-
Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Ok, sorry που σας αποπροσανατόλισα με την ημιμάθεια μου...
Παίρνω το κουβαδάκι μου και αφήνω εσάς τους "γνώστες" να μιλήσετε... Είμαι σίγουρος ότι η Αυθεντία μέσα σας θα ξέρει καλύτερα...
Επιμένεις να παρανοείς αυτά που λέω..Βεβαίως και δεν είμαι γνώστης..Ούτε με αποπροσανατόλισες...είναι κρίμα να μην δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις που μπορεί να είναι αντίθετες από τις δικές σου..χρησιμοποιείς σκληρή κριτική κι όταν οι άλλοι σου απαντούν στο ίδιο επίπεδο βγάζεις την κάρτα της "αλεπούς"..
Δικαίωμά σου..τελευταίο σχόλιο από μέρους μου..:love:
-
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
είναι κρίμα να μην δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις που μπορεί να είναι αντίθετες από τις δικές σου..χρησιμοποιείς σκληρή κριτική κι όταν οι άλλοι σου απαντούν στο ίδιο επίπεδο βγάζεις την κάρτα της "αλεπούς"..
Δικαίωμά σου..τελευταίο σχόλιο από μέρους μου..:love:
Μάλλον με μπέρδεψες με άλλον καλή μου...
Τους χαιρετισμούς μου...
-
Η υλική κίνηση του Κάρμα απ την οποία προκύπτει η ενέργεια που αποθηκεύεται στα άγνωστα πεδία ποια είναι ακριβώς;
-
Quote:
Originally Posted by
nak
μια καρμικη σχεση μπορει να τελειωσει για παντα? ή παντα αφηνει καταλλειπα τα οποια μας ταλαιπωρουν? επισης ηθελα να ρωτησω εαν σε αυτες τις περιπτωσεις των καρμικων σχεσεων η καρμικοτητα γινεται αντιλληπτη και απο τους δυο ή μονο στον εναν?
Πιστεύω πως καρμική είναι μία σχέση όταν εμπλέκεται ο Πλούτωνας και οι δεσμοί της Σελήνης. Επίσης σε μία συναστρία όταν η σελήνη΄πραγματοποιεί σύνοδο με τον Πλούτωνα εμφανίζονται καρμικά χρέη. Στην καρμική σχέση πάντα κάποιος χρωστάει από αλλού κάτι και θα πρέπει να το ξεπληρώσει σε σημείο που να τον κάνει να μάθει κάποια πράγματα. Είναι σχεδόν πάντα επώδυνες οι καρμικές σχέσεις αλλά μας δυναμώνουν και μας προχωρούν. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που διαρκούν. Οτι μάθουμε από αυτές θα είναι κέρδος. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε σε διαδικασία ωρίμανσης.
-
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Εγω παντως σε προειδοποιησα..προσεχε τι λες, γιατι αν εισαι κουνουπι στην επομενη ζωη και βρεθεις στο υπνοδωματιο του Βασιλη..μην αρχιζεις τα Νελλη Νελλη βοηθεια!!!!!:toung::toung::toung:
Εσύ είσαι η Νέλλη; Ε, δεν πειράζει βρε, αν την έχουμε σιγουρέψει πια τη θέση στο βασίλειο των εντόμων όλο και κάποιο τρόπο θα βρούμε να το διασκεδάσουμε! :laugh::toung:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Τη βασική αρχή στην είπα κούκλα μου.. τι φταίω εγώ που δεν την καταλαβαίνεις; Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς. Και οι εσωτεριστές λένε ότι αυτό έχει και όψη ενέργειας που αποθηκεύεται σε πεδία, που μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να μετρήσουμε. Γι' αυτό και περνάει από ζωή σε ζωή.
Τώρα αν δεν έχεις το background να το καταλάβεις αυτό, εγώ τι φταίω; Να σου κάνω μαθήματα online? :)
Τα λέμε...
Ωπ, τώρα το είδα αυτό. "Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς και περνάει από ζωή σε ζωή"
Τώρα , αν συνεχίσω εγώ, χρυσέ μου, τα περί στατικότητας (ακούς εκεί περνάει από ζωή σε ζωή. Βάσει ποιού αέναου μηχανισμού γίνεται αυτό και ποιός τον εγκαθίδρυσε και τον εποπτεύει; Μην τρελλαθούμε κιόλας) και συμπαντικού μπαμπάκα, θα φταίω;
Για να μην αναφερθώ στο τι σημαίνει από μόνο του το σχήμα των πολλών ζωών και των σκοπών που έχει η καθεμιά τους.
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει το "background¨των όσων υποστηρίζεις και μην εκνευρίζεσαι όταν εντοπίζονται βασικές δομικές αδυναμίες και αντιφάσεις στα όσα υποστηρίζεις.
-
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Η υλική κίνηση του Κάρμα απ την οποία προκύπτει η ενέργεια που αποθηκεύεται στα άγνωστα πεδία ποια είναι ακριβώς;
Αν εννοείς υλική με την έννοια μετακινώ ένα αντικείμενο από δω εκεί, δε θα βρεις τέτοια αντιστοιχία εύκολα. Δεν είναι καν σίγουρο ότι πρόκειται για ενέργεια ή για "διαδρομή" ενέργειας. Αν πρόκειται για διαδρομή, στην ουσία θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ως "χαράξεις" στον ενεργειακό χώρο του τύπου ενός δίσκου του πικάπ. Αλλά κι αυτό μας βοηθάει μόνο αν σκεφτόμαστε σωματιδιακά. Αν σκεφτούμε μαθηματικά, π.χ. κάρμα είναι η στατιστικά μεγάλη πιθανότητα. Το γεγονός ότι αν επαναλάβεις ένα πείραμα 1000 φορές σου δίνει μία πιθανότητα υψηλή σε κάποιες τιμές είναι μία "προδιάθεση συμπεριφοράς" της ύλης ή των φαινομένων. Αυτή η προδιάθεση λένε οι εσωτεριστές κάπου αποθηκεύεται ως ίχνος. Πιθανότατα είναι ανεπαρκές αυτό που περιγράφω, αλλά μη νομίζεις ότι υπάρχουν και όροι καλύτεροι να περιγράψει κανείς κάτι που δεν μπορεί να μετρήσει.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Ωπ, τώρα το είδα αυτό.
Λοιπόν το έκλεισα αυτό... Δεν ξαναγυρνάω πίσω τώρα... Ό,τι είπαμε είπαμε... Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες...
-
Quote:
Originally Posted by
αγαύη
Πιστεύω πως καρμική είναι μία σχέση όταν εμπλέκεται ο Πλούτωνας και οι δεσμοί της Σελήνης. Επίσης σε μία συναστρία όταν η σελήνη΄πραγματοποιεί σύνοδο με τον Πλούτωνα εμφανίζονται καρμικά χρέη. Στην καρμική σχέση πάντα κάποιος χρωστάει από αλλού κάτι και θα πρέπει να το ξεπληρώσει σε σημείο που να τον κάνει να μάθει κάποια πράγματα. Είναι σχεδόν πάντα επώδυνες οι καρμικές σχέσεις αλλά μας δυναμώνουν και μας προχωρούν. Δεν έχει σημασία ο χρόνος που διαρκούν. Οτι μάθουμε από αυτές θα είναι κέρδος. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε σε διαδικασία ωρίμανσης.
Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση. Μπορείτε όμως να μας πείτε που τη στηρίζετε, εκτός φυσικά από τη διαίσθησή σας; Κοινώς, σε μια συναστρία όπου ο Πλούτωνας του Α κάνει σύνοδο με τη Σελήνη του Β, πώς είστε σε θέση να καταλάβετε ότι αυτή η σχέση είναι "καρμική"; Και πώς την ορίζετε την "καρμική σχέση"; Ας πούμε, τα άτομα έχουν ξανασυναντηθεί σε προηγούμενη ζωή ή το αντιλαμβάνεστε ως κάτι άλλο;
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Λοιπόν το έκλεισα αυτό... Δεν ξαναγυρνάω πίσω τώρα... Ό,τι είπαμε είπαμε... Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες...
Μην ανησυχείς, εγώ μια χαρά καταλαβαίνω. Για σένα αμφιβάλλω.
-
Αργυρώ, δεν μπορείς να μονοπωλείς εσύ τη συζήτηση. Συζητάμε μέρες αυτό το θέμα. Ό,τι είπαμε το είπαμε. ¶σε να μιλήσουμε και με κανέναν άλλον... Έκανε μία ερώτηση η Λευκή και της απάντησα. ¶σε εκείνη να απαντήσει. Δε χρειάζεται να απαντάς εσύ...
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Αργυρώ, δεν μπορείς να μονοπωλείς εσύ τη συζήτηση. Συζητάμε μέρες αυτό το θέμα. Ό,τι είπαμε το είπαμε. ¶σε να μιλήσουμε και με κανέναν άλλον... Έκανε μία ερώτηση η Λευκή και της απάντησα. ¶σε εκείνη να απαντήσει. Δε χρειάζεται να απαντάς εσύ...
Σου απάντησα στις ανακρίβειες που έγραψες, σχετικά με τον υποτιθέμενο ορισμό και στην εξίσου υποτιθέμενη μη κατανόησή του από μένα. Η ερώτηση της Λευκής έγινε όντως από τη Λευκή και εκείνη θα σου απαντήσει περαιτέρω.
Όσον αφορά τον αριθμό των απαντήσεών μου, δεν σε όρισα μετρητή και ούτε απαγόρευσα σε κανεναν άλλο να δημοσιεύσει.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Σου απάντησα στις ανακρίβειες που έγραψες, σχετικά με τον υποτιθέμενο ορισμό
Εσύ δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ρε συ και να σκεφτείς τι έχει γράψει ο άλλος κι έχεις απαντήσει κιόλας. Τόση φούρια έχεις. Θα μας πείσεις κιόλας ότι βρήκες και ανακρίβειες; ¶σε να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Μήπως δε σε συμφέρει, γιατί σε βολεύει να κρίνεις εκ του ασφαλούς τους ιερείς του κάρμα; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν στο τέλος αποδεικνυόταν ότι το κάρμα έχει υλιστική βάση; Πού θα πήγαιναν τα επιχειρήματα σου; Ποιον θα έκρινες τότε; Τι θα γινόμασταν χωρίς βαρβάρους;
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Εσύ δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ρε συ και να σκεφτείς τι έχει γράψει ο άλλος κι έχεις απαντήσει κιόλας. Τόση φούρια έχεις. Θα μας πείσεις κιόλας ότι βρήκες και ανακρίβειες; ¶σε να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Μήπως δε σε συμφέρει, γιατί σε βολεύει να κρίνεις εκ του ασφαλούς τους ιερείς του κάρμα; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν στο τέλος αποδεικνυόταν ότι το κάρμα έχει υλιστική βάση; Πού θα πήγαιναν τα επιχειρήματα σου; Ποιον θα έκρινες τότε; Τι θα γινόμασταν χωρίς βαρβάρους;
Αυτό θέλω κι εγώ... Να ακούσει ο κόσμος τι ισχύει. Όσο για τη φούρια, όσες τοποθετήσεις έχω εγώ, άλλες τόσες έχεις κι εσύ, σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.
Και ναι, βρήκα ανακρίβειες - και μάλιστα πολλές - και σου τις είπα.
Επίσης, ποιοί είναι "οι ιερείς του Κάρμα"; Έχουμε να κάνουμε και με κανένα σύγχρονο ιερατείο; Για πες κι άλλα, έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό...
Όσο για την υλιστική βάση που θα μπορούσε να έχει το Κάρμα, αυτό και μόνο σαν σεναριο έχει αρκετό γέλιο. Σε πληροφορώ πως ο υλισμός δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες σκοταδιστικές θέσεις, βαρβαρούλη... :bigsmile:
-
Οκ, εγώ είμαι βάρβαρος...
άσε τώρα να συμπληρώσω κάτι για το θέμα της επιστημονικής απόδειξης που μας έχεις φάει. Η επιστημονική απόδειξη δεν είναι πάντα πρωθύστερη. Σου γράφω μία θεωρία κι αμέσως με ρωτάς ποιος το έχει παρατηρήσει. Η επιστήμη δε δουλεύει πάντα με αυτή τη σειρά. Πολλές από τις παρατηρήσεις έρχονται εκ των υστέρων. Ο Αινστάιν για παράδειγμα είχε προβλέψει την ύπαρξη μαύρων τρυπών αλλά δεν είχαν παρατηρηθεί. Τι έπρεπε να του πουν; Λες μαλ..ίες; Κάθισαν δέκα είκοσι χρόνια, έφαγαν τα λυσσακά τους και τις βρήκαν. Εκ των υστέρων... Ομοίως τώρα ψάχνουν για κάποιο υποτιθέμενο σωματίδιο Χιγκς. Και για την αύρα ο εσωτερισμός έλεγε ότι υπάρχει και όλοι τους δουλεύανε μέχρι που ο Κίρλιαν έβγαλε τις φωτογραφίες της αύρας. Γι' αυτό λέμε ότι μιλάμε για θεωρίες. Οι οποίες είναι προς επαλήθευση. Ως θεωρίες. Όχι ως θέσφατα... ¶λλο όμως να κρίνεις τις θεωρίες επί της ουσίας κι άλλο να βλέπεις ρε συ από πίσω συνέχεια το δάχτυλο της συνομωσίας, του βαρβαρισμού, του σκοταδισμού κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
-
Τι έχετε πάθει, χαλαρώστε
Στο τέλος κάπως έτσι θα μας καταντήσετεYouTube - Oh Show Us The Way To The Next Whisky Bar!
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Οκ, εγώ είμαι βάρβαρος...
άσε τώρα να συμπληρώσω κάτι για το θέμα της επιστημονικής απόδειξης που μας έχεις φάει. Η επιστημονική απόδειξη δεν είναι πάντα πρωθύστερη. Σου γράφω μία θεωρία κι αμέσως με ρωτάς ποιος το έχει παρατηρήσει. Η επιστήμη δε δουλεύει πάντα με αυτή τη σειρά. Πολλές από τις παρατηρήσεις έρχονται εκ των υστέρων. Ο Αινστάιν για παράδειγμα είχε προβλέψει την ύπαρξη μαύρων τρυπών αλλά δεν είχαν παρατηρηθεί. Τι έπρεπε να του πουν; Λες μαλ..ίες; Κάθισαν δέκα είκοσι χρόνια, έφαγαν τα λυσσακά τους και τις βρήκαν. Εκ των υστέρων... Ομοίως τώρα ψάχνουν για κάποιο υποτιθέμενο σωματίδιο Χιγκς. Και για την αύρα ο εσωτερισμός έλεγε ότι υπάρχει και όλοι τους δουλεύανε μέχρι που ο Κίρλιαν έβγαλε τις φωτογραφίες της αύρας. Γι' αυτό λέμε ότι μιλάμε για θεωρίες. Οι οποίες είναι προς επαλήθευση. Ως θεωρίες. Όχι ως θέσφατα... ¶λλο όμως να κρίνεις τις θεωρίες επί της ουσίας κι άλλο να βλέπεις ρε συ από πίσω συνέχεια το δάχτυλο της συνομωσίας, του βαρβαρισμού, του σκοταδισμού κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
Ο Αινστάιν, όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες, δεν είχαν "προβλέψει" ενορατικώς, είχαν θέσει θεωρίες στη βάση του "εαν ισχύει αυτό, πολύ πιθανόν να ισχύει εκείνο" και φυσικά η όποια επαλήθευση έρχεται εξίσου μέσα από την επιστήμη. Δεν βλέπω όμως αυτό που κολλάει με το Κάρμα, βαρβαρούλη.
Όσο για τις φωτογραφίες Κίρλιαν, από όσο ξέρω δεν αφορά την αύρα του εσωτερισμού. Από ότι εχω καταλάβει, αφορά κάποια κίνηση ηλεκτρικού πεδίου που αποτυπώνεται στην πλάκα. Κανείς δεν μίλησε για επιβεβαίωση του εσωτερισμού. Από που προέκυψε αυτό πάλι;
Και ναι, τις θεωρίες του Κάρμα που ορίζουν την ψυχή ως υπεύθυνη εκ των προτέρων γι' αυτά που θα τραβήξει στην τρέχουσα ενσάρκωσή της (βλ. και απόψεις που εκφράζονται στο θέμα που έχεις θέσει με τα διλήμματα), τις θεωρώ αντιδραστικές, σκοταδιστικές και απάνθρωπες. Ο κάθε ψευτοβολεμένος στη ζωούλα του και τη καθημερινότητά του, θα γυρίσει και θα μας πει πως ο κάθε βασανισμένος ή η κάθε ομάδα βασανισμένων επί της γης ξεπληρωνει χρέη προηγούμενων ζωών και δημιουργεί νέα χρέη επί των επόμενων και πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα καλλιερεγώντας το πνεύμα του.
Ναι, αυτό για μένα είναι και σκοταδισμός και βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Για σένα είναι πνευματικότητα και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, βαρβαρούλη.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Ο Αινστάιν, όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες, δεν είχαν "προβλέψει" ενορατικώς, είχαν θέσει θεωρίες στη βάση του "εαν ισχύει αυτό, πολύ πιθανόν να ισχύει εκείνο" και φυσικά η όποια επαλήθευση έρχεται εξίσου μέσα από την επιστήμη. Δεν βλέπω όμως αυτό που κολλάει με το Κάρμα, βαρβαρούλη.
Όσο για τις φωτογραφίες Κίρλιαν, από όσο ξέρω δεν αφορά την αύρα του εσωτερισμού. Από ότι εχω καταλάβει, αφορά κάποια κίνηση ηλεκτρικού πεδίου που αποτυπώνεται στην πλάκα. Κανείς δεν μίλησε για επιβεβαίωση του εσωτερισμού. Από που προέκυψε αυτό πάλι;
Και ναι, τις θεωρίες του Κάρμα που ορίζουν την ψυχή ως υπεύθυνη εκ των προτέρων γι' αυτά που θα τραβήξει στην τρέχουσα ενσάρκωσή της (βλ. και απόψεις που εκφράζονται στο θέμα που έχεις θέσει με τα διλήμματα), τις θεωρώ αντιδραστικές, σκοταδιστικές και απάνθρωπες. Ο κάθε ψευτοβολεμένος στη ζωούλα του και τη καθημερινότητά του, θα γυρίσει και θα μας πει πως ο κάθε βασανισμένος ή η κάθε ομάδα βασανισμένων επί της γης ξεπληρωνει χρέη προηγούμενων ζωών και δημιουργεί νέα χρέη επί των επόμενων και πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα καλλιερεγώντας το πνεύμα του.
Ναι, αυτό για μένα είναι και σκοταδισμός και βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Για σένα είναι πνευματικότητα και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, βαρβαρούλη.
"Die now,pay later"!!!!!!!!!!!
YouTube - Picking Your Religion
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Μήπως κατά βάθος σε ενοχλεί που κάποιοι έχουν διαίσθηση κι εσύ όχι; :bigsmile: Μήπως τους ζηλεύεις; :bigsmile:
Ωραίο το υποκοριστικό που μου έβγαλες.. Δείχνει τρυφερότητα... :bigsmile: Επειδή άρχισαν τα παράπονα από τους άλλους όμως, τέλος για σήμερα... έχω και να δουλέψω.. Bye από το βαρβαρούλη... :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Μήπως κατά βάθος σε ενοχλεί που κάποιοι έχουν διαίσθηση κι εσύ όχι; :bigsmile: Μήπως τους ζηλεύεις; :bigsmile:
Ωραίο το υποκοριστικό που μου έβγαλες.. Δείχνει τρυφερότητα... :bigsmile: Επειδή άρχισαν τα παράπονα από τους άλλους όμως, τέλος για σήμερα... έχω και να δουλέψω.. Bye από το βαρβαρούλη... :bigsmile:
Αχ, βαρβαρούλη, μόλις μας απέδειξες πως είσαι και expert στα περί ψυχολογίας... Το βρήκες πάλι... :bigsmile:
Γειά σου βαρβαρούλη... :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
luna123
καλα απιστευτο!!!
και εγω εχω αρη στον υδροχοο και αφροδιτη -ερμη-ηλιο στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους.
μηπως εχουμε γεννηθει την ιδια μερα τελικα?
Αχ τί να σου πώ, εκείνος έχει γεννηθεί 28/12/1982 στις 08:40, εσύ;
Εκείνος έχει και ωροσκόπο στον Αιγόκερω, άσε και με παιδεύει πολύ, καθότι άνδρας, αγάπη μου....:laugh: :bigsmile: :love: Αχ ο έρωτας πώς μας τυραννά!!!:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Aν είσαστε η μια Αιγόκερως και η άλλη Ζυγός μάλλον όχι! :bigsmile:
Aries_ καταπίεση να σε αγαπάνε με πάθος όταν εσύ δεν τον/την αγαπάς... Αλλοιώς, είναι Παράδεισος.
Merci για το απόφθεγμα περί αγάπης με πάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρει τί θέλει;ή πώς να το πετύχει, βλέπεις χιαστί όψη ήλιου-ωροσκόπου στον Αιγόκερω με τη σελήνη στους Διδύμους. ¶ρα πώς να μου πει κι εμένα; Κάνω υπομονή όμως, ευελπιστώ κάποια στιγμή να ωριμάσει...:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Αχ, βαρβαρούλη, μόλις μας απέδειξες πως είσαι και expert στα περί ψυχολογίας... Το βρήκες πάλι... :bigsmile:
Γειά σου βαρβαρούλη... :bigsmile:
Δεν είναι πολύ ωραίες αυτές οι κόντρες;;;Πολύ μ'αρέσουν, ανάβουν τα αίματα, νιώθεις πιο ζωντανός!!!Έτσι ζωντανός δε νιώθεις και σε μια καρμική σχέση(για να επιστρέψουμε στο θέμα μας);
Πάντως είστε τέλειοι παιδιά, μπράβο και πάλι μπράβο !!! :clapping::banana
-
Quote:
Originally Posted by
libraD
Αχ τί να σου πώ, εκείνος έχει γεννηθεί 28/12/1982 στις 08:40, εσύ;
Εκείνος έχει και ωροσκόπο στον Αιγόκερω, άσε και με παιδεύει πολύ, καθότι άνδρας, αγάπη μου....:laugh: :bigsmile: :love: Αχ ο έρωτας πώς μας τυραννά!!!:laugh:
και εγω την ιδια ημερομηνια γεννησης εχω.:nuts:
αρα εχουμε και τις ιδιες οψεις.
αλλα εγω ειμαι κοριτσι και ισως ερμηνευονται αλλιως καποιες θεσεις στο γυναικειο ωροσκοπιο.
-
Quote:
Originally Posted by
libraD
Δεν είναι πολύ ωραίες αυτές οι κόντρες;;;Πολύ μ'αρέσουν, ανάβουν τα αίματα, νιώθεις πιο ζωντανός!!!Έτσι ζωντανός δε νιώθεις και σε μια καρμική σχέση(για να επιστρέψουμε στο θέμα μας);
Ευχαριστούμε, αν και είμαστε και δεσμευμένοι (μην παρεξηγηθούμε) :bigsmile:
Μάλλον είμαστε κάπως σαν το Μώλντερ και τη Σκάλλυ πριν ξενερώσουν και κάνουν οικογένεια και παιδάκια. Η Σκάλλυ απορρίπτει κάθε τι παρανόρμαλ κι ο Μώλντερ λέει, κάτσε να δούμε αν στέκει αυτό που λέει ο τύπος και μετά κρίνουμε αν είναι παπ...ρας που λέει ότι το είδε με διαίσθηση...
Παρεπιπτόντως οι φωτογραφίες Κίρλιαν έχει τις εξής σατανικές συμπτώσεις με την αύρα των αποκρυφιστών...
1. Χρωματίζονται ανάλογα με τη συναισθηματική διάθεσ
2. Είναι στην ίδια απόσταση από το σώμα που λένε οι αποκρυφιστές
3. Έχουν αυτόνομη παρουσία (π.χ. και να κόψει κανείς ένα μέρος του σώματος για αρκετή ώρα το ενεργειακό πεδίο παραμένει σαν το δάχτυλο να ήταν εκεί...
Καλό βράδυ παιδιά, το show θα συνεχιστεί άλλη μέρα...
-
Και το φωτοστέφανο στην Χριστιανική αγιογραφία (συναντάται και σε άλλες θρησκείες νομίω, πιθανόν Ινδουϊσμό και Βουδισμό, αλλά το λέω με επιφύλαξη) η αποτύπωση της αύρας είναι... Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ιδιότητα//ικανότητα να την βλέπουν χωρίς ειδικές συσκευές και ανεξάρτητα χώρου χρόνου και πεποιθήσεων. Απλά την παρατήρησαν και προσπάθησαν να το εξηγήσουν λογικά, σύμφωνα με τα προσωπικά τους βιώματα και την δική τους (πεπερασμένη) γνώση. Οι τεχνικές δυνατότητες της εποχής τους υποχρέωσαν σε υπερφυσικές ερμηνείες. Έτσι και οι πρωτόγονοι που δεν καταλάβαιναν π.χ. τη φωτιά τη μέρα και τη νύχτα τα είχαν Θεοποιήσει. Μερικά για την αύρα την Kirlian και όσους ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται ότι μπορούν να την δουν εδώ.
What Color Is Your Aura?
Όταν τώρα αρχίσουμε να βρίσκουμε να επισμαίνουμε να αποκρυπτογραφούμε και να συσχετίζουμε την σημερινή γνώση προχωρώντας πίσω προς τις ρίζες, αφαιρώντας σκοπιμότητες και στρεβλώσεις, είμαστε σε καλό δρόμο για την ενοποιητική άρα αντικειμενικότερη αντίληψη των πραγμάτων. Γιατί θα επαναλάβω ένα φαινομενο έχει μία και μονη εξήγηση, & όταν απο δύο διαφορετικές θεωρίες φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα πιθανότατα η βάση τους να είναι ομοίως η ίδια. Η διαφορετική διαδρομή είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης αδυναμίας. Ουρανός speaking over. :cheesy:
Στο προηγούμενο post μου να διορθώσω την λέξη «βολεύει» με την λέξη «εξυπηρετεί», όπως δηλαδή το εννοούσα. Συγνώμη για την παρανόηση που προκάλεσα.
-
Quote:
Originally Posted by
libraD
Αγαπητο μελος με ολο τον σεβασμο και το θαρρος οι ''καρμικες σχεσεις'' δεν ειναι λουνα -παρκ ,να αναβουν τα αιματα και να νιωθουμε ζωντανοι:nuts:!!!
Ειναι μαθημα ζωης ,ειναι πονος,ειναι τσακισμα του εγωισμου,ισως αλλαξεις στοιχεια του χαρακτηρα σου για να μπορεσεις να εξεληχθεις να γινεις καλυτερη και αν εχει ''πεσει σε εσενα το φορτιο ''μεσα απο σενα θα εξεληχθει και ο ανθρωπος σου .Ολα αυτα εχουν σπαραγμο ,πονο ,δακρυα.
Οι στιγμες χαρας ειναι λιγες αλλα σημαντικες για να ΄΄άνεβεις τα σκαλια ''για ενα καλυτερο αυριο:love:
Δεν ξερω αν ειναι παλιες ωφειλες ,η χρεη,η τεφτερια ανεξωφλητα ,ξερω ομως οτι επρεπε να δουλεψω πανω στην σχεση με υπομονη . Αυτο μπορει να παρει και μια ζωη ολοκληρη καλη μου κοπελα.
φιλικα:bigsmile:
-
Κανονικά εγώ δε θα έπρεπε να ανακατευτώ εδώ γιατί είναι .... επικίνδυνο το θέμα όπως έχει εξελιχθεί αλλά ειμαι άνθρωπος του ρίσκου :bigsmile::bigsmile:
Να τα πάρω με τη σειρά...
1. Τα καλύτερα σχόλια ήταν αυτά της aries engineer, γέλασα πολύ :bigsmile::bigsmile:
2. Όταν μιλάμε/συζητάμε για το Κάρμα και άλλες θεωρίες μεταφυσικές υποτίθεται ότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι μιλάμε για πράγματα τα οποία δεν έχουν αποδειχτεί πιθανότατα δεν ισχύουν τελικά και δεν ορίζονται με κανόνες ούτε ειδικούς ορισμούς.
¶ρα συζητάμε και ανταλλάσουμε εκτός από απόψεις κυρίως τις γνώσεις μας που έχει ο καθένας πάνω σ' αυτήν τη θεωρία ανάλογα με το πόσα και ποιά (βιβλία, άρθρα, έρευνες, κ.λ.π.) έχει διαβάσει.
Αυτό συμβαίνει ανάμεσα στα άτομα που έχουν -νομίζω- ένα έμφυτο; εκ γενετής; ενδιαφέρον να αναζητούν, να ψάχνουν απαντήσεις σε πολλά από τα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου με τα οποία άλλωστε και όλες οι θρησκείες ασχολούνται.
Είναι λοιπόν νομίζω μάταιο να προσπαθούν να συμφωνήσουν και να συννενοηθούν 2 άτομα που δεν έχουν την ίδια ανησυχία. Για τον έναν αυτά είναι λυμένα μάλλον προ πολλού και μέσα του έχει δώσει τις απαντήσεις με έναν ορθολογιστικό τρόπο, ο άλλος -είναι σαν και μένα- :bigsmile: ποτέ μάλλον δε θα νιώσει πως πήρε απαντήσεις και θα συνεχίζει να αναζητά στις διάφορες θεωρίες μια αλήθεια.
Επίσης είναι μάταιο (ευγενική λέξη χρησιμοποιώ για να αποφύγω τις ανταπαραθέσεις ενώ άλλη λέξη ταιριάζει) να "χτυπάς" έναν άνθρωπο που έχει τέτοιες αναζητήσεις πιέζοντας να σου δώσει ορισμούς και κανόνες γιατί και θα του βρεις αντιφάσεις και θα του βρεις κενά, αν ήξερε το σωστό και την αλήθεια σ' αυτά που τον ρωτάς θα ήταν .... διάσημος το ολιγότερο.
Είναι πολύ εύκολο να στριμώξεις κάποιον που ασχολείται με αναπόδεικτες θεωρίες.
Οπότε θα ήταν σκόπιμο να παραμένουμε στη συζήτηση για τις διάφορες θεωρίες περί Κάρμα ή οτιδήποτε άλλο.
-
Καλή προσέγγιση, pecora, αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο η διαφωνία δύο ανθρώπων. Η διαφωνία αυτή είναι συμβολική (έγραψα κι αλλού με χιούμορ ότι χτυπάμε το σαμάρι). Και γίνεται γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι υπάρχει κρυφό σατανικό σχέδιο πίσω από τις μεταφυσικές αναπόδεικτες θεωρίες. Εκεί πάει το πράγμα. Όσο υπάρχει αυτή η πεποίθηση θα υπάρχει και η λογική Ρομπέν των Δασών, πάω δηλαδή να σώσω τους άσχετους και αμόρφωτους που δεν ξέρουν φιλοσοφία και τους παραπλανούν οι επιτήδειοι (και ποιο προσωπικό αίτημα εκπληρώνει βέβαια αυτή η προσπάθεια θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε). Οπότε όπως καταλαβαίνεις υπό αυτές τις συνθήκες η σύγκρουση θα διαρκεί και θα διαρκεί... Κι αν λείψει ένας από τους δύο, θα βρεθεί άλλος στη θέση του (σε άλλο θέμα ήσουν εσύ η διαφωνούσα).
Η δική μου στόχευση στη συζήτηση αυτή δεν είναι να πείσω την gargoyle (αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και το έχω υπόψη μου). Ως ένα σημείο μάλιστα η gargoyle είναι χρήσιμη γιατί λειτουργεί ως άλλος "Κρόνος" ελέγχοντας και παιρνώντας από το κόσκινο τα λόγια όλων μας. "Χρησιμοποιώ" τη συζήτηση για να φανούν με απλά λόγια και απομυθοποιημένα κάποια πράγματα που τα έχουμε μετατρέψει σε ταμπού. Να καταλάβει ο κόσμος τι λένε ακριβώς αυτές οι θεωρίες με απλά λόγια και να φύγει αυτός ο θρησκευτικός μυστικισμός που υπάρχει γύρω από αυτά τα θέματα. Αποκτώντας αυτή την κατανόηση ο άνθρωπος θα μπορεί να ελέγξει καλύτερα τη ζωή του. Αλλιώς αυτές οι διεργασίες θα συνεχίζουν να γίνονται, αλλά υποσυνείδητα και τότε πράγματι θα βαλτώσει όπως λέει κι η gargoyle σε μία αιώνια στατικότητα. Τότε θα ισχύει όντως ότι η εξέλιξη γίνεται μόνο με μαζικές διεργασίες, γιατί ο άνθρωπος δε θα είναι συνειδητός.
Η εξέλιξη όμως πρέπει να είναι ηλιο-σεληνιακή και να προκύπτει από διαλεκτική σχέση μεταξύ της εξέλιξης του ατόμου (ήλιος/συνείδηση) και της μάζας (σελήνη/υποσυνείδητο).
Στην περίπτωση μας, όταν κανείς ξέρει τι σημαίνει κάρμα, ξέρει και πότε μία σχέση είναι κατά κάποιο τρόπο "καρμική". Όταν επαναλαμβάνει κανείς σε μία σχέση σχήματα του παρελθόντος που νόμιζε ότι έχουν εκλείψει, όταν ο σύντροφος είναι ερωτευμένος με κάτι που μας αρέσει να προβάλλουμε (ομορφιά, εξυπνάδα, κλπ) κι όχι με μας τους ίδιους (ή το αντίστροφο), όταν αναπαράγουμε συμπεριφορές αδιέξοδες μέσα στη σχέση, τότε η σχέση είναι "καρμική". Γιατί μέσα από αυτήν επαναλαμβάνουμε τα δικά μας μοτίβα συμπεριφοράς (κι ο άλλος τα δικά του) και πονάμε γιατί προκαλούν τον ίδιο πόνο που μας έχουν προκαλέσει και στο παρελθόν. Και τα επαναλαμβάνουμε όπως λέει κι η ψυχολογία γιατί αυτή τη φορά ελπίζουμε να είναι καλύτερα. Μόνο που το ζητούμενο είναι πώς θα ξεφύγουμε από τα μοτίβα. Πώς θα απομυθοποιήσουμε και απομυθοποιηθούμε (ειδικά το δεύτερο που είναι και πιο δύσκολο και απογοητεύει τους μέχρι τώρα θαυμαστές μας). Πώς θα ξέρει ο άλλος ότι έχει μπροστά του ένα άνθρωπο με αδυναμίες κι όχι ένα ρόλο.
Το Κάρμα είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς, ένας Νόμος με την ψυχολογική έννοια του όρου, δηλαδή ένας συμβιβασμός, μία σύμβαση που κάναμε κάποτε γιατί εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Στην πορεία όμως το μοτίβο, ο Νόμος, η συνήθεια απέκτησε δική του δύναμη, αποκόπηκε από την πραγματικότητα και θέλει συνεχώς να αναπαράγει τον εαυτό του. Αν δεν ξέρουμε τους μηχανισμούς του, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Αυτή την έννοια έχει και η μελέτη των συγγραφέων και η αρθρογραφία και η συζήτηση για το θέμα κι όχι την έννοια της προώθησης κάποιων θρησκευτικών προλήψεων.
Όταν δει κανείς "έτσι" μία καρμική σχέση, τότε καταλαβαίνει και γιατί μιλάει. Αλλιώς νομίζει απλά ότι έχει υπογραφεί κάποιο συμφωνητικό πριν να έρθει στη γη ότι θα γνωριστεί με το τάδε άτομο (μπορεί να συμβαίνει κι αυτό, μην απογοητεύσουμε και τελείως τους πιστεύοντες, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, ας δούμε τι σημαίνει κάρμα "τώρα" σε αυτή τη ζωή κι ας αφήσουμε αυτό που ήρθε κι αυτό που θα'ρθει).
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Κανονικά εγώ δε θα έπρεπε να ανακατευτώ εδώ γιατί είναι .... επικίνδυνο το θέμα όπως έχει εξελιχθεί αλλά ειμαι άνθρωπος του ρίσκου :bigsmile::bigsmile:
Να τα πάρω με τη σειρά...
1. Τα καλύτερα σχόλια ήταν αυτά της aries engineer, γέλασα πολύ :bigsmile::bigsmile:
2. Όταν μιλάμε/συζητάμε για το Κάρμα και άλλες θεωρίες μεταφυσικές υποτίθεται ότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι μιλάμε για πράγματα τα οποία δεν έχουν αποδειχτεί πιθανότατα δεν ισχύουν τελικά και δεν ορίζονται με κανόνες ούτε ειδικούς ορισμούς.
¶ρα συζητάμε και ανταλλάσουμε εκτός από απόψεις κυρίως τις γνώσεις μας που έχει ο καθένας πάνω σ' αυτήν τη θεωρία ανάλογα με το πόσα και ποιά (βιβλία, άρθρα, έρευνες, κ.λ.π.) έχει διαβάσει.
Αυτό συμβαίνει ανάμεσα στα άτομα που έχουν -νομίζω- ένα έμφυτο; εκ γενετής; ενδιαφέρον να αναζητούν, να ψάχνουν απαντήσεις σε πολλά από τα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου με τα οποία άλλωστε και όλες οι θρησκείες ασχολούνται.
Είναι λοιπόν νομίζω μάταιο να προσπαθούν να συμφωνήσουν και να συννενοηθούν 2 άτομα που δεν έχουν την ίδια ανησυχία. Για τον έναν αυτά είναι λυμένα μάλλον προ πολλού και μέσα του έχει δώσει τις απαντήσεις με έναν ορθολογιστικό τρόπο, ο άλλος -είναι σαν και μένα- :bigsmile: ποτέ μάλλον δε θα νιώσει πως πήρε απαντήσεις και θα συνεχίζει να αναζητά στις διάφορες θεωρίες μια αλήθεια.
Επίσης είναι μάταιο (ευγενική λέξη χρησιμοποιώ για να αποφύγω τις ανταπαραθέσεις ενώ άλλη λέξη ταιριάζει) να "χτυπάς" έναν άνθρωπο που έχει τέτοιες αναζητήσεις πιέζοντας να σου δώσει ορισμούς και κανόνες γιατί και θα του βρεις αντιφάσεις και θα του βρεις κενά, αν ήξερε το σωστό και την αλήθεια σ' αυτά που τον ρωτάς θα ήταν .... διάσημος το ολιγότερο.
Είναι πολύ εύκολο να στριμώξεις κάποιον που ασχολείται με αναπόδεικτες θεωρίες.
Οπότε θα ήταν σκόπιμο να παραμένουμε στη συζήτηση για τις διάφορες θεωρίες περί Κάρμα ή οτιδήποτε άλλο.
Συγγνώμη, αλλά το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε πράγματα τα οποία γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν αποδεικνύονται, δεν σημαίνουν και παράλληλα πως δεν οφείλει κανείς να μιλάει βάσει ορισμών και συγκροτημένης θεωρίας γι'αυτά, από τη στιγμή που υποτίθεται πως τα καταθέτει ως συγκεκριμένη και επεξεργασμένη από ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων, άποψη.
Ιδιαίτερα δε, όταν συνδυάζουμε αυτού του είδους τις "αναζητήσεις" με την έννοια της αλήθειας.
Ότι είναι "μάταιο" να αντιπαρατίθεσαι με κάποιον που πιστεύει στο Κάρμα, θα συμφωνήσω. Ωστόσο τα κενά τα βρίσκεις επειδή όντως υπάρχουν.
Δεν αντιλαμβάνομαι αλήθεια γιατί "το να ψαχτείς" σημαίνει παράλληλα να αποδεχτείς οτιδήποτε αστήριχτο κι όχι η σκληρή κριτική που κάνεις σε τέτοιες θεωρίες. Αν το πάμε έτσι κι εγώ μπορώ να σου πω αντιθέτως πως ακριβώς επειδή κάνω σκληρότερη κριτική σε οτιδήποτε ερευνώ και διαβάζω από ότι εσύ, ψάχνομαι περισσότερο, αν το ποσοτικοποιούμε έτσι. Και άλλες θεωρήσεις κρίνονται περισσότερο ικανοποιητικές και αντέχουν σε κάθε κριτική, άλλες πάλι όχι (όπως αυτές του Κάρμα).
Αυτή δηλαδή η αυτάρεσκη κατάσταση όλων των οπαδών αυτών των θεωριών να ισχυρίζονται πως "ψάχνονται", αλλά όταν στριμώχνεις λίγο τα επιχειρήματά τους αφενός να παθαίνουν υστερία και αφετέρου να μην το θεωρούν αυτό 'ψάξιμο", πολύ μου αρέσει.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Αυτή δηλαδή η αυτάρεσκη κατάσταση όλων των οπαδών αυτών των θεωριών να ισχυρίζονται πως "ψάχνονται", αλλά όταν στριμώχνεις λίγο τα επιχειρήματά τους αφενός να παθαίνουν υστερία και αφετέρου να μην το θεωρούν αυτό 'ψάξιμο", πολύ μου αρέσει.
Οι γενικεύσεις και οι αναφορές συλλήβδην σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που ψάχνονται και η αυταρέσκεια όταν νομίζεις ότι τους φέρνεις σε υποτιθέμενη δύσκολη θέση, ενώ στην πραγματικότητα απλά κοιτάς να απαντάς εσύ για άλλους και να μην αφήνεις κουβέντα να πέφτει κάτω είναι μέρος της θεωρίας του ιστορικού υλισμού; :bigsmile: Ή είναι απλά γενικεύσεις και αυταρέσκεια; :bigsmile:
-
Βαρβαρούλη, το σχέδιο πίσω από τις μεταφυσικές θεωρίες δεν είναι καθόλου κρυφό. Αφορά την επιδίωξη να παραμένει ο πολύς και καταπιεσμένος κόσμος στη θέση του χωρίς να αγανακτεί και πολύ πολύ και απειλεί την εξουσία και καλοπέραση του λίγου και καλοζωισμένου. Είναι γνωστό αυτό, εδώ και καιρό. Γενικώ όμως, μπορούμε να πούμε πως το ινδικό ιερατείο έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Έπεισε τους ανθρώπους να ανέχονται, μαζί με τα βρώμικα νερά του Γάγγη και οποιαδήποτε άλλη βρωμιά, μεταφέροντας επάνω τους την ευθύνη αποποίησής της.
Το ίδιο εξακολουθεί και γίνεται και σήμερα.
Ο "ορισμός" άλλωστε που δίνεις, επιτέλους - για το Κάρμα, το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, αν μη τι άλλο για όποιον έχει διαβάσει τα βασικά περί φιλοσοφίας. "Μια σύμβαση που κάποτε κάναμε και τώρα απέκτησε δική του γνώμη" και τα λοιπά και τα λοιπά.
Οι συμπεριφορές των ανθρώπων πηγάζουν κύρια από τις υλικές, αντικειμενικές συνθήκες και η καθημερινή ζωή το επιβεβαιώνει συνέχεια αυτό. Αν είναι δυνατόν το να επιρρίπτουμε τη συμπεριφορά του ατόμου λόγω του χαρακτήρα του, στο Κάρμα. Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια μοτίβα συμπεριφόρας είναι κομμάτι αυτού που αποκαλείται ανθρώπινος χαρακτήρας.
Και για να τελειώνουμε, επειδή όντως έχουμε και δουλειές:
http://www.myhoroscope.gr/38-%EA%E1%...%EC%E1%F2.html
Στο σύνδεσμο αυτό διακρίνονται ξεκάθαρα , με σαφέστατο κατά τη γνώμη μου τρόπο, όλη η κατασκευή, η ιδεολογική δομή και ο στόχος των θεωρήσεων σχετικά με το Κάρμα και όλες τις παραφυάδες του.
Το αφιερώνω στους οπαδούς τέτοιων θεωρήσεων, στην "πνευματικότητα", την "αναζήτηση της αλήθειας" και την "ψυχική εξέλιξη" του τόσο πολύτιμου εαυτούλη τους.
Κι επειδή όντως πολύ το κουράσαμε, ως προς το συγκεκριμένο θεματάκι, βαρβαρούλη, να ξεκαθαρίσουμε και τους στόχους μας αμφότεροι, επειδή ανέφερες τα περί συνομοσιολογίας και μυστικισμών:
Ο δικός μου στόχος είναι να μην υπάρχουν πληθυσμοί ανθρώπων που να βασανίζονται στην ζωή τους (όπως περγράφεται στο άρθρο). Ο δικός σου και μερικών άλλων είναι να σώσετε τα άυλα τομάρια σας. Όσο ο στόχος σου και ο τρόπος με τον οποίο πας να το πετύχεις μπαίνει εμπόδιο στον δικό μου (που θα μπαίνει αιώνια γιατί αυτός είναι ο λόγος υπάρξής του), θα βρίσκεις την αντίστοιχη αντίσταση.
Καλή συνέχεια, βαρβαρούλη.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Καλή συνέχεια, βαρβαρούλη.
Καλή συνέχεια και σε σένα Ζαν Ντ' Αρκ :bigsmile: Πρόσεξε μόνο μήπως στο δρόμο των γενικεύσεων σου ισοπεδώνεις ανθρώπους με τους οποίους συζητάς και τους κατατάσσεις συλλήβδην σε κατηγορίες και κουτάκια... :bigsmile: Αλλά βέβαια εσένα δε σε ενδιαφέρει το άτομο, έτσι δεν είναι;
Όσο για το άρθρο που επισήμανες, δε θα απολογηθώ εγώ. Δε θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα του συγγραφέα ή στην όποια ομάδα. Μπορεί να απολογηθεί ο ίδιος... Υποθέτω ότι θα έχει κάποιους λόγους (όπως λέει και η ψυχολογία) να υποστηρίζει όσα υποστηρίζει.
Σε ό,τι με αφορά οι ιδέες του άρθρου είναι μαχητές... Δεν πιστεύω στην απολυτότητα της μοίρας ούτε και του κάρμα... Πιστεύω ότι αυτές είναι ιδέες της ανατολικής σχολής του εσωτερισμού, που στη Δύση έχουν ήδη αναιρεθεί... Αλλά βέβαια εσένα αυτό δε σε νοιάζει.. Και υποθέτω ότι δεν θα έχεις κάνει και τον κόπο να ψάξεις γιατί ο συγγραφέας έχει τέτοιες απόψεις. Γιατί τότε θα έπρεπε να τον .... γνωρίσεις.... Και τότε η θεωρία σου για τη συνομωσία μπορεί να μην έστεκε...
Αν τον γνώριζες δε θα μπορούσες να τον τσουβαλιάσεις όπως έχεις τσουβαλιάσει όλους εμάς... :bigsmile:
Φιλάκια πολλά...:bigsmile:
-
Εγω απλα να πω οτι θεωρω οτι ενας ανθρωπος που ψαχνεται πραγματικα δε κλεινει ποτε τους οριζοντες του και δεν υιοθετει ως απολυτη αρχη τιποτα...δεν φανατιζεται με το πιστευω του καθως αυτο θα απεκελειε οτιδηποτε αλλο περα απ αυτο...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται ειναι ανοικτος σε οτιδηποτε κ δεν υιοθετει απολυτα τιποτα.Αφηνει ενα παραθυρο ανοικτο κ γι αυτα που βλεπει αλλα και γι αυτα που δε βλεπει...Και γι αυτα που πιανει αλλα και γι αυτα που αισθανεται...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται παιζει το ρολο του δικηγορου του διαβολου και για τους αλλους αλλα και για τον ιδιο του τον εαυτο.....ακομα κι αν παθιαστει με τα πιστευω του σε μια δεδομενη στιγμη σε μια αλλη στιγμη θα το ξανασκεφτει.
Ακομα κι αν διαφωνεις με καποιον σε εναν αλφα χρονο δεν αποκλειεται οτι αργοτερα μπορει τελικα να εχεις χρωματισει αν μη τι αλλο τις δικες σου αποψεις απο τα λεγομενα του αλλου ακομα κι αν ησουν πολεμιος τους...
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Καλή συνέχεια και σε σένα Ζαν Ντ' Αρκ :bigsmile: Πρόσεξε μόνο μήπως στο δρόμο των γενικεύσεων σου ισοπεδώνεις ανθρώπους με τους οποίους συζητάς και τους κατατάσσεις συλλήβδην σε κατηγορίες και κουτάκια... :bigsmile: Αλλά βέβαια εσένα δε σε ενδιαφέρει το άτομο, έτσι δεν είναι;
Όσο για το άρθρο που επισήμανες, δε θα απολογηθώ εγώ. Δε θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα του συγγραφέα ή στην όποια ομάδα. Μπορεί να απολογηθεί ο ίδιος... Υποθέτω ότι θα έχει κάποιους λόγους (όπως λέει και η ψυχολογία) να υποστηρίζει όσα υποστηρίζει.
Σε ό,τι με αφορά οι ιδέες του άρθρου είναι μαχητές... Δεν πιστεύω στην απολυτότητα της μοίρας ούτε και του κάρμα... Πιστεύω ότι αυτές είναι ιδέες της ανατολικής σχολής του εσωτερισμού, που στη Δύση έχουν ήδη αναιρεθεί... Αλλά βέβαια εσένα αυτό δε σε νοιάζει.. Μας έχεις τσουβαλιάσει όλους ήδη... :bigsmile:
Φιλάκια πολλά...:bigsmile:
Διευκρίνηση, βαρβαρούλη, ως προς το άρθρο: επισημαίνω κυρίως τον διάλογο σχετικά με την ύπαρξη της βασικής συμπαντικής αρχής.
-
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Ο "ορισμός" άλλωστε που δίνεις, επιτέλους - για το Κάρμα, το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, αν μη τι άλλο για όποιον έχει διαβάσει τα βασικά περί φιλοσοφίας. "Μια σύμβαση που κάποτε κάναμε και τώρα απέκτησε δική του γνώμη" και τα λοιπά και τα λοιπά.
Ουπς, αυτό μου διέφυγε... τον ορισμό τον είχα δώσει πολύ πριν, καλή μου.. .απλά εσύ δεν ξέρεις φυσική για να καταλάβεις... μόνο φιλοσοφία 19ου αιώνα... Όταν το είπα στη γλώσσα σου το κατάλαβες...
Και για να μη σου περάσει το υλιστικό η "υπερβατική" αρχή του Κάρμα έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί ότι η έννοια της "σύμβασης" υπάρχει και στην ύλη και στην κοσμολογία κι όχι μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά (είναι αυτό που είπα προδιάθεση συμπεριφοράς της ύλης ή αλλιώς στατιστική πιθανότητα). Γι' αυτό λέγανε παλιά "Όπως επάνω έτσι και κάτω". Πράγμα που έχει επιβεβαιώσει η κβαντική φυσική. Και που είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην "επιστημονική" αστρολογία, που βασίζεται στη στατιστική. Γιατί στην ουσία μετατρέπουμε σε φυσικό νόμο ένα απλό μοτίβο συμπεριφοράς. Κι αντί να βρούμε τρόπο να σπάσουμε το μοτίβο, του δίνουμε κι επιστημονικό μανδύα και το διαιωνίζουμε για πάντα...
Φιλάκια... :bigsmile:
-
Αγαπητέ Βασίλη, σαφώς και δεν είναι το ζήτημα η διαφωνία 2 ή 3 ή 4 ανθρώπων αλλά από τις διαφωνίες των ανθρώπων μπορείς να παρατηρήσεις πολλά για τους ίδιους τους ανθρώπους κι αυτό έχει κάποια σημασία.
Αυτή η πεποίθηση που λες ότι υπάρχει, υπάρχει επειδή –κατά τη γνώμη μου- οι θρησκείες/δόγματα, τα τελευταία χρόνια επιτίθενται με έναν παρόμοιο τρόπο σε όλες αυτές τις θεωρίες και τις αναζητήσεις των ανθρώπων οι οποίοι με ταχύτατους ρυθμούς αύξησης άρχισαν να υποψιάζονται ότι μάλλον γίνεται και κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται ή από αυτό που φρόντισαν να μας μάθουν πως ισχύει.
Κάποιους άλλους (που για τους ίδιους λόγους με τις θρησκείες δεν τους βολεύει) επίσης που ενοχλούν πολύ αυτοί οι άνθρωποι είναι –όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο post- κομμουνιστικών αντιλήψεων και ανάλογων ακραίων δογμάτων. Αναφέρομαι ειδικά εκεί επειδή είναι τόσο μα τόσο γνωστές οι φράσεις και οι αντιλήψεις τους σε όλους μας ακριβώς γιατί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια δεν έχουν αλλάξει. ¶ρα είμαστε όλοι σε θέση να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε.
Διερωτώμαι λοιπόν, είναι τυχαίο που αυτό το ρεύμα αντιπαλεύεται από τα δόγματα (πολιτικά ή θρησκευτικά) με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα; Επίσης αναρωτιέμαι πως αν τελικά επικρατήσει (στη Νέα Εποχή που έχουμε ήδη μπει) το νέο ρεύμα (γιατί αυτό θα γίνει) ποιος θα χάσει περισσότερα; Μάλλον τα ιερατεία και οι ανάλογοι πολιτικοί φορείς.
Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα μελών ως Κρόνοι, ίσως εσύ να νιώθεις ότι χρειάζεσαι φρένο στα λόγια σου μην αναφέρεσαι όμως στα λόγια των υπολοίπων γιατί σε ότι με αφορά δεν έχω ανάγκη κανέναν να μετράει τα λόγια μου. Όταν λέω κάτι και κυρίως όταν το γράφω, ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί το λέω, πότε θα το πω, θυμάμαι πάντα τι έχω πει και σπάνια παίρνω λόγια μου πίσω. Κατά τα λοιπά Βασίλη μου, σε όποιον δεν αρέσουν τα λόγια μου και ο τρόπος μου απλώς δε με κάνει παρέα.
Στα υπόλοιπα περί Κάρμα συμφωνούμε κι εγώ έτσι το βλέπω, έτσι το έχω καταλάβει (πιο σωστά).
Gargoyle, το να ψαχτείς δε σημαίνει καθόλου πως αποδέχεσαι εύκολα, για αυτό άλλωστε ψάχνεσαι. Ψάχνεσαι όμως μέσα σε θεωρίες άλλες από αυτές που διδάχτηκες από το σχολείο και από το υπόλοιπο κοινωνικό και πολιτικό σου περιβάλλον και που δεν έχουν αποδειχτεί –επιστημονικά τουλάχιστον ως τώρα- ως εκ τούτου γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι διαβάζεις ή συζητάς κάποιες θεωρίες που ίσως είναι και παραμύθι και μάλλον δε θα προλάβεις μέχρι να πεθάνεις να το διευκρινήσεις αυτό.
Μπορεί να έχεις ψαχτεί περισσότερο και να έχεις καταλήξει κάπου, δεν το αμφισβητώ, δεν πουλάω εξυπνάδα εγώ ούτε διεκδικώ καμία πρωτοκαθεδρία γνώσης και σοφίας. Βασικά εμένα, τη μέρα που θα μου πουν: φτάνει τώρα, τα έμαθες όλα όσα έπρεπε να ξέρεις θα είναι σα να με σκοτώνουν. Θέλω πάντα να είμαι μαθητής και πάντα να λέω πως δεν ξέρω και δεν ξέρω τουλάχιστον όχι όλα όσα θα ήθελα ακόμα να μάθω. Επίσης, να ενημερώσω γενικά και εσένα και το forum, ότι δεν έχω σπουδάσει κάτι και άρα ούτε τον επιστήμονα και τον ειδικό θα προσπαθήσω να κάνω ποτέ όπως πολλοί άλλοι εδώ κάνουν.
Απλώς τολμάω καμιά φορά να μιλάω για όσα αγαπώ και υποστηρίζω με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνομαι αλλά κυρίως με τον τρόπο που τα νιώθω και σ’ αυτό το «νιώθω» δώσε προσοχή. Με έχει σώσει πολλές φορές και με έχει «ξυπνήσει» άλλες τόσες.
Για αυτό αυταρέσκεια και έπαρση εμένα μη μου χρεώνεις. Εσύ, παρατηρώ ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα επιθετική και είρων απέναντι σε άλλα μέλη πολλές φορές. Γιατί, ξέρεις, δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι και το ύφος, είναι και ο τρόπος που μιλάει/γράφει κάποιος.
Τέλος, να σε ρωτήσω κάτι και βέβαια αν θες απαντάς γιατί είναι μια ερώτηση που τη λες και προσωπική ίσως. Η Αστρολογία γιατί σου αρέσει; Τι ακριβώς βρίσκεις γοητευτικό στην Αστρολογία; Ίσως γνωρίζεις ότι η Αστρολογία έχει πολλούς κλάδους. Έχει και την Καρμική Αστρολογία και την Εσωτερική Αστρολογία (οι πιο ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη μου, ειδικά οι συμβολισμοί της Εσωτερικής. Σε κάποια καλά κολέγια του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία), που τη διδάσκουν σαν κανονική επιστήμη και δίνουν «πτυχία» διδάσκουν όλους τους κλάδους σταδιακά. Παρόλα αυτά η Αστρολογία είναι μια απόκρυφη επιστήμη και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε γνώσεις, τεχνικές και «επιστήμες» των οποίων τα περισσότερα στοιχεία και «εργαλεία» έχουν χαθεί στους αιώνες. Προς το παρόν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε η Αστρολογία έχει αποδείξει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Στον καθέναν μας προσωπικά μπορεί, στην κοινωνία όχι. Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν γίνει με έρευνες για να αποδειχθούν κάποια πράγματα με τη βοήθεια της Στατιστικής επιστήμης αλλά θάφτηκαν μαζί με τα αποτελέσματα τους από την λυσσαλέα αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.
Αναρωτιόμουν λοιπόν τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεις εσύ σε κάτι τέτοιο. Ξαναλέω ότι δεν απαραίτητο να απαντήσεις. Δεν ψάχνομαι για καυγά, περιέργεια έχω μόνο, μπορώ και να μην την ικανοποιήσω
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα μελών ως Κρόνοι, ίσως εσύ να νιώθεις ότι χρειάζεσαι φρένο στα λόγια σου μην αναφέρεσαι όμως στα λόγια των υπολοίπων γιατί σε ότι με αφορά δεν έχω ανάγκη κανέναν να μετράει τα λόγια μου. Όταν λέω κάτι και κυρίως όταν το γράφω, ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί το λέω, πότε θα το πω, θυμάμαι πάντα τι έχω πει και σπάνια παίρνω λόγια μου πίσω. Κατά τα λοιπά Βασίλη μου, σε όποιον δεν αρέσουν τα λόγια μου και ο τρόπος μου απλώς δε με κάνει παρέα.
Εννοούσα επιχειρήματα, Pecora... όχι τις λέξεις...
Τα λέμε...
-
Ότι και να εννοούσες επέτρεψε μου να μείνω έξω από αυτό που εννοούσες :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
pecora nera
Ότι και να εννοούσες επέτρεψε μου να μείνω έξω από αυτό που εννοούσες :bigsmile:
Ok, εσύ μείνε απέξω...