Νομιζω οτι δεν εχεις διαβασει και κατανοησει καλα το ποστ μου Τονια. Κατι ο αναδρομος ερμης και κατι που "οι δικες μου σκεψεις τρεχουν" και μαλλον και τα ματια σου πηδουν γραμμες.
Πρωτον, δεν μιλησα για ολες αυτες τις "ανδρικες η "γυναικειες " διαφορες που αναφερες. Αναφερθηκα ΜΟΝΟ στο σεξουαλικο κομματι της απιστιας. Σε αυτο τον τομεα δεν διαφερουν οι ανδρες με τις γυναικες. Δεν αναφερθηκα ουτε στην σωματικη δυναμη ουτε σε αλλα χαρακτηριστικα.
Επειτα πουθενα δεν εγραψα οτι ο φεμινισμος ηταν θεωρια που βοηθησε την γυναικα ,αντιθετα ειπα οτι την υποδουλωσε στις ορεξεις του ανδρα ,που μεσω του φεμινισμου και της σεξουαλικης επαναστασης καταφερνει να κοιμαται με περισσοτερες γυναικες χωρις να εχει μετα την υποχρεωση της "αποκαταστασης" οπως παλιοτερα.
Οσο για την φραση " η κοινωνια της εχει βαλει στο τριπακι" ,πηγαινε στο θεμα των γυναικων που πιστευουν οτι "η απιστια ειναι περισσοτερο χαρακτηριστικο των ανδρων και λιγοτερο δικος τους". Ειναι τριπακι της κοινωνιας να παρουσιαζει την γυναικα ως "οσια παρθενα που κοιτα το σπιτι της και ενω ο ανδρας αστον να γυριζει ". Αρα οπως βλεπεις παλι τζαμπα διαφωνησες μαζι μου . Αναφερομουν στα στερεοτυπα που πλασαρουν κατα κορον . Δεν πηρα θεση αν καποιος πρεπει να απατα η οχι και προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν απατηθηκες η απατησες . Δεν αναφερθηκα καν αν ειναι καποιος καλο να απατα η οχι,η αν εχει καποιος το δικαιωμα να το κανει.
Οσο αφορα το εμπραγματο δικαιο ,παλι διαβασες λαθος .Αναφερθηκα οτι μεχρι μισο αιωνα πριν οι γυναικες θεωρουνται απο το δικαιο ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ως "πραγματα" και ανηκαν στον πατερα και επειτα στο συζυγο ,μολις τα τελευταια χρονια (50-60) η γυναικα ανηκει στο δικαιο προσωπων. Συναδελφε να ξαναδιαβασεις γιατι θεωρητικα εισαι λαθος στο θεμα. Επισης σε αρκετες αραβικες χωρες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η γυναικα θεωρειται περιουσια του ανδρα.
Οι περισσοτερες γυναικες ειτε το θελουμε ειτε οχι ,οπου και αν ζουμε δυτικα η ανατολικα της υφηλιου ειμαστε περισσοτερο περιορισμενες απο ποτε . Καταρχην στατιστικα ,οι περισσοτερες γυναικες στο κοσμος ζουν σε αραβικες και ασιατικες κοινωνιες που δεν εχουν κανενα λογο η κοινωνικο ρολο. Οσες εχουν ειναι απο ανωτερα κοινωνικα στρωματα ,οι οποιες ειναι εξαιρεσεις μεσα σε μια θαλασσα απο "βουβες " γυναικες.Οσο αφορα τις "δυτικες" και "μοτερνες" γυναικες θα δεις οτι κατα ουσια ,μπορει να εχουμε ελευθερια εκφρασης,εκπαιδευσης, ψηφου αλλα πληρωνομαστε λιγοτερο,εχουμε περισσοτερη ανεργια, εχουμε σεξουαλικη παρενοχληση στο χωρο εργασιας,ειμαστε πιο συχνα δεκτες ανδρικης βιας (βιασμο,ξυλοδαρμο, πορνεια,δολοφονια) , πρεπει να επιτελουμε πολλους ρολους ταυτοχρονα "γυναικα-εργαζομενη-μητερα-συζυγος-νοικουρα" , οπως προανεφερα υπαρχει μεσα στην κοινωνια ενας ρατσισμος απεναντι στις γυναικες που γερνουν ,που χοντραινουν ,που ειναι ατημελητες. Αν εσυ νομιζεις οτι οι γυναικες τις δυτικες κοινωνιες περναμε καλυτερα επειτα απο ολα αυτα ..Ενταξει .. Εγω παντως δεν το βρισκω "καλυτερο" .Το γεγονος οτι ειμαι ελευθερη να γραψω για ολα αυτα ενω αν ημουν στο Αφγανισταν δεν θα μπορουσα δεν σημαινει οτι αλλαζει κατι κοινωνικα. Γραφω για προβληματα δεκαετιων που δεν εχουν εξαληφθει και δεν θα εξαληφθουν επειδη εμεις "ψηφιζουμε η εκφραζομαστε ελευθερα" η διοργανωνουμε τσαι για τις κακοποιημενες γυναικες . Θα εξαληφθει ΜΟΝΟ οταν πραγματικα οι "συγχρονες" κοινωνιες μαθουν να μην κανουν διαχωρισμους ,που υπαρχουν μεχρι σημερα . Και για μενα ναι η φραση " ο ανδρας απιστει περισσοτερο απο την γυναικα "ειναι διαχωρισμος. Πιστευω οτι απιστουν το ιδιο . Νομιζω λοιπον οτι δεν διαβαζες καλα τα γραφομενα μου . Δεν επιτεθηκα εναντιον των γυναικων η των ανδρων ,ουτε εβαλα εγω εναν διαχωρισμο .Αντιθετα ειμαι εναντιον των διαχωρισμων αυτων και μιλω πανω ακριβως στην σωστη βαση . Για να εξαληφθει ο διαχωρισμος "ανδρικης" και "γυναικειας" κοινωνιας πρεπει να εξαληφθει και απο το γυναικειο μυαλο " ο ανδρας θα ξενοπερπατησει" και την επομενη φορα που θα γυρισει απο το ξενοπερπατημα αντι να το καταπιει γιατι "ετσι ειναι οι ανδρες" να του κοπανησει ενα βαζο και να δωσει τις οποιες εξηγησεις του στα εξωτερικα ιατρεια.
Οσο αφορα το κληρονομικο δικαιο παλι θα σου πω να διαβασεις την ιστορια του κληρονομικου δικαιου . Αναφερθηκα αν διαβασεις παλι το ποστ μου για το τι συνεβαινε παλια και γιατι ακριβως ο ανδρας θεσπισε νομους κληρονομικου δικαιου . Διοτι ως νομικος θα πρεπει να ξερεις οτι ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ηταν ανδρες οι οποιοι οταν αρχισαν οι κοινωνιες που διαμορφωναν να εχει ο καθενας τους "ιδιοκτησια" επρεπε να την μεταβιβασει στους κληρονομους του ,οι οποιοι επρεπε να εξασφαλισει οτι θα ηταν ΝΟΜΙΜΑ τεκνα . Γι αυτο υπηρξε και ο θεσμος του γαμου ,ο εγκλεισμος των γυναικων μεσα στα σπιτια και οχι στην αγορα "στην δημοσια ζωη" . Γι αυτο ολη αυτη η καταπιεση μεχρι ωσοτου στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ χρονια και στο ΣΥΧΡΟΝΟ δικαιο να θεσπιστει.
Εκανα αναφορα στο δικαιο και στην ιστορια για να δειξω οτι η γυναικα καταπιεζεται ανα τους αιωνες και εχει διαμορφωσει οχι απο την φυση της αλλα απο την κοινωνια την αποψη οτι οι ανδρες απιστουν περισσοτερο . Αναφερθηκα στο δικαιο που ισχυε μεχρι και πριν 50-60 χρονια .
Ειναι καλο αφου εχεις σπουδασει νομικη και κατεχεις τους νομου 1) Να διαβασεις προσεχτικα τι γραφει ο αλλος (οσο και αν ειναι δυσκολο να παρακολουθησεις την σκεψη του ,εχεις υποχρεωση ως νομικος να το πραξεις) και να 2) διαβασεις και ιστορια του δικαιου ετσι θα δεις οτι οι συχρονοι νομοι θεσπιζουν δικαιωματα που εχουν μακρα ιστορια και θα τους εκτιμησεις περισσοτερο γιατι οι περισσοτεροι ΣΥΧΡΟΝΟΙ νομοι θεσπιστηκαν για να διορθωσουν αδικιες που συνεβαιναν παλιοτερα 3) Πριν πεις για το τελευταιο . Συμφωνω και οι συχρονοι νομοι περνουν βελτιωση .
Δεν θεωρω οτι ειμαστε οφ τοπικ ,σαφως το θεμα ειναι για αστρολογικες ενδειξεις αλλα η αστρολογια οπως καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα εξελισσεται παραλληλα με την κοινωνια . Ειναι αρκετα χρησιμο λοιπον να υπαρχει και μια τοποθετηση σχετικα με το τι νοοτροπια υπαρχει γυρω απο την απιστια γενικοτερα και πως οι ανθρωποι του σημερα την βλεπουν και πως διαφερει απο χωρα σε χωρα.
Και το ποια ειναι η θεση της γυναικας μεσα στην κοινωνια και το πως βιωνει η οχι την σεξουαλικοτητα της εχει εμμεση σχεση και με την απιστια. Προσωπικα ,θεωρω οτι μια πραγματικα απελευθερωμενη γυναικα δεν εχει λογω να απιστησει ,αφου η απιστια ειναι κατι που γινεται "κρυφα". Υπαρχει καποιος αλλος ανδρας και εκεινη τον απατα με καποιον αλλον . Αν εισαι πραγματικα ελευθερη γιατι να κανεις απιστια? Χωριζεις και ζεις αυτο που γουσταρεις .
Αν τωρα σκεφτεσαι οτι "οικονομικα","τα παιδια " η "κοινωνια" δεν εισαι απελευθερωμενη αλλα το παιζει . Αν μενεις με τον "κερατα" επειδη εχει γεματο πορτοφολι σε ενδιαφερει τα υλικα αγαθα περισσοτερο απο την ελευθερια σου ,αν μενεις τα παιδια ,τι σοι παιδια μεγαλωνεις μεσα στο ψεμμα ? αν μενεις για την κοινωνια τοτε εξαρτασαι απο τα θελω και τους κανονες των αλλων και οχι απο τα δικα σου θελω. Αρα ντεμεκ απελευθερωση .
Ουτε η δικαιολογια "αγαπαω τον ανδρα μου "πιανει αμα τον αγαπας γιατι τον απατας ? Καποιος λογος θα υπαρχει και το κανεις . Ακομα και οι ανασφαλειες μας ειναι δυνατοτερες αλυσιδες απο των αλλων .
Αρα ο πραγματικα απελευθερωμενος ανθρωπος δεν απιστει ,παιρνει την ευθυνη και χωριζει πρωτα (ακομα και αν φοβαται οτι κανει λαθος).
Ο "μικροαστος" που τα θελει ολα δικα του κανει απιστια .
Να εξηγησω οτι οι τελευταιες παραγραφοι δεν απευθυνονται στην τονια αλλα γενικα . Επειδη φοβαμαι οτι αν δεν διαβασει σωστα παλι θα νομιζει οτι της λεω για την δικια της απιστια.Προσωπικα ο καθενας εχει την γνωμη του και παιρνει τις αποφασεις του . Δεν με νοιαζει τι κανει ο αλλος στην ζωη του και αν η ιδια θεωρησε σωστο αυτο καλα το επραξε . Η δικη μου αποψη ειναι οτι η απιστια δεν ειναι καλο να συμβαινει ,οχι απο συντηρητισμο απλα το θεωρω πιο ορθο να μιλας με τον ανθρωπο σου και επειτα να πραττεις κατι αλλο με καποιον τριτο.