να δωσει εναυσμα για προβληματισμο και κριτικη σκεψη.
Επιχειρει μια αναλυση της σχεσης μεταξυ των πολιτισμικων επιπτωσεων της παγκοσμιοποιησης και της ιδεολογικης εξατομικευσης των δυτικων κοινωνιων... Επιχειρει μια κριτικη προσεγγιση των μεθοδων και των συνεπειων της Νεας συμβολικης Ταξης, τοσο στο επιπεδο της επιστημονικης ερευνας στο χωρο των κοινωνικων επιστημων, οσο και σε εκεινο των καθημερινων ιδεολογιων.
και μετά τι έγινε? :unsure:
-
Διαβασε το και πες μου να δω αν συμφωνουμε:toung:
-
Εγώ το καλύτερο μακράν βιβλίο που έχω διαβάσει είναι το Brave New World του Aldous Haxley... συγνώμη για τον αγγλικό τίτλο, αλλά το είχα διαβάσει όταν έδινα για proficiency...
Ο συγγραφέας έβλεπε ΠΟΛΛΛΛΥΥΥΥΥ μπροστα!!! Το συνιστώ ανεπιφύλακατα...
Μετά μου αρεσαν κάποια βιβλία του Ντοστογιέφσκυ(μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει αυτός ο ανθρωπος...)...
Προσφατα βιβλία έχω μόνο για μετασχηματιστές και γεννήτριες :) Δεν ξέρω αν σας κάνουν!!! :)
-
Το πορτραίτο του Dorian Grey..που πριν λίγες μέρες το τελείωσα και πραγματικά το θεωρώ εκπληκτικό...
-
Quote:
Originally Posted by
kia
Δύο βιβλία που πραγματικά με συγκλόνισαν και κατά τη διάρκεια που τα διάβαζα αλλά μου έχουν μείνει μέχρι και τώρα χαραγμένα στην μνήμη μου, είναι
το Ποτέ χωρίς την κόρη μου, των Μπέτι Μαχμουντί & Ουίλιαμ Χόφερ. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την προσπάθεια μιας γυναίκας (στην περίπτωσή μας μιας Αμερικανίδας), η οποία παντρεύεται κάποιον Ιρανό, ο οποίος ζούσε στην Αμερική και εργαζόταν ως μεγαλογιατρός και στην προσπάθειά του να γυρίσει ο ίδιος στην πατρίδα του αλλά να πάρει μαζί του την γυναίκα και την κόρη του, τις κρατά αιχμάλωτες εκεί. Δείχνει την προσπάθεια της γυναίκας αυτής να λύσει τα δεσμά του άντρα της και την σκλαβιά της χώρας στην οποία ζουν και που η γυναίκα θεωρείται κατώτερη και άβουλο ον. Περιγράφει τον αγώνα αυτής της γυναίκας και όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο της, να φύγει από την Τεχεράνη πεζή και να φτάσει στην Τουρκία, για να βρει την Αμερικανική Πρεσβεία και να μπορέσει να γυρίσει πίσω στη πατρίδα με την κόρη της.
Αξίζει να προσθέσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αληθινή ιστορία και είναι πραγματικά είναι τέλειο. Είναι ίσως το μόνο βιβλίο που με έκανε να νοιώσω πάρα μα πάρα πολύ τυχερή που είμαι Ελληνίδα και ζω ελεύθερη. Το συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα. Perfect
-
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
κια μου στις μάγισσες της σμύρνης δεν έφταιγε κάτι άλλο εκτός απ το βιβλίο που είναι πολύ κακογραμμένο:bigsmile: ούτε εγω μπόρεσα να το διαβάσω.Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών αλλά για άλλον λόγο,είχε πολλά ονόματα και ζαλιζόμουν :embarrest Γενικά πρώτα η εικόνα και μετά η περιγραφή "δεσμεύει"κάπως τη φαντασία....Μόνο το μη μου λες αντίο παρόλο που δεν έλεγε τίποτα από λογοτεχνικής σκοπιάς κατάφερε να γλιτώσει απ την εικόνα.Το συμπάθησα γιατί μιλούσε για τη Θράκη και σκεφτόμουν τα δικά μου καθώς το διάβαζα :embarrest
Έχω διαβάσει το "Οι μάγισσες της Σμύρνης αλλά το θεωρώ πολύ μέτριο. Δλδ, δεν θα το ξανα διάβαζα με τίποτα. Βαρέθηκα ταμάλα! Τυχερό ήταν που δεν το πέταξα.
Γενικά, μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν ένταση, δράση και σε κρατάνε σε αγωνία, αν λοιπόν, ξεκινήσω κάποιο και το βαρεθώ ... δυστυχώς, το σταματάω και ξεκινάω άλλο!
Βέβαια, αυτό έπαθα κάποτε με το "Ευτυχώς, που δεν γεννήθηκα όμορφη" του Κώστα Καρακάση. Στην αρχή βαρέθηκα μέχρι αηδίας αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πολύ καλό βιβλίο. Και μετά το "Οχτώ" που το θεωρώ κορυφή, είναι το 2ο καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει.
-
Quote:
Originally Posted by
panther
Γενικά, μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν ένταση, δράση και σε κρατάνε σε αγωνία, αν λοιπόν, ξεκινήσω κάποιο και το βαρεθώ ... δυστυχώς, το σταματάω και ξεκινάω άλλο!
Διάβασε το "τι ωραίο πλιάτσικο" του Τζόναθαν κόου τότε να πάθεις την πλάκα σου:toung::bigsmile
Βλέπω πάντως πως τις περισσότερες προτιμήσεις τις συγκεντρώνουν τα μυθιστορήματα.
-
Quote:
Originally Posted by
DrMaroulita
Ενδιαφέρον... Ίσως να μου φανεί χρήσιμο το βιβλίο για τη διπλωματική μου... Να 'σαι καλά Μαρία!! :)
Μακαρι να βοηθησα:love::love::love:
-
Το ποτε χωρις τη κορη μου το χω διαβασει καλο ειναι αλλα επειδη ετυχε να πεσουν στα χερια μου αρκετα τετοια βιβλια το χω ψιλοβαρεθει το θεμα....
Και μενα μ αρεσουν πιο πολυ τα μυθηστορηματα και τα μυθηστορηματα με ιστορικες αναφορες ή στοιχεια οπως τα Ματωμενα χωματα...
-
Πολύ ωραίο βιβλίο ήταν ο Κώδικας του Παρθενώνα αλλά και Η Αδελφότητα της Ιεράς Σινδόνης.
Θα συμφωνήσω με την panther ότι το Οχτώ είναι υπέροχο βιβλίο
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Το ποτε χωρις τη κορη μου το χω διαβασει καλο ειναι αλλα επειδη ετυχε να πεσουν στα χερια μου αρκετα τετοια βιβλια το χω ψιλοβαρεθει το θεμα....
Και μενα μ αρεσουν πιο πολυ τα μυθηστορηματα και τα μυθηστορηματα με ιστορικες αναφορες ή στοιχεια οπως τα Ματωμενα χωματα...
Πολύ καλά μυθιστορήματα με ιστορικές αναφορές γράφει η συγγραφέας του ΟΧΤΩ Katherne Neville.:bigsmile:
-
Βιβλία που μας συγκλόνισαν και εξακολουθούν να μας συγκλονίζουν και να αναγιγνώσκονται ξανά διαφορετικά σύμφωνα με τις νέες εμπειρίες. "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο" του Λ. Ντάρελ, "ο Σίσσυφος" του Καμύ, "Πανούκλα" του Καμύ, "Η Γέννηση της Τραγωδίας" του Νίτσε, "ο Επαναστατημένος ¶νθρωπος" του Ντοστογιέφσκυ και βέβαια, Καβάφης, Σεφέρης, Έλιοτ, Πωλ Ελυαρ και Διδώ Σωτηρίου. Πρέπει ωστόσο να προσθέσω και το θέατρο του παραλόγου με κυριώτερο τον Μπέκετ και το "Περιμένοντας τον Γκοντό" χωρίς να εξαιρώ τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ και τον "Κύκλο με την Κιμωλία' του Μπρεχτ.
:love::embarrest:unsure:
-
Quote:
Originally Posted by
panther
Πολύ καλά μυθιστορήματα με ιστορικές αναφορές γράφει η συγγραφέας του ΟΧΤΩ Katherne Neville.:bigsmile:
Δεν το χω διαβασει το 8 αλλα θα το κανω μαλλον γιατι εχει πολλους οπαδους απ οτι βλεπω!
Αν και μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει καλυτερο σ αυτο το ειδος απο τα ματωμενα χωματα της Διδω Σωτηριου φαντασου οτι θυμαμαι και τιτλο και συγγραφεα πραγμα σπανιο για μενα
μολις το διαβασω (to 8 ) θα πω εντυπωσεις!
-
Quote:
Originally Posted by
CALCIDICA
"ο Σίσσυφος" του Καμύ
Ο Σίσυφος του Καμύ γίνεται και πολύ ωραίο θεατρικό με αυτοσχεδιασμό και παιχνίδια status... Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί...
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Δεν το χω διαβασει το 8 αλλα θα το κανω μαλλον γιατι εχει πολλους οπαδους απ οτι βλεπω!
Αν και μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει καλυτερο σ αυτο το ειδος απο τα ματωμενα χωματα της Διδω Σωτηριου φαντασου οτι θυμαμαι και τιτλο και συγγραφεα πραγμα σπανιο για μενα
μολις το διαβασω (to 8 ) θα πω εντυπωσεις!
Μαρια το Οχτω δεν εχει καμμια σχεση με τα Ματωμενα χωματα. Το δευτερο ειναι ενα συγκλονιστικο μυθιστορημα, σιγουρα το ξερεις μια και το εχεις διαβασει. Το Οκτω ειναι κατι για να περνας απλως την ωρα σου. Προσωπικα δεν ανηκω στους φαν.
Ωραιοτατα ιστορικα μυθιστορηματα εχει γραψει ο Μικα Βάλταρι, πολλα απο τα οποια εχουν εκδοθει στην Ελλαδα. :bigsmile:
-
Αγαπητέ Βασίλη
Αν εννοείς αν έχω ασχοληθεί με το θέατρο και αυτοσχεδιασμούς η απάντηση είνχι ναι. Συμφωνώ ότι ο Σίσυφος μπορεί να γίνει πολύ ωραίο θεατρικό όπως το είπες αν και δεν το έχω σκεφτεί ποτέ ως τώρα
¶ννα
Quote:
Originally Posted by
nanstenka
Γεια χαρά!!:bigsmile:
Κατά το στιχάκι και όλα τα αγαπημένα ευκαιρία :idea:να μιλήσουμε και για λογοτεχνία!!
Θα μ' ενδιέφερε πολύ να μάθω τα βιβλία που σας συγκλόνισαν, που σας άλλαξαν, που σας έκαναν να δείτε τη ζωή διαφορετικά, που σας έπλασαν ή απλά σας συνόδεψαν ευχάριστα, κοινώς τα βιβλία που αγαπήσατε!!:love::love:
Και ξεκινώ λέγοντας...καθώς η λίστα θα μπορούσε να είναι ανεξάντλητη...
Η Ασκητική του Καζαντζάκη γιατί με άλλαξε,άπαντα της Ζυράννας Ζατέλη και ιδίως το πρώτο μέρος του Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους γιατί το βίωσα και γιατί λατρεύω το σύμπαν της, Το 1984 του Όργουελ, Το άρωμα του ονείρου του Ρόμπινς , Σιντάρτα του Έσσε, τα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ, Η μικρά Αγγλία της Καρυστιάνη, η Βραδύτητα του Κούντερα είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Με τη Ζατέλη όμως έχω τρέλλα. Φυσικά και αλλα πολλά πάντα υποκειμενικά, πάντα συνδεδεμένα με τη ζωή μας...Θα επανέλθω;)
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Ο Σίσυφος του Καμύ γίνεται και πολύ ωραίο θεατρικό με αυτοσχεδιασμό και παιχνίδια status... Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί...
-
Ευτυχως που στη Λογοτεχνια δεν ειμαστε μονογαμικοι και μας εχουν 'αγγιξει' πολλα βιβλια. Αν και δεν μπορω να διαλεξω ευκολα θα αναφερω τρια βιβλια της γερμανικης λογοτεχνιας (τη γνωριζω καλυτερα μονο γιαυτο το λογο).
Ο Ναρκισσος και ο Χρυσοστομος του Χερμαν Εσσε. Το βιβλιο δειχνει την εσωτερικη παλη του ανθρωπου με τους πολλους εαυτους του και την υπερβαση του μεσω της Τεχνης. Ενα δευτερο βιβλιο παλι του Εσσε ειναι Το παιχνιδι με τις γυαλινες χαντρες. /Das Glasperlenspiel ( Δεν ειμαι σιγουρη πως ακριβως εχει μεταφραστει στα ελληνικα) Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο του βιβλιο. Σε αυτο δειχνει ο Εσσε το οραμα ενος τελειου κοσμου και γιατι πρεπει να καταρρευσει.
Και ενα τριτο βιβλιο απο την Ινγκεμποργκ Μπαχμαν/Ingeborg Bachmann. Η Οντινε φευγει= Undine geht
Η οδυνη μιας γοργονας που συμβολιζει την Τεχνη και την Αγαπη. Φευγει στο τελος και χανεται στο βυθο της θαλασσας γιατι ο Ανθρωπος την εχει προδωσει.
-
Το άρωμα του ονείρου (Ρομπινς )είναι από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει...αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα (Ρόμπινς),γενικά όλα του τα βιβλία έχουν τόση πλάκα όσο και νόημα...Συμφωνώ για τη Μεγάλη Χείμερα,τον Καπετάν Μιχάλη,η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι...ο δρόμος του ειρηνικού Πολεμιστή και τα ταξίδια του Σωκράτη, πολύ καλά (δεν θυμάμαι το όνομα του συγγραφέα,είναι του ίδιου),ταξίδι στο Ιξτλάν και η Διδαχή του Δον Χουάν (Καστανέντα) φοβερά βιβλία(!!!!) και βέβαια με αυτά που άνοιξαν διάπλατα οι ορίζοντες είναι η Πολιτεία,Συμπόσιο,Φαίδων (Πλάτωνας)¨Οργανον (Αριστοτέλης )...εκεί μέσα βρίσκεις τους θυσαυρούς του κόσμου!!!και ο Χάρυ Πόττερ (θα τον ξέχναγα)!!!!!:crazy:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Εχω μια απορία. Εμένα τα βιβλία που με "συγκλόνισαν" τα διάβασα και όταν ήμουν σε μικρή ηλικία και κάποια ελάχιστα όταν πια είχα μεγαλώσει κάμποσο. Από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα με "συγκλονίσει" ένα βιβλίο. Βλέπω όμως ότι οι περισσότεροι/ες που ποστάρουν αναφέρουν βιβλία που διαβάστηκαν από μια ηλικία και μετά. Σε μικρότερη ηλικία δεν είχαν διαβάσει κάτι συγκλονιστικό?
Θα συμφωνήσω απόλυτα, και επειδή τα βιβλία που μου αρέσουν είναι πάρα πολλά θα εστιάσω σε αυτά που διάβασα σε μικρότερη ηλικία που ίσως μου έκαναν και τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Πρωτίστως όλη η ελληνική μυθολογία, είναι απίστευτο το πόσο η δυτική λογοτεχνία έχει βασιστεί και επηρεαστεί απο τους ελληνικούς μύθους... Τα ταξίδια του Σεβάχ του Θαλασσινού, Τα παραμύθια του ¶ντερσεν κ των αδελφών Γκριμ καθώς και τα βιβλία της ¶στριντ Λίντγκρεν -αν το γράφω σωστά- (Σουηδέζα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ).
-
ΑΡΚΑΣ
μου τον σύστησε ο γιος μου ο Σπύρος αγόρασα σχεδόν όλα του τα βιβλία
η ΧΑΜΙΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ για μένα το καλύτερο ,σε πολλά βλέπω εμένα με τα παιδια μου, και τ'άλλα δεν πάνε πίσω.
-
ioni μου, όντως ο ΑΡΚΑΣ και συγκεκριμένα Οι Χαμηλές Πτήσεις, είναι κορυφαίο βιβλίο! Αυτός ο σπουργιτάκος, ο Πούλης, όπως τον έχει ονομάσει η αδελφή μου, έχει απάντηση για το κάθετι και αυτός ο δύσμοιρος πατέρας είναι πολύ....δύσμοιρος που του έτυχε ένα τέτοιο παιδί!!! :lol: :lol:
Εδώ ταιριάζει να πούμε, κάνε παιδιά, να δεις καλό!!!! :lol: :lol:
-
Μην το λες.......... με τέσσερα κάτι ξέρω
-
Μην το λες με τέσσερα........:bigsmile:κάτι ξέρω
και με απόψεις:laugh:και με γνώμες σαν τουπούλη που λέει και η αδελφή σου:embarrest:wacko:
-
στην τρυφερη ηλικια των 5 ετων μου πηρε η μαμα μου την χιονατη με τους 7 νανους στην αρχη κοιτουσα τις εικονες μεχρι να μαθω διαβαζω [ενα και μοναδικο παραμυθι δεν υπηρχε η πολυτελεια για αλλο]αργοτερα γυρω στα 10 διαβασα την καλυβα του μπαρμπα-Θωμα στην εφηβεια μου διαβασα ολα του Λουντεμη με συκλονισε οπως και πολλους φανταζωμαι το ΄΄οδος Αβυσσου αριθμος μηδεν΄΄μου αρεσε επισης πολυ το ΄χαμογελα ρε τι σου ζητανε! ' 'και το ΄΄καλα εσυ σκοτωθηκες νωρις''του Χρονη Μισιου. Ενα καταπληκτικο βιβλιο που διαβασα τελευταια ειναι ο Μπρουτζινος Καβαλαρης ειναι υπεροχο! ειναι μοναδικο!
