Βασίλη μου, μπορείς να μου δώσεις ένα πρακτικό παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς;
Printable View
Κώστα μου, το ωροσκόπιο της Ελλάδας το κοιτούσα συστηματικά την δεκαετία του 80 και διαπίστωσα ότι δουλεύει πολύ καλά ως ωροσκόπιο (ως σύνολο). Το 1993 επέστρεψα στην Κύπρο όπου ζω από τότε και δεν μπορώ να πω ότι το βλέπω συστηματικά πια.
Για να απαντήσει κανείς ποιος άξονας παίζει τον κυριότερο ρόλο και πώς ενεργοποιήθηκαν οι πλανήτες της Ελλάδας στον Υδροχόο (όπως με ξαναρώτησες) στην ιστορία της, πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη ιστορική και ταυτόχρονα αστρολογική μελέτη από το 1830 και μετά.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να γίνει αυτό, αλλά σ' αυτή την φάση της ζωής μου δουλεύω τρελλά ωράρια και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Αν μπορέσεις να το κάνεις εσύ θα με ενδιέφερε πολύ να δω τα αποτελέσματα.
Πάντως, μερικά γεγονότα που θυμάμαι, είχαν αρκετές όψεις στο τρίγωνο του αέρα. Π.χ. η εξέγερση των φοιτητών 17/11/1973: είχαμε σύνοδο τράνζιτ Δία/Ουρανού στον Ζυγό σε τρίγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας στον Υδροχόο κι ο τράνζιτ Κρόνος στον Καρκίνο (όργανα καταστολής του κράτους) έκανε αντίθεση ακριβείας με τον γενέθλιο Δία (πανεπιστήμια, φοιτητές).
Στο εσωτερικό κομμάτι, δύσκολο το βλέπω, Κοραλλία. Μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις έχουμε. Στην περίπτωση μας πάντως το παράδειγμα που έφερα ήταν της ελληνικής διαχρονικής παιδείας. Αυτό που λέμε ελληνική παιδεία είναι μία φιλοσοφία ζωής που είναι ανεξάρτητη από ημ/νίες γέννησης κρατών. Η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει συμβολικά με κάποια ακτίνα. Εν προκειμένω με βάση όσα λέει ο Κώστας την τέταρτη ακτίνα της σύγκρουσης μέσα από την αντιπαράθεση. Η εξωτερική όψη της ακτίνας είναι ο Ερμής, ενώ η εσωτερική (που είναι και εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου) η Σελήνη. Η Σελήνη ως ιεραρχικός της Παρθένου υποδηλώνει στην εσωτερική αστρολογία την ιέρεια, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού. Η συμβολολογία αυτή ταιριάζει γενικότερα και με την εξωτερική όψη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (εμπόριο, Λόγος) αλλά και με την εσωτερική (μυστήρια, φύση).
Από την άλλη οι Δίδυμοι έχουν επίσης εξωτερικό κυβερνήτη τον Ερμή, αλλά εσωτερικό την Αφροδίτη, οπότε αλλάζουν ακτίνα εσωτερικά και μπαίνουν στην ακτίνα της επιστήμης (5η). Αυτό δείχνει να ταιριάζει λίγο καλύτερα στο δυτικό πολιτισμό του σήμερα.
Αλλά όλα αυτά είναι συμβολικά. Δεν έχουν να κάνουν με ημ/νίες γέννησης. Είναι φιλοσοφική συζήτηση στην ουσία.
Βασίλη μου, συμφωνώ με όσα λες για την εσωτερική αστρολογία, εκεί που διαφωνώ είναι ότι αυτά είναι φιλοσοφική συζήτηση που δεν έχει να κάνει με ημερομηνίες γέννησης.
Η εσωτερική ακτίνα που "αντιστοιχεί" ή "δουλεύει" ένα κράτος ή ένα άτομο δεν μπορεί να μην φαίνεται στο ωροσκόπιο.
Δεν μπορεί ένα ωροσκόπιο να μην δείχνει ποιοι είμαστε "στην ουσία" και πού πάμε και να περιορίζεται μόνο στα εξωτερικά γεγονότα και προσωρινά μόνο σ' αυτή την ζωή.
Δεν είμαι σε θέση να κάνω τέτοιες εσωτερικές αναλύσεις σ' ένα ωροσκόπιο γιατί δεν έχω τις γνώσεις γι' αυτό αλλά όσο εμβαθύνω στην αστρολογία τόσο μεγαλύτερο δέος αισθάνομαι για το βάθος των πραγμάτων που αποκαλύπτει και την εσωτερική ενότητα και συνάφεια των πάντων μέσα στο Σύμπαν.
Κατά τη γνώμη μου η εσωτερική ακτίνα φαίνεται έμμεσα, Κοραλλία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περπατημένη. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες. ¶λλοι λένε ότι πρέπει να κοιτάμε την ακτίνα του ωροσκόπου, άλλοι λένε να κοιτάμε ποια ζώδια υπερτερούν σε πλήθος και σε ποια ακτίνα αντιστοιχούν, κλπ. Προσωπικά δεν έχω δει κάτι από αυτά να δουλεύει με σιγουριά. ¶λλωστε για να πεις ότι δουλεύει κάτι πρέπει να μπορείς να το παρατηρήσεις. Εμείς ούτε παλιές ενσαρκώσεις βλέπουμε ούτε την ψυχή των άλλων. Στο θέμα του ελληνισμού ωστόσο μπορούμε πιστεύω να κάνουμε κάποιες εικασίες αν δούμε τη διαχρονική πορεία του.
Από την άλλη έχεις δίκιο ότι σίγουρα κάθε "ενσάρκωση" πρέπει να κουβαλάει στοιχεία της "ψυχής". Κάτι πρέπει να βλέπεις. Ας πούμε το θέμα των δεσμών στο χάρτη της Ελλάδας για μένα δείχνει να είναι μία άγκυρα σε αυτό που λέμε διαχρονικά ελληνικό πνεύμα. Δείχνει ένα κράτος που προσπαθεί να ξεφύγει από την ανατολική επιρροή (Ιχθύς, φανατισμός) και να εκσυγχρονιστεί. Το θέμα Ανατολή / Θρησκεία, Δύση / Λογική έχει παιχτεί πολλές φορές στον ελληνικό χώρο σε όλη την ιστορία μας. Δείχνει μία διαχρονική τάση πέρα από συγκεκριμένους κρατικούς σχηματισμούς. Σε ένα άλλο κράτος όμως μπορεί να μην μπορείς να βρεις εκεί τη συσχέτιση. Μπορεί να φαίνεται από αλλού στο χάρτη.
Κοραλία, ένα ωροσκόπιο δεν είναι δυνατόν να τα δείχνει όλα. Κάποιες πληροφορίες πάντα θα μας διαφεύγουν. Και ούτε έχουμε φτάσει στο 100% της αστρολογικής γνώσης ώστε να περηφανευόμαστε ότι όλα τα δεδομένα είναι μπροστά μας. Αυτός είναι και ένας λόγος που ανέφερα και τον Πτολεμαίο και ότι πιθανόν να γνώριζε πράγματα που εμείς αγνοούμε. Πρόσεξε δεν λέω ότι "το είπε ο Πτολεμαίος, άρα ΤΕΛΟΣ"...όχι...απλά δεν μου αρέσει η απαξιωτική νοοτροπία κάποιων που λένε "έλα μωρέ και ποιός είναι ο Πτολεμαίος? Ξεπερασμένος είναι εδώ και αιώνες...". Δυστυχώς αγνοούν το τρομακτικό μέγεθος της αρχαίας σοφίας στο σύνολό της και το γεγονός ότι ο Πτολεμαίος είχε συγκεντρώσει όλη την αστρολογική γνώση της εποχής του καθώς και ότι φημιζόταν για την επιστημονική του μεθόδολογία.
Καλό είναι λοιπόν να ερευνούμε τα πάντα και να μην ακούμε μόνο όσα μας περνάνε οι σύγχρονοι αστρολόγοι σαν "αλήθειες". Και καλό είναι να μην είμαστε κολλημένοι σε απόψεις.
Και επειδή Κοραλία μου αρέσει να ακολουθώ πρώτος το παράδειγμα που θέτω θα σου πω το εξής: ύστερα από τη συζήτηση που κάναμε με όλους τους φίλους εδώ ξαναέψαξα λιγάκι και είδα ότι τελικά ο "γενέθλιος χάρτης" της Ελλάδας λειτουργεί ως ένα βαθμό και δεν είναι τόσο ασήμαντος όσο νόμιζα! Ο Ήλιος στον Υδροχόο δείχνει ένα νεοσύστατο, επαναστημένο και απρόσωπο κράτος αλλά η τέλεια αντίθεση με τον Κρόνο στο Λέοντα δείχνει ότι αυτό το κράτος δυστυχώς ήταν (και είναι) εξαρτημένο και περιορισμένο από τους ισχυρούς της Δύσης (η βασική έννοια της Κρόνιας αντίθεσης είναι ο περιορισμός από εξωτερικές δυνάμεις). Ο ¶ρης στον Τοξότη δείχνει τις επεκτατικές τάσεις που δείξαμε στο παρελθόν. Μην ξεχνάμε ότι από το 1830 μέχρι σήμερα ο ελλαδικός χώρος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, ειδικά μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Επίσης, η Σελήνη στους Διδύμους σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή δείχνουν καθαρά τη χαοτικότητα της καθημερινής μας ζωής και επικοινωνίας, την έλλειψη οργάνωσης και συγκρότητσης, την προχειρότητα και παρατυπία που μας διακρίνουν. Τέλος, η Αφροδίτη σε σύνοδο με το Νότιο δεσμό στους Ιχθείς δείχνει τη ροπή και προσκόλληση προς τη διασκέδαση αλλά και το διαχρονικό καλλιτεχνικό μας ένστικτο. Και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε.
Απλά θέλω να τονίσω το εξής. Ας μην επαναπαυόμαστε σε αυτό το "γενέθλιο" χάρτη. Όποιος πιστεύει ότι η άλήθεια βρίσκεται εκεί και μόνο εκεί κάνει λάθος. Ειδικά το πέρασμα των πλανητών από την Παρθένο που παρουσίασα δείχνουν καθαρά την επιρροή τους και πολύ θα ήθελα να δω κάτι αντίστοιχο για τα αντίστοιχα περάσματα των πλανητών από τον Υδροχόο. Δυστυχώς δεν έχω δει ακόμα.
Και κάτι τελευταίο Κοραλία. Ο ¶ρης με το Δία όπου να'ναι περνούν σχεδόν ταυτόχρονα από τον Ήλιο της Ελλάδας. Βλέπεις κάποια σημαντική εξέλιξη?
Σίγουρα δεν υπάρχει περπατημένη ούτε έχουμε το 100% της αστρολογικής γνώσης για να μπορούμε ακόμα, τουλάχιστο, να πούμε με βεβαιότητα. Όμως πριν λίγο καιρό μου έκαναν εσωτερική ανάλυση του ωροσκοπίου μου κάποια μέλη του Ιδρύματος Έντγκαρ Κέυση στην Αμερική.
Τα όσα μου είπαν, και με αρκετές λεπτομέρειες, ήταν πολύ αποκαλυπτικά για το παρελθόν μου και την τωρινή μου ζωή. Και ταίριαζαν απόλυτα με τα θέματα που παίζουν τώρα στην ζωή μου αλλά και με γνώσεις και εμπειρίες που είχα για τον εαυτό μου σε άλλους χώρους εκτός αστρολογίας.
Μετά από αυτή την εμπειρία πιστεύω ότι είναι όλα εκεί, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να τα δούμε.
Με την γνώση όμως που μας έδωσαν άλλοι άνθρωποι, πιο μυημένοι από μας, μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα, έστω κι έμμεσα.
Π.χ. γνωρίζουμε ότι το ζώδιο του Σκορπιού είναι η στιγμή που ενσαρκώνεται ένας άνθρωπος που πρέπει, ανάμεσα στα άλλα, να θεραπεύσει ψυχικά τραύματα που του δημιουργήθηκαν σε διάφορες ενσαρκώσεις του.
Από το ωροσκόπιο μπορούμε να δούμε ποια είναι αυτά τα τραύματα και με ποιο τρόπο είναι καλύτερα να τα χειριστεί για την δική του εξέλιξη.
Φυσικά όλα αυτά τα μελετώ μόνο στο δικό μου ωροσκόπιο γιατί αισθάνομαι ότι δεν έχω τις γνώσεις για να συζητήσω τέτοια θέματα στα ωροσκόπια άλλων ανθρώπων.
Κώστα μου, δεν απορρίπτω τον Πτολεμαίο ούτε και την αρχαία γνώση γενικά. Πιστεύω όμως ότι πρέπει κανείς να παρακολουθεί και να μην παραβλέπει την εξέλιξη σε κάθε χώρο.
Αν μπει κανείς σε οποιοδήποτε φόρουμ οποιασδήποτε ελληνικής ιστοσελίδας και παρακολουθήσει τον τρόπο που συζητούν οι Έλληνες θα καταλάβει πολλά πράγματα για τον ωροσκόπο και την Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους. Αν μπει και σε ξένες ιστοσελίδες και παρακολουθήσει (δεν λέω ότι συζητάνε καλύτερα, απλώς διαφορετικά) τότε θα καταλάβει ακόμα περισσότερα.
Συμφωνώ, Κώστα μου, μ' αυτό που λες για την σύνοδο της Αφροδίτης με τον ΝΔ στους Ιχθείς στο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Δείχνει την εκπληκτική και διαχρονική καλλιτεχνική δημιουργία αυτού του λαού.
Αν αφιερώσει κανείς λίγα λεπτά να παρατηρήσει την Αφροδίτη της Μήλου στο μουσείου του Λούβρου, το φως που εκπέμπει αυτό το γλυπτό, θα έχει μια εμπειρία τελείως Ποσειδώνια - εκστατική.
Ο ¶ρης/Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας πιστεύω ότι έφερε το 1,8 στον πληθωρισμό, αριθμό-ρεκόρ για την Ελλάδα. Και τα οικονομικά μέτρα που εξάγγειλε τώρα η κυβέρνηση για περιορισμό της αδικαιολόγητης αύξησης της τιμής πολλών προϊόντων.
Όμως με την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν (όπως πάντα). Και δεν αποκλείεται να φέρει κι άλλα πράγματα.
Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο πιστεύω ότι αποκάλυψε τα μεγάλα σκάνδαλα πρόσφατα (Βατοπέδιο, Ζίμενς κ.ά.). Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα στον Υδροχόο πιστεύω ότι θα φέρει πιο σημαντικά πράγματα, παρόλο που τα αποτελέσματα του τράνζιτ Ποσειδώνα δεν γίνονται αμέσως αισθητά.
Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα φέρει πιο σημαντικά γεγονότα (αρνητικά δυστυχώς) είναι η σύνοδος του τράνζιτ Πλούτωνα με τον γενέθλιο Δία της Ελλάδας στο 8ο σπίτι και θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα. Αυτό το γενέθλιο τετράγωνο πιστεύω ότι δείχνει τις πτωχεύσεις που πέρασε κατά καιρούς η Ελλάδα και τα οικονομικά της προβλήματα καθώς επίσης και την απειλή που αισθάνεται από άλλες χώρες, ακόμα και από συμμαχικές της (ΝΑΤΟ, Τουρκία κ.λπ.) αφού ο Δίας είναι κυβερνήτης του 7ου.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες για την κατά Κέηση ανάλυση Κοραλία. Ίσως αξίζει σε κάποιο άλλο θέμα να μας πεις περισσότερα γι' αυτό, για να μην καταστρατηγήσουμε το θέμα εδώ. Αν και έχω δει ιστοσελίδες και προγράμματα να κάνουν τέτοιες αναλύσεις δεν είχα ακούσει ότι υπάρχει συγκεκριμένη κατά Κέηση μεθοδολογία. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι βασίζονται στα γνωστά της καρμικής που ξέρουμε κι εμείς (Κρόνος, 12ος, κλπ).
απλα μια παρατηρηση: καπου διαβασα πως υπαιτια για την κριση του 30 ηταν η αναμειξη των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.Βασικά υπαίτια για την κρίση ήταν η υεπροσφορα βιομηχανικων αγαθων σε σχεση με τη ζητηση (το ιδιο συνεβη και τωρα με τα ακινητα ομως).Απλα η αναμιξη των ΗΠΑ οδηγησε στην εξαπλωση της κρισης αφου η γερμανικη οικονομια μετα τον πρώτο παγκοσμιο πολεμο στηριχτηκε σε αμερικανικα χρηματα:bigsmile:
Είναι σωστή η παρατήρησή σου, αγαπητέ μου Gemini86. Το εννοούσα όμως κάπως πιο εσωτερικά. Όσο οι ΗΠΑ λειτουργούν αρνητικά την αντίθεση Ερμή/Πλούτωνα προσπαθώντας να ελέγξουν πολιτικά και οικονομικά τον κόσμο, όπως άρχισαν να κάνουν μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα εισπράττουν "μαθήματα" με οικονομικές κρίσεις στην χώρα τους.
Την περίοδο του Μεσοπολέμου, για να ελέγξουν πολιτικά χώρες της Ευρώπης, έκαναν δάνεια και επενδύσεις στις χώρες αυτές. Με την οικονομική κρίση του 1929, αναγκάστηκαν να συγκεντρώσουν (Πλούτωνας) τα κεφάλαια αυτά ξανά στην χώρα τους προκαλώντας κρίση και στην ευαίσθητη ευρωπαϊκή οικονομία.
Για την σημερινή κρίση, πολλοί οικονομολόγοι των ΗΠΑ, είπαν ότι το βαθύτερο αίτιο της ήταν τα τεράστια κεφάλαια που απαιτήθηκαν για τον πόλεμο και τον έλεγχο του Ιράκ.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτησή σας και θα συμφωνήσω τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις έννοιες με την Κοραλία που διαθέτει εξαιρετικό ιστορικό υπόβαθρο.
Είναι πολύ βασικό να διαχωρίσουμε τις έννοιες κράτος και έθνος. Ολα τα "κράτη" είναι σύγχρονα, δηλ. συγκεντρωτικές πολιτικές οντότητες που παγίωσαν τα σημερινά δομικά τους χαρακτηριστικά μετά τον 17ο αιώνα, η δε συντριπτική πλειοψηφία προέκυψε από τον κατακερματισμό αυτοκρατοριών. Πρόκειται για την επιτομή της νεότερης εποχής σε αντιπαράθεση με τον Μεσαίωνα. Καμπή για τη σύσταση των ευρωπαϊκών κρατών είναι ο 19ος αιώνας και ειδικότερα η περίοδος μετά το Συνέδριο της Βιέννης (1814) και την Ιερή Συμμαχία. Σε αυτό το ιστορικο πλαίσιο, με την συγκατάθεση των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) που δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει γιατί έτσι διατηρούνταν η διεθνής ισορροπία δυνάμεων και δεν θίγονταν ζωτικά εθνικά συμφέροντα, ιδρύεται το ελληνικό κράτος, με το Βέλγιο να προηγείται το 1820.
Κανένα κράτος δεν αυτο-ιδρύεται! Καμία επανάσταση δεν ερείδεται στις εξαθλιωμένες μάζες, αλλά στις διανοητικές και οικονομικές ελίτ, που ως κυρίαρχες επιβάλλουν την δική τους βούληση ως συλλογική. Και η εποχή που μας ενδιαφέρει κυρίαρχη οικονομικά (όχι πολιτικά) τάξη είναι η φιλελεύθερη αστική, με καταλυτικές ιστορικές συνέπειες.
Από την άλλη, η τρέχουσα έννοια του έθνους (και υπάρχουν μεγάλες συζητήσεις περί αυτού) ταυτίζεται με εκείνη του κράτους, δηλ. το έθνος ταυτίζει τα σύνορά του με το κράτος και το αντίστροφο είναι δε η λογική με την οποία συστήθηκαν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη και το ιδεολογικό τους υπόβαθρο ο εθνικισμός, είτε συγχωνεύοντας εθνικές μειονότητες με την κυρίαρχη (πχ Πρωσία-Γερμανία), είτε κατακερματίζοντας αυτοκρατορίες σε εθνικά κράτη (πχ Αψβουργική αυτοκρατορία). Ολες αυτές οι διεργασίες τελούσαν υπό τη σκέπη των Μεγάλων Δυνάμεων-Εγγυητριών και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προβληματίζονταν ήδη για το ποιά δύναμη θα διαχειριστεί την βαλκανική κληρονομιά της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας -πρόβλημα που έφτασε μέχρι την μικρασιατική καταστροφή- με κριτήριο πάντα το πρόταγμα του εθνικού συμφέροντος (όχι της Ελλάδας).
Συνεπώς, η χρονική ακρίβεια, ο τόπος, τα εμπλεκόμενα άτομα, οι συγκυριακοί παράγοντες έχουν ιστορική σημασία και ας μην τα κρίνουμε ιδεαλιστικά. Στην διπλωματία, το "κόψιμο" δεν νοείται ως φυσική ανάγκη αλλά εμπεριέχει πολιτική σκοπιμότητα γι αυτό και δεν συμβαίνει για "πλάκα". Αλλωστε για πολλά χρόνια, το πρωτόκολλο αυτό ρύθμιζε τις εθνικές μας αναγκαιότητες. Ας ληφθεί υπόψη ότι ακόμα και για το Σύνταγμα της Ελλάδας, ως κράτους πλέον και όχι ως μορφώματος, στο οποίο πρωταγωνίστηκε ο ΄"κατασκευασμένος ανιδιοτελής ήρωας" Μακρυγιάννης, ο διαχρονικός ενσαρκωτής της ελληνικής φυλής (με αδιάσπαστη ιστορική εξέλιξη μάλιστα), ανήκε στο γαλλικό κόμμα εκφράζων την γεωπολιτική στρατηγική της Γαλλίας!
Μια εμβριθής ιστορική και εννοιολογική ανάλυση, είναι, πιστεύω, απαραίτητο να προηγείται της σύνταξης/ερμηνείας τέτοιων χαρτών όπου ο παράγοντας "έθνος" δεν θα αξιολογείται ιδιαιτέρως, ακριβώς γιατί πρόκειται για διαφορετική έννοια. Κατά την γνώμη μου το έθνος, ως καθαρή μορφή, προσεγγίζεται μόνο ιδεοτυπικά, εμπεριέχει δε πολύ πλουραλισμό για να μπορεί να αντικατοπτριστεί με ακρίβεια σε έναν χάρτη. Ποιος μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για την αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια του ελληνισμού υπερπηδώντας παραμέτρους που υπέστησαν αλλαγές (πχ γλώσσα) στην πορεία του χρόνου;
Το πράγμα έχει ξεφύγει προ πολλού...πραγματική ζούγκλα....και η αστυνομία τα κάνει χειρότερα....πήγε η κοπελίτσα σήμερα στο κατάστημα του Γερμανού και βρέθηκε νεκρή από σφαίρα.....και όλα αυτά επειδή ένα τσουτσέκι της αστυνομίας πήγε να το παίξει ήρωας....επειδή ένας καουμπόι χωρίς στολή, χωρίς να είναι εν ώρα υπηρεσίας, δεν άντεξε την αδικία να κλέβουν ανενόχλητοι οι άλλοι....και γι'αυτό βγάζει το όπλο και γίνεται το σκηνικό Ελ Πάσο...τι το βγάζεις βρε μογγόλε το όπλο....αφού η αστυνομία όποτε επεμβαίνει τα κάνει μαντάρα....ο κάθε ψυχάκιας πλέον βγάζει όπλο και όπου βγάλει το πράγμα....ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ??? θα τρελαθούμε εντελώς?? θα έχανε κανένας υπάλληλος το μισθό του?? ασφαλισμένα είναι αυτά...και όπως πάντα την πληρώνουν οι αθώοι....
τι ευθύνη να ζητήσεις από τα κλεφτρόνια?? πεινασμένοι είναι, απελπισμένοι και ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...εσύ αγόρι μου που υποτίθεται έχεις πάρει τη σωστή εκπαίδευση (λέμε τώρα) τι κάνεις γι'αυτό?? δεν σου έχουν μάθει να εκτιμάς μία κατάσταση?? δεν σου έχουν μάθει να μην διακινδυνεύεις ποτέ τη ζωή αθώων πολιτών?????
συγχωρέστε μου τη γραφική αγανάκτηση (τυπικός Ελληνάρας ξερόλας είμαι και εγώ) αλλά δεν αντέχεται η κατάσταση....κάπου ήθελα να τα γράψω αυτά να εκτονωθώ....
Κοραλία, εσύ που πιστεύεις ότι ο Ήλιος μας είναι Υδροχόος...ο Δίας τον έχει περάσει πλέον τον Ήλιο μας....τι λες? θα την ελεήσει τη χώρα μας?....τη δική μου άποψη περί Κρόνου την ξέρετε...
Αν και εν πρώτοις φαίνεται να οδηγείται σε εκτός θέματος, μάλλον δεν είναι.
Η ελληνική κοινωνία βιώνει και αυτή μια μετάλλαξη, όπως και όλες που συνδέονται άμεσα με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάθε μία με τις δικές της μεγάλες ή μικρές ιδιαιτερότητες.
Στην δική μας περίπτωση, τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο ζόρικα, καθώς στις υφιστάμενες παθογένειες (που είναι ισχυρές και ριζικές) έρχονται να προστεθούν και οι εξωγενείς. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, δλδ, το τρώει και ο γάιδαρος.
Τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά, ιδίως σε όσους έχουν κατανοήσει κάποιες έννοιες. Δράση και αντίδραση θέλετε να το πούμε; Ανταποδοτική δικαιοσύνη θέλετε να το πούμε; Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς θέλετε να το πούμε; Κάρμα θέλετε να το πούμε;
Όπως και να το πούμε, είναι εμφανές ότι η ανισορροπία που παγκοσμίως (και στην Ελλάδα, φυσικά) το ανθρώπινο είδος δημιούργησε, αγγίζει τα όριά της. Επομένως πλησιάζει και η ώρα της συμπαντικής προσπάθειας για ισορρόπηση.
Αν το δούμε σαν ένα εκκρεμές, το σφαιρίδιο, από την κάθετη θέση που αντιπροσωπεύει την ισορροπία, το έχουμε πάει σχεδόν σε γωνία 45 μοιρών, αρκετά ακραία θέση δλδ. Είναι τελείως φυσιολογικό, για να επέλθει ισορροπία, η ταλάντωσή του να είναι αντίστοιχη προς την άλλη πλευρά. Μέχρι να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες παλλινδρομικές του κινήσεις και να κάτσει ξανά στη θέση ισορροπίας, το σφαιρίδιο θα έχει διαγράψει πολλές φορές την πορεία του από το ένα άκρο στο άλλο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα.
Η ποιοτική διαφορά που υπάρχει αυτήν την περίοδο σε σχέση με προγενέστερες περιόδους κρίσεων, εκτιμώ ότι είναι η απουσία κοινού οράματος που θα ενέτασσε τις μονάδες σε ένα συλλογικό πλαίσιο, είτε αυτό θα προερχόταν από αυτό που ονομάζουμε συντηρητική έκφραση είτε προοδευτική. Η τωρινή κρίση εκτιμώ είναι βαθύτερη και ήδη υπάρχει διάρρηξη του ιστού πολλών κοινωνιών, σε κάποιο βαθμό και στην ελληνική. Και αυτή η διάρρηξη όσο πάει και βαθαίνει.
Η απουσία, τώρα, του κοινού οράματος οδηγεί σε εξατομικευμένες λύσεις και πρακτικές. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, που λένε. Οι αιματηρές ληστείες που δεν αποκομίζουν παρά ελάχιστα χρήματα στους δράστες είναι μια απεικόνιση αυτού που λέω, ακραία μεν, πραγματική δε. Και αφού κάποιοι σκοτώνουν ανθρώπους για 200 και 300 ευρώ :blink: προσωπικά κάθε άλλο παρά παράλογο το βρίσκω. σκοτώνεις για να βγάλεις ...μεροκάματο. Εκτιμώ ότι η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Κριού σε λίγο καιρό θα αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτού του είδους τις απελπισμένες και εξατομικευμένες πρακτικές.
Αν δεχόμαστε ότι οι κινήσεις των πλανητών αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες ενδεχόμενες δέσμες γήινων-κοσμικών καταστάσεων και αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κίνηση των πλανητών, οι οποίες αντιστοιχούν σε μια δέσμη συγκεκριμένων γήινων καταστάσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να βιώσουμε και αυτές τις καταστάσεις και τα απότοκά τους.
¶ποψή μου είναι ότι οι γενιές των εφήβων με Ουρανό και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες σε έναν καλύτερο κόσμο, ακριβώς επειδή θα έχουν σιχαθεί αυτόν που εμείς τώρα βιώνουμε :bigsmile:
Κώστα μου,
δυστυχώς δεν γνωρίζω τα γεγονότα που λες γιατί έχει πολλή καιρό να παρακολουθήσω ελλαδικό δελτίο ειδήσεων, αφού όπως ξανάπα ζω σε άλλο ελληνικό κράτος, την Κύπρο. Επίσης, έχω να κοιτάξω το ωροσκόπιο της Ελλάδας από την τελευταία μας συζήτηση. Έτσι, δεν μπορώ να σου απαντήσω τώρα.
Συμφωνώ με τον Μητσάκο ότι ο Ουρανός στον Κριό μπορεί να φέρει εξατομικευμένες πρακτικές. Ο καθένας και η επανάσταση του. Ενδέχεται να είναι εκρηκτικό το αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να φέρει πολλούς "αρχηγούς". Η πιο σωστή του έκφραση, πιστεύω, θα ήταν να εφαρμοστούν σε δράση σε ατομικό επίπεδο συλλογικές ιδέες και ανάγκες. Να γίνει ο καθένας μας πιο ενεργός πολίτης με συλλογικό όραμα. Αλλά συμφωνώ με τον Μητσάκο ότι το όραμα αυτό απουσιάζει.
:bigsmile:Καλημερα σε ολους , πολυ ενδιαφερον η συζητηση σας αλλα να ρωτησω κατι , επειδη μιλαμε για το οραμα της ανθρωποτητας , δηλαδη για το συλλογικο ασυνειδητο , μηπως κατι αλλαξει οταν ο Ποσειδωνας παει στους Ιχθεις ,που ειναι και η θεση του η τα πραγματα θα γινουν χειροτερα ? :wacko::cry::cry:
:bigsmile:και εγω αυτο ελπιζω
Μητσάκο, τα λόγια σου περι συμπαντικής εξισορρόπησης συνειρμικά με πήγαν στον πλουτοαιγόκερω! Ήταν και παραήταν στραβό το κλίμα εδώ....η χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ αλλά και με τα υψηλότερα καταναλωτικά πρότυπα (τρομάρα μας), με ένα εξωπραγματικό αναλογικά κόστος ζωής και καταχρεωμένη ως το λαιμό τι ελπίδες πιστεύεις ότι μπορεί να έχει??.....
Πάντως την τελευταία φορά που ο Ουρανός ήταν στον Κριό (1926-1934) ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης είχε αυταρχικά καθεστώτα, στα φασιστικά πρότυπα. Βέβαια τότε ήταν πιο σκοτεινές εποχές όμως φοβάμαι ότι αν χειροτερέψει η παγκόσμια κατάσταση με την ανεργία, την εγκληματικότητα και τη λαϊκή αγανάκτηση, και σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον Κρόνο στο Ζυγό (το περίφημο ταυ-τετράγωνο) τότε ίσως να έχουμε επιστροφή αυτών των καθεστώτων.
Sellana μου γεια σου.
Ελπίζαμε αυτό το νέο όραμα να το φέρει ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο αλλά μέχρι σήμερα είδαμε μόνο παρασκηνιακές απάτες που ξέσπασαν ξαφνικά ως σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και που δείχνει την σαθρή πλευρά της κατεστημένης ιδεολογίας. Αυτό όμως είναι προϋπόθεση για να γεννηθεί κάτι καινούριο. Ας δούμε μήπως η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την γέννηση ενός νέου οράματος.
Κώστα μου, αυτό που λες για τον Ουρανό στον Κριό εννούσα μ' αυτό που είπα πριν πολλούς "αρχηγούς". Όμως φασιστικά καθεστώτα τώρα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν το θεωρώ εύκολο. Μάλλον πιο συγκεντρωτικές κυβερνήσεις και κρατικές "υπερεξουσίες". Μ' αυτό το ταυ που λες πάντως είναι πιθανόν να έρθουν τα πάνω κάτω διεθνώς.
Ας μην ξεχνάμε το ...κάρμα! :toung:
Αρχικά στη σύνοδο που αναφέρει η Κοραλία, παίζει και ο Χείρωνας, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται και επιπλέον, η δράση φέρνει αντίδραση. Ναι μεν υπήρξαν ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά υπήρχε και αντίδραση. Μπορεί να μην είχε άμεσα αποτελέσματα, αλλά οι σπόροι για την αποτίναξη του ολοκληρωτισμού αυτών των καθεστώτων μπήκαν και εκφράστηκαν δυναμικά αργότερα.
Μπορεί να χάσανε οι δημοκρατικοί/αναρχικοί το '36 στην Ισπανία και εκατομμύρια από αυτούς να βρήκαν την απάντηση στο αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, αλλά οι μπριγάδες τους εμπνεύσαν πολύ περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων αργότερα. Μπορεί οι Γερμανοί Σπαρτακιστές να πνίγηκαν στο αίμα τους, αλλά ο αγώνας τους έβαλε και αυτός το λιθαράκι του.
Τα πάντα ρει :bigsmile:
Με την ευκαιρία, από ό,τι είδα στην 1η σελίδα, ανέβηκε άρθρο του κ. Γ. Ριζόπουλου. Αν συμμετάσχει ενεργά στο σιτε, και ιδίως σε θέματα όπως αυτό που κουβεντιάζουμε, είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολλά στους προβληματισμούς μας ...
Αν μιλάτε για τη σύνοδο Δία/Ποσειδώνα/Χείρωνα στον Υδροχόο ίσως το αποτέλεσμα να είναι λίγο πιο πεζό από ό,τι νομίζουμε... Μπορεί απλά τα "αναρχικά στοιχεία" να γίνουν με την εύνοια του Δία τελείως ανεξέλεγκτα... Τα αποτελέσματα τα βλέπουν ήδη οι κάτοικοι του Κολωνακίου... :bigsmile: Όποιος προλάβει φέτος... Από του χρόνου πάλι τα κεφάλια μέσα...
Μητσάκο θέλω να πιστεύω ότι αστειεύεσαι....έτσι δεν ειναι?
Αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες που καταστρέφουν την περιουσία του κόσμου δεν έχουν θυμό...έχουν απωθημένα....υπάρχει μεγάλη διαφορά....και όσο κι αν κοκορεύονται για τα ξευτιλισμένα κατορθώματά τους κατά βάθος γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι τα μεγαλύτερα πιόνια του συστήματος...
Χωρίς να μπαίνουμε σε θέματα πιο βαθιά (όπως πχ πώς φτιάχτηκε και, κυρίως, πώς συντηρείται και αυξάνεται η περιουσία του συγκεκριμένου κόσμου, σε αντίθεση με την περιουσία άλλου κόσμου, η οποία φθίνει συνεχώς), απλώς θα πω ότι πρέπει να βρίσκουμε και να αναλύουμε τα αίτια και όχι τα παράγωγα μιας κατάστασης.
Αγαπητέ Κώστα (και το εννοώ το "αγαπητε"), το θέμα δεν είναι να μένουμε σε κάποιες σπασμένες τζαμαρίες, όπως ακριβώς θέλουν οι διαχειριστές του συστήματος να κάνουμε, και να αφήνουμε άλλες, πιο ουσιαστικές καταστάσεις που γεννούν αυτού του είδους τις ακραίες και αδιέξοδες ενέργειες να μένουν ανέπαφες.
Αν θες την προσωπική μου άποψη, προτιμώ μια "ξεφτιλισμένη" συμπεριφορά από μια "γραβατωμένη" που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια στο δημόσιο, δλδ σε εσένα, εμένα, όλους εμάς.
Διάβασα ένα τσιτάτο σήμερα (ήδη ξέχασα σε ποιο έντυπο :cheesy: ), που αποδίδεται στον Φραγκλίνο: Όποιος επιλέγει την ασφάλεια αντί της ελευθερίας, δεν είναι άξιος για τίποτα από τα δύο :love:
Καταρχάς Μητσάκο δεν μιλάμε μόνο για 10-15 τζαμαρίες...μιλάμε πλέον για χιλιάδες σπασμένες τζαμαρίες σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες...και εντάξει, την οργή ενάντια στις τράπεζες μπορώ να την καταλάβω και να τη δεχτώ....άντε να δικαιολογήσουμε και την οργή ενάντια στα μεγαλοκαταστήματα, σύμβολα του σύγχρονου lifestyle, των "υψηλών" καταναλωτικών προτύπων κτλ....εδώ, όμως, μιλάμε για μία τυφλή οργή προκληθείσα από τυφλωμένα αλλά και καθοδηγούμενα, βεβαίως-βεβαίως, άτομα....εδώ μιλάμε για πολλά μικρομάγαζα, για περίπτερα, για βιβλιοθήκες, για αυτοκίνητα, ακόμα και για τρένα, όπως το τρένο στην Κηφισιά που κατακάψανε κάποιοι ελεεινοί τύποι και η ζημιά του οποίου εκτιμήθηκε σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά ποιός νομίζεις ότι θα τα πληρώσει Μητσάκο?? Οι ισχυροί?? Οι πολιτικοί ή μήπως οι επιχειρηματίες?? Εσύ και εγώ θα τα πληρώσουμε...
Και κάνεις το κλασικό και γραφικό "αναρχικό" λάθος να τα βλέπεις όλα σαν ¶σπρο και Μαύρο....δηλαδή για εσένα Μητσάκο υπάρχουν από τη μία οι γραβατωμένοι δούλοι του συστήματος (το 99.9%) και από την άλλοι οι μοναχικοί καουμπόιδες και ο κλεφτοπόλεμός τους....ε λοιπόν, καμία σχέση...η ζωή φίλε μου είναι πολύ πιο πολύπλοκη και πολύχρωμη από αυτό που περιγράφεις...και στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αξιόλογοι, ενάρετοι και μαχητικοί που δεν πέφτουν στην παγίδα της βίας χάνοντας έτσι το όποιο δίκιο τους...
Η οργή των αναρχικών πρέπει να είναι στοχευμένη φίλε Μητσάκο και όχι τυφλή...όποτε αυτά τα άτομα μπουκάρουν στα σούπερ-μάρκετ για να μοιράσουν δωρεάν φαγητό στις λαϊκές τάξεις θα τους βγάζω το κάπελο...αυτού του είδους είναι οι σωστές ενέργειες....ή η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων με τη δενδροφύτευση που έκαναν στο οικόπεδο-πάρκινγκ....τα υπόλοιπα είναι της ξεφτίλας...
Κώστα μου, σε βλέπω να συγχίζεσαι, και δεν μου συμβαίνει συχνά αυτό. Συνήθως εγώ είμαι που ...τα παίρνω :nuts:
Εν πάση περιπτώσει, το αν κάνω λάθος και αν κάτι είναι υποκινούμενο και από ποιον ή όχι δεν είναι του παρόντος ούτε του χώρου. Αυτό όμως που θέλω να γίνει κατανοητό, από εσένα αρχικά, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, είναι ότι ανεξάρτητα από το ποια πρέπει να είναι η στρατηγική οποιουδήποτε κοινωνικού συντελεστή, δεν υπάρχει μόνο ένας συντελεστής που δημιουργεί την εξέλιξη.
Η γραμμική και η κυκλική αντίληψη της εξέλιξης δεν με καλύπτουν όσο με καλύπτει η σπειροειδής. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκω λογική την εκτροπή διαφόρων δυνάμεων από την συνισταμένη που δημιουργούν η κεντρομόλος με την φυγόκεντρο. Και οι δύο όμως είναι απαραίτητες προκειμένου η σπείρα να έχει ανοδική πορεία. :love:
Τωρα να πούμε ότι το καταλάβαμε...??? μια και το ξεκίνησεις για κάντο λίγο πιο εύκολο
Eνδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις, αλλά έχουμε βγάλει το θέμα off topic.
Παρακαλώ να επανέλθουμε.:bigsmile:
Μητσάκο μου, χαίρω πολύ, αν το πάμε γενικά στη Φιλοσοφία και εγώ μπορώ να πετάξω με στόμφο ένα "Πόλεμος Πατήρ Πάντων" και με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσω τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα...
φαίνεται, πάντως, να σε επηρέασε ο Πλούτωνας από τον Τοξότη τόσα χρόνια:bigsmile:
Nα επιστήσω την προσοχή στο post 109;:embarrest
Roadrunner και KiaRRa, το topic αυτό έχει για θέμα το ζώδιο και γενικά την αστρολογική ταυτότητα της Ελλάδας. Το αρχικό κείμενο θίγει αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και το γενικότερα άσχημο κλίμα του 2008-09. Επομένως, η συζήτηση μπορεί να μπήκε σε επί μέρους λεπτομέρειες που δεν έχουν σχέση με την αστρολογία όμως δεν βγήκε και εντελώς off topic.
Όπως και να έχει, ας το γυρίσουμε στην αστρολογία. Φίλε Μητσάκο, ο Βασίλης Παπαδολιάς, αν θυμάμαι καλά, κάπου έγραφε πρόσφατα ότι ο Πλούτων θεωρείται η ανώτερη οκτάβα του ¶ρη. Και μου φαίνεται ότι έχει δίκιο. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως εξής: όπως το σεξ (¶ρης) εξυπηρετεί την αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους (Πλούτων), έτσι και ο θυμός (¶ρης) χρησιμοποιείται από σκοτεινά κέντρα εξουσίας (Πλούτων) αλλά και από ανώτερες δυνάμεις πέραν της κατανόησής μας προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε...άσε που οι συντονιστές θα τα πάρουν στο κρανίο...γι'αυτό ας το δούμε καθαρά αστρολογικά. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μία Πλουτώνια διαδικασία κάθαρσης?
Ανάλυσέ το....αν θες...
Καλημερα σε ολους,
Και μονο που ο Πλουτωνας ειναι στο σκληρο κ ακαμπτο ζωδιο του Αιγοκερω ( που για καποιους ειναι κ η θεση εξαρσης του) οχι μονο η χωρα μας βρισκεται σε Πλουτωνια καθαρση αλλα οτιδηποτε κατεστημενο θα υποστει ρωγμες κ εν συνεχεια καταρρευσεις.
Ανεξαρτητα απ το αληθινο ωροσκοπιο της χωρας μας γεγονος ειναι πως ειμαστε στην διαδικασια "μεταλλαξης"κ κοσμοιστορικων αλλαγων, απ την μια ο Κρονος σε αντιθεση με τον Ουρανο, "να ζητα επιμονα κ επιτακτικα αντικατασταση του παλαιου με το νεο" φερνοντας δραματικα γεγονοτα που καθοριζουν την πορεια της ιστοριας κ απο την αλλη ο Πλουτωνας στο ζωδιο του Αιγοκερω βρισκεται σε μια θεση μαλλον για να ανατρεψει εξουσιες.
Τελος Μαιου του 2010 αναμενουμε την εισοδο του Ουρανου στον Κριο,εντεινοντας την κατασταση αφου θα κανει ταυ τρετραγωνο με τον Κρονο στο Ζυγο (εξαρση) κ τον Πλουτωνα, πηγαινοντας λιγο πιο μακρια, συγκεκριμενα στον Απριλιου του 2014 θα εχουμε ενα αρκετα δυσαρμονικο σχηματισμο, μεγαλο τετραγωνο με την συμμετοχη του Αρη στον Ζυγο,Δια στον Καρκινο,Ουρανο στον Κριο κ Πλουτωνα στην γνωστη του θεση.
Αν ολα αυτα δεν φερουν "καθαρση" τοτε εγω προσωπικα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι αλλο θα μπορουσε να την φερει.
Οσο για την Συνοδο του Δια με τον Ποσειδωνα στον Υδροχοο,οπως εχω πει κ σε αλλη αναρτηση μου,δειχνει κατα κυριο λογο, οτι καποιοι θα αναδειξουν τον ανθρωπινο πονο κ πιθανον να οραματιστουν ενα καλυτερο μελλον αλλα πιθανοτερο βλεπω το συλλογικο οραμα να μεινει μονο οραμα κ ελπιδα η οποια κ αυτη καποια στιγμη θα διαψευστει.
Γι αυτο θεωρω αμελητεα την συνοδο αυτη (παντα σε σχεση με τις προηγουμενες οψεις που αναφερα) κ φυσικα λογω του περιφημου Χειρωνα που θα παιξει ενεργο ρολο σε αυτην την συνοδο καποια στιγμη μεσα στον Μαιο.
Έρση μου, καλημέρα.
Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα σίγουρα δεν είναι τόσο σημαντική όσο το ταυ τετράγωνο Πλούτωνα/Κρόνου/Ουρανού και δεν θα έχει το ίδιο καθοριστικά αποτελέσματα αλλά αμελητέα δεν νομίζω να είναι. Πιστεύω ότι αυτή η σύνοδος θα δώσει μια γενιά ανθρώπων που θα έχουν να προσφέρουν πράγματα. Αμελητέα για μένα είναι η παρουσία του Χείρωνα. Τον Χείρωνα τον μελετώ περίπου 20 χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχω πραγματικές αποδείξεις ότι λειτουργεί.
Αν δούμε λίγο ιστορικά την όψη αυτή, το 1931 που είχαμε ξανά ταυ τετράγωνο με Πλούτωνα στον Καρκίνο, Κρόνο στον Αιγόκερω και Ουρανό στον Κριό, είχαμε σημαντικά πολιτικά γεγονότα και μεγάλες φυσικές καταστροφές.
Τον Μάρτιο του 1931 είχαμε την πιο φονική φυσική καταστροφή στην ιστορία: υπερχείλισε ο ποταμός Χουανγκ Χι σκοτώνοντας σχεδόν 4,000,000 ανθρώπους. Επίσης, τον Αύγουστο του 1931 πλημμύρισε ο ποταμός Γιαγκτζή αφήνοντας άστεγους 23,000,000 ανθρώπους. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους σεισμός 7.9 ρίχτερ κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης Νάπιερ της Νέας Ζηλανδίας. Σεισμός επίσης κατέστρεψε την Μανάκουα της Νικαράγουα.
Ταυτόχρονα, το 1931 είχαμε την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία και την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο.
Πιστεύω λοιπόν ότι κι αυτή την φορά είναι πιθανές οι φυσικές καταστροφές. Έτσι κι αλλιώς οι δυσαρμονικές όψεις Πλούτωνα/Ουρανού έχουν δώσει κι άλλες φορές τέτοιες καταστροφές. Επίσης είναι πολύ πιθανό να φέρει σημαντικά πολιτικά και οικονομικά θέματα όχι με θετικό τρόπο. Πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε έξαρση του ακτιβισμού, κάθε μορφής, που αυτή την φορά μπορεί να έχει και οικονομικά αίτια. Μπορεί να έχουμε ανατροπή καθεστώτων ή θάνατο σημαντικών πολιτικών προσώπων.
Μία παρατήρηση για τη σύνοδο Δία/Χείρωνα/Ποσειδώνα που ακούστηκε. Ίσως θα ήταν καλό να λάβουμε υπόψη ότι μία πλευρά του Χείρωνα είναι η πλευρά του τυχοδιώκτη (κατά αμερικάνους αστρολόγους και κατά Παίζη εδώ σε μας). ¶λλωστε ο πλανήτης άλλοτε φέρεται να είναι κυβερνήτης κι άλλοτε να έχει έξαρση στον Τοξότη.
Συνεπώς η τριπλή σύνοδος μπορεί να σημαίνει ένα νέο Woodstock αλλά μπορεί να σημαίνει και μία νέα μεγάλη αρπαχτή (τύπου Παλαικώστα ας πούμε). Πάντως όλα αυτά γίνονται στο τέλος του Υδροχόοου και η είσοδος πρώτα του Δία και μετά του Ποσειδώνα και του Χείρωνα στους Ιχθύς σταδιακά τα επόμενα χρόνια, μάλλον "ξανα" ευνοεί τους νοικοκυραίους.
Σε σχέση με την Ελλάδα η γνώμη μου είναι ότι μάλλον το "αφήστε τους να εκτονωθούν" θα συνεχίσει. Μέχρι να βγει ισχυρή κυβέρνηση που μάλλον δε προβλέπεται μέχρι να μπει ο Κρόνος στο Ζυγό... Έχουν ειπωθεί πολλά για τον Κρόνο στην Παρθένο, αλλά το γενικό συμπέρασμα που φάνηκε είναι κυρίως η έλλειψη αποφασιστικότητας του.
Βασίλη μου,
μερικοί αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι ο Χείρωνας είναι κομήτης και άλλοι ότι είναι αστεροειδής που παγιδεύτηκε σε τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα σχετικά πρόσφατα και κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή, περιμένουν ότι θα φύγει απ' αυτό. Δεν είναι τραβηγμένο να θεωρούμε ότι κυβερνά κιόλας κάποιο ζώδιο;
Ο Κρόνος στην Παρθένο φαίνεται να έφερε τελικά στον χώρο της εργασίας μεγάλη ανασφάλεια, υψηλό ποσοστό ανεργίας και μεγάλες αλλαγές (μαζί με τον Ουρανό). Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, χιλιάδες άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο κάνουν ότι δουλειά βρουν ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους και οι μισθοί, τα ωράρια και οι δομές μέσα σε μεγάλα εργοστάσια και εταιρείες προσαρμόζονται για να περιορίσουν τις απολύσεις.
Κοραλία, δε νομίζω ότι πρέπει να το πάμε αστρονομικά, γιατί τότε κι ο Πλούτωνας δε θεωρείται πλέον πλανήτης. Προσωπικά έχω αρκετά βιώματα τύπου Χείρωνα και έχω συζητήσει και με άλλους και νομίζω ότι υπάρχουν καταστάσεις που δουλεύει (π.χ. ένα πολύ standard συνήθως είναι το πότε ξεκίνησε καθένας να ασχολείται με την αστρολογία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρει κανείς όψη Χείρωνα την εποχή εκείνη στο χάρτη του κι ένα άλλο πασίγνωστο η όψη Χείρωνα στο χάρτη των ΗΠΑ την 11/9).
Ας αφήσουμε την πράξη να δείξει. Μπορεί να μη γίνει και τίποτε.
Σωστές και οι παρατηρήσεις σου για τον Κρόνο... Είναι μία άλλη πλευρά πολύ σημαντική. Συνήθως έχω την τάση να κοιτάζω αντίστροφα τις θέσεις. Ενώ δηλαδή οι περισσότεροι λένε τι θα φέρει ο Κρόνος στα θέματα του ζωδίου που μπαίνει, εγώ ρωτάω τι θα κάνει το ζώδιο που μπαίνει στα θέματα που κυβερνάει ο πλανήτης; Ισχύουν πιστεύω τελικά και τα δύο...
Βασίλη μου, πιστεύω ότι ο Πλούτωνας είναι διαφορετική περίπτωση γιατί είναι πιο μόνιμη η θέση του στο ηλιακό μας σύστημα. Για τον Χείρωνα δεν θέλω να είμαι απόλυτη αλλά αυτό μου λέει η προσωπική μου εμπειρία. Να σου δώσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοώ.
Πρόσφατα, είχα επιστροφή του Χείρωνα στην γενέθλια θέση του. Λίγο μετά ο τράνζιτ Χείρωνας έκανε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό μου. Και όλοι οι τράνζιτ πλανήτες που πέρασαν πρόσφατα από τον Υδροχόο (μαζί κι ο Δίας) έκαναν σύνοδο με τον γενέθλιο Χείρωνα μου. Τίποτε απολύτως δεν βίωσα απ' αυτά που αποδίδονται στον Χείρωνα.
Πριν μερικά χρόνια ο τράνζιτ Χείρωνας βρισκόταν για ένα μεγάλο διάστημα πάνω από την γενέθλια Σελήνη μου. Τίποτε απολύτως. Αντίθετα, όταν πέρασε ο Πλούτωνας πάνω από την Σελήνη μου έγινε ο χαμός στην ζωή μου.
Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την αστρολογία είχα στα προοδευτικά μου όψη Ερμή/Ουρανού. Αν έκανε κάτι ο Χείρωνας (που δεν έκανε) δεν θα μπορούσα να το θεωρήσω πραγματική απόδειξη για την λειτουργία του. Για να θεωρήσω πραγματικά ότι λειτουργεί ο Χείρωνας πρέπει να δω σε ένα ωροσκόπιο, από διελεύσεις ή προοδευτικά, ένα γεγονός της φύσης του Χείρωνα που να μην φαίνεται με άλλο τρόπο, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους πλανήτες.