-
Re: Πώς αντιμετωπίζουμε την απόρριψη;;;
Μα γιατί να μιλάμε για απόρριψη;; Το να επιλέγεις τον Χ, δεν απορρίπτεις τον Ψ, απλώς επιλέγεις τον Χ! Το να επιλέξει κάποιος έναν διαφορετικό δρόμο, στον οποίο δεν περιλαμβάνομαι εγώ, δεν είναι απόρριψη προς εμένα.. Ή έστω και αν είχαμε μέχρι τώρα μια κοινή διαδρομή, αισθηματική ή φιλική ή επαγγελματική, και αποφασίσει ο άλλος να το λήξει, δεν θα πω ότι ξαφνικά τρελλάθηκε και με απέρριψε, απλώς έκλεισε ο κύκλος.. και το καλύτερο που έχω να κάνω, είναι να δεχτώ αυτή την κατάληξη/εξέλιξη με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως εκείνη τη στιγμή δεν θα στεναχωρηθώ, δεν θα πληγώθω, δεν θα πλημμυρίσουν το μυαλό μου 45.000 “γιατι”.. αλλά και πάλι λέω.. γιατί όχι;; Σίγουρα το νόημα της λέξης απόρριψη, πέφτει κάπως βαρύ για την εγωκεντρική μας φύση αλλά είναι και αυτό θέμα διαχείρισης.Για μένα, η ήττα σ'αυτό το θέμα, έρχεται όταν δεν μπορέσεις να προσφέρεις και να δεχτείς, επειδή κάποιος, κάπου, κάποτε, "σε απέρριψε"..
Αυτή είναι η δική μου οπτική, με ωροσκόπο Τοξότη, Σελήνη στον Κριό, Αφροδίτη στον Καρκίνο, ακμή του 5ου στον Ταύρο και.. τετράγωνο Πλούτωνα-Αφροδίτης (η απομυθοποίηση του τετραγώνου:wink2: )
-
Δεν αξιζει για κανεναν και για καμια να πεφτει κανεις στα πατωματα
και να σπαραζει για χαμενους η'' ανεκπληρωτους ερωτες η'' αποριψεις,
ο εγωισμος ειναι αυτος που μας ποναει οταν μας τον τσακιζει καποιος...
Υπαρχουν πολυ πιο συμαντικα θεματα στην ζωη των ανθρωπων
που πραγματικα να μην χρειαστει ποτε να ουρλιαξετε και να σπαραξετε
απο πραγματικο πονο .
φιλικα
Δεσποινα κουκι:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
Δεν αξιζει για κανεναν και για καμια να πεφτει κανεις στα πατωματα
και να σπαραζει για χαμενους η'' ανεκπληρωτους ερωτες η'' αποριψεις,
ο εγωισμος ειναι αυτος που μας ποναει οταν μας τον τσακιζει καποιος...
Υπαρχουν πολυ πιο συμαντικα θεματα στην ζωη των ανθρωπων
που πραγματικα να μην χρειαστει ποτε να ουρλιαξετε και να σπαραξετε
απο πραγματικο πονο .
φιλικα
Δεσποινα κουκι:bigsmile:
καλα στη θεωρια ολοι καλα ειμαστε....στη πραξη ομως?
και ο καθενας οτι προβλημα εχει το θεωρει το χειροτερο που εχει δεν ειναι απαραιτητο να κοιταμε το χειροτερο για να λεμε ειμαστε καλα αλλα το καλυτερο...
και οχι οταν διαλεγει καποιος το α και οχι το β σημαινει οτι απορριπτει το β:cry:
-
Quote:
Originally Posted by
gold soul
...........
Αυτή είναι η δική μου οπτική, με ωροσκόπο Τοξότη, Σελήνη στον Κριό, Αφροδίτη στον Καρκίνο, ακμή του 5ου στον Ταύρο και.. τετράγωνο Πλούτωνα-Αφροδίτης (η απομυθοποίηση του τετραγώνου:wink2: )
Ο Ερμής σου τι όψεις κάνει και πού είναι;
-
Quote:
Originally Posted by
starbright
καλα στη θεωρια ολοι καλα ειμαστε....στη πραξη ομως?
και ο καθενας οτι προβλημα εχει το θεωρει το χειροτερο που εχει δεν ειναι απαραιτητο να κοιταμε το χειροτερο για να λεμε ειμαστε καλα αλλα το καλυτερο...
και οχι οταν διαλεγει καποιος το α και οχι το β σημαινει οτι απορριπτει το β:cry:
απλα θεωρω οτι δεν αξιζει να νιωθουμε χαλια για γκομενικα
και ιδιως οταν καποιος σε αποριψει
οπως λεει και ο τιτλος του θεματος
ναι επιμενω οτι να μην δωσει σε κανεναν ο Θεος πραγματικα προβληματα
που σημαδευουν καποιον-καποια για ολη την ζωη...........
γιατι τοτε μια αποριψη απο εναν γκομενο θα ειναι ενα τιποτα..........
κουκι:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
απλα θεωρω οτι δεν αξιζει να νιωθουμε χαλια για γκομενικα
και ιδιως οταν καποιος σε αποριψει
οπως λεει και ο τιτλος του θεματος
ναι επιμενω οτι να μην δωσει σε κανεναν ο Θεος πραγματικα προβληματα
που σημαδευουν καποιον-καποια για ολη την ζωη...........
γιατι τοτε μια αποριψη απο εναν γκομενο θα ειναι ενα τιποτα..........
κουκι:bigsmile:
ΠΟΛΥ ΠΕΖΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΣ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΕΡΩΤΑ..:cry:
-
Quote:
Originally Posted by
starbright
ΠΟΛΥ ΠΕΖΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΣ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΕΡΩΤΑ..:cry:
μην γραφεις με κεφαλαια
γιατι ειναι σαν να φωναζεις στην ιντερνιτικη γλωσσα:bigsmile:
και δεν ειμαι πεζη
πονεμενη και χτυπημενη απο την ζωη ειμαι αγαπητο μελος.......
αλλα το καναμε τσατ και θα μας ριξουν στην μαυρη τρυπα.
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Ο Ερμής σου τι όψεις κάνει και πού είναι;
Λοιπόν, ανάδρομος Ερμής στις 28ο+κάτι, σε σύνοδο με την ακμή του 7ου, στους Διδύμους, σύνοδο με Ηλιο στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου, τετράγωνο με σύνοδο Δία Κρόνου με 3 μοίρες ανοχή, χιαστί με ανάδρομο Ουρανό στον 11ο Σκορπιο με 2 μοίρες ανοχή, αντίθεση με ανάδρομο Ποσειδώνα στον 12ο με 5 μοίρες ανοχη, ο οποίος ειναι σε σύνοδο με ωροσκόπο, οπότε αντίθεση ΚΑΙ με ωροσκόπο.. Δεν τον λες κ εύκολο συνδυασμό ε? Είδα κ έπαθα μέχρι να έρθω στα ίσια μου, περισσότερο για τον Ποσειδώνα και μετά για το ανάδρομο της υπόθεσης.. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι.. στους Διδύμους καλύτερα ανάδρομος:cheesy:
-
:weird:
Quote:
Originally Posted by
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
μην γραφεις με κεφαλαια
γιατι ειναι σαν να φωναζεις στην ιντερνιτικη γλωσσα:bigsmile:
και δεν ειμαι πεζη
πονεμενη και χτυπημενη απο την ζωη ειμαι αγαπητο μελος.......
αλλα το καναμε τσατ και θα μας ριξουν στην μαυρη τρυπα.
σορυ ,και εγω πονεμενη ειμαι και παντα πεφτω σε απορριψεις...
και σορυ για το τσατ..απλα δε γιατρευομαι...:unsure::wacko:
-
Quote:
Originally Posted by
starbright
πρόσεχε τι λες και τι εύχεσαι...:love::love::love:
-
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
πρόσεχε τι λες και τι εύχεσαι...:love::love::love:
ξερω πολυ καλα τι λεω και τι ευχομαι γιατι υπαρχει και η ψυχολογικη αρρωστια που δε γιατρευεται..:cry:
-
Αποτυχία στην προσέγγιση?Το παρατάω,μαθαίνω από τα λάθη μου και πάω παρακάτω...ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ:ας μην κάνουμε το λάθος να εξαρτιόμαστε συναισθητατικά ή να στηρίζουμε την αυτοπεποίθησή μας σε ένα άτομο που δεν μας έχει χαρίσει κάτι γιατί τοτε...:sad2:(είπαμε,μαθαίνω από τα λάθη μου).
-
Αν συζητάμε για μια απλή χυλόπιτα...ενταξει τι να κάνουμε ...δε μπορεί να αρέσεις σε όλους....ο συγκεκριμένος /η συγκεκριμένη απλά δεν έχει γούστο :toung: Σε περίπτωση όμως που εμπλέκεσαι άσχημα συναισθηματικά είναι παλούκι όμως.....στην πραγματικότητα αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο δυστυχίες τί θα διάλεγες ?Να αγαπάς κάποιος χωρίς ανταπόκριση ή να σε αγαπούν αλλά εσύ να μη μπορείς να νιώσεις αγάπη? Εγώ προτιμώ το πρώτο παρά να μη μπορώ να νιώσω ένα τόσο ωραίο συναίσθημα....κι ας μην είμαι μαζί του ή ας μη θέλει στο φινάλε...
(Να εύχετε να μη θελήσει στο μέλλον γιατί δεν ξεχνάω .....)
Στο κάτω κάτω αν δεν κάτσει κάτι δεν ήταν γραφτό.....
-
Προτιμω να τα εχω με καποιον και να φυγει παρα να αγαπω καποιον που αγαπαει αλλη...:cry::cry:
τουλαχιστον στην πρωτη περιπτωση θα εχω δοκιμασει αν ταιριαζαμε ενω στην αλλη θα μεινει απλη φαντασιωση που θα με στοιχειωνει..
-
Απορριψη? Τι ειναι αυτο???
Εγω τους αφηνω, δεν με αφηνουν...:nuts::nuts::nuts:
Τιποτα δεν διαρκει για παντα ετσι κι αλλιως...μονο καποιες στιγμες ευτυχιας μετρανε και αξιζει απλα να τις θυμασαι οταν εχεις προχωρησει παρακατω...Στη γωνια υπαρχει ενας νεος ερωτας αρκει να τον προσεξεις...
-
Quote:
Originally Posted by
magdalena29
Απορριψη? Τι ειναι αυτο???
Εγω τους αφηνω, δεν με αφηνουν...:nuts::nuts::nuts:
Τιποτα δεν διαρκει για παντα ετσι κι αλλιως...μονο καποιες στιγμες ευτυχιας μετρανε και αξιζει απλα να τις θυμασαι οταν εχεις προχωρησει παρακατω...Στη γωνια υπαρχει ενας νεος ερωτας αρκει να τον προσεξεις...
και τι να το κάνεις?Ερωτας δεν είναι σίγουρα..αφού τους αφήνεις και δεν σ αφήνουν μάλλον στη γωνία κρύβεται άλλο ένα καταδικασμένο άσε...
Κακό να μην ξέρει ο άνθρωπος τις αντιδράσεις του..ή καλό?:blink:
-
Μπορει μηπως να μου πει πως αντιμετωπιζει μια απορριψη οπου ο αλλος του κολακευει αντι να του μειωνει τον εγωισμο γιατι μεχρι τωρα τετοιο πραγμα δεν μου ξανατυχε.και φευγει απο τη σχεση με τρελες(αποδεδειγμενα)ενοχε ς για να μπει κατευθειαν σε καινουργια σχεση.Υπαρχει κανα τρελαδικο ανοιχτο τετοια ωρα?
-
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
και τι να το κάνεις?Ερωτας δεν είναι σίγουρα..αφού τους αφήνεις και δεν σ αφήνουν μάλλον στη γωνία κρύβεται άλλο ένα καταδικασμένο άσε...
Κακό να μην ξέρει ο άνθρωπος τις αντιδράσεις του..ή καλό?:blink:
Κανεις μας δεν μορει να δωσει εναν αντικειμενικο ορισμο του τι ειναι ο ερωτας...αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι πως στην αρχη ειναι πολυ ωραια γιατι ανυπομονεις να τον δεις νιωθεις το στομαχι σου να πιανεται κομπος, θελεις να περιποιεισαι τον εαυτο σου πιο πολυ...αλλα αυτο με τα χρονια περναει...και οταν βλεπεις πως τα πραγματα εχουν βαλτωσει καλο ειναι (για μενα μιλωντας) να φευγεις πρωτος με το κεφαλι ψηλα (λιονταρι γαρ)...οκ...αγαπητο ψαρακι?:bigsmile:
-
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις αυτό το συναίσθημα τότε σε ανθρώπους που θα στο προάγουν στην πορεία μιας σχέσης και όχι στην αρχή. Δεν ξέρω, λέω εγώ.
-
Quote:
Originally Posted by
magdalena29
Κανεις μας δεν μορει να δωσει εναν αντικειμενικο ορισμο του τι ειναι ο ερωτας...αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι πως στην αρχη ειναι πολυ ωραια γιατι ανυπομονεις να τον δεις νιωθεις το στομαχι σου να πιανεται κομπος, θελεις να περιποιεισαι τον εαυτο σου πιο πολυ...αλλα αυτο με τα χρονια περναει...και οταν βλεπεις πως τα πραγματα εχουν βαλτωσει καλο ειναι (για μενα μιλωντας) να φευγεις πρωτος με το κεφαλι ψηλα (λιονταρι γαρ)...οκ...αγαπητο ψαρακι?:bigsmile:
Σε αυτό το άρθρο http://www.myhoroscope.gr/69-%E1%F3%...%E3%EF%E9.html υπάρχει αναφορά και στον έρωτα και στην αγάπη, έννοιες διαφορετικές μεν, που μπορούν όμως να αποτελέσουν μετεξέλιξη η μια της άλλης δε.
Και να με συμπαθάς, αλλά μάλλον θα πρέπει να δεις τα πράγματα και από άλλη πλευρά (χωρίς απαραίτητα και να την ενστερνιστείς): ο έρωτας είναι κατώτερος της αγάπης, απευθύνεται σε άλλα ένστικτα, τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει με τον καιρό να τα "δαμάζουμε" προκειμένου να "εξελιχτούμε". Αν κλωθογυρίζουμε σε καταστάσεις που απλώς μας "τσιτώνουν" αλλά δεν μας βοηθούν να βιώνουμε και το κάτι παραπάνω από το σφίξιμο στο στομάχι, το πιθανότερο είναι να εγκλωβιστούμε σε ένα ατέρμονο γαϊτανάκι αναζήτησης πρόσκαιρων απολαύσεων χωρίς ουσία και προοπτική :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Δείμων
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις αυτό το συναίσθημα τότε σε ανθρώπους που θα στο προάγουν στην πορεία μιας σχέσης και όχι στην αρχή. Δεν ξέρω, λέω εγώ.
Thanks Δειμων αλλα δεν με χαλαει τιποτα...απλα απαντησα κι εγω πως αντιμετωπιζω την απορριψη με λιγο χιουμοριστικο (μαλλον μονο για μενα ) τροπο...Με αλλα λογια σιγα μην κατσω να σκασω, παμε γι'αλλα...δεν θα χτυπηθω στα πατωματα για κανεναν γιατι ο εαυτος μου μετραει να περναει καλα και με πνευματικη ηρεμια...
-
Quote:
Originally Posted by
magdalena29
α ενταξει..ξερεις την αντιδραση σου στην απόρριψη..
το μυριζεσαι και φευγεις πρωτη..:love
ειναι κι αυτο μια αποψη...και σεβαστη:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
enipeys
Μπορει μηπως να μου πει πως αντιμετωπιζει μια απορριψη οπου ο αλλος του κολακευει αντι να του μειωνει τον εγωισμο γιατι μεχρι τωρα τετοιο πραγμα δεν μου ξανατυχε.και φευγει απο τη σχεση με τρελες(αποδεδειγμενα)ενοχε ς για να μπει κατευθειαν σε καινουργια σχεση.Υπαρχει κανα τρελαδικο ανοιχτο τετοια ωρα?
η εμπειρία μου μου λέει οτι συνήθως έχουμε ενοχές όταν ο άλλος μας φέρθηκε καλά και εμεις οχι...
Τοτε σιγουρα δεν μειώνεις τον εγωισμο του άλλου..εξ αλλου αφηνεις και μια πορτα ανοιχτη στην περιπτωση που η καινουργια σχεση σε φτυσει...η μηπως εσυ δεν σκεφτηκες ποτέ έτσι?
Απλά όταν θέλουμε πολύ τον άλλον παραβλέπουμε συμπεριφορες γιατί πονάει..
:cry::wacko:::embarrest
-
Γεια σας, το θεμα της απορριψης και δη του χωρισμου ειναι πολυ οδυνηρο οταν εισαι ερωτευμενος και δεμενος με τον αλλον...υποθετω δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες γιατι ο πονος ειναι πολυ βαρυς και νοιωθεις πως γκρεμοτσακιζεσαι στην αχανη αβυσσο. Εισαι εκει κολλημενος και τον σκεφτεσαι με πονο και απελπισια. Μακαρι να μη βιωνουμε τετοιες καταστασεις. Δεν το βιωνω αυτη τη στιγμη, αλλα ακομα και που το σκεφτομαι πονω και με πιανει πανικος. Δεν θαπρεπε ομως. Το χειροτερο ολων ειναι η συναισθηματικη επενδυση...ευχαριστω
-
Quote:
Originally Posted by
Simon617
Γεια σας, το θεμα της απορριψης και δη του χωρισμου ειναι πολυ οδυνηρο οταν εισαι ερωτευμενος και δεμενος με τον αλλον...υποθετω δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες γιατι ο πονος ειναι πολυ βαρυς και νοιωθεις πως γκρεμοτσακιζεσαι στην αχανη αβυσσο. Εισαι εκει κολλημενος και τον σκεφτεσαι με πονο και απελπισια. Μακαρι να μη βιωνουμε τετοιες καταστασεις. Δεν το βιωνω αυτη τη στιγμη, αλλα ακομα και που το σκεφτομαι πονω και με πιανει πανικος. Δεν θαπρεπε ομως. Το χειροτερο ολων ειναι η συναισθηματικη επενδυση...ευχαριστω
καλα τα λες...η λεξη "επενδυση" με χαλαει λιγο....σε ομολογα?
-
ναι, επενδυση το λεω διοτι εναποθετουμε συναισθηματα στη διαθεση του αλλου...επενδυουμε και περιμενουμε...λαθοσ μας-μου- οπως θελεις
-
Quote:
Originally Posted by
Simon617
ναι, επενδυση το λεω διοτι εναποθετουμε συναισθηματα στη διαθεση του αλλου...επενδυουμε και περιμενουμε...λαθοσ μας-μου- οπως θελεις
Σωστά. Δεν επενδύουμε μόνο σε ομόλογα ή σε οικόπεδα. Επενδύουμε και σε ανθρώπους. Κι αν έχουμε κέρδος, τότε είναι πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωσή μας σαν άτομα, δεν χρειάζεται να είναι χειροπιαστό.:love:
-
-
...βεβαια, για την ολοκληρωση μας σαν ατομα, υπευθυνοι ειμαστε μονον εμεις, ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ, αλλο ναγαπας καποιον κι αλλο να επενδυεις σαυτον...
-
Quote:
Originally Posted by
Simon617
...βεβαια, για την ολοκληρωση μας σαν ατομα, υπευθυνοι ειμαστε μονον εμεις, ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ, αλλο ναγαπας καποιον κι αλλο να επενδυεις σαυτον...
και να σας πω και κατι ακομα? Ειχε πει καποιος πως ο ερωτας ειναι ενα "πραγμα" μεταξυ δυο ανθρωπων που δεν γνωριζονται καλα μεταξυ τους.----Αυτο ενεχει και καποια δοση αληθειας, νομιζω
-
Ερωτας ειναι να αγαπαμε τις ομοιοτητες μας με τον αλλο .Αγαπη ομως να ερωτευομαστε τις διαφορες μας με τον αλλο
-
¶μα έχεις αρκετούς πλανήτες στον Αιγόκερω και πολύ έντονο Κρόνο στο χάτρη σου όπως εγώ τότε όλα είναι θέμα αξιοπρέπειας κι εγωισμού.... Στον άλλο δείχνεις ότι δε σε νοιάζει και ότι είσαι δυνατή αλλά μέσα σου νιώθεις ήδη νεκρή! Μέχρι να καταλαβείς ότι και η απόρριψη είναι μέρος της ζωής και ότι αν κάνεις τη σωστή διεργασία με τον εαυτό σου θα σε έχει πάει ένα βήμα παρακάτω..... Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα:cheesy:
-
μολις ειδα το "κι αν σου κατσει" του γουντι αλλεν και το συνιστω για το θεμα σχεση-αποριψη ανεπιφυλακτα