Οι δικές σου χιαστί Τόνια μου, Αρη/Δία / Σελήνης/αποτελούν το ξεχωριστό και ιδιαίτερο κερασάκι και νομίζω πως τα δικά τους μυστικά θα σου αποκαλύψουν πολλά -όχι απαραίτητα κακά - σίγουρα όμως σημαντικά!
Printable View
Οι δικές σου χιαστί Τόνια μου, Αρη/Δία / Σελήνης/αποτελούν το ξεχωριστό και ιδιαίτερο κερασάκι και νομίζω πως τα δικά τους μυστικά θα σου αποκαλύψουν πολλά -όχι απαραίτητα κακά - σίγουρα όμως σημαντικά!
Ιχθυς, ιχθυς, αλλα με μνημη ελεφαντα...!:lol:
Αριστα θυμαστε τις χιαστι μου κ. Σπιγγου! Ναι, νομιζω κι εγω οτι οι χιαστι αποτελουν το κερασακι στην τουρτα και απο την αποψη της ιδιαιτεροτητας αλλα απο τη χρονικη αποψη, οτι δηλαδη τελευταιες απο ολες τις οψεις θα αποκωδικοποιησω τις χιαστι...Ισως, σκεφτομαι, μερικοι χαρτες να μην εχουν αυτο που λεμε κυριαρχο, υπο την εννοια οτι ισως το παιχνιδι να μοιραζεται με τετοιο τροπο που να ειναι εντελως αδυνατο να ρεπει η απαντηση προς τη μια λη την αλλη κατευθυνση. μπορει ομως και να υφισταται σε καθε χαρτη κι απλα εμενα να μου φαινεται κουλουβαχατα...:o
Σε καθε πρειπτωση, οι ειδικοι ειναι αρμοδιοι!
Ιχθύς, Ιχθύς, αλλά ενώ αν με ρωτήσεις τι έφαγα χθες τρεχαγυρευόπουλος, - Θεού πρόσταγμα, πεπρωμένου γκαντεμιά, ή χάρισμα νεράιδων δεν ξέρω να σου πω - έστω και εάν έχουν περάσει χρόνια, θυμάμαι όντως σχεδόν κάθε ωροσκόπιο που έχω δει στην ζωή μου απέξω! Είναι όμως αρκετά επώδυνο! Το γιατί ίσως το πούμε κάποτε άλλοτε.
Καλό αλλά και δραματικό να σου πω. Ο λόγος είναι γιατί ξέρω και το επέκεινα............Αν είναι ευχάριστο πάει στο καλό μα αν είναι φορτωμένο κάρμα βράστα και άστα. Κλαίει η ψυχή μου!
Τώρα όσον αφορά τη δομή του δικού σου χάρτη, νομίζω πως οφείλω προς άρση οιασδήποτε τυχόν παρεξήγησης να πω, πως εγώ γενικά -λόγω αναδρομών και απολύτως εσωτεριστικής προσέγγισης των γενέθλιων χαρτών - έτσι και αλλιώς, θέτω σε προτεραιότητα εντελώς άλλες διαφορετικές προσεγγίσεις που ότι είθισται γενικώς στην παραδοσιακή αστρολογία. .
Τι εννοώ. Τόσο ως άτομο, ως εμπειρίες, ως πεπρωμένο και ως κάρμα που εγώ κουβαλώ (Ν/Β/Δ -Παρθένου/Ιχθείς, είμαι ταγμένη στην ψυχή!
Σε εκείνο τον πάρα πολύ αόρατο πυρήνα της ψυχής κάθε ανθρώπου - την αποκωδικοποίηση του οποίου εκλαμβάνω από τους Δεσμούς - και που κατά την προσωπική μου άποψη είναι αυτό το οποίο οδηγεί ηθελημένα, αθέλητα, είτε λόγω καταγραφής της εδώ αποστολής μας, στο εκάστοτε και απολύτως ξεχωριστό δρομολόγιο του, τον κάθε άνθρωπο.
Συνοδεία των όψεων 72ο - 135ο -150ο το Τα -τετραγώνου και η διπλή χιαστί όψη, -και πάντα κατά την γνώμη μου όχι τόσο οι σύνοδοι, τα τετράγωνα, τρίγωνα ή αντιθέσεις –είναι θέματα που κάνουν την τεράστια διαφορά.
Οταν δε, λέω διαφορά, εννοώ αυτό το οποίο αποτελεί το αρχέτυπο ή το συνδυασμό αρχετύπων που αντιπροσωπεύουν την θεμελιώδη εμπειρία μάθησης ή την διαδικασία εκείνου του βαθύτερου σκοπού και της καθοδήγησης, του δρόμου ή αν θες πιο απλά το ιδιαίτερο και ειδικό μονοπάτι που πλαισιώνει τον καθένα μας σε όλη την διάρκεια της ζωής μας!
Με άλλα λόγια. Το ότι εσύ είσαι π.χ. Αιγόκερως με 5 πλανήτες σε αυτό το ζώδιο και δη στον 10ο οίκο, π.χ. είναι ένα μέρος του δικού σου ξεχωριστού αρχετύπου. Είναι όμως ένα εντελώς διαφορετικός συνδυασμός αρχετύπων από κάποιον που έχει ίσως επίσης την ίδια βασική-κεντρική δομή, αλλά έχει γεννηθεί την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο δύο μέρες αργότερα, άρα έχει Σελήνη στον Λέοντα ( τσεκάρισε παράδειγμα εσύ ή ίδια και θα δεις την τεράστια διαφορά ) – μία διπλή χιαστί όψη και 2 όψεις 150ο !
Κοντολογίς για να εκπληρώσεις την βασική δομή που εκπροσωπεί η γέννηση σου στο ζώδιο του Αιγόκερω άρα και οι επιρροές αυτού του ζωδίου, θα το κάνεις κυρίως μέσα από το ιδιαίτερο βάρος από τα αρχέτυπα που εκπορεύονται από τις χιαστί όψεις ΚΑΙ ΟΧΙ από αυτό καθεαυτό το ζώδιο σου!
Κοινώς άλλο μία Κάντιλακ, και άλλο ένα Φιατάκι! Εκεί είναι που εγώ εντέλει θα βρω την διαφορετικότητα της ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ! Αυτό δε είναι για εμένα η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της μοναδικότητας σου!
Φιλιά
Καλά όλα αυτά βρε παιδιά αλλά δεν έχουν σχέση με τον τελικό κυρίαρχο σ' έναν χάρτη. Τόνια μου αδίκως ψάχνεσαι ακόμη, είναι ολοφάνερο πως ο Κρόνος είναι ο τελικός κυρίαρχος και παράλληλα ο πιο δυνατός πλανήτης του χάρτη σου. Βρίσκεται σε κυριαρχία στο ζώδιο του, σε γωνιακό οίκο και πιάνει τα φώτα, τι άλλο να ζητήσεις :p
Μαρτυς μου ο Θεος, αν καταφερω ποτε να βρω τον ατιμο επικυριαρχο μ αυτη την μεθοδο!
Κραταω την αφροδιτη στον ζυγο στον 10ο κι ας μην κανει οψεις με τα φωτα! Κανει ακριβες εξαγωνο με τον ωροσκοπο, κι ας ειναι στην καμμενη ζωνη.
Εχω καταμπερδευτει τελειως.:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Έφη μου,
επικυρίαρχος, κυρίαρχος του χάρτη και ο πιο δυνατός πλανήτης ενός χάρτη είναι τρεις διαφορετικοί όροι με διαφορετική έννοια.
Ο επικυρίαρχος πλανήτης (όπως και η καμένη ζώνη) είναι όροι της ωριαίας αστρολογίας που δεν χρησιμοποιούνται πια στην γενέθλια. Επικυρίαρχος είναι ο πλανήτης που έχει τις περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις σε κάθε μοίρα του ζωδιακού.
Κυρίαρχος πλανήτης, μια έννοια που εξετάζουν στην γενέθλια κάποιοι αστρολόγοι και κάποιοι άλλοι όχι, είναι ο πλανήτης που κυβερνά τελικά όλους τους άλλους με τον τρόπο που εξηγήσαμε πιο πάνω. Μπορεί να μην είναι μόνο ένας όμως αλλά περισσότεροι. Για παράδειγμα, Ήλιος στον Λέοντα, είναι κυβερνήτης εκεί άρα δεν προχωρούμε άλλο. Σελήνη στον Κριό μαζί με τον Δία - κυβερνήτης ο Άρης, Άρης στον Ζυγό - κυβερνήτης του η Αφροδίτη, η Αφροδίτη στον Λέοντα, κυβερνήτης ο Ήλιος. Έτσι, βλέπουμε ότι ο Ήλιος είναι τελικός κυρίαρχος της Σελήνης, του Δία, του Άρη και της Αφροδίτης.
Συνεχίζοντας έχουμε: κυβερνήτης του ωροσκόπου ο Ποσειδώνας στον Σκορπιό, κυβερνήτης του Ποσειδώνα ο Πλούτωνας στην Παρθένο, κυβερνήτης του Πλούτωνα ο Ερμής που βρίσκεται στην Παρθένο. Κρόνος στον Υδροχόο, κυβερνήτης του ο Ουρανός, ο Ουρανός βρίσκεται στην Παρθένο, κυβερνήτης ο Ερμής και ο Ερμής κυβερνήτης της Παρθένου. Κάνοντάς το αυτό, βλέπουμε ότι τελικοί κυρίαρχοι του χάρτη (όλων των πλανητών) είναι ο Ήλιος και ο Ερμής.
Ο πιο δυνατός ή οι πιο δυνατοί πλανήτες ενός χάρτη είναι οι πλανήτες που επηρεάζουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση και τις εμπειρίες ενός ατόμου, ανεξάρτητα από τους τίτλους και την θέση τους. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να είναι κρόνιο άτομο αλλά ο Κρόνος του να βρίσκεται σε αδυναμία στον Καρκίνο.
Koραλια ευχαριστω πολυ για τις διευκρινισεις. Πρεπει να πω, οτι εχω υπ οψιν μου περι ¨καμμενης ζωνης" και γενικοτερα για τον επικυριαρχο στην ωριαια, αλλα ηθελα να φανει περισσοτερο το μπερδεμα μου.:o
Ωστοσο τωρα μου δημιουργησες μια νεα απορια. (τρομερο, γιατι αισθανομαι οτι ξαναγυριζω στα πρωτα-πρωτα βηματα).
Πιστευα παντα, οτι οταν ονομαζουμε ενα ατομο π.χ κρονιο, εχει σιγουρα ισχυρο κρονο. (διακυβερνηση, γωνιες, οψεις).
Αν οχι, ποιες ενδειξεις λαβμανουμε υπ οψιν, για να ορισουμε τον δυνατο πλανητη η πλανητες?
Έφη μου,
ο πιο δυνατός ή οι πιο δυνατοί πλανήτες ενός χάρτη είναι πολύ μεγάλο και πολύπλοκο κεφάλαιο που δεν μπορεί να εξηγηθεί σ' ένα ποστ. Πάνω σ' αυτούς τους πλανήτες βασίζεται όλη η σύνθεση ενός χάρτη.
Θα σου δώσω όμως ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι έχουμε ένα Κρόνο στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Ήλιο μέσα στο 6ο σπίτι και σε τετράγωνο με την Σελήνη στον Ζυγό. Παρόλο που ο Κρόνος είναι σε αδυναμία στον Καρκίνο και δεν είναι γωνιακός στον 6ο οίκο, το άτομο αυτό θα είναι κρόνιο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει έντονα κρόνια στοιχεία στην ψυχοσύνθεσή του, στον τρόπο που σκέφτεται, στα εσωτερικά του κίνητρα, στις βασικές του ανάγκες ως άτομο, στον τρόπο που βιώνει τις καταστάσεις της ζωής του και πολύ βασικές και σημαντικές εμπειρίες της ζωής του θα είναι κρόνιας φύσης. Αυτό θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη στην ερμηνεία ολόκληρου του χάρτη.
Ευχαριστω πολυ Κοραλλια.
Τουλαχιστον δεν μπαινω σε αμφιβολιες για ζητηματα που θεωρουσα οτι ειχα λυσει στο παρελθον, αφου μου επιβεβαιωνεις την δυναμη του δικου μου πλουτωνα, που ειναι σε συνοδο με τον ηλιο και μαλιστα στον 8ο οικο.
Επομενως ενας πολυ σοβαρος παραγων ειναι η συνοδος με τον ηλιο και προφανως η συνοδος με την σεληνη. Ισως οταν ξαναδοθει η ευκαιρια, μας δωσεις καποια στοιχεια επιπλεον.:love:
Καλησπέρα και απο μένα. Γεννήθηκα 12-7-1976 αθήνα (ώρα νοσοκομείου επίσημη 05:45πμ / ώρα που κράτησαν στα προσωπικά τευτέρια τότε και επιμένει η μητέρα μου οτι άκουσε τον γιατρό να τη λεει οταν με ξεγέννησε 03:30πμ - σκέφτομαι να αναρτήσω ερώτηση για το πως μπορώ να καταλάβω ποια ώρα ισχύει , ίσως με κάποια μέθοδος) Βάση αυτών που διάβασα (ένα ευχαριστώ στη κα Μόζορα για την πρωτελευταία αναλυτική απάντησή της ), εγώ μάλλον δεν έχω κανένα κυρίαρχο πλανήτη στο χάρτη μου. Αντιθέτως όλες οι "ενέργειες" των πλανητών "περνάνε" απο τη σελήνη μου στον αιγόκερω αλλα δεν σταματούν - επικεντρώνονται εκεί γιατί είναι σε αδυναμία. Οπότε θα μπορούσε να είναι ο Δίας ή η αφροδίτη που κάνουν όψη και με τα 2 φώτα μου; Πάντως ο κρόνος η σελήνη και η αφροδίτη κάνουν πολλές όψεις στο χάρτη μου αλλα δεν ξέρω αν είναι οι πιο δυνατοί πλανήτες, γιατί δεν είναι σε ζώδια κυριαρχίας ή έξαρσή ή εστω συμβατά σαν στοιχεία. Θα ήθελα όποιος θέλει και μπορεί να μου δώσει τα ...φώτα του! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.