[QUOTE=Δείμων;75942]Αργυρώ διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι πρεσβεύει η μετεμψύχωση οι απωανατολικές θρσκείες και ο Χριστιανισμός και μετά να καταθέτεις απόψεις - με τέτοια καυστικότητα μάλιστα. Εάν σε αηδιαζουν τόσο που δεν μπορείς να τις διαβάσεις σε επίπεδο κατανόησης σε παρακαλώ να μην προβαίνεις σε κρίσεις. Η άγνοια δεν είναι κακό πράγμα - ο πεπερασμένος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κατανοεί τα πάντα.
Τόνια σε παρακαλώ ας μένουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα όρια του τίτλου της κάθε συζήτησης, ειδικά όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάπου-κάπως θα ξεσπάσουν σπιθούλες. Δεν είναι όμορφο να μπαίνουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις που καταλήγουν σε άσχετα πράματα τελικά. Σαν άνθρωποι κατανοώ ότι έχουμε πολυποίκιλους προβληματισμούς και ευαισθησίες όμως όλοι οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι για να τις προβάλλουμε..
Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το επίπεδο του φόρουμ, απεναντίας. Όμως όταν οι προβληματισμοί αυτοί γίνονται αιτία να υποβιβάζεται (μαζί με τους εαυτούς μας) τότε καλύτερα να μην εκτίθενται.
Καλέ μου Δείμονα (ελπίζω να μη σε ενοχλεί η οικειότητα):embarrest
Από πλευράς μου σ' ευχαριστώ και κατανοώ πλήρως την προσπάθεια.
Σε περίπτωση που ανησυχείς για μένα, πόσο προσωπικά παίρνω την αντίδραση στις απόψεις μου, θα ήθελα να σε καθησυχάσω.... καθότι είμαι μεγάλο κορίτσι, και επί πολλά χρόνια (σε αυτή την ενσάρκωση τουλάχιστον) θεράπουσα και κυρίως συνοδοιπόρος οργισμένων "υλιστών" κάθε είδους (καποιοι εξ αυτών της οργανωμένης παρέμβασης)
Η αλήθεια είναι πως τους αγαπάω πολύ. Και τους σέβομαι.
Όχι μόνο γιατί ύπηρξα μια από αυτούς στην μακρινή μου νεότητα, (ας μη κολλήσουμε στην ετικέτα, η ουσία πιστεύω είναι ζητούμενο)
Κυρίως τους αγαπώ γιατί τη "σωτηρία της ανθρωπότητας" την σηκώνουν στους μικρούς τους ώμους, αγόγγυστα, χωρίς καμιά βοήθεια (άρνηση της θεότητας) και χωρίς να περιμένουν καμιά ανταμοιβή (ούτε καν κρεντιτς στην πιστωτική τους). Και κάποιοι από αυτούς σε ευγενείς αγώνες δίνουν και τη ζωή τους, (που δεν έχουν άλλη)
Αυτό δε μεταφράζεται ότι ο ευρύτερος χώρος του εσωτερισμού δουλεύει για να πληρωθεί ο κόπος του. Αλλα ξέρω και κάποιους που πλούτισαν , (δε μιλάω για τα ουράνια πεδία, εδώ στην γη πλούτισαν -ακόμα και στη Μητέρα Ινδία!!):wacko:
Με εκτίμηση Τόνια
ΥΓ Δε νομίζω πως αυτά που γράφω τα γράφω για να τα διαβάζουν, (και να διαφωνουν) όσοι παίζουν τη φιλοσοφία, την κοινωνιολογία και την επιστήμη γενικώς στα δάκτυλα. Αλλιώς ουτέ εγώ η ίδια δεν μπορω να τα διαβάσω.
Τα θέματα δεν είναι πια και τόσο βαριά.... στο στομάχι:bigsmile::bigsmile:
ΥΓ κι άλλο. Όπως λέει και ο σοφός ποιητής "το πολύ το νάνι-νανι, κάνει το παιδί χαϊβάνι" . Ελπίζω πως παιδιά (με την "καλή" έννοια) όπως η Λευκή, η αδερφή της -δε θυμάμαι το ψευδώνυμο- και ο Μητσάκος τον ξυπνάνε το γείτονα.... εκεί που ΄βλέπει όνειρο πως πιάνει το τελευταίο τούτο τζακ ποτ του Τζόκερ. Και τον πηγαίνουν σε καμιά πορεία.....