-
Re: Ηλιακή επιστροφή (Solar return)
Θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην ερμηνεια ηλιακης.Στον 11ο ηλιακο οικο(ακμη υδροχοου)που αντιστοιχει στο 7ογενεθλιο οικο,βρισκεται ο ηλιακος ποσειδωνας.Ο 12ος ηλιακος (ακμη ιχθειων με ουρανο) η ακμη του βρισκεται στον 9ο γενεθλιο οικο(ποσειδωνας στους ιχθεις).Υπαρχει αμοιβαια υποδοχη μεταξυ 11ου +12ου ηλιακου οικου.Με προβληματισε ο ουρανος του 12ου ηλιακου που πεφτει στον 7ο γενεθλιο οικο.Οι οψεις που κανει ο ουρανος ειναι θετικες και υπαρχουν και καποιες οψεις που κανει και στο γενεθλιο χαρτη. Επισης η ακμη του 7ου ηλιακου πεφτει στον 4ο γενεθλιο,και η ακμη του 4ου ηλιακου στον 12ο γενεθλιο.Δεν ξερω αλλα με ανησυχει που ο 7ος και ο 4ος συνδεονται με τον ηλιακο 12ο γιατι πολλα εχω διαβασει για αυτον.Τι μπορει να σημαινει?
-
Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ηλιακή επιστροφή είναι ένα από τα προγνωστικά συστήματα και δεν μελετάται μόνη της αλλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα. Αν την απομονώσουμε μπορεί εύκολα να παραπλανηθούμε στις προβλέψεις μας
Η ακμή του 11ου στον Υδροχόο δείχνει κοινωνικότητα και ανάγκη για κοινούς στόχους με φίλους και ομάδες . Με κυβερνήτη τον Ουρανό στον 12ο νομίζω ότι θα υπάρχουν απροσδόκητες διαμάχες , αν όμως οι όψεις που κάνει είναι θετικές, όπως λες, μπορεί να υπάρξει αίσιο τέλος. Τώρα ο 11ος ετήσιος 7ο γενέθλιο θα μπορούσε να δείχνει σχέδια για γάμο ή συνεργασίες. Η ύπαρξη του Ποσειδώνα εδώ, αν έχει και αρνητικές όψεις , προδιαθέτει για σύγχυση, εξαπάτηση αλλά ίσως και εξιδανίκευση καταστάσεων σε σχέση με φίλους, συνεργάτες….
Ο 12ος ετήσιος στον 9ο γενέθλιο μπορεί να σημαίνει ανησυχίες ή δοκιμασίες σε θέματα που σημειοδοτεί ο 9ος όπως εκπαιδευτικά, σχολείο /πανεπιστήμιο/ σπουδές γενικότερα. Μπορεί και προβλήματα δικαστικά ή με συγγενείς εξ αγχιστείας. Και επειδή η ακμή του είναι στο ζώδιο του Ιχθύ μπορεί απλά να δείχνει μια ανάγκη να ξεφύγεις από την καθημερινότητα μέσω ενός ταξιδιού.
Τώρα ο ετήσιος 7ος στον γενέθλιο 4ο μπορεί ανάμεσα στα αλλά να δείξει γάμο , συγκατοίκηση αλλά και συνεργασία για επιχείρηση ή ακόμα και τακτοποίηση ακίνητης περιουσίας. Τέλος ο ετήσιος 4ος στον γενέθλιο 12ο , κάποια προβλήματα σε σχέση με το σπίτι.
Όλα αυτά είναι ενδείξεις που μπορούν να επιβεβαιωθούν ή όχι, μόνο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προγνωστικά.
Ευχαριστώ και καλό βράδυ:bigsmile:
-
Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ για την εκτενη απαντηση σας!!Να ειστε καλα και καλο ξημερωμα!ευχαριστω πολυVerneigung
-
Γεια σας,
θα ήθελα να εκφράσω κι εγω μια απορία πάνω στην ηλιακή μου επιστροφή, φυσικά διάβασα πως μελετάται πάντα συνδυαστικά με άλλα συστήματα πρόγνωσης οπότε δεν αποσκοπώ σε μια ακριβή πρόβλεψη, αλλά στο να κατευθύνω σωστά τη σκέψη μου.
Λοιπόν, στο χάρτη αυτό έχω τον άρη στην 29 μοίρα στον καρκίνο και στον 3ο οίκο. Η αρνητική ερμηνεία που μου έρχεται στο μυαλό είναι οτι μπορεί να σημαίνει ατύχημα σε κάποια μετακίνηση. Επειδή όμως βλέπω οτι ο άρης της ηλιακής επιστροφής κάνει εξάγωνο με τους γεννέθλιους, ήλιο και κρόνο θα μπορούσε να σημαίνει ίσως απλά πολλές μετακινήσεις και ταξίδια ή ακόμα και αλλαγή κατοικίας επειδή βρίσκεται στο συγκεκριμένο ζώδιο?
Έδωσα σημασία σε αυτή την όψη επειδή είναι στην 29η μοίρα και ίσως να της έχω δώσει μεγαλύτερη σημασία απο οτι θα έπρεπε...οπότε περιμένω τα σχόλια σας.
Πάντως για αρκετό καιρό διάβαζα άρθρα χωρίς να μπω στη διαδικασία να γράψω ένα σχόλιο ή να ρωτήσω κάτι, κατάλαβα οτι τελικά αυτό είναι λάθος γιατί έτσι μπορεί να καταλήγω σε λάθος συμπεράσματα.
Ευχαριστώ.
-
Κι εγω ψαχνομαι με την ηλιακη επιστροφη!!!! Δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη ακομα αλλα στην περιπτωση που αναφερεις θα κοιτουσα ακομα ποιον οικο της ηλιακης κυβερνα ο αρης καθως και σε ποιον γενεθλιο οικο βρισκεται ο τριτος οικος της ηλιακης.
-
Καλησπερα ! Αγαπητε Αριμαν καταρχην γιατι ανησυχεις μονο και μονο επειδη υπαρχει ο Αρης στην 29 η μοιρα του Καρκινου ? Για να υπαρχουν ατυχηματα πρεπει να υπαρχουν δυσμενεις οψεις με πλανητες και αυτοι οι πλανητες να ειναι τοποθετημενοι σε οικους που να μπορουν να δειξουν καποιο ατυχημα. Δυσμενεις οψεις του Αρη με ερμη ,ουρανο και κρονο (ακομα και με τους ηλιου και σεληνη γιατι δειχνει βιασυνη,εγωισμο ,τεντωμενα νευρα πραγματα που μπορουν να οδηγησουν σε ενα ατυχημα) και οι πλανητες αυτοι να ειναι τοποθετημενοι η να κυβερνουν οικους οπως ο 3ος που αναφερεις,ο 9ος ,ο 8ος και ο 12ος.
Για μενα ο Αρης στην τελευταια μοιρα του Καρκινου βρισκεται ακομα σε πτωση και οι θετικες οψει ς με τον ηλιο και τον κρονο ισως τον ξεμουχλιασουν προσφερωντας του ευκαιριες για μικρες μετακινησεις και ταξιδια. Για μενα ο Αρης εδω δεν δηλωνει σωνει και ντε καποιο ατυχημα αλλα μαλλον συχνοτητα μετακινησεων κατι που ο Αρης σε πτωση στο ζωδιο του Καρκινου εστω και στην τελευταια μοιρα δεν φαινεται να του καλαρεσει.
Φυσικα πρεπει να κοιταξεις ,ποιος ειναι ο κυβερνητης του 3ου και ποιον οικο κυβερνα ο αρης γι ανα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα γιατι συμβαινουν αυτες οι μετακινησεις (θα μπορουσε επισης οτιδηποτε αλλο αφου ο 3ος εχει να κανει και με την επικοινωνια,με τα γραπτα και τις συγγενικες,αδερφικες και γειτονικες μας σχεσεις ).
-
Αγαπητή ktisila κοίταξα αυτά που μου επισήμανες, έτσι βλέπω οτι ο άρης κυβερνά τον 12ο οίκο της ηλιακής επιστροφής, το οποίο μόνο αρνητικό μου ακούγεται και επίσης οτι ο 3ος της ηλιακής επιστροφής βρίσκεται πάνω στον 9ο γεννέθλιο οίκο (αυτό δυστυχώς δε μου λέει τίποτα).
Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι αν όντως επειδή ο άρης βρίσκεται στην 29η μοίρα είναι δυνατό να προκαλέσει κάποιο σημαντικό γεγονός ( αν βέβαια αυτό φαίνεται και με άλλες μεθόδους, όπως συχνά αναφέρουν τα πιο έμπειρα μέλη), αλλά τώρα εγώ στέκομαι μόνο στην ηλιακή επιστροφή γιατί θα ήθελα πρώτα να κατανοήσω σωστά κάποια πράγματα σχετικά με αυτή.
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
-
Αγαπητή hattie23 μου έλυσες κάποιες βασικές απορίες με την απάντηση σου, δυστυχώς την είδα αφού είχα γράψει την απάντηση μου στην οποία αναφέρω πάλι την 29η μοίρα. Έχεις δίκιο οτι δεν έδωσα καμία σημασία στο γεγονός οτι ο άρης είναι σε πτώση στο συγκεκριμένο ζώδιο, όπως και τους άλλους παράγοντες που αναφέρεις.
Πάντως με βοήθησες αρκετά, θα προσπαθήσω να μελετήσω με μεγαλύτερη προσοχή κάποια πράγματα στο χάρτη μου.
σ' ευχαριστώ πολύ
-
Κοιτα αυτο που εχω εγω ως κανονα ειναι οτι κανενας οικος δεν αντιπροσωπευει κατι μονο κακο ή καλο καθως επισης και μια ενδειξη απο μονη της δεν φερνει αποτελεσμα. Αυτο που θελω να πω ειναι πως ο 12 οικος αντιστοιχει σε πολλα πραγματα και το οτι ο αρης απο βρισκεται στην 29η του καρκινου σιγουρα απο μονο του δεν λεει κατι. Οσο για τον ενατο μπορει να δειχνει ταξιδι για νομικα θεματα ή κατι σχετικο με το εξωτερικο, ο δωδεκατος απ'οτι ξερω δεν ειναι υποχρεωτικα κατι κακο, μπορει να δειχνει απομονωση ή κατι κρυφο.
Εχω μια απορια γιατι σου ηρθε κατ'ευθειαν το ατυχημα?
-
Συνήθως ο νους μας πάει πάντα πρώτα στο κακό... τι να πω σκέφτηκα οτι ο άρης συνδέεται με βιασύνη, ατυχήματα, δράση κλπ, πάντως δεν είναι η μοναδική ερμηνεία που σκέφτηκα με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω.
Το θεώρησα πάντως σαν μια ευκαιρία για να ξεκολλήσω λίγο τη σκέψη μου απο αυτά τα λίγα που ανέφερα και να το πάω ένα βήμα πιο πέρα, ευτυχώς με τις απαντήσεις σας μου δώσατε να καταλάβω και κάποιους άλλους παράγοντες που θα έπρεπε να είχα μελετήσει.
-
Καλησπέρα και από μένα!
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό!
Μία μικρή βοήθεια όμως....
Όταν στην Ηλιακή Επιστρόφή, η ακμή του πρώτου οίκου είναι στην 00μοίρα του Σκορπιού και στο γενέθλιο χάρτη το μεσουράνημα βρίσκεται στην 00 μοίρα του Σκορπιού, τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Τι άλλο πρέπει να εξετάσω πριν θεωρήσω (ή ίσως και όχι) κάποια ενεργοποιηση του 10ου οίκου?
Ευχαριστώ
-
Αγαπητή φίλη, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου ο ετήσιος ωροσκόπος σου είναι στον Σκορπιό.
Συνεπώς ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής κάνει σύνοδο με το γενέθλιο μεσουράνημα.
¶ρα στην φετινή χρονιά αν συνηγορούν και τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα, ενδεχομένως θα εκφραστείς στο χώρο της κοινωνική σου καταξίωσης (γάμος? επάγγελμα?) με τρόπο που υποδυκνύει το ζώδιο του Σκορπιού.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, όπου παίζει Σκορπιός και Πλούτωνας χρειάζεται κοντά στο νου κι η γνώση, διότι διπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών.
Κοίτα επίσης που πέφτει ο Πλούτωνας της ηλιακής επιστροφής και τι όψεις κάνει.
Σημαντικό επίσης, είναι να έχεις ορθή ώρα γέννησης, γιατί αλλιώς χάνεται η αξία της οικοθεσίας που αναφέρεις, λόγω επιπροσθέτως της μηδενικής μοίρας που έχεις.
-
Καλησπερα!Εχω κολλησει με την ηλιακη επιστροφη προσπαθω βεβαια να καταλαβω διαβαζοντας οτι γραφεται εδω μεσα αλλα η εμπειρια μου δεν ειναι ικανοποιητικη ετσι ωστε να βγαλω ενα συμπερασμα.Στη φετινη ηλιακη ο ηλιακος ωροσκοπος ειναι ο ταυρος και η ακμη του πεφτει στον 10ο γενεθλιο οικο.Στον 10ο +9ο ηλιακο βρισκεται η ακμη του αιγοκερου με τον πλουτωνα,οπου η ακμη του 10ο πεφτει στον 6ο γενεθλιο οικο(ακμη αιγοκερου) και ο γενεθλιος πλουτωνας στον 3ο οικο στην παρθενο.Η ακμη του 6ου ηλιακου η παρθενος βρισκεται στον 2ο+3ο γενεθλιο οικο μου.Στον 3ο γενεθλιο εχω τον κρονο και τον πλουτωνα στην παρθενο.Αν κρινω σωστα θα με απασχολησουν επαγγελματικα φετος αλλα δεν καταλαβαινω πως να τα συνδιασω ολα αυτα..Αν καποιος ειναι σε θεση και εχει την διαθεση επισης ας με βοηθησει να βγαλω καποια ακρη:embarrest
-
Σχετικά με το θέμα του Αρη στο 12ο που ανέφερε το μέλος ARIMAN θα ήθελα να πω, ότι όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην 29η μοίρα ζωδίου μας προϊδεάζει για χρονιά τελειώματος ενός κύκλου, το άτομο αφήνει κάτι πίσω του και θα υπάρξουν αλλαγές.
Μersini 1, o ωροσκόπος ηλιακής στο ζώδιο του Ταύρου, δείχνει μια χρονιά που θα σε απασχολήσει η συναισθηματική και οικονομική σου ασφάλεια και θα έχεις ανάγκη από σταθερότητα στη ζωή σου και στο 10ο γενέθλιο, θα προσπαθήσεις να το πετύχεις μέσα από επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση . Θα σε απασχολήσει η κοινωνική σου εικόνα και ίσως θέματα γονιών.
Μετά μπορείς να δεις ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου σου η Αφροδίτη σε ποιο οίκο βρίσκεται και τι όψεις κάνει.
Το ετήσιο μεσουράνημα στον 6ο γενέθλιο που ανέφερες μπορεί να δείχνει και μια ανησυχία για θέματα 10ου.
Τέλος στην ηλιακή επιστροφή είναι βασική η σημασία του Ηλιου, σε ποιο οίκο της ηλιακής πέφτει και οι όψεις του.
Eλπίζω να βοήθησα
Καλό βράδυ:bigsmile:
-
Σας υπερευχαριστουμε που προσπαθειτε να μας βοηθησετε και εμας που θελουμε να κατανοησουμε καποια πραγματα στον χωρο:cheesy::cheesy:!Κοιτωντας τις οψεις βλεπω ότι η ηλιακη αφροδιτη(29΄07)βρισκεται στον 4ο ηλιακο μαζι με τον ηλιο(στον λεοντα) στην ακμη του καρκινου.(η ακμη του ηλιακου 5ου λεων είναι το ζωδιο μου).Η ακμη του καρκινου βρισκεται στον 12ο γενεθλιο και εκει βρισκεται ο γενεθλιος ηλιος μου(ηλιος στον λεων)Στον 4ο γενεθλιο οικο εχω τον δια που κανει τριγωνο με τον ηλιο και ενεργοποιει την γενεθλια οψη ηλιου-δια.Οσον αφορα τις οψεις τις αφροδιτης κανει συνοδο με ηλιο,τριγωνο με δια του 4ου ,τετραγωνο με κρονο του 3ου,τετραγωνο με πλουτωνα 3ου,τετραγωνο με γενεθλιο mc(πολλα τετραγωνα βλεπω και με ανησυχει…)χιαστι με ποσειδωνα 5ου κ χιαστι με βερτεξ 5ου.Βεβαια δεν υπαρχει καμια οψη στον γενεθλιο που να ενεργοποιει τις οψεις αφροδιτης.
-
Αρα έχεις την ετήσια Αφροδίτη στην 29η μοίρα, κυβερνήτη ετήσιου ωροσκόπου στον 4ο ετήσιο. Αυτό δείχνει ανάγκη για θετικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια ή ακόμα ότι θες να διακοσμήσεις, να βελτιώσεις το περιβάλλον του σπιτιού. Μπορεί ακόμα να σημαίνει και βοήθεια ακόμα και οικονομική από γονείς. Το ότι ο ετήσιος Ηλιος βρίσκεται στον 4ο ετήσιο, ενισχύει τα παραπάνω.
Τα τετράγωνα δείχνουν δυσκολίες αλλά αν δεν ενεργοποιούν γενέθλιες όψεις συνήθως δεν φέρνουν γεγονότα.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.:bigsmile:
-
Ευχαριστώ πολύ Parkat για την άμεση απάντηση!
Θα τα εξετάσω όλα αυτά. Μπορείς να εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς: "διαπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών". ;;;;
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με στήριξη για επαγγελματική καταξίωση! Και βέβαια η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ενώ μέχρι πέρυσι ήμουν σε ένα άλλο "επαγγελματικό πεδίο" φέτος επέλεξα κάτι διαφορετικό και νοιώθω ήδη καλά με την απόφαση αυτή! Παίζουν όμως και άλλες αλλαγές;
Καλή σου μέρα!
-
Quote:
Originally Posted by
ligero
Ευχαριστώ πολύ Parkat για την άμεση απάντηση!
Θα τα εξετάσω όλα αυτά. Μπορείς να εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς: "διαπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών". ;;;;
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με στήριξη για επαγγελματική καταξίωση! Και βέβαια η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ενώ μέχρι πέρυσι ήμουν σε ένα άλλο "επαγγελματικό πεδίο" φέτος επέλεξα κάτι διαφορετικό και νοιώθω ήδη καλά με την απόφαση αυτή! Παίζουν όμως και άλλες αλλαγές;
Καλή σου μέρα!
Ο Σκορπιός και ο Πλούτωνας επιδρούν πάνω μας φέρνοντας εσωτερική δύναμη, αλλαγές και μεταμορφώσεις, αθέατες συμπεριφορές και βαθιά κι έντονα συναισθήματα.
Τα αποτελέσματα δεν είναι ακαριαία.
Ξεκινούν μία εσωτερική διεργασία τα αποτελέσματα της οποίας διαφαίνονται όταν η ζύμωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί....
Κάνε αναζήτηση στις έννοιες και της λέξεις κλειδιά του Σκορπιού και του Πλούτωνα για να πάρεις μία γεύση τι μπορεί να ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.
Το τι γεγονότα θα σου έρθουν εξαρτάται από το παρελθόν σου και την τωρινή σου εξέλιξη σαν πρόσωπο.
Οι χάρτες πρόγνωσης δείχνουν τάσεις, το τι πράγματι θα συμβεί έχει σχέση με το γενέθλιο χάρτη σου αλλά και τις αλληλεπιδράσεις που έχεις με τα άλλα άτομα γύρω σου.
Σκέψου μετά πώς συνέβη αυτή η αλλαγή στα επαγγελματικά σου, πώς έδρασες και κράτα τις προσωπικές σου παρατηρήσεις.
Αν ανησυχείς για παραπέρα αλλαγές, απλά να είσαι σε εγρήγορση, γιατί ούτως ή άλλως οι καιροί είναι δύσκολοι....
Τέλος να θυμάσαι ότι μία μεμονωμένη ερμηνεία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της.....
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις......
-
-
Ευχαριστω και για ακομη μια φορα για την βοηθεια σας.Οντως,σε 2 μηνες σκεφτομαι να κανω μια μετακομηση(και θα στηριξουν και οικονομικα και οι γονεις).Αρα σιγουρα θα με απασχολησουν θεματα κατοικιας..Εχω μια απορια σχετικα με τον γενεθλιο ηλιο.Το ζωδιο μου είναι λεων και ο ωροσκοπος το ιδιο.Ο γενεθλιος ηλιος βρισκεται στην ακμη του καρκινου στον 12ο γενεθλιο.Αυτο που θα ηθελα να καταλαβω είναι αν πρεπει να υπολογιζω τον γενεθλιο ηλιο από τον 12ο οικο η αν πρεπει να τον υπολογιζω στον 1ο οικο.πχ στην φετινη ηλιακη ο ουρανος βρισκεται στον 12ο ηλιακο(αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο(ακμη υδροχοου) και 5ο γενεθλιο βρισκεται ο ουρανος)και βλεπω ότι ενεργοποιειτα η γενεθλια οψη ουρανου τριγωνου ηλιου.Αυτη η οψη που λεω ουρανου τριγωνου ηλιου ενεργοποιειται με τον τροπο που λεω η κανω λαθος?
-
Εξαρταται ποσες μοιρες απεχει ο ηλιο σου απο την ακμη του ωροσκοπου .Αν παραδειγμα ο 12ος τελειωνει στις 8 μοιρες του λεοντα και εχει τον ηλιο σου δυο-τρεισ μοιρες πριν τοτε μπορεις να τον υπολογιζεις σαν μεσα στον ωροσκοπο. Εγω επειδη εχω στην 29ν μοιρα του σκορπιου τον ερμη μου και ξεκινα ο 5ος απο την 1 μοιρα του τοξοτη υπολογιζω τον ερμη στον 5ο (αν και μεταξυ μας βρισκω περισσοτερα κοινα στοιχεια με ενα σκορπισιο ερμη και στον 4ο οικο παρα με εναν τοξοτισιο στον 5ο).Δεν κανω ομως το ιδιο με τον ποσειδωνα που βρισκεται 7 μοιρες πριν την ακμη του 6 οικου ,δηλαδη στην 29η του τοξοτη .Αυτον τον τοποθετω μεσα στον 5ο και οχι στον 6ο μου .
Τωρα δεν καταλαβα το δευτερο μερος της ερωτησης .Θες να μαθεις αν ο ηλιος σου ανηκει στον ωροσκοπο και αν ενεργοποιειται το γενεθλιο τριγωνο ? .Μα το γενεθλιο τριγωνο ετσι και αλλοιως σε οποιο οικο και να πεφτει ο ηλιος θα ενεργοποιηθει ,αφου οι οψεις του ηλιου στην ηλιακη επιστροφη ειναι ιδιες καθε χρονια.Εννοειται οτι σε οποιους και αν πεσει το τριγωνο θα ενεργοποιηθει .
-
Σε ευχαριστω hattie:cheesy:H ακμη του καρκινου στον 12ο τελειωνει στις 8΄41.Η ακμη του 1ου οικου λεοντα αρχιζει στις 8'47 και ο ηλιος ειναι στις 4΄20.Συγνωμη και παλι αλλα μπερδευτηκα ειναι εντος ωροσκοπου η 12ο?Η αληθεια ειναι οτι στην ηλιακη κοιταζα μονο σε ποιον οικο βρισκεται ο ηλιος και οχι τις οψεις του ηλιου γιατι εβλεπα οτι ειναι ιδιες με αυτες του γενεθλιου και δεν εδινα σημασια.Τωρα καταλαβα πως λειτουργει...αργησα..π.χ τωρα στην ηλιακη εχω τον ηλιακο ηλιο στον 4ο και τον γενεθλιο ουρανο στον 7ο αρα ενεργοποιειτε το τριγωνο ηλιου-ουρανου(4ου-7ου)τριγωνο ηλιου- δια στον 4ο γενεθλιο κτλ..σε ευχαριστω!!
-
Quote:
Originally Posted by
mersini1
Ευχαριστω και για ακομη μια φορα για την βοηθεια σας.Οντως,σε 2 μηνες σκεφτομαι να κανω μια μετακομηση(και θα στηριξουν και οικονομικα και οι γονεις).Αρα σιγουρα θα με απασχολησουν θεματα κατοικιας..Εχω μια απορια σχετικα με τον γενεθλιο ηλιο.Το ζωδιο μου είναι λεων και ο ωροσκοπος το ιδιο.Ο γενεθλιος ηλιος βρισκεται στην ακμη του καρκινου στον 12ο γενεθλιο.Αυτο που θα ηθελα να καταλαβω είναι αν πρεπει να υπολογιζω τον γενεθλιο ηλιο από τον 12ο οικο η αν πρεπει να τον υπολογιζω στον 1ο οικο.πχ στην φετινη ηλιακη ο ουρανος βρισκεται στον 12ο ηλιακο(αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο(ακμη υδροχοου) και 5ο γενεθλιο βρισκεται ο ουρανος)και βλεπω ότι ενεργοποιειτα η γενεθλια οψη ουρανου τριγωνου ηλιου.Αυτη η οψη που λεω ουρανου τριγωνου ηλιου ενεργοποιειται με τον τροπο που λεω η κανω λαθος?
Quote:
Originally Posted by
mersini1
Σε ευχαριστω hattie:cheesy:H ακμη του καρκινου στον 12ο τελειωνει στις 8΄41.Η ακμη του 1ου οικου λεοντα αρχιζει στις 8'47 και ο ηλιος ειναι στις 4΄20.Συγνωμη και παλι αλλα μπερδευτηκα ειναι εντος ωροσκοπου η 12ο?
Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω..... Πές μου σε παρακαλώ.
Που είναι η ακμή του 12ου σου; Σε ποιό ζώδιο και ποιά μοίρα;
Που είναι ο γενέθλιος ωροσκόπος-ακμή 1ου σου; Σε ποιό ζώδιο και σε ποια μοίρα;
Που βρίσκεται ο ήλιος σου; Σε ποιό ζώδιο και σε ποιά μοίρα;
Αν ο ήλιος φαίνεται να βρίσκεται στον 12ο σου και απέχει μέχρι και πέντε μοίρες από τον ωροσκόπο σου, με φορά αντίθετη των ρολογιών, τότε λειτουργεί στον 1ο οίκο σου.
-
Αν ο ήλιος φαίνεται να βρίσκεται στον 12ο σου και απέχει μέχρι και πέντε μοίρες από τον ωροσκόπο σου, με φορά αντίθετη των ρολογιών, τότε λειτουργεί στον 1ο οίκο σου.
Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση απεχει 4 μοιρες ο ωροσκοπος απο τον ηλιο.Ετσι λειτουργει στον 1ο οικο μου!
-
Πρεπει η ωρα γεννησης σου ομως να ειναι ακριβης γιατι διαφορετικα μπορει να σου δωσει μεγαλυτερη αποσταση απο την ακμη του ωροσκοπου.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία για την ηλιακή επιστροφή.
Έχει σημασία αν οι όψεις που σχηματίζονται είναι συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες;
Ή όλες θα ενεργοποιηθούν μες στη χρονιά;
-
Στην ηλιακή επιστροφή δεν παίζει ρόλο αν οι όψεις είναι συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες.
-
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, παρότι το θέμα έχει γίνει αρκετά μεγάλο... Το να προοδεύουμε τον ωροσκόπο, το μεσουράνημα και τη Σελήνη (ενδεχομένως και τους υπόλοιπους πλανήτες) του χάρτη της ηλιακής επιστροφής πόσο έγκυρη μέθοδος είναι στην πρόβλεψη της ημέρας (ή της κατά προσέγγιση ημέρας) που θα γίνει ένα γεγονός?
πχ Η Σελήνη της ηλιακής 10μέρες μετά τα γενέθλια του ατόμου, προοδεύοντάς την, κάνει σύνοδο με το ετήσιο ωροσκόπο. Κατά πόσο αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω με ασφάλεια, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τα λοιπά προγνωστικά συστήματα και κυρίως το Ηλιακό Τόξο.
Και μια ακόμη απορία. Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής είναι ο ίδιος με τον γενέθλιο (όπως πχ συμβαίνει γύρω στα 33 μας χρόνια, αλλά όχι αποκλειστικά τότε), πέφτει δηλαδή στο ίδιο ζώδιο, αλλά μερικές μοίρες πριν τον γενέθλιο, θεωρώ ότι ο ωροσκόπος ηλιακής πέφτει στο 12ο γενέθλιο κι έτσι τον ερμηνεύω ή θεωρώ ότι επειδή είναι στο ίδιο ζώδιο με το γενέθλιο ενεργοποιείται το σύνολο του γενέθλιου χάρτη?
-
Στην ηλιακή επιστροφή υπάρχουν 3-4 μέθοδοι εντοπισμού του χρόνου που θα συμβεί ένα γεγονός αλλά καμμιά απ' αυτές δεν είναι ασφαλής και σίγουρη. Δεν λειτουργούν με συνοχή και συνέπεια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εντοπίζοντας τον χρόνο από τον προοδευτικό χάρτη, όσο μπορούμε, και από τους τράνζιτς, να κοιτάμε τις μεθόδους αυτές στην ηλιακή επιστροφή για κάποια επιβεβαίωση.
Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής πέφτει μέχρι 5ο πίσω από την ακμή του γενέθλιου ωροσκόπου μπορούμε να την θεωρήσουμε επανάληψη ακμών, διαφορετικά θεωρούμε ότι βρίσκεται στον 12ο οίκο.
-
Τι ωραιο θεμα η ηλιακη επιστροφη. Αν ειχατε την καλοσυνη μηπως καποιος γνωριζει
τι μπορει να ειναι στην ηλιακη η συνοδος μαυρης σεληνης με τον β. δεσμο γεννεθλιο
ο β. δεσμος ειναι στο 8 οικο γεννεθιο και στην ηλιακη πεφτει στη ακμη 7 οικου σε
συνοδο με την λιλιθ.Να χαρειτε δεν ξερω πως να το παρω αυτο.Σας ευχαριστω
πολυ.
-
vanna8,
δεν χρησιμοποιώ καθόλου τους δεσμούς της Σελήνης ή την μαύρη Σελήνη στην ηλιακή επιστροφή. Πιστεύω ότι δεν δίνουν συγκεκριμένες, σαφείς και ασφαλείς πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα. Αν ασχολείται κάποιος άλλος με τα σημεία αυτά και πιστεύει το αντίθετο ας σου απαντήσει.
-
Quote:
Originally Posted by
vanna8
Τι ωραιο θεμα η ηλιακη επιστροφη. Αν ειχατε την καλοσυνη μηπως καποιος γνωριζει
τι μπορει να ειναι στην ηλιακη η συνοδος μαυρης σεληνης με τον β. δεσμο γεννεθλιο
ο β. δεσμος ειναι στο 8 οικο γεννεθιο και στην ηλιακη πεφτει στη ακμη 7 οικου σε
συνοδο με την λιλιθ.Να χαρειτε δεν ξερω πως να το παρω αυτο.Σας ευχαριστω
πολυ.
Το ότι στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής η ακμή του 7ου κάνει σύνοδο με τον Β.Δ , είναι μία αξιόλογη ένδειξη για κάποιους. Αυτό εξαρτάται από τη σχέση που έχει το άτομο που μελετά τον χάρτη, με την σημασία των δεσμών σελήνης γενικά. Ακριβώς επειδή είναι θέμα πεποίθησης και τυχαίνει να υπάρχει σύνοδος Β.Δ \Ν.Δ με τον ορίζοντα (1ος \7ος), θα σου πρότεινα να σημειώσεις σε ποιους γενέθλιους οίκους τοποθετείται αυτό και να παρακολουθήσεις μόνη σου αν και πως μπορεί να εκφραστεί.
Τα καλύτερα συμπεράσματα είναι αυτά που βγάζουμε μόνη μας, παρακολουθώντας στην πράξη και σε βάθος χρόνου.
Ωστόσο, αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πρώτης γραμμής σημεία που εντοπίζουμε στον χάρτη του SR , μετά τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη.
Η μαύρη Σελήνη δεν μας δίνει καμία πληροφορία ή τουλάχιστον δεν την έχω συναντήσει σε καμία σοβαρή μελέτη Ηλιακής επιστροφής αλλά και γενέθλιου ωροσκοπίου.
-
-
Μια πολυ ευγενικη κοπελα με βοηθησε στην αναλυση της φετινης μου ηλιακης επιστροφης. Δυστυχως ομως ειναι πολυ δυσοιωνη, εκει που εψαχνα για εγκυμοσυνες κλπ βγηκαν καποια πολυ ασχημα πραγματα (πιθανα θανατος-οχι δικος μου). Θα ηθελα να σας παραθεσω καποια στοιχεια που μου εδωσε η κοπελα και να πειτε κι εσεις μια γνωμη
1)ωροσκ. αρχικη μοιρα (00.37 παρθενου) = ενα θεμα υγειας, μεσα στο σπιτι (στον 4ο οικος ναταλ).
κρονος στον 4ο σολαρ και 6ο ναταλ, αρα μου επιβεβαιωνει αυτο που μου λεει ο ωροσκοπος. Εχουμε 4ο σολαρ = 6ος ναταλ = ενα προβλημα υγειας στο σπιτι.
Ο ερμης κυβερνα τον ωροσκοπο και πεφτει πανω στον algol (26 ταυρου), στον 10ο οικο (αξονας γονεων) στον 12ο ναταλ (νοσοκομεια) και ακριβειας αντιθεση στο ναταλ κρονο του 8ου.
Επι πλεον ο ερμης = μεσοδιαστημα Mars/ Saturn σολαρ απο 26ο Aquarius.
Αυτο το μεσοδ. κανει οψη 45ο στον Mercury ναταλ. Απο 2 μεριες ο Mercury μπλοκαρισμενος κυβερνητης 4ου ναταλ δηλ. παλι οικογενεια αλλα και ωροσκ. ναταλ.
Ο Saturn σολαρ θα γυρισει αναδρομος στο Scorpio και θα πιασει το μεσοδ. Mars/Saturn ναταλ στις 28ο Leo.
Θα εκτιμουσα να μου πειτε την αποψη σας γιατι εχω ταραχτει αρκετα
-
Από πότε ο ωροσκόπος ηλιακής στον 4ο γενέθλιο φέρνει πρόβλημα υγείας;; Αποκλείεται δηλαδή να ασχοληθείς με την οικογένεια σου και το σπίτι χωρίς να υπάρξει πρόβλημα υγείας;
Ο Κρόνος στον 4ο επισημάνει πως πρέπει να ασχοληθείς με κάποιες υποχρεώσεις που ενδεχομένως προκύψουν κυρίως αν έχεις υπαλληλική θέση ή ιδιωτική επιχείριση, ή ακόμη κι απέναντι στους γονείς σου, φέρνει πολλή κούραση και εξασθένηση γι αυτό αν δεν καταφέρεις να δείξεις ψυχραιμία ώστε να κοντρολάρεις την ενέργεια σου, είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας, ιάσιμα και κυρίως ψυχοσωματικά. Επίσης δεν αποκλείεται να χρειαστεί να κάνεις κάποιες επισκευές στο σπίτι σου ειδικά αν είναι παλιό.
Ο Ερμής στον 10ο είναι εξαιρετικός για κάποιον που χρειάζεται εξειδίκευση στα επαγγελματικά του, για κάποιον που ασχολείται με τη συγγραφή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αφού σ' αυτούς τους τομείς φαίνεται πως θα πάει αρκετά καλά. Γενικότερα του 1ου ο κυβερνήτης στον 10ο δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον και εξελίξεις στον τομέα της εργασίας. Μέσα στον 12ο φέρνει κυρίως μυστικότητα ως προς τα σχέδια σου ενώ κάποιες δυσάρεστες σκέψεις ή φοβίες μπορεί να σε απομακρύνουν και αποξενώσουν από τους άλλους.
Όσο για το Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου που είναι το μεσοδιάστημα της μπλοκαρισμένης ενέργειας, σε όψη με τον Ερμή μάλλον ξεμπλοκάρεσαι κατά κάποιον τρόπο αφού ο Ερμής είναι αεικίνητος.
Όσο για τον Κρόνο που θα πιάσει κι αυτός ανάδρομος το ίδιο μεσοδιάστημα ναι, μπορεί να φέρει δυσκολίες και μπλοκαρίσματα γιατί μειώνεται η ενέργεια και η σεξουαλικότητα μας. Καταστάσεις δηλαδή που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο όταν αρρωσταίνουμε εμείς ή οι γονείς μας αλλά και όταν κυοφορούμε......
Όπως καταλαβαίνεις όλα είναι θέμα αντίληψης ;) :D
-
Όταν σε μια μελλοντική ηλιακή επιστροφή βλέπω πολύ κακές όψεις, θα μπορούσα να μετριάσω το αποτέλεσμά τους? Δηλαδή κάνοντας γενέθλια σε άλλο τόπο, έτσι ώστε οι δύσκολοι πλανήτες να είναι σε εμπεριεχόμενο οίκο στην ηλιακή επιστροφή?
-
Δεν νομιζω οτι αμα ειναι σε εμπεριεχομενο δεν θα υπαρξει ενεργεια σε αυτον τον οικο.Απλα αλλαζοντας τοπο αλλαζεις και την οικοθεσια,αλλα μην ξεχνας οτι ακομα και αν αλλαξει καποιος τοποθεσια δεν θα αλλαξουν οι διελευσεις πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο και μαζι τους πανε πακετακι και οι εκλειψεις της χρονιας που ακολουθει.Νομιζω οτι είναι ενα θεμα που θα είχε πολυ ενδιαφερον αν καποιος το εχει κανει να μας παραθεσει την εμπειρια του.
-
Koritsii, για κάποιον που πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει τα άστρα και το σύμπαν, είναι μια καλή κίνηση η αλλαγή τόπου.;)
-
Κυρία Ζαχαριάδου, διαβάζοντας την απάντηση σας ανάσανα πραγματικά...Εχω τρομαξει παρα πολυ οσο κι αν η λογικη μου μου λεει το αντιθετο..οποτε λετε πως τα πραγματα εχουν και αλλη οψη, οχι μονο την ασχημη ε?και αλγκολ?ξερω πως ειναι πολυ δυσμενης αστερας και στον ωροσκοπο ειναι αρκετα ατυχος, ειδικα αν ο κυβερνητης του κανει και ασχημες οψεις...
παντως χαιρομαι γιατι προτιμω ο κρονος να λειτουργησει περιοριστικα εκφραζομενος ως εγκυμοσυνη παρα ως ασθενεια...ευχαριστω:)
τελος εχω περιεργεια γι αυτο που ρωτησε το koritsii, τι γινεται με τα εμπεριεχομενα ζωδια σε οικους?πως εκφραζονται σε μια ηλιακη επιστροφη?οι οικοι υπερλειτουργουν?οι εμπεριεχομενοι πλανητες υπολειτουργουν???
-
Aγαπητη bubbleboo καλο ειναι να μην σε ανησυχει ο Κρονος γενικα ως πλανητης που φερνει δεινα,ειλικρινα σου λεω φερνει αλλα τοσα καλα.Καλο ειναι επισης να ξερεις οτι ο Κρονος στους οικους δρα με τροπο ετσι ωστε να περιοριζει ,οχι ομως για κακο.Αρκει να φανταστεις οτι πολλες εγκυμοσυνες ελαβαν χωρα με Κρονο στον ωροσκοπο και στον 1ο οικο,δειχνοντας με αυτον τον τροπο οτι η γυναικα θα πρεπει λιγο να περιορισει την ελευθερια που ειχε σωματικα αλλα και να αποδεχθει την επερχομενη ευθυνη.;)