Ρίτσα μου φαίνεται επηρεάζεσαι απο κακές παρέες και τις αμπελοφιλοσοφίες τους:toung:
Ανεξάντλητο το θέμα που έθεσες.
Γεννιομαστε και μεγαλώνουμε σε συγκεκριμένο περιβάλλον, το οποίο ως ένα βαθμό καθορίζει και τις κοινωνικές μας συναναστροφές μέσω των επιλογών που κάνουμε.
Ζούμε μέσα σε εναν ευκλείδιο χώρο όπως λέω συχνά, διότι έχει συγκεκριμένα -στενά-όρια που μπορούμε να κινηθούμε και να επιλέξουμε.Δεν επιλέγουμε αυτό που ΔΕΝ ξέρουμε ή αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί οι υπάρχει, αλλά αυτό που βλέπουμε και ζούμε.¶ρα υπάρχει ένα πλαίσιο συγκεκριμένο μέσα στο οποίο ναί σαφώς επιλέγουμε. Τώρα το κατα πόσο μπορεί η επιλογή μας να θεωρηθεί τελείως ελευθερη ενώ κινείται αναγκαστικά μέσα σε συγκεκριμένα όρια είναι ένα άλλο μεγαλο επίσης θέμα.
Ανάμεσα στο πεπρωμένο και την επιλογή, θα ελεγα ότι...υπάρχουν και τα δύο στην ζωή μας.Ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο ώς συνέπεια των επιλογών μας οι οποίες μοιραία σχετίζονται με τον χαρακτήρα μας και μπορώ να θωρήσω αυτές ως πεπρωμένο. Ελευθερία επιλογής υπάρχει έστω και μέσα σε κάποια όρια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι κάτι μας αναγκάζει να επιλέξουμε το α αντί του β.
Οι ανθρωποι που σχετιζόμαστε , θα συμφωνήσω επιτελούν σημαντικό έργο, καθώς με όσα κάνουν ή δεν κάνουν, επηρεάζουν την συνεχή εξέλιξη του χαρακτήρα μας , του περιβάλλοντος μας και άρα και των επιλογών μας. Με αυτή την έννοια θεωρώ κάθε άνθρωπο που έχω συναντησει σημαντικό παράγοντα επιρροής σε αυτό που εννοώ ως πεπρωμένο, δηλαδή την φυσική κατάληξη, την μεγάλη εικόνα στην οποία οι επιλογές μου με οδηγούν.:bigsmile:
:love: