-
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Έρση, γνωρίζεις και γνωρίζω ότι πολλά πράγματα που πιθανά ενοχλούν γίνονται πάνω στην ¨κάψα" της αντιπαράθεσης.
Ποτέ λοιπόν, δεν πρόκειται να δώσω έκταση σε τέτοιου είδους "επεισόδια", παρότι εξ αιτίας της καλπάζουσας διαστροφής μου θα το γλένταγα δεόντως.
Όπως θα έλεγε και ο αγαπητός administrator, έχουμε και δουλειές να κάνουμε...
Παρ όλα αυτά ζητώ συγνώμη για τα στοιχεία που ανέφερα του χάρτη σου.
Το μήνυμα ήταν για τη διαχείριση, όχι για σένα.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να σχολιάσεις και το ότι ο κυβερνήτης του 12ου μου κάνει χιαστί με τον συγκυβερνήτη του 5ου μου :bigsmile:
Όπως ένιωσες την υποχρέωση να επισημάνεις "την σοβαρότητα των στοιχείων μου" να σου επισημάνω και εγώ με την σειρά μου πως δεν έδωσα έγώ τα στοιχεία για τον χάρτη της Βουγιουκλάκη.
Βιάστηκες όμως να σχολιάσεις...
Αυτό ακριβώς είναι που θέλω να αποφεύγουμε, κίτρινοι, μπλε, πράσινοι και κόκκινοι
Ο γνωρίζων έχει μεγαλύτερη ευθύνη και πρέπει να ελέγχει τα δεδομένα.
Και τα στοιχεία που διάβασες δεν ήταν για τον καημένο τον Αρη σου αλλά για τον ¶ρη του Καρκίνου. Το ότι το πήρες προσωπικά και θίχτηκες για τον ¶ρη σου τελικά μάλλον μας επιβεβαιώνει το γιατί ένας ¶ρης στον Καρκίνο μπορεί τελικά να είναι σε πτώση.
Εννοείται πως δεν θα απαντήσω...
Και για μένα το θέμα κλείνει εδώ.
Η Κοραλλία δικαιούται να απαντήσει αν το επιθυμεί αλλά δεν θα σχολιάσω τίποτα επιπλέον.
Φιλιά σταυρωτά
-
Τελειώνοντας και χωρίς ίχνος θυμού -σε διαβεβαιώ- θεωρώ προσβλητικό το να υποννοείς ότι ο λόγος που χρησιμόποιούμε παραδείγματα μη διασήμων ατόμων είναι επείδή δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν, όχι γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι "μαιμού" τα ωροσκόπια αλλά γιατί τόσο εγώ, όσο και η Κοραλλία νομίζω πως μέχρι τώρα δεν έχουμε φανεί αναξιόπιστες. Πεισματάρες μπορεί, αντιδραστικές μπορεί, ανξιόπιστες όμως όχι.
Αχ Έρση...
Η δυνατότητα ελέγχου είναι ένας από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας σε μια παρουσίαση στοιχείων.
Απλά και μόνον αυτό.
Δεν υπονόησα τίποτα περί προσωπικής αναξιοπιστίας.
Όσο για τα ενδιαφέροντα αστρολογικά σου σχόλια τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών, μαζί με τα δικά μου.
Νομίζω ότι, δεδομένης και της διαφορετικής προσέγγισης μας, θα ήταν άκαρπο να ξεκινήσουμε έναν σχετικό διάλογο.
-
Αγαπητέ Γιάννη,
θα ήθελα να σχολιάσω πρώτα την επιπολαιότητα που μου προσάπτεις. Μεταφέρω τα λόγια σου:
"Η ευκολία και η επιπολαιότητα με την οποία υιοθέτησες το συγκεκριμένο ωροσκόπιο είναι ενδεικτική της νοοτροπίας σου. Γιατί έχεις ξανακάνει σχόλιο και μάλιστα "θριαμβευτικό" χωρίς να προσέξεις τα δεδομένα του χάρτη... Όσον αφορά τον πιθανολογούμενο ωροσκόπο στον Αιγόκερω, δεν λες τελικά τίποτε άλλο από το ότι με την παρέμβασή του οι 4 πλανήτες στον Καρκίνο - του ¶ρη συμπεριλαμβανομένου - "πέρασαν" απέναντι. Ή δεν είναι έτσι;... Αλλά στην πρεμούρα σου να στηρίξεις τα αστήρικτα χρησιμοποίησες ότι βρέθηκε στο διάβα σου".
Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, Γιάννη μου, αλλά ειδικά στο ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι έχω κάνει πολύ μεγάλη έρευνα. Γνωρίζω όλα τα ωροσκόπια του που υπάρχουν, γνωρίζω πολλές εργασίες διόρθωσης του ωροσκοπίου του που έχουν προταθεί (π.χ. του Noel Tyl), τα αυτοβιογραφικά στοιχεία που έδωσε ο ίδιος και πολλές βιογραφίες του. Ίσως μάλιστα αυτή η συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία να καταγράψω τα στοιχεία της έρευνας μου και να τα δημοσιεύσω εδώ. Επομένως ποιος είναι βιαστικός στις κρίσεις του και ποιος έχει... την πρεμούρα;
Κι αφού ο ¶ρης του και οι άλλοι πλανήτες του στον Καρκίνο "πέρασαν" απέναντι, όπως υποστηρίζεις, μπορείς να μου εξηγήσεις τα εξής;
Ο Έντμουντ Χίλλαρι, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκε στο θαλάσσιο σώμα της Νεοζηλανδικής Αεροπορίας. Ήταν πλοηγός (καπετάνιος δηλαδή) σκάφους και υπηρέτησε στα νησιά Φίτζι και στα νησιά του Σολομόντα. Είχε μάλιστα ατύχημα στην θάλασσα, εκράγηκε το σκάφος του και έπαθε σοβαρά εγκαύματα (σύνοδος ¶ρη/Πλούτωνα) και στάληκε πίσω στην πατρίδα του. Σου κάνει αυτό για λειτουργία ¶ρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω;
Επίσης, ένα από τα 3 μεγαλύτερα επιτεύγματα του Χίλλαρι είναι ότι ακολούθησε αντίστροφα την πορεία του ποταμού Γάγγη (τα ποτάμια κυβερνώνται από τον Καρκίνο) από τις εκβολές του στον κόλπο της Βεγγάλης μέχρι τις πηγές του στα Ιμαλάια, με δυο βάρκες. Ο ίδιος δεν κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι το σημείο που πηγάζει ο Γάγγης γιατί ασθένησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω. Αυτό σου κάνει για Αιγόκερως;
Ακόμα, ο Χίλλαρι έκανε εξερευνητικά ταξίδια στον Ειρηνικό ωκεανό. Αυτό σου κάνει για Αιγόκερως; Εκτός κι αν εννοείς ότι στην πολικότητα οι πλανήτες λειτουργούν επιλεκτικά πότε στο ένα ζώδιο και πότε στο απέναντι - και να προσθέσω, όποτε εξυπηρετεί εμάς και τις ερμηνείες μας. Μπορώ να σου παραθέσω κι άλλα στοιχεία της λειτουργίας των 4 πλανητών του στον Καρκίνο.
Στην ερώτησή σου "Είχες ποτέ κάπου άδικο;" να σου απαντήσω πως ναι, είχα πολλές φορές άδικο και έκανα πολλά λάθη στην ζωή μου, μερικά από τα οποία πλήρωσα πολύ ακριβά. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι πρέπει να πείθομαι εύκολα για κάτι για να μην χαρακτηριστώ απόλυτη;
Θέλω επίσης να σχολιάσω την εξής εκτίμησή σου: "Και εκτιμώ ότι αυτή είναι η πολιτική σου σε οτιδήποτε απειλεί να ανατρέψει τη μακαριότητα της απολυτοσύνης σου. Μου θυμίζεις τους σύγχρονους του Γαλιλαίου, που δεν πήγαν ποτέ να δουν με το τηλεσκόπιο του, γιατί οι δορυφόροι του Δία δεν ήταν δυνατό να υπάρχουν".
Θεωρείς, Γιάννη μου, ότι στην προκειμένη περίπτωση εσύ είσαι ο Γαλιλαίος με το τηλεσκόπιό του κι εγώ αρνήθηκα να έρθω να κοιτάξω; Ούτε εγώ που είμαι απόλυτη και δογματική όπως λες δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι οι απόψεις μου είναι τόσο σωστές και ευαγγέλιο που μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν τις δέχεται.
Ας πούμε όμως ότι συμφωνώ με τις απόψεις σου και ας διερευνήσουμε ορθολογιστικά και θεωρητικά τι σημαίνουν αυτές.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν πτώσεις άρα δεν υπάρχουν και εξάρσεις. Συμφωνούμε επίσης ότι δεν υπάρχουν ούτε αδυναμίες των πλανητών. Αυτό λογικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ούτε κυβερνήτες, έτσι δεν είναι; Αφού απορρίψαμε την λογική που στηρίζει τα δίπολα πτώσεις-εξάρσεις, αδυναμίες-κυβερνήσεις ως αυθαίρετες, δεν μπορούμε να απορρίψουμε τους τρεις παράγοντες και να κρατήσουμε τον ένα. Αφού δεν υπάρχουν "χειρότερες" θέσεις δεν μπορούν να υπάρχουν "καλύτερες". Αφού όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά στον Κριό γιατί να είναι κυβερνήτης του ο ¶ρης; Και αντίστρροφα, αφού ο ¶ρης είναι απλώς μια ενέργεια που λειτουργεί εξίσου καλά σε όλα τα ζώδια γιατί να κυβερνά τον Κριό; Επίσης, αν δεχτούμε ότι ο ¶ρης έχει την ίδια φύση με τον Κριό πώς μπορεί να λειτουργεί εξίσου καλά στον Ζυγό που έχει αντίθετες ιδιότητες από τον Κριό; Συμφωνήσαμε ότι όλα αυτά είναι αυθαίρετες ταμπέλες.
Η επόμενη λογική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι ότι όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά και σε όλους τους οίκους, αφού οι οίκοι και τα ζώδια έχουν άμεση αντιστοιχία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε το ένα χωρίς το άλλο, δεν μπορούμε να λέμε ότι όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά σε όλα τα ζώδια αλλά όχι σε όλους τους οίκους. Τώρα ξεφορτωθήκαμε όλες τις ταμπέλες και αφήνουμε τις πλανητικές ενέργειες να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλα τα ζώδια και τους οίκους και να εκφράζονται ελεύθερα όπως ο λαγός στο λιβάδι του.
Αφού συμφωνήσαμε σε όλα αυτά, τότε πρέπει να εφαρμόσουμε την ίδια λογική και στις όψεις. Και τα τρίγωνα έχουν τα αρνητικά τους και τα τετράγωνα τα θετικά τους. Μου είπες πριν ότι κάποιος με τετράγωνο ¶ρη/Ουρανού μπορεί να συνδυάσει φαινομενικά ασύνδετες ενέργειες και είναι πανευτυχής με τις εφευρέσεις του "Και άντε να του πούμε εμείς... ότι είναι προβληματικός". Ας συμφωνήσω και με αυτό. Όλες οι όψεις λειτουργούν εξίσου καλά.
Ας δούμε τώρα στην πράξη πως διαμορφώθηκε το σύστημά μας. Θέλω να δω πώς θα πάει ο γάμος μου. Έχω 7ο στον Κριό και δεν έχω πλανήτη μέσα στον οίκο αυτό. Δεν έχω όμως ούτε και κυβερνήτη αφού συμφωνήσαμε ότι αυτά είναι αυθαίρετες ταμπέλες. Δεν πειράζει, θα κοιτάξω την Αφροδίτη μου αφού ο γάμος είναι στην δικαιοδοσία της. (Γιατί όμως να κυβερνά τον γάμο αφού δεν κυβερνά πια τον Ζυγό; Μπορεί καλλιστα να είναι υδροχοϊκή και να μην της αρέσουν αυτές οι συμβάσεις). Η Αφροδίτη μου είναι στην Παρθένο. Δεν πειράζει όμως. Κοτζάμ Μπριζίτ Μπαρντό την έχει εκεί, δεν μπορεί να είναι κακή. Σε όποιο οίκο και να βρίσκεται καλή θα είναι. Επίσης ό,τι όψη και να κάνει καλή θα είναι. Αν έχει και κανένα τετράγωνο δεν πειράζει, το πολύ πολύ να το ρίξω στην ζωγραφική για να μετουσιώσω δημιουργικά την ενέργεια της Αφροδίτης μου και μια χαρά θα είμαι. Όλα καλά λοιπόν.
-
Απλά επισυνάπτω το χάρτη του Έντμουντ Χίλαρι, για να έχουν όλοι μια εικόνα.
Το σύστημα οικοθεσίας είναι Κοχ.
Όσο για τα υπόλοιπα περί κυβερνητών κλπ, νομίζω ότι αναφερόμαστε σε μια διαφορετικού τύπου αστρολογία.
Και είναι λογικό να μη συνεννοούμαστε...
-
Σας ευχαριστούμε όλους εσάς τους κόκκινους για τις πληροφορίες που βγαίνουν μέσα από τον δημιουργικό σας διάλογο.Επίσης να παραδεχτώ και να τονίσω ότι ο ¶ρης μου στον σκορπιό χαίρεται και η Αφροδίτη μου στον αιγόκερω μειδιά...(για να παραδεχθεί και κάποιος κάτι).
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Απλά επισυνάπτω το χάρτη του Έντμουντ Χίλαρι, για να έχουν όλοι μια εικόνα.
Το σύστημα οικοθεσίας είναι Κοχ.
Όσο για τα υπόλοιπα περί κυβερνητών κλπ, νομίζω ότι αναφερόμαστε σε μια διαφορετικού τύπου αστρολογία.
Και είναι λογικό να μη συνεννοούμαστε...
Από μόνο του το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η σύνοδος 'Αρη/Πλούτωνα τα λέει όλα κι αυτό είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα είναι σχολαστικισμός. Τι κι αν ο 'Αρης είναι σε πτώση, η σύνοδος λειτούργησε και με το παραπάνω. Επειτα, γιατί να αναζητήσουμε τα εμπόδια της δραστηριότητας που ανέφερε η κ.Μόζορα στην πτώση του 'Αρη και όχι στα τρέχοντα Ωροσκόπια των εποχών που το άτομο συνάντησε τις δυσκολίες ; Διελεύσεις, πρόοδοι κλπ. ; Θα συγκεντρωνόμουν στη σύνοδο καθεαυτή και ούτε θα έδινα σημασία στην πτώση. Το θέμα δεν είναι τι εμπόδια συνάντησε στις δραστηριότητές του, το θέμα είναι ότι τις ξεκίνησε αργά ή γρήγορα για να βγάλει όλο το δυναμικό αυτής της συνόδου. 'Οταν πάλι συνάντησε τις δυσκολίες και ένοιωσε να "τσακίζει" όλο και κάτι συγκλονιστικό θα του συνέβαινε από διελεύσεις,κατευθύνσεις και όλα αυτά θα αρκούσαν να μας το δείξουν. Οι όψεις είναι πανίσχυρες στο χάρτη, πολύ πιο ισχυρές απ'οτιδηποτε άλλο στοιχείο. "Μεταμορφώνουν" τις ενέργειες των μεμονωμένων θέσεων των πλανητών και τις αλλάζουν τελείως. Γι'αυτό βλέπεις Ερμήδες σε έξαρση, αλλά σε τετράγωνο με Ποσειδώνα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα η να εξαπατώνται, γι'αυτό βλέπεις Σελήνες στον Καρκίνο σε τετράγωνο με Πλούτωνα να έχουν διαλυμένες σχέσεις με τη μητέρα ή τη σύζυγο και πάει λέγοντας. Τι να τις κάνουμε τις κυριαρχίες άμα η όψη διαλύει την αρμονία και τη ισορροπία ;
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Kύριε Ριζόπουλε,
Για μένα το πρακτικό θέμα, η ουσία του θέματος, σαν απλό μέλος είναι η ύπαρξη δύο τάσεων. Της παραδοσιακής και της προχωρημένης. Πρέπει να σταυρώσουμε είτε την μία πλευρά είτε την άλλη;Δεν υπάρχουν αλήθειες και στις δύο απόψεις; Μηπως πρέπει να συνεργαστούν οι κανόνες με την σύγχρονη προσέγγιση για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Απλές ρητορικές ερωτήσεις.
Ποιός θα κάνει μισό βήμα πίσω:bigsmile: από την αρχική του θέση και θα μπει στον κόπο να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις, εαν τεθούν ξανά ως απλές απορίες και όχι ως ''ρητορικές ερωτήσεις''?
Παρόμοιο ερωτημα νομίζω ότι έχει ξανα τεθεί για το συγκεκριμένο θέμα (κάποια post πριν) αλλά μένει αναπάντητο. Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει τα απλά μέλη?:cry:
-
Αγαπητή Υδροχόε
Με τις παρατηρήσεις σου μου προσφέρεις την ευκαιρία να τοποθετηθώ στο θέμα της "σύγκλισης" των απόψεων που έθεσε και η Roadrunner.
Προσωπικά έχω επιλέξει ένα σύστημα ερμηνείας, που εφαρμόζει στην πράξη κάποιες αρχές της Αναλυτικής Ψυχολογίας.
Αντιμετωπίζω το ωροσκόπιο ως ένα ζωντανό πεδίο αλληλεπιδράσεων, που μπορούν να παράξουν εναλλακτικούς "χαρακτήρες" και πολλά μέλλοντα.
Από τον παραδοσιακό αστρολογικό κορμό έχω κρατήσει σίγουρα τις βασικές παραμέτρους (ζώδια, πλανήτες, οίκοι, όψεις, δεσμοί Σελήνης) και τις επεξεργάζομαι ως μονάδες ψυχικής ενέργειας, ικανές να μετασχηματιστούν σε τάσεις, συμπεριφορές και συγκεκριμένο έργο.
Εκτιμώ ότι σε όλο το αστρολογικό εποικοδόμημα έχουν παρεισφρύσει στο πέρασμα των αιώνων, αντιλήψεις και θεωρήσεις, που είναι προϊόντα δεισιδαιμονιών η μιας κυριαρχης ηθικής και δεν έχουν καμία σχέση με την ενεργειακή πραγματικότητα.
Επιπλέον θεωρώ ότι πολλά από τα τεχνάσματα στην ερμηνεία ενός χάρτη, όπως για παράδειγμα η πληθώρα των "κλήρων" και η διευρυμένη η συχνά καταχρηστική αξιοποίηση των κυβερνητών πλανητών, ήταν μια επινόηση που αποσκοπούσε στο να καλύψει τα αναπόφευκτα ερμηνευτικά ελλείμματα.
Ελλείμματα που υπήρξαν όχι μόνον εξ αιτίας της απουσίας στοιχείων, όπως για παράδειγμα οι νεοανακαλυφθέντες πλανήτες, αλλά και της συνολικής άγνοιας γύρω από τις ψυχικές λειτουργίες.
Το τελευταίο ήταν που οδήγησε την Αστρολογία σε ένα εντελώς μοιρολατρικό μονοπάτι.
Μονοπάτι που ακολουθούν ευλαβικά οι αστρολόγοι των Ινδιών και γενικότερα της Ανατολής.
Αλλά οι κανόνες, που ήταν και είναι στη διάθεση αυτής της φαταλιστικής αντίληψης, όπως οι πτώσεις, οι εξάρσεις κλπ δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια σύγχρονη Αστρολογία Δυτικού τύπου, που δίνει προτεραιότητα στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του ατόμου.
Πέρα από τη θεωρία όμως υπάρχει και η πρακτική.
Αν όλα αυτά τα θεωρήματα του μοιρολατρικού μοντέλου λειτουργούσαν και στην πράξη, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα κρατήσω στον κορμό της ερμηνείας.
Όμως η πραγματικότητα των ωροσκοπίων-τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ-δεν συνάδει σε μια τέτοια προοπτική.
Και δεν νομίζω λοιπόν ότι σε αυτό το επίπεδο τίθεται καν θέμα σύνθεσης "παραδοσιακών" και "προχωρημένων" απόψεων.
Ωστόσο υπάρχει ένα ορθάνοιχτο "παράθυρο"
Όλα αυτά περί πτώσεων και εξάρσεων αναφέρονται θεωρητικά στις θέσεις των πλανητών στα ζώδια.
Τι γίνεται με τις θέσεις τους στους πραγματικούς αστερισμούς;
Σήμερα ένας ¶ρης στον Καρκίνο βρίσκεται πιθανότατα στον αστερισμό των Διδύμων. Και ένας ¶ρης στο Λέοντα, στον αστερισμό του Καρκίνου.
Μήπως η "μοιραία" επιρροή των πλανητών συνοδευόμενη από τις ανάλογες αντιλήψεις, σχετίζεται τελικά με τις αστρικές θέσεις;
Γιατί και στην αρχαιότητα, από όπου προέρχονται όλες οι σχετικές "πληροφορίες", τους αστερισμούς λάμβαναν υπόψιν τους.
Η ενασχόληση μου με την σύνθεση αστρικού και τροπικού ζωδιακού (την ιδιοσυναστρία) κατέληξε σε κάποια ευρήματα που δείχνουν να στηρίζουν αυτήν την εκδοχή.
Γιατί οι όψεις της ιδιοσυναστρίας, που είναι ένα "πάντρεμα" των δύο ζωδιακών, περιγράφουν συχνά γεγονότα η καταστάσεις και όχι χαρακτήρες η τάσεις.
¶ρα βρίσκονται πολύ κοντά στο φαταλιστικό μοντέλο. Ίσως και στις πτώσεις...
Για μένα λοιπόν σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες σύγκλισης των απόψεων.
Σας παρουσίασα ήδη με την υποκίνηση της Έρσης δύο τέτοια παραδείγματα έρμηνείας και σύντομα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα στην ενότητα της "Πειραματικής Αστρολογίας".
Στην πραγματικότητα υπάρχουν ήδη, απλά δεν είναι καταχωρημένα.
Ο administrator τα κρατάει στο 12ο του...
Αν θέλετε πάντως, να πάρετε μια συνολική εικόνα του θέματος μπορείτε να ανατρέξετε και στο σχετικό άρθρο που υπάρχει στην ίδια ενότητα.
Και κλείνοντας, όσον αφορά τους "κανόνες" μιας σύγχρονης αστρολογικής αντίληψης με τη χρήση αποκλειστικά του τροπικού ζωδιακού, φοβάμαι πως το υλικό είναι τεράστιο και μόνον μέσα από μια μαθησιακή διαδικασία, έστω και διαδικτυακή, μπορεί να μεταδοθεί στο σύνολο του.
Από τα άρθρα η τα ποστ του site μόνον μικρές ...τζούρες μπορείτε να πάρετε.
Όποιες/οι το επιθυμούν λοιπόν, ας το τολμήσουν....
-
Αγαπητέ Γιάννη,
βλέπω ότι εξακολουθείς να δημιουργείς εντυπώσεις με βαρύγδουπες εκφράσεις όπως "μοιρολατρικό μονοπάτι", "μοιρολατρικό μοντέλο που δεν λειτουργεί στην πράξη", φαταλιστικές αντιλήψεις"... Και επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.
Έχεις προσέξει ότι στο astro.com που είναι εκφραστικό όργανο στην αστρολογία της Αναλυτικής ψυχολογίας ότι στον χάρτη σου, δίπλα από τις θέσεις των πλανητών σου, σημειώνουν τις εξάρσεις και τις πτώσεις; Πιστεύεις ότι κάνουν πράγματα εναντίον των αρχών τους;
Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη, με μια τεράστια στατιστική έρευνα γύρω από όλες τις θέσεις της Αφροδίτης μέσα στον ζωδιακό τι κάνει; Παίρνει την Αφροδίτη της σε αδυναμία στον Σκορπιό και την ξετινάζει. Και τι χρησιμοποιεί ως γνώμονά της; Παίρνει γυναίκες με καλές θέσεις της Αφροδίτης μέσα στον ζωδιακό ως παράδειγμα σωστής ψυχολογικής και ενεργειακής λειτουργίας της Αφροδίτης για να... στρώσει την δική της!
Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες στην αστρολογία απ' ότι η Αγγλική Σχολή Ψυχολογικής Αστρολογίας, δέχεται επίσης την ψυχολογική ερμηνεία των αδυναμιών και πτώσεων. Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.
Μιλάς επίσης για τεχνάσματα στην ερμηνεία ενός χάρτη και καταχρηστική αξιοποίηση των κυβερνητών πλανητών που την θεωρείς επινόηση για να καλύψει αναπόφευκτα ερμηνευτικά ελλείμματα παλιότερων εποχών όπως οι νεοανακαλυφθέντες πλανήτες και η συνολική άγνοια γύρω από τις ψυχικές λειτουργίες.
Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα. Η χρήση των κυβερνητών έχει ακριβώς ως στόχο να ερμηνεύσει τα πεδία στα οποία στρέφονται και εκδηλώνονται οι ψυχικές λειτουργίες και οι πλανητικές ενέργειες. Το ερμηνευτικό έλλειμμα δημιουργείται ακριβώς από την μη κατανόηση αυτών των πεδίων και εκδηλώσεων και τότε είναι που επιστρατεύονται ακροβατικές απόψεις για να καλύψουν τα ερμηνευτικά ελλείμματα.
Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη, δηλαδή χωρίς να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τα πεδία εκδήλωσης των πλανητικών του ενεργειών "μετακόμισες" ολόκληρο stellium από τον Καρκίνο απέναντι στον Αιγόκερω μόνο και μόνο επειδή δεν σου πήγαινε ένας Καρκίνος να είναι ΚΑΙ ορειβάτης. Χωρίς να προσπαθήσεις να δεις με ποιους τρόπους βίωσε ή ενεργοποιήθηκε αυτό το stellium στην ζωή του Χίλλαρι.
Τι να πω όμως; Μπορεί απλώς εγώ να είμαι μια απόλυτη και δογματική...
-
επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.
Έχεις προσέξει ότι στο astro.com που είναι εκφραστικό όργανο στην αστρολογία της Αναλυτικής ψυχολογίας ότι στον χάρτη σου, δίπλα από τις θέσεις των πλανητών σου, σημειώνουν τις εξάρσεις και τις πτώσεις; Πιστεύεις ότι κάνουν πράγματα εναντίον των αρχών τους;
Πιστεύω ότι η δεν είναι σωστά προσανατολισμένοι η απλά κάνουν την πάπια...
Έθεσε στο astro.com ποτέ κανείς ανάλογο ζήτημα;
Έγραψε κάποιος για την οφθαλμοφανή υστέρηση των "στοιχείων" και των "ποιοτήτων" σε σχέση με τους ψυχολογικούς τύπους του Κ Γιουγκ;
Έγραψε ποτέ κανείς για το πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του Συνειδητού πάνω στο ζωδιακό;
Έκανε δηλαδή κάποιος μια ουσιαστική έρευνα στο πνεύμα της Αναλυτικής Σχολής η απλώς βολεύτηκαν όλοι με την ταμπελίτσα της ψυχολογίας;
Μακάρι να πέφτω έξω...
Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη...
Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες...
Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.
Έχω μάθει να δημιουργώ και όχι να αναπαράγω.
Το τι πρεσβεύει ο κάθε ερευνητής είναι αποτέλεσμα που εξαρτάται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του αλλά και από τον τρόπο που σκέφτεται.
Και η ιστορία των επιστημών είναι γεμάτη από στοιχεία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τα έβλεπε-η δεν ήθελε να τα δει-κανείς.
Και ξέρεις τελικά τι μου γράφεις; Ότι είμαι λάθος επειδή δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία.
Προσωπικά, το θεωρώ έπαινο και σε ευχαριστώ.
Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Οι αρχαίοι τους χρησιμοποιούσαν χωρίς να τους διασταυρώνουν.
Αυτό όμως δεν αλλάζει την άποψη μου για την κατάχρηση τους.
Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη...
Έλεος...
Αγαπητή Κοραλλία.
Έγραψα και πιο πάνω ότι οι αντιλήψεις μας διαφέρουν και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ.
Θα ήθελα όμως να γράψεις ένα άρθρο με τις απόψεις σου γύρω από αυτά τα θέματα η ότι άλλο αγαπάς. Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάτι, εξαιρουμένων των μεταφράσεων. Μόνο τις αντιρρήσεις σου βρήκα σε τοποθετήσεις άλλων.
Θα περιμένω υπομονετικά...
-
Βρε Γιάννη εγώ έχω μια άλλη απορία, εξέλιξες την ενέργεια του ¶ρη σου σε θετική και πολύ καλά έκανες γιατί όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε. Αν όμως δεν ήξερες Αστρολογία, σε ψυχολογικό επίπεδο πως θα λειτουργούσε αυτός ο ¶ρης.
Επίσης αν δεχτούμε ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία, βρίσκουμε διεξόδους στο πως και προς τα που πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια των αρνητικών επιρροών, εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.
Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο. Νομίζω πως η θέση η δική μας έγινε πλήρως κατανοητή γι αυτό θα ήθελα περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη. Ήδη κάποιοι έκαναν τις "καταθέσεις " τους, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν και άλλοι είτε για να σχολίασουν τα αστρολογικά στοιχεία που παρατέθησαν είτε για να πουν την δική του βιωματική εμπειρία.
ΥΓ. Νομίζω πως αυτό που καταφέραμε ήταν να μπερδεψουμε όσους μας διαβάζουν. :unsure:
-
Αν όμως δεν ήξερες Αστρολογία, σε ψυχολογικό επίπεδο πως θα λειτουργούσε αυτός ο ¶ρης.
εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.
Dear Ersi
Αν δεν κατάφερνα να λειτουργήσω τον ¶ρη στο πεδίο που ορίζει ο οίκος του (9ος), είναι για μένα προφανές ότι θα τον βίωνα προβληματικά, είτε στον συγκεκριμένο τομέα, είτε συνολικά στη ζωή μου.
Υπάρχουν δύο βασικοί "κανόνες" που η τήρηση τους διαμορφώνει τις ισορροπίες η τις ...ανισορροπίες.
Ο πρώτος λέει απλά ότι κάθε πλανήτης οφείλει να λειτουργεί στον τομέα που βρίσκεται, διαφορετικά προσπαθεί να επιβάλλει την παρουσία του κάνοντας "φασαρία" με άλλο τρόπο, η απλά απορρυθμίζοντας όλο το ωροσκόπιο (αυτό ισχύει ιδια'ίτερα για τον Ήλιο).
Ο δεύτερος λέει ότι η ενέργεια του πλανήτη λειτουργεί πολύ διαφορετικά όταν εφαρμόζεται σε ένα δημιουργικό έργο.
Στην καθημερινότητα και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν (για παράδειγμα τους συγγενείς) ένα τετράγωνο θα δείξει συγκρούσεις και δυσκολίες.
Αντίθετα, σε μια δημιουργική προσπάθεια το τετράγωνο είναι απαραίτητο και δεν συνοδεύεται από ανάλογες ...συμφορές.
Το ποσό της ενέργειας, που μπορεί να απορροφήσει μια τέτοια εφαρμογή ποικίλει. Μερικές φορές δεν φθάνει για να αποτρέψει εντελώς τα προβλήματα αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος των εφαρμογών.
Για παράδειγμα ο πιστός δεν παίρνει συνήθως ναρκωτικά, επειδή βιώνει τον Ποσειδώνα του (που σχετίζεται τόσο με την πίστη, όσο και με τις ψυχοτρόπες ουσίες) σε ένα πεδίο που είναι αρκούντως αποτρεπτικό.
Αντίθετα, ο καλλιτέχνης δεν "προστατεύεται" συνήθως τόσο καλά (σε σχέση με τα ναρκωτικά) από τις εφαρμογές του Ποσειδώνα του στην τέχνη.
Μπορεί όμως να αποτρέψει μέσω της τέχνης του άλλες "δυσαρμονίες" του ωροσκοπίου του, όπως συμβαίνει συχνότατα με τους ηθοποιούς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά από μια ολοκληρωμένη έρευνα μπορούμε να καταλήξουμε στο τι θα προτείνουμε ως λύση σε κάποιο πρόβλημα πλεονάσματος πλανητικής ενέργειας.
Και βέβαια δεν χρειαζεται να ξέρει κάποιος αστρολογία για να μπει σε αυτήν τη διαδικασία.
Αν κατορθώσει να λειτουργήσει τους πλανήτες του με τρόπο η στους τομείς που οι ίδιοι επιθυμούν να λειτουργήσουν, τότε συνήθως η εξισορρόπηση της ενέργειας είναι θέμα χρόνου.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους και ακολουθούν ξένα πρότυπα συμπεριφοράς και ένα κώδικα κοινωνικής ένταξης, που δεν τους αντιπροσωπεύει.
Έτσι προετοιμάζουν τις "καταστροφές" τους...
Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
-
Quote:
Originally Posted by
'Ερση
....................
Επίσης αν δεχτούμε ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία, βρίσκουμε διεξόδους στο πως και προς τα που πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια των αρνητικών επιρροών, εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.
Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο. Νομίζω πως η θέση η δική μας έγινε πλήρως κατανοητή γι αυτό θα ήθελα περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη. Ήδη κάποιοι έκαναν τις "καταθέσεις " τους, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν και άλλοι είτε για να σχολίασουν τα αστρολογικά στοιχεία που παρατέθησαν είτε για να πουν την δική του βιωματική εμπειρία.
..............
Ευτυχώς δεν είναι ένας ο δρόμος που οδηγεί στην αυτογνωσία και ο καθένας επιλέγει αυτόν που του ταιριάζει. Αλίμονο αν πιστεύαμε ότι μόνο μέσω της αστρολογίας αποκτούμε συνείδηση του εαυτού μας :bigsmile:
Α, και μια και μιλάμε για εξάρσεις και πτώσεις, ο ¶ρης μου στον Αιγόκερα με κουράζει αφάνταστα, πέρα από την πλάκα, αποδεικνύοντας έτσι ότι το καλό και το κακό είναι σχετικά και ότι δεν πρέπει να τα συγχέουμε τις εξάρσεις και τις πτώσεις, ούτε και να τους κρεμάμε ταμπέλες (αυτό το τελευταίο το γράφω για να δείξω ότι έχω μπει κι εγώ στο νόημα:toung: )
Τι καλοσύνη υπάρχει στο να δουλεύεις 12ωρα, συχνά πυκνά και σε Σ/Κ ή αργίες και το άγχος σου για να τελειώσει η δουλειά στην ώρα της να είναι τέτοιο που δεν σε αφήνει να χαρείς απλές χαρές και, το χειρότερο, μόλις τελειώνεις τη συγκεκριμένη δουλειά να ξεκινάς μια καινούργια, με τους ίδιους ρυθμούς, ε; Μου λέτε;
(παίζουν βέβαια και κάποιες "κακές"όψεις, αλλά αυτές απλώς επιτείνουν στο έπακρο το ξεθέωμα :nuts: )
-
¶ρη στον αιγόκερο και στον 6 οίκο ....παρα πολύ ωραία !!!!! :love:Εδικά για γυναίκα ...εξαιρετικό....!!!!:toung:
Σε 10 χρόνια 3 φορές υπερκόπωση και με βλέπω να πηγαίνω και για τέταρτη....!!!!
Να μην αρχίσω για φλεγμονές σε αρθρώσεις κτλ.... θα είναι λίγο....!!!!(2-3 φορές τον χρόνο οπωσδήποτε):cry:
Φυσικά ο άρης μου έχει και «βοήθεια»... τρίγωνο με δια στον 10 οίκο ....να προσπαθήσει λίγο ακόμα ....να μην προσπαθήσει;;;;
Έχω και μια πολύ «δυνατή» σελήνη .....στον καρκίνο ....στον 12 οίκο και σε εξαιρετική μοίρα...25 παρορμητικών!!!!!!!!!!!
Σε αντίθεση με τον άρη .....οταν πιέζομαι , δεν θέλετε να ξέρετε τι γίνετε:wacko::wacko::wacko:
Έχω και μια αφροδίτη σε αδυναμία και σε πολύ ωραία μοίρα....0 κριού....
Και δόξα τον θεό που την έχω .....και μου δίνει μια ώθηση και ενθουσιασμό , γιατί η αντίθεση ήλιου κρόνου (1-7 οίκο) δεν θα με άφηνε να κουνήσω!!!!!!
Τρελαίνομαι για εξάρσεις και κυβερνήτες.....:laugh:
απλά τρελαίνομαι!!!!!!!!!!
-
Οι απόψεις σας ενδιαφέρουσες...το debate ακόμα πιο ενδιαφέρον..
προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε, τολμώ να πω απλά, για μία θέση ενός πλανήτη σε ένα ζώδιο και τίποτα επιπλέον...Ο Γιάννης κατά τη γνώμη μου με το άρθρο του πήρε τη θέση του ¶ρη στον καρκίνο (και μάλιστα σε ένα αντρικό ωροσκόπιο) και τον έκανε ένα πίνακα ζωγραφικής με τα χαρακτηριστικά που του απέδωσε...του έδωσε σάρκα και οστά με όλα αυτα τα ονόματα σε bold που χρησιμοποίησε...
Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα... (ναι, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν είμαι και πολύ φεμινίστρια τελικά...:embarrest)
Προφανώς Μητσάκο η θέση του ¶ρη στον Αιγόκερω που περιγράφεις δείχνει αυτά τα χαρακτηριστικά που του απέδωσες...αλλά δε συμφωνείς ότι μπορεί να υπάρξουν ένα σωρό άλλα πράγματα μέσα σε ένα χάρτη που να τα ακυρώνουν ?(κάτι που εσύ το ξέρεις σίγουρα πολύ καλύτερα από μένα...!)
Φιλικά και ταπεινά...
-
Τι καλοσύνη υπάρχει στο να δουλεύεις 12ωρα, συχνά πυκνά και σε Σ/Κ ή αργίες και το άγχος σου για να τελειώσει η δουλειά στην ώρα της να είναι τέτοιο που δεν σε αφήνει να χαρείς απλές χαρές και, το χειρότερο, μόλις τελειώνεις τη συγκεκριμένη δουλειά να ξεκινάς μια καινούργια, με τους ίδιους ρυθμούς, ε; Μου λέτε;
Και μονο που υπάρχει δουλειά Μητσάκο μου αυτή την εποχή, καλό έιναι και το 12ωρο. Αν δεν υπήρχε αυτός ο ¶ρης στον Αιγόκερω πες μας με τόση δουλειά πως θα κατάφερνες να αντέξεις σε αυτούς τους ρυθμούς.
Αν δεν υπήρχε αυτός ο ¶ρης στον Αιγόκερω πες μας πως θα κατάφερνες να κοντρολάρεις την περίσσια ενέργεια του ¶ρη ώστε να μην αναλώνεται από δω και κει.
Φυσικά αν δεν ήταν αυτός ο ¶ρης, το πιθανότερο είναι να μην ήσουν τόσο φιλόδοξος και εργατικός, έτσι θα είχες την ευκαιρία να χαρείς απλές χαρές χωρίς να γκρινιάζεις τώρα. Αν και η γκρίνια λόγω πολικότητας....σου ταιριάζει γάντι.
Γιάννα μου, ομοιοπαθούσα, ¶ρης στον Αιγόκερω και στον 6ο ( στον οίκο της χαρά του, τα λέω καλά Γιάννη? :toung:) σε ταυ τετράγωνο με ωροσκόπο και Ουρανό. Ο ίδιος ¶ρης συμμετέχει σε άλλο ένα ταυ τετράγωνο με Ήλιο και Πλούτωνα. Το λιγότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι η υπερκόπωση, η στένωση σπονδύλων στη μέση και ότι έχει σχέση με αρθρίτιδες.
Για το νευρικό μου σύστημα δεν θα σχολίασω, το καλό της υπόθεσης ποιό ειναι? η μάλλον ένα από τα καλά, ότι πάντα ανταπεξερχομαι, πάντα προλαβαίνω να τελειώσω τα απίστευτα και πάντα λειτουργώ οργανωμένα και μεθοδικά κάτω από πίεση. έχω απίστευτη ενέργεια, ενώ κοιμάμαι ελάχιστα, γιατί μπορώ να "κουμαντάρω" τον χρόνο μου σύμφωνα πάντα με τις δραστηριότητες και τις αντοχές που έχω. Είναι προσόντα του ¶ρη μας στον Αιγόκερω και ειλικρινά χαίρομαι που τον έχω στην θέση αυτή, έστω και με αυτές τις όψεις.
Πες τα βρε Σωκράτη, να πάρω και εγώ λίγο τα επάνω μου!:bigsmile:
-
Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα...
Με συγχωρείς αλλά κάπου 'έχασα την μπάλα" τι εννοείς "λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες......" ο ¶ρης συμβολίζει τα ίδια για όλους με την διαφορά πως σε γυναικείο ωροσκόπιο δίνει στοιχεία και για τον σύντροφο-εραστή.
Το πως βιώνει ο καθένας τον ¶ρη του δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικού φύλου για να υπάρξει η διαφορά. Είναι δεδόμενο ότι ο καθένας βιώνει τον όποιο πλανήτη ανάλογα με το υπόλοιπο ωροσκόπιο του, με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την παιδεία του, την κουλτούρα του και χίλια δυό άλλα πράγματα.
-
Το πως βιώνει ο καθένας τον ¶ρη του δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικού φύλου για να υπάρξει η διαφορά. Είναι δεδόμενο ότι ο καθένας βιώνει τον όποιο πλανήτη ανάλογα με το υπόλοιπο ωροσκόπιο του, με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την παιδεία του, την κουλτούρα του και χίλια δυό άλλα πράγματα.
Και το φύλο του, θα συμπλήρωνα εγώ...
Θεωρώ ότι η Whisperer θέτει σωστά το θέμα και ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Αλλά κι εσύ Έρση, όταν γράφεις για κουλτούρα η "χίλια δυο άλλα πράγματα" αφήνεις ένα παράθυρο, όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι στον "άγνωστο θεό".
Οι γυναίκες διαχρονικά περιγράφονταν ως "γκρινιάρες, ανακατώστρες, ύπουλα και πονηρά πλάσματα" και νομίζω ότι αυτή η σεξιστική νοοτροπία έχει το αντίστοιχο της και στο σύστημα πτώσεων-εξάρσεων.
Ο Καρκίνος κοινωνικά συνδέεται με τη μητριαρχία, το κόκκινο πανί μιας ανδροκρατικής κοινωνίας.
Εξ ου και η "πτώση" του ¶ρη, που έναν άνδρα θα τον έκανε να μοιάζει ως "γυναικούλα".
Αν είχαμε μια αντίστοιχη θηλυκή κουλτούρα η "έξαρση" του ¶ρη θα ήταν είτε στον Καρκίνο η-το πιθανότερο-στο Σκορπιό.
Και εξηγώ το γιατί.
Όλος ο ζωδιακός είναι κτισμένος και διαμορφωμένος σε "αρσενικά" πρότυπα.
(από αυτήν την άποψη έχει πλάκα όταν βλέπεις γυναίκες να υπεραμύνονται αυτού του ...βαθέος συστήματος).
Η "αρσενική" οπτική αρχικά έχει μια ουσιαστική ψυχολογική διάσταση, που σύμφωνα με τις απόψεις της Αναλυτικής Σχολής σχετίζεται με τη χειραφέτηση του Συνειδητού από το Ασυνείδητο.
Η Εγωική Συνείδηση που νοείται ως "αρσενική", επαναστάτησε ενάντια στη "θηλυκή" μοίρα, δηλαδή το συλλογικό Ασυνείδητο.
Ο ζωδιακός κύκλος δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας του Συνειδητού να καταγράψει αυτόν τον αγώνα και κυρίως να ερμηνεύσει η να κατατάξει τα ασυνείδητα περιεχόμενα.
Και η ιστορία γράφεται πάντα με τους όρους του νικητή.
Τα ζώδια της Φωτιάς, της δημιουργίας δηλαδή, έχουν μια αναμφισβήτα "αρσενική" διάσταση.
Ο Κριός συμβολίζει μια σπερματική εγωική συνείδηση, που αρχικά συμμετέχει στη ζωή και τις βασικές της λειτουργίες, έχοντας όμως μια συγκεκριμένη μοίρα: το θάνατο η αν προτιμάτε την αφομοίωση του από τις δυνάμεις του Ασυνείδητου.
Ο Λέοντας συμβολίζει τον ήρωα-φορέα ενός υπερτροφικού Εγώ, που καλείται να νικήσει το "δράκο", δηλαδή τις σκοτεινές δυνάμεις που εδρεύουν στο Σκορπιό.
Και ο Τοξότης συμβολίζει τον νομοθέτη, προικισμένο με την ¨ανώτερη γνώση" που έχει αποκτηθεί ύστερα από τη λυσσαλέα μάχη με τις δυνάμεις του Ασυνείδητου.
Αν προτιμάτε συμβολίζει την αναγεννημένη Συνείδηση, που έχει κατακτήσει πλέον το δικαίωμα της αθανασίας.
Το ψηλότερο σημείο του κύκλου-ο Αιγόκερως-ταυτίζεται με τον πατέρα η τον ουρανό.
Και το χαμηλότερο-ο Καρκίνος-τη μητέρα η τη γη.
Ο Καρκίνος συγκρινόμενος με το Σκορπιό είναι η "καλή μητέρα" ενώ ο Σκορπιός η "κακή", δηλαδή ένα Ασυνείδητο, που απειλεί να κατασπαράξει το "αρσενικό"
Ψυχολογικά αυτή η διάκριση ήταν μια ακόμη κατάκτηση του Συνειδητού. Η μοίρα είχε διαχωριστεί από τις δημιουργικές (και υποταγμένες) θηλυκές δυνάμεις.
Στα πλαίσια της διαλεκτικής σχέσης αρσενικού-θηλυκού σε μια αρχετυπική διάσταση, όλα αυτά κρίνονται ως φυσιολογικά, με την έννοια ότι πρόκειται για μια εξελικτική διαδικασία, με τελικό ζητούμενο την εξισσορόπηση και την ενιαία λειτουργία συνειδητών και ασυνείδητων περιεχομένων.
