^^^^
*alkmini . ενδιαφέρουσα αποψη. εχω εμβαθύνει λίγο απο όταν πρωτοέγραφα σε αυτό το θέμα, το πόσο άσχημο είναι το να κομπάζεις για το χάρτη σου, σε διαβεβαιώ. ζητώ συγγνώμη για την 'απρέπεια'
παρόλα αυτά , δε μπορούμε παρα να δεχτούμε οτι κάποιες ευκολίες, όπως η π.χ. αισιόδοξία αυτού του χάρτη , η διαίσθηση, η τάση να να αντιμετωπίσει τα θέματα σε βάθος και άλλα, μπορούν να αποτελέσουν θετικά εφόδια στις δυσκολίες της ζωής.
Τώρα το αν η αισιοδοξία ή η τάση για ανάλυση μπορούν απο μόνα τους σε ένα άλλο επίπεδο να αποτελέσουν προβλήματα ή να δημιουργήσουν άλλα, ναι, ΟΚ, αυτό ισχύει όπως ισχύει οτι μια δυσκολία μπορεί να δημιουργήσει άλλες 5 σε μια άλλη περίπτωση.
Είναι προφανές οτι η υπερβολική ευκολία δημιουργεί προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα παιδάκι που μεγαλώνει με γονείς που το καλομαθαίνουν και του κάνουν όλα τα χατήρια: είναι πιθανόν να γίνει μαλθακό και κακομαθημένο.
Ktisila, ενδιαφέρον αυτό
και ίσως είναι σημείο κλειδί η ερμηνεία σου, πως λόγω ωροσκόπου, είναι ο τρόπος που προβάλλομαι επιθετικός και πιθανόν σχετίζεται και με το σχόλιο της katiakiss που ανέλυσα παραπάνω: ένα παιδί μεγαλώνει και χρησιμοποιεί το λόγο ως όπλο, διαλέγει την λεκτική και πνευματική αντιπαράθεση ως μέσο προβολής επειδή βλέπει οτι είναι καλός σε αυτό.Quote:
Οσο για τις οψεις του αρη πιστευω πως δινει περισσοτερο επιθετικοτητα στον τροπο που προβαλλεσαι-τετραγωνο αρη ωροσκοπου
Σύνοδος Ήλιου Ποσειδώνα
εξτρα ερμηνείες
μπορεί να δείχνουν άτομο που αντιστέκεται στην κατηγοριοποιηση και τον ορισμό και άτομο που έχει την τάση να βιώσει και κάτι παραπάνω απο τον εαυτό, που εκτιμάει τη μουσική και τις τέχνες
Μπορεί να υπάρχει αδύναμη πατρική φιγούρα ή έλλειψή της, ή μπορεί κάποια μαθήματα της παιδικής ηλικίας να είναι ασαφή και αδύναμα.
Ο συνδυασμός της συνόδου αυτής με τον υπόλοιπο ερμή μπορεί να έχει το άτομο να προσπαθεί απεγνωσμένα να μιλήσει σε άλλους για τις ανώτερες αναζητήσεις του αυτές. Ξαναβλέπω δηλαδή για ακόμα μια φορά αυτό που πολλοί αναφέρατε την απογοήτευση που μπορεί να βιώνουν τα άτομα αυτά. και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ισχύει, απλά η εμπειρία αυτή είναι τόσο γνωστή και τόσο βίωμα, που δεν μου χτυπάει - παρά σπάνια- άσχημα. Πιθανότατα, για αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο υπόλοιπος φλογερός και χαρούμενος ενθουσιώδης χάρτης, δηλαδή στο κατα πόσο οι απογοητεύσεις αναστέλλουν την ερευνητική δραστηριότητα ή κατα πόσο οι απογοητεύσεις αυτές και δυσκολίες να επικοινωνήσει τον πτοούν. Επίσης εδώ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι παρέες του ανθρώπου αυτού. Κάπου διάβασα, πιθανόν στην σύνοδο ουρανού ερμή, οτι τα άτομα με την όψη αυτή έχουν την τάση να συναναστρέφονται με ανθρώπους με οπτικές παρόμοιες με τις δικές τους και αντίστοιχες αναζητήσεις.
Πραγματικά, θα ήμουν κενός αν δεν είχα στη ζωή μου ανθρώπους δίπλα μου να μπορώ να συζητήσω αυτά που με απασχολούν. Ευτυχώς υπήρχαν, και εκ των πραγμάτων, ο τρόπος μου και οι ιδέες μου αρκετά συχνά κερδίζουν τις εντυπώσεις με έναν τρόπο που διασκεδάζουν τις απογοητεύσεις.
Δηλαδή, ένα κομμάτι της έπαρσης και αυταρέσκειας μπορεί να είναι εφόδιο που χαρίζει ο λέοντας και η σελήνη ωστε να ανταπεξέλθω στις αντιξοότητες των απογοητεύσεων. Το οποίο απο μόνο του μπορεί και να εξελιχθεί σε full on ελάττωμα, το οποίο ασφαλώς είναι αντιπαθητικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο.
Αλλα όπως είπαμε δεν είμαστε σε στήλη γνωριμιών, παρα μόνο με τους εαυτούς μας κι αυτό είναι το ζητούμενο.
ΥΓ: θα ήθελα να συμπληρώσω, μιας και εγώ το πρωτοανέφερα, και εκεί πάτησε και ο Ατροπος μάλλον, σχετικά με τα μαγικά μανιτάρια. Τα ανέφερα ως εργαλεια για την εξερεύνηση της διαφορετικότητάς μας, εργαλείο αυτογνωσίας αλλα και εργαλείο επαφής με τα του 12ου οίκου. Η πραγματικότητα δείχνει πως η ανάγκη και αγάπη για την αυτογνωσία ειναι το σημειο κλειδί εδώ και όχι το φάρμακο-εργαλείο καθαυτό. Αυτό βέβαια προκύπτει απο το οτι όσοι έχουν καταναλώσει ή καταναλώνουν τέτοια μανιτάρια ή αντίστοιχες ουσίες όπως τα ψυχεδελικά τύπου LSD, δεν έχουν απαραίτητα μεγαλύτερη αυτογνωσία. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι ουσίες αυτές, χωρίς καθοδήγηση και συγκρότηση και σκοπό δεν κάνουν απο μόνες τους τίποτα, παρά μπορεί να χαρίσουν εκσταστικές στιγμές σχετικά εύκολα, και ίσως-ενίοτε μια οπτική μετέπειτα στη ζωή τους με αυξημένη της εκτίμηση της ζωής , του καθημερινού και της φύσης. Τα μανιτάρια ή τα κάθε "μανιτάρια" δε μπορούν να κάνουν μόνα τους τη δουλειά που πρέπει να κάνει το άτομο στην πορεία προς την αυτογνωσία. Απλά μπορει να τον διεκολύνουν σε κάποια πράγματα, τόσο διαγνωστικά όσο και πρακτικά. Τώρα, το ποσο πρακτικό είναι το να δουλέψει κάποιος με ουσίες στην πλειοψηφία τους παράνομες, που μόλις τα τελευταία χρόνια ξαναφουντώνει η επιστημονική έρευνα πάνω σε αυτές είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο"
Καλή σας Κυριακή