Βλέπω συνέχεια από πολύ μικρή σημαδιακά όνειρα, τα περισσότερα απο τα οποία πραγματοποιούνται στην "πραγματική" μου ζωή. Έχω εξοικειωθεί με αυτό που μου συμβαίνει και είναι φορές που περιμένω να κοιμηθώ για να δώ τι θα γίνει στη συνέχεια της ζωής μου.
Θα περιγράψω ένα χαρακτηριστικό όνειρο που είχα δεί σε ηλικία περίπου δεκαέξι χρονών. Το όνειρο εξελίχθηκε σε τρεις διαδοχικές νύχτες.
Το πρώτο βράδυ, βλέπω τον εαυτό μου σε μια παραλία γεμάτη μεγάλα βότσαλα, θάλασσα καταγάλανη, πολύ ήσυχη και όμορφη, όμως διαπιστώνω οτι δεν υπάρχει αέρας και δεν αισθάνομαι οτι βρίσκομαι σε περιβάλλον με ήχους, υπάρχει μάλλον μια απόκοσμη ησυχία.
Απο την θάλασσα τότε, βλέπω να βγαίνει ένας ρωμαλαίος άντρας, πάρα πολύ όμορφος, με πολύ γεροδεμένο σώμα, μακριά ξανθά μαλλιά και καταγάλανα μάτια. Όπως βγαίνει, μου κάνει εντύπωση το νερό που καθώς περπατάει διαγράφει το σώμα του. Το βλέμμα του είναι επάνω μου και απο τα μάτια του που είναι γαλανά αρχίζουν να δημιουργούνται καταγάλανοι κύκλοι που μεγαλώνουν.
Το επόμενο βράδυ, βρίσκομαι πάλι στην ίδια ακριβώς παραλία. Τώρα επικρατεί μια αναμονή - πως είναι λίγο πριν το σεισμό, κάτι τέτοιο- και ξαφνικά βλέπω έναν θεώρατο άντρα - άντρας πρέπει να ήτανε- επάνω στα βότσαλα ο οποίος όμως είναι φτιαγμένος απο μαύρο καπνό. Η φιγούρα του ωστόσο, είναι ξεκάθαρη και φαίνονται τα πάντα όπως σε ένα ανθρώπινο σώμα. Τότε, αυτός ο άντρας και εκείνος που είχα δει την προηγούμενη νύχτα άρχισαν να παλεύουν με σπαθιά. Ήταν δε τόσο δύσκολος ο αγώνας τους που εγω η ίδια ένοιωθα την ένταση κάθε φορά που ο ένας πήγαινε να νικήσει τον άλλον, καταλάβαινα την προσπάθεια και σχεδόν ένοιωθα μέχρι και τις συσπάσεις των μυών.
Το τρίτο και τελευταίο βράδυ, είδα τον άντρα με τα γαλανά μάτια να είναι ξαπλωμένος μέσα στη μέση της θάλασσας πάνω σε έναν βράχο που ήταν εκεί, και να ηρεμεί.
Δεν είδα ποτέ την έκβαση της μάχης τους, όμως κατάλαβα ποιός νίκησε..
Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα του τι περίπου βλέπω στον ύπνο μου. Συνήθως εκείνο που βλέπω έχει τέτοια ακρίβεια στον τρόπο που μετά πραγματοποιείται που πραγματικά νοιώθω οτι κάτι με προστατεύει απο αναπάντεχες καταστάσεις στη ζωή μου.