Re: "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
εάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ επιθυμίας και πράξης για εκδίκηση μπεί η λογική, η επιθυμία πάει περίπατο.....:bigsmile: Και νομίζω στους περισσότερους αυτό συμβαίνει.
¶ρα καλύτερα να σερβίρεται ζεστό...:blink::toung:
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
¶ρα καλύτερα να σερβίρεται ζεστό...:blink::toung:
Σπανιότατα σου δίνεται τέτοια ευκαιρία (να το σερβίρεις ζεστό), οπότε... δεν το σερβίρεις καθόλου:cheesy:
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
Σπανιότατα σου δίνεται τέτοια ευκαιρία (να το σερβίρεις ζεστό), οπότε... δεν το σερβίρεις καθόλου:cheesy:
Ποτε ζεστη δεν σερβιρετε η εκδικηση γιατι δεν εχεις την ψυχραιμια που ειναι απαραιτητη,παντα κρυα και οσο παγωμενη γινεται και περιμενεις οσο χρειαστει για τον κανεις τον αλλον να χασει την γη κατω απο τα ποδια του να μην ξερει απο που του ηρθε ......ειναι μερικες φορες που δεν ξεχνας απλα περιμενεις για να σερβιρεις το παγωμενο πιατο...............
φιλικα Δεσποινα Κουκι
Quote:
Originally Posted by
palavo
Τρώγετε κρύα ή καυτή (για να μείνουν και τα σημάδια?) ?? Ειστε απο τους ανθρώπους που θέλετε να "πάρετε εκδίκηση" ή πιστεύετε οτι η εκδίκηση έρχετε με το πέρασμα του χρόνου απο μόνη της στα άτομα που σας πλήγωσαν ? Έχετε πάρει εκδίκηση ποτε? Πως νιώσατε ? Είναι ενα πολυ ψυχοφθόρο συναίσθημα , μπαίνεις σε μια διαδικασία να "πονέσεις" έναν άνθρωπο που κάποτε "αγάπησες" (όχι απαραίτητα ερωτικά , ακομα και τους φίλους μας τους αγαπάμε )
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν οτι η εκδίκηση είναι η κακία που βγάζει κάποιος απέναντι σε κάποιον που του έκανε κακό δεν σκέφτετε όμως πως μπορεί να νίωθει εκείνος...ναι απο την μια υπάρχει η ικανοποίηση και απο την άλλη ο πόνος (λίγος - πολύς αναλόγος) αλλά θέλουμε να νιώσει ο αλλος πως νιώθαμε εμείς κάποτε..
Βέβαια υπάρχει και η εκδίκηση του κακού συναδέρφου - αφεντικού ή κάπιου εξωτερικού ατόμου που για κάποιο λόγο σας έκανε κακό (οχι άμεσα σε εσάς αλλα είχε αντικτυπο και σε εσάς) εκει δεν πονάς απλά τον χτυπάς στο ψαχνό...
Πάνω στα νεύρα μου κάποτε είπα σε ένα άτομο που με είχε πονέσει πολύ (όταν ήταν η δικιά μου σειρά και σέρβιρα ένα κρύο πιάτο ) " Ο Θάνατος ΣΟΥ Η Ζωη ΜΟΥ" (δεν εννοούσα τον σωματικό θάνατο εε!!! :embarrest )....
Για πιο λόγο θα εκδικούσασταν - ή εκδικιθήκατε ?
Με αγγίζει πολύ το θέμα παιδιά γιατι είμαι σκορπιός με ωροσκόπο σκορπιό και άλλους 3 πλανήτες στο σκορπιό...ότι και να μου κάνει κάποιος το θυμάμαι 30 χρόνια μέχρι την κατάλληλη στιγμή...Πάντως όσο κι αν θέλεις να εκδικηθείς από θεού υπάρχει κάτι που ο λαός το λέει απλά....''όταν κάνεις...πιπί στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι....
lol!!η φιλη μου εχει ωροσκοπο σκορπιο σε συνοδο με Αφροδιτη,Πλουτωνα,Ερμη στον σκορπιο....μωρε αν υπαρχει επομενη ζωη,οσους δεν μπορεσε να εκδικηθει σε αυτην,την εχουν κατσει!!!...
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
Συμφωνώ μαζί σου, όμως εάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ επιθυμίας και πράξης για εκδίκηση μπεί η λογική, η επιθυμία πάει περίπατο.....:bigsmile: Και νομίζω στους περισσότερους αυτό συμβαίνει.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω! Η λογικη το μονο που θα καταφερει ειναι να κρατησει την επιθυμια φυλακισμενη. Δεν θα την εξαφανισει. Θα εξαφανιστει μονο οταν δεν θα εχει να τραφει. Αλλα αυτο θελει τον χρονο του...
Quote:
Originally Posted by
starfish
Θα εξαφανιστει μονο οταν δεν θα εχει να τραφει. Αλλα αυτο θελει τον χρονο του...
Και αυτό δεν εξαρτάται απο εμάς??? το κατά πόσο τρέφουμε μέσα μας την ανάγκη για εκδίκηση? Και βέβαια εξαρτάται απο το πως βιώνει ο καθένας τις καταστάσεις και πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Κρίνοντας απο τον εαυτό μου, έχω νιώσει πολλές φορές την επιθυμία να εκδικηθώ, περνώντας όμως λίγος καιρός μπορώ να δω πιό ξεκάθαρα να επουλώσω τις πληγές μου και αποφασίζω να μην δηλητηριάζω άλλο πλέον τον εαυτό μου..... :love:
Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα να περάσει προτού πράξουμε. Κανείς δεν ωφελήθηκε δρώντας υπό την επήρεια του θυμού και της οργής.:embarrest
Quote:
Originally Posted by
Αφροδίτη
Και αυτό δεν εξαρτάται απο εμάς??? το κατά πόσο τρέφουμε μέσα μας την ανάγκη για εκδίκηση? Και βέβαια εξαρτάται απο το πως βιώνει ο καθένας τις καταστάσεις και πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Κρίνοντας απο τον εαυτό μου, έχω νιώσει πολλές φορές την επιθυμία να εκδικηθώ, περνώντας όμως λίγος καιρός μπορώ να δω πιό ξεκάθαρα να επουλώσω τις πληγές μου και αποφασίζω να μην δηλητηριάζω άλλο πλέον τον εαυτό μου..... :love:
Eχεις δικιο καλη μου!
Αυτο που θελω στην ουσια να τονισω με οσα γραφω, ειναι οτι δεν ειναι παιχνιδακι να αντιμετωπιζει κανεις τα σκοτεινα του συναισθηματα. Οτι θελει κοπο, μαχη [αν οχι πολεμο] μεγαλο αυτοελεγχο και χρονο. Και αυτο το συνειδητοποιει κανεις οσο πιο δυνατο χτυπημα φαει, αρα, οσο πιο δυνατο συναισθημα εκδικησης νιωσει.
:love:
Quote:
Originally Posted by
kiaRRa
Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα να περάσει προτού πράξουμε. Κανείς δεν ωφελήθηκε δρώντας υπό την επήρεια του θυμού και της οργής.:embarrest
Σωστά! Αν προσπαθήσουμε να εκδικηθούμε υπό την επήρεια του θυμού και της οργής, το πιο πιθανό είναι να μην να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε. Θέλει οργάνωση και υπομονή, έτσι ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα. Για αυτό και λέμε ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο". :bigsmile: