Τελικά μία συζήτηση που είχε να κάνει με τις Καρμικές σχέσεις τελικά ασχολήθηκε με το σχόλιό μου επι της αρχαιολατρείας και ταυτόχρονα είχαμε και φαινόμενα αντιαμερικανισμού τα οποία δεν θα τα σχολιάσω γιατί όταν μιλάω για την σημερινή κοινωνία εμπεριέχω και τη Ελλάδα......
Επί του θέματος πάντως απάντηση δεν πήρα με στοιχεία και τεκμήρια η πρόταση "από ότι έχω ασχοληθεί" δεν μου λέει κάτι ακριβώς επειδή θέλω να σκέφτομαι επιστημόνικα θέλω να αναφέρω στοιχεία παραδείγματα και επι της πράξεως επιχειρήματα, αλλιώς θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι είμαι οτιδήποτε.
Για τις προτάσεις τύπου όπως είπε η Φυλλένια: Συμπληρωματικά με σας θα πρότεινα, γενικά, να μην αγγίζουμε θέματα που δεν γνωρίζουμε ΚΑΛΑ, ή έστω αν επιμένουμε λόγω ενθουσιασμού, να διαβάζουμε λίγο το θεματάκι που πάμε να σκαλίσουμε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μια και θα επιδείξουμε την όποια γνώση μας, τουλάχιστον να το κάνουμε σωστά. Είπαμε, η ημιμάθεια...
Απλά θα πω ότι ο καθένας μπορεί να μιλάει για τον εαυτό του, τις γνώσεις του ο καθένας τις ξέρει και φαίνονται από την πορεία του.
Να επισημάνω ότι για τον Σωκράτη είπα ότι με τα σημερινά δεδομένα θα χαρακτηριζόταν αμαθής και ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΜΑΘΗΣ τώρα αν κάποιοι φλερτάρουν με την αρχαιολατρεία και σε λίγο υποστηρίξουν ότι είμαι και εξωγήινος επειδή είμαι Έλληνας λυπάμαι αλλα σίγουρα ξεκινάμε απο τελείως διαφορετικες αφετηρίες οπότε και δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άκρη.....
Θα χαρώ να συνεχίσει αυτή η συζήτηση επι της καρμικής σχέσης αρκεί όσοι απαντούμε να διαβάζουμε πρώτα ΚΑΛΑ τι υποστηρίζει ο άλλος, να ΜΗΝ πεταγόμαστε απο το ένα θέμα στο άλλο, όταν λέμε την άποψή μας να "Εχει στοιχεία" και όχι να λέει απλά: από ότι έχω ασχοληθεί συμπέρανα αυτό. Σε μία διαφωνία μιλάμε με επιχειρήματα και τέλος να σεβόμαστε την άποψη του άλλου.
Αφού γεμίσαμε αρχαιολάτρες να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήταν η δημοκρατία και ο πολιτισμένος διάλογος με σεβασμό προς τον άλλο.
Ευχαριστώ
Χρίστος Άρχος