-
Re: Για τον 5ο και 7ο οίκο
Καλημερα Έρση μου:bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου:love::love:
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μου γράφεις, ισχύει!!!!:love:
Ιδιαίτερα όσον αφορά την τάση μου να εξειδανικευω και την αγάπη μου για τα παιδιά... Και για σύντροφο με διαφορά ηλικίας ( αρκετά μεγαλύτερο).
Σχετικά με την ερωτική αστάθεια, δεν πολυκατάλαβα βρε Ερση μου... πρόκειται για δική μου αστάθεια μέσα σε μια σχέση ή για τη σχέση αυτή καθ΄ αυτή, η οποία έχει την τάση να μην είναι σταθερή; Δεν ξέρω αν σου δίνω να καταλάβεις τι ρωτάω...
Και κάτι άλλο... Υπάρχει κάποιος τρόπος να "αποδυναμώσω" τον Ποσειδώνα :bigsmile:
Ευχαριστώ πολύ... Καλό Σαββατοκύριακο, εύχομαι
-
καλησπερα σας! ειμαι καινουρια εδω..εγω εχω στο 5ο τον ουρανο κ τον βορειο δεσμο κ βερτεξ κ η ακμη του ειναι στο σκορπιο..στον 7ο δεν εχω κανενα πλανητη κ η ακμη του ειναι στον αιγοκερο..
μηπως μπορει να μου πει καποιος τι σημαινει αυτο?..ευχαριστω πολυ
-
ωχ μανουλα μου απο που να αρχισω; Ειμαι υδροχοος ειναι αιγοκερως.. εχω σεληνη στον αιγοκερω εχει σεληνη στον υδροχοο εχουμε μεσουρανημα στον κριο και κοινο βερτεξ στον τοξοτη (παρεπιπτοντως τι ειναι ο βερτεξ ;) εχω 7ο οικο στον υδροχοο με ερμη στον αιγοκερω εχει 7ο οικο στον υδροχοο κενο. Τι γινεται εδω;;; και αν γινεται γιατι τετοια αποχη απο το συναισθημα ;εχει αρχισει και μου χυμαει.. ( ασχημα :unsure: ) εχουμε και 2 παιδια..εχω παθει μια παρακρουση..
Τι μου εχει συμβει; κανα πορισμα μια βοηθεια;;; :embarrest
-
Quote:
Originally Posted by
Αρσινόη
ωχ μανουλα μου απο που να αρχισω; Ειμαι υδροχοος ειναι αιγοκερως.. εχω σεληνη στον αιγοκερω εχει σεληνη στον υδροχοο εχουμε μεσουρανημα στον κριο και κοινο βερτεξ στον τοξοτη (παρεπιπτοντως τι ειναι ο βερτεξ ;) εχω 7ο οικο στον υδροχοο με ερμη στον αιγοκερω εχει 7ο οικο στον υδροχοο κενο. Τι γινεται εδω;;; και αν γινεται γιατι τετοια αποχη απο το συναισθημα ;εχει αρχισει και μου χυμαει.. ( ασχημα :unsure: ) εχουμε και 2 παιδια..εχω παθει μια παρακρουση..
Τι μου εχει συμβει; κανα πορισμα μια βοηθεια;;; :embarrest
Δες αυτά για να καταλάβεις το Vertex/Κορυφή. Εξαιρετικά κείμενα και απόλυτα κατανοητά.
Vertex - Όταν πρέπει ...να προσέχεις τι εύχεσαι
Η Κορυφή (Vertex) στον αστρολογικό χάρτη
-
Quote:
Originally Posted by
elpiniki
Καλημερα Έρση μου:bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου:love::love:
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μου γράφεις, ισχύει!!!!:love:
Ιδιαίτερα όσον αφορά την τάση μου να εξειδανικευω και την αγάπη μου για τα παιδιά... Και για σύντροφο με διαφορά ηλικίας ( αρκετά μεγαλύτερο).
Σχετικά με την ερωτική αστάθεια, δεν πολυκατάλαβα βρε Ερση μου... πρόκειται για δική μου αστάθεια μέσα σε μια σχέση ή για τη σχέση αυτή καθ΄ αυτή, η οποία έχει την τάση να μην είναι σταθερή; Δεν ξέρω αν σου δίνω να καταλάβεις τι ρωτάω...
Και κάτι άλλο... Υπάρχει κάποιος τρόπος να "αποδυναμώσω" τον Ποσειδώνα :bigsmile:
Ευχαριστώ πολύ... Καλό Σαββατοκύριακο, εύχομαι
Ελπινικη μου,ειτε εχεις εσυ ασταθεια συναισθηματικη ,ειτε εχει ο συντροφος το αποτελεσμα ειναι το ιδιο,γενικα σε οποιον οικο βρισκεται η Σεληνη επειδη ειναι πολυ γρηγορος πλανητης φερνει γρηγορες εναλαγες,οσο για τον Ποσειδωνα,αυτα που ειναι να φερει ,οπως και ολοι οι πλανητες, θα τα φερει,το θεμα ειναι πως ανταπερχεται ο καθενας μας σε οτι ερχεται,αυτο ομως που μπορεις να κανεις,ειναι να ειναι ασχολεισαι πιο πολυ με καλλιτεχνικα ταλεντα που ενδεχομενως μπορει να εχεις ωστε να σπαταλας πολλη ενεργεια σε αυτα τα θεματα. :love:
-
μπορει καποιος να μου απαντησει και εμενα please?:cry:
-
Quote:
Originally Posted by
camelblue
καλησπερα σας! ειμαι καινουρια εδω..εγω εχω στο 5ο τον ουρανο κ τον βορειο δεσμο κ βερτεξ κ η ακμη του ειναι στο σκορπιο..στον 7ο δεν εχω κανενα πλανητη κ η ακμη του ειναι στον αιγοκερο..
Διαβασε και εσύ τα δύο κειμενα που ειπα και στην Αρσινόη, προκειμένου να καταλάβεις κάποια πράγματα για το βερτεξ στον 5ο οίκο σου. Σιγά σιγά, οκ?:bigsmile:
-
Καλησπέρα σε όλους :bigsmile:
Εγω έχω ακμή 5ου στους Ιχθύς (μέσα έχω Αφροδίτη, Ερμή και Χείρωνα) και ακμή 7ου στον Κριο (με αρη και σελήνη στον Ταύρο). Τι μπορεί να δηλώνουν αυτά? :wacko:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα Έρση μου!!!:bigsmile:
Είσαι πολύ σαφής...:bigsmile::bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Να είσαι καλά :love::love:
Τώρα που σε βρήκα ....:bigsmile: θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και για την κόρη μου....
Η ακμή του 7ου οίκου της είναι στον Κριό (22ο). Οι οίκος, αυτός περιέχει τον κλήρο της τυχης.
Η ακμή του 5ου είναι στον Υδροχόο (28ο) και περιέχει τη σελήνη. Τι σημαίνει αυτό Ερση μου; Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, γεννήθηκε στις 02-09-1993 στις 10.37.
Ευχαριστώ πολύ....:love::love:
-
Quote:
Originally Posted by
camelblue
Ενας ουρανος μεσα στον 5 οικο συνηθως δινει ελευθερες εκκεντρικες σχεσεις που μπορει να αρχιζουν και να τελειωνουν καπως παραδοξα.Σε σχεση με τα παιδια,δινει εξυπνα και καπως ιδιορρυθμα παιδια ενω ο ΒΔ. σε προτρεπει να αποκτησεις περισσοτερη αυτοπεποιθηση και να τονωσεις το εγω σου μεσω της δημιουργιας.Η ακμη του 7 στον Αιγοκερο νομιζω πως εχει αναλυθει σε παραπανω δημοσιευσεις
ΥΓ .πιστευω πως οσο περισσοτερο ελευθερια εχεις μεσα στην σχεση και δεν προσπαθεις να την βαζεις σε καλουπια τοσο πιο πολυ θα σε καλυπτει.:love:
-
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
Καλησπέρα σε όλους :bigsmile:
Εγω έχω ακμή 5ου στους Ιχθύς (μέσα έχω Αφροδίτη, Ερμή και Χείρωνα) και ακμή 7ου στον Κριο (με αρη και σελήνη στον Ταύρο). Τι μπορεί να δηλώνουν αυτά? :wacko:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αγαπημενη μου Αφροδιτη,με ακμη του 5 στους ιχθυς και Αφροδιτη μεσα δεν μπορει να μην εχεις γουστο καλαισθησια και ταλεντα, ο ποσειδωνας φερνει τις εξιδανικευσεις αλλα και τις απογοητευσεις του στα θεματα του οικου.Αγαπη για τα παιδια,αρκετες συζητησεις με παιδια ο Χειρωνας τωρα δειχνει οτι μπορει να εχεις πληγωθει αρκετα σαν παιδι και μεσω τον δικων σου παιδιων ισως γιατρευτεις(Διαβασε το αναλογο αρθρο, γιατι ο Χειρωνας ειναι μεγαλο κεφαλαιο)Η ακμη του 7 στπν Κριο μπορει να φερει ενα γρηγορο γαμο με αρκετες εντασεις και διαμαχες που ομως πιθανον να διαρκουν λιγο λογω Κριου. Ο Αρης και η Σεληνη ειναι στον 7 η 8 οικο; :unsure:
-
Quote:
Originally Posted by
elpiniki
Καλησπέρα Έρση μου!!!:bigsmile:
Είσαι πολύ σαφής...:bigsmile::bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Να είσαι καλά :love::love:
Τώρα που σε βρήκα ....:bigsmile: θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και για την κόρη μου....
Η ακμή του 7ου οίκου της είναι στον Κριό (22ο). Οι οίκος, αυτός περιέχει τον κλήρο της τυχης.
Η ακμή του 5ου είναι στον Υδροχόο (28ο) και περιέχει τη σελήνη. Τι σημαίνει αυτό Ερση μου; Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, γεννήθηκε στις 02-09-1993 στις 10.37.
Ευχαριστώ πολύ....:love::love:
Ελπινικη σε ευχαριστω καταρχην για τα καλα σου λογια:love:οσο αναφορα την μικρη σου να σου πω οτι λιγο πολυ στις τελευταιες δημοσιευσεις τα στοιχεια που δινεις εχουν αναλυθει,να προσθεσω μονο οτι θα ειναι λιγο εκκρηκτικη και ανεξαρτητη στις σχεσεις της με αποτελεσμα να δημιουργουνται εντασεις συχνα πυκνα :blink:
-
Ωχ.....:bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ και πάλι Ερση μου!!!:love:
Δεν θα σε κουράσω άλλο..:bigsmile:
Καλό βράδυ. Καλή εβδομάδα και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου:love::love:
-
[QUOTE=elpiniki;73295]Ωχ.....:bigsmile:
Σ΄ευχαριστώ και πάλι Ερση μου!!!:love:
Δεν θα σε κουράσω άλλο..:bigsmile:
Καλό βράδυ. Καλή εβδομάδα και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου:love::love
[Kαλο βραδυ και σε εσενα και καλη εβδομαδα:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
'Ερση
Αγαπημενη μου Αφροδιτη,με ακμη του 5 στους ιχθυς και Αφροδιτη μεσα δεν μπορει να μην εχεις γουστο καλαισθησια και ταλεντα, ο ποσειδωνας φερνει τις εξιδανικευσεις αλλα και τις απογοητευσεις του στα θεματα του οικου.Αγαπη για τα παιδια,αρκετες συζητησεις με παιδια ο Χειρωνας τωρα δειχνει οτι μπορει να εχεις πληγωθει αρκετα σαν παιδι και μεσω τον δικων σου παιδιων ισως γιατρευτεις(Διαβασε το αναλογο αρθρο, γιατι ο Χειρωνας ειναι μεγαλο κεφαλαιο)Η ακμη του 7 στπν Κριο μπορει να φερει ενα γρηγορο γαμο με αρκετες εντασεις και διαμαχες που ομως πιθανον να διαρκουν λιγο λογω Κριου. Ο Αρης και η Σεληνη ειναι στον 7 η 8 οικο; :unsure:
Eρση μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ. :bigsmile:
Σελήνη και Αρης στον 7ο στον Ταύρο. Απλά η ακμή του 7ου είναι στις τελευταίες μοίρες του Κριού.
-
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
Eρση μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ. :bigsmile:
Σελήνη και Αρης στον 7ο στον Ταύρο. Απλά η ακμή του 7ου είναι στις τελευταίες μοίρες του Κριού.
Καλημερα Αφροδιτουλα μου μια Σεληνη στον 7 οικο μας δινει, γαμο απο συναισθημα,συναισθημα που μεταβαλλεται ευκολα, γι αυτο λεμε οτι μπορει να φερει ασταθεια στις σχεσεις και τις συνεργασιες και επισης αρκετη εξαρτηση απο τους αλλους.Ο Αρης τωρα δεν ειναι και στην καλυτερη του θεση αφου ειναι υποχρεωμενος να συνυπαρχει και να εναρμονιζεται με αλλους, με αποτελεσμα να δημιουργει εντασεις και καυγαδακια αλλα και εντονη δραστηριοποιηση για τα θεματα του γαμου η και των συνεργασιων. :love::love:
-
Είσαι καταπληκτική!! στα περισσότερα έπεσες μέσα :bigsmile:
Σ' ευχαριστώ πολύ :love:
-
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για τον 5ο και 7ο οίκο μου. Έχω γεννηθεί 11/12/1978 14:35 στην Αθήνα. Στον 5ο έχω τον κρόνο. Στον 7ο έχω την αφροδίτη και τον ουρανό. Ακόμα η αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με τον κρόνο και σε σύνοδο με τον ουρανό. Εχω διαβάσει σε σχετικά άρθρα τι σημαίνει η θέση του κάθε πλανήτη και τι οι όψεις που σχηματίζονται, αλλά δεν μπορώ να τα συνδυάσω λόγω απειρίας. Καμία βοήθεια?
Ευχαριστώ!!!
-
Quote:
Originally Posted by
btr
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για τον 5ο και 7ο οίκο μου. Έχω γεννηθεί 11/12/1978 14:35 στην Αθήνα. Στον 5ο έχω τον κρόνο. Στον 7ο έχω την αφροδίτη και τον ουρανό. Ακόμα η αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με τον κρόνο και σε σύνοδο με τον ουρανό. Εχω διαβάσει σε σχετικά άρθρα τι σημαίνει η θέση του κάθε πλανήτη και τι οι όψεις που σχηματίζονται, αλλά δεν μπορώ να τα συνδυάσω λόγω απειρίας. Καμία βοήθεια?
Ευχαριστώ!!!
Το ότι ο Κρόνος είναι στον 5ο οίκο δείχνει πως το άτομο αφοσιώνεται στην πραγματική και βαθειά αγάπη, αλλά αν δει ότι κάτι δεν πάει καλά, υψώνει αυτομάτως τείχη.
Από την αλλη η Αφροδίτη στον 7ο οίκο ενδιαφέρεται για την αρμονία και ισορροπία στις κοινωνικές της σχέσεις. Μπορεί κάλλιστα να υποδηλώσει εναν πετυχημένο γάμο. Το άτομο είναι συνεργάσιμο και με καλή κρίση.
Ο Ουρανός στον 7ο οίκο φανερώνει πως το άτομο έχει αλτρουϊστικά στοιχεία. Ενδιαφέρεται και επιδιώκει την εξέλιξη της κοινωνίας ως συνόλου και γι'αυτο αρέσκεται να ερευνά πρωτότυπες ιδέες. Είναι λίγο εκκεντρικό στις σχέσεις του αλλά διδάσκεται από τα παθήματα του.
Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο μπορεί να φανερώνει μια συγκρατημένη, προσεκτική τρυφερότητα. Υποδηλώνει συχνά άτομα που αν και είναι στοργικά δεν το εξωτερικεύουν, αλλά είναι ταυτόχρονα υπεύθυνα και αφοσιωμένα.
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ουρανό δείχνει ότι το άτομο εκπέμπει γοητεία, μαγνητίζει αλλά αποζητά την συναισθηματική του ανεξαρτησία.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.:bigsmile:
-
Γεια σας κι από μένα!Εγώ έχω ένα γεμάτο 5ο οίκο και έναν άδειο 7ο!'Εχω γεννηθεί στις 13-2-1981,στην Αθήνα,στις 20.48.Ο πέμπτος με ακμή στις 2.03 του Υδροχόου περιλαμβάνει Αφροδίτη,Ήλιο και Ερμή(ακριβή σύνοδο με ακμή 6ου οίκου).Ο 7ος έχει ακμή στις 29.35 των Ιχθύων.Όμως ο vertex βρίσκεται στις 28.48 των Ιχθύων.Ισχύει λοιπόν οτι ο vertex βρίσκεται στον 7ο?Κι αν ναι,μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνουν όλα αυτά σε συνδυασμό?Σας παραθέτω και τις όψεις:
Αφροδίτη τρίγωνο με Δία και Κρόνο,τετράγωνο με Χείρωνα,αντίθεση με Β.δεσμό και 72 με Ουρανό
Ήλιος τρίγωνο Σελήνη,σύνοδο Ερμής,τετράγωνο Ουρανός,εξάγωνο Ποσειδώνας,τρίγωνο Πλούτωνας,χιαστί Ωροσκόπος,τρίγωνο MC
Βέρτεξ αντίθεση Ωροσκόπος,τρίγωνο Ουρανός,τετράγωνο Σελήνη,Ποσειδώνας,MC
Ερμής σύνοδο Ήλιος και ¶ρης,τετράγωνο Ουρανός και Κλήρο τύχης,τρίγωνο Λίλιθ,χιαστί ωροσκόπος,τρίγωνο MC,εξάγωνο Ποσειδώνας
Ποσειδώνας εξάγωνο Πλούτωνα,εξάγωνο Ήλιο,τετράγωνο Ωροσκόπο,αντίθεση Σελήνη και MC
Ουρανός τετράγωνο Ήλιος,Ερμής και ¶ρης,εξάγωνο ωροσκόπος,χιαστί MC
Χαμός γίνεται,πού να βγάλω άκρη!:wacko:Συγνώμη αν σας κούρασα με την έκθεσή μου!
-
Ευχαριστώ πολύ Kiarra!!!
έπεσες μέσα σε αυτά που μου έγραψες:)
θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Στα άρθρα και στα βιβλία που διαβάζω για τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών διαπιστώνω οτι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνίες (πχ ο κρόνος στον 5ο μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα τεκνοποίησης ή οτι κάποιος συνάπτει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κτλ). Πως λοιπόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε μια θέση ή όψη? Την ερμηνεύουμε σε συνδυασμό με τις άλλες όψεις ή κανείς δεν είναι σε θέση να τις ερμηνεύσει ακριβώς και απλώς εικάζουμε την ερμηνεία τους?
-
Quote:
Originally Posted by
btr
Ευχαριστώ πολύ Kiarra!!!
έπεσες μέσα σε αυτά που μου έγραψες:)
θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Στα άρθρα και στα βιβλία που διαβάζω για τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών διαπιστώνω οτι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνίες (πχ ο κρόνος στον 5ο μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα τεκνοποίησης ή οτι κάποιος συνάπτει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κτλ). Πως λοιπόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε μια θέση ή όψη? Την ερμηνεύουμε σε συνδυασμό με τις άλλες όψεις ή κανείς δεν είναι σε θέση να τις ερμηνεύσει ακριβώς και απλώς εικάζουμε την ερμηνεία τους?
Καταρχήν θυμόμαστε πάντα ότι όλα δείχνουν τάσεις. Πιθανοτητες να εξελιχθεί κάτι κάπως. Ένας οίκος δεν δείχνει μόνο ενα πράγμα, όπως και ένας πλανήτης δεν επηρεάζει μονόπλευρα κάτι. Μπορει λοιπόν κάποιος μελετητής αστρολογίας να εχει προχωρήσει ενα βήμα παραπέρα τις ερμηνείες που κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν σε όλους. Ο χάρτης είναι τόσο πολύπλευρος που ποτε μα ποτε δεν μπορείς να βασιστείς σε μια μεμονωμένη ερμηνεία. Μέσα σε ένα πλέγμα, όλα λειτουργούν συνδυαστικά.
-
Με αφόρμή το άρθρο για τον 5ο οίκο και το σημείο που αναφέρει πως ο 5ος οίκος στον αιγόκερο είναι μια κακή τοποθέτηση θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες αν γίνετε κ να ρωτήσω τι σημαίνει να έχεις 5ο οίκο στην 1η μοίρα του Αιγόκερου και κρόνο σε όψη τριγώνου με ήλιο, σελήνη, λιλιθ κ τετράγωνο με ουρανό.
στον 5ο οικο μεσα είναι το βέρτεξ .
κ κάτι ακόμα όταν ένας οίκος είναι στην 1η μοίρα ενός ζωδίου έχει κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία ? γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα πως όταν ένας πλανήτης είναι στίς πρώτες ή τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου τότε αυτός ο πλανήτης παίρνει χαρακτηριστικά από το προηγούμενο /επόμενο ζώδιο .... συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους οίκος ? αν φυσικά διάβασα σωστά κ δεν μπέρδεψα πράγματα !:love:
ευχαριστώ !
-
Quote:
Originally Posted by
WHITE.HORSE
Με αφόρμή το άρθρο για τον 5ο οίκο και το σημείο που αναφέρει πως ο 5ος οίκος στον αιγόκερο είναι μια κακή τοποθέτηση θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες αν γίνετε
Aγαπητή white horse,
στο σχετικό άρθρο αναιρείται αυτή η άποψη που είναι περί Αιγόκερου διαδομένη. Ο Κρόνος σε σχέση με τον 5ο- όπως και στον συσχετισμό του με οποιοδήποτε άλλο οίκο- φέρνει ίσως καθυστερήσεις στα θέματα του.Όμως αυτό δεν σημαίνει, οτι είναι απαγορευτικός ή σώνει και καλά θα φέρει προβλήματα.
Ο χάρτης όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει δεν μπορεί να ερμηνεύεται αποσπασματικά, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.
Παράδειγμα με την ακμή 5ου στον Αιγόκερο η χαρά μπορεί να προέρχεται απο τον τομέα της εργασίας και της σχετικής πρόκλησης/καταξίωσης που αυτή φέρει, απο την αρχιτεκτονική καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με δομές κτλ.που ίσως σε άλλους φαίνονται βαρετά και καταναγκαστικά, όμως για το άτομο με αυτή την θέση ακμής ειναι το καλύτερο του!:bigsmile:
Καλή συνέχεια.:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
WHITE.HORSE
Με αφόρμή το άρθρο για τον 5ο οίκο και το σημείο που αναφέρει πως ο 5ος οίκος στον αιγόκερο είναι μια κακή τοποθέτηση θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες αν γίνετε κ να ρωτήσω τι σημαίνει να έχεις 5ο οίκο στην 1η μοίρα του Αιγόκερου και κρόνο σε όψη τριγώνου με ήλιο, σελήνη, λιλιθ κ τετράγωνο με ουρανό.
στον 5ο οικο μεσα είναι το βέρτεξ .
κ κάτι ακόμα όταν ένας οίκος είναι στην 1η μοίρα ενός ζωδίου έχει κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία ? γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα πως όταν ένας πλανήτης είναι στίς πρώτες ή τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου τότε αυτός ο πλανήτης παίρνει χαρακτηριστικά από το προηγούμενο /επόμενο ζώδιο .... συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους οίκος ? αν φυσικά διάβασα σωστά κ δεν μπέρδεψα πράγματα !:love:
ευχαριστώ !
Επιτρέψε μου ένα σχόλιο στα όσα ενδιαφέροντα διαβάζω
Νομίζω ότι η απάντηση της Roadrunner είναι πολύ σοφή. Ο χαρακτηρισμός καλή η κακή (θέση) είναι σχετικός και πάντα πρέπει να συνοδεύεται από την ερώτηση: Για ποιό πράγμα; Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η όποια "καθυστέρηση" μπορεί να είναι τελικά ωφέλιμη. Αν το ζητούμενο είναι οι σχέσεις, η ποιότητα τους και πολύ περισσότερο η χαρά που παίρνεις από αυτές, θα βελτιώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Ο Κρόνος, όταν σχετίζεται με αυτόν τον τομέα, δημιουργεί σχεδόν πάντα ένα ανασφαλές υπόβαθρο, που σε νεαρή ηλικία οδηγεί σε επιλογές προσώπων ικανών να καλύψουν αυτήν την ανάγκη. Έτσι προκύπτουν και οι ηλικιακές διαφορές. Αργότερα, όταν το άτομο νοιώσει πως αρκετά κράτησε η περίοδος της ...υπακοής, αρχίζει να ζει τους έρωτες του με εφηβική ορμή, βγάζοντας τα ...απωθημένα του και θέτοντας πια εκείνο τους όρους στις σχέσεις του. Και βέβαια η διαφορά της ηλικίας μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει αλλά προς τα κάτω...
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος,στην πραγματικότητα δεν έχει και τόση σημασία αν η ακμή ενός οίκου είναι στην 1η η την 20η μοίρα του ζωδίου αλλά οι όψεις, που δέχεται και βέβαια η κατάσταση που βρίσκεται ο κυβερνήτης του και οι πλανήτες, που τυχαίνει να φιλοξενεί. Αν ο οίκος εκτείνεται σε δύο ζώδια, τότε είναι πιθανόν να υπάρχει και συγκυβερνήτης . Αν ένας πλανήτης βρίσκεται στον προηγούμενο οίκο, κοντά στην ακμή, τότε μπορεί να έχει διπλή λειτουργικότητα και μάλιστα σε τέτοιες περιτώσεις η επιρροή του είναι συνήθως ενισχυμένη. Κανείς πλανήτης δεν συνηθίζει να "κρατά" ή να δανείζεται στοιχεία του προηγούμενου οίκου η ζωδίου, παρά μόνον σε μια περίπτωση: Όταν έχει σύνοδο με άλλον πλανήτη, που βρίσκεται εκεί.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση
-
ωραια και αν ο οικος 7 ειναι κενος και ο οικος 5 εχει αφροδιτη σε συνοδο με βερτεξ οχι σπουδαια οψη δηλαδη,ουρανο σε τριγωνο με σεληνη (που δειχνει περισσοτερο σχεσεις με ανθρωπους απο το εξωτερικο η γνωριμιες που συμβαινουν στο εξωτερικο)και μια αντιθεση με χειρων (τιποτα δηλαδη) τελος εχω ποσειδωνα σε εξαγωνο με πλουτωνα(δεν ξερω τι σημαινει αυτο )και τριγωνο με μεσουρανημα (που δεν νομιζω οτι σημαινει κατι αυτο).
τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?οταν οι πλανητες δεν σχηματιζουν ιδιαιτερες οψεις και δεν δινουν σημαντικα στοιχεια >κοιταμε τον προοδευτικο?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
ωραια και αν ο οικος 7 ειναι κενος και ο οικος 5 εχει αφροδιτη σε συνοδο με βερτεξ οχι σπουδαια οψη δηλαδη,ουρανο σε τριγωνο με σεληνη (που δειχνει περισσοτερο σχεσεις με ανθρωπους απο το εξωτερικο η γνωριμιες που συμβαινουν στο εξωτερικο)και μια αντιθεση με χειρων (τιποτα δηλαδη) τελος εχω ποσειδωνα σε εξαγωνο με πλουτωνα(δεν ξερω τι σημαινει αυτο )και τριγωνο με μεσουρανημα (που δεν νομιζω οτι σημαινει κατι αυτο).
τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?οταν οι πλανητες δεν σχηματιζουν ιδιαιτερες οψεις και δεν δινουν σημαντικα στοιχεια >κοιταμε τον προοδευτικο?
Εχει γραφτει παρα πολλες φορες πως εξεταζουμε τους οικους για να παρουμε πληροφοριες και τασεις, για τα θεματα του οικου που μας ενδιαφερει,καθως και πως εξεταζουμε εναν αδειο οικο...Το ζωδιο στην ακμη του οικου ,καθως και ο κυβερνητης του οικου (σε ποιο οικο πεφτει και σε τι ζωδιο ειναι) δινουν αρκετες πληροφοριες...ακομα και αν δεν κανουν ιδιαιτερες οψεις...Τωρα αν θελεις φωτογραφια....λιγο δυσκολο να την εχεις απο εναν αστρολογικο χαρτη....:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Αν μπορουσες να γινεις λιγο ποιο σαφης για το ποιο ζωδιο υπαρχει στην ακμη του 5 και 7 οικου, καθως και ποιοι πλανητες υπαρχουν στον 5 (στον 7 δεν υπαρχουν απο οτι καταλαβα),που πανε οι κυβερνητες ....θα βοηθουσε καλυτερα...:wacko:
-
Καλημέρα
σας ευχαριστώ όλους
με δυό λόγια για να εξετάσω τα θέματα του 5ο οίκου μου βλέπω την ακμή του που είναι στον αιγόκερο (έστω κ στην 1η μοίρα)
και τον κρόνο μου που είναι στον Λεών και σε οίκο συμπτωματικά 11ο (ο 11ος οικος έχει ακμή στον καρκίνο) οι οποίοι
5ος και 11ος δεν έχουν άλλους πλανήτες μέσα οπότε ότι προκύπτει είναι απο τις όψεις του κρόνου που είναι σε τριγωνο με ηλιο σεληνη λιλιθ και τετραγωνο με ουρανο
πρεπει να δω και τις όψεις της σελήνης σαν κυβερνήτης του 11ου ?
:love:
-
Quote:
Originally Posted by
giannas
Εχει γραφτει παρα πολλες φορες πως εξεταζουμε τους οικους για να παρουμε πληροφοριες και τασεις, για τα θεματα του οικου που μας ενδιαφερει,καθως και πως εξεταζουμε εναν αδειο οικο...Το ζωδιο στην ακμη του οικου ,καθως και ο κυβερνητης του οικου (σε ποιο οικο πεφτει και σε τι ζωδιο ειναι) δινουν αρκετες πληροφοριες...ακομα και αν δεν κανουν ιδιαιτερες οψεις...Τωρα αν θελεις φωτογραφια....λιγο δυσκολο να την εχεις απο εναν αστρολογικο χαρτη....:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Αν μπορουσες να γινεις λιγο ποιο σαφης για το ποιο ζωδιο υπαρχει στην ακμη του 5 και 7 οικου, καθως και ποιοι πλανητες υπαρχουν στον 5 (στον 7 δεν υπαρχουν απο οτι καταλαβα),που πανε οι κυβερνητες ....θα βοηθουσε καλυτερα...:wacko:
συγγνωμη παραλειψη.ο 5 στον τοξοτη και ο 7 στον υδροχοο.για τον 5 εγραψα οτι υπαρχει αφροδιτη,ουρανος και ποσειδωνας με οχι ιδιαιτερες οψεις.εχω διαβασει τα αρθρα με τους πλανητες χωρις οψεις και τους αδειους οικους.το θεμα ειναι οτι κανενας πλανητης μου ουσιαστικα δεν σχηματιζει σπουδαια οψη.παραδειγμα εχω ερμη στο σκορπιο στο 4 οικο αλλα δεν σχηματιζει οψη με αλλο πλανητη,το ιδιο και η αφροδιτη στο 5.και γενικοτερα οι περισσοτεροι πλανητες μου κανουν μια μονο οψη με αλλους πλανητες(συνηθως εξαγωνα και χιαστι)εν αντιθεσει με χειρων ,ωροσκοπο,λιλιθ και τα λοιπα που συνδεονται με ολους τους πλανητες σχεδον.ενα ατομο χωρις ιδιαιτερες οψεις σε κυριους πλανητες και με οψεις δευτερευουσες μπορει να σημαινει οτι αυτο που δειχνει προς τα εξω ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο το οποιο ειναι το ατομο η νιωθει ?
-
Γεια σας!ηθελα να ρωτησω...Ξερω πως σε μια συναστρια το να ειναι ο ηλιοσ του ενος στον 5ο οικο του αλλου ειναι καλο.σωστα?εμενα ο φιλος μου εχει τον 5ο οικο στο ζυγο που εγω εκει εχω μεσουρανημα και εμπεριεχεται στον 5ο οικο του ο σκορπιος(καθ'οτι ο εκτος του ειναι στο τοξοτη)που εγω εχω ηλιο,ερμη,κρονο,πλουτωνα.πα ιζουν αυτα καποιο ρολο ή επειδη ο σκορπιος ειναι εμπεριεχομενος στον 5ο του ειναι μηδαμινης σημασιας?
-
Quote:
Originally Posted by
ελσακι
Γεια σας!ηθελα να ρωτησω...Ξερω πως σε μια συναστρια το να ειναι ο ηλιοσ του ενος στον 5ο οικο του αλλου ειναι καλο.σωστα?εμενα ο φιλος μου εχει τον 5ο οικο στο ζυγο που εγω εκει εχω μεσουρανημα και εμπεριεχεται στον 5ο οικο του ο σκορπιος(καθ'οτι ο εκτος του ειναι στο τοξοτη)που εγω εχω ηλιο,ερμη,κρονο,πλουτωνα.πα ιζουν αυτα καποιο ρολο ή επειδη ο σκορπιος ειναι εμπεριεχομενος στον 5ο του ειναι μηδαμινης σημασιας?
Φίλτατη Έλσα
Φυσικά και δεν είναι "μηδαμινής σημασίας". Ωστόσο οφείλω να σας επισημάνω ότι σε μια συναστρία είναι σκόπιμο να εξετάζουμε πρώτα τους συσχετισμούς των βασικών δεικτών συμβατότητας (Ήλιο, Σελήνη, ¶ρη, Αφροδίτη, γωνιακούς οίκους), και ύστερα καταφεύγουμε σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες.
-
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σας.Μηπψς εχετε τη καλοσυνη να μοθ εξηγησετε ποιοι ειναι οι γωνιακοι οικοι?
-
Quote:
Originally Posted by
ελσακι
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σας.Μηπψς εχετε τη καλοσυνη να μοθ εξηγησετε ποιοι ειναι οι γωνιακοι οικοι?
O 1ος , 4ος , 7ος και 10ος.:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ελσακι
:bigsmile:Γωνιακοι οικοι ειναι ο 1ος , 4ος , 7ος και 10ος :bigsmile::laugh:
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ,ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΝΑΤΟ ΟΙΚΟ ΤΗΣ,ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΨΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
BELIER12
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ,ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΝΑΤΟ ΟΙΚΟ ΤΗΣ,ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΨΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!:bigsmile:
Θα πρέπει να γραφεις με μικρά και όχι με κεφαλαία! Τα κεφαλαία, στη "γλώσσα" του ιντερνετ δηλώνουν ότι φωνάζεις.
-
Quote:
Originally Posted by
BELIER12
Αγαπητή Belier
Συγγνώμην αν σε πιάσαμε απ' τα ...μούτρα αλλά κάτι δεν πάει καλά με τις θέσεις, που αναφέρεις. Ένας πλανήτης στο Σκορπιό με κάποιον άλλο στον Κριό κάνουν τετράγωνο μόνο αν η ανοχή στην όψη είναι ...καμιά εξηνταριά μοίρες.Για ξαναδές το. Και δεν κατάλαβα, ποιά ακριβώς είναι η απορία σου;
-
Συγγνώμη για τα κεφαλαία!Ο Κρόνος είναι στο δωδέκατο οίκο στο Λέοντα και κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό στο Σκορπιό στον τέταρτο οίκο.Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το θέμα γάμος-σχέσεις εφόσον ο έβδομος οίκος πέφτεί στον Υδροχόο.Συγγνώμη που πριν έγραψα πως είναι στον Κριό όντως δε βγαίνει..Απλά μπέρδεψα το σύμβολο του Δία με του Κρόνου.Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας!
-
Quote:
Originally Posted by
BELIER12
Συγγνώμη για τα κεφαλαία!Ο Κρόνος είναι στο δωδέκατο οίκο στο Λέοντα και κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό στο Σκορπιό στον τέταρτο οίκο.Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το θέμα γάμος-σχέσεις εφόσον ο έβδομος οίκος πέφτεί στον Υδροχόο.Συγγνώμη που πριν έγραψα πως είναι στον Κριό όντως δε βγαίνει..Απλά μπέρδεψα το σύμβολο του Δία με του Κρόνου.Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας!
Αγαπητή Belier
Θεωρητικά η επιρροή του Ουρανού παραπέμπει σε μια εξισορρόπηση αυτών των θεμάτων μετά τα 40. Μέχρι τότε οι επιλογές ιδιόρρυθμων προσώπων και οι αιφνίδιες ανατροπές θα δίνουν το ρυθμό... Ωστόσο, όπως συνηθίζω να επισημαίνω, κανείς υπεύθυνος αστρολόγος δεν θα επιχειρούσε να βγάλει συμπεράσματα χωρίς να εξετάσει το γενέθλιο χάρτη σας.
-
Γειά σας. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα διάφορα άρθρα και συζητήσεις του ιστότοπου, τα οποία βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα. Βρήκα το θάρρος να γράψω εδω δεδομένου οτι αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με το κεφάλαιο των οίκων. Ο 5ος οίκος μου βρίσκεται στους ιχθεις. Αν και ζυγός το ωροσκοπίο μου είναι περισσότερο υδάτινο, όπως και η ιδιοσυγκρασία μου. Θα έλεγα οτι ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητη και κυρίως στα ερωτικά μου. Πιστεύω πως αυτή η θέση δείχνει μια τάση για εξιδανίκευση του συντρόφου, η οποία ερχεται σε ρήξη με ενστικτα βαθια ριζωμενα(σεληνη στον κριο στον 5ο) και δηλώνει τοσο μια συναισθηματικη ασταθεια οσο και εντονο εγωισμο.¶υτο που δεν μπορω να ερμηνευσω τοσο καλα ειναι ο Διας στην παρθενο στον 11ο.Ο διας οντας ο παραδοσιακος πλανητης των ιχθυων βρισκεται στο πολικο ζωδιο και οικο.Νομιζω πως αυτη η οψη δεν ειναι ιδιαιτερα θετικη.Μηπως θα επρεπε να ειμαι πιο ρεαλιστρια και αφοσιωμενη σε πιο πρακτικα ζητηματα παρα στην εξιδανικευση καταστασεων και συντροφων? Συγχωρεστε με για την αδυναμια μου στην κατανοηση καποιων πραγματων,ελπιζω με την παροδο των χρονων και με τη βοηθεια σας να βελτιωθω.
Ευχαριστω πολυ:bigsmile: