Re: "Τα 4 στοιχεία του έρωτα"
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Τέλος, σχετικά με την αναφορά που με ρωτάτε, η απάντηση είναι πολύ απλή: Αναρωτιέμαι απλώς κατά πόσο μπορεί κανείς να δηλώνει π.χ. πως πιστεύει στην ελεύθερη βούληση των ατόμων και ταυτόχρονα να κοιτάζει το Σύνθετο ωροσκόπιο και τις πρόοδους για να δει τη διάρκεια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σχέσης τους. Η διάρκεια μια σχέσης, για παράδειγμα, είναι μία μορφή αποτελέσματος, με την ευρεία έννοια.
Σας ευχαριστώ κι εγώ για τον γόνιμο διάλογο.
Η απάντηση είναι παρόμοια με αυτή που έχω δημοσιεύσει στο thread για την Εξελικτική Αστρολογία. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Η γενική ιδέα είναι ότι η ελεύθερη βούληση και οι τάσεις δεν είναι διαζευκτικές έννοιες.
Για τα υπόλοιπα δε σας απαντώ εδώ για να μην κουράσουμε τους άλλους.
Σας ευχαριστώ.
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Η απάντηση είναι παρόμοια με αυτή που έχω δημοσιεύσει στο thread για την Εξελικτική Αστρολογία. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Η γενική ιδέα είναι ότι η ελεύθερη βούληση και οι τάσεις δεν είναι διαζευκτικές έννοιες.
Για τα υπόλοιπα δε σας απαντώ εδώ για να μην κουράσουμε τους άλλους.
Σας ευχαριστώ.
Την έχω ρίξει την ματιά εδώ και ώρα. Η γενική ιδέα είναι πως δεν σας μιλάω για τάσεις, εκεί δεν διαφωνούμε, διαφωνούμε ως προς το αποτέλεσμα, το οποίο σας εξήγησα περίπου πως ορίζεται. Και εκεί οι έννοιες είναι διαζευκτικές.
Κι εγώ σας ευχαριστώ.
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Ανεξαρτητα απο το αρθρο ολοι θελουν και τα λαιτ και τα πιο σοβαρα εγω αυτο εχω να πω παντως!Κι αν τα λαιτ εχουν και καποιο υποβαθρο τοτε ξεφευγουν απο τα πλαισια της καθαρης διασκεδασης του νου και αποκτουν ισως περισσοτερο ενδιαφερον. Μονοδιαστατοι ειναι λιγοι...
Γι' αυτό βρε έχουμε το Chat & Fun! :bigsmile:
Δε νομίζω ότι η αστρολογία ισχυρίστηκε ποτέ ότι προβλέπει αποτέλεσμα. Αν το προέβλεπε θα ήταν επιστήμη. Νομίζω ότι σε όλους τους ορισμούς της αστρολογίας (τους σοβαρούς τουλάχιστον) επισημαίνεται ότι προβλέπονται τάσεις.
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Δε νομίζω ότι η αστρολογία ισχυρίστηκε ποτέ ότι προβλέπει αποτέλεσμα. Αν το προέβλεπε θα ήταν επιστήμη. Νομίζω ότι σε όλους τους ορισμούς της αστρολογίας (τους σοβαρούς τουλάχιστον) επισημαίνεται ότι προβλέπονται τάσεις.
Εγώ γιατί θυμάμαι πως πχ στο Σύνθετο ωροσκόπιο λέμε πως μας δείχνει τη διάρκεια μιας σχέσης και την ποιότητά της; Το να λέμε πως σχετικά με αυτά τα πράγματα προβλέπουμε τάσεις διάρκειας ή τάσεις ποιότητας αντιβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτό που λέμε "ελεύθερη βούληση". Εκτός κι αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και ο ορισμός πχ. του Σύνθετου είναι άλλος.
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Γι' αυτό βρε έχουμε το Chat & Fun! :bigsmile:
Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι δε μιλαω για το συγκεκριμενο αρθρο αλλα γενικα. Και ακομα κι αν καποια θεματα θωρουνται πιο λαιτ οταν εχουν μια βαση να στηριχθουν δεν μπορουν να μπουν στο chat&fun γιατι οπως ειπα δεν ειναι κατι που απλα σε διασκεδαζει αλλα εχει ενα υποβαθρο-μια αληθεια.
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Εγώ γιατί θυμάμαι πως πχ στο Σύνθετο ωροσκόπιο λέμε πως μας δείχνει τη διάρκεια μιας σχέσης και την ποιότητά της; Το να λέμε πως σχετικά με αυτά τα πράγματα προβλέπουμε τάσεις διάρκειας ή τάσεις ποιότητας αντιβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτό που λέμε "ελεύθερη βούληση". Εκτός κι αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και ο ορισμός πχ. του Σύνθετου είναι άλλος.
Δε γνωρίζω τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει και να επεκταθούμε. Δεν είναι το Σύνθετο το θέμα μας. Αν θέλετε να ανοίξουμε άλλο θέμα.
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Δε γνωρίζω τη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει και να επεκταθούμε. Δεν είναι το Σύνθετο το θέμα μας. Αν θέλετε να ανοίξουμε άλλο θέμα.
Το Σύνθετο το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα. ¶λλο παράδειγμα μπορεί να είναι ένα άρθρο με τίτλο "Το Πεπρωμένον Φυγείν Αδύνατον", κοκ. Όλα κινούνται γύρω από ένα συγκεκριμένο ερώτημα.
Αν θέλετε να ανοίξει άλλο θέμα, καμία αντίρρηση.