χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
στην αδελφή μου και στον ανηψιό μου
ότι ποθούν στην αγκαλιά τους ,όλοι,να το βρουν
Printable View
χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
στην αδελφή μου και στον ανηψιό μου
ότι ποθούν στην αγκαλιά τους ,όλοι,να το βρουν
Να είστε καλά και σας ευχαριστώ αστραδέρφια :love:
Χρόνια Πολλά και καλά και από μένα σε όλους τους Δημήτρηδες(μικρούς και μεγάλους ,μπαμπαδες, γιούς, θειούς και θειές κτλ κτλ:laugh: )
:bigsmile::love:
και απο μενα Χρονια Πολλα σε ολους οσους γιορταζαν!!!! .... αν και λιγο καθυστερημενα...
Η γιορτή κρατάει 40 μέρες :toung:
- Τα τριήμερα, έχουν σχέση με την Ανάσταση του Χριστού αλλά και το 1/4 του κύκλου της Γης αλλά και του Δία, 12:4=3.
- Τα εννιάμερα έχουν σχέση με την αλλαγή φάσης της Σελήνης.
- Τα 40 έχουν σχέση με την αλλαγή ημικυκλίου του Ερμή. Ο θεός Ερμής των Αρχαίων ήταν ψυχοπομπός τους. (40 μέρες από Ανάσταση ως Ανάληψη Ιησού)
Κοινώς, όποιος ψάχνει, μαθαίνει :bigsmile: :toung:
Ναι παιδιά μου το πιάσατε το νόημα :bigsmile: Όχι τόσο καλά βέβαια αλλα κάνατε μια καλή προσπαθεια που θα εκτιμηθεί και θα συνυπολογιστεί στο βαθμό που θα πάρετε :cheesy:
Αλλά θα σας πρότεινα να διαβάσετε το βιβλίο της Αλτάνης για τη θόλο της Επιδαύρου (είναι εκδόσεων Γεωργιάδη) όπου περιγράφεται μαζί με τα άλλα και η πορεία της ψυχής και οι ενδιάμεσοι σταθμοί της στην πορεία της προς τη θέωση (Ήλιο). Η δε θόλος είναι μια καταπληκτική οικοδομική κατασκευή που εκτός των άλλων οι κολώνες της έτσι όπως είχαν τοποθετηθεί αναπαριστούσαν το ηλιακό σύστημα. Η πλάκα είναι ότι με βάση την αρχαιοελληνική θρησκευτική αντίληψη τα τριήμερα, τα ενιάμερα και τα σαράντα έχουν λογική ενώ σε σχέση με το χριστιανικό δόγμα όχι ιδιαίτερα και μάλλον αποτελούν άλλο ένα δάνειο του χριστιανικού τυπικού λατρείας από προηγούμενα λατρευτικά τυπικά. Αυτά χοντρά χοντρά γιατί έχουν περάσει και κάμποσα χρονάκια από τότε που διάβασα το βιβλίο και τώρα δεν το έχω γιατί κάποιος μου το έχει βουτήξει :evil: ως συνήθως :toung:
χρονια πολλα και απο μενα σημερα για τους κοσμαδες τους δαμιανους και τους αργυριους και φυσικα στην αργυρω:bigsmile: