Re: Τι είναι η Αστρολογία
Quote:
Originally Posted by
erastros
Μητσάκο,
Δεν ξέρεις τους κανόνες του φόρουμ, και δε βλέπεις ότι εδώ τώρα προσπαθούμε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας? Γίνε λίγο πιο ευγενικός και θα σκεφτώ την πρότασή σου για τη γαλέρα.
Αν ένιωσες άσχημα σου ζητώ συγνώμη :sad2: . Είμαι Τοξότης και πρέπει να δείξεις κατανόηση :bigsmile:
Η γαλέρα είναι ανοικτή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.
Μπορούμε αν βεβαια θέλουμε να τα πάμε όλοι καλά μεταξύ μας.Αρκεί να υπάρχει θέληση.Σημασία δεν έχει η διαφωνία αλλά ο τρόπος αυτής.Ολοι έχουμε να μάθουμε πραγματα ο ένας από τον άλλο.Η γνώση κρύβεται παντού.
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Εγω καταλήγω στον ορισμό
Αστρολογία εν έτη 2006
Μια Τέχνη άμεσα συσχετιζόμενη με ψυχολογία,φιλοσοφία,στατισ τική και βασικές αρχες αστρονομίας που έχει ως σκοπό την κατανόηση της ανθρωπινης φύσης την εξηγηση της συμπεριφοράς και της προδιάθεσης να συμβεί κάτι στο άμεσο μέλλον. Τα δε μέσα που χρησιμοποιεί προκύπτουν απο εμπειρία και αγραφους κανόνες που ισχύουν ανα τους αιώνες γενικά αποδεκτους αλλα χωρίς να υπάρχει γενικός κανόνας εφαρμογής μιας και είναι κατι πολυ μεγάλο για να "πλαισιωθεί". Εξου λοιπόν και η διαφορετικότητα προσέγγισης απο κάθε αστρολόγο και τα διαφορετικά συμπεράσματα που μπορούν να προκύψουν. Δεχομαστε σε κάθε περίπτωση -ανεξήγητα δε- την επιρροή των ουράνιων σωμάτων ανεξαρτήτος θέσης, μορφής, ουσίας χωρις παρατήρηση αλλα βάσει καποιου status που προυπάρχει και το δεχόμαστε ως αληθές.
Τα έχω καταλάβει καλά για 2η μέρα στο χώρο σας?
Αρκετά καλή προσέγγιση. Και πριν βιαστείς να γράψεις ότι ερχόμαστε στα λόγια σου, να σου πω ότι και η Φιλοσοφία(αγάπη προς τη σοφία), είναι μορφή της κοινωνικής συνείδησης, διδασκαλία σχετικά με τις γενικές αρχές του ανθρώπου προς τον κόσμο, επιστήμη σχετικά με τους γενικούς νόμους ανάπτυξης της φύσης, της κοινωνίας και της νόησης και αποσκοπεί στην επεξεργασία ενός γενικού συστήματος απόψεων για τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου προς τον κόσμο. Είναι δηλαδή κοσμοαντίληψη και εξελίσσεται συνεχώς. Δεν την απαξιώνουμαι όμως. Και ας υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι προσέγγισής της.
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Αν ένιωσες άσχημα σου ζητώ συγνώμη :sad2: . Είμαι Τοξότης και πρέπει να δείξεις κατανόηση :bigsmile:
Η γαλέρα είναι ανοικτή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.
Ζωή και Ζώδια = Μητσάκος ?
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: το μέλος Μητσάκος αποτελεί συνεργάτη του περιοδικού και πολύ καλό μας φίλο. Η χρήση για την παρακολούθηση του site από λάθος τερματικό του δικτύου από τον Μητσάκο ίσως δημιούργησε παρανόηση. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε με τον Μητσάκο (κατά κόσμον Χ. Ευγενίδη), αν διαφωνούσαμε δεν θα συνεργαζόμασταν άλλωστε!
(και πού να έρθει ο ανάδρομος! :bigsmile: )
Φιλικά
Δημήτριος Μέλλος
Quote:
Originally Posted by
Ζωή και Ζώδια
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: το μέλος Μητσάκος αποτελεί συνεργάτη του περιοδικού και πολύ καλό μας φίλο. Η χρήση για την παρακολούθηση του site από λάθος τερματικό του δικτύου από τον Μητσάκο ίσως δημιούργησε παρανόηση. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε με τον Μητσάκο (κατά κόσμον Χ. Ευγενίδη), αν διαφωνούσαμε δεν θα συνεργαζόμασταν άλλωστε!
(και πού να έρθει ο ανάδρομος! :bigsmile: )
Φιλικά
Δημήτριος Μέλλος
Χμ... ¶ρα δεν είναι απλό μέλος, ιδιώτης, όπως εγώ, ο Μητσάκος. Έχει οικονομικά συμφέροντα να υποστηρίξει σε αυτό το φόρουμ, "ίδιο συμφέρον".
Κατανοητό, και δεκτή η συγνώμη.
Αν όμως υπάρχει και κάποιο άλλο μέλος που έχει οικονομική εξάρτηση από περιοδικό ή επιχείρηση στο χώρο της αστρολογίας, να μου το πείτε για να ξέρω.
Quote:
Originally Posted by
Marina 7771
Αρκετά καλή προσέγγιση. Και πριν βιαστείς να γράψεις ότι ερχόμαστε στα λόγια σου, να σου πω ότι και η Φιλοσοφία(αγάπη προς τη σοφία), είναι μορφή της κοινωνικής συνείδησης, διδασκαλία σχετικά με τις γενικές αρχές του ανθρώπου προς τον κόσμο, επιστήμη σχετικά με τους γενικούς νόμους ανάπτυξης της φύσης, της κοινωνίας και της νόησης και αποσκοπεί στην επεξεργασία ενός γενικού συστήματος απόψεων για τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου προς τον κόσμο. Είναι δηλαδή κοσμοαντίληψη και εξελίσσεται συνεχώς. Δεν την απαξιώνουμαι όμως. Και ας υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι προσέγγισής της.
ΕΥΤΥΧΩΣ τα γραπτά μένουν, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και ας πορευτει όπως ο ΙΔΙΟΣ διαλέξει.
pentraks, σου προτείνω να πας και στο πρώτο ποστ αυτού του thread.
Quote:
Originally Posted by
pentraks
ΕΥΤΥΧΩΣ τα γραπτά μένουν, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και ας πορευτει όπως ο ΙΔΙΟΣ διαλέξει.
Τί ακριβώς εννοείς μ' αυτό; Μπορείς να γίνεις πιό σαφής? Ποιό κουνέλι ξετρύπωσες απ' το μαγικό καπέλλο?
Δεν εννοω τίποτα παραπάνω απο αυτο που γράφω. Ο καθένας που θα διαβάσει το Thread θα καταλήξει στο δικό του συμπερασμα. ΠΟΥ το περίεργο?
Γιατι δέχομαι "επίθεση" ?