Re: O...ιδανικος τσιγγουνης!
Καλημέρααααα
Το θέμα μου αρέσει πάαααρα πολύ, χώρια ότι μου δίνει έμπνευση...
Να αρχίσω???
Παρόλο του ότι με 100 ευρώ πχ, όλοι πλούσιοι οι φτωχοί μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες αγορές-100 ευρών-ότι κι αν είναι αυτές,
η διαφορά που κάνει τον τσιγκούνη από τους άλλους είναι ότι αυτός....
θα τα βαλει στον κουμπαρά. Και μην νομίζεται ότι θα τα βγάλει για να τα δώσει στην γυναίκα του να πάει στον γιατρό ακόμα ακόμα....έχεις ταμείο, τράβα με αυτό θα πεί...
Η φιλενάδα μου που παντρεύτηκε Αιγόκερο συνήθισε πια η δόλια να μην έρχεται άνθρωπος στο σπίτι μετά κανα δυό χρόνια γάμου, γιατί όπου και αν πήγαιναν παλιά δεν της έδεινε λεφτά ούτε για μισό κιλό γλυκά να κρατάνε στο ξένο σπίτι...και από τις πολλές ντροπές της δεν ξαναπάει επισκέψεις , και φυσικά δεν έρχεται και άνθρωπος. Την παντρεύτηκε μόνο για το ταξί που είχε, κάνοντάς τον επαγγελματία και τον εαυτό της μαμά (που τόοοοσο πια ήθελε)και νοικοκυρά(δεν της αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού)
Το πόσο πληρώνει αυτήν την μητρότητά της, δεν μπορείτε να το φανταστήτε.
Καθαρίζει σκάλες, και σπίτια όποτε μπορεί γιατί έχει και το παιδί, όχι για να αγοράσει κάτι, μα για να πηγαίνει στους γιατρούς , να πληρώνει το κινητό της, γιατί ο κύριος δεν έχει σταθερό στο σπίτι, κοστίζει κατιτίς βλέπεται.
Ο άντρας της είναι σίγουρα εξαίρεση, μη πω άρρωστος. Μα χειμωνιάτικο παντελόνι να το φοράει στο ταξί δυό βδομάδες άπλυτο, γιατί δεν πήγαινε να πάρει άλλο????....Ιούλιο μήνα, κατακαλόκαιρο....
Ζουν μέσα στην μιζέρια σχεδόν, μα η φίλη μου πιστεύει ότι έχει κρυφό βιβλιάριο με χρήματα, χωρίς να το ξέρει αυτή. Τουλάχιστον οι οφειλές τους
σε δάνεια και ταμεία και λοιπά, πάντα τακτοποιούνται και δεν χρωστάνε ούτε σε κάρτα (αφού δεν έχουν), χεχε
Και το αστείο, στο λίγο που γνωριζόντουσαν, αυτή έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, γιατί ούτε δείγμα τσιγγουνιάς δεν είχε λέει ο άνθρωπος....Ίσως να μην είναι τόσο τσιγγούνης , παρά σκληρός, ίσως...
Για τους παρθένους έχω να πώ ότι είναι απλά μετρημένοι, προσεκτικοί με το χρήμα, και δεν έχουν την σωστή αίσθηση των τιμών, μάλλον λάθος το είπα,
αναλύοντας τα πράματα, βλέπουν ότι οι τιμές είναι τεχνικά ανεβασμένες εκεί που είναι, και αισθάνονται κορόιδα να πληρώσουν ένα ΄πουκάμισο 30 ευρώ.
Κάπου θα το βρούν με 15...ας μην είναι και το ίδιο, δεν είναι του λούσου άλλωστε.
Αν δε οι παρθένοι πάρουν γυναίκα καρκίνο, έχουν σοβαρές ελπίδες να επιβιώσουν σε πιθανό λοιμό...γιατί αυτή θα ξοδεύει μόνο για τους αγαπημένους της, πας σπίτι της και βαραίνεις 3 κιλά σε 3 ώρες, χώρια το ταπεράκι που θα πάρεις θέλοντας και μη φευγοντας, και πάει επίσκεψη
σε σπίτι συσκευάζοντας όμορφα τα ...δικά της γλυκά, κόβει και από τον κήπο λουλουδάκια, και έβγαλε την υποχρέωση...
Οι Ταύροι ξοδεύουν μόνο για πάρτι τους, ντύσιμο κλπ, και μπορεί να χάσουν την βόλτα για καφέ, που θα πληρώσουν για να καθαρίσουν το σπίτι τους, πράμα που ποτέ δεν κάνει μια γυναίκα τοξότης.
Στις γυναίκες πιστεύω ότι η σελήνη παίζει μεγάλο ρόλο. Αν είναι στον καρκίνο ή ταύρο δύσκολα θα γίνει σπάταλη ακόμα και αν ζώδιο και ωροσκόπος βοηθάει στην σπατάλη.
Για τους σκορπιούς επίσης μπορώ να πώ ότι δεν βάζουν εύκολα το χέρι στην τσέπη, χωρίς κρίση και κρήση...εκτός ίσως όταν τους επισκεύτεται ο Άρης.
φιλικά κι εορτικά
sagimoon
Αγαπητή Sagimoon,
Θα συμφωνήσω μαζί σου για τους Αιγόκερους και για τους Παρθένους - παρόλο που σαν ζώδιο δεν τους θεωρώ τσιγγούνηδες αλλά μόνο ως συνδυασμό. Εγώ είμαι Καρκίνος με ωροσκόπο Ταύρο και δεν είμαι τσιγκούνα, το αντίθετο θα έλεγα και ναι είμαι πολυτάλαντη (φτιάχνω κεριά και όταν πάω επίσκεψη τα πηγαίνω γιατί θεωρώ ότι το να δώσω 60 € για να πάρω μια σύνθεση με κερί παρά είναι ακριβό). Προτιμώ να βάλω άλλα 60 € και να πάρω για κάποιο δικό μου άνθρωπο ή για εμένα κάτι που θα του χρησιμέψει ή π.χ. κάποιο μπιζού.
Ας πει την άποψή της και η roadrunner!!!
Με φωναξατε;;;;
Καταρχην να συμφωνησω με τον dell piero που επιασε το νοημα!Ολα τα ζωδια εχουν τα ελαττωματακια τους!
Για να κανω πιο συγκεκριμένη την αποψη μου και χωρις να υπερασπιζομαι τον συνδυασμο μας Ιουλια,θα πω το εξης:
Τα άτομα με εντονο στοιχειο Κρόνου σε συνδυασμό με Ερμή,στον χάρτη τους
πχ.Ενας Αιγόκερος ή Ταυρος ή Καρκινος ηλιακο, με σεληνη στην Παρθένο ή Ταυρο ,Αφροδίτη αν ειναι γυναικα στον Αιγοκερο ή Αρη αν είναι αντρας και ωροσκοπο Αιγοκερο,Παρθενο,Ταυρο ή Καρκινο
θα ειναι λογικα τσιγγουνηδες αλλα για διαφορετικους λογους και με διαφορετική εκφραση αυτης της τσιγγουνιας.
ΟΑιγοκερος συντηρητικος,στην καλυτερη δεν σκορπαει τα χρήματα του,κοστολογόντας παραπανω απο οτι πρεπει τον κοπο της εργασιας του και με απωτερο σκοπο την επιτυχία(την οικονομική/επαγγελματική).Και δεν τα δινει πουθενα-για κανένα λογο!
Ο Ταυρος διοτι αναζητα μεσω των αποκτημάτων να νιώσει ασφαλης και αυτοπροσδιορίζεται πολλες φορες μεσω αυτων ..κατα τάλλα για την καλοπεραση του ξοδεύει!
Η Παρθένος εξαντλείται τοσο πολυ στους υπολογισμους που φτανει στο τελος σε σημειο να μην ξοδεψει καθόλου ή να κανει οικονομία,ωστε να τα επενδύσει καποια στιγμή σε κατι που επιθυμεί.Το υπολογίζει βλέπετε το χρήμα!
Και τελευταια ο Καρκίνος-σωστα τα λεέι η sagimoon,ξοδεύει μονο για τους δικους του ανθρώπους..αλλα μην ξεχνάμε οτι οι Καρκίνοι οντας συναισθηματικοι,δενονται με περισσοτερους ανθρώπους,τουτέστιν ξοδεύουν για πολλους!Εκτός αυτών και ο Καρκίνος απο ανασφάλεια μαζεύει,αλλα στην πρώτη αναγκη που θα εχει καποιος δικος του πρόθυμα τα δίνει!
Διαλιεεέχτε και πάρτε!
Πρώτα από όλα, θεωρώ σωστό να δώσω έναν ορισμό για το τι θεωρώ εγώ τσιγκούνη, όπως πολύ σωστά πρότεινε και ο ScP.
Τσιγκούνης είναι λοιπόν αυτός που έχετε ραντεβού και δε σου έρχεται με μια απλή σοκολάτα έτσι για έκπληξη, αυτός που ένω υπάρχει γιορτή-επέτειος δυσκολεύεται πολύ στο δώρο, συνήθως με τη δικαιολογία ότι δεν ήξερε τι να σου αγοράσει, γι'αυτό και σχεδόν πάντα το δώρο του έρχεται με σχετική καθυστερηση, αυτός που δε σου λέει :"απόψε διάλεξε που θες να σε πάω..", αυτός που δεν αγοράζει εύκολα ρούχα ή αξεσουάρ ή πράγματα για το σπίτι του, αυτός που προτιμά να δώσει τα ψιλά στο βενζινάδικο ακόμα και αν έχει το ακριβές αντίτιμο σε χαρτονόμισμα πάνω του.
Έχω συναντήσει άνθρωπο (Παρθένος με ωροσκόπο Αιγόκερω, Σελήνη στον Ταύρο και Άρη στον Καρκίνο :weird: :wacko: ) να είναι με την ίδια ζώνη στο παντελόνι χειμώνα-καλοκαίρι παρακαλώ, είτε φοράει μαύρα είτε άσπρα!!
Συμφωνώ απόλυτα με τη Sagimoon για τους Αιγόκερους, είναι πραγματικά μίζεροι σε αυτό το θέμα αλλά και για τους Παρθένους. Οι δε τελευταίοι (πολύ σωστά είπες Sagimoon), λένε : "Δεν είναι σωστό να ρωτάμε πόσο κοστίζει κάτι, αλλά πόσο το έχουν!!" (Τα συμπεράσματα δικά σας).
Βέβαια, ο συνδυασμός αυτών των δύο ζωδίων έχει και την πλευρά ότι ξοδεύουν μια στο τόσο, αλλά μπορεί να αγοράσουν κάτι τόσο πανάκριβο, μόνο και μόνο από ανάγκη εντυπωσιασμού και προβολής!!
Συμφωνώ και με όσα είπες για τους Καρκίνους, Sagimoon. Απλώς νομίζω ότι σε αυτούς υπάρχει οι εξής διαφορά που ενοχλεί : ενώ οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι είναι "φύσει και θέσει" τσιγκούνηδες, οι Καρκίνοι είναι απόλυτα γενναιόδωροι με τους απόλυτα δικούς τους αλλά με τους παραέξω συμπεριφέρονται ως Παρθένοι ή ως Αιγόκεροι. Με άλλα λόγια Με τους Π. και τους Α. το ξέρεις και το παίνεις απόφαση ότι είναι παντού και με όλους, ενώ η αντίθεση που προκαλεί η συμπεριφορά των καρκίνων είναι χτυπητή.
Έχω γνωρίσει καρκίνο γυναίκα με ωροσκόπο Ταύρο και Σελήνη, Ήλιο, Αφροδίτη στο 2ο οίκο, η οποία έκανε τα εξής : ενώ κανόνιζε όλη η παρέα να πάμε για φαγητό, εκείνη ερχόταν έχοντας ήδη φάει από το σπίτι της, έπινε τα κρασιά της, τσιμπολογούσε από τα πιάτα των άλλων "για δοκιμή" και στο τέλος δεν πλήρωνε και μια!! Κανόνιζε δε και υποχρώνε ενίοτε να μοιραστούν άτομα το ταξί μαζί της ή να κοιμηθεί σε κάποιο άλλο σπίτι και να γυρίσει το πρωί με το μετρό. Σημειώνω ότι ο μισθός της είναι γύρω στα 1200 ευρώ και με τα ενοίκια που εισπράτει φτάνει τα 2000!! ΑΑΑ!! Και στέλνει και τα sms χωρίς κενό στις λέξεις για να μη χρεωθεί δεύτερο!!
Συμφωνω, ότι και οι Ταύροι δεν είναι και οι πλέον ανοιχτοχέρηδες, όμως σπαταλούν για ρούχα, ντύσιμο, φαγητό, μαγειρικά ή κουζινικά είδη, αναπαυτικές πολυθρόνες, λουλούδια ή σύνεργα κηπουρικής και κάνουν πάντα δώρα πρακτικά και χρηστικά.
εγώ προσωπικά πάντα ρωτάω διακριτικα τι προτιμά ο άλλος για δώρο, εκτός αν έχω "πιάσει" από κάποια κουβέντα του τι είναι αυτό που θέλει. και τσιγκούνα δε είμαι καθόλου με ωροσκόπο Λιοντάρι, Σελήνη στον Κριό και άδειο 2ο οίκο!!
Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα!!
Φιλικά και Γιορτινά
:love:
Τα χειροποίητα δωράκια και ευπρόσδεκτα είναι και πολύ πιο άξια στέκουν από τα ετοιματζήδικα, όσο ακριβά κι αν είναι (τα έτοιμα)
Φίλες μου Γερμανία που και λεφτά είχαν και πιο εύκολο θα τους ήταν να αγοράσουν κάτι, πλέκανε μπλουζάκια παιδικά, ράβανε τα ονόματά μας σε πετσέτες προσώπου και σαλιάρες για τα παιδιά, ζωγραφίζανε μαντηλάκια με μπογιά που δεν φεύγει , κλπ.
Εδώ νομίζω τον πρώτο ρόλο τον έχει η αγάπη, κανείς δεν χαλάει χρόνο να δημιουργήσει κάτι όμορφο και να το χαρίσει για να μην αγοράσει κάτι .
Αυτό είναι αγάπη, όχι οικονομία.Και μπράβο σε όποιον μπορεί και κάνει τέτοια δώρα. Ο πραγματικά τσιγγούνης, ούτε τον χρόνο του δεν δίνει , ούτε την φαντασία του για άλλους. Θα βγάλει τα γαρύφαλλα για να βάλει μαρούλια.
Για να συμπυκνώσω τις προσωπικές μου παρατηρήσεις, και με σειρά ζωδίων.
Ταύροι , καρκίνοι, παρθένοι, σκορπιοί, αιγόκεροι,
και περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν συνδιασμούς σε αυτά τα ζώδια,
(ήλιο σελήνη ωροσκόπο)....και ΕΚΤΟΣ από αυτούς που επιρρεάζονται έντονα
από ΔΙΑ - ΟΥΡΑΝΟ,
ΝΑΙ, ξοδεύουν με φειδώ. Κρίνουν που και πόσο και σε ποιούς.
Δεν σημαίνει ότι όλοι φτάνουν στην υπερβολή, αλλά υπάρχει κι αυτή.
Στο κάτω κάτω, αν δεν υπάρχουν κι αυτοί, τι θα κληρονομούσανε οι έχοντες καλό όγδοο οίκο σε αυτή την ζωή????
Αφήστε τους ανθρώπους να μαζέβουν.....για να φάνε άλλοι...χεχε
Τις ζεστές και μυρωδάτες ευχές μου σε όλους... !!!!! :)
ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ.... ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΑΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑ) ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ,ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ, ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΕΙΜΑΙ "ΚΑΜΜΕΝΗ"ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑΤΙ Η ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!!!!ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ SITE ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΔΡΟΧΟΟΣ-ΙΧΘΕΙΣ (ΔΗΛΑΔΗ:19/2, ΣΤΗ ΑΛΛΑΓΗ).ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!
βρε παιδια, ας μου συγχωρεθεί αυτό που θα πω γιατί πρόκειται να θίξω μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού, αλλά γενικευοντας το θέμα νομίζω πως τσιγγούνηδες στην πλειοψηφία τους σήμερα, έχουν γίνει όλοι οι ανδρες, ανεξαρτήτου ζωδίου!!!βγαινεις μαζί τους κα μετά το τρίτο ραντεβού καθώς και για όλα τα επόμενα θεωρούν πρέπον να μοιράζονται τον λογαριασμό ακόμη και στην τελευταία υποδιαίρεση του! δεν υπάρχει η απαίτηση να πληρώνουν πάντα αυτοί αλλά η ευγενική χειρονομία "να σε κεράσω" (και ας μην γίνει ποτέ, απλά να προθυμοποιηθεί ο άλλος)έχει πλέον αντικατασταθεί από το "βάζω το μεριδιό ου και τελείωσα"!!αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της τσιγγουνιάς, τότε ποιος είναι???
Αυτό είναι απολύτα σωστό που είπες. "Στην πλειοψηφία τους σήμερα" Πότε όμως ξεκίνησε αυτό; Όταν οι γυναίκες διεκδίκησαν την ισότητα των δυο φύλλων. Καλή η ισότητα αλλά να πληρώνουν οι άντρες;;;; Η ισότητα της ανισότητας.
Αλλά ο ορισμός του άντρα στο γυναικείο λεξικό είναι όμορφος, έξυπνος, ιππότης, ευγενής κλπ. Αλλά η ισότητα ισότητα ΜΗ το ξεχνάμε :toung:
Εμένα πάντως η γυναίκα μου που δεν διεκδικεί ισότητα απολαμβάνει τον ιδανικό άντρα :bigsmile:
Θα συμφωνήσω με τον Dell Piero στο ότι όσες θέλουν ισότητα πρέπει να "ανεχτούν" και τα θετικά και τα αρνητικά!!! Που μεταξύ μας εγώ μόνο αρνητικά βλέπω!!!
Και για να μην με γδάρετε κανονικότατα άλλο η ισότητα στα Ανθρώπινα δικαιώματα και άλλο η ισότητα του Φεμινισμού. Είμαι αντίθετη με το δεύτερο.
Η αναδιαμφισβήτητη ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατείται από τους ηλίθιους που δεν έχουν φύλλο.
Η τσιγγουνιά όμως δεν μπορεί να γενικευτεί στους άντρες ή στις γυναίκες ή στα ζώδια. Είναι ένα φαινόμενο που χρίζει προσεκτικότερης μελέτης από ειδικούς.
Καλό το χιούμορ αλλά οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες.
Πάντως για να επανέλθω στο στοιχείο μου. ΘΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑ κυρία μου; Μάθε να ΠΛΕρώνεις. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ο Θεός έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό μου. Εφόσον λοιπόν δεν σε τραβάω από τα μαλλιά να σε χώσω στη σπηλιά αλλά εξελίχθηκα και δεν αντέδρασα στο δικαίωμά σου να ψηφίζεις ή να πηγαίνεις μέσα στην εκκλησία και όχι να κάθεσαι στο γυναικονίτη εεεεε μη θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;
Και μη μου πείτε τίποτα άσχημο χρονιάρες μέρες γιατί έχω τη friary σωματοφύλακα.
:love: σε όλους