Δεν θα επιμείνω άλλο.Έτσι είναι,αν έτσι νομίζετε.
Printable View
O καθενας με την γνωμη του
Αμα με ενδιαφερε αποκλειστικα η γνωμη του καθε τριτου η τριτης που καθεται και συμπληρωνει πανω στην γνωμη σου δεν θα σε ειχα καν ρωτησει εξαρχης αγαπητηQuote:
Να διαβάσεις το σχόλιο της Zour που το΄πιασε
Αλλα επειδη εσυ εθεσες πρωτη αυτη τη γνωμη χωρις να πεις λεπτομερειες για αυτο και εγω απευθυνθηκα σε σενα
Οπως ειπα καλη σου χρονια και καλη σου τυχη :biggrinsanta:
.... Και συμφωνώντας με την v488 σε αρκετά σημεία θα προσθέσω πως και από φαινομενολογική θέση, η ατομική μας συνείδηση συγκροτείται οπωσδήποτε και από τις γνώμες/θέσεις/φιλοσοφία των ατόμων που μας περιβάλλουν. Αυτό που ο Husserl ονομάζει "Lebenswelt" δηλ. Ζωτικό Κόσμο, που θα υφίσταται ακόμα και όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε.
Η μπορει να το δεις εσυ μεγαλωνοντας...
αφου ερωτας για σενα = με εγωισμο συμφωνα με την δικιες σου εμπειριες ως τωρα...
και οπως ειπα ο καθενας εχει την γνωμη του ασχετα την ηλικια
σου αρεσει η δεν σου αρεσει αυτο...για αυτο ας μην το χαλασουμε μερες γιορτινες παρα μονο να σεβαστουμε και την αντιθετη γνωμη
Αρχικά Καλή Χρονιά σε όλους!!!Εν συνεχεία να επανέλθω στο θέμα. Είχα καιρό να μπω και διάβασα μαζεμένες τις απόψεις σας! Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες απαντήσεις που μου έκαναν εντύπωση, ούτε θα χρησιμοποιήσω παραθέσεις αυτή τη φορά. Θα σχολιάσω μια γενική θεώρηση που βγήκε από κάποιες απαντήσεις και "άναψε τα λαμπάκια μου", τα όποια σημειωτέον ανάβουν και σπάνια!!
Να επισημάνω αρχικά ότι σαν άνθρωπος απολαμβάνω την πολυφωνία και τις διαφορετικές απόψεις και δεν μπαίνω στην διαδικασία ούτε να αποδείξω την ανωτερότητα των επιχειρημάτων μου ή των απόψεών μου, ούτε να προκαλέσω κανένα να τις υιοθετήσει. Το θέμα όμως που συζητάμε πιστεύω ότι δεν αγγίζει μόνο εμένα αλλά δυστυχώς πολλούς από μας.
Είναι αξιωματικά γνωστη η διαφορετικότητα των ανθρώπων και η κατηγοριοποίηση αυτών σε ομάδες ανθρώπινο βοήθημα. Αυτό που με τρέλανε ήταν ο απόλυτος τρόπος που κάποιοι κατηγοριοποίησαν εμένα και τους υπόλοιπους που είχαν ή έχουν εμπλακεί σε μια τέτοιου είδους σχέση ως ανήθικα ή άτομα κατώτερης νοημοσύνης.
Η ηθική όπως όλοι γνωρίζουμε είναι κοινωνικό δημιούργημα και δεν αποτελεί σταθερά. Η ανθρώπινη νοημοσύνη επίσης αποτελεί ανέξαντλητο εδάφιο για τους επιστήμονες και την στιγμή που γράφω δεν έχει βρεθεί ακόμα ολοκληρωμένο σύστημα αποκρυπτογράφισής της. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με αυτές τις έννοιες λοιπόν.
