Re: "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
Συγνωμη βρε παιδια αλλα αν καποιος ετρεχε σαν τρελος με το αυτοκινητο του και σκοτωνε ή αφηνε αναπηρο το παιδι σας, τον αντρα σας, την γυναικα σας κλπ, δεν θα σκεφτοσασταν ΜΟΝΟ πως να του κανετε τα μουτρα κιμα;
[Περισυ το καλοκαιρι ηρθε και στουκαρε ενας πανω στο τοιχακι της απεναντι πολυκατοικιας, οπου μαζευονται τα παιδια μας και κουβεντιαζουν. Ετρεχε σαν τρελος σ ενα δρομακι ημι-τυφλο, στενο, γειτονια. ΕΥΤΥΧΩΣ που τα παιδια λειπανε διακοπες!! Αν ηταν εκει, πιστευετε πως θα υπηρχε ΕΝΑΣ γονιος που θα τον συγχωρουσε;;:nuts::nuts:]
Αν μαθαινατε οτι καποιος βιασε το παιδι σας [και αλλα παιδια] δεν θα θελατε να τον τσακισετε; Θα "γυρναγατε και το αλλο μαγουλο"; :nuts::cry:
Απο κει και περα, για μενα, σιγα τα λαχανα αν με παρατησε ο γκομενος/συζυγος για τα ματια μιας αλλης!! Τον πληγωμενο μου εγωισμο μπορω να τον ξεπερασω αργα ή γρηγορα...
Quote:
Originally Posted by
starfish
Συγνωμη βρε παιδια αλλα αν καποιος ετρεχε σαν τρελος με το αυτοκινητο του και σκοτωνε ή αφηνε αναπηρο το παιδι σας, τον αντρα σας, την γυναικα σας κλπ, δεν θα σκεφτοσασταν ΜΟΝΟ πως να του κανετε τα μουτρα κιμα;
[Περισυ το καλοκαιρι ηρθε και στουκαρε ενας πανω στο τοιχακι της απεναντι πολυκατοικιας, οπου μαζευονται τα παιδια μας και κουβεντιαζουν. Ετρεχε σαν τρελος σ ενα δρομακι ημι-τυφλο, στενο, γειτονια. ΕΥΤΥΧΩΣ που τα παιδια λειπανε διακοπες!! Αν ηταν εκει, πιστευετε πως θα υπηρχε ΕΝΑΣ γονιος που θα τον συγχωρουσε;;:nuts::nuts:]
Αν μαθαινατε οτι καποιος βιασε το παιδι σας [και αλλα παιδια] δεν θα θελατε να τον τσακισετε; Θα "γυρναγατε και το αλλο μαγουλο"; :nuts::cry:
Απο κει και περα, για μενα, σιγα τα λαχανα αν με παρατησε ο γκομενος/συζυγος για τα ματια μιας αλλης!! Τον πληγωμενο μου εγωισμο μπορω να τον ξεπερασω αργα ή γρηγορα...
δεν ξερω τι θα εκανα σ'αυτη την περιπτωση...ξερω ομως οτι οι γονεις του Αυστραλου νεαρου που πεθανε στη χωρα μας το καλοκαιρι προσωπικα με αφησαν αφωνη με τη σταση τους και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση...
τώρα αν μπορούμε ολοι μας να πράξουμε αναλογα.....μακαρι...
Δε καταλαβαινω οποιος δηλαδη δεν θελει να εκδικηθει ή εχει αλλη κοσμοθεωρια και πιστευω και αξιες ειναι υποκριτης???? Οποιος δηλαδη πιστευει οτι το να γινεσαι κακος επειδη σου κανουν κακο ειναι ουσιαστικα το μεγαλυτερο κακο που θα μπορουσαν να σου κανουν ειναι υποκριτης? ΑΝ καποιος μου κανει κακο κοιταω πως θα το πολεμησω και πως θα επανελθω κοιταω να "γινω καλα" κι ισως σε μερικες περιπτωσεις να αποτρεψω να κανει το ιδιο κακο σε καποιον αλλο οταν ειναι τετοια η περιπτωση....ΑΠο κει και περα ροδα ειναι και γυριζει...Αν πεσεις στο λακο με τα φιδια πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να σε φανε τα φιδια απο οτι αν πας μια βολτα στην εξοχη! Δε ξερω αν καποια στιγμη θια γινει κατι που θα με κανει να λειτουργησω διαφορετικα στο μελλον αλλα αν μη τι αλλο το απευχομαι γιατι ξερω οτι θα ειναι απλα ενα λαθος (λαθη ολοι κανουμε) Παντως μεχρι τωρα και πιστεψε με εχω φαει τρανταχτο πραγμα οχι βλακειες δεν μου γεννηθηκε τετοια επιθυμια...Η μονη επιθυμια που μου γεννηθηκε ειναι της αποκαλυψης...
Quote:
Originally Posted by
white diamond
δεν ξερω τι θα εκανα σ'αυτη την περιπτωση...ξερω ομως οτι οι γονεις του Αυστραλου νεαρου που πεθανε στη χωρα μας το καλοκαιρι προσωπικα με αφησαν αφωνη με τη σταση τους και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση...
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι συγχωρεσε αυτα τα φουσκωτα [συμπληρωστε με οποια λεξη κρινετε καταλληλη] που σκοτωσαν το παιδι του σχεδον για πλακα!!
αυτο δεν το ξερω...το ξερουν μονο οι γονεις...
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Δε καταλαβαινω οποιος δηλαδη δεν θελει να εκδικηθει ή εχει αλλη κοσμοθεωρια και πιστευω και αξιες ειναι υποκριτης???? Οποιος δηλαδη πιστευει οτι το να γινεσαι κακος επειδη σου κανουν κακο ειναι ουσιαστικα το μεγαλυτερο κακο που θα μπορουσαν να σου κανουν ειναι υποκριτης? ΑΝ καποιος μου κανει κακο κοιταω πως θα το πολεμησω και πως θα επανελθω κοιταω να "γινω καλα" κι ισως σε μερικες περιπτωσεις να αποτρεψω να κανει το ιδιο κακο σε καποιον αλλο οταν ειναι τετοια η περιπτωση....ΑΠο κει και περα ροδα ειναι και γυριζει...Αν πεσεις στο λακο με τα φιδια πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να σε φανε τα φιδια απο οτι αν πας μια βολτα στην εξοχη! Δε ξερω αν καποια στιγμη θια γινει κατι που θα με κανει να λειτουργησω διαφορετικα στο μελλον αλλα αν μη τι αλλο το απευχομαι γιατι ξερω οτι θα ειναι απλα ενα λαθος (λαθη ολοι κανουμε) Παντως μεχρι τωρα και πιστεψε με εχω φαει τρανταχτο πραγμα οχι βλακειες δεν μου γεννηθηκε τετοια επιθυμια...Η μονη επιθυμια που μου γεννηθηκε ειναι της αποκαλυψης...
Οχι Μαρια δεν υποστηριζω οτι ειναι υποκριτης. Ομως αν εχεις παρατηρησει η κουβεντα για εκδικηση γυροφερνει κυριως γυρω απο ερωτικες σχεσεις.
Ειλικρινα, σε οτι με αφορα "γυρναω και αριστερο μαγουλο" :blink:, και κατι παρομοιο συμβουλευω και την κορη μου!
Αν ομως παθαινε κατι σοβαρο το παιδι μου [ή οποιος αγαπω πολυ], δεν βαζω το χερι μου στην φωτια οτι ο δραστης θα γλυτωνε απο την εκδικηση μου. Και δεν μιλαω για ατυχημα απλως. Σ ενα ατυχημα ποιον να κατηγορησεις; Μιλαω για πραξεις εξ ολοκληρου ή σχεδον εξ ολοκληρου, εκ προθεσεως!
Quote:
Originally Posted by
white diamond
Καλά, υπάρχει ένας για παράδειγμα και αυτός είναι Αυστραλός, τουτέστιν αγγλοσάξωνας.
Εδώ είναι Βαλκάνια και έχουμε για παράδειγμα τον Παπαδόσυφο.
(Και να σε ρωτήσω κάτι, έχεις παιδί; ):toung:
Quote:
Originally Posted by
white diamond
αυτο δεν το ξερω...το ξερουν μονο οι γονεις...
Ουτε εγω μπορω να ειμαι σιγουρη καλη μου αλλα μιλαω ως γονιος. Και η πλειοψηφια -τουλαχιστον- των γονιων που ξερω δεν θα συγχωρουσαν ποτε τον υπαιτιο ενος τετοιου κακου.
Ο πατερας αυτος εκανε μια υπεροχη πραξη για να δικαιωσει την υπαρξη του παιδιου του που χαθηκε χωρις λογο. Επετρεψε μου να πιστευω οτι μονο η ψυχουλα του και η ψυχουλα της γυναικας του ξερουν τι νιωθουν για τους υπαιτιους.
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Καλά, υπάρχει ένας για παράδειγμα και αυτός είναι Αυστραλός, τουτέστιν αγγλοσάξωνας.
Εδώ είναι Βαλκάνια και έχουμε για παράδειγμα τον Παπαδόσυφο.
(Και να σε ρωτήσω κάτι, έχεις παιδί; ):toung:
με τα γεωγραφικά πλάτη να το δω λοιπόν;
όχι παιδί δεν έχω...αλλά έχω περάσει κάποιες δυσκολίες όπως όλοι μας..
το αν έχω παιδί δεν ξερω αν αποτελει επιχειρημα...
θα μπορουσα να παραθεσω προσωπικες εμπειριες αλλα πού θα βγάλει...
ο καθένας μας κοιτά το δρόμο που του ταιριάζει...και που λειτουργει καλυτερα..
Και τωρα που το σκεφτομαι, να τι αλλο μπορει να σημαινει Σεληνη στον Σκορπιο στον 5ο! :bigsmile::cheesy: