-
Re: Απιστία: Αυτό το «μαύρο» φεγγάρι του έρωτα!
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Oχι δεν πρεπει :toung:
Εφοσον εσεις οι γυναικες ειστε πιο "ωριμες οντοτητες" δεν θα επρεπε να κανετε τα ιδια λαθοι με μας :bigsmile:
Ναι αλλα ειμαστε και πιο προσαρμοστικες και μπορουμε να ελισσομαστε πιο ευκολα ανλογα με αυτον που εχουμε διπλα μας. Με ενα παιδακι δε μπορεις να κανεις τιποτα αλλο απο το να παιξεις δε θα του μιλησεις για ωριμοτητα θα τη ξεχασεις για λιγο ή θα την αναζητησεις αλλου γιατι υπαρχουν και ανωτερα ή το ιδιο εξελιγμενοι αντρες:bigsmile: :toung: :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Ειμαι ανοιχτή στην κριτική αγαπητέ!
Σαφώς η σεξουαλική απελευθερωση έφτασε καπως καθυστερημένα στην Ελλαδα και κατά δευτερον δυστηχως ,κατα την γνωμη μου-σε αυτο φαντάζομαι συμφωνουμε- εφαρμόζεται ίσως στην ακραία μορφή της ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ φύλα.
Μήπως τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά για υποταγή των ανθρώπων στα πιο ακραία ένστικτα;
-
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ και ίσως για αυτό είμαι πολύ μα πολύ αυστηρή στις απόψεις μου περί απιστίας αλλά τελικά θα γράψω τι πιστεύω.
Το θέμα της απιστίας νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο από τις ορμές ή το τυχαίο και αφορά σε αρχές και αξίες του καθενός.
Αν σέβεσε τον εαυτό σου και τις επιλογές σου τότε φροντίζεις να μην τις εξευτελίζεις. Υποτίθετε ότι ο δεσμός σου μπαίνει σπίτι σου και κοιμάται στο κρεββάτι σου και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το σεβαστείς καταρχήν εσύ ο ίδιος. Αν μια επιλογή σου δε σε ικανοποιεί πια για οποιοδήποτε λόγο σηκώνεσε και φεύγεις και για να καταλάβεις ότι δεν σε ικανοποιεί πια μια σχέση δεν χρειάζετε να σου γυαλίσει κάποιος άλλος, το έχεις ήδη νιώσει από πριν για αυτό άλλωστε και τελικά σου γυαλίζει κάποιος άλλος.
Αν παρόλα αυτά ενώ όλα είναι ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι όπως "πρέπει" σε μια σχέση αλλά ξαφνικά προκύπτει ο τρίτος άνθρωπος τότε επιβάλλεται να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Δηλαδή όπως βρήκες το θάρρος να εμπλακείς τότε θα αναλάβεις την ευθύνη να ξεκαθαρίσεις και το τοπίο το συντομότερο δυνατό.
Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.
Πως θα αντιδρούσα εγώ αν συνέβαινε; Δεν θα σας πω γιατί εδώ θα το σκληρύνω και δε λέει....
-
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Μήπως τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά για υποταγή των ανθρώπων στα πιο ακραία ένστικτα;
Σωστοτατο το ερωτημα σου
-
Quote:
Originally Posted by
magikadespell
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ και ίσως για αυτό είμαι πολύ μα πολύ αυστηρή στις απόψεις μου περί απιστίας αλλά τελικά θα γράψω τι πιστεύω.
Το θέμα της απιστίας νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο από τις ορμές ή το τυχαίο και αφορά σε αρχές και αξίες του καθενός.
Αν σέβεσε τον εαυτό σου και τις επιλογές σου τότε φροντίζεις να μην τις εξευτελίζεις. Υποτίθετε ότι ο δεσμός σου μπαίνει σπίτι σου και κοιμάται στο κρεββάτι σου και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το σεβαστείς καταρχήν εσύ ο ίδιος. Αν μια επιλογή σου δε σε ικανοποιεί πια για οποιοδήποτε λόγο σηκώνεσε και φεύγεις και για να καταλάβεις ότι δεν σε ικανοποιεί πια μια σχέση δεν χρειάζετε να σου γυαλίσει κάποιος άλλος, το έχεις ήδη νιώσει από πριν για αυτό άλλωστε και τελικά σου γυαλίζει κάποιος άλλος.
Αν παρόλα αυτά ενώ όλα είναι ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι όπως "πρέπει" σε μια σχέση αλλά ξαφνικά προκύπτει ο τρίτος άνθρωπος τότε επιβάλλεται να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Δηλαδή όπως βρήκες το θάρρος να εμπλακείς τότε θα αναλάβεις την ευθύνη να ξεκαθαρίσεις και το τοπίο το συντομότερο δυνατό.
Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.
Πως θα αντιδρούσα εγώ αν συνέβαινε; Δεν θα σας πω γιατί εδώ θα το σκληρύνω και δε λέει....
Αγαπητή μου Magika, με όλο το θάρρος (και με αρκετή διάθεση για χιούμορ), πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν τα μαθαίνει πάντα... Θέλω να πω ότι ίσως δεν πρέπει να είσαι απόλυτη σε κάποια θέματα...
Quote:
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ
:toung:
Quote:
Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων
Κατά την ταπεινή μου γνώμη (για να έρθουμε και στα σοβαρά), αυτά που γράφεις είναι και οι θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται μια σχέση, γενικά.
-
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Ας πούμε το ένστικτο της επιβίωσης που θεωρείται βασικό ένστικτο για την συνέχιση και διαιώνιση του είδους;;;:cheesy:
Τα ένστικτα λεγονται έτσι γιατί προυπήρχαν στα γονίδια μας ,σε αντίθεση με κανονες ηθικής και τους κοινωνικους θεσμους.Εξελιχθηκαμε και τα τιθασευσαμε.:unsure:Αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν και να μας "κανουν πόλεμο" απο το ασυνείδητο όπου ο πολιτισμός μας φρόντισε να τα στείλει κακήν κακώς.;)
Μηπως θα έπρεπε να μιλάμε για ισορροπιες τελικά;;Μεχρι που πρεπει να φτανει το ένστικτο-δηλαδή που αρχίζει να γίνεται ακραίο και πού η ηθική γίνεται ακραία;;;;)
-
Υποτίθεται ότι διαφοροποιούμαστε από τα "θηρία" εξαιτίας αυτής της προσπάθειας που κάνουμε να τιθασεύσουμε τα ένστικτά μας.
-
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Υποτίθεται ότι διαφοροποιούμαστε από τα "θηρία" εξαιτίας αυτής της προσπάθειας που κάνουμε να τιθασεύσουμε τα ένστικτά μας.
Ναι έτσι υποτίθεται.Πιστευετε ότι είναι μια μάχη άνιση εναντια στον εαυτό μας,μια μάχη χωρίς νόημα;;Αρνούμενοι το "θηριώδες"παρελθόν μας δεν είναι σαν να αρνούμαστε ένα κομματι του εαυτού μας;;;)
Νομίζω πως το ιδανικό είναι να ακούμε και τις φωνούλες των ενστίκτων και να χρησιμοποιούμε και την ηθική.Και τελικά να κάνουμε αυτό το οποίο μας υπαγορευει η καρδιά μας. :bigsmile:
-
Nαι ομως συνηθως το τι λεει η καρδια σου δεν εχει σχεση με τη λογικη η με το που πρεπει να υπαρχουν καποια ορια
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Nαι ομως συνηθως το τι λεει η καρδια σου δεν εχει σχεση με τη λογικη η με το που πρεπει να υπαρχουν καποια ορια
Η ύπαρξη των ορίων επιβάλλεται από την ηθική και γενικά από αξιακά συστήματα που μας αποτρέπουν από το να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Συμφωνώ με τον Alien1
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.Ουτε κι εχει σχεση με την λογική.Η λογική- για μένα-χρησιμοποιείται για να εκφραστεί αυτό με τρόπο που δεν θα προσβάλει τους άλλους.:cheesy:
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Η ύπαρξη των ορίων επιβάλλεται από την ηθική και γενικά από αξιακά συστήματα που μας αποτρέπουν από το να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Συμφωνώ με τον Alien1
Τα όρια ειναι υποκειμενικά κατ'εμέ.Αυτό που ισχύει αντικειμενικά είναι το συναίσθημα,ή η ηθική μου ή η λογική μου να μην εκφράζονται σε βάρος των αντιστοιχων των άλλων ανθρωπων.
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.
Στον έρωτα δεν πρέπει να υπάρχουν όρια ή στο συναίσθμα γενικότερα όπως το μίσος;
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Είναι αυτό που λέμε "Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής....." ( δηλαδή κάποιος άλλος το λέει.....σήμερα έχω πιάσει τίτλους και ατάκες γνωστών :bigsmile: )
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.Ουτε κι εχει σχεση με την λογική.Η λογική- για μένα-χρησιμοποιείται για να εκφραστεί αυτό, με τρόπο που δεν θα προσβάλει τους άλλους.:cheesy:
Τα όρια ειναι υποκειμενικά κατ'εμέ.Αυτό που ισχύει αντικειμενικά είναι το συναίσθημα,ή η ηθική μου ή η λογική μου να μην εκφράζονται σε βάρος των αντιστοιχων των άλλων ανθρωπων.
Το συναίσθημα στην βίωση του θεωρώ οτι είναι λαθος να καταπιέζεται.Ο τρόπος με τον οποίο θα εξωτερικευθει όμως εχει να κάνει με την λογική αλλά και με τον σεβασμό των άλλων ανθρωπων.
Νομίζω οτι ημουν αρκετά ξεκάθαρη σε αυτά που έγραψα πρίν!:toung:
-
Του τυπου μπορει να αισθανομαι εξαγριωμενη και να θελω να σου βγαλω τα ματια αλλα δε μπορω να το κανω. Σωστη! αλλα αυτο ισχυει και για την απιστια γιατι μη μου πειτε οτι δε θα υπαρξουν φορες σε ενα ζευγαρι που ειναι χρονια μαζι που να νιωσουν και ελξη για καποιον αλλον, το θεμα ειναι να μη προχωρησουν στην πραξη και τα διαλυσουν ολα ή πληγωσουν την αγαπη και τον ανθρωπο τους για ενα συναισθημα που και φυσικο ειναι και παροδικο και στιγμιαιο.
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Του τυπου μπορει να αισθανομαι εξαγριωμενη και να θελω να σου βγαλω τα ματια αλλα δε μπορω να το κανω. Σωστη! αλλα αυτο ισχυει και για την απιστια γιατι μη μου πειτε οτι δε θα υπαρξουν φορες σε ενα ζευγαρι που ειναι χρονια μαζι που να νιωσουν και ελξη για καποιον αλλον, το θεμα ειναι να μη προχωρησουν στην πραξη και τα διαλυσουν ολα ή πληγωσουν την αγαπη και τον ανθρωπο τους για ενα συναισθημα που και φυσικο ειναι και παροδικο και στιγμιαιο.
Ετσι είναι.
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Τι ωραία που τα λες, Skorpion. Πολύ ρομαντική προσέγγιση!
Γιατί σχεδόν ποτέ δεν ισχύει?
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Μια απορια απο τον "δικηγορο του διαβολου": Μια φυσικη-παροδικη-στιγμιαια ελξη [που δεν ειναι ακριβως συναισθημα] γιατι να διαλυει τα παντα και να πληγωνει τοσο πολυ; Ποσο κτητικοι, ανασφαλεις και εγωιστες ειμαστε τελικα; :toung: :suspiciou :toung:
-
Quote:
Originally Posted by
starfish
Μια απορια απο τον "δικηγορο του διαβολου": Μια φυσικη-παροδικη-στιγμιαια ελξη [που δεν ειναι ακριβως συναισθημα] γιατι να διαλυει τα παντα και να πληγωνει τοσο πολυ; Ποσο κτητικοι, ανασφαλεις και εγωιστες ειμαστε τελικα; :toung: :suspiciou :toung:
Και μετά από πόσες βραδιές, θεωρείται απιστία???:wacko::wacko::wacko:
-
Quote:
Originally Posted by
panther
Απιστία έίναι απ΄την πρώτη στιγμή που θα νιώσεις έλξη για κάποιον άλλο!
Πνευματική απιστία δηλαδη!
Ειτε μία βραδιά είτε 101 είναι απιστία.
Αλλά το ερώτημα της starfish με καλυπτει.Μαλλον ειμαι κι εγω δικηγόρος του διαβόλου!:cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by
panther
ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ!! Η ερωτηση ηταν σχολιο πανω σε συγκεκριμενη φραση!:bigsmile:
Αλλα ετσι κι αλλιως ειμαστε ανασφαλεις-εγωιστες-και-κτητικοι.......:cheesy:
-
Καλημέρα σε όλους!Θα σας πω τη δική μου άποψη.Εγώ πιστεύω πως όταν ένα ζευγάρι έχει σχέση ουσιαστική, υπάρχει αγάπη, καταννόηση,εμπιστοσύνη, όταν κοιτάζονται στα μάτια και συννενοούνται, όταν ε π ι κ ο ι ν ω ν ο ύ ν και δεν υπάρχουν κενά, δεν "΄ψάχνουν" κάτι άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα φτάσω στην απιστία αν εγώ είμαι "καλυμμένη". Δεν ξέρω αλλά όταν εγώ παύω να νιώθω "γεμάτη" σε μία σχέση απλά φεύγω. Δεν ψάχνω έναν εραστή για να καλύψω τα κενά της σχέσης. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία μου, στις αρχές μου ή στις σκέψεις που έχω. Τί να πω? Ο καθένας όπως επιθυμεί πράττει.....
-
Quote:
Originally Posted by
ζουζούνα1977
Δεν ξέρω αλλά όταν εγώ παύω να νιώθω "γεμάτη" σε μία σχέση απλά φεύγω.
Χρονικά πόσο είναι αυτό? Εννοώ αν σε εποχές stress λόγω δουλειάς, ή χόμπι (ψάρεμα ας πούμε), πόσο διαρκεί η υπομονή και πότε τελειώνει?
Ρωτάω γιατί στο παρελθόν υπήρξα ιδιαίτερα υπομονετικός και αποδείχτηκε σφάλμα.
-
Quote:
Originally Posted by
e k
Χρονικά πόσο είναι αυτό? Εννοώ αν σε εποχές stress λόγω δουλειάς, ή χόμπι (ψάρεμα ας πούμε), πόσο διαρκεί η υπομονή και πότε τελειώνει?
Ρωτάω γιατί στο παρελθόν υπήρξα ιδιαίτερα υπομονετικός και αποδείχτηκε σφάλμα.
Εάν παίρνεις κάτι που σε "τρέφει" συνεχίζεις και κάνεις και υπομονή... Τώρα ..αυτό που έχει τα όρια του? Εξαρτάται από τις "ανάγκες σε τροφή" του καθενός από μας μεμονομένα ;)
Εάν νιώθεις πως υπήρξες πολύ υπομονετικός δύο είναι τα τεινά....ή έπαιρνες κάτι από τη σχέση που ήταν ζωτικής σημασίας για σένα ..ή είσαι ιδιαίτερα ολιγαρκής...
-
Quote:
Originally Posted by
Pandwra
Εάν παίρνεις κάτι που σε "τρέφει" συνεχίζεις και κάνεις και υπομονή... Τώρα ..αυτό που έχει τα όρια του? Εξαρτάται από τις "ανάγκες σε τροφή" του καθενός από μας μεμονομένα ;)
Εάν νιώθεις πως υπήρξες πολύ υπομονετικός δύο είναι τα τεινά....ή έπαιρνες κάτι από τη σχέση που ήταν ζωτικής σημασίας για σένα ..ή είσαι ιδιαίτερα ολιγαρκής...
Θενκς, σίγουρα όχι το δεύτερο, μάλλον στην φαντασία μου ήταν η "τροφή".
-
Δεν ξέρω αν ήταν ειρωνικό το σχόλιό σου ή έτσι μου φάνηκε....!!!...
Όταν λέω ότι δεν νιώθω γεμάτη δεν μιλάω για τους εξωτερικούς παράγοντες. Μιλάω για την σχέση ΜΑΣ! Εννοώ όταν βλέπω πως δεν πάνει καλά τα πράγματα μεταξύ μασ. Πολλές φορές στην σχέση μας "βγαίνουν" τα κακώς κείμενα, βγαίνουν πράγματα του χαραχτήρα που με την πρωτη, δεύτερη ματιά δεν είναι εμφανή.
Δεν θεωρώ το να βρεις κάποιον άλλον (όταν εχεις σχέση) είναι η λύτρωση, είναι η γιατρειά της -προφανώς- "αρρωστημένης" σχέσης. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Τί να πω?
Εγώ, πάντως, -μέχρι στιγμής, μην πω ποτέ και "ακουστεί" κάπως- δεν έχω βρει αντικαταστάτη όταν είμαι -ήδη- σε σχέση.
Υ.Γ. Να σημειώσω πως είχα σχέση, η οποία είχε "βαλτώσει" στην κυριολεξία λόγω των κακών κειμένων που λέγαμε, όμως δεν βρήκα τη γιατρειά στην αγκαλιά ενός άλλου.
Με εκτίμηση...:embarrest
-
Όχι καθόλου ειρωνικό. Απλά ρώτησα: χρονικά τι περιθωριο δίνουμε
-
Quote:
Originally Posted by
ζουζούνα1977
Δεν ξέρω αν ήταν ειρωνικό το σχόλιό σου ή έτσι μου φάνηκε....!!!...
Όταν λέω ότι δεν νιώθω γεμάτη δεν μιλάω για τους εξωτερικούς παράγοντες. Μιλάω για την σχέση ΜΑΣ! Εννοώ όταν βλέπω πως δεν πάνει καλά τα πράγματα μεταξύ μασ. Πολλές φορές στην σχέση μας "βγαίνουν" τα κακώς κείμενα, βγαίνουν πράγματα του χαραχτήρα που με την πρωτη, δεύτερη ματιά δεν είναι εμφανή.
Δεν θεωρώ το να βρεις κάποιον άλλον (όταν εχεις σχέση) είναι η λύτρωση, είναι η γιατρειά της -προφανώς- "αρρωστημένης" σχέσης. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Τί να πω?
Εγώ, πάντως, -μέχρι στιγμής, μην πω ποτέ και "ακουστεί" κάπως- δεν έχω βρει αντικαταστάτη όταν είμαι -ήδη- σε σχέση.
Υ.Γ. Να σημειώσω πως είχα σχέση, η οποία είχε "βαλτώσει" στην κυριολεξία λόγω των κακών κειμένων που λέγαμε, όμως δεν βρήκα τη γιατρειά στην αγκαλιά ενός άλλου.
Με εκτίμηση...:embarrest
Συμφωνώ σε όλα όσα λές και επαυξάνω.Συγχαρητήρια για τις απόψεις σου;)
-
Quote:
Originally Posted by
ζουζούνα1977
Eισαι ειδος υπο εξαφανιση...
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Eισαι ειδος υπο εξαφανιση...
Μπα, μην το λες, είναι (είμαστε) πολλοί αλλά χαμηλών τόνων :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Αγαπητή μου Magika, με όλο το θάρρος (και με αρκετή διάθεση για χιούμορ), πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν τα μαθαίνει πάντα... Θέλω να πω ότι ίσως δεν πρέπει να είσαι απόλυτη σε κάποια θέματα... :toung:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη (για να έρθουμε και στα σοβαρά), αυτά που γράφεις είναι και οι θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται μια σχέση, γενικά.
Μα ναι περιοδικούλι μου αυτό ακριβώς λέω..... αν μου το κάνει κάποιος να φροντίσει να μην το μάθω :pain: :pain: :pain: δεν θα σταθώ στην απιστία, θα το θεωρήσω μέγιστη προσβολή και εξευτελισμό της νοημοσύνης μου, της αξιοπρέπειάς μου, της προσωπικότητάς μου κι αλοίμονό του!!!!!!!!! Θα τον εκτιμήσω αφάνταστα και πραγματικά θα έχω παράδειγμα την συμπεριφορά του να σταθεί μπροστά μου και να μου το πει. Μέχρι που μπορεί να τον συγχωρήσω κιόλας ανάλογα το περιστατικό.
Εν ολίγοις την αδυναμία τη σέβομαι και την καταλαβαίνω, έχω και έγω πάμπολες αδυναμίες όμως τον αδύναμο τον αποστρέφομαι (και αυτή είναι η πιο ευγενική λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω!)
Οπότε ναι, μπορεί να μου το έχουν κάνει και να μην το έμαθα. Έγραψα σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω για αυτούς που συναναστράφηκα και για μένα.
Εντωμεταξύ όντως ο έρωτας δεν πρέπει να έχει όρια ούτε και η λαχτάρα και η επιθυμία μας για αυτό ούτε και πρέπει κατά τη γνώμη μου να συγκρατούμε τον εαυτό μας απέναντι σε μια νέα αρχή σε έναν νέο έρωτα αλλά ρε παιδιά ας φροντίζουμε με τους άλλους ανθρώπους τελικά να είμαστε ειλικρινής και να σεβόμαστε και τα δικά τους συναισθήματα. Κάντε ότι θέλετε αλλά ξεκάθαρα υποστηρίξτε τα θέλω σας και τις επιθυμίες σας με θάρρος
-
Quote:
Originally Posted by
magikadespell
...
Μέχρι που μπορεί να τον συγχωρήσω κιόλας ανάλογα το περιστατικό.....
Mε βάση το ολίγον έγγυος, δηλαδή;:bigsmile:
-
Εγώ πάντως, δεν μπορώ να συγχωρήσω εύκολα (ποτέ δεν λέω ποτέ) το ότι δεν σέβεται την προσωπικότητά μου και τις επιθυμίες μου. Και μια από αυτές τις επιθυμίες είναι να μην απιστήσει! ;)
-
Και εγώ νομίζω ότι δεν μπορώ να συγχωρήσω εύκολα. Απο τη μία το παλεύω και απο την άλλη έχω όλες τις ενδείξεις της απιστίας (εξακολουθεί απο τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα). Μπορείς ίσως να συγχωρήσεις όταν κάτι γίνεται μία φορά (μπορεί και σε μένα να συμβεί) και τελειώνει. Οταν όμως η απιστία είναι συνεχόμενη τι κάνεις? Είναι εύκολο να συνεχιστεί η σχέση? Μπορείς να δεχτείς την σύγκριση, την απόρριψη και να συνεχίσεις? Τελειώνεις τον γάμο και ξαναξεκινάς απο την αρχή? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????
-
Quote:
Originally Posted by
ninja
...Μπορείς να δεχτείς την σύγκριση, την απόρριψη και να συνεχίσεις? Τελειώνεις τον γάμο και ξαναξεκινάς απο την αρχή? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????
Εσένα εξακολουθεί να σε γεμίζει? Αν και δεν πιστεύω, με τίποτε, ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει και να νοιάζεται ταυτόχρονα δύο πρόσωπα. (για την ακρίβεια, μάλλον δεν αγαπάει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και πλέει σε πελάγη ανωριμότητας, αλλά τι να κάνουμε κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν, είναι αυτό που είναι και ή τον δεχόμαστε ή τον σουτάρουμε). Μπορεί να είμαστε λίγο ή πάρα πολύ στα μάτια του άλλου και να μην είναι ικανός να μας εκτιμήσει, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εσύ αντέχεις να παίρνεις ένα μέρος και όχι όλα? Αν μπορεί κάποιος να βολεύεται ακόμη και έτσι, απλά συνεχίζεις. Αν όμως δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, θα σε καίει πάντα, θα αμφισβητείς ακόμη και τις πλέον αγαθές του πράξεις, θα ζεις πάντα με την αμφιβολία, χωρίς εμπιστοσίνη σε ότι λέει και χωρίς σεβασμό στο δικό σου πρόσωπο. Από την άλλη, πώς να κάνεις καινούργια αρχή, με αυτά που είδαν τα ματάκια σου? Αυτό είναι κάτι που σε ακολουθάει πάντα: Όλοι είναι έτσι, και αυτός θα μου την κάνει, πάλι στη λήθη θα πέσω και μ’ αυτόν… . Και ή γνώμη όλων των άλλων, είναι πολύ ελαφριά και ασήμαντη και μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σου δώσει την δύναμη να κάνεις κάτι, αυτής πρέπει να την βρεις μόνη. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου. Στάσου όρθια. Δεν θα βρεις γύρω σου δεκανίκια και σωτήρες. Η πάλη είναι δική σου και συ πρέπει να παλέψεις. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις, όταν καταλαγιάσει η οργή, κερδισμένη θα είσαι.
-
Εσένα εξακολουθεί να σε γεμίζει? Αν και δεν πιστεύω, με τίποτε, ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει και να νοιάζεται ταυτόχρονα δύο πρόσωπα.
Συμφωνώ!
(για την ακρίβεια, μάλλον δεν αγαπάει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και πλέει σε πελάγη ανωριμότητας,
Και πάλι συμφωνώ!
αλλά τι να κάνουμε κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν,
Τραγική αλήθεια!
είναι αυτό που είναι και ή τον δεχόμαστε ή τον σουτάρουμε). Μπορεί να είμαστε λίγο ή πάρα πολύ στα μάτια του άλλου και να μην είναι ικανός να μας εκτιμήσει, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα.
Από την άλλη, πώς να κάνεις καινούργια αρχή, με αυτά που είδαν τα ματάκια σου? Αυτό είναι κάτι που σε ακολουθάει πάντα: Όλοι είναι έτσι, και αυτός θα μου την κάνει, πάλι στη λήθη θα πέσω και μΆ αυτόν… .
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους να "βράσουν" στο ίδιο καζάνι! Επειδή, κάποιος σου έκανε κάτι κακό, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα σου κάνουν το ίδιο.
Και ή γνώμη όλων των άλλων, είναι πολύ ελαφριά και ασήμαντη και μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σου δώσει την δύναμη να κάνεις κάτι, αυτής πρέπει να την βρεις μόνη. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου. Στάσου όρθια.
Επίσης, συμφωνώ. Και όπως λέει και μια καλή μου φίλη! "Μόνοι μας γεννιόμαστε ... και μόνοι μας πεθαίνουμε"
-
Quote:
Originally Posted by
panther
...Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους να "βράσουν" στο ίδιο καζάνι! Επειδή, κάποιος σου έκανε κάτι κακό, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα σου κάνουν το ίδιο
RESPECT! Αν και χρειάζεται χρόνος για να το καταλάβεις.
-
Quote:
Και όπως λέει και μια καλή μου φίλη! "Μόνοι μας γεννιόμαστε ... και μόνοι μας πεθαίνουμε"
Σκορπιος ειναι :cheesy:
Γιατι ακριβως το ιδιο πιστευω και εγω
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Κι εγω...αλλα ειμαι Παρθενος!:toung:
και το τραβαω και παραπερα: μονοι ειμαστε ετσι κι αλλιως στην ουσια. Απλως προσπαθουμε να ξεπερασουμε την μοναξια μεσω των αλλων. Συνηθως με αποτυχημενο τροπο...
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Καλά, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ... γιατί θα καείς!!!:cheesy: