Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Σε ένα από τα πρώτα post αυτού του θέματος ο Μητσάκος έθεσε σωστά το ζήτημα του "... μας συγκλόνισαν".
Όσο πιο μικρός σε ηλικία είσαι τόσο πιο εύκολα "συγκλονίζεσε" από ένα βιβλίο.
Το αγαπημένο μου βιβλίο μικρή, ήταν το "Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν" της Σαρλότ Μπροντέ. 11 φορές το έχω διαβάσει σε διαφορετικές ηλικίες ως τα 12 (η τελευταία φορά) μου άρεσε πολύ και η "Τζέην Έϋρ" της ίδιας συγγραφέως που το είχα πάρει ακριβώς επειδή ήταν δικό της αφού είχα διαβάσει το πρώτο.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως, είχα και για Ιούλιο Βερν φυσικά :bigsmile:αλλά και για τους "Μυστικούς 7" που ήταν συναρπαστικά !!!
Αστυνομικά παλιά του πατέρα μου (κάτι ΒΙΠΕΡ) όλα και ακόμα και σήμερα διαβάζω μετά μανίας κάποια έξυπνα αστυνομικά και ψυχολογικά αστυνομικά όπως αυτά που γράφει η κορυφαία Πατρίτσια Χάϊσμιθ. Ανεπιφύλακτα τα συνιστώ όλα της και ιδιαίτερα ένα από τα πρώτα της που είχε δημοσιευθεί σε συνέχειες σε εφημερίδα το "Δυο ξένοι στο ίδιο τρένο" πολύ έξυπνη πλοκή, συναρπαστική !!
Επίσης από την βιβλιοθήκη των γονιών μου είχα διαβάσει ένα βιβλίο -που ήταν σαν εγκυκλοπαίδεια θυμάμαι σε μέγεθος- "Ναύαρχος Νέλσων και Λαίδη Χάμιλτον" αληθινή και γνωστή ερωτική ιστορία. Το καλό σ'αυτό το βίβλιο είναι ότι πέρα από τη διήγηση της ερωτικής τους ιστορίας (που είναι πολύ συγκινητική, για Ποσειδώνιους !!:cheesy:) αναφέρει πάρα πολλά ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της εποχής καθώς και με κάθε λεπτομέρεια τη γνωστή μάχη του Τραφάλγκαρ.
Μια και είμαστε σε αστρολογικό site, πρόσφατα πήρα -και διαβάζω- "το κλειδί του ωροσκοπίου σας" του ¶λαν Λίο και το βρίσκω πάρα πολύ καλό, βοηθητικό και κατανοητό για το επίπεδο μου στην αστρολογία (ας πούμε αρχάρια ή μισό σκαλάκι πιο πάνω από αρχάρια).
Όλα τα βιβλία μια καλή εμπειρία και ο κάθε συγγραφέας έχει το δικό του τρόπο να εκφράζεται.
Πόσοι από μας έχουν διαβάσει αρχαίους Έλληνες συγγραφείς όπως Σοφοκλή,Πλάτωνα, Αισύλο αλλά και Αριστοφάνη.:cheesy:
Αν δεν έχετε επιχειρήσει ακόμη σας προτείνω να δοκιμάσετε γιατί και θα περάσετε καλά αλλα είναι και αυτούσια η Ελληνική Ιδιοσυγκρασία και θα καταλάβετε ότι είναι τόσο σύγχρονα!!! Και διεθνή...
Προσωπικά λατρεύω τις κωμωδίες του Αριστοφάνη γιατί έχουν πολύ γέλιο και απίστευτη πλοκή.(Εκκλησιάζουσες, Αχαρνείς, Βάτραχοι, Ορνιθες):bigsmile:
Για παιδικά βιβλία συνήθως ψάχνω παλιά ασυνήθιστα παραμύθια όπως ο Κυανοπωγωνας , η χρυσοχέρα μυλωνου, τα δώδεκα αδέλφια,αλλά και παραμύθια του Δροσίνη του Παπαδιαμάντη και λατρευώ τον Τριβιζα.......''η Πουπου και η Καρλότα είναι το αγαπημένο μου. :bigsmile:
Λοιπον, τρεις ακομη τιτλοι που δεν με συγκλονισαν ΑΛΛΑ, με ξαφνιασαν, με συγκινησαν, μ εκαναν να γελασω:
1. Eγω ελπιζω να την βολεψω
2. Ο Θεος μας επλασε τζαμπα
3. Ο Ρωμιος και η Ιουλιετα αραβωνιαστηκαν απο κατω
Συλλογες μαθητικων εκθεσεων παιδιων του δημοτικου, απο το Αρζανο της Νοτιας Ιταλιας
Επιμελεια του δασκαλου τους Μαρτσελο ντ' Ορτα, Εκδοσεις Γνωση
The Last Lecture....by Randy Pausch
φανταστικα βιβλια απο αυτα που διαβασα ηταν -η εβδομη μαστιγα-,-ο ταφος του Αλεξανδρου-, οι εναρετοι-:laugh::laugh:
ο αγαπημένο μου βιβλίο μικρή, ήταν το "Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν" της Σαρλότ Μπροντέ. 11 φορές το έχω διαβάσει σε διαφορετικές ηλικίες ως τα 12 (η τελευταία φορά) μου άρεσε πολύ
φοβερό βιβλίο
τελείωσα το ΣΟΥΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΣΟ καλό να το διαβάσουν και αντρες στο 90% συνφωνώ με την συγραφέα
Εννοείται ρωσική λογοτεχνία, και ελληνική κλασική λογοτεχνία, γιατί θα είναι ούτως ή άλλως είναι τα βιβλία που θα εδινα και στα παιδιά μου στο μέλλον.
Σίγουρα το 1984, Το εκκρεμές του Φουκώ, Ο μικρός πρίγκηπας κλπ.
Αυτη τη στιγμή, εχω κολλήσει με τα βιβλία της Παυλίνας Νάσιουτζικ.
Μιλάμε για μεγάλα νοήματα σερβιρισμένα με τρελό χιούμορ.
Διαβάστε το "Κάψτε τα νυφικά" και το "Μύκονος Μπλουζ".
ahmmm ok ta vivlia pou diavasa kai den bwresa pote na vgalw apo to mualo mou htan ta e3hs
Twilight--->istoria erwta enws vrukolaka kai enws anthrwpou.....kai omws apo ena tetoio vivlio perneis polla munhmata.opws oti h diaforetikotita den paizei kanena apolutos rolo otan theleis kati polu.
filisa lathos vatraxo----> h istoria mias gunaikas pou gurnaei pisw sthn ellada meta ton thanato ths korhs ths apo narkwtika.H eirwnia einai pws 3erei oti autos pou skotwse ths korh ths prwkeite na padreftei thn eterothalh adelfh ths.h ekdikhsh einai ena piato pou twgetai kruo allwste
Alximisths---> 3erw 3erw ti tha peite...eleos me ton Ghoelio omws afto to vilio mou anoi3e ta matia.kai xairomai idiaitera pou to diavasa se mikrh hlikia.Mou edwse na katalavw pws auta pou zhtame sth zwh mas einai brwsta mas kai mas kounane to xeri.....Den ta vlepoume omws giati apo fush mas oi anthrwpoi eimaste ligo apesiodw3oi kai nomizoume pws o theos euxaristietai na mas vlepei na upoferoume.
Epeidh genika eimai vivliofagos exw diavasei para polla vivlia.prwstoparon auta thumamai huhuhu an thumithw kati allo tha to postarw :D
Quote:
Originally Posted by
dominia77
Εννοείται ρωσική λογοτεχνία, και ελληνική κλασική λογοτεχνία, γιατί θα είναι ούτως ή άλλως είναι τα βιβλία που θα εδινα και στα παιδιά μου στο μέλλον.
Σίγουρα το 1984, Το εκκρεμές του Φουκώ, Ο μικρός πρίγκηπας κλπ.
Αυτη τη στιγμή, εχω κολλήσει με τα βιβλία της Παυλίνας Νάσιουτζικ.
Μιλάμε για μεγάλα νοήματα σερβιρισμένα με τρελό χιούμορ.
Διαβάστε το "Κάψτε τα νυφικά" και το "Μύκονος Μπλουζ".
dominia twra diavazw to kapste ta nufika.h arxh einai ligo periergh.....ekei pou mhlaei gia paron 3afnika antrexei sto parelthon kai meta pali paron :weird: einai omws euxaristo.
Γεια σου ArgouenVampire,
αν μπορείς, θα σε παρακαλούσα να γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα ελληνικά γιατί τα γκρικλις είναι για πολλούς δύσκολα στην ανάγνωση! :)