Προσωπικά δεν ενοχλήθηκα από τον χαρακτηρισμό της ανήθικης ή της ηλίθιας αλλά από την ευκολία που υπάρχει στο να γίνουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί για ένα θέμα που υπάρχει τόσο συχνά γύρω μας. Για να μην παρεξηγηθώ όμως, ούτε εγώ είμαι υπέρ των ερωτικών τριγώνων, τα οποία σίγουρα δεν είναι υγιείς σχέσεις (εξαίρεση η περίπτωση των "τρίο/+" που υπάρχει κοινή συναίνεση- αλλά αυτό ίσως συζητηθεί σε άλλο θέμα ή στο Cosmopolitan). Ομώς συμβαίνει. Και δεν συμβαίνει πάντα ούτε επειδή κάποιοι έχουν το μυαλό στα σκέλια, ούτε επειδή έχουν κουκούτσι μυαλό.
Ας μην χαρακτηρίζουμε τα πάντα τόσο επιφανειάκα και απόλυτα. Και μην ξεχνάμε ότι η διαφορετικότητα στους ανθρώπους είναι αυτή που ομορφαίνει τη ζωή μας. Ας κάνουμε μια επιπλέον προσπάθεια να την κατανοήσουμε!!
Εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα υγεία, υγιείς σχέσεις και υγειή μυαλά!!
Γεια σας και καλή χρονιά!!! :bigsmile:
Όσον αφορά την αντίληψη ότι ο έρωτας είναι εγωιστικό συναίσθημα έχω να προσθέσω το εξής:Αρχικά, όπως όλοι ξέρουμε και έχουμε ζήσει,νιώθουμε έλξη για έναν άνθρωπο γιατί μας τράβηξαν κάποια πράγματα σ΄αυτόν και θέλουμε να τον πλησιάσουμε.
Όταν ερχόμαστε κοντά, αν κι εκείνος βρίσκει όμορφα πράγματα σε μας πιθανώς να νιώθει την ίδια έλξη που νιώθουμε και μεις.Γίνεται λοιπόν μια πολύ γλυκιά ανταλλαγή ενέργειας που ρέει ταυτόχρονα μέσα σε μας και στο άλλο πρόσωπο.Θέλουμε να ήμαστε ώρες μαζί, αγκαλιά στα παγκάκια,γλυκά τηλέφωνα κτλ και όλοι νιώθουν αυτό που λέμε έρωτα.
Ήμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε τον δικό μας άνθρωπο και μόνο μαζί του μπορούμε να πορευτούμε με δύναμη στη ζωή.
Τι γίνεται όμως όταν γνωριζόμαστε καλύτερα;;;;;;;;
Ανακαλύπτουμε πράγματα που πιθανώς να μην μας πολυαρέσουν και τότε η ενέργειά μας δεν έχει την ίδια διάθεση με πριν να διαχέεται γλυκά (είναι το σημείο που αρχίζει να λειτουργεί το ΄τι ζητάω, με τι είμαι ευχαριστημένος, πως μου φέρεται, τι δώρο μου πήρε στη γιορτή κτλ).Το άλλο πρόσωπο το νιώθει αυτό και αλλάζει χωρίς να το καταλαβαίνει και η δική του ενέργεια απέναντί μας.Αυτό φυσικά γίνεται τις πιο πολλές φορές ασυνείδητα.Αν λοιπόν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στη ροή της ενέργειας ανάμεσά μας όλα πάνε περίπατο.Ενώ μπορεί να υπάρχει έλξη και μαγνητισμός ξαφνικά δεν ήμαστε ευχαριστημένοι από τη σχέση μας.
Εδώ έρχεται ο εγωισμός που λέει ότι εφόσον έχω σχέση θέλω αυτά και αυτά και αυτά λαι όλο ζητάμε.Το λάθος είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε ότι γουστάρουμε εμείς για να ικανοποιούμε το εγώ μας αλλά να δεχόμαστε με χαρά ότι καλό και γλυκό μας παρέχει ο άλλος σύμφωνα με τις ψυχικές και υλικές του δυνατότητες.Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη για το θέμα:icon_redface:
Συγνώμη αν σας κούρασα
Καλή χρονιά σε όλους!!!
Διάβασα τις απόψεις σας... άλλες με βρίσκουν σύμφωνη άλλες πάλι όχι... όπως πολλά τα καταλαβαίνω και άλλα πάλι όχι. Σίγουρα το θέμα του ερωτικού τριγώνου είναι ανεξάντλητο... όσες και οι τέτοιου είδους σχέσης που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν... η κάθε άποψη που κατατίθεται διέπεται απο την οπτική γωνία του κάθε ατόμου που είναι ανάλογη της συναισθηματικής του καταστασης που είναι σε διαρκή εξέλιξη. Είναι πολυ σημαντικό να ακούγονται οσο το δυνατόν περισσότερες...
θα ήθελα με την σειρά μου να θέσω ένα ερώτημα ή αλλιώς μια απορία μου... "Όταν δύο άτομα (που βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία σχέσης) κάθε φορά που πλησιάζονται και διαπιστώνουν οτι όλο αυτό είναι υπαρκτό και μοναδικό, ο δεσμευμένος της σχέσης απομακρύνεται για να μην διαλύσει την ήδη υπάρχουσα ρουτινιασμένη σχέση του?"
Καλή χρονιά και σε'σένα!
Η ρουτινιασμένη σχέση που πλέον δεν λέει… δλδ δεν έχει πιά τίποτε ζωντανό, πέρα από την άψυχα επαναλαμβανόμενη συνήθεια ΔΕΝ είναι σχέση.
Ως τόσο, εμείς τι κάνουμε γι'αυτό?
Επισημαίνουμε στο ταίρι μας την σκουριά και προσπαθούμε για refresh με νέες προτάσεις και προσπάθειες ή απλά παρατηρούμε? :embarrest
Όταν αυτά τα άτομα που είναι σ' αυτήν την σχέση, στην οποία δεν υπάρχει ερωτική επαφή χρόνων και δεν το κουβεντιάζουν... τι μπορεί να σημαίνει? και μένουν σ αυτήν την σχέση?
Πολύ δύσκολη κατάσταση :embarrest
και πολύ εύκολη απάντηση!
Βρίσκεται ήδη μέσα στην καρδιά σου που λαχταρά!
χαχαχα τωρα αν σου πω δεν κατάλαβα?
Χωρις να θελω να δικαιολογησω κανεναν και καμια συμπεριφορα, θα παρατηρησω οτι, οι φθαρμενες απο καθε αποψη σχεσεις, οταν ειναι μακροχρονιες και με κοινες υποχρεωσεις του ζευγαριου, δεν διαλυονται ευκολα. Λογοι, πολλοι γνωστοι και τετριμμενοι: τα παιδια, τα οικονομικα, το οικογενειακο-κοινωνικο περιβαλλον κλπ.
Το πως αντιμετωπιζει ενα ζευγαρι την σχεση του, κι αν εχει το κουραγιο να την αντιμετωπισει, αφορα το εκαστοτε ζευγαρι παντα.
Εμεις απλως θεωρητικολογουμε.
Και το να κατανοουμε -ασχετα με το αν εμεις θα πραταμε αντιθετα- τις ανθρωπινες αδυναμιες, μας κανει περισσοτερο ανθρωπους.:bigsmile: :bigsmile:
Καλώς ή κακώς πολλοί από μας ζούμε με μία περίεργη πεποίθηση ότι θα είμαστε για πάντα εδώ. Βλέπεις κάποιους με τελματωμένες όχι μόνο σχέσεις αλλά και ζωές, να συνεχίζουν, χωρίς καμμία αλλαγή, όλο αυτό που τους οδήγησε στο τέλμα. Ότι κι αν είναι αυτό. Φυσικά γκρινιάζουν, αλλά τίποτα πέρα απ' αυτό.
Κάποια στιγμή τους τυχαίνει - όχι σ' όλους - κάτι καινούργιο, που τους θυμίζει πως είναι να ζεις πραγματικά, και τότε, πάλι κάποιοι απ' αυτούς, υποκείπτουν στην εξαπάτηση του συντρόφου τους. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν γίνεται απλά ή χωρίς ενοχές. Γίνεται όμως, γιατί υπάρχει πάντα η ανάγκη να ζεις, να αισθάνεσαι, να έχεις κάτι να περιμένεις.
Θα συμφωνήσω με την starfish όσον αφορά τους λόγους που κρατούν τους περισσότερους καθηλωμένους σε σχέσεις που δεν έχουν να δώσουν τίποτα πια. Θα συμπληρώσω μόνο πως η ηθική, όποια κι αν είναι αυτή, είναι συνήθως απόρροια του κοινωνικού κατεστημένου, και αυτό διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό. Υπάρχουν κουλτούρες, που όχι μόνο το τρίγωνο θεωρείται φυσιολογικό αλλά και το τετράγωνο κ.τ.λ.:bigsmile:
Η λέξη "ρουτίνα" είναι συνώνυμη της λέξης "συνήθεια". Σε όλους μας είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από τις συνήθειες μας. Αυτό που πιστεύω πάντως είναι ότι κανείς δεν χωρίζει (οποιασδήποτε διάρκειας σχέση) επειδή του το ζήτησε ή τον πίεσε το τρίτο πρόσωπο αλλά για προσωπικούς του λόγους. Και η εμπλακή του σε παράλληλες σχέσεις είναι το πρώτο βήμα σε κάτι που έχει συνειδητοποιήσει αλλά ίσως δεν έχει παραδεχτεί.
επιτέλους βρέθηκε τι φταίει για τα ενοχικά τρίγωνα...
η άτιμη κοινωνία μας και η χώρα που διαμένουμε...
χαχαχαχα μήπως να αλλάξουμε χώρα?
Κανουμε σαν να ανακαλυπτουμε ξανα την Αμερικη!!
Εμεις -λογω ηλικιας!:toung: - ειμαστε οι καινουριοι στο γηπεδο. Το γηπεδο υπαρχει χιλιαδες χρονια.
Το να αναρωτηθουμε για την ιστορια του γηπεδου, την κατασκευη, το υπεδαφος κλπ. ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε.
ΝΑ το γκρεμισουμε ειναι αδυνατον.
Μικροεπεμβασεις μονο για την τιμη των οπλων. Καθενας κι ενα λιθαρακι απο την προσωπικοτητα του!
Ζητω η ποικιλοτητα.......:bigsmile: :bigsmile:
Και καλά μπήκαμε στη μέση μιας σχέσης ή ανακαλύψαμε ότι ο άνθρωπος μας έχει παράλληλη σχέση...
Έχετε σκεφτεί πώς θα αντιδρούσατε στη συγκεκριμένη περίπτωση;;:unsure:
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του κερατωμένου θα χώριζα,όχι επειδή δεν μπορώ να συγχωρήσω το κέρατο αλλά επειδή πλέον δε θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ....Στην περίπτωση που ήμουν το τρίτο άτομο απλά θα ντρεπόμουν πολύ...Μπορεί να τον αγαπούσα όσο τίποτε άλλο αλλά αν το μάθαινε η κοπέλα του θα αισθανόμουν πολύ άσχημα,δε θα μπορούσα να την αντικρίσω...:sad:
(Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν στην περίπτωση που η κοπέλα του θα μου είχε κάνει κάτι παρόμοιο όσο ήμουν εγώ μαζί του...;) Μην παέι χαμένος ο ωροσκόπος και η Σελήνη στο Σκορπιό :bigsmile: )
:laugh: :laugh: :laugh:
Αυτό που λες μου θυμίζει την φράση: "Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου, δικά μου!!!!!" :toung:
λοιπον.................εχουμε και λεμε..εγς δεν εχω απατησει ποτε!:noworry: απο οτι ξερω δεν με εχουν απατησει κιολας:amuse: οποτε μπορω να πω οτι ειμαι περιφανη για τις μεχρι τωρα σχεσεις μου.πριν λιγο καιρο ομωσ μου την επεσε (ψυχρα οπως λεμε) το παλικαρι(λεμε τωρα)που τα εχει εδω και 2χρονια μια παιδικη μου φιλη:sick: .εεελεεοςςςςς????αυτο ειπα κ γω και αφου του ριξα ενα ωραιοτατο βρισιδι τον αφισα με το τσιου τσιοθ στο χερι......η αντρικη ξεφτιλα σε ολο τησ το μεγαλειο!!!!!!!!:mad:
Καλά μιλάμε αυτό πρέπει να είναι το χειρότερο ερωτικό τρίγωνο :wacko:
Γιατί εκτός των άλλων είναι και η θέση σου δύσκολη όσον αφορά τη φίλη σου...:cry:
Της το λες για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει ή την αφήνεις στην άγνοιά της και ξεκαθαρίζεις εσύ όσα θέλεις μαζί του;;;:unsure:
Αρκεί η φίλη να έχει εμπιστοσύνη στην άλλη φίλη γιατί μπορεί άνετα να γυρίσει μπούμερανγκ και να ισχυριστεί ο "φίλος" ότι εκείνη εκανε την κίνηση αυτή! Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει εμεπιστοσύνη ... ειδικά όταν η φιλία είναι τόσων χρόνων και υπάρχει δέσιμο. Ουκ ολίγες φορές έχουν χαλάσει πολύχρονες φιλίες για τέτοιους λόγους... Εδώ χαλάνε για ασήμαντα πράγματα... πόσο μάλλον σε μια τέτοια περίπτωση!:wacko:
Πολύ δύσκολη περίπτωση η συγκεκριμένη...:worried:
Σε μια παρόμοια ιστορία που είχε αντιμετωπίσει μια καλή μου φίλη με το αγόρι μιας φίλης της και μου είχε ζητήσει την άποψή μου,ειλικρινά δεν ήξερα τι να της πω....
Τελικά η συγκεκριμένη δεν άντεξε και της το είπε (μάλλον κι εγώ αυτό θα έκανα αν ήταν πολύ καλή μου φίλη) και η κοπέλα χώρισε.
Αντί,όμως,να ευχαριστήσει τη φίλη μου που της άνοιξε τα μάτια,αυτό που της είπε ήταν: "Γιατί μου το είπες;Αφού δεν τον ήθελες γιατι δεν απομακρυνόσουν απλά από αυτόν;Αν δε μου το είχες πει τώρα θα ήμουν ακόμα μαζί του και μάλιστα πολύ χαρούμενη..."
Μετά από αυτήν την ιστορία σκέφτηκα ότι σε μια παρόμοια κατάσταση θα το έλεγα μόνο αν η κοπέλα ήταν πραγματική φίλη-κολλητή.Αν όχι,μάλλον θα το έκρυβα και θα ξεκαθάριζα με εκείνον όσα ήθελα,γιατί τελικά βρίσκεις το μπελά σου....:wacko:
Εννοείται ότι σε καμμία περίπτωση δε θα σκεφτόμουν το γεγονός να γίνω ο τρίτος της σχέσης!!!
Γενικά δεν μπορείς να εμπιστευτείς πλέον ακόμη και τις καλύτερες σου φίλες! Είναι τέτοια η εποχή και ίσως είναι και η γυναικεία φύση, η απρόβλεπτη, που εκεί που πας να σώσεις μια κατάσταση και να ανοιξεις τα μάτια σε κάποιον-α, βρίσκεις και τον μπελά σου! Διότι πλέον λένε "γυναίκα είσαι, κούνησες την ουρά σου για να γίνει αυτό που έγινε". Και άντε να αποδείξεις το αντίθετο. :wacko:
Τέτοιες καταστάσεις επιβάλλουν προσοχή και πολύ σκέψη προτού γίνουν οι "αποκαλύψεις". Στις μέρες μας πλέον, μήπως να έχουμε και κοριούς πάνω μας για να έχουμε και αποδεικτικά στοιχεία;;;; :blink:
Δηλαδή έλεος... κάνεις το καλό και βγαίνεις και ο φταίχτης από πάνω!
Ωραιααααα!Πειτε μου μονο που παει αυτη η κοινωνια?Χανομαστε σας λεω :bigsmile: .Δεν θα ησυχασουμε ποτε ως νεοι ανθρωποι?Αρχιζω και απογοητευομαι ειδικα απο οσα ακουω και βλεπω τελευταια..οι φιλιες χρονων χαλανε,ο ενας κερατωνει τον αλλον,αλλοι παιζουν απλα,τι γινεται?:worried: Γιατι να μπω στην διαδικασια να απατησω τον αλλον?ειμαι με καποιον γιατι τον γουσταρω και γουσταρω την φαση εαν δεν μου αρκει ή γουσταρω αλλον,θα χωρισω!!Γιατι ο αλλος θα πρεπει να εχει φαγουρα στο κεφαλακι του καθε φορα που εγω βγαζω τα ματια μου?Δεν θα ηθελα να βιωσω την φαση αυτη με τιποτα.Και αν ο βρωμιαρης και λιγουρης γκομενος της φιλης μου με ζαχαρωνε θα το ξεκοβα με την πρωτη,θα τον εβριζα και μετα θα εμπαινα στο τρυπακι ¨να το πω ή να μην το πω στην ....¨.Αν δεν το έλεγα θα εσκαγα,θα ενιωθα ασχημα,θα σκεφτομουν οτι αφου την επεσε στην φιλη της γκομενας του δεν του ειναι καθολου δυσκολο να το κανει και σε μια αγνωστη,αρα θα ηθελα να ξερει με ποιον εχει να κανει.Εαν ομως της το ελεγα και ειχα την απαντηση που ειχε η φιλη της αγαπητης Σκυλοροκ ;) ,ε τοτε θα την εβριζα και αυτη,θα της ελεγα οτι ο,τι τραβαει καλως τα τραβαει και ειναι αξια της μοιρας της εχοντας τετοιο κουφιο κεφαλι..ε μα τα θελει ο οργανισμος της για να μην πω κατι αλλο..Τα ειπα και ηρεμησα.Ευτυχως ξεσπασα εδω και δεν πηρα τον Νικο μου (χωρισαμε προσφατα)..αχ Νικομ Νικομ :cry: !!
ετσι ακριβωσ σκεφτηκα και γω skylorock μου και δεν της ειπα τπτ....εξαλλου η σιγγεκριμενη κοπελα ξερει καλα οτι το αγορι τησ δεν ειναι κ απο τα πιο πιστα!αλλα δεν διχνει να την πολυενδιαφερει,δηλωνει ευτυχισμενη και αφου ειναι ετσι δεν εχω εγω σκοπο να χαλασω την ''ευτυχια''τησ αυτη!!:noworry: εξαλλου ειμαι 100% σιγουρη οτι στο τελοσ θα εβγαινα εγω η κακια τησ υποθεσης.το μονο που εκανα ειναι να τον σκυλοβρισω και απο τοτε να μην του προσφερω ουτε καν το βλεμμα μου.ξερετε ομωσ κατι?αν ερθει ηιδια και με ρωτησει αν μου την επεσε ποτε αυτος εγω θα τα ξερασω ολα,γιατι αλλο ειναι να της κρυβω κατι και αλλο να την φλωμονω στα ψεματα.....και απο κει και περα ασ κανει οτι θελει!!!!!!!!!!!!
εμεις απισημα χωρισαμε πριν 3 μηνες αλλα μεχρι και πριν κανα μηνα ημασταν μαζι(ανεπισημα)!!γιατι βλεπεις αυτο που μασ εκανε να φτασουμε στον χωρισμο ηταν ο μπαμπακασ του :mad: :mad: που δεν ειχε στηλει τον γιοκα του στα τει για αγαπεσ και λουλουδια αλλα για να σπουδασει οπωσ ελεγε.(πειτε μοθ καποιοσ ποτε αυτοι οι αντρεσ θα παρουν την ζωη στα χερια τουσ και θα παψουν να βαζουν στισ σχεσεισ τουσ τον μπαμπα κ την μαμα????)τεσπα πανε τα κλαμματα οσο αφορα εμενα τα αφηνω σε εκεινον γιατι φταιει!!!!!!!!ετσι δεν ειναι?και συ ζουζουνα μου το ιδιο σου συνηστω να κανεισ..................;)
μακια πολλα!!
Θα παρακαλούσα να μείνουμε στο θέμα των "ερωτικών τριγώνων" και να μην το προσωποποιούμε αν δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι σχετικό με αυτό. :bigsmile:
Ευχαριστώ!
Φιλικά
Skylorock :love:
'Εχω δυστηχώς βρεθεί και στις τρεις γωνίες ενός ερωτικού τριγώνου. Εχω γινει η απατημένη, το τρίτο άτομο σε μια σχεση, όπως επίσης και αυτή που απατά. Από την εμπειρία μου το μοναδικό που έχει βγει απ'όλες αυτες τις ιστορίες είναι να πληγώνονται και οι τρεις.....
Δυστηχώς όμως πολλές φορές δεν έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στον πειρασμό όταν αυτος μας χτυπάει την πόρτα και έχει βάλει τα καλά του.....
Μακάρι να είχαμε όλοι οι άνθρωποι τη δύναμη να αποφύγουμε τέτοιες καταστασεις.... Θα χάναμε όμως ταυτόχρονα υπέροχες εμπειρίες και έντονα συναισθήματα.....
Υπέροχη εμπειρία δε θα το λέγα,αφού κι εσύ όπως λες στο τέλος πληγώνεσαι...Μια απλή εμπειρία είναι που για να πω την αλήθεια μου θα προτιμούσα να μην την είχα ζήσει...Βέβαια επιλογή μου ήταν που την έζησα μιας και στη δική μου περίπτωση ήξερα ότι ο τύπος είχε σχέση-άρα εγώ ήμουν το τρίτο άτομο-αλλά είναι αυτό που λες ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχεις τη δύναμη να αντισταθείς στον πειρασμό...:wacko:
Τα συναισθήματα όντως είναι έντονα αλλά αξίζει να χαλάς τελικά την ψυχική σου ηρεμία για ένα έντονο συναίσθημα που μπορείς να βρεις κι αλλού;;;:love:
Συμφωνώ ότι σίγουρα χαλάς την ψυχική σου ηρεμία στις "γεωμετρικές" σχέσεις αλλά νομίζω ο λόγος που κάποιος μπαίνει σ' αυτές, είναι ότι εκείνη την στιγμή πιστεύει ότι αυτό το έντονο συναίσθημα ΔΕΝ μπορεί να το βρει αλλού!!
Το κακό είναι ότι όταν πληγώνεσαι θεωρείς πολλές φορές τις εμπειρίες (όσο υπέροχες και αν ήταν αυτές) αποτέλεσμα ενός μεγάλου ψέματος ή μιας αυταπάτης. Το αν αξίζει τελικά ή όχι πιστεύω είναι άκρως υποκειμενικό!
Κι εγώ μέσα από το ερωτικό τρίγωνο που έζησα απομυθοποίησα κάποιον που ήμουν κολλημμένη μαζί του...;)
Όσο ήμαστε μαζί κατέκρινε όλους όσοι κερατώνουν και τον είχα στο κεφάλι μου σαν τον ιδανικό άντρα!!!έναν άντρα αφοσιωμένο στη σχέση του...
Όταν, όμως, χωρίσαμε και έκανε μια καινούρια σχέση την οποία και κεράτωσε μαζί μου (το ερωτικο τρίγωνο που λέγαμε;) ) ήρθε η απομυθοποίηση...
Οπότε είναι λογικό ότι όλοι κάτι μαθαίνουμε μέσα από τέτοιου είδους εμπειρίες...
Χρονια πολλα σε ολους με υγεια και αγαπη αλλα οχι τριγωνικη αγαπη,να μας λειπει..Εγω δηλαδη γιατι δεν εχω ζησει ενα ερωτικο τριγωνακι (εστω τετραγωνακι βρε αδερφε) εγω δηλαδη στο πηγαδι κατουρησα? :cheesy:
Γνωριζω οτι πληγωνονται και οι 3 οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα με οσα εχω ζησει μαζι με ενα πολυ καλο μου φιλαρακι (θηλυκου γενους).Εμπειρια μπορει να ειναι,υπεροχη ΔΕΝ θα το ελεγα οπως λεει και η σκυλοροκ.Και γιατι δηλαδη να με βαλω σε τετοιο τρυπακι απο την στιγμη που εντονα συναισθηματα μπορω να τα βρω και αλλου? Και αυτα οτι "δεν τα ελεγχουμε και δεν μπορουμε" δεν μπορω να τα ακουω,ολα γινονται,απλα εκεινη την στιγμη το μονο που κανουμε ειναι να σκεφτομαστε την παρτη μας και τιποτα αλλο,το κανουμε εχοντας παντα καποιο λογο και σκοπο!!Οχι οτι δεν τα ελεγχουμε κιολας...Ας πουμε,ο αλλος ειναι με αλλη εγω ειμαι το τριτο προσωπο με φωναζει να παω απο εκει και να παιχτει κατι,αντε αυτος ειναι λακαμας εγω γιατι να το κανω αυτο στον εαυτο μου?Γιατι Σιγουρα δεν μου κανω ΚΑΛΟ!!Ναι τον αγαπαω τον λατρευω ειμαι ερωτευμενη αλλα και μονο στη σκεψη οτι μπορει να αγγιζε και την αλλη πριν δυο ωρες και το επαιζε και ερωτευμενος,τσιτωνω!!και κατι ας πουμε απλο να μου δωσει οπως η αγκαλια (που για μενα σημαινει παρα πολλα) χανει της αξια της οταν την δινει ενα τετοιο ατομο!Υποκρισια ρε φιλε,δεν την παλευω εγω ετσι!!:cry: Παλι θα κλαψω αχ θυμηθηκα τον Νικομ Νικομ,μονο η αλεκα με καταλαβαινει τελικα!!:toung:
Έχεις δίκιο σε όσα λες και με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη αλλά εκείνη την ώρα δεν κοιτάς απλά την πάρτη σου όπως λες,σκέφτεσαι και το:"αφού δεν μπορώ να τον έχω ολοκληρωτικά,ας τον έχω έστω έτσι..."
Ξέρω ότι το μεγαλύτερο κακό το κάνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό αποδεχόμενοι μια τέτοια κατάσταση κι ένα τέτοιο ερωτικό τρίγωνο αλλά....πολλοί δεν μπορούν να σκεφτούν τον εαυτό τους καν σε ένα ερωτικό τρίγωνο αλλά δε σημαίνει ότι όσοι το κάνουν ή το έχουν κάνει δε γνωρίζουν τι κακό κάνουν στον ίδιο τους τον εαυτό...;)
Εκείνη τη στιγμή μπορεί και να το βλέπουν σα ρίσκο..."Τι είχαμε,τι χάσαμε..." :unsure:
Μετά καταλαβαίνουν τι είχαν και τι έχασαν....:sad2: