-
Re: Έρωτας με διαφορά ηλικίας
Συμφωνώ ότι ο ερως χρόνια δεν κοιτά. Γιατί μου έτυχε κι εμένα. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον λέω ποτέ μη λες ποτέ. Είχα ανάγκη να ερωτευτώ και έτυχε με μικρότερο. Έτυχε να είναι ο συγκεκριμένος, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος ή οτιδήποτε άλλο. Δεν το εμπόδισα, δεν ξέρω πως θα μπορούσα να το κάνω άλλωστε. Τώρα που θα καταλήξει δεν ξέρω. Θα το αφήσω να κυλήσει όμως. Πιστεύω ότι είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένη ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να έχουμε γάμους και κουφέτα. Το πολύ πολύ εκείνος να μου φέρει κάποια στιγμή το προσκλητήριο...¶λλά θέλω να το ζήσω, δεν μπορώ να κάνω πίσω.
-
Το τι κανει καποιος τωρα εχει καλες η κακες συνεπειες στο αυριο
απο κει και περα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του αλλα και για τις συνεπειες των πραξεων του διοτι το αυριο δεν παραμενει για παντα αυριο αφου ο χρονος προχωρα...οταν ερθει το αυριο και γινει σημερα θα παρει και τις αναλογες καλες η κακες ανταμοιβες
-
Αγαπητέ Alien1 δεν γνωρίζω την ηλικία σου και τις εμπειρίες σου στη ζωή ή ακόμη ακόμη και τον χαρακτήρα σου αλλά θα σου πω κάτι: Ποτέ μη λές ποτέ.
Όταν ήμουνα αρκετά μικρότερη άκουγα κάποιες γυναίκες να διηγούνται τις σχέσεις τους με μικρότερους και έλεγα απο μέσα μου"μα πως μπορούνε;" ή "τι βρίσκουν απο εναν μικρότερο".Κι όμως καλώς ή κακώς μου συνέβει και μένα αυτό.Δεν θα σου περιγράψω αυτή τη στιγμή τι μπορείς να ανακαλύψεις ή τι μπορείς να ζήζεις με εναν μικρότερο, να ξέρεις όμως ότι πολλές φορές δεν ειναι κάτι που επιλέγεις (επειδή δεν έχεις τη δύναμη να αντισταθείς).Συνήθως σε επιλέγει αυτό.Αν ανήκεις στην κατηγορία που ότι μη επιτρεπτό απο την κοινωνία ειναι καταδικαστέο τότε εντάξει, μη νομίζεις όμως οτι αυτό που εσύ αυτή τη στιγμή θεωρείς ανεπίτρεπτο για τους προσωπικούς σου λόγους αποκλείεται να σου συμβει σε απίθανο χρόνο.Δεν στο εύχομαι μια και σε βρίσκει σε πλήρη ασυμφωνία με τα πιστεύω σου αλλά μην αποκλείεις και τίποτα στη ζωή σου γιατί ο χρόνος περνα όπως ειπες και ποτε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει το αύριο.
Φιλικά
Σοφία
-
Aγαπητη Sonia
ουτε και εγω γνωριζω την ηλικια σου η τις εμπειριες σου στην ζωη αυτο ομως που προσωπικα πιστευω και συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες\γνωσεις ειναι οτι τετοιου ειδους σχεσεις ειναι ανωριμες εκ φυσεως η ειναι λογο συμφεροντος και στην 1η περιπτωση που δεν υπαρχει συμφερον συνηθως δεν εχουν μεγαλη διαρκεια χρονου...
Αμα δεν υπαρχει καποιο συμφερον στην μεση (πχ χρηματικο) συνηθως τετοιες σχεσεις διαλυονται μιας και ο μικροτερος σε αυτη τη σχεση δεν ειναι και ο πιο ωριμος και ο πιο σταθερος για να την κρατησει.
Μολις μαλιστα βρεθει και ο τριτος\τριτη στην μεση που του\της ταιριαζει πιο πολυ στην ηλικια του...
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Aγαπητη Sonia
ουτε και εγω γνωριζω την ηλικια σου η τις εμπειριες σου στην ζωη αυτο ομως που προσωπικα πιστευω και συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες\γνωσεις ειναι οτι τετοιου ειδους σχεσεις ειναι ανωριμες εκ φυσεως η ειναι λογο συμφεροντος και στην 1η περιπτωση που δεν υπαρχει συμφερον συνηθως δεν εχουν μεγαλη διαρκεια χρονου...
Αμα δεν υπαρχει καποιο συμφερον στην μεση (πχ χρηματικο) συνηθως τετοιες σχεσεις διαλυονται μιας και ο μικροτερος σε αυτη τη σχεση δεν ειναι και ο πιο ωριμος και ο πιο σταθερος για να την κρατησει.
Μολις μαλιστα βρεθει και ο τριτος\τριτη στην μεση που του\της ταιριαζει πιο πολυ στην ηλικια του...
Εχεις δίκιο σ΄αυτά που λές καλέ μου Alien1 αλλά όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι μπορείς να δώσεις, να πάρεις, να περάσεις καλά και όσο διαρκέσει.Στο κάτω κάτω της γραφής ποιός εγγυάται ότι σε μία σχέση με φυσιολογικές διαφορές ηλικίας θα έχει αίσιο τέλος ντε και καλά.Απλά σ΄αυτή τη περιπτωση θεωρείς το τέλος της σχέσης προδιαγεγραμένο και ίσως να υπάρξει και η έκπληξη...να ειστε για πάντα μαζί.Δύσκολο δε λέω αλλά έχουν συμβει και αυτά.Πάντως για την ιστορία η δικη μου περίπτωση κατέληξε όπως ανέφερες παραπάνω και έχω υπογραμίσει, ύστερα απο 3 χρόνια όμως ανεπανάλυπτης αγάπης και απόλυτης σχεδόν ταύτισης απόψεων και χαρακτήρων.Εγώ σήμερα ακόμα βρίσκομαι στο μεταβατικό στάδιο για να το ξεπεράσω, δεν παύω όμως να σκέφτομαι τις καλές στιγμές και να του εύχομαι να ειναι καλά και ευτυχισμένος γιατί με αγάπησε πολύ και περάσαμε καλά όσο ήμασταν μαζί ουσιαστικά.Και αν με ρωτήσεις αν θα το ξανάκανα θα σου έλεγα ΝΑΙ.
Φιλικά
Σοφία
-
Quote:
Originally Posted by
Yolanda
Συμπαθέστατε KonstantineT, αν φτάσει κάποια στιγμή στη ζωή σου που ο αυθορμητισμός και η αθωότητα σου φαίνονται χαζά και ανούσια, τότε θα πρέπει να προβληματιστείς για τον εαυτό σου!
Μια χαρά είναι η σχέση σου..μην σε απασχολεί το ενδεχόμενο να μην πάει κάτι καλά αύριο. Η ζωή μας δεν βρίσκεται στο μέλλον. Ζήσε αυτό που σου προσφέρεται εδώ και τώρα. Αν κάτι δεν πάει καλά κάποια στιγμή, ή καρδιά σου ή ή αντίληψή σου θα το συλλάβουν.
Μην αποστραγγίζεις την χαρά του σήμερα με άτοπες ανησυχίες για το μακρινό αύριο.
με συμπάθεια.
Συγκλονιστιστική γραφή! Με συγκίνησες! Συμφωνώ απόλυτα!!!
Perfect
-
Μην αποστραγγίζεις την χαρά του σήμερα με άτοπες ανησυχίες για το μακρινό αύριο.
Σωστότατο......................
-
Γεια σας κ απο μενα!!Η προσωπικη μου ταπεινη αποψη ειναι οτι Οπως στρωσεις ετσι κοιμασαι.
-
Καλησπέρα,
Αν και έχω απαντήσει σχετικα για την διαφορά της ηλικίας, μου έτυχε πρόσφατα περίπτωση με διαφορά ηλικίας.
Εγώ είμαι 33 αυτός 26 βέβαια δεν είναι τεράστια διαφορά, αλλά είναι μια διαφορά.
Εμένα με έχουν πιάσει οι ανησυχίες μου (πότε θα γίνω μάνα), εκείνος έχει τις δικιές του και ποιο είναι το αποτέλεσμα?
Από τέτοιου είδους σχέσεις τι μπορείς να εισπράξεις?
Βρίσκεσε σε ένα αδιέξοδο, εγώ πάντως έτσι νιώθω.:worried:
-
Το αδιέξοδο που νιώθεις ότι βρίσκεσαι δεν οφείλεται απαραίτητα στην διαφορά ηλικίας σας.Κάλλιστα και κάποιος άντρας 35-40 χρόνων μπορεί να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την επαγγελματική του ανέλιξη.Όπως και μια γυναίκα στα 35 μπορεί να συνεχίζει να προτάσσει την καριέρα αντί της οικογένειας. Μην γινόμαστε μανιχαϊστές! Είναι πολλά τα αίτια για ένα αδιέξοδο(αν και μάλλον απλά σε ανησυχία βρίσκεσαι) και συνήθως είναι βαθύτερα.Όντως είναι σημαντικό θέμα ένα ζευγάρι να έχει κοινούς στόχους, αλλά αυτό δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ανυπαρξία ηλικιακής διαφοράς.:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
brainstorm
... Οπως στρωσεις ετσι κοιμασαι.
Υπάρχει και το "Ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι" !!!!!! :embarrest
Quote:
Originally Posted by
Rinoula
Καλησπέρα,
Αν και έχω απαντήσει σχετικα για την διαφορά της ηλικίας, μου έτυχε πρόσφατα περίπτωση με διαφορά ηλικίας.
Εγώ είμαι 33 αυτός 26 βέβαια δεν είναι τεράστια διαφορά, αλλά είναι μια διαφορά.
Εμένα με έχουν πιάσει οι ανησυχίες μου (πότε θα γίνω μάνα), εκείνος έχει τις δικιές του και ποιο είναι το αποτέλεσμα?
Αν δεν ήσουν προκατελλειμένη θα άφηνες τα πράγματα να ρέουν χωρίς άγχη και ερωτήσεις του τύπου αυτού. Διαφορετικά αν ξεκίνησες αυτή τη σχέση έχοντας στο μυαλό σου ότι θες να γίνεις μάνα και ίσως αυτή η διαφορά ηλικίας να βρίσκει και τους δυο σε διαφορετικές φάσεις ζωής, τότε δεν θα έπρεπε να την κάνεις. Δυστυχώς είναι η πραγματικότητα...... :embarrest Είναι σα να έχεις προδικάσει το μέλλον.
-
Quote:
Originally Posted by
Rinoula
Καλησπέρα,
Έχεις δίκιο Rinoula για το αδιέξοδο, αν εσύ το βλέπεις τόσο διαφορετικά από κείνον, και δεν είναι μόνο η ηλικία που παίζει ρόλο εδώ. Αν απλώς θέλεις να περάσεις καλά για ένα διάστημα-χωρίς εκμετάλευση κανενός-τότε μην κάνεις σκέψεις για μακρυνό μέλλον, γιατί ίσως να σκιάζεις το ευχάριστο παρόν. Αν πάλι η ανάγκη σου για κάτι πολύ σταθερό και επίσημο είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μην μπορείς να καλυφθείς με την παρούσα σχέση σου, τότε σκέψου μήπως πρέπει να στραφείς αλλού, όσο είναι νωρίς.
-
Quote:
Originally Posted by
kiaRRa
Το αδιέξοδο που νιώθεις ότι βρίσκεσαι δεν οφείλεται απαραίτητα στην διαφορά ηλικίας σας.Κάλλιστα και κάποιος άντρας 35-40 χρόνων μπορεί να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την επαγγελματική του ανέλιξη.Όπως και μια γυναίκα στα 35 μπορεί να συνεχίζει να προτάσσει την καριέρα αντί της οικογένειας. Μην γινόμαστε μανιχαϊστές! Είναι πολλά τα αίτια για ένα αδιέξοδο(αν και μάλλον απλά σε ανησυχία βρίσκεσαι) και συνήθως είναι βαθύτερα.Όντως είναι σημαντικό θέμα ένα ζευγάρι να έχει κοινούς στόχους, αλλά αυτό δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ανυπαρξία ηλικιακής διαφοράς.:bigsmile:
Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω.
Θα προσθεσω τα εξης:
Για καποιο περιεργο λογο, οι γυναικες που εχουν σχεση ή θα μπορουσαν να εχουν σχεση με μικροτερους τους, πολλες φορες αντιδρουν με περιεργο τροπο. Λες και καθε σχεση που ειναι διατεθειμενες να κανουν, πρεπει να ειναι και η τελευταια, με τα ρυζια, τα κουφετα και τον ανθοσπαρτον βιο!
Αρα οι μικροτεροι αποκλειονται, μια και ακομη θεωρειται "αχωνευτο" συμβαν, το παντρεμενο ζευγαρι με γυναικα μεγαλυτερη του ανδρα.
Νομιζω επισης, πως σε τετοιες σχεσεις, οι ανασφαλειες πανε συννεφο, μαζι με την ζηλια και τον φοβο. Εκτος κι αν καποια θεωρει οτι η σχεση με μικροτερο, της δινει το πανω χερι, τον ελεγχο των πραγματων! :nuts:
-
Προς το παρόν δεν έχουμε προχωρησει σε σχέση.
Πρόταση από αυτόν έχει γίνει, εγώ είμαι αυτή που έχει αμφιβολίες.
Ισως εγώ το κάνω δύσκολο από ότι είναι.
Δεν ξέρεις ποιό είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Τελικά πρέπει να ακολουθείς το ρευμα και οχι να πηγαίνεις αντίθετα.
-
Quote:
Originally Posted by
Rinoula
Προς το παρόν δεν έχουμε προχωρησει σε σχέση.
Πρόταση από αυτόν έχει γίνει, εγώ είμαι αυτή που έχει αμφιβολίες.
Ισως εγώ το κάνω δύσκολο από ότι είναι.
Δεν ξέρεις ποιό είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Τελικά πρέπει να ακολουθείς το ρευμα και οχι να πηγαίνεις αντίθετα.
Εγώ πάντως λέω ότι αυτό που πρέπει να ακολουθείς είναι η καρδιά σου.
Πολλές φορές υπεραναλύουμε πράγματα, συναισθήματα, καταστάσεις (γυναίκες γαρ) και χάνουμε την ουσία. Σημασία έχει να νιώθεις ότι αξίζει κάτι να το ζήσεις.
-
ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΟΥ κοπελιά! Εμπειρίες παίρνεις, λάθη θα κάνεις, σωστά θα κάνεις.... το συμπέρασμα είναι ότι κάτι θα μάθεις από αυτό! Γιατί μέσα από τις καλές αλλά και τις "κακές" εμπειρίες εισπράττουμε κάτι!
-
Εγώ πάντα έλεγα πως θεωρώ ωφελιμότερο να έχω τύψεις επειδή έκανα κάτι, παρά να αναρωτιέμαι πώς θα ήταν αν είχα κάνει αυτό που ήθελα.¶λλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε.Σκοπός μας αυτό δεν είναι?Να γίνουμε καλύτεροι από ό,τι είμαστε τώρα.Δεν περνάς το ποτάμι αν δεν βραχείς(κινέζικη παροιμία και ναι είχαν και τότε γέφυρες:toung: ).
-
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, όπως και πολλά άλλα πράγματα δυστυχώς.
Κατα τη γνώμη μου, τα πάντα είναι θεμητά, αλλά με μία προϋπόθεση. Να έχουμε γερό στομάχι για να αντέξουμε. Συνήθως οι μεγάλες διαφορές ηλικίας, έχουν και μεγάλα χάσματα. Εδώ μετα δυσκολίας μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που είναι παρόμοιας ηλικίας με εμάς. Φανταστείτε λοιπόν να προσπαθήσεις να έχεις επαφή με άτομα που έχουν κάποια σεβαστή διαφορά ηλικίας. Χρειάζεται πολύ ωριμότητα και απο τις δύο πλευρές.
Βέβαια μιλάμε για έρωτα. Κι ο έρωτας είναι σαν το αεράκι ή σαν τον άνεμο. Εισβάλλει απο παντού απροειδοποίητα χωρίς να ζητήσει την άδειά μας. Κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δροσιστούμε ή ... να ξεπαγιάσουμε...
-
Εγω παντως με καποιον στην ηλικια του πατερα μου δε θα τα εφτιαχνα σιγουρα τουλαχιστον οχι στην ηλικια που ειμαι τωρα(για να μην φανω και πολυ απολυτη και με παρετε και μενα με τις ντοματες) και σιγουρα ποτε με καποιον στην ηλικια του παππου μου( εδω ειμαι απολυτη)
-
Καλή η προσπάθεια αλλά στο πόδι ρε παιδί μου. Λίγη επιμέλεια χρειαζόταν στο κείμενο............
-
Αυτό που χρειάζεται, είναι να κοιτάει κανείς τις φυσικές του ανάγκες και όχι τις προσδοκίες της κοινωνίας και τους πλαστούς ηθικούς κώδικες.
Ποιός είναι αυτός που μπορεί να κλείσει ένα συναίσθημα σε μια κόλλα ημερολογίου?
Νομίζω πως ούτε σαν θέμα δεν θα έπρεπε να έχει τεθεί ο "έρωτας με διαφορά ηλικίας".
Εκπλήσσομαι όταν ακούω για ένα συναίσθημα πως "δεν έχει μέλλον"! Είναι ακατανόητο αυτό το σχόλιο...έχει τις ρίζες του αποκλειστικά στον χρόνο και τον φόβο αυτού...δεν σχετίζεται με τη ζωή.
Εξάλλου ξέρουμε πως χρόνος δεν υπάρχει...είναι δημιούργημα του νού μας. Ας ζήσουμε με συνειδητότητα και επίγνωση τώρα, δίνοντας σπουδαία σημασία και προβάδισμα στα συναισθήματα τα οποία και αποτελούν τον κυριότερο οδηγό μας για τον σκοπό που έχουμε να επιτελέσουμε.
-
¶λλωστε μην ξεχνάμε πως και τους κανόνες ηθικής που έχει επιβάλλει η κοινωνία μας από ανθρώπους δημιουργήθηκαν και μέσα από συνεχή εφαρμογή εδραιώθηκαν. Δεν είναι όμως έυκολο να αλλάξουν τόσο γρήγορα όσο εξελίσσεται ο ανθρώπινος νους. Αυτό μας δημιουργεί τις ενοχές για κάτι που αφορά εμάς αποκλειστικά και δεν επηρεάζει την "κοινωνία".:embarrest
'Οσο για το αν υπάρχει μέλλον, κάτι που τώρα φαίνεται αδιέξοδο μπορεί σε λίγο να έχει τις καλύτερες προοπτικές. Σε αυτό επιδρά άμεσα η συμπεριφορά μας, και το νεαρό της ηλικίας δεν καθιστά εκ προοιμίου κανέναν ακατάλληλο για σοβαρή σχέση. :cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by
Yolanda
Αυτό που χρειάζεται, είναι να κοιτάει κανείς τις φυσικές του ανάγκες και όχι τις προσδοκίες της κοινωνίας και τους πλαστούς ηθικούς κώδικες.
Ποιός είναι αυτός που μπορεί να κλείσει ένα συναίσθημα σε μια κόλλα ημερολογίου;;;
.
Επειδη εχει τυχει και εχω ξαναακουσει παρομοια δικαιολογια στο πως να αντιμετωπιζουμε την ζωη θα μπορουσες να εισαι πιο σαφης στο τι εννοεις
ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ ;; :weird:
Δηλαδη τι εννοεις με αλλα λογια
Να κανει καποιος οτι του γουσταρει αναλογος με το τι νιωθει, οπως το κατουρημα που ειναι μια φυσικη αναγκη ετσι να αντιμετωπιζουμε στην ζωη και τον ερωτα την δουλεια ;;;
Το σχολιο σου η δεν ηταν ιδιαιτερα ευστοχο η αμα το εννοουσες κατα κυριολεξια προσωπικα το βρισκω υπερβολικα ρηχο ως ανηθικο και δεν με βρισκει καθολου συμφωνο
ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ;;;
Θα μπορουσες να πεις ποιες ειναι αυτες οι ψευτικες και ποιες ειναι οι αληθινες ;;
Δηλαδη πχ το να πας με "ολους" αναλογο με το τι σου γουσταρει ειναι ηθικοτατο δηλαδη...αυτο σημαινει ηθικη για σενα ;;;
Και υστερα λενε εμας εγωιστες οταν καποιοι αλλοι αντιμετωπιζουν τους διπλα τους αλλα και την ζωη τους ως μια φυσικη αναγκη... :suspiciou
-
Quote:
Originally Posted by
kiaRRa
¶λλωστε μην ξεχνάμε πως και τους κανόνες ηθικής που έχει επιβάλλει η κοινωνία μας από ανθρώπους δημιουργήθηκαν και μέσα από συνεχή εφαρμογή εδραιώθηκαν. Δεν είναι όμως έυκολο να αλλάξουν τόσο γρήγορα όσο εξελίσσεται ο ανθρώπινος νους.
Ασε Kiarra γιατι ειδαμε και αυτους τους κανονες ηθικης που ανακατασκευαζουν διαφορα μεμονομενα ατομα συμφωνα με το συμφερον τους και τις προσωπικες τους αναγκες...
Και οι μεν αλλα και οι δεν τα εχουν κανει αστα να πανε
Οσο για τον ανθρωπινο νου οτι εξελισσεται ειναι σχετικο, μαλλον κατι αλλο εξελισεται περισσοτερο αλλα αποφευγω να το πω, καθε χρονο και χειροτερα.
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Quote:
Θα μπορουσες να πεις ποιες ειναι αυτες οι ψευτικες και ποιες ειναι οι αληθινες ;;
Δηλαδη πχ το να πας με "ολους" αναλογο με το τι σου γουσταρει ειναι ηθικοτατο δηλαδη...αυτο σημαινει ηθικη για σενα ;;;
Και υστερα λενε εμας εγωιστες οταν καποιοι αλλοι αντιμετωπιζουν τους διπλα τους αλλα και την ζωη τους ως μια φυσικη αναγκη... :suspiciou
Βρε Alien, το θέμα είναι "Έρωτας με διαφορά ηλικίας", και σ' αυτό τοποθετήθηκε η φίλη μας. Πού το είδες "το να πας με όλους"?
Αν θα πρέπει να ακολουθήσεις την καρδιά σου ή την λογική και τους κώδικες της κοινωνίας είναι το ένα θέμα και αν μπορούν να επιβιώσουν σχέσεις μεταξύ ατόμων με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι το άλλο.
Ο καθένας πράττει ανάλογα με τις ανάγκες του και τα κριτίρια είναι σχεδόν πάντα σχετικά. Πού είναι το κακό σ' αυτό?
-
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Βρε Alien, το θέμα είναι "Έρωτας με διαφορά ηλικίας", και σ' αυτό τοποθετήθηκε η φίλη μας. Πού το είδες "το να πας με όλους"?
Αν θα πρέπει να ακολουθήσεις την καρδιά σου ή την λογική και τους κώδικες της κοινωνίας είναι το ένα θέμα και αν μπορούν να επιβιώσουν σχέσεις μεταξύ ατόμων με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι το άλλο.
Ο καθένας πράττει ανάλογα με τις ανάγκες του και τα κριτίρια είναι σχεδόν πάντα σχετικά. Πού είναι το κακό σ' αυτό?
Μarina ηταν ενα παραδειγμα προσπαθωντας να καταλαβω τι ειναι για αυτην πλαστη ηθικη
Δεν πιστευω οτι ολοι οι κανονες της κοινωνιας ειναι πλαστες οπως τις χαρακτηριζει.
Δεν πιστευω οτι τα παντα πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε ως μια φυσικη αναγκη το βρισκω ιδιαιτερα επιφανειακο αυτο το τροπο αντιμετωπισης της ζωη
Δεν ξερω τι θεωρει το συγκεκριμενο μελος για τον εαυτο της αλλα προσωπικα δεν βλεπω τον εαυτο μου ως σκυλο η γατα η καποιο ζωο για να πρατω με γvωμονα μονο τις φυσικες μου αναγκες ειτε αφορα σχεσεις ειτε κατι αλλο...
Πιστευω οτι εμεις οι ανθρωποι ειμαστε κατι παραπανω απο αυτο φτανει να το θελουμε και να μην ριχνουμε τον εαυτο μας στο επιπεδο των ζωων
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Μarina ηταν ενα παραδειγμα προσπαθωντας να καταλαβω τι ειναι για αυτην πλαστη ηθικη
Δεν πιστευω οτι ολοι οι κανονες της κοινωνιας ειναι πλαστες οπως τις χαρακτηριζει.
Δεν πιστευω οτι τα παντα πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε ως μια φυσικη αναγκη το βρισκω ιδιαιτερα επιφανειακο αυτο το τροπο αντιμετωπισης της ζωη
Δεν ξερω τι θεωρει το συγκεκριμενο μελος για τον εαυτο της αλλα προσωπικα δεν βλεπω τον εαυτο μου ως σκυλο η γατα η καποιο ζωο για να πρατω με γvωμονα μονο τις φυσικες μου αναγκες ειτε αφορα σχεσεις ειτε κατι αλλο...
Πιστευω οτι εμεις οι ανθρωποι ειμαστε κατι παραπανω απο αυτο φτανει να το θελουμε και να μην ριχνουμε τον εαυτο μας στο επιπεδο των ζωων
Μάλλον παρεξήγησες αυτό που προσπαθεί να μας πει η κοπέλα!:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Καλώς ή κακώς στην ζωή μας ωθούμαστε από ανάγκες που ζητούν ικανοποίηση. Κάποιοι από τους ηθικούς κώδικες που καλούμαστε να εφαρμόσουμε είναι απόρροια παλαιότερων αντιλήψεων. ¶λλοι είναι σωστοί και άλλοι έχουν επιβιώσει απλά επειδή η κοινωνία δεν είναι ώριμη να υιοθετήσει καινούργιους, τουλάχιστον φανερά. Η κάθε γενιά κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα σύνολο κανόνων, και η πρόκληση κάθε φορά είναι να τους προσαρμόσει σε νέα δεδομένα. Οι κοινωνίες αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι κώδικες που είναι γενικότερα αποδεκτοί. Η ηθική ωστόσο του καθενός από εμάς είναι τόσο σχετική, όσο και εμείς διαφέρουμε μεταξύ μας. Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων με διαφορά ηλικίας δεν είναι ανήθικη, κατά την γνώμη μου. Προβλήματα μπορεί να έχει, αλλά όταν δεν στηρίζεται στο συμφέρον δεν είναι ανήθικη.
Το ίδιο νομίζω ισχύει και για όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις.:cheesy:
-
ALIEN1
Αφού θα σου εκφράσω πως βρίσκω αγενές το να χαρακτηρίζεις τις απόψεις μου δικαιολογίες και υπεκφυγές και αφού σου υπενθυμίσω πως το νικ μου υπάρχει ακριβώς για να μην με αποκαλεί κάποιος "αυτή", θα σου πω πως η παρανόηση του πόστ μου εκ μέρους σου, είναι εκπληκτική!
Όταν διαβάζεις κάτι, διάβαζέ το μέχρι τέλους με την ίδια προσοχή.
Αν δεν αγνοούσες τις εκφράσεις και τις προτροπές μου για "Συνειδητότητα", "Επίγνωση", "προβάδισμα στα συναισθήματα" που υπάρχουν στο ποστ μου, σίγουρα δεν θα έλεγες πως υποβιβάζω τον άνθρωπο σε ζώο, μέσα απο αυτό το κείμενο.
Αν πάλι οι λέξεις αυτές σου είναι άγνωστες, μπορούσες να μας ρωτήσεις.
Οσο για τις φυσικές ανάγκες, εσύ τις υποβίβασες σε βιολογικές! Εκπληκτικό πάλι!
Παιδιά, Θέλω να συμπληρώσω κάτι σχετικά με το θέμα που συζητάμε .
Δεν ήρθαμε σ' αυτόν τον κόσμο για να ευχαριστήσουμε κάποιους κανόνες ή για να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τον τρόπο κάποιων άλλων.
Οφείλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας μόνο με τον δικό μας τρόπο και να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο.
Έχουμε έρθει σ' αυτή τη ζωή για να ολοκληρωθούμε και να εκφράσουμε την αγάπη στο πιο ψηλό της επίπεδο. Φεύγοντας απο αυτόν τον πλανήτη το μόνο που θα πάρουμε μαζί μας είναι η ικανότητα να αγαπάμε.
Ας δώσουμε προτεραιότητα στην φυσική αυτή ανάγκη μας, στην ανάγκη μας να αγαπήσουμε και ας ορθώσουμε τη μοναδικότητά μας μπροστά σε απαιτήσεις της κοινωνίας και σε κανόνες που μας απομακρύνουν απο την φυσική μας έκφραση..
-
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά σε περίπτωση που δεν ψάχνεις το ιδανικό! Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ μου σχέση με μεγαλύτερο γιατί αισθάνομαι οτί δεν έχει κάτι να μου προσφέρει! Μια γνωστή μου κοπέλα ετών 23 έχει σχέση με κάποιον 45 χρονών ,και εγώ αναρωτιέμαι ''Μα τι κάνει?''...
Λογικό είναι ο εν λόγω κύριος να βολεύεται στην κατάσταση αυτή! Η κοπελίτσα όμως τι έχει να αποκομίσει από μια τέτοια σχέση? Με κάποιον σε ηλικία κοντά στην δική σου μπορείς απλά να μεγαλώσεις μαζί του...Να διαγράψεις κοινή πορεία.. Με κάποιον 20 χρόνια μεγαλύτερο τι πορεία να διαγράψεις?!
Διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους σχέσεις... Όχι ότι πρέπει να συμφωνούν και οι υπόλοιποι μαζί μου :love:
-
Ποτέ μην λες ποτέ!
Δυο από τις καλύτερές μου φίλες έχουν παντρευτεί με 11 χρόνια διαφορά η μία και με 15 χρόνια διαφορά η άλλη. Το ότι υπάρχει μια σεβαστή διαφορά ηλικίας δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Και γω όταν άκουγα για τέτοιες διαφορές ξαφνιαζόμουν. Τώρα δεν μου φαίνεται καθόλου παρἀξενο. Ο ένας δίνει κάτι στον άλλον. Αυτό είναι που έχει σημασία. Και όσο να ναι θεωρώ ότι οι άνδρες δεν είναι το ίδιο ώριμοι με τις γυναίκες όταν βρίσκονται στην ίδια ηλικία. Γι' αυτό και προτιμούμε να υπάρχει μια διαφορά ηλικίας.... όποια και να είναι αυτή! Μην απορείτε τι μπορεί να δώσει ένας άνδρας 15 και 20 χρόνια μεγαλύτερος από μια γυναικα σε μια γυναίκα. Το θέμα είναι να περνούν καλά οι δυο τους και φυσικά να μην έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση λόγω συμφερόντων.
-
Quote:
Originally Posted by
gwrgina25
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά σε περίπτωση που δεν ψάχνεις το ιδανικό! Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ μου σχέση με μεγαλύτερο γιατί αισθάνομαι οτί δεν έχει κάτι να μου προσφέρει! Μια γνωστή μου κοπέλα ετών 23 έχει σχέση με κάποιον 45 χρονών ,και εγώ αναρωτιέμαι ''Μα τι κάνει?''...
Λογικό είναι ο εν λόγω κύριος να βολεύεται στην κατάσταση αυτή! Η κοπελίτσα όμως τι έχει να αποκομίσει από μια τέτοια σχέση? Με κάποιον σε ηλικία κοντά στην δική σου μπορείς απλά να μεγαλώσεις μαζί του...Να διαγράψεις κοινή πορεία.. Με κάποιον 20 χρόνια μεγαλύτερο τι πορεία να διαγράψεις?!
Διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους σχέσεις... Όχι ότι πρέπει να συμφωνούν και οι υπόλοιποι μαζί μου :love:
Το θέμα gwrgina είναι τί κάνεις αν "σου κάτσει" τέτοια περίπτωση. Αν χωρίς να το θες ερωτευτείς κάποιον πολύ μεγαλύτερο. Κάνεις τους υπολογισμούς σου, σκέφτεσαι τα χρόνια που θα 'ρθουν κ.τ.λ., ή λες πάμε και όπου μας βγάλει?:wacko:
Βέβαια υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην συμβεί ποτέ αυτό, όμως μερικά πράγματα συμβαίνουν χωρίς να τα έχουμε σκεφτεί από πριν και μας βάζουν σε σκέψεις και διλήμματα...:suspiciou Λέμε τώρα...:cheesy:
-
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου επιφυλάσει η μοίρα! Αλλά τι σχέση να κάνεις με κάποιον στην ηλικία του πατέρα σου ή της μητέρας σου ?:nuts: Έχω και νέους γονείς ? τι να κάνω ?:toung:
Και πάλι βέβαια είναι η δική μου άποψη και λογικό κάποιοι να διαφωνούν:bigsmile:
-
Αυτό με τους γονείς μπορεί να φαίνεται κάπως.....
Αλλά υπάρχουν και οι γονείς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν ο γαμπρούλης τους μπορεί να είναι 15 χρόνια μικρότερος από τους ίδιους! Φυσικά αποτελούν την εξαίρεση αυτό το "είδος" (γιατί περί είδους πρόκειται) γονέων!
-
Quote:
Originally Posted by
gwrgina25
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου επιφυλάσει η μοίρα! Αλλά τι σχέση να κάνεις με κάποιον στην ηλικία του πατέρα σου ή της μητέρας σου ?:nuts: Έχω και νέους γονείς ? τι να κάνω ?:toung:
Και πάλι βέβαια είναι η δική μου άποψη και λογικό κάποιοι να διαφωνούν:bigsmile:
Αν μη τι αλλο ειναι μια εμπειρια!!
Εσυ να κανεις οτι σου λεει η καρδια σου... :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
kia
Ποτέ μην λες ποτέ!
Δυο από τις καλύτερές μου φίλες έχουν παντρευτεί με 11 χρόνια διαφορά η μία και με 15 χρόνια διαφορά η άλλη. Το ότι υπάρχει μια σεβαστή διαφορά ηλικίας δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Και γω όταν άκουγα για τέτοιες διαφορές ξαφνιαζόμουν. Τώρα δεν μου φαίνεται καθόλου παρἀξενο. Ο ένας δίνει κάτι στον άλλον. Αυτό είναι που έχει σημασία. Και όσο να ναι θεωρώ ότι οι άνδρες δεν είναι το ίδιο ώριμοι με τις γυναίκες όταν βρίσκονται στην ίδια ηλικία. Γι' αυτό και προτιμούμε να υπάρχει μια διαφορά ηλικίας.... όποια και να είναι αυτή! Μην απορείτε τι μπορεί να δώσει ένας άνδρας 15 και 20 χρόνια μεγαλύτερος από μια γυναικα σε μια γυναίκα. Το θέμα είναι να περνούν καλά οι δυο τους και φυσικά να μην έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση λόγω συμφερόντων.
Συγγνώμη, θα βγω λιγάκι εκτός θέματος, αλλά αυτό έχω ακούσει να το ισχυρίζονται πολλοί, και ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ειδικά αν αναλογιστούμε τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα.
-
Ναι μα σε περιπτώσεις οι γαμπρούληδες είναι ίσης ηλικίας με τα πεθερικά!Τι να κάνουν οι δόλιοι? Παντρεύτηκαν μικροί ...:toung:
-
Quote:
Originally Posted by
kia
Ποτέ μην λες ποτέ!
Εγώ πάντως αυτό που πήρα ήταν ... πονοκέφαλος!!! Δεν ξέρω αν θα ξαναπροτιμήσω μεγαλύτερο άνδρα, κατά 12 χρόνια!
-
Εγώ έχω διαφορά δεκατρία χρόνια με την γυναίκα μου και, προς το παρόν τουλάχιστον, όχι μόνο δεν διαπιστώνουμε κάποιο πρόβλημα αλλά απεναντίας η σχέση μας λειτουργεί αρμονικότατα.
Προφανώς οι αντιρρήσεις που εκφράζονται για την διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια οφείλονται:
α) στο ότι ο χαρακτήρας του ενός, ανεξάρτητα από την ηλικία, δεν άρμοζε στον χαρακτήρα του άλλου
β) Δεν είχατε γνωρίσει εμένα! :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Δ. Μ.
Εγώ έχω διαφορά δεκατρία χρόνια με την γυναίκα μου και, προς το παρόν τουλάχιστον, όχι μόνο δεν διαπιστώνουμε κάποιο πρόβλημα αλλά απεναντίας η σχέση μας λειτουργεί αρμονικότατα.
Προφανώς οι αντιρρήσεις που εκφράζονται για την διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια οφείλονται:
α) στο ότι ο χαρακτήρας του ενός, ανεξάρτητα από την ηλικία, δεν άρμοζε στον χαρακτήρα του άλλου
β) Δεν είχατε γνωρίσει εμένα! :laugh:
Ούτε τώρα σε γνωρίζουμε ... αλλά μην το κάνουμε θέμα :toung: