Επισης και η ωρα γεννησεως του Γκαιτε ειναι σωστη. Το λεει αλλωστε και ο ιδιος στη βιογραφια του καπου, επισημαινει οτι γεννηθηκε κατω απο την επιδραση πολυ καλων αστρων.
Printable View
Επισης και η ωρα γεννησεως του Γκαιτε ειναι σωστη. Το λεει αλλωστε και ο ιδιος στη βιογραφια του καπου, επισημαινει οτι γεννηθηκε κατω απο την επιδραση πολυ καλων αστρων.
Η πρώτη εντύπωση μου από τον Ελύτη είναι πάλι τα μεγάλα τρίγωνα. Αφροδίτη - Κρόνος - Ουρανός το ένα, Πλούτωνας - Χείρωνας - Βόρειος Δεσμός (αν δεν απατώμαι) το άλλο. Αν και θα προτιμούσα σε πρώτη φάση να τα βλέπω χωρίς αστεροειδείς. Ο ίδιος δεσμός που έχει πάνω του μεγάλο τρίγωνο είναι και βάση Ταυ τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό. Αν το παρομοιάσουμε και με τον Εγγονόπουλο ένα συμπέρασμα θα ήταν ότι η μεγαλοσύνη μπορεί να συνδέεται κάπου με τα μεγάλα τρίγωνα. Δεν έχω άποψη για τις κρίσιμες μοίρες. Πιθανόν κι από κει να υπάρχουν πληροφορίες, όπως μας είπε η Κα Σίμου για τον Εγγονόπουλο.
Αν θεωρήσουμε ότι ο Ερμής δείχνει τον ποιητή, τότε ο Ερμής του έχει αρκετές όψεις επιβοηθητικές. Τοποθετημένος στο Σκορπιό (όπως και του Εγγονόπουλου) σε σύνοδο με το Δία (το δάσκαλο, το συγγραφέα) και σε αντίθεση με τον Κρόνο (για να τον γειώνει), εξάγωνο με Σελήνη για να είναι η ποίηση του πιο αισθαντική και ενάμισι τετράγωνο με τον Πλούτωνα για να του δώσει δυσκολία στην έκφραση (από εξωτερικές ίσως συνθήκες) αλλά και μεγαλύτερο ακόμα βάθος.
Πολλές όψεις δείχνει να έχει και η Σελήνη του ποιητή (αν η ώρα είναι σωστή). Σελήνη ευαίσθητη (στους Ιχθύς), ποιητική, ρομαντική, που βοηθιέται από Δία και Κρόνο να είναι και ανοικτή και σταθερή, αλλά πληγώνεται και από τις επιθέσεις του ¶ρη και εκφράζεται με ξεσπάσματα (που πιστεύω υπάρχουν ως γνώρισμα στην ποίηση του - τα ξεσπάσματα).
Δεν ξέρω και πολλά για τους αστεροειδείς, οπότε τους αφήνω στην άκρη.
Και ο Σεφέρης εμφανίζει στο χάρτη του μεγάλα τρίγωνα αλλά και ο Goethe. Υποθέτω ότι έχει σημασία η επανάληψη των τριγώνων. Ο Λόρκα, ο Τόμας Μαν και ο Μαρκέζ δεν έχουν τέτοια μεγάλα τρίγωνα, αλλά παρόλα αυτά η ύπαρξη μεγάλων τριγώνων δείχνει να είναι μία ένδειξη ταλέντου (άλλωστε αν το πάρουμε μεταφυσικά, κάποιοι αστρολόγοι λένε ότι τα τρίγωνα είναι ικανότητες που έχουμε δουλέψει σε προηγούμενες ζωές μας).
Παιδια
εσεις που ξερετε πολλα περισσοτερα
μπορειτε να δειτε αν σ'αυτους τους χαρτες
υπαρχουν ταλεντα και γενικοτερα καλα στοιχεια?
:wacko:
ευχαριστω προκαταβολικα