Quote:
Συνήθως ένα έτοιμο πιάτο ....είναι απλως ένα έτοιμο μέτριο πιάτο, με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του delivery
η άποψή μου στο θέμα δεν είναι και πολυ διαφορετική απο τη δική σου: για μένα πιο ευτυχής είναι αυτός που μπορεί να απολαύσει και να εκτιμήσει τόσο ένα γρήγορο βρώμικο που και που, όσο και μια κορυφαία γκουρμεδιά. Στο λέει αυτό ένας που κόπιασε και κοπιάζει πολύ για να μπορεί να συλλέγει 80+ άγρια είδη μανιταριών για το πιάτο του. :cool:
Ατροπε
Quote:
Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της θρησκείας για να δείξω πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα.
Και απέτυχες, ας μείνουμε σε αυτό. δε νομίζω οτι είμαι μόνο εγώ που φαίνεται να βιάζομαι να βγάλω συμπέρασμα πάντως
Quote:
Η παρουσία του Πλούτωνα στον 11ο μάλλον σε κάνει να θέλεις να επιβάλλεσαι στις παρέες σου.
αυτό με μπέρδεψε ΔΗμήτρη, γιατι εγώ βλέπω οτι ο Πλούτων στον 11ο δείχνει δοτικό άνθρωπο, και
αυτό:
Quote:
You are likely to attract, or be attracted to, artistic, sensitive, or unusual and even off-center friends into your life. You have much sympathy and compassion for the underdog or the downtrodden.
που μου έκανε εντύπωση γιατι χτύπησε κέντρο. και σε αυτή τη θέση αναφέρεται το ζήτημα των Υψηλών ιδανικών ως παράγοντα που μπορεί να αποπροσανατολίσει το άτομο.
katiakiss>>>
Quote:
Μάλλον έμαθες από μικρός την αξία της πνευματικής υπεροχής και είναι και ο «ρόλος» που διάλεξες να προβάλεις τον εαυτό σου. Μην θεωρήσεις ότι η λέξη «ρόλος» είναι υποτιμητικά γραμμένη. Όλοι κάποιο «ρόλο» επιλέγουμε σε αυτή την κοινωνία. Απολαμβάνεις τις μάχες πνευματικής υπεροχής και αυτό φαίνεται στην σύνοδο Άρη\Δία στον 9ο.
αντίθετα με οτι ίσως φαίνεται εδώ, δεν ήμουν τόσο κοινωνικός μικρότερος. Ήμουν μάλλον ντροπαλός, ειδικά με το άλλο φύλο, και δεν είχα καμία αίσθηση πνευματικής υπεροχής. σωστά εντοπίζεις όμως οτι, απο μικρός κατάλαβα οτι ήμουν καλός σε αυτό και ενώσο μου έλλειπε η αυτοπεποίθηση και το θάρρος, ήμουν δυνατός ρήτορας και ομιλητής, είχα πειθώ και συγκροτημένο λόγο απο μικρός.
είναι πολύ πιθανόν να βρήκε αυτό τον τρόπο να βγεί η τάση μου αυτή για το διαφορετικό γύρω απο την οποία χτίστηκα ως άτομο. δεν ξέρω αν υπερτιμώ το διαφορετικό, απλά τίμια δηλώνω οτι το διαφορετικό με εξιτάρει.
Με εξιτάρει η διαφορετική μουσική, ένας άνθρωπος που έχει να σου πει δυο πράγματα απο μια διαφορετική οπτική, μια κοπέλα που να είναι διαφορετική απο το σωρό των χαζοbimbo που να έχει μια γνώμη δική της και να γουστάρει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα κτλ, γουστάρω τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις διαφορετικές οπτικές, γιατι όλες μαζί κάνουν την ολική αντικειμενική οπτική. Ακούγεται σαν φετίχ με το διαφορετικό, ή διαφορετικότητα ως αυτοσκοπός, όμως δεν είναι είναι. Στην έννοια του διαφορετικού στηρίζονται οι πιο θεμελιώδεις αλήθειες. Ακόμα και η αστρολογία.
σωστά μαντεύεις οτι το περιβάλλον μου - και οι δύο γονείς - έχουν επαγγέλματα που σχετίζομαι με το λόγο και το πνεύμα και τα επιχειρήματα, φιλόλογος η μανα δικηγόρος ο πατέρας.
[σημ:περι ποσειδώνα σύνοδο ήλιο]
Quote:
τα καλά νέα είναι ότι ψάχνεσαι και αυτό είναι το σημαντικό, αλλά τα κακά νέα είναι ότι σε περιμένουν πολλές απογοητεύσεις και πνευματικά χαστούκια στη ζωή. Είναι η φύση της ζωής μας τέτοια. Και μην πάει το μυαλό σου σε απογοητεύσεις τύπου , πίστευα στον σοσιαλισμό αλλά τώρα έχει τα χάλια του. Μιλώ για αυτοαακύρωση και βαθιές κρίσεις επαναπροσδιορισμού της προσωπικότητας.
είναι πάνω απο 4-5 χρόνια που περνάω μια περίοδο γενικού επαναπροσδιορισμού. Κατα τη γνώμη μου, οταν παίζεις τίμια με το περιβάλλον σου αλλα κυρίως με τον εαυτό σου, δε μπορείς να αποφύγεις το "καρμα" σου, άρα, τα ίδια τα προβλήματα στις σχέσεις και γενικά είναι αυτά που φέρνουν το 'feedback', δηλαδή την ανάδραση, που μπορεί να παίρνει μορφή αυτοακύρωσης ή αυτο-αμφισβήτησης. Χωρίς αυτό τι είμαστε και τι είναι η φιλοσοφία και όλα αυτά που ακούγονται ωραία; Χωρίς να εναρμονίσεις τις ιδέες & τα συναισθήματα με τις πράξεις σου και την καθημερινότητα σου, για ποια αρμονία μπορούμε να μιλήσουμε; Πραγματικά όμως, αυτός είναι ο τρόπος που θεωρώ οτι συμβαίνει η αυτοβελτίωση. Με κρίσεις συνείδησης, που σε βάζουν να επανεξετάζεις κάποια που θεωρούσες μη-σημαντικά ή δε τα είχες βάλει καθόλου στο παιχνίδι. Κρίσεις συνείδησης που αμφισβητούν το ίδιο σου το είναι.
κανείς δε σχολίασε τις αρνητικές όψεις του άρη μου
το τετράγωνο με ωροσκόπο και θέση στον 9ο,
που θεωρώ οτι είναι απο τα σημαντικότερα ελαττώματά μου. βγάζω μια επιθετικότητα στο διάλογο. πάντα έλεγα , οτι έτσι μου αρέσει και οτι φέρνει γρήγορα αποτελέσματα, διαλεκτικά, εν μέρει και για να δικαιολογηθώ, όμως το τίμιο νταλαβέρι με την πραγματικότητα δε μπορεί παρά να έχει αναγκάσει να δω αυτά τα ζητήματα και τα προβλήματα που δημιουργούν στις σχέσεις με τους άλλου και να τα έχω δουλέψει λιγάκι.
χρειάζεται ακόμα δουλειά πάντως.
όσο για τους οίκους που ειναι κενοί, το κοιτάω έτσι?
ας πούμε: έχω κενό τον 4ο: κοιτάω σελήνη , εχω κενό τον 5, κοιτάω ήλιο, τον 6 ερμή, τον 7 αφροδίτη ?
ένα τραγουδάκι παλιότερο που αφιερώνω στη σύνοδο ερμή και ουρανού
λινκ