-
Γεια σας!
Από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία που τα συνιστώ ανεπιφύλακτα (χωρίς σειρά προτίμησης)
- Ο τελευταίος πειρασμός - Νίκος Καζαντζάκης
- Η αγάπη άργησε μια μέρα - Λιλή Ζωγράφου
- Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν - Μιχάλης Καραγάτσης
- Το "10" - Μιχάλης Καραγάτσης
- Χαμένη Ανοιξη - Στρατή Τσίρκα
- Η φοβερά προστασία - Γιώργος Μανιώτης
- Ο μαύρος αγγελος - Μίκα Βαλτάρι
- Μικρές Ατιμίες - Πάνος Καρνέζης
- Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει - Πάολο Κοέλο
- Ο Αφρός των Ημερών - Μπορίς Βιαν
- Στο δρόμο - Τζακ Κέρουακ
-
Η Μοναξια Απο Χώμα.....
απλά, συγκλονιστικό.!!!!!
κάθε φορα που το διαβαζω ανακαλύπτω νέα συναισθήματα....
-
τσεχωφ, παιδια! ο,τιδηποτε!!!
κατι που με συγκινει βαθια οσες φορες κι αν το διαβασω ειναι το μονογραμμα του ελυτη ( ειδικα αφιερωμενο σ' αυτους που αγαπησαν και αγαπηθηκαν πολυ...:love:)
-
Τελευταία διάβασα ένα βιβλίο που το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον: "Το Μυστικό" της Rhonda Burn.Αφορά τη δύναμη της σκέψης και το πώς μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε βάλουμε στόχο,απλά και μόνο επειδή το θέλουμε πολύ.
Ένα άλλο που πραγματικά με έκανε να δώ με άλλο μάτι την ψυχολογία είναι το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" του Irvin Yalom.Ένας γιατρός πήρε το ρόλο του ασθενή για να μπορέσει να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια προβλήματα και κατέληξε να βοηθηθεί και ο ίδιος!(Ασθενής=Νίτσε κ γιατρός= Γιόζεφ Μπρόιερ ο οποίος ήταν καθηγητής του γνωστού μας Φρόυντ!).
Και αστυνομικά,πολλά αστυνομικά τρελαίνομαι γι΄αυτά!!!:wacko:
-
"O Ξένος", του Αλμπερ Καμύ και ενα το οποιο επαθα σοκ οταν το διαβασα..εκανα μια εβδομαδα να συνελθω ..ηταν ο "Αγιος Ζιγκολο" του Πασκαλ Μπρυκνερ..:love:
-
¨οι θλιμένες π......ς της ζωής μου" του Μάρκες
και ένα παραμύθι που όσες φορές στη ζωή μου έχανα κάτι που αγαπούσα παντα το διάβαζα και νομίζω θα το διαβάσω πολλές φορές ακόμα
¨ο μικρός πρίγκιπας¨ του Εξιπερί
-
O γλάρος-Ιωνάθαν Λίβινγκστον,
Οι αλήτες-Μαξίμ Γκόργκι,
Το υπόγειο-Ντοστογιέφσκι,
Οι αναλφάβητοι του έρωτα κ'
Οι παραχαράκτες της ευτυχίας-Εύη Ομηρόλη
και
Οι πύλες της φωτιάς-Στήβεν Πρέσφιλντ
-
Αυτά που ξεχώρισα..
Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα - Πάολο Κοέλιο
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει - Πάολο Κοέλιο
Η Φόνισσα - Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης
Χωρίς στεφάνι - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Γέρμα - Φρ. Λόρκα
Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους - Φρ. Ένγκελς
-
ακουσα εχθες στην τηλεοραση οτι ΄΄Τα ματωμενα Χωματα ΄΄ της Διδω Σωτηριου θα γυριστει σε σιριαλ με πρωταγωνιστρια την μεγαλη μας ηθοποιο Αννα Συνοδινου
Με εκτιμηση Δεσποινα Κουκι
-
Exω αγαπησει και θαυμασει καμποσα βιβλια θα αναφερω το τελευταιο που ξεχωρισα και θα το προτεινα ειναι το ''Εγχειριδιο Βλακειας'' του Δ.Χαριτοπουλου ''Αρκει να σωσω τη ψυχη μου και το λογο μου''Ν.Βρεττακος
-
Διευκρινηση-Αρκει να σωσω...το λογο μου-ειναι μια εκφραση απο το βιβλιο του Βρεττακου ΄΄Αποχαιρετισμος΄΄ και οχι τιτλος βιβλιου.