Originally Posted by Κασσιόπη
Vassilis13, νομίζω πως η παραπομπή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Έτσι όπως το θέτεις, το ζήτημα της ελεύθερης ερμηνείας σχετίζεται και με αρκετές νέες θεωρήσεις και υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως οι τάσεις που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια να συνδέονται μεταξύ τους και να μπορούν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που τώρα παραμένουν ασαφή.
Συγγνώμη για την αναφορά στην ιδεαλιστική, ή μη, βάση του πράγματος, αλλά υπό τις συνθήκες έτσι όπως διαμορφώθηκαν, δεν νομίζω ότι είχα περιθώριο να απαντήσω διαφορετικά. Νομίζω όμως πως με καθαρα αστρολογικούς όρους, τουλάχιστον έγινε σαφής ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σύνθετο ωροσκόπιο και στο ωροσκόπιο σχέσης.
Νομίζω κι εγώ πως οι φιλοσοφικές προεκτάσεις δεν ταιριάζουν και πολύ στο θέμα.
Ευχαριστώ όμως για τις απαντήσεις σου και τα θετικά σου σχόλια. Θα αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ τις γνώσεις που πήρα μέσα από τις δημοσιεύσεις σου.
Νομίζω πως σε προηγούμενη δημοσίευση ανέφερες πως έχεις κάποιες διαφωνίες σχετικά με το τι μπορεί να δείξει η συναστρία. Εαν θέλεις , μπορούμε να συζητήσουμε ως προς αυτό. Εαν θεωρείς ότι δεν έχεις να προσθέσεις κάτι καινούριο, μπορούμε να θεωρήσουμε πως το θέμα κλείνει εδώ, τουλάχιστον, όσον αφορά τη μεταξύ μας ανταλλαγή απόψεων.
Όπως και να έχει, ευχαριστώ. :)