Από τη στιγμή όμως, που τα αρχέτυπα λειτούργησαν στην κοινωνία και το υπερπροσωπικό προσωποποιήθηκε, είναι γνωστό ότι οδηγησε σε ακρότητες.
Οτιδήποτε "θηλυκό" αντιμετωπίστηκε περίπου ως αναγκαίο κακό. Εξοβελίστηκε η περιθωριοποιήθηκε σε ρόλους ταιριαστούς με μια κοινωνική δομή που εξυπηρετούσε.
Οι γυναίκες έπρεπε να είναι στην κουζίνα τους να πλένουν πιάτα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανδρών.
Στην αρχαία Ελλάδα, τον κολοφώνα της Συνειδητότητας, δεν είχαν κανένα δικαίωμα στη διοίκηση, ούτε καν στις Ολυμπιάδες.
Ένας πιθανός ρόλος τους, που θα αναπαρήγαγε τον "αρχέγονο τρόμο" του αναπτυσσόμενου αρσενικού-Συνειδητού μπροστά στο θηλυκό-Ασυνείδητο, κατατάχθηκε ως ανεπιθύμητος.
Γι αυτό και η Σελήνη-κατ' εξοχήν φορέας των θηλυκών ιδιοτήτων-είναι σε "πτώση" στο Σκορπιό.
¶λλά και η Αφροδίτη, με επίσης θηλυκές ιδιότητες έχει την "έξαρση" της στο πιο "αφελές" ζώδιο.
Και όλα αυτά τα κριτήρια αναφέρονται ουσιαστικά σε ανδρικά ωροσκόπια.
Οι γυναίκες απλά δεν υπήρχαν...
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί επιμένω ότι όλο το αστρολογικό σύστημα διέπεται από κανόνες που πηγάζουν από ηθικά κριτήρια.
Το "καλό" και το "κακό" περιγράφονται με "αρσενικούς" όρους.
Και αυτό που από μια αρσενική σκοπιά νοείται ως θηλυκή αρχή η "κίνδυνος", ουσιαστικά από τη σκοπιά του θηλυκού είναι δύναμη.
Παρότι όλοι έχουμε τόσο μια αρσενική, όσο και μια θηλυκή ψυχική ταυτότητα, οι γυναίκες ως πρόσωπα είναι φορείς εξωστρεφών θηλυκών δυνάμεων. Και είναι απόλυτα θεμιτό να αφομοιώνουν και να διαχειρίζονται τις πλανητικές ενέργειες κάτω από αυτό το πρίσμα.
Για μια γυναίκα ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι πιο "φυσιολογικός" αφού τείνει να δημιουργήσει συμπεριφορές, που ταιριάζουν στον παραδοσιακό κοινωνικό της ρόλο.
Οι πιέσεις λοιπόν είναι πολύ μικρότερες και τα συμπλέγματα που δημιουργούνται πολύ λιγότερα αφού μπορούν να ...γκρινιάζουν με την ησυχία τους.
Αλλά και να αναλαμβάνουν δυναμικά τον προστατευτικό τους ρόλο, όποτε χρειαστεί.
Αντίθετα ο ¶ρης στον Αιγόκερω τις εξωθεί συχνά να γίνονται πιο ...μαγκάκια, να υιοθετούν δηλαδή ένα πιο ¨αρσενικό" προφίλ, όπως η Σάρον Στόουν, η Μπγιορκ, η Μάρλεν Ντήντριχ, η Μάριαν Φέηθφουλ, η Κάθλην Τέρνερ ακόμη και η Τζέην Ώστιν.
Αν το περιβάλλον των γυναικών με ¶ρη στον Αιγόκερω δεν αποδέχεται την "επιθετικότητα" τους η αν τέλος πάντων δεν κατορθώσουν οι ίδιες να την "περάσουν", τότε ο συγκεκριμένος ¶ρης σε μια γυναίκα είναι πιθανό να δημιουργήσει συμπλέγματα, φοβίες και ενοχές, ισότιμες με τις αντίστοιχες ανδρικές του Καρκινικού ¶ρη.
Γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε να κάνουμε με εγκλωβισμένη ενέργεια
Και ακόμη, όπως ένας άνδρας μπορεί να αναζητά υποσυνείδητα μια δυναμική γυναίκα να αναλάβει το ρόλο του ¶ρη του, έτσι και η γυναίκα με τον ¶ρη στον Αιγόκερω, μπορεί να ψάχνει έναν "αφέντη" που θα εκφράσει αυτή τη δυναμική.
Βλέπετε ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.
Το θέμα για μένα είναι να απομονώσουμε τα γνήσια χαρακτηριστικά των πλανητών στα ζώδια, βγάζοντας τη φύρα των ηθικών και κοινωνικών παραμέτρων.
Κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα, δεν χωρούν ούτε πτώσεις, ούτε εξάρσεις.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι αυτό που είναι. Και στον Αιγόκερω επίσης.
Θηλυκή δύναμη ο ένας, αρσενική ο άλλος.
Μπορούν και οι δύο να λειτουργούν είτε από το ίδιο το άτομο, είτε προβαλλόμενοι σε άλλους.
Και είναι το ίδιο "χρήσιμοι" η "άχρηστοι" ανάλογα με το αποτέλεσμα που ζητάμε.
-
Υδροχόος με Σελήνη στον Υδροχόο είπαμε, ε;:toung:
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.
Πιστεύω ότι η δεν είναι σωστά προσανατολισμένοι η απλά κάνουν την πάπια...
Έθεσε στο astro.com ποτέ κανείς ανάλογο ζήτημα;
Έγραψε κάποιος για την οφθαλμοφανή υστέρηση των "στοιχείων" και των "ποιοτήτων" σε σχέση με τους ψυχολογικούς τύπους του Κ Γιουγκ;
Έγραψε ποτέ κανείς για το πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του Συνειδητού πάνω στο ζωδιακό;
Έκανε δηλαδή κάποιος μια ουσιαστική έρευνα στο πνεύμα της Αναλυτικής Σχολής η απλώς βολεύτηκαν όλοι με την ταμπελίτσα της ψυχολογίας;
Μακάρι να πέφτω έξω...
Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη...
Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες...
Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.
Έχω μάθει να δημιουργώ και όχι να αναπαράγω.
Το τι πρεσβεύει ο κάθε ερευνητής είναι αποτέλεσμα που εξαρτάται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του αλλά και από τον τρόπο που σκέφτεται.
Και η ιστορία των επιστημών είναι γεμάτη από στοιχεία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τα έβλεπε-η δεν ήθελε να τα δει-κανείς.
Και ξέρεις τελικά τι μου γράφεις; Ότι είμαι λάθος επειδή δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία.
Προσωπικά, το θεωρώ έπαινο και σε ευχαριστώ.
Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Οι αρχαίοι τους χρησιμοποιούσαν χωρίς να τους διασταυρώνουν.
Αυτό όμως δεν αλλάζει την άποψη μου για την κατάχρηση τους.
Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη...
Έλεος...
Αγαπητή Κοραλλία.
Έγραψα και πιο πάνω ότι οι αντιλήψεις μας διαφέρουν και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ.
Θα ήθελα όμως να γράψεις ένα άρθρο με τις απόψεις σου γύρω από αυτά τα θέματα η ότι άλλο αγαπάς. Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάτι, εξαιρουμένων των μεταφράσεων. Μόνο τις αντιρρήσεις σου βρήκα σε τοποθετήσεις άλλων.
Θα περιμένω υπομονετικά...
Στα πρώτα που λες δεν θα απαντήσω. Αρκεί να ψάξεις την βιβλιογραφία τους και θα δεις από μόνος σου και τι έκαναν και τι δεν έκαναν.
Η αντίρρησή μου είναι ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις ότι εσύ είσαι με την πλευρά της σύγχρονης αστρολογίας κι εγώ με την παραδοσιακή μοιρολατρική. Αυτό αποτελεί διαστρέβλωση των απόψεων μου. Θα είχαμε γλυτώσει πολλές αντιπαραθέσεις αν απλώς δεχόσουν ότι όλοι είμαστε από την πλευρά της σύγχρονης αστρολογίας αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις.
Έχω γράψει ένα άρθρο εδώ αλλά συνέπεσε με το κλείσιμο του σάιτ το Καλοκαίρι και κάπου... χάθηκε. Αν θέλεις να το δεις κάπου θα υπάρχει. Ο Σωκράτης θα ξέρει. Είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο καλά... αναπαράγω ιδέες και μάλιστα μοιρολατρικές. Έχω γράψει και άρθρα αλλού όλα αυτά τα χρόνια. Δεν γράφω συχνά γιατί δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διαφωνώ με πράγματα που ακούω ή διαβάζω.
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Ευτυχώς δεν είναι ένας ο δρόμος που οδηγεί στην αυτογνωσία και ο καθένας επιλέγει αυτόν που του ταιριάζει. Αλίμονο αν πιστεύαμε ότι μόνο μέσω της αστρολογίας αποκτούμε συνείδηση του εαυτού μας :bigsmile:
Α, και μια και μιλάμε για εξάρσεις και πτώσεις, ο ¶ρης μου στον Αιγόκερα με κουράζει αφάνταστα, πέρα από την πλάκα, αποδεικνύοντας έτσι ότι το καλό και το κακό είναι σχετικά και ότι δεν πρέπει να τα συγχέουμε τις εξάρσεις και τις πτώσεις, ούτε και να τους κρεμάμε ταμπέλες (αυτό το τελευταίο το γράφω για να δείξω ότι έχω μπει κι εγώ στο νόημα:toung: )
(παίζουν βέβαια και κάποιες "κακές"όψεις, αλλά αυτές απλώς επιτείνουν στο έπακρο το ξεθέωμα :nuts: )
Μητσάκο μου,
είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε πλανήτης σε οποιαδήποτε θέση λειτουργεί μόνο θετικά. Όλοι οι πλανήτες έχουν θετικά και αρνητικά σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι ένα σημείο που συμφωνώ με τον Γιάννη. Ο ¶ρης στον Κριό ή στον Αιγόκερω δεν έχει μόνο θετικά. Απλώς λειτουργεί καλύτερα εκεί με βάση τις "αρχετυπικές του προδιαγραφές", να το πω έτσι. Λειτουργεί καλύτερα στην δουλειά που είναι η φύση του να κάνει.
-
Βρε Γιάννη στα περισσότερα με βρίσκεις σύμφωνη, .ομως η όλη φράση ......
Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα... (ναι, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν είμαι και πολύ φεμινίστρια τελικά
Μου ακούστηκε κάτι σαν ρατσιστική να το πω? ίσως χρησιμοποιώ "βαριά" λέξη αλλά κάπως έτσι μου ακούστηκε.
Γιατί βρε Γιάννη αφήνω ένα παράθυρο, όπως οι Αρχαίοι? επειδή πιστεύω στην μοναδικότητα και διαφορετικότητα του καθενός, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα? Η μήπως δεν ισχύει ότι δύο άτομα, του ίδιου φύλου, θα σου πω εγώ, με το ίδιο ωροσκόπιο, θα βιώσουν-λειτουργήσουν τον χάρτη τους διαφορετικά και πάντα σύμφωνα με όλα οσα προανέφερα στο προήγουμενο ποστ. Θέτω την ίδια ερώτηση που έβαλα σε προηγούμενο ποστ,, με τον ίδιο τρόπο θα βιώσει τον ¶ρη του στον Καρκίνο ο Σουηδός, σε σχέση με έναν Παλαιστίνιο?
Ας πάμε τώρα σε έναν άντρα και μια γυναίκα στην Παλαιστίνη η έστω σε μια χώρα που διαρκώς οι κάτοικοι βιώνουν βία. Ο άντρας με την λογική που περιφράφεται παραπάνω θα επιδωθεί στο να υπερασπιστεί την χώρα του, κυρίως, ενώ η γυναίκα στο να υπερασπιστεί μόνο τα παιδιά της. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, από την στιγμή που και οι δύο θα υπερασπιστούν Καρκίνιστικα θέματα, επίσης, κάλλιστα μια γυναίκα θα μπορούσε να πιάσει το όπλο και να υπερασπιστεί την χώρα της και κάλλιστα ένας άντρας θα μπορούσε να υπερσπιστεί μόνο την οικογένεια του. Αυτά είναι αλληλένδετα. Ο άντρας προστατεύει τα σύνορα του κράτους για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά του και η γυναίκα προστατεύει τα παιδιά της που είναι το μέλλον μιας χώρας. Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, είναι πως τόν ίδιο σκοπό θα έχουν όμως ο καθένας θα διοχετευσει την δράση σε άλλο τομέα χωρίς αυτό να δηλώνει ότι ο ένας θα το βιώσει δυσκολότερα η όχι. Θα μου πεις τώρα πως αν ενας άντρας υπερασπιστεί μόνο της οικογένεια του και όχι την χώρα του θα χαρακτηριστεί " χ.....ης" .γιατί το πρότυπο του άντρα είναι να είναι στην "πρώτη σειρά". Τι να κάνουμε, δεν γεννηθήκαμε όλοι για να ζωνμαστε με 100 κιλά δυναμίτη και να τρέχουμε στις πλατείες να ανατινάζομε όποιον βρεθεί μπροστά μας, αλλά ακόμη και έτσι να πρέπει να γίνει για να εκδηλώθει η φύση του ¶ρη, τότε πάλι αποδεικνύεται γιατί ο ¶ρης στον Καρκίνο θεωρείται πως βρίσκεται σε πτώση.
Για μια γυναίκα ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι πιο "φυσιολογικός" αφού τείνει να δημιουργήσει συμπεριφορές, που ταιριάζουν στον παραδοσιακό κοινωνικό της ρόλο.
Οι πιέσεις λοιπόν είναι πολύ μικρότερες και τα συμπλέγματα που δημιουργούνται πολύ λιγότερα αφού μπορούν να ...γκρινιάζουν με την ησυχία τους.
Αλλά και να αναλαμβάνουν δυναμικά τον προστατευτικό τους ρόλο, όποτε χρειαστεί.
Γιάννη μου, νομίζω πως αυτή η εποχή πέρασε, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους και με τα χρόνια θα περάσει και για τους υπόλοιπους. Θεωρώ όμως πως τελικά, καταλήγουμε στο ίδιο συμπεράσμα, ότι ο καθένας λειτουργεί το ωροσκόπιο του ανάλογα με το που και από ποιον γεννιέται, και ότι άλλο περικλείει αυτό ( κουλτούρα, παιδεία κτλ) και στην πορεία εξελίσσεται η όχι. Παραδοσιακά η γυναίκα έχει τον ρόλο που έχει, όχι γιατί πέρασε η παράδοση "απο στόμα σε στόμα" αλλά γιατί είναι εκείνη η οποία γεννά. Αυτό δεν αλλάζει, το τι ρόλο όμως θα αναλάβει ο καθένας στην οικογένεια πλέον καθορίζεται από τις ανάγκες της. Το πως και με ποιον τρόπο θα αποδεχτεί ο καθένας τον ρόλο που θέλει η πρέπει να αναλάβει, φαίνεται από τον χάρτη του.
-
Καταρχήν καλημέρα σε όλους (από το μαύρο πρόβατο αυτού το topic)
Επειδή λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι τα λόγια μου έχουν παρεξηγηθεί (σίγουρα από σένα αγαπητή μου Έρση και ίσως και από άλλους, απλά εσύ έχεις την ευθύτητα να το διατυπώνεις, και πολύ καλά κάνεις...) θα ήθελα να πω τα εξής...(και με αφορμή κιόλας το ότι έχω χαρακτηριστεί και ως ρατσίστρια...)
αυτό που εγώ ένιωσα από το ποστ του Γιάννη είναι την αγωνία ενός άντρα/αγοριού με μία τέτοια θέση του άρη και όχι την αγωνία ενός ανθρώπου γενικότερα..δηλαδή μίλησε για το ξύλο που δε μπορούσε να δώσει στους συμμαθητές του (αγοριστικό δε συμφωνείτε?) για τις σκέψεις με τις φούστες των κοριτσιών (αγορίστικό επίσης σωστα?) κτλ κτλ...Ο άρης προφανώς δηλώνει πράγματα κοινά και για τα δύο φύλα Έρση μου, ορμές, σεξουαλικότητα, ενέργεια, δράση κτλ κτλ...αλλά δηλώνει και το αντρικό στοιχείο...την αρσενική φύση. Λέω λοιπόν το εξής...Μία άτονη και αδύναμη αρσενική φύση σε μία γυναίκα μάλλον δεν είναι δα και τόσο "κακό"...σε έναν άντρα όμως...?Το είπες και μόνη σου ότι ο άρης στον καρκίνο σε μία γυναίκα είναι πιο φυσιολογικός...αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ...θεωρώ λοιπόν ότι ένας άρης στον καρκίνο μπορεί να στιγματίσει περισσότερο έναν άντρα παρά μία γυναίκα...γιατί πέρα από τα κοινά στοιχεία για τα δύο φύλα που δείχνει, μπορεί να δηλώνει και το πόσο άντρας (ας το πούμε λίγο χαλαρά και λαικά) είναι ένας άντρας και πόσο αντράκι είναι μία γυναίκα...σωστά?
Για αυτούς τους λόγους λοιπόν είπα ότι ίσως δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για την ίδια θέση σε γυναικείο ωροσκόπιο...γιατί η πτώση αυτή του άρη σε μία γυναίκα ίσως να είναι και γοητευτικό και ίσως να την κάνει και πιο γλυκιά ή πιο θηλυκή...σε έναν άντρα όμως...?αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να σχολιάσουμε ή οτιδήποτε... Μία φίλη πολύ σωστά μου είπε...ότι είναι σαν το μεγάλο αυτοκινητό που οφείλει να έχει και καλά ένας άντρας...κάτι τέτοιο είναι περίπου...
Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα λες Έρση...αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα προς τι όλη αυτή η επίθεση...
Συγνώμη αν δημιούργησα λανθασμένες εντυπώσεις...
Φιλικά
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Μητσάκο μου,
είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε πλανήτης σε οποιαδήποτε θέση λειτουργεί μόνο θετικά. Όλοι οι πλανήτες έχουν θετικά και αρνητικά σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι ένα σημείο που συμφωνώ με τον Γιάννη. Ο ¶ρης στον Κριό ή στον Αιγόκερω δεν έχει μόνο θετικά. Απλώς λειτουργεί καλύτερα εκεί με βάση τις "αρχετυπικές του προδιαγραφές", να το πω έτσι. Λειτουργεί καλύτερα στην δουλειά που είναι η φύση του να κάνει.
Εγώ πάλι θεωρώ ότι δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά, υπάρχουν αυτά που είναι. Εμείς τα χαρακτηρίζουμε έτσι, ανάλογα με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Και το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα έχει να κάνει με χίλιους δυο παράγοντες. Όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλό και κακό, έτσι δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό.
Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει πολλάκις :bigsmile: Το θετικό και το αρνητικό ή το καλό -κακό τα χρησιμοποιούμε σχηματικά για να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Αλλά και έτσι πουθενά δεν αναφέρω ότι είναι θετική η ύπαρξη του ¶ρη στον Αιγόκερω, ούτε βέβαια και αρνητική. Είναι αυτή που είναι. Και σε αυτό που είναι συμπεριλαμβάνεται και το ξεθέωμα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άλλες εκδοχές του π.χ. συγκροτημένη δράση, φιλοδοξία, πειθαρχία, υπολογισμός, ενίοτε απαισιοδοξία, ψυχραιμία, ακόμα και ενεργή σεξουαλικότητα σε μεγάλη ηλικία (αυτό το περιμένω πώς και πώς :laugh: ) κ.λπ.
Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει Αστρολογία για όλους - View Single Post - Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια και Αστρολογία για όλους - View Single Post - Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια :bigsmile:
-
Θα μου πεις τώρα πως αν ενας άντρας υπερασπιστεί μόνο της οικογένεια του και όχι την χώρα του θα χαρακτηριστεί " χ.....ης" .γιατί το πρότυπο του άντρα είναι να είναι στην "πρώτη σειρά".
Τι να κάνουμε, δεν γεννηθήκαμε όλοι για να ζωνόμαστε με 100 κιλά δυναμίτη και να τρέχουμε στις πλατείες να ανατινάζομε όποιον βρεθεί μπροστά μας, αλλά ακόμη και έτσι να πρέπει να γίνει για να εκδηλώθει η φύση του ¶ρη, τότε πάλι αποδεικνύεται γιατί ο ¶ρης στον Καρκίνο θεωρείται πως βρίσκεται σε πτώση.
Γιάννη μου, νομίζω πως αυτή η εποχή πέρασε, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους και με τα χρόνια θα περάσει και για τους υπόλοιπους.
Βλέπεις λοιπόν ότι εσύ η ίδια αναφέρεσαι σε πτώση με βάση αυτή την αντίληψη και τη νοοτροπία, που περιέγραψα στο ποστ μου, με το οποίο αν κατάλαβα καλά συμφώνησες.
Η εποχή μάλλον δεν είναι και τόσο περασμένη...
Όσο για το "παράθυρο που άνοιξες" αναφερόμουν στην κουλτούρα και το πως παρεμβαίνει στην αξιολόγηση των πλανητών
-
Quote:
Originally Posted by
whisperer
Καταρχήν καλημέρα σε όλους (από το μαύρο πρόβατο αυτού το topic)
Επειδή λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι τα λόγια μου έχουν παρεξηγηθεί (σίγουρα από σένα αγαπητή μου Έρση και ίσως και από άλλους, απλά εσύ έχεις την ευθύτητα να το διατυπώνεις, και πολύ καλά κάνεις...) θα ήθελα να πω τα εξής...(και με αφορμή κιόλας το ότι έχω χαρακτηριστεί και ως ρατσίστρια...)
αυτό που εγώ ένιωσα από το ποστ του Γιάννη είναι την αγωνία ενός άντρα/αγοριού με μία τέτοια θέση του άρη και όχι την αγωνία ενός ανθρώπου γενικότερα..δηλαδή μίλησε για το ξύλο που δε μπορούσε να δώσει στους συμμαθητές του (αγοριστικό δε συμφωνείτε?) για τις σκέψεις με τις φούστες των κοριτσιών (αγορίστικό επίσης σωστα?) κτλ κτλ...Ο άρης προφανώς δηλώνει πράγματα κοινά και για τα δύο φύλα Έρση μου, ορμές, σεξουαλικότητα, ενέργεια, δράση κτλ κτλ...αλλά δηλώνει και το αντρικό στοιχείο...την αρσενική φύση. Λέω λοιπόν το εξής...Μία άτονη και αδύναμη αρσενική φύση σε μία γυναίκα μάλλον δεν είναι δα και τόσο "κακό"...σε έναν άντρα όμως...?Το είπες και μόνη σου ότι ο άρης στον καρκίνο σε μία γυναίκα είναι πιο φυσιολογικός...αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ...θεωρώ λοιπόν ότι ένας άρης στον καρκίνο μπορεί να στιγματίσει περισσότερο έναν άντρα παρά μία γυναίκα...γιατί πέρα από τα κοινά στοιχεία για τα δύο φύλα που δείχνει, μπορεί να δηλώνει και το πόσο άντρας (ας το πούμε λίγο χαλαρά και λαικά) είναι ένας άντρας και πόσο αντράκι είναι μία γυναίκα...σωστά?
Για αυτούς τους λόγους λοιπόν είπα ότι ίσως δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για την ίδια θέση σε γυναικείο ωροσκόπιο...γιατί η πτώση αυτή του άρη σε μία γυναίκα ίσως να είναι και γοητευτικό και ίσως να την κάνει και πιο γλυκιά ή πιο θηλυκή...σε έναν άντρα όμως...?αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να σχολιάσουμε ή οτιδήποτε... Μία φίλη πολύ σωστά μου είπε...ότι είναι σαν το μεγάλο αυτοκινητό που οφείλει να έχει και καλά ένας άντρας...κάτι τέτοιο είναι περίπου...
Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα λες Έρση...αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα προς τι όλη αυτή η επίθεση...
Συγνώμη αν δημιούργησα λανθασμένες εντυπώσεις...
Φιλικά
Αγαπητή Whisperer φυσικά και δεν είσαι το μαύρο πρόβατο του topic και μάλλον εσύ παρεξήγησες τα γραφόμενα μου, διότι δεν σε χαρακτήρισα ρατσίστρια. Είπα ότι μου άκουστηκε ρατσιστική η φράση. Αλοίμονο, αν από μια πρόταση σε χαρακτήριζα ρατσίστρια.
Διαφώνησα μαζί σου γιατί αυτό που υποστηρίζω εγώ, είναι ότι και τα δύο φύλα βιώνουν την ενέργεια του πλάνητη εξίσου δύσκολα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Θέλετε να δεχτώ ότι ο άντρας βιώνει πιο δύσκολα την αντρική του φύση μέσα σε θηλυκό ζώδιο? Το δέχομαι, εσείς γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε πως για την φύση του ¶ρη η πιο δύσκολη ζωδιακή θέση είναι αυτή του Καρκίνου και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο έχει τον τίτλο της πτώσης. Η λέξη πτώση για εμένα τουλάχιστον δεν σημαίνει "ανίατη ασθένεια" σημαίνει περισσότερη προσπάθεια.
Όσο για την επιθεση που θεωρείς ότι σου έκανα, ειλικρινά τα έχω χαμένα. Από πότε η διαφωνία έγινε συνώνυμο της επιθετικότητας? :unsure:
-
Γιάννη πραγματικά με εκπλήσεις.
Φυσικά ανάφερομαι σε πτώση, όμως νομίζω πως έχω εξηγήσει επακριβώς τι σημαίνει για εμένα η πτώση και αν δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητή η θέση μου πέρι πτώσης, νομίζω πως γίνεται με το ποστ που απαντώ στην Whisperer.
Επίσης έγραψα και αλλα στο ποστ που αναφερόμουν σε εσένα, τα οποία δεν νομίζω πως συνδέουν το πως θεωρώ εγώ την πτώση με την αντίληψη που λες.
Παραδοσιακά η γυναίκα έχει τον ρόλο που έχει, όχι γιατί πέρασε η παράδοση "απο στόμα σε στόμα" αλλά γιατί είναι εκείνη η οποία γεννά. Αυτό δεν αλλάζει, το τι ρόλο όμως θα αναλάβει ο καθένας στην οικογένεια πλέον καθορίζεται από τις ανάγκες της. Το πως και με ποιον τρόπο θα αποδεχτεί ο καθένας τον ρόλο που θέλει η πρέπει να αναλάβει, φαίνεται από τον χάρτη του.
Από όλο αυτό εσύ καταλαβαίνεις πως για εμένα, η εποχή αυτή δεν πέρασε?
-
Dear Ersi
Μάλλον πέσαμε στο πηγάδι των πτώσεων.
Ο ¶ρης είναι σε πτώση επειδή δεν βάζει μπόμπες;
Έτσι έγραψες...
Και το μόνο που επισημαίνω είναι ότι άθελα σου, όπως και πολλές ακόμη γυναίκες, αναπαράγεις ανδροκρατικές αντιλήψεις, επειδή είσαι εμποτισμένη από αυτές. Γιατί δηλαδή ο ¶ρης του άνδρα που φυλάει τα παιδιά στο σπίτι να είναι πτωτικός;
Ποιοι το όρισαν αυτό, αν όχι εκείνοι που θέλουν τη γυναίκα σε αυτό το ρόλο;
Θα ήθελα να ξαναδιαβάσεις με προσοχή το ποστ μου, που αναφέρεται στη διαμόρφωση του ζωδιακού και να μου πεις που συμφωνείς και που όχι.
Την αγάπη μου
-
Αγαπητέ Γιάννη,
πρέπει να ομολογήσω ότι... συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, και με τον Γιουνγκ φυσικά. Ακούω καμπάνες να κτυπούν ή μου φαίνεται;! Φυσικά μιλώ για το ποστ σου #121. Πρέπει να πω ότι η αντιπαράθεση μαζί σου σε μερικά σημεία με κουράζει αλλά σε άλλα... μου αρέσει γιατί έχεις επίπεδο.
Συμφωνώ με όσα είπες για την πάλη ανάμεσα στη Συνείδηση και τις δυνάμεις του Ασυνείδητου και την απειλή που αισθάνεται το Συνειδητό απέναντι στην δύναμη του Ασυνείδητου γιατί φοβάται μήπως το "καταβροχθίσει". Είναι η πάλη εναντίον άγνωστων και συχνά τρομακτικών δυνάμεων, είναι μια πάλη ανάμεσα στην Ατομικότητα και ό,τι την διαχωρίζει από το Συλλογικό. Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη πάλη της Συνείδησης γιατί το Ασυνείδητο δεν είναι μόνο συλλογικό. Αλλά ας μιλήσουμε με καθαρά γιουγκικούς όρους.
Συμφωνώ επίσης με την κοινωνική διάσταση που πήρε αυτή η πάλη, όπως την ανέλυσες, και τις ηθικές παραμέτρους που απορρέουν απ' αυτήν. Ας αφήσουμε όμως για λίγο την κοινωνική και ηθική διάσταση κι ας εξετάσουμε την φιλοσοφική και ψυχολογική. Κάθε χάρτης είναι μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτών των δυνάμεων γιατί σε κάθε χάρτη υπάρχουν όλες οι αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις. Γι' αυτό κάθε χάρτης είναι ακριβώς η αποτύπωση αυτής της πάλης σε προσωπικό, ατομικό επίπεδο. Δείχνει την στάση κάθε ατόμου ξεχωριστά απέναντι σ' αυτή την πάλη και τον τρόπο που την διεξάγει.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, ο Ήλιος συμβολίζει την Συνείδηση και είναι αρσενική ενέργεια. Η Σελήνη συμβολίζει τον τρόπο που βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο το συλλογικό Ασυνείδητο. Είναι, ας πούμε, ο προθάλαμος του Συνειδητού, ο κρίκος ανάμεσα στην Συνείδηση και το συλλογικό Ασυνείδητο. Γι' αυτό και είναι η θηλυκή αρχή.
Ο ¶ρης τώρα και ο Κριός είναι η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εκδηλώσει προσωπικές επιθυμίες έξω από το συλλογικό Ασυνείδητο, επιθυμίες που τον διαφοροποιούν από το συλλογικό. Αυτή η πρώτη προσπάθεια διαφοροποίησης είναι η απαρχή της Συνείδησης και της Ατομικότητας. Γι' αυτό ο Ήλιος έχει την έξαρσή του στον Κριό και ο ¶ρης είναι εκεί κυβερνήτης. Γιατί αυτός είναι ο αρχετυπικός τους ρόλος. Γι' αυτό ο ¶ρης είναι το δεξί χέρι του Ήλιου και η λέξη κλειδί του είναι "κατάκτηση". Είναι η κατάκτηση με πάλη της δυνατότητας να εκφράζουμε την ατομικότητά μας. Ενώ ο Δίας, πέρα απ' αυτά που είπες, είναι η συνεχής επέκταση αυτής της Ατομικότητας και Συνείδησης, μέσα από την γνώση.
Γι' αυτό ο ¶ρης έχει την "πτώση" του στον Καρκίνο, γιατί ο αγώνας του είναι πολύ πιο δύσκολος εκεί για να εκπληρώσει αυτό τον ρόλο του. Γιατί εκεί είναι πιο δύσκολο να διαχωρίσει τις προσωπικές του επιθυμίες από το συλλογικό ώστε να τις εκφράσεις. Πρέπει πρώτα να αντιπαλέψει τις εξαρτήσεις του από το συλλογικό.
Το ίδιο ισχύει και για την Σελήνη. Η Σελήνη είναι ο προθάλαμος μεταξύ Συνειδητού και συλλογικού Ασυνείδητου. Είναι το υποσυνείδητό μας, εκεί που καταγράφονται οι δικές μας εμπειρίες από την οικογένεια, την φυλή κ.λπ. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό, αυτός ο προθάλαμος καταργείται και βρίσκεται εκτεθειμένη μέσα στην άβυσσο του Συλλογικού. ¶λλο να βρίσκεσαι στον προθάλαμο μιας σπηλιάς κι άλλο να βρεθείς ανάσκελα στον σκοτεινό της πάτο. Χάνει την ασφάλεια της μικρότερης ομάδας που είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Ατομικό και το Συλλογικό. Γι' αυτό κι η Σελήνη αυτή εκδηλώνει αρχέγονους φόβους, αρχέγονες ενοχές, ό,τι βρίσκεται δηλαδή καταχωνιασμένο στις σκοτεινές μνήμες του Ασυνείδητου.
Τώρα αν μπορέσει κάποιος να αποτυπώσει δημιουργικά την εικόνα της αβύσσου, όπως έκανε ο Χίτσκοκ, αυτό είναι πολύ καλό γιατί έτσι ξορκίζει τις εικόνες αυτές και βοηθά κι άλλους ανθρώπους να τις ξορκίσουν. Για να τις αποτυπώσει όμως πρέπει πρώτα να τις βιώσει κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως και να το κάνουμε. Ούτε "τελειώνουν" αυτές οι εικόνες με 2 ή 3 ή 10 ταινίες. Γιατί είναι και πολύ επίμονες.
Οι πλανήτες σε αδυναμία ή σε πτώση δείχνουν λοιπόν τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος σ' αυτή την πάλη Συνειδητού ή Ατομικού με το συλλογικό Ασυνείδητο αλλά ταυτόχρονα δείχνουν τον τρόπο και τα "όπλα" με τα οποία μπορεί να αγωνιστεί.
Το κοινωνικό πρόβλημα με τον ¶ρη στις γυναίκες, εκτός απ' αυτά που είπες και με τα οποία συμφωνώ, είναι ότι η ανδροκρατούμενη κοινωνία δεν αναγνώριζε το δικαίωμα στην γυναίκα να έχει προσωπικές επιθυμίες, δηλαδή Ατομικότητα. Γι' αυτό προσπάθησε να σιγήσει τόσο τον Ήλιο της όσο και τον ¶ρη της, για τους λόγους που είπες. Αυτοί είναι οι λόγοι που παρατηρούμε συχνά στην λογοτεχνία την διαμονοποίηση της γυναίκας, ιδιαίτερα στην ρομαντική λογοτεχνία. Ο ρομαντισμός προσέγγισε πολύ το συναίσθημα, το ασυνείδητο και την φαντασία κι αυτό άνοιξε το ντουλάπι του τρόμου.
Έτσι, ένας άντρας με ¶ρη στον Καρκίνο μπορεί να ελκύεται από δυναμικές γυναίκες αλλά πάντα θα είναι σε σύγκρουση μαζί τους γιατί θεωρεί ότι αυτές (και ότι αντιπροσωπεύουν) καταπατούν τις προσωπικές του επιθυμίες και το βιώνει ως περιορισμό της ελευθερίας του. Μια γυναίκα με ¶ρη στον Καρκίνο βρίσκεται σε σύγκρουση με το αντρικό στοιχείο γιατί θεωρεί ότι οι προσωπικές επιθυμίες του άντρα καταπατούν τις δικές της και το βιώνει ως "εγωιστική" συμπεριφορά από μέρους του. Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις η σύγκρουση είναι ουσιαστικά εσωτερική.
Μια γυναίκα όμως με ¶ρη στον Αιγόκερω μπορεί κοινωνικά να μην μπορέσει να εκφράσει στο μέγιστο την δύναμή της και να αναζητήσει ένα δυναμικό άντρα, όμως ποτέ δεν παραιτείται από την προσωπική της δύναμη και πάντα θα βρει τρόπους να την εκφράσει.
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Dear Ersi
Μάλλον πέσαμε στο πηγάδι των πτώσεων.
Έτσι έγραψες...
Και το μόνο που επισημαίνω είναι ότι άθελα σου, όπως και πολλές ακόμη γυναίκες, αναπαράγεις ανδροκρατικές αντιλήψεις, επειδή είσαι εμποτισμένη από αυτές. Γιατί δηλαδή ο ¶ρης του άνδρα που φυλάει τα παιδιά στο σπίτι να είναι πτωτικός;
Θα ήθελα να ξαναδιαβάσεις με προσοχή το ποστ μου, που αναφέρεται στη διαμόρφωση του ζωδιακού και να μου πεις που συμφωνείς και που όχι.
Την αγάπη μου
Αχ Γιάννη μου, ευτυχώς έχω την αγάπη σου γιατί ομολογώ πως με έχεις εξουθενώσει. :wacko:
Ναι Γιάννη, μια από τις πολλές ιδιότητες του ¶ρη είναι να βάζει μπόμπες. δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά ναι είναι, στις ιδιότητες του, πως λοιπόν θα βάλει μπόμπες ο ¶ρης στο ζώδιο της Σελήνης? Αφού αυτή είναι η τάση του. Αναγκαστικά θα "ξεσκίσει" την ψυχολογία του. Ο ¶ρης του άντρα που φυλάει τα παιδιά του, δεν είναι πτωτικός επειδή φυλάει τα παιδιά του αλλά γιατί "υποχρεώνεται" να το κάνει μέσα από το ζώδιο που βρίσκεται. Αν είχε στόμα αυτός ο ¶ρης και τον ρωτούσαμε τι θέλει να κάνει, θα μας έλεγε πόλεμο, μπορεί να τον κάνει αυτόν το πόλεμο, και τελικά αν τον κάνει σε ποιους θα τον κάνει?
Για ποιες ανδροκρατικές αντίληψεις λοιπόν μιλάς και μάλιστα σε κάποια που έμεινε στο κρεβάτι τρεις μήνες μετά την γέννα της και όλα μα όλα τα έκανε ο άντρας της. Λες να με χάλασε που ανέλαβε να κάνει την "μάνα και τον πατέρα σε ένα λεχούδι" επειδή δεν ταίριαζε στην αντρική του φύση ? λες να με χάλασε το ότι μου έκανε την αδερφή νοσοκόμα η την νοικοκυρά μέσα και έξω από το σπίτι? Λες όσοι ήξεραν τι γινόταν μέσα στο σπίτι να σκέφτηκαν, πόσο υποφέρει ο καημένος που ανέλαβε ¨γυναικείες δουλειές"? η μήπως αυτές είναι μόνο δουλειές του ¶ρη στον Καρκίνο γιατί σε αυτή την περίπτωση να πω ότι ο άντρας μου έχει ¶ρη στον Δίδυμο. Αυτές ήταν οι ανάγκες της οικογένειας εκείνη την περίοδο, αυτές έπρεπε να αποδεχτεί. Γι αυτό είπα πως οι εποχές αυτές για τους περισσότερους πέρασαν και θεωρώ πως τώρα πια, οι ρόλοι διαμορφώνονται ανάλογα με της ανάγκες της οικογένειας.
Εν τω μεταξύ πως κατάφερες τόσα Υδροχοικά στοιχεία που έχω στον χάρτη μου, να τα συνδυάσεις με ανδροκρατούμενες αντιλήψεις.
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
......................
...............................
Την αγάπη μου
Η δουλειά του Αρη είναι να βάζει μπόμπες. Το ζήτημα είναι αν τις βάζει με τρόπο που έχει αποτέλεσμα. Αν δεν μπορεί να βάλει μπόμπες ή αυτές που βάζει είναι τζούφιες, τον καθιστά προβληματικό.
Ο ρόλος της γυναίκας είναι συγκεκριμένος και βασίζεται στη φυσιολογία της, όπως και ο ρόλος του άνδρα. Αυτό συμβαίνει εδώ και πάααααρα πολύ καιρό. Αν υπάρχει σύγχυση μεταξύ της ισότητας και της ομοιότητας είναι άλλο πράμα και οφείλουν αυτοί που δεν κάνουν τη διάκριση να το κατανοήσουν.:bigsmile:
-
Αγαπητε Γιαννη, δεν ειπε κανεις οτι οι ανθρωποι με Αφροδιτη στο Σκορπιο ειναι κατεστραμενοι απο χερι . Αυτο που φανταζομαι οτι εννοει η Σοφια κι εχω καταλαβει κι εγω απ οσο ασχολουμαι , ειναι οτι οσο και φαινομενικα η συναισθηματικη ζωη καποιου με αφροδιτη στο Σκορπιο να ειναι καλη, εκεινος ποτε δε θα αισθανεται την αντιστοιχη ευτυχια
-
χμμμ...αν είναι κατεστραμμένοι...κάηκα!
Το πως αντιλαμβάνεται κάποιος την ευτυχία είναι ένα θέμα θεωρώ που θέλει πολύ συζήτηση...για κάποιους οι ευτυχία έχει χρώμα ροζ...για κάποιους άλλους (και θεωρώ ότι οι έχοντες την Αφρο στο σκορπιο είναι από αυτούς) έχει χρώμα σκούρο...ίσως ακόμα και μαύρο! Κάποιοι αποζητούν τα ροζ συννεφάκια, την ηρεμία, την γαλήνη καποιοι άλλοι θέλουν και λίγο ίντριγκα...και λίγη πρόκληση...και λίγο μυστήριο...και λίγο πιο Πλουτώνια πράγματα δηλαδή...Μία σκορπίσια Αφροδίτη θεωρώ ότι ψάχνει για κάτι τέτοιο...σε μία τέτοια σχέση αυτός ο άνθρωπος μπορεί να νιώθει ευτυχισμένος γιατί παίρνει τα ερεθίσματα που θέλει...κάποιος άλλος όμως (απ' έξω) θα γυρίσει και θα πει "μα καλά, πως είναι ευτυχισμένος αυτός ο άνθρωπος?"
Υπάρχει και η άσχημη βέβαια πλευρά σε όλο αυτό προφανώς...
Οπότε ίσως τελικά αυτός ο άνθρωπος να αισθάνεται την αντίστοιχη ευτυχία...τη δική του ευτυχία...
:cheesy::cheesy::cheesy:
Quote:
Originally Posted by
evis
Αγαπητε Γιαννη, δεν ειπε κανεις οτι οι ανθρωποι με Αφροδιτη στο Σκορπιο ειναι κατεστραμενοι απο χερι . Αυτο που φανταζομαι οτι εννοει η Σοφια κι εχω καταλαβει κι εγω απ οσο ασχολουμαι , ειναι οτι οσο και φαινομενικα η συναισθηματικη ζωη καποιου με αφροδιτη στο Σκορπιο να ειναι καλη, εκεινος ποτε δε θα αισθανεται την αντιστοιχη ευτυχια
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Εγώ πάλι θεωρώ ότι δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά, υπάρχουν αυτά που είναι. Εμείς τα χαρακτηρίζουμε έτσι, ανάλογα με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Και το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα έχει να κάνει με χίλιους δυο παράγοντες. Όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλό και κακό, έτσι δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό.
Μητσάκο μου,
δεν διαφωνώ καθόλου σ' αυτό που λες, σε ηθικό επίπεδο. Αυτό που είναι ηθικά καλό ή κακό είναι όντως πολύ σχετικό. Κάτι που μπορεί να ήταν καλό τον Μεσαίωνα σήμερα μπορεί να μην είναι και κάτι που είναι κακό σε μια κοινωνία μπορεί σε μια άλλη να είναι καλό.
Όλη η παρανόηση σ' αυτή την συζήτηση είναι γιατί μιλάμε για το ίδιο πράγμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κάποιοι βλέπουν το θέμα ηθικά και σ' αυτά που λένε έχουν δίκιο. Ο Γιάννης βλέπει το θέμα κοινωνικά και είναι πολύ σωστές οι αναλύσεις του. Ποιος διαφωνεί ότι ο ¶ρης έχει σχέση με τον κοινωνικό ρόλο του άντρα; Εγώ βλέπω το θέμα από την ψυχολογική του σκοπιά.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, το καλό και το κακό προσδιορίζονται διαφορετικά. Καλό είναι ότι προάγει την ωρίμανση, την ψυχική χειραφέτηση, ανάπτυξη και ευτυχία ενός ανθρώπου και κακό είναι ότι τα εμποδίζει.
Αν ένας άντρας με ¶ρη στον Καρκίνο πάει σ' ένα ψυχαναλυτή, αυτός δεν θα του πει ποτέ: εντάξει τώρα πρέπει να σε κάνουμε "σαν τους άλλους άντρες" για να είσαι καλά. Πρέπει να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο, να ξύνεις τα @..... δημόσια και να ρίχνεις καμιά γρονθιά στα μπαρ που συχνάζεις. Ούτε θα του πει ποτέ: "τι λες καλέ που πλένεις πιάτα;" Απλούστατα γιατί δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνική ή η ηθική διάσταση αλλά η ψυχική ολοκλήρωση και ευτυχία του άντρα που έχει απέναντι του.
Αυτή την προοπτική ήθελα να συνεισφέρω σ' αυτό τον διάλογο, με κάθε πρόθεση να είναι εποικοδομητικός. Φαίνεται όμως πως δεν έγινα κατανοητή. Ίσως φταίνε τα ελληνικά μου...
-
Τα ... ελληνικά σου, είναι τέλεια Κοραλλία μου! Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να εκφραστούμε με τόση σαφήνεια...:love:
-
Αγαπητή Κοραλλία
Χαίρομαι που συμφωνούμε, σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο.
Είναι επίσης ευχάριστο το ότι με το υψηλό μου επίπεδο μπορώ πλέον να σε αντικρίζω κατάματα.
Φοβάμαι όμως ότι θα σε κουράσω και πάλι.
Και ξεκινάμε:
Ο ¶ρης τώρα και ο Κριός είναι η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εκδηλώσει προσωπικές επιθυμίες έξω από το συλλογικό Ασυνείδητο, επιθυμίες που τον διαφοροποιούν από το συλλογικό. Αυτή η πρώτη προσπάθεια διαφοροποίησης είναι η απαρχή της Συνείδησης και της Ατομικότητας. Γι' αυτό ο Ήλιος έχει την έξαρσή του στον Κριό και ο ¶ρης είναι εκεί κυβερνήτης. Γιατί αυτός είναι ο αρχετυπικός τους ρόλος. Γι' αυτό ο ¶ρης είναι το δεξί χέρι του Ήλιου και η λέξη κλειδί του είναι "κατάκτηση". Είναι η κατάκτηση με πάλη της δυνατότητας να εκφράζουμε την ατομικότητά μας.
Κατά τη γνώμη μου, επιχειρείς να αποδείξεις τη στενή συνάφεια Συνειδητότητας και ¶ρη, χρησιμοποιώντας μια παραδοχή, ένα αξίωμα που μπορεί για σένα να είναι "κοινός τόπος" αλλά για μένα είναι ...προς απόδειξη.
Όταν λέμε ο ¶ρης και ο Κριός αναφερόμαστε σε ένα πλανήτη και ένα ζώδιο. Εσύ θεωρείς ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά και μια αποκλειστική σχέση, δομημένη πάνω στην «αρσενικότητα» τους.
Γι αυτό τους παίρνεις πακέτο.
Και συμπεραίνεις ότι αφού η Συνειδητότητα γεννιέται στον Κριό, τότε αναπόφευκτα και ο ¶ρης σχετίζεται με τη Συνειδητότητα.
Αυτή όμως είναι μια αυθαίρετη παραδοχή.
Και υποστηρίζω ότι είναι λανθασμένη, γιατί πολύ απλά ταυτίζεις το χέρι με το εργαλείο..
Αυτό που περιγράφεις είναι η μια πλευρά του ¶ρη, εκείνη που "τάσσεται" η μάλλον χρησιμοποιείται υπέρ της χειραφέτησης του Συνειδητού..
Θα σου θυμίσω ότι στο αστρολογικό μοντέλο, που έφθασε ως τις μέρες μας, ο ¶ρης κυβερνούσε δύο ζώδια. Τον Κριό και το Σκορπιό.
Αυτοί δηλαδή που «έφτιαξαν» το μοντέλο επεσήμαναν ότι ο ¶ρης συνδέεται το ίδιο καλά με την αρσενική εκδοχή της ενέργειας, όσο και με τη θηλυκή.
Και βέβαια είχαν την ευφυία να προνοήσουν το ίδιο και για τους υπόλοιπους 4 παραδοσιακούς πλανήτες. Ο καθένας είχε το θηλυκό και το αρσενικό του ζώδιο αντίστοιχα.
Μόνον ο Ήλιος και η Σελήνη κράτησαν αμιγώς τον αρσενικό και τον θηλυκο αρχετυπικό ρόλο.
¶ρα η αποκλειστική σχέση ¶ρη-Κριού δεν υφίσταται.
Και ο ¶ρης δεν είναι μόνον το δεξί χέρι του Ήλιου αλλά συχνότατα και το αριστερό...
Γιατί ο ¶ρης του Σκορπιού εκφράζει τις ενστικτώδεις, τις άγνωστες και τις ασυνείδητες δυνάμεις που όπως ήδη αναφέρθηκε στο περιβόητο ποστ #121 απειλούν άμεσα την αναπτυσσόμενη Εγωϊκή Συνείδηση.
Σε αυτή τη φάση εξέλιξης ο Ήλιος μπαίνοντας στο Σκορπιό παίζει το τομάρι του.
Και «γνωρίζει» ότι θα βρει το «θηλυκό» ¶ρη απέναντι του.
Από αυτήν την άποψη θα προτιμούσα ως κλειδί για τον ¶ρη τη φράση «φάτε τους!»
Μάλιστα ευκαιρίας δοθείσης πρέπει να τονίσω ότι η εξέλιξη της Συνείδησης οφείλει σχεδόν τα πάντα σε δύο ζώδια-τους Διδύμους και την Παρθένο-χωρίς την ύπαρξη των οποίων θα ζούσαμε ακόμη στην ουροβορική φάση (μαμ κακά και νάνι η ακριβέστερα γέννηση, τροφή, αναπαραγωγή και θάνατος, ότι δηλαδή χαρακτηρίζει τους φίλους μας τα ζώα).
Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι το δεξί χέρι του Ήλιου, με τον Ήλιο πάντα να συμβολίζει την Εγωϊκή Συνείδηση..
Ο φίλος μας ο ¶ρης έχει άλλες δουλειές να κάνει.
Ο ¶ρης είναι δύναμη.
Και η δύναμη, όπως και στη Φυσική, απλώς ασκείται. Δεν έχει προτιμήσεις, ούτε ηθική.
Ο ¶ρης ως δύναμη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με την «αρσενική» πλευρά. Είναι ένα ενεργειακό εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, τόσο από την πλευρά του «αρσενικού» Συνειδητού, όσο και από εκείνη του «θηλυκού» Ασυνείδητου.
Γι' αυτό ο ¶ρης έχει την "πτώση" του στον Καρκίνο, γιατί ο αγώνας του είναι πολύ πιο δύσκολος εκεί για να εκπληρώσει αυτό τον ρόλο του. Γιατί εκεί είναι πιο δύσκολο να διαχωρίσει τις προσωπικές του επιθυμίες από το συλλογικό ώστε να τις εκφράσεις. Πρέπει πρώτα να αντιπαλέψει τις εξαρτήσεις του από το συλλογικό.
Κάτι δεν πάει καλά εδώ...
Όταν λέμε "συλλογικό" προφανώς δεν αναφερόμαστε μόνο στο Ασυνείδητο αλλά και στο Συνειδητό.
Ο ζωδιακός άξονας των συλλογικών αξιών έτσι όπως ορίστηκε στο γνωστό ανδροκρατικό μοντέλο είναι αυτός του Καρκίνου-Αιγόκερω.
Συμφωνήσαμε ότι ο Καρκίνος συνδέεται με τις γόνιμες τροφοδοτικές δυνάμεις της φύσης και συμβολίζει την «καλή μητέρα».
Με δυό λόγια, τις υποταγμένες και ενταγμένες στο κεντρικό σύστημα θηλυκές δυνάμεις.
Παράλληλα ο Καρκίνος σχετίζεται με τη λαϊκή παράδοση, την οικογένεια και ότι άλλο συγκροτεί τη βάση της κυριαρχίας του Αιγόκερω.
Και ο Αιγόκερως συμβολίζει το εδραιωμένο σύστημα αξιών της συλλογικής Συνείδησης. Αυτά δηλαδή, που έχουν θεσπιστεί από μια "αρσενική" σκοπιά.
Υποστηρίζεις λοιπόν ότι ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι σε «πτώση» επειδή «δυσκολεύεται να αυτονομηθεί από το συλλογικό».
Συμπερασματικά, ένας «δυνατός» ¶ρης θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από την ευκολία του να διαφοροποιείται από το συλλογικό.
Όμως-ως εκ θαύματος-ο ¶ρης θεωρείται ότι είναι σε «έξαρση» στον Αιγόκερω, επειδή ακριβώς η ενέργεια του δεν λειτουργεί «αέρα-πατέρα» αλλά εντάσσεται στους κανόνες ενός συλλογικού πλαισίου.
Η έξαρση του ¶ρη δηλαδή συνδέεται άμεσα με την ένταξη του σε κανόνες του Συλλογικού Συνειδητού
Και όχι όπως υποστηρίζεις, στη δυνατότητα του να διαφοροποιείται.
Το πρόβλημα για το Συνειδητό έγκειται στο πως θα εντάξει τις δυνάμεις του ¶ρη στην υπηρεσία του-γιατί ο ¶ρης παίζει όπως εξήγησα σε διπλό ταμπλό-και ταυτόχρονα πως θα αποτρέψει την ενίσχυση του «αντίπαλου στρατοπέδου»
Και σε όλο αυτό το ανδροκρατικό μοντέλο ο ¶ρης στον Καρκίνο θεωρείται τελικά σε πτώση όχι λόγω της αδυναμίας του να αντιδράσει αλλά για τους αντίθετους ακριβώς λόγους.
Επειδή απειλεί να «ξεσηκώσει» τα εξημερωμένα και υποταγμένα θηλυκά στοιχεία, που βρίσκονται στην υπηρεσία του Συνειδητού και να διαταράξει την κυριαρχία του.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι απειλή για τον «νόμο και την τάξη» του συλλογικού Συνειδητού.
Για μια ακόμη φορά, το θέμα έχει να κάνει με ένα απλό ένστικτο αυτοσυντήρησης του "συστήματος", που μονίμως ανησυχεί μήπως χάσει τον έλεγχο, γιατί στην πραγματικότητα δεν τον είχε ποτέ.
Έχει ένα κύριο μέτωπο-το Σκορπιό-και δεν επιθυμεί να έχει εσωτερικά προβλήματα, σε μια ισορροπία που έχει ήδη επιβάλλει.
Ορίζει λοιπόν σαν «έξαρση» του ¶ρη τον Αιγόκερω και σαν «πτώση» τον Καρκίνο, εκφράζοντας τους ευσεβείς του πόθους...
Όσο για τις συνέπειες ενός Καρκινικού ¶ρη στην ψυχολογία ενός ατόμου είναι φανερό ότι όλα κρίνονται από την αποδοχή η όχι των «θηλυκών» δαιμονίων που κουβαλά, τόσο από τον εαυτό του, όσο και από τους γύρω του.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο δίνει στις θηλυκές δυνάμεις μια ξεχωριστή δυναμική και αυτό μπορεί να αναφέρεται τόσο σε πρόσωπα (μητέρα, σύζυγος) όσο και σε ψυχικά περιεχόμενα.
Το μόνο που πρέπει να συμβεί για να πάνε όλα καλά είναι η αναγνώριση τους και η ένταξη τους σε μια νέα πραγματικότητα, με ενισχυμένο το ρόλο του «θηλυκού».
Φυσικά-και για να μην ξεχνιόμαστε-ως ¶ρης που σέβεται τον εαυτό του επισημαίνει και εντάσεις σχετικές με τα πρόσωπα η τις καταστάσεις που συνδέονται με το ζώδιο.
Όπως κάνει παντού.
Και η ενέργεια του είναι αστείρευτη, όσο και του ¶ρη στον Αιγόκερω, τον Κριό η τον Τοξότη. Απλά είναι πιο «βραδυφλεγής» και υπόκειται στους νόμους της μηχανικής των ρευστών.
Απλώνεται παντού και άμα τον ζουλήξεις θα πεταχτεί με ορμή...
Όταν η ενέργεια του εγκλωβίζεται, γίνεται συμπλεγματικός, όπως και κάθε ¶ρης σε οποιοδήποτε ζώδιο, που βρίσκεται σε ανάλογη θέση.
Το ίδιο ισχύει και για την Σελήνη. Η Σελήνη είναι ο προθάλαμος μεταξύ Συνειδητού και συλλογικού Ασυνείδητου. Είναι το υποσυνείδητό μας, εκεί που καταγράφονται οι δικές μας εμπειρίες από την οικογένεια, την φυλή κ.λπ. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό, αυτός ο προθάλαμος καταργείται και βρίσκεται εκτεθειμένη μέσα στην άβυσσο του Συλλογικού. ¶λλο να βρίσκεσαι στον προθάλαμο μιας σπηλιάς κι άλλο να βρεθείς ανάσκελα στον σκοτεινό της πάτο. Χάνει την ασφάλεια της μικρότερης ομάδας που είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Ατομικό και το Συλλογικό. Γι' αυτό κι η Σελήνη αυτή εκδηλώνει αρχέγονους φόβους, αρχέγονες ενοχές, ό,τι βρίσκεται δηλαδή καταχωνιασμένο στις σκοτεινές μνήμες του Ασυνείδητου.
Ωραία όλα αυτά. Αλλά εγώ το βλέπω (ως συνήθως) λίγο διαφορετικά.
Γιατί δεν λέμε ότι αυτή η Σελήνη σε φόρμα μπορεί να είναι ταλεντάρα στις μαντικές τέχνες και σε ότι άλλο υπάρχει «καταχωνιασμένο στις σκοτεινές μνήμες»; Ότι δεν μπορείς να της αρπάξεις τίποτα γιατί ήδη σε έχει προλάβει;
Πειράζει που είναι σεξουαλική , που συμπαθεί τους «κακούς» στις ταινίες; Πειράζει που δεν βολεύεται με τις κλασικές συνταγές και θέλει κι άλλα;
Και αν πειράζει, ποιός νοιάζεται; Τι διακυβεύεται τελικά;
Η Σελήνη στο Σκορπιό είναι άκρως επικίνδυνη για τις ισορροπίες που έχει κτίσει η Εγωϊκή Συνείδηση.
Απειλεί να παρασύρει κάθε αρσενικό σε ανομολόγητα πάθη και να το ρίξει στα νύχια του ...μισητού εχθρού.
Και απειλεί επίσης να επαναφέρει στην εξουσία τα ...άγρια θηλυκά με τις μαγικές και μυστηριακές δυνάμεις.
Γι αυτό η Σελήνη στο Σκορπιό είναι σε «πτώση»...
Και βέβαια τα ευνουχισμένα θηλυκά, που ντρέπονται για τη σεξουαλικότητα τους και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τρομακτική δύναμη αυτής της Σελήνης για να «ξεσκίσουν» όποιον τους πάει κόντρα, αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα εξ αιτίας της εγκλωβισμένης ενέργειας.
Ανέραστες, φοβικές, καταθλιπτικές και ποιος ξέρει τι άλλο, βγάζουν όλες τους τις εμμονές και τις υπαρξιακές αγωνίες στα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις σωματοποιούν στον εαυτό τους.
Αυτοκαταστρέφονται και φταίει η πτώση γι αυτό...
Η πτώση σε ένα κόσμο που δεν είναι ο δικός τους.
Όσες όμως έχουν μυριστεί τη δύναμη τους και δεν έχουν πρόβλημα να τη χρησιμοποιήσουν, το απολαμβάνουν δεόντως μέχρι τα βαθιά γεράματα τους..
Για μένα όλα συνοψίζονται στη φράση της Whisperer: Ο καθένας βιώνει τη δική του ευτυχία...
Και κανείς δεν δικαιούται να την κρίνει
-
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι,αγάπητέ Γιάννη...(Πραγματικά έδωσες μια αλλη οπτική στο post #139 που τη βρίκα ενδιαφέρουσα και αξιοσέβαστη!) Τότε γιατι άραγε ο Κρόνος στο Ζυγό θεωρείται σε έξαρση?Γιατί ο Ζυγός είναι το ζώδιο της Δικαοσύνης και ετσι καθιστά δίκαιη την Κρόνεια κριτική?Ή κάποιο σύστημα...βολεύει να'ναι ετσι?
-
Quote:
Originally Posted by
kinky_skorpina
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι,αγάπητέ Γιάννη...(Πραγματικά έδωσες μια αλλη οπτική στο post #139 που τη βρίκα ενδιαφέρουσα και αξιοσέβαστη!) Τότε γιατι άραγε ο Κρόνος στο Ζυγό θεωρείται σε έξαρση?Γιατί ο Ζυγός είναι το ζώδιο της Δικαοσύνης και ετσι καθιστά δίκαιη την Κρόνεια κριτική?Ή κάποιο σύστημα...βολεύει να'ναι ετσι?
Έτσι που πάμε σε λίγο θα ξεσπάσει η female επανάσταση στην Αστρολογία...:bigsmile:
Αγαπητή Σκορπίνα
Η δικαιοσύνη είναι σχετική...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια δικαιοσύνη με «αρσενικό» μανδύα.
Μια δικαιοσύνη δηλαδή, που κρίνει και τιμωρεί οτιδήποτε ξεφεύγει από τις βασικές κατευθύνσεις του συστήματος.
Ο Κρόνος είναι φορέας περιοριστικών ιδιοτήτων, εκφράζει δηλαδή αυτό που μπορούμε απλά να περιγράψουμε ως «μάντρωμα».
Ο Ζυγός είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του ζωδιακού, γιατί συμβολίζει το πέρασμα από το ατομικό στο συλλογικό και τη σύνθεση των αντιθέτων με την ευρεία έννοια.
Παράλληλα είναι μέρος μιας «παράδοξης» σκάντζας των αρσενικών και των θηλυκών στοιχείων.
Στο «σύστημα Αστρολογία» που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις «αρσενικές» προδιαγραφές η περιοχή που συμβολίζει την ισορροπία των αξιών και την κυριαρχία του συλλογικού Συνειδητού είναι ο Αιγόκερως, ένα κατά τα άλλα θηλυκό ζώδιο.
Από αυτήν την άποψη φαίνεται ότι ο ζωδιακός τελεί ...υπό κατοχή, αφού η έδρα των αποφάσεων βρίσκεται σε ένα κάστρο, που τυπικά ανήκει στον «εχθρό».
Αντίστοιχα, ο Ζυγός ένα «αρσενικό» ζώδιο περιέχει πληθώρα θηλυκών στοιχείων, επειδή ακριβώς είναι το πεδίο σύνθεσης των αντιθέτων.
Συμβολίζει τη σύνθεση αρσενικού-θηλυκού, η οποία πρέπει να γίνει κάτω από αυστηρούς όρους για να μην υπάρξουν ...παρατράγουδα.
Γιατί όλη αυτή η διαδικασία, εγκυμονεί κινδύνους για την ισορροπία του συστήματος.
Αν ο Αιγόκερως μπορεί να παρομοιαστεί με κάστρο, στο Ζυγό αναλογεί μια τραμπάλα.
Το σύστημα, υπερασπιζόμενο την ύπαρξη του επιθυμεί να «κλειδώσει» αυτήν την τραμπαλιζόμενη ισορροπία για να αποφύγει τα χειρότερα.
Γι αυτό βάζει τον Κρόνο σε «έξαρση» στο Ζυγό.
Ποιά είναι όμως τα θηλυκά στοιχεία του Ζυγού;
Για να το διαπιστώσουμε αυτό, αναπόφευκτα θα επιστρέψουμε στη πορεία εξέλιξης της Εγωικής Συνείδησης.
Στην αρχαιότητα ο Ζυγός δεν υπήρχε ως ξεχωριστό ζώδιο αλλά ήταν ενοποιημένος με το Σκορπιό. Συγκεκριμένα ονομαζόταν «Χηλαί Σκορπίου».
Αυτό βέβαια δεν ήταν τυχαίο.
Οι «άλλοι», που συμβολίζονται από το Ζυγό, ήταν ταυτισμένοι με τον κίνδυνο «καταβρόχθισης», ήταν δηλαδή οι αντίπαλοι, οι «θηλυκοί».
Η πρώτη ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ Εγωικής Συνείδησης και Ασυνειδήτου, η πρώτη μάχη έλαβε χώρα στο Ζυγό.
Και όπως συμβαίνει συχνά, οι πρώτες προσπάθειες της αναπτυσσόμενης Συνείδησης να αντιταχθεί στις δυνάμεις του συλλογικού Ασυνείδητου, ήταν μάλλον αποτυχημένες.
Η πορεία της Εγωικής Συνείδησης από τον Κριό στο Λέοντα και ύστερα στο Ζυγό, παρά την επαρκή τροφοδοσία από την "καλή μαμά" Καρκίνο, σκόνταφτε στην έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού, των όπλων δηλαδή, που θα μπορούσαν να κάνουν αυτήν την πορεία νικηφόρα.
Ο τύπος του «Ήρωα που νικάει τα σκοτάδια», δεν μπορούσε να υπάρξει χωρίς μια εξοπλισμένη Συνείδηση, που συμβολίζεται από την Παρθένο.
Και μέχρι να υπάρξει,με την είσοδο της Παρθένου στο παιχνίδι, η αντίσταση στο Ασυνείδητο ήταν αποκλειστικά παθητική η «πολιτική».
Αλλά μια πολιτική αντιμετώπιση του θέματος δεν είχε νόημα αν δεν συνοδευόταν και από την ανάλογη ισχύ.
Πως θα διαπραγματευόταν τα «αρσενικά» χωρίς να έχουν κάποιο ατού στα χέρια τους;
Είναι φανερό ότι οι «συνομιλίες» θα κατέληγαν σε κάποιο είδος επαίσχυντου συμβιβασμού.
Ο μύθος του Νάρκισσου, που για να μην υποταχθεί στις Νύμφες, έπεσε στη λίμνη, περιγράφει συμβολικά αυτές τις τάσεις και τις πιθανές συνέπειες τους.
Προσωποποιημένα, ο άνδρας Ζυγός αναπαράγει μέχρι σήμερα μια αντίστοιχη νοοτροπία παθητικής αντίστασης.
Και μπαίνοντας συμβολικά στο Σκορπιό με ...τέτοια μυαλά η μόνη ρεαλιστική λύση μπροστά στις υπέρτερες δυνάμεις του εχθρού είναι η αυτοκτονία.
Η αυτοκτονία είναι στην ουσία μια επαναστατική πράξη, γιατί το «αρσενικό» χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τις καταστρεπτικές δυνάμεις-έστω και εναντίον του εαυτού του.
Ωστόσο όταν αργότερα η Συνείδηση εξελίχθηκε, μια τέτοια πολιτική, που είχε αφήσει το αποτύπωμα της στο ζώδιο, θεωρήθηκε πλέον κατάπτυστη. Και έπρεπε να αποτραπεί.
Υπήρχε ανάγκη πλέον για μαχητές πρώτης γραμμής, που τουλάχιστον πριν πέσουν στο πεδίο της μάχης να έχουν «φάει» κάμποσους εχθρούς...
Το χειρότερο όμως για το «σύστημα» ήταν ότι σε ψυχολογικό επίπεδο ένα είδος παθητικής αντίστασης περιελάμβανε την υιοθέτηση «θηλυκών» χαρακτηριστικών, κάτι που έχει ακόμη και σήμερα ένα αντίκρισμα στη σεξουαλικότητα των ανδρών Ζυγών.
Το «τραμπάλισμα» του ζωδίου ανάμεσα στο «αρσενικό» και το «θηλυκό» έκρυβε σημαντικούς κινδύνους για την ισορροπία του συστήματος. Το «θηλυκό» απειλούσε να κυριαρχήσει ψυχικά στο όνομα της ειρηνικής διευθέτησης η της μη σύγκρουσης.
Υπήρχε ο κίνδυνος τα «αρσενικά» να ...αλλαξοπιστήσουν.
Και ύστερα, πως θα πολεμούσαν οι «αδελφές» ενάντια στη φύση τους;
Αυτή η τάση έπρεπε λοιπόν να περιοριστεί πάση θυσία...
Ο Κρόνος ως φορέας των αξιών του Συνειδητού-ο βασικός νομοθέτης του συστήματος-ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να παρέμβει στοχευμένα στη σύνθεση «αρσενικού» και «θηλυκού» κατευθύνοντας την προς όφελος του πρώτου.
Τα θηλυκά στοιχεία δηλαδή να ήταν υποταγμένα στα αρσενικά και όχι το αντίθετο.
Γι αυτό ο Κρόνος στο Ζυγό είναι σε «έξαρση».
Ο ρόλος του στο σύστημα είναι πλέον διευρυμένος, γιατί εκτός από «πρωθυπουργός» χρήζεται και «υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης».
Και φυσικά αντίστροφα είναι σε «πτώση» στον Κριό γιατί βάζει φραγμούς στην αρχική προσπάθεια χειραφέτησης του «αρσενικού» Συνειδητού.
-
Η αλήθεια είναι,Γιάννη, οτι ρώτησα με αφορμή το "δικό μου" Κρόνο που βρίσκεται στο Ζυγο και στον 9ο οίκο,όπως και ο Δίας μου επίσης.Μόνο που στην περίπτωσή μου η διπλωματική ικανότητα του Ζυγού που θέλει τα πάντα αρμονικά και ισορροπημένα σαμποτάρεται απο την 'Αρεια επιρροή μέσω του Τοξότη που ειναι κολλημένος πάνω στον Ωροσκόπο μου και με καθιστά ευέξαπτη(κι ας έχω 5 πλανήτες στο Ζυγό)-μάλλον εδώ επεμβαίνει ο Ουρανος(Ήλιος στον 11ο,Ουρανός στο Σκορπιό και στον 11οαρα σε έξαρση λόγω ζωδίου και σε κυριαρχία απο οίκο !!!) Σελήνη, Ερμής και Πλούτωνας στο 10ο...τόσοι πλανήτες συγκεντρωμένοι ψηλά στο χάρτη αναζητούν την εξουσία!:laugh: Κι οταν θυμώνω...έτσι οριόμενη χάνω και το δίκιο μου,καθώς προδιαθέτω τον άλλο αρνητικά και τότε γίνομαι κακός συνομιλητής,ευτυχώς μόνο με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων!!!Αλλα πλέον έχω αποδεχτει αυτές τις τάσεις μου,δεχόμενη τον εαυτό μου όπως είναι...!:wacko:
Με εκτίμηση
Το Μαράκι
-
Αγαπητέ Γιάννη,
Μου έκανε εντύπωση η εισαγωγή σου: "Είναι επίσης ευχάριστο το ότι με το υψηλό μου επίπεδο μπορώ πλέον να σε αντικρίζω κατάματα". Πήρες ένα θετικό μου σχόλιο για σένα και το μετάτρεψες σε πικρόχολο. Γιατί το έκανες αυτό;
Διαβάζοντας ορισμένες σκέψεις σου όπως ότι η σπερματική εγωική συνείδηση στον Κριό έχει συγκεκριμένη μοίρα τον θάνατο ή ότι οι αρσενικές δυνάμεις στον Σκορπιό αυτοκτονούν και στον Ζυγό κινδυνεύουν... να γίνουν "αδερφές" ομολογώ ότι μου έφεραν μια ψιλοκατάθλιψη. Θα... αντισταθώ όμως όπως θα αντισταθώ και στον πειρασμό να σχολιάσω ορισμένες αντιφάσεις σ' αυτά που είπες. Είπες πάρα πολλά και σήμερα δεν έχω χρόνο.
Πριν απαντήσω σε ορισμένα σημεία που έθιξες θα ξαναπώ ότι εσύ κάνεις μια κοινωνική ερμηνεία της αστρολογίας, στην οποία μια αντροκρατούμενη κοινωνία μοίρασε τις "θέσεις" και τις "έννοιες" όπως την βόλευε κι εγώ κάνω μια φιλοσοφική και ψυχολογική ερμηνεία αφού για μένα η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα με τεράστιο βάθος και πολλά επίπεδα που συνεχώς ανακαλύπτουμε, όσο ανακαλύπτουμε και τον εαυτό μας. Επομένως ουσιαστικά δεν πρόκειται για διαφωνία αλλά για δυο εντελώς διαφορετικές και "παράλληλες" προσεγγίσεις. Με την λέξη "παράλληλες" εννοώ ότι δεν υπάρχει σημείο που να συναντιούνται.
Λες ότι ο ¶ρης είναι απλώς η δύναμη. Τι είδους δύναμη; Για να κάνει τι; Η λέξη δύναμη είναι τόσο γενική που δεν λέει τίποτε. Θα μπορούσαμε π.χ. να πούμε ότι ο Ερμής είναι η δύναμη της λογικής. Σύμφωνα με την δική μου αντίληψη, ο ¶ρης αντιπροσωπεύει τις προσωπικές μας επιθυμίες, αυτές που μας διαφοροποιούν από το Συλλογικό και μέσα από τις οποίες διαχωρίζεται η Ατομικότητα ή Συνείδηση (Ήλιος) από το Συλλογικό. Κι αυτές είναι η δύναμη αλλά κι ο αγώνας.
Ο ¶ρης στον Σκορπιό αντιστοιχεί στον ήρωα ή πολεμιστή που κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο για να αναμετρηθεί με τις σκοτεινές του δυνάμεις. Είναι η στιγμή που θα δωθεί η σκληρή μάχη ώστε η Ατομικότητα να αφομιώσει, να υποτάξει και να ελέγξει το Συλλογικό Ασυνείδητο. Και η μάχη αυτή δεν έχει συμβιβασμούς ή θα το υποτάξει ή θα χαθεί μέσα στην μαύρη τρύπα του. Έτσι, στον Σκορπιό οι προσωπικές επιθυμίες (¶ρης) θα αναμετρηθούν με τα ένστικτα και τα σκοτεινά τους κίνητρα με σκοπό να απελευθερωθούν απ' αυτά, να απελευθερωθούν από το δυνατό νήμα που τις τραβάει από τα βάθη του Συλλογικού Ασυνείδητου και να τεθούν συνειδητοποιημένες μόνο στην υπηρεσία της Συνείδησης ή Ατομικότητας.
Ο ¶ρης στον Αιγόκερω δεν έδωσε τόσες σκληρές μάχες απλώς για να ενταχθεί και να συμβιβαστεί μέσα σ' ένα σύστημα κανόνων. Ο Αιγόκερως δεν είναι μια άνετη πολυθρόνα για κουρασμένα παλλικάρια μπροστά σε μια τηλεόραση. Ο Αιγόκερως είναι η ώριμη πια συνείδηση που θέλει να φτάσει στην αυτοπραγμάτωσή της. Οι προσωπικές επιθυμίες, απαλλαγμένες από ένστικτα και σκοτεινά κίνητρα, καθοδηγούνται πια από την λογική, δηλαδή από τις αντικειμενικές κρίσεις (Κρόνος) της Συνείδησης ή Ατομικότητας.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι το παιδί που αρνείται να ενηλικιωθεί, είναι ο αρχέγονος άντρας που αρνείται να διαφοροποιηθεί από τους κανόνες της φυλής, είναι οι επιθυμίες που αρνούνται να γίνουν προσωπικές γιατί είναι προσκολλημένες στο 'ανήκω", στις ρίζες, στις μνήμες... ¶ντρες και γυναίκες αποκτούν την Ατομικότητά τους στον Κριό, άντρες και γυναίκες κτίζουν την δική τους σύνδεση με το συλλογικό στον Καρκίνο. Δεν μπορώ να διαφοροποιήσω τα φύλα.
Λες ότι: "η Σελήνη στον Σκορπιό είναι άκρως επικίνδυνη για τις ισορροπίες που έχει κτίσει η Εγωική Συνείδηση". Ένα λεπτό να μεταφράσω στο μυαλό μου αυτό που λες για να το καταλάβω. Ένα κομμάτι της ύπαρξής μου, το υποσυνείδητό μου (Σελήνη) είναι άκρως επικίνδυνο για τις ισορροπίες ενός άλλου κομματιού της ύπαρξής μου, της Εγωικής μου Συνείδησης ή Ατομικότητάς μου (Ήλιος). Τώρα εμένα γιατί δεν μου φαίνεται και τόσο θετικό αυτό;
Ούτε μου φαίνεται για θετικό η Σελήνη να είναι άγριο θηλυκό, με ανομολόγητα πάθη που "ξεσχίζει" όποιον της πάει κόντρα. Προτιμώ τον ¶ρη μου να είναι έτσι κι όταν βάλει το σπαθί του στο θηκάρι η Σελήνη μου να μου δίνει ένα ήρεμο ύπνο το βράδυ.