-
Re: "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
Quote:
Originally Posted by
may
:laugh::laugh::laugh:
χαχαχαχαχ!!!!Και συμπληρωνει ο e k ..."Και η απολυτη εκδικηση ειναι να την γυρισεις πισω "σπουδαγμενη!!!!!!"χαχααχαχ!!! πραβο μπραβο!!!
-
Η εκδικηση ζεστη η κρυα ειναι ενα πολυ ερεθιστικο συναισθημα για να του αντισταθεις με επιτυχια.
-
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
χαχαχαχαχ!!!!Και συμπληρωνει ο e k ..."Και η απολυτη εκδικηση ειναι να την γυρισεις πισω "σπουδαγμενη!!!!!!"χαχααχαχ!!! πραβο μπραβο!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ!!!!!! Perfect :laugh::laugh:
-
:tease1:
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
:tease1:
Tα ρέστα μου!!
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
αγαπητη μου οταν κανουν κακο σε εσενα η στα παιδια σου αν εχεις, η γενικα στην οικογενεια σου σημαινει οτι εχεις κανει λαθος;Πως θα ξεχασεις οταν σε τσακισαν ;πως θα αδιαφορισεις οταν σε ποδοπατησαν η σε εκμεταλευτηκαν εσενα η την οικογενεια σου;Ποια γρια και ποιο γιαουρτι ;Οταν θα ερθει η στιγμη και βρεθει μπροστα μου θα του δωσω να καταπιει και την γρια και το γιαουρτι και πραγματικα αν θα μπορουσα θα τον -την πατουσα κατω .
Υ.Τ.στο μελος που λεει οτι ειναι η εκδικηση αξιολυπητη με ολο τον σεβασμο θα της πω οτι ΄΄μεγαλη κουβενα μην λες μεγαλη μπουκια φαε΄΄γιατι η ζωη δεν ξερεις πως τα φερνει......
με εκτιμηση Δεσποινα
Αγαπητή Δέσποινα,
Δυστυχώς έζησα στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του μία τέτοια κατάσταση, όταν μετά από ένα σχετικά μικρό διάστημα απο τον ξαφνικό θάνατο της πολυαγαπημένης μου γυναίκας, γνώρισα μία κυρία με 3 παιδιά, ΚΑΡΚΙΝΟ με οροσκόπο Ζυγό [ εγώ ζυγός με οροσκόπο ζυγό] που με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε και οταν μίλησα για ένα παιδικό μου ονειρο ΖΩΗΣ, είπε μέσα. Στο τέλος όχι μόνο με πούλησε αλλά προσπάθησε να ξεφτιλήσει και πατήσει και σχεδόν βρέθηκα να μεγαλώνω τα 3 δικά της + 2 δικά μου= 5 Παιδιά. Στο τέλος, περσι τον Αύγουστο βρήκα την δύναμη να πω STOP. Με ταλαιπώρησε μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος και μετά εξαφανίστηκε. Μου στοίχισε αφάνταστα, μου γκρέμισε ενα παιδικό μου όνειρο και η εκδίκηση ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ. Μ' αυτό τον τρόπο κόντεψα να χάσω τα παιδιά μου και την πνευματική μου, λίγη ίσως, ισοροπία. Αξίζει; OXI, Ποιός φταίει; Ας πρόσεχα, έγινα απλά κάπως πιό σοφός, όσο και αν πονάει και θα πονάει για πολύ καιρό. Κάθε φορά που το σκέφτομαι χάνω τον έλεγχο μου και έμαθα για τα καλά ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την χαραμίζουμε για ανθρώπους που δεν αξίζουν!!!!!!
-
Ενδιαφερον και επίκαιρο θέμα!
Η εκδίκηση, κακά τα ψέμματα, θέλει προγραμματισμό, συντονισμό και κυρίως χρειάζεται να γνωρίζεις όλα τα τρωτά αλλά και τα άτρωτα σημεία του .... υποψήφιου θύματος.
Δεν θυμάμαι ποτέ να εχω εκδικηθεί κάποιον, αν και εδω που τα λέμε, μου δόθηκε η ευκαιρία πολλάκις. Είμαι της άποψης πως στη βράση κολλάει το σίδερο, (¶ρης στον Κριό) και η αντιπαράθεση ξεκινάει ...επί τόπου! Εναρξη σαλπίσματος, θέση μαχης, φουσκωμένες φλέβες στο ενδιάμεσο των φρυδιών,και το ξεμπρόστιασμα ξεκινά!
Βέβαια, μη νομίζετε πως η άμεση αντιπαράθεση -ειδικά σε επαγγελματικά θέματα- είναι καλή λύση. Είναι απλό: Ζητάς συμβουλές από καποιον ειδικό, συνήθως καρκίνο ή σκορπιό, ή και τα δύο μαζί, αφού πρώτα τους παραδώσεις "το σκίτσο" του χαρακτήρα του υποψήφιου θύματος.
Τωρα, εάν κάποιος τολμήσει και ασχοληθεί με το σπίτι και την οικογενειά σου, τότε τον κυνηγάς με νόμιμο και μή τρόπο, μέχρι να πατήσει χιόνι!
Προς γνωση και συμμόρφωση.
Εδω είναι η κόλαση εδω και ο παράδεισος. Δεν φτάνει πάντα στην ώρα της η θεία Δίκη.
-
Quote:
Originally Posted by
spiman
Αγαπητή Δέσποινα,
Δυστυχώς έζησα στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του μία τέτοια κατάσταση, όταν μετά από ένα σχετικά μικρό διάστημα απο τον ξαφνικό θάνατο της πολυαγαπημένης μου γυναίκας, γνώρισα μία κυρία με 3 παιδιά, ΚΑΡΚΙΝΟ με οροσκόπο Ζυγό [ εγώ ζυγός με οροσκόπο ζυγό] που με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε και οταν μίλησα για ένα παιδικό μου ονειρο ΖΩΗΣ, είπε μέσα. Στο τέλος όχι μόνο με πούλησε αλλά προσπάθησε να ξεφτιλήσει και πατήσει και σχεδόν βρέθηκα να μεγαλώνω τα 3 δικά της + 2 δικά μου= 5 Παιδιά. Στο τέλος, περσι τον Αύγουστο βρήκα την δύναμη να πω STOP. Με ταλαιπώρησε μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος και μετά εξαφανίστηκε. Μου στοίχισε αφάνταστα, μου γκρέμισε ενα παιδικό μου όνειρο και η εκδίκηση ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ. Μ' αυτό τον τρόπο κόντεψα να χάσω τα παιδιά μου και την πνευματική μου, λίγη ίσως, ισοροπία. Αξίζει; OXI, Ποιός φταίει; Ας πρόσεχα, έγινα απλά κάπως πιό σοφός, όσο και αν πονάει και θα πονάει για πολύ καιρό. Κάθε φορά που το σκέφτομαι χάνω τον έλεγχο μου και έμαθα για τα καλά ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την χαραμίζουμε για ανθρώπους που δεν αξίζουν!!!!!!
Αγαπητέ αυτό ΕΙΝΑΙ τραγωδία.Το χειρότερο είναι ότι ήδη ήσουν σε ευάλωτη θέση και συνήθως τότε κάνουμε τις χειρότερες επιλογές.Δεν βλέπουμε καθαρά.Τι να πω?
Δώσε λίγο καιρό στον ευατό σου να το ξεπεράσεις, να επουλώσεις τις πληγές κατά το δυνατό, αφιέρωσε το χρόνο σου στην οικογένεια και σ΄ότι σου αρέσει και εάν το όνειρο δεν έχει ακόμα χαθεί προσπάθησε ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά από καιρό.Εάν το όνειρο έχει χαθεί είμαι της άποψης πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
-
Quote:
Originally Posted by
Addicted
.... ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
... γιατί ποτέ μα ποτέ κανένας δεν έχει καταφέρει το τέλειο έγκλημα... :wink2:
-
Quote:
Originally Posted by
Addicted
Αγαπητέ αυτό ΕΙΝΑΙ τραγωδία.Το χειρότερο είναι ότι ήδη ήσουν σε ευάλωτη θέση και συνήθως τότε κάνουμε τις χειρότερες επιλογές.Δεν βλέπουμε καθαρά.Τι να πω?
Δώσε λίγο καιρό στον ευατό σου να το ξεπεράσεις, να επουλώσεις τις πληγές κατά το δυνατό, αφιέρωσε το χρόνο σου στην οικογένεια και σ΄ότι σου αρέσει και εάν το όνειρο δεν έχει ακόμα χαθεί προσπάθησε ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά από καιρό.Εάν το όνειρο έχει χαθεί είμαι της άποψης πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε "βιονικη" οραση για να ξεχωριζουμε τους λυκους με προβια. Δικαιουμαστε να εμπιστευομαστε τους αλλους. Κανεις ομως δεν δικαιουται να εκμεταλλευεται την εμπιστοσυνη μας!! Αν δε, το κακο που προκαλει ειναι τετοιο που δεν αντεχεται, ειμαι υπερ της σκληρης εκδικησης, ακομη κι αν μετα το μετανιωσω. Δεν μιλω για ψευτοπραγματα που μας συμβαινουν καθημερινα. Μιλω για σοβαρες περιπτωσεις. Αν καποιος π.χ. κανει κακο στο παιδι μου, θα το πληρωσει οσο ακριβοτερα γινεται!! [και δεν νομιζω πως θα το μετανιωσω ποτε!]
-
Ε παιδιααα αγαπατε αλληλους βρε!!!
-
Quote:
Originally Posted by
Addicted
Η εκδίκηση έχει περάσει από το μυαλό όλων μας.Είναι σίγουρο πως κάποτε γιά όλους μας υπήρξε ένας άνθρωπος που μας την έφερε.Οταν το διαπίστωσες έτρεμες από θυμό και ήθελες να εκδικηθείς εκείνη τη στιγμή.... πράγμα αδύνατον.Δεν μπορείς να προκαλέσεις στον άλλο τον ίδιο πόνο με αυτόν που σου προκάλεσε.Ακόμα και αν περάσεις σε αντίποινα ο αντίκτυπος δεν θα είναι ο ίδιος.Ασε που φαίνεται και λίγο παιδιάστικο.Εκτονώνεις το θυμό σου και αποσύρεσαι.Απο την άλλη είναι δύσκολο να είσαι αδιάφορος.Αν μετά από καιρό διαπιστώσεις ότι η εκδίκηση ακόμα τριβελίζει στο μυαλό σου τότε την οργανώνεις.
Αφήνεις το χρόνο να περάσει.Η εκδίκηση θέλει τέχνη,μαεστρία πείσμα και υπομονή.Είναι θέμα timing.Το χειρότερο είναι να την πάρει κάποιος άλλος γιά σένα - συνήθως έτσι γίνεται ή έτσι τα φέρνει η ζωή- και συ να μείνεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Μετά μπορεί να μη χρειαστεί να πυροβολήσεις...
Έχω γράψει πιο πάνω ότι είναι καλύτερα για όλους να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε αυτήν την "πελώρια λαχτάρα" που δε σβήνει εύκολα για εκδίκηση. Την οποία λαχτάρα, όπως διαβάζω, την έχουμε νιώσει όλοι κάποτε.
Ότι πιο εύστοχο όμως διάβασα εδώ ήταν αυτή η τοποθέτηση που παραθέτω.
Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένη με μια εκδίκηση τύπου "Τσακ Νόρις" όπως ανέφερε άλλο μέλος. Δηλαδή αν δε ρίξω τη μπουνιά μου δεν το φχαριστιέμαι αρκετά...:toung: Από την άλλη όμως αυτό είναι μόνο ευχαρίστηση. Την πραγματική ηδονή τη νιώθεις μόνο σκεπτόμενος με τον τρόπο που αναφέρει ο Addicted:bigsmile:
-
Αυτο το αισθημα το χω νιωσει εν βρασμω και ειτε θα το κανω εκεινη τη στιγμη, ειτε καθολου...
Οποτε δε ξερω καν γιατι πραγμα μιλατε με τοσο παθος μερικοι....Και μετα σου λεει οι σκορπιοι ειναι εκδικητικοι...μουφα! Γιατι για να εκδικηθεις καποιον πρεπει να μισεις και γω δεν εχω μισησει κανεναν αν και ενα ατομο θα επρεπε αλλα το μισουν αλλοι για μενα ιχιχιχιχι(πολυ παλια ιστορια) ! Μπορει να χω πει θελω να την παθει και να βρει αυτο που εκανε μπροστα αλλα μεχρι εκει...
Οι σκορπιοι ειναι παναγιτσες παντως απ οτι βλεπω....
-
προσωπικα πιστευω οτι η εκδικηση σε λυτρωνει και αποδιδει κατα καποιο τροπο δικαιοσυνει αφου κανεις καποιον να νιωσει τοσο ασχημα οσο σε εκανε και εκεινος.αυτη τη στιγμη ειμαι σε τετοια φαση.διψαω για εκδικηση,αλλα εχω υπομονη ουτως ωστε να την οργανωσω οσο καλυτερα γινεται .δεν ειμαι κακιασμενο ατομο αλλα ως κλασικος σκορπιος ξυπνουν τα εκδικιτικα μου ενστικτα οταν υφισταμαι κοροιδια,εκμεταλλευση και ψεμα.και πραγματικα πιστευω οτι σε ορισμενα ατομα τους αξιζει μια πολυ γερη σφαλιαρα εκδικησης!
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
πολλες ταινιες βλεπεις καλη μου φαντασιας,, σπαθια να πετανε ,μαζι με την πρωταγωνιστρια .....εγω δεν χρειαζομαι τετοιου ειδους χατζαρες,εχω την γλωσσα για τσεκουρι και ακονι το μυαλο μου
Δεν καταναλώνω ΦΑΙΑ ουσία για κανένα μικρόψυχο ,δυστυχισμένο και τόσο μα τόσο μόνο άτομο ,όπως είναι αυτό που βαθύτατα πληγώνει τον σύντροφό του, τον φίλο του,τον γείτονα,τον όποιον...Τί χειρότερο μπορώ να κάνω σ'αυτό το άτομο απ'αυτό που το ίδιο έχει επιλέξει σαν στάση ζωής....Για φαντάσου το
-
Quote:
Originally Posted by
nox
προσωπικα πιστευω οτι η εκδικηση σε λυτρωνει και αποδιδει κατα καποιο τροπο δικαιοσυνει αφου κανεις καποιον να νιωσει τοσο ασχημα οσο σε εκανε και εκεινος.αυτη τη στιγμη ειμαι σε τετοια φαση.διψαω για εκδικηση,αλλα εχω υπομονη ουτως ωστε να την οργανωσω οσο καλυτερα γινεται .δεν ειμαι κακιασμενο ατομο αλλα ως κλασικος σκορπιος ξυπνουν τα εκδικιτικα μου ενστικτα οταν υφισταμαι κοροιδια,εκμεταλλευση και ψεμα.και πραγματικα πιστευω οτι σε ορισμενα ατομα τους αξιζει μια πολυ γερη σφαλιαρα εκδικησης!
Αν είχα διαβάσει τη δική σου άποψη πριν απ'αυτήν της Δέσποινας θα σου έλεγα ακριβώς το ίδιο...Μια ΣΦΑΛΙΑΡΑ είναι όλη τους η ύπαρξη...όχι,αν δεν είναι το ΔΙΚΟ σου επίπεδό τέτοιο,μην γλυστρίσεις στο δικό του...Σκέψου
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
αγαπητα μου μελη γιατι να δειξω αδιαφορια σε καποιον που με τσακισε ,με πληγωσε;Μερικοι ανθρωποι το κανουν και το ξανακανουν γιατι καποιοι το αφηνουν ετσι το θεμα και αδιαφορουν και καλα ειναι υπερανω,πιστευω οτι πρεπει μερικες φορες χωρις θυμο και την καταληλη στιγμη να τους την ''πεις''..εκει που δεν το περιμενουν [δεν ειμαι εκδικητικη ,απλα δεν προσπερναω κατι ετσι ευκολα και ουτε φυσικα κανω σχεδια εκδικησης ]
Με εκτιμηση Δεσποινα
Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως....Για να βλέπεις το πρόσωπό τους όταν βλέπουν στιγμιαία την αντανάκλασή τους στα μάτια σου...τότε και μόνο τότε συμβαίνει...Ξέρεις οι περισσότεροι περιμένουν αυτή ακριβώς την αντίδραση που περιγράφεις..Δηλαδή το δυστυχισμένο πλάσμα,μόνο δυστυχία μπορεί να αναπαράγει και ξέρει ότι κανείς δεν θα του την "πει"αμέσως,γιατί ξέρει πως έχει πληγώσει,μουδιάσει,αποδιορ γανώσει...Σαν εικόνα έχω την εξής:όταν έρχεται τυφώνας για πρώτη φορά όλοι τρέχουν πανικόβλητοι...κάποιοι θα αυτοσχεδιάσουν και θα σωθούν..κάποιοι άλλοι,σαν κοπάδι θα τρέχουν ο ένας πίσω απ'τον άλλον και κάποιοι απ'αυτούς θα σωθούν...απ'αυτούς που θα σωθούν οι περισσότεροι θα φτιάξουν τέτοια κτήρια ώστε ο επόμενος τυφώνας να μην τους βρει απροετοίμαστους..Παραβλέπο υν μες στην πλάνη τους ότι το μέγεθος κάθε τυφώνα διαφέρει..Ως έτσι είναι πάντα εκτεθειμένοι,όπως όλο το κοπάδι...Τους αυτοσχεδιαστές δεν τους φοβάμαι,τους χαίρομαι και διδάσκομαι απ'αυτούς...Εύχομαι να έγινα κατανοητή...:unsure:
-
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως....Για να βλέπεις το πρόσωπό τους όταν βλέπουν στιγμιαία την αντανάκλασή τους στα μάτια σου...τότε και μόνο τότε συμβαίνει...Ξέρεις οι περισσότεροι περιμένουν αυτή ακριβώς την αντίδραση που περιγράφεις..Δηλαδή το δυστυχισμένο πλάσμα,μόνο δυστυχία μπορεί να αναπαράγει και ξέρει ότι κανείς δεν θα του την "πει"αμέσως,γιατί ξέρει πως έχει πληγώσει,μουδιάσει,αποδιορ γανώσει...Σαν εικόνα έχω την εξής:όταν έρχεται τυφώνας για πρώτη φορά όλοι τρέχουν πανικόβλητοι...κάποιοι θα αυτοσχεδιάσουν και θα σωθούν..κάποιοι άλλοι,σαν κοπάδι θα τρέχουν ο ένας πίσω απ'τον άλλον και κάποιοι απ'αυτούς θα σωθούν...απ'αυτούς που θα σωθούν οι περισσότεροι θα φτιάξουν τέτοια κτήρια ώστε ο επόμενος τυφώνας να μην τους βρει απροετοίμαστους..Παραβλέπο υν μες στην πλάνη τους ότι το μέγεθος κάθε τυφώνα διαφέρει..Ως έτσι είναι πάντα εκτεθειμένοι,όπως όλο το κοπάδι...Τους αυτοσχεδιαστές δεν τους φοβάμαι,τους χαίρομαι και διδάσκομαι απ'αυτούς...Εύχομαι να έγινα κατανοητή...:unsure:
Οχι ,δεν εγινες κατανοητη...
-
- Όταν ο ¶λβιν Τόφλερ εκλήθη από το Ρόναλντ Ρήγκαν σαν μελλοντολόγος και ρωτήθηκε τι χρειάζεται να κάνουμε για να επικρατήσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο αυτός απάντησε πως είναι μονόδρομος η υπερδύναμη να παρέχει απρόσκοπτα και αφιλοκερδώς κάθε υπηρεσία της στους ανά τον κόσμο αναξιοπαθούντες. Φυσικά και εκδιώχθηκε άρον άρον από τον Πρόεδρο με την περίφημη ατάκα Και τι θα γίνουμε εμείς?, οι κοπτοραφτούδες των άλλων?
- Όταν το τσουνάμι αφάνισε νησιά ολόκληρα είχε επισημανθεί πως σχεδόν όλα τα ελεύθερα θηλαστικά και πτηνά την είχαν κάνει προς βουνό μεριά και ελάχιστα απ'αυτά υπέστησαν τις συνέπειες.
Κάπου ανάμεσα βρίσκεται η απάντηση. Η φύση ποτέ δεν μας εκπαίδευσε να είμαστε τιμωροί και η εκδίκηση, όπως και όλα τα άλλα κάποια στιγμή γίνεται μπούμερανγκ. Η ενοχή και η τιμωρία γρήγορα θα μας χτυπήσουν την πόρτα, όχι τόσο από αυτούς
Θεωρώ πως αφού δεν είμαι τόσο ικανός το καλό μόνο να μοιράζω, γιατί να προσπαθήσω το άσχημο? Επειδή έχω ανάγκη μεγάλη να φανώ και γώ ο άσημος και επειδή το κακό είναι προσιτό και ενδεικνυόμενο από τον περίγυρο? Μην ασπάζεστε την ασχήμια, κοιτάξτε μέσα σας.
Θα συμφωνήσω με την ταδε εφη στο Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως...., περίπου το ίδιο έγραψα παραπάνω με το realtime. Πέραν αυτού καμιά άλλη διατριβή στο θέμα δεν αξίζει.
Κι'όποιος αδερφός δεν συμφωνεί
ας έρθει να μου δώσει ένα φιλί
---------------------------------Δ. Σαββόπουλος
Φιλιά :love:
-
Quote:
Originally Posted by
melit
Ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανοιξει και η συζήτηση απ' ό,τι βλέπω έχει φουντώσει! Ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου...
Ας υποθέσουμε ότι έχω μια καλή φίλη. Όλα καλά για χρόνια, εγώ τη στηρίζω, αυτή με στηρίζει. Ποτέ δεν έχουμε κάνει κακό η μία στην άλλη. Κάποια στιγμή με προδίδει και η πληγή είναι βαθιά. Γιατί είμαι κακιά εγώ αν αποφασίσω να της ανταποδώσω τα ίσα, ενώ εκείνη όχι που έκανε κακό σε πρώτο χρόνο σε κάποιον που δεν την είχε πειράξει ποτέ? Ποιος έχει το "κακόμετρο" και αποφαίνεται ότι όποιος εκδικείται (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που του έχει ήδη κάνει) είναι χειρίστου είδους άνθρωπος ενώ όποιος κάνει κακό σε πρώτο χρόνο (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που δεν τον έχει προηγουμένως πειράξει) είναι ΟΚ?
Συμφωνώ πως ότι σπείρεις φυσικά και θα το θερίσεις,αλλά μου ήρθε κάτι αυθόρμητα στο μυαλό όταν διάβασα την δημοσίευση σου.Σου κάνει το κακό αλλά όταν της κάνεις και εσύ είσαι στην ίδια μοίρα με εκείνη.Στην ίδια θέση,και χάνεις δίκιο σου.Πως μπορείς μετά να μιλάς ότι σου κάναν κακό και να γκρινιάζεις και να λές ότι αδικήθηκες όταν και εσύ κάνεις κακό στον άλλον;;;Είσαι και γίνεσαι το ίδιο με τον άλλον.Βέβαια άνθρωποι είμαστε και έχουμε τις αδυναμίες μας και εκείνη την στιγμή παρασυρόμαστε,αλλα δυστυχώς αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα. :(
-
Βρε παιδιά όλη η κακία του κόσμου μέσα σε μας εδώ είναι συγκεντρωμένη; Δε λέω, άνθρωποι είμαστε με αισθήματα και έχουμε ανάγκη να εκτονωθούμε, να γιατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό μας κλπ. Αλλά εάν συνεχίζουμε να θέλουμε να κάνουμε ανάλογο κακό σε αυτόν που μας πλήγωσε, μας τσάκισε, ξεφτύλισε, σε τι διαφέρουμε απ αυτόν; Μήπως τότε και εμείς είμαστε ανάλογοι; Μήπως τελικά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όταν πληγώνουμε εμείς όλα είναι καλά, όταν όμως μας την κάνουν τότε δεν είναι; Τα "μπουμπούκια" που θέλουμε να...τσακίσουμε σε τι φταίνε εάν εμείς είμασταν στραβοί; Είμαστε μεγάλα παιδιά ή μας αρέσει να παριστάνουμε τα ανήλικα και πληγωμένα παιδάκια επειδή έχουμε ανάγκη από χάδια και αγκαλιές; Μήπως τελικά δεν είμαστε σε θέση να δούμε και αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και ψάχνουμε για δικαιολογίες;
Απλά εκφράζω δυνατά τις σκέψεις μου και κρίνοντας από τις ακρεές απόψεις αρκετών αναρωτιέμαι που υπάρχει διαφορά μεταξύ θύτη και θύματος. Έχει κανείς από τους αιμοβόρους απάντηση ειλικρινή σε αυτά που ρωτάω;
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
Οχι ,δεν εγινες κατανοητη...
Αυτοσχεδίασε και άσε το κοπάδι να τρέχει πίσω "από περσινά ξυνά σταφύλια"!!!
αλλά νομίζω πως το ακόνι που έχεις για μυαλό κάτι έπιασε..έ?:unsure:
-
Παρακαλώ οι προσωπικές διαφωνίες να λύνονται με προσωπικά μηνύματα και όχι στο φόρουμ.
Φιλικά,
Φωτεινή
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Παρακαλώ οι προσωπικές διαφωνίες να λύνονται με προσωπικά μηνύματα και όχι στο φόρουμ.
Φιλικά,
Φωτεινή
:love::embarrest:love:Αν και δεν έχω κάτι προσωπικό...
-
Μόνο ψυχοφθόρα συναισθήματα μπορούν να δημιουργήσουν την πράξη της εκδίκησης. Η οποία σαν απότελεσμα έχει συνήθως τύψεις και αίσθημα κενού. Η εκδίκηση είναι μιά πράξη θυμού. Ο θυμός είναι ένα αίσθημα που δρα παρορμητικά. Όταν οι κινήσεις μας είναι παρορμητικές συνήθως είναι λανθασμένες και τα αποτελεσματα είναι αντίθετα των προσδοκιών μας.
-
Quote:
Originally Posted by
ArialMind
Μόνο ψυχοφθόρα συναισθήματα μπορούν να δημιουργήσουν την πράξη της εκδίκησης. Η οποία σαν απότελεσμα έχει συνήθως τύψεις και αίσθημα κενού. Η εκδίκηση είναι μιά πράξη θυμού. Ο θυμός είναι ένα αίσθημα που δρα παρορμητικά. Όταν οι κινήσεις μας είναι παρορμητικές συνήθως είναι λανθασμένες και τα αποτελεσματα είναι αντίθετα των προσδοκιών μας.
Διαφωνώ. Αν σχεδιάζω μια πράξη εκδίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια, σίγουρα δεν διακατέχομαι από θυμό και ούτε δρω παρορμητικά.
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Διαφωνώ. Αν σχεδιάζω μια πράξη εκδίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια, σίγουρα δεν διακατέχομαι από θυμό και ούτε δρω παρορμητικά.
συμφωνω με τον αγαπητο Μητσακο,και εκει που δεν θα το περιμενει ....οσο αφορα εμενα θα τον εκδικηθω..
-
Συμφωνώ. Εγώ αναφέρθηκα στην παρορμητική εκδίκηση που νομίζω ότι υψίσταται, όπως και αυτό που περιέγραψες. Μόνο που για μένα αυτο μεταφράζεται ως κακία.
-
Quote:
Originally Posted by
ArialMind
Συμφωνώ. Εγώ αναφέρθηκα στην παρορμητική εκδίκηση που νομίζω ότι υψίσταται, όπως και αυτό που περιέγραψες. Μόνο που για μένα αυτο μεταφράζεται ως κακία.
Ή ετεροχρονισμένη απόδοση δικαιοσύνης.
-
Μη δηλητηριάζετε την ψυχή και κατά συνέπεια το σώμα σας με αρνητικές σκέψεις..
Μπορείτε να αγαπάτε??
Ακόμη και αυτόν που σας έκανε κακό?? Αυτό, θα τον κάνει να εκδικηθεί μόνος του τον εαυτό του για το κακό που προκάλεσε.. Με οποιονδήποτε τρόπο..
:love::love::love::love::love:
-
Aπό την άλλη πλευρά, υπαρχει κ η θεωρία που λέει πως ότι κάνεις στη ζωή (είτε καλό είτε καλό) σου επιστρέφεται πίσω στο τριπλάσιο. Oπότε μπορείτε κάποιοι να βασιστείτε στην "άνωθεν απονομή δικαιοσύνης". :wacko:
Mε αυτόν τον τρόπο κ τις διαδικασίες κ τα σενάρια αποφεύγει κανείς, αλλά κ βλέπει τελικά αν είχε αυτός το δίκιο ή ο άλλος.!! :toung:
Πιάνει!! :blink:Aλήθεια!! :bigsmile:
:toung:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Μα αν σχεδιάζεις για χρόνια ένα κακό τα συναισθήματά σου δεν γεμίζουν μανιασμένη κακία?Αυτό δεν είναι φθορά σε ό,τι καλό?
-
Quote:
Originally Posted by
getzaki
Μη δηλητηριάζετε την ψυχή και κατά συνέπεια το σώμα σας με αρνητικές σκέψεις..
Μπορείτε να αγαπάτε??
Ακόμη και αυτόν που σας έκανε κακό?? Αυτό, θα τον κάνει να εκδικηθεί μόνος του τον εαυτό του για το κακό που προκάλεσε.. Με οποιονδήποτε τρόπο..
:love::love::love::love::love:
πολυ χριστιανικό μου κανει αυτό, και δεν ξερω και κατα πόσο έχει εφαρμογή στον ανθρωπο.
Η δική μου αποψη είναι, πως αυτος που έκανε κακο θα το ξανακάνει και χωρις καμία συστολή γιατι αυτο που εισεπραξε είναι το ότι , και έκανε αυτο που ήθελε με τον τρόπο που ήθελε, και συνέπειες δεν είχε για την πράξη του. Είμαι επίσης σίγουρη πως αν καποια στιγμή προκύψει να έρθει η τιμωρία απο μόνη της , δεν θα μπορεσει ποτε να το εκλαβει σαν τιμωρία αλλα σαν μια κακοτυχία ή δυστυχία δική του και δεν θα το συνδιασει ποτέ με την αντίστοιχη δική του παλια συμπεριφορα σε σένα. Αυτοι οι ανθρωποι συνήθως ειναι αυτοι που το ΕΓΩ τους ειναι τοσο εντονο που δυσκολα μπορουν να δουν ΕΣΕΝΑ σε καθε περίπτωση.
-
Quote:
Originally Posted by
ZORZETA
πολυ χριστιανικό μου κανει αυτό, και δεν ξερω και κατα πόσο έχει εφαρμογή στον ανθρωπο.
Η δική μου αποψη είναι, πως αυτος που έκανε κακο θα το ξανακάνει και χωρις καμία συστολή γιατι αυτο που εισεπραξε είναι το ότι , και έκανε αυτο που ήθελε με τον τρόπο που ήθελε, και συνέπειες δεν είχε για την πράξη του. Είμαι επίσης σίγουρη πως αν καποια στιγμή προκύψει να έρθει η τιμωρία απο μόνη της , δεν θα μπορεσει ποτε να το εκλαβει σαν τιμωρία αλλα σαν μια κακοτυχία ή δυστυχία δική του και δεν θα το συνδιασει ποτέ με την αντίστοιχη δική του παλια συμπεριφορα σε σένα. Αυτοι οι ανθρωποι συνήθως ειναι αυτοι που το ΕΓΩ τους ειναι τοσο εντονο που δυσκολα μπορουν να δουν ΕΣΕΝΑ σε καθε περίπτωση.
Ναι αλλα πιστευεις οτι θα μπορουσαν τετοιοι ανθρωποι να ειναι ποτε τους ευτυχισμενοι? οσα καλα κι αν τους τυχαιναν.....εγω νομιζω πως οχι
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Ναι αλλα πιστευεις οτι θα μπορουσαν τετοιοι ανθρωποι να ειναι ποτε τους ευτυχισμενοι? οσα καλα κι αν τους τυχαιναν.....εγω νομιζω πως οχι
η ευτυχία για τον καθένα μας ειναι πολύ σχετική. εχει να κανει πολύ με την ποιότητα του ανθρωπου. την διαφορα αυτη μπορει εσυ να εισαι σε θέση να την διακρίνεις, και εσυ επίσης, ακριβως επειδη εισαι σε θεση να την διακρίνεις δεν θα έφτανες ποτε σε σημειο να συμπεριφερθεις κατα αυτον τον τρόπο.
-
Quote:
Originally Posted by
ZORZETA
Καλημέρα!!!!
Θρησκευόμενη είμαι, αλλά θρησκόληπτη όχι.
Σας είπα την άποψή μου για το θέμα.
Είναι τρόπος ζωής για μένα πλέον, να λειτουργώ έτσι: Αγαπώντας τους πάντες και τα πάντα.. Και έχω την ψυχή και τη συνείδησή μου καθαρή από μικρόβια του τύπου εκδίκησης κλπ.
-
Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή των ιχθύων...πολύ απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και να θέλεις να αυτομαστιγωθείς...αν πιάσει βέβαια...;):toung:
-
Quote:
Originally Posted by
getzaki
Καλημέρα!!!!
Θρησκευόμενη είμαι, αλλά θρησκόληπτη όχι.
Σας είπα την άποψή μου για το θέμα.
Είναι τρόπος ζωής για μένα πλέον, να λειτουργώ έτσι: Αγαπώντας τους πάντες και τα πάντα.. Και έχω την ψυχή και τη συνείδησή μου καθαρή από μικρόβια του τύπου εκδίκησης κλπ.
καλη σου μέρα.
Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικα. Την αποψή μου είπα, στηριζόμενη σε μια άλλη τοποθέτηση που εχει εκφραστει στο forum που συμπτωματικά ανήκει σε σένα.
Ο καθένας μας προσπαθεί με το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, και επιλέγει την συμπεριφορά που του ταιριάζει καλύτερα. Αυτό είναι σεβαστό απο τον οποιοδήποτε νομίζω, που καταννοεί την διαφορετικότητα της αντίληψης και της εκφρασης του καθε ενός απο μας.
φιλικα Γεωργία.
-
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή των ιχθύων...πολύ απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και να θέλεις να αυτομαστιγωθείς...αν πιάσει βέβαια...;):toung:
Σωστήήηηηηηη....!!!!! :toung::toung:
όταν δε τους πάρεις χαμπάρι... αρχίζουν να "ψαροτρέμουν" κ έχει πολύ πλάκα!! :laugh::laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
VerneigungVerneigungVerneigung [Παρ' οτι τ' αγαπαω πολυ τα ψαρακια.... ξεροτηγανισμενα ή ακομη και στη σχαρα!!!:toung:]
-
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
Nαι τι να σου πω...αυτα δεν ξερουν τι κανουν γιατι το κανουν , αν ειναι καλο η κακο αυτο που κανουν..γενικως ανερματιστα ,αμφιταλαντευομενα και ακρως επικινδυνα βεβαιως βεβαιως...:toung::toung: