-
Re: Ηλιακή επιστροφή (Solar return)
Συμφωνα με αυτη τη μεθοδο της ηλιακης επιστροφης ειδα οτι στο 7ο οικο εχω τον πλουτωνα στο σκορπιο.Αυτο σημαινει αποτυχια σχεσεων και διαλυση επισης?Επισης στον 2ο οικο εχω σεληνη , αρη κ κληρο τυχης στους διδυμους και στον 8ο τον δια, και ωροσκοπο επισης δια.Αυτο σημαινει καποια ευνοια σε οικονομικα ζητηματα?
-
Δεν γίνεται να έχεις τον Πλούτωνα στον Σκορπιό στην τωρινή Ηλιακή επιστροφή, αφού ήταν στο ζώδιο αυτό πριν κάτι δεκαετίες. Ίσως να τον έχεις στο γενέθλιο χάρτη σου και δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι η Ηλιακή επιστροφή. Επίσης αυτό που γράφεις για Δία στο 8ο οίκο και Ωροσκόπο επίσης δεν βγάζει νόημα. Στην αρχή υπόθεσα ότι εννοείς πως ο Τοξότης είναι στον Ωροσκόπο αλλά μετά είδα που λες ότι οι Δίδυμοι είναι στον 2ο οίκο και τα παράτησα.
Πρέπει να είναι κατανοητό ότι ο χάρτης της Ηλιακής επιστροφής φτιάχνεται μια φορά τον χρόνο για τη στιγμή των «αστρολογικών γενεθλίων» μας, όταν δηλαδή ο Ήλιος περνάει από την ακριβή θέση του στο γενέθλιο χάρτη. Αυτή η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι κοντά στα κανονικά μας γενέθλια αλλά μπορεί να μην είναι την ίδια μέρα ακριβώς μέρα. Φυσικά οι θέσεις των πλανητών είναι οι κάθε φορά τρέχουσες θέσεις. Δηλαδή αυτή την περίοδο ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερο, ο Ουρανός στον Κριό κλπ. Στους χάρτες της Ηλιακής επιστροφής όλων μας αυτές οι θέσεις είναι ίδιες. Θα αλλάζουν οι οίκοι, οι όψεις, οι σχέσεις με τον γενέθλιο χάρτη κλπ αλλά δεν μπορεί κάποιος να έχει τον Πλούτωνα στο Σκορπιό.
-
Ειχα γενεθλια 28/7 και τον δημιουργησα χθες(4/8)Δεν ξερω αν εχει πολυ μεγαλη σημασια αυτο.(αν εχει μην δινεται καμια σημασια σε οτι γραφω)Ως προς την διατυπωση συγνωμη τα μπερδεψα:embarrest..ο 7ος οικος ηταν στον σκορπιο(κυβερνητης του υπεθεσα οτι ηταν ο πλουτωνας ).Ο ωροσκοπος ηταν ο ταυρος,
στον 2ο οικο στους διδυμους εχω σεληνη , αρη κ κληρο τυχης , και στον 8ο στον τοξοτη εχω το β.δεσμο.Στον 9+10 ειναι ο αιγοκερως(φανταζομαι αλλαγη στα επαγγελματικα).?
-
Καταρχήν δεν έχει καμία σημασία το πότε δημιούργησες τον χάρτη, αρκεί να είναι πράγματι για την Ηλιακή επιστροφή, δηλαδή στο χάρτη που δημιούργησες ο Ήλιος να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με τον γενέθλιο.
Στη συνέχεια θα πρέπει να πω ότι βιάζεσαι πολύ να βγάλεις συμπεράσματα. Επειδή είναι ο Σκορπιός στον 7ο υποθέτεις «αποτυχια σχεσεων και διαλυση επισης». Επειδή είναι ο Αιγόκερος στον 9ο και 10ο φαντάζεσαι «αλλαγη στα επαγγελματικα». Και όλα αυτά χωρίς να εξετάσεις καν τους κυβερνήτες τους. Και χωρίς να αναφέρεις τίποτα για τον Ήλιο.
Στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι ο Ήλιος, αφού γι’ αυτόν φτιάχνεται ο χάρτης. Δες τον οίκο του, τις όψεις του, τη σχέση του με τον κυβερνήτη του οίκου του. Συνέχισε με την Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και μετά προχώρα αν θες στα υπόλοιπα.
-
Ο ηλιος βρισκεται στον 5ο στον λεοντα μαζι με τον ερμη.(και σε γενεθλιο εκει τους εχω τους πλανητες)Ο ερμης επισης βρισκεται στον 6ο στην παρθενο.Και η αφροδιτη στον 3ο +4ο στον καρκινο.Στις οψεις του ηλιου μου φαινονται καλες(δεν βλεπω τετραγωνα ,αντιθεσεις)απο αυτη την αποψη.Η αφροδιτη κανει συνοδο με ηλιο ,τριγωνο με δια,τετραγωνο με κρονο,χιαστι με ποσειδωνα,τετραγωνο με πλουτωνα,και τετραγωνο με μεσουρανημα.(δεν μου φαινονται καλες)
-
Quote:
Originally Posted by
melenia83
Ο ηλιος βρισκεται στον 5ο στον λεοντα μαζι με τον ερμη.(και σε γενεθλιο εκει τους εχω τους πλανητες)Ο ερμης επισης βρισκεται στον 6ο στην παρθενο.Και η αφροδιτη στον 3ο +4ο στον καρκινο.Στις οψεις του ηλιου μου φαινονται καλες(δεν βλεπω τετραγωνα ,αντιθεσεις)απο αυτη την αποψη.Η αφροδιτη κανει συνοδο με ηλιο ,τριγωνο με δια,τετραγωνο με κρονο,χιαστι με ποσειδωνα,τετραγωνο με πλουτωνα,και τετραγωνο με μεσουρανημα.(δεν μου φαινονται καλες)
Μελενια μας εχεις τρελλανει κοριτσακι μου.
Ο ερμης δεν μπορει να βρισκεται και στο λεοντα στο 5ο και στον 6ο στην παρθενο.
Μηπως να μελετουσες λιγο περισσοτερο με την σωστη σειρα? Στο ξαναεγραψα και σ αλλο ποστ, οπως κι αλλα μελη. Η αστρολογια δεν μελεταται παρορμητικα ενα αρθρο απ εδω κι ενα αρθρο απο εκει. Αισθανομαι οτι μεσω ερωτησεων προσπαθεις να μαθεις χωρις ομως να εχεις διαβασει οσο πρεπει τα βασικα.
Εννοω οτι <πως θα χειρουργησεις αν δεν ξερεις καν που βρισκονται τα οργανα στο ανθρωπινο σωμα?>
Συγνωμη δεν ειναι το στυλ μου να ειμαι επικριτικη, αλλα ειναι η τεταρτη, ισως η πεμπτη φορα που στο λεμε αυτο. Θελουμε ολοι να σε βοηθησουμε αλλα δεν μας βοηθας κι εσυ:bigsmile:
-
Σε αυτο που αναφερεις παραπανω οσο αφορα τον 6ο οικο,για να στο πω οπως το καταλαβαινω εγω κ οχι οπως εχουν καταφερει να εκφραζονται οι εξοικιωμενοι με τον χωρο της αστρολογιας.Ο 6ος οικος ειναι στην παρθενο(κενος)κυβερνητης απ τα λιγα που ξερω ειναι ο ερμης .Τωρα πως μεταφραζεται αυτο στην αστρολογια.. η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω..
Επισης συγνωμη για το <πρηξιμο>δεν θελω να γινομαι ενοχλητικη και ταυτοχρονα κουραστικη.Δεν αντιλεγω με οσα λες..Τοση ασχετοσυνη δεν αντεχεται.. Επειδη οπως λες μου εγιναν υποδειξεις 1 2 3 4 5.. πλεον το μηνυμα εληφθη..θα φροντισω λοιπον να επανελθω οταν και αν τυχον καταφερω να εκφραζομαι με αστρολογικους ορους κ κατεχοντας ικανοποιητικα τις αστρολογικες εννοιες για να ειμαι ανεκτη και αποδεκτη στον περιβαλλοντα χωρο.
-
Melenia μου, έχω κλείσει αρκετές ώρες δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή και δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά τι έγραψες. Για αυτό που είμαι σίγουρη, είναι ότι αυτό που έγραψες, δεν βγάζει κάποιο αστρολογικό νόημα.
Χωρίς καμία κακή πρόθεση, κάθε άλλο, αυτό που στην πραγματικότητα προσπάθησε να σου πει και το μέλος πιο πάνω, είναι ότι όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ρωτάς, είναι φυσικό να μην μπορούμε και να απαντήσουμε.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να επικεντρωθείς στα βασικά. Δεν γίνεται να δεις την Ηλιακή σου επιστροφή αν δεν μπορείς να διαβάσεις τον γενέθλιο χάρτη σου, γιατί την Ηλιακή επιστροφή την μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο. Πως λοιπόν θα κάνεις την σύγκριση;
Είναι σαν να ρωτάς ποια είναι η θέση του ντο στο πιάνο, έχοντας σκοπό να παίξεις την 9η συμφωνία του Μπετόβεν. Δεν γίνεται αυτό.
Στην αστρολογική μας κοινότητα υπάρχει θέση για όλους και κυρίως για όσους θέλουν να μάθουν. Μην στενοχωριέσαι λοιπόν και χαλάς την καρδούλα σου δίχως λόγο.
Μην ξεχνάς ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και απέναντι από τον Ποσειδώνα. Πολύ εύκολα παρανοούμε, υπερβάλουμε και πέφτουμε σε ασάφειες.
Εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο βράδυ παρασκευής.
Ώρα να πάμε έξω και για κανένα ποτάκι ε; Κλείσαμε απόψε! :bigsmile:
-
Re: Ηλιακή επιστροφή
Καλησπερα σε ολους σας,ειμαι καινουργια στον χωρο και τωρα διαβαζοντας για ηλιακη επιστροφη αποφασισα να ασχοληθω και γω με τον χαρτη μου.Εχω την εξης απορια,π.χ εγω μεσα στον μηνα Νοεμβριο θα δεχτω την κρονια επιστροφη.Κοιταζοντας την ηλιακη επιστροφη του ετους που στο ζωδιο μου ηταν ο κρονος παρατηρησα οτι στην διαρκεια εκεινου του ετους οντως ειχαν συμβει μερικα γεγονοτα αλλα τα πιο σημαντικα που με κλονισαν μου τα εδειξε την επομενη χρονια ενω εγω τα ειχα ηδη ζησει.Στη φετινη ηλιακη που θα ισχυσει μεχρι του χρονου τον αυγουστου,ενω θα περασω την κρονια επιστροφη φετος ,βλεπω οτι μου την βγαζει του χρονου 2012.Επισης το 2012 μου βγαζει σχεδον ιδια την καταταξη πλανητων και οικων με τις ιδιες οψεις που εχω στο γενεθλιο..Σαν να βλεπω μπροστα μου ολο τον γενεθλιο..Αυτο που αναφερω σχετικα με την κρονια επιστροφη ισχυει?Και αν ναι τοτε πρεπει να λαβω υποψη και τις 2 ηλιακες 2011-12 συνδιαστικα?Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει γιατι μπερδευτηκα..:blink::blink:
-
Quote:
Originally Posted by
mersini1
Καλησπερα σε ολους σας,ειμαι καινουργια στον χωρο και τωρα διαβαζοντας για ηλιακη επιστροφη αποφασισα να ασχοληθω και γω με τον χαρτη μου.Εχω την εξης απορια,π.χ εγω μεσα στον μηνα Νοεμβριο θα δεχτω την κρονια επιστροφη.Κοιταζοντας την ηλιακη επιστροφη του ετους που στο ζωδιο μου ηταν ο κρονος παρατηρησα οτι στην διαρκεια εκεινου του ετους οντως ειχαν συμβει μερικα γεγονοτα αλλα τα πιο σημαντικα που με κλονισαν μου τα εδειξε την επομενη χρονια ενω εγω τα ειχα ηδη ζησει.Στη φετινη ηλιακη που θα ισχυσει μεχρι του χρονου τον αυγουστου,ενω θα περασω την κρονια επιστροφη φετος ,βλεπω οτι μου την βγαζει του χρονου 2012.Επισης το 2012 μου βγαζει σχεδον ιδια την καταταξη πλανητων και οικων με τις ιδιες οψεις που εχω στο γενεθλιο..Σαν να βλεπω μπροστα μου ολο τον γενεθλιο..Αυτο που αναφερω σχετικα με την κρονια επιστροφη ισχυει?Και αν ναι τοτε πρεπει να λαβω υποψη και τις 2 ηλιακες 2011-12 συνδιαστικα?Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει γιατι μπερδευτηκα..:blink::blink:
Μυρσίνη μου, δεν έχω καταλάβει σχεδόν καθόλου τι εννοείς , αλλά μπορεί να φταίει που δεν έχω τελειώσει ακόμα τον καφέ μου. Ας τα πάρουμε ένα, ένα.
Αρχικά να πούμε ότι η Ηλιακή επιστροφή είναι ο χάρτης που σχηματίζεται για την στιγμή που ο Ήλιος έρχεται ακριβώς στην ίδια θέση που βρισκόταν κατά την μέρα της γένεσής σου. Πρακτικά, από αυτόν τον χάρτη βλέπουμε πως τοποθετείται ο Ήλιος σου σε σχέση με τις υπόλοιπες πλανητικές επιρροές και ποιες ενέργειες καλείσαι να διαχειριστείς. Αφού ο χάρτης αυτός σχηματίζεται σύμφωνα με το τρέχον πλανητικό σκηνικό, εννοείται ότι λίγο ή πολύ τα σημαντικά κεφάλαια της ζωής σου που φαίνονται ενεργοποιημένα στον γενέθλιο χάρτη, θα εξακολουθούν να υφίστανται και στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής, τοποθετημένα όμως, σε διαφορετικούς οίκους και με διαφορετικές όψεις.
Ο χάρτης αυτός, επί της ουσίας αρχίζει να ασκεί την επιρροή του περίπου τρεις μήνες πριν τα γενέθλιά μας.
Σχετικά με την επιστροφή του Κρόνου, θα σου πω μερικά πράγματα. Η επιστροφή αυτή, δεν είναι κάτι κακό και δεν περιμένουμε κακοτυχίες και καταστροφές στη ζωή μας, επειδή ο Κρόνος επιστρέφει στην γενέθλια θέση του. Κάθε άλλο. Θα μπορούσε να είναι μία δύσκολη περίοδος στην περίπτωση που ο γενέθλιος Κρόνος σχηματίζει γενέθλιες δυσαρμονικές όψεις. Τότε ναι. Θα σήμαινε ότι ήρθε η στιγμή να κριθεί η δουλειά που έχεις κάνει στα θέματα που σχετίζονται με τις δυσαρμονίες αυτές.
Αν έχεις συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία στην φόρμα του προγράμματος και είχες επιστροφή Κρόνου αλλά βίωσες κάτι αρνητικό, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Αν την προηγούμενη ή την επόμενη βίωσες άσχημες καταστάσεις, πιθανότατα να φταίνε κάποιες άλλες δυσμενείς όψεις και όχι η επιστροφή του Κρόνου.
Ο χάρτης της Ηλιακής που σου θυμίζει τόσο πολύ τον γενέθλιο, είναι σίγουρα ένας χάρτης που προσπαθεί να σου πει ότι θα διανύσεις μια χρονιά ενεργοποίησης όλων των γενέθλιων ζητημάτων και αυτές οι χρονιές δεν είναι από εκείνες που τις αναπολείς ευχάριστα. Όπως συχνά λέω, δεν τις λες επιτυχία! :cry::cheesy:
-
προσπαθωντας να δω το στιγμα της επομενης χρονιας καταστρωσα τον χαρτη της ηλιακης επιστροφης μου...
μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον..και μιασ και πλησιαζω τα 30 και θα δεχτω την επιστροφη του κρονου σιγα σιγα...παροτρυνθηκα ακομα περισσοτερο αν το κοιταξω..
στον χαρτη της ηλιακης εχουμε..
φυσικα τον ηλιο στους διδυμους
η ακμη του 5 της ηλιακης ειναι στις 10 44 του ταυρου και του 6 της ηλιακης στις 02.17 των διδυμων..
ο ηλιος στην ηλιακη ειναι μεσα στον 5 οικο
η σεληνη ειναι μεσα στον 5 οικο
ο διας ειναι μεσα στον 5
ερμης μεσα στον 5
οψεις ηλιου στην ηλιακη..
ηλιος σε συνοδο με σεληνη (ταυρο-5)
συνοδο με ερμη(ταυρο-5)
συνοδο με δια(ταυρο-5)
εξαγωνο με ουρανο(κριο-3)
τεταγωνο με ποσειδωνα(ιχθυ 2)
αντιθεση με βορ.δεσμο(τοξοτη-12)
οψεις σεληνης στην ηλιακη
σεληνη συνοδο ηλιο
συνοδο ερμη
συνοδο δια
τετραγωνο ποσειδωνα
αντιθεση βορ.δεσμο
οψεις ερμη..στην ηλιακη
ερμης συνοδος ηλιος
συνοδος σεληνη
συνοδος διας
συνοδο λιλιθ(ταυρο 4)
οπου ηλιος +σεληνη ειναι κυβερνητες του 8 οικου της ηλιακης
ο διας κυβερνητης του 12ου,1ου οικου της ηλιακης
και ο ερμης κυβερνητης του 7ου,9ου οικου της ηλιακης
η αφροδιτη στην ηλιακη ειναι στους διδυμους και στον 7 οικο σε συνοδο με την ακμη του οικου
ΟΠΟΥ η αφροδιτη ειναι κυβερνητης του 5 οικου(ηλιακης)
κανει τριγωνο με τον κρονο(ζυγο-10)
αντιθεση με ωροσκοπο
ο ΑΡΗΣ στην ηλιακη ειναι στην παρθενο και στον 9 οικο σε συνοδο με την ακμη του οικου
επισης..κανει τριγωνο με πλουτωνα(αιγοκερω -1)
τετραγωνο με βορ.δεσμο(τοξοτη-12)
ολα τα παραπανω αφορουν τον χαρτη της ηλιακης..ΚΑΙ μονο
αν θα δουμε τωρα την ηλιακη συνδυαστικα με τον γεννεθλιο προκυπτει...
ο (Η) ηλιος, η (Η) σεληνη,ο (Η) διας πεφτουν μεσα στον 5 γεννεθλιο οικο
οψεις (Η) σεληνης με γεννεθλιους πλανητες
συνοδο με (Γ) ηλιο
τριγωνο με (Γ) σεληνη
συνοδο με (Γ) αρη
ο (Η) ηλιος κανει ακριβως τις ιδιες οψεις με την (Η) σεληνη
ο (Η) ερμης ειναι στον 4 οικο (γεννεθλιο)
σε
..συνοδο με ερμη(Γ)
συνοδο χειρωνα(Γ)
η(Η) αφροδιτη πεφτει μεσα στον 7 γεννεθλιο οικο
και κανει τετραωνο με σεληνη(Γ)
τριγωνο με κρονο(Γ)
αντιθεση με ποσειδωνα (Γ)
τριγωνο με πλουτωνα(Γ)
συνοδο με β .δεσμο(Γ)
ο (Η) αρης ειναι στην παρθενο και στον 9 γεννεθλιο οικο
σε εξαγωνο με αφροδιτη(Γ)
τετραγωνο με δια(Γ)
τετραγωνο με ουρανο(γ)
ο(Η) διας ειναι μεσα στον 5 γεννεθλιο οπως προαναφεραμε..
σε συνοδο με ηλιο(Γ)
τριγωνο με σεληνη(Γ)
και ο (Η) κρονος στον 10 γεννεθλιο στον ζυγο
σε συνοδο με κρονο(Γ)
εξαγωνο ποσειδωνα(Γ)
συνοδο πλουτωνα(Γ)
τριγωνο β.δεσμο(Γ)
εξαγωνο ωροσκοπο
εχω την αισθηση απο τα λιγα που ξερω οτι ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα χρονια απο την αποψη οτι εχουμε μεγαλη ενεργοποιηση του 5 οικου και του7 +του 8 και απο ηλιακη ακι απο γεννεθλιο χαρτη... με ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ρολο να παιζει ακι ο βορειος δεσμος...
-
Αν κρίνω από τα σημεία που έχεις τονίσει και όλα όσα έχεις υπογραμμίσει, έχεις καταλάβει και μόνη σου ποιο είναι το κύριο θέμα της Ηλιακής σου και τι θέλει να πει ο «ποιητής». Αν συμφωνεί και ο προοδευμένος σου ή αν οι διελεύσεις των πλανητών από τον γενέθλιο χάρτη σου υποδεικνύουν κάτι ανάλογο, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.
ΥΓ: Α ρε Στέλλα… Λυσσάς με τα αστρολογικά σου!:lol: Τι σε έχει πιάσει παιδάκι μου;:love:
-
λιγο μια δεκαετια στασιμοτητας,λιγο η ανησυχη φυση μου..και ενα πλανητικο σκηνικο καταλληλο για κατραπακιες την μια μετα την αλλη(των προηγουμενων χρονων) μαλλον εκανε το θαυμα της...:toung: χαχαχαχαχ..
tnx κατια....
-
Kαλησπέρα παιδιά και από μένα θα ήθελα να ρωτήσω κατι μιας και που τα γενέθλια μου ήταν στις 11 και του συντρόφου μου στις 14 προχθές.Θέλω να ρωτήσω η Πανσέληνος που πραγματοποιήθηκε έχει κάποια επιρροή για κάποιον από τους δυο μας ή και για τους δύο και τι ανοχή δίνουμε για σύνοδο πλανητών ή ωροσκόπου/μεσουρανήματος με τους οίκους;Εννοω των γενέθλιων πλανητών με οικους ηλιακής και αντίστροφα.Στους γωνιακούς δίνουμε μεγαλύτερη ανοχή ή το ίδιο;
-
Καλησπερα ! Στις ανοχες για τους οικους δινουμε μεχρι και 3 μοιρες ανοχη.Αυτο συνηθως γιατι ο πλανητης που βρισκεται τρεις μοιρες πριν τον επομενο οικο "χρωματιζει " και τον επομενο οικο .
Ας γκρινιαξω λιγο :bigsmile: φετος ειχα την αφροδιτη σε εξορια στον Σκορπιο και μαλιστα αναδρομη στον ηλιακο ωροσκοπο η οποια με ταλαιπωρησε παντειοτροπως ( και αυτη και ο ουρανος κυβερντης του 5ου ηλιακου και ο αρης του 7ου ηλιακου ,ετσι για να μην ξεχνιομαστε και μας πουνε αχαριστες) και τον κατσικομενο Κρονο στον 12ο της ηλιακης επιστροφης που εβαζε την πινελια του στις οποιες ανασφαλειες και αν ειχα .Παραπονο δεν εχω φετος.Εφαγα για τα καλα:toung:(Τελικα δεν βοηθαει να το βλεπεις και να το ξερεις οτι θα σου ερθει νταμπλαζ την επομενη χρονια .Εγω ας πουμε που εβλεπα την χιονοστιβαδα παραμεινα σαν βλαμμενο στις προποδες να την λουστω.) Και δεν πιανω τα θεματα της σεληνης η οποια χτυπιονταν ,η δε ηλιακη με συνοδο γενεθλιου κρονου η δε γενεθλια με την αντιθεση του ηλιακου κρονου .:nuts: Ηταν αληθεια μια υπεροχη χρονια το 2011 ,θα το θυμαμαι με νοσταλγια :toung:.
Και τωρα ερχεται αυτη την χρονια και αλλη χιονοστιβαδα. Αφου αυτη την χρονια η εξορισμενη αναδρομη αφροδιτη ειχε ταλαιπωρηθει αποφασισε να παει ...στον ηλιακο 12ο για την επομενη χρονια . Κοιταζωντας την μου ηρθε η ατακα απο μια ταινια του Ψαλτη "Ωραιες ιδεες εχεις μωρη αχλαδω". Μα μετα απο ΤΕΤΟΙΑ χρονια πηγε να κατσικωθει στον δωδεκατο ??? Και οκ ξερω ο 12ος περα απο ολα τα "δυσοιωνα" εχει και την εννοια οτι ισως εκει "κρυφτει,ηρεμησει και σκεφτει καλυτερα " ΑΛΛΑ εχεις μια αφροδιτη κυβερνητη του 5ου ηλιακου στον ταυρο (10ο γενεθλιο),κυβερνητη επισης του 10ου ηλιακου (3ου γενεθλιου) ωραιοτατα τοποθετημενη στον ζωδιο του τοξοτη ,πεφτει μεσα στον 5ο γενεθλιο οικο και εκει που λες "αντε επιτελους" πεφτει στον 12 ο ηλιακο:cry:
Απελπισια...Κανει και μια συνοδο με τον ηλιακο Ερμη (που βρισκεται εξοριστος στον τοξοτη και ασχημα εξισου τοποθετημενος στον 12ο οικο ) κυβερνητη του 6ου ,7ου οικου ηλιακου( 11ου γενεθλιου) στον διδυμμους και κυβερνητη του 9ου( 3ου γενεθλιου οικου) με ακμη στην παρθενο.
Και οι δυο πλανητες χαντακωμενοι στον 12ο οικο ..Τι παρατραγουδο θα μου σκασει και φετος θελω να δω ...
Μηπως να κανω γενεθλια στα πατρια εδαφη ωστε να μου πεσει η συνοδος στον 11ο? Γιατι αλλη ταλαιπωρια συναισθηματικη δεν σηκωνω πια :wacko:
Και οχι τιποτα αλλο καθοτι και οι δυο πλανητες κυβερντητες τον αισθηματικων του χαρτη ,τυχαινει να ειναι και κυβερνητες και της εργασιας (6ο,7ο ο ερμης και 10ο η αφροδιτη ) πολυ φοβαμαι οτι το συναισθηματικο παρατραγουδο θα ειναι κανενας συναδελφος να μην πω κανενας προισταμενος (μεσα στον 10 ο ηλιακο εχω τον κρονο που κανει εξαγωνο με την γενεθλια αφροδιτη μου στον 5ο συγκυβερνητη του 10ου γενεθλιου) και γι αυτο βρισκονται οι πλανητες στον κρυφο 12ο και μας βλεπω να τρωμε "πορτα" και συναισθηματικα και επαγγελματικα φετος.
-
Hattie23 δίνουμε και για τους γωνιακους 3 μοίρες;Και να σε ρωτήσω αν ξέρεις για τον γενέθλιο ωροσκόπο και μεσουράνημα αν βρίσκεται (πέφτει)πχ. 5 μοίρες πριν τον 8οικο της ηλικιακής θα το θεωρήσουμε σύνοδο με ακμή του 8ου λόγω του οτι είναι σημαντικό σημείο;
-
Καλημερα:bigsmile:. Οντως στους γωνιακους οικους δινουν μεχρι και 5 μοιρες ανοχη στην συνοδο.Ωστοσο απο προσωπικη εμπειρια στα συστηματα προγνωσης οσο πιο μικρη ειναι η ανοχη τοσο πιο εντονη θα ειναι και η επιρροη της.Προσωπικα λαμβανω υποψη μου ανοχη 1,5 με 1 μοιρα (και πολυ σου λεω )οταν προκειται για μη γωνιακο οικο και μεχρι 2 μοιρες οταν ειναι γωνιακος.Και αυτο γιατι θελω να ειμαι σιγουρη οτι "το γεγονος " γινεται εξαιτιας της οψης με τον οικο και οχι λογω καποιου σημειου αλλου στο χαρτη που αγνοησα (απο βιασυνη,αγνοια ,στραβομαρα κ.λ.π).Το ζητημα ειναι οτι της περισσοτερες φορες ο χαρτης μας δινει παραπανω απο μια ενδειξη στο τι θα συμβει σχετικα με ενα θεμα . Οι οψεις με τις ακμες δεν ειναι ιδιαιτερα το φορτε μου καθως ο καθε οικος αντιπροσωπευει τοσα διαφορετικα πραγματα που μονο σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια μπορω να πω πιο απο τα θεματα του οικου θα ενεργοποιηθουν με την οψη .Οποτε σαν συμβουλη λεω ,κοιτα τι συμβαινει γενικα με αυτο τον πλανητη μεσα στο χαρτη και επειτα κοιτας και το καταπως θα μεταφραστει σε σχεση με τον οικο που κανει οψη .Καλη σου μερα και παλι :bigsmile:
-
Πολύ ωραία η κουβέντα σας.... θα ήθελα να ρωτήσω μια πληροφορία για κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει..
ο γενέθλιος Δίας στους διδύμους (27ο) από τον 4ο οίκο κάνει
ακριβή αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη (27ο) στον 10ο οίκο του χάρτη ηλιακής
επιστροφής..
Μπορώ μέσα από αυτή την όψη να περιμένω κάποια ευνοϊκή εξέλιξη στα επαγγελματικά-σπουδές μέχρι να παρέλθει το ηλιακό έτος?
-
Καλημερα σε ολους !Εχω την εξης απορια..ψαχνοντας σχετικα με την ηλιακη επιστροφη διαβασα για την ιδιομοιρια ότι παιζει σημαντικο ρολο .Δηλαδη θα κοιταμε το ζωδιο και τις μοιρες σε γενεθλιο χαρτη π.χ ηλιος στον τοξοτη 12.38 και θα το συγκρινουμε με πλανητη ηλιακης επιστροφης-ζωδιο/ μοιρες?ακμες γενεθλιων οικων –ζωδιο/ μοιρες η ακμες οικων ηλιακης επιστροφης – ζωδιο/μοιρες?Τα γραφω όπως το myhoroscope στην ηλιακη δινει τον χαρτη,αλλα δεν καταλαβαινω με ποιο τροπο να κανω την συγκριση .
-
@ Vaso 78 :Η οψη που δινεις ειναι ενα στοιχειο το οποιο δεν μπορει κανενας να σου απαντησει μεσω αυτου και μονο αν θα εχεις καποια επαγγελματικη επιτυχια η οχι.Γι ανα σου δωθει μια τετοια απαντηση μεσω της ηλιακης επιστροφης χρειαζεται να μελετηθουν οι οικοι που επηρεαζουν την εργασια /καριερα 6ο,7ο,10ο. Οι κυβερνητες τους ,οι οικοι που βρισκονται αυτοι και οι οψεις στην ηλιακη επιστροφη και σε συνδυασμο με το γενεθλιο χαρτη σου .
Γενικα ,η οψη αντιθεση μεταξυ του Δια και του Βορειου δεσμου δειχνει κοινωνικα προβληματα εξαιτιας καποιων προσωπικων πεποιηθησεων του ατομου.Εδω επειδη ο βορειος ειναι στον 10ο και ο διας στον 4ο ενδεχομενως οι οποιες αξιες σου να βρεθουν σε αντιπαλοτητα με ατομα απο το χωρο της καριερας σου η το αντιστροφο η καριερα σου να μην συμβαβιζει με οσες αξιες εχεις λαβει απο την οικογενεια σου και να δημιουργησει προβλημα στους κολπους της.
-
για τις οψεις μεταξυ των πλανητων με τις ακμες των οικων(καταρχην εννουμε τις γεννεθλιες ακμες,η τις ετησιες??)και δευτερον δινουμε ανοχη εως 1 μοιρα σε ολες τις οψεις η μονο στη συνοδο??
-
και μια ακομα ερωτηση σχετικα με τον χρονο που θα πραγματοθουν τα γεγονοτα..οταν λεμε οτι αν πχ οιπλανητες βρισκονται απο 5-8 θα γινουν το δευτερο τετραμηνο...η αφετηρια ειναι τον μηνα γεννεθλιων η απο 21 μαρτη που ειναι η στρολογικη πρωτοχρονια??
-
Η ηλιακή επιστροφή ισχύει από γενέθλια σε γενέθλια, οπότε τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτό το χρονικό διάστημα..... η αφετηρία δλδ είναι η ημέρα των γενεθλίων της χρονιάς που εξετάζουμε.....
-
ευχαριστω κατερινα μου...:love:
-
Quote:
Originally Posted by
parkat
Η ηλιακή επιστροφή ισχύει από γενέθλια σε γενέθλια, οπότε τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτό το χρονικό διάστημα..... η αφετηρία δλδ είναι η ημέρα των γενεθλίων της χρονιάς που εξετάζουμε.....
Πολύ σωστά Κατερίνα, αλλά να προσθέσω ότι η Ηλιακή επιστροφή αρχίζει να λειτουργεί και περίπου τρεις μήνες πριν τα γενέθλιά μας. Είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά ως πληροφορία , αλλά εδώ το έχουμε πει αρκετές φορές, ισχύει και το δέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των αστρολόγων. Συνήθως στο διάστημα αυτό τα γεγονότα μας προϊδεάζουν για το τι έχει να δώσει η επερχόμενη Ηλιακή επιστροφή μας. Το καταθέτω για να το έχετε στα υπόψη...:unsure:
-
ευχαριστω κατια για την διευκρινηση..:bigsmile:
οσο αφορα την ερωτηση για τις ακμες γνωριζει καποιος??
για τις οψεις μεταξυ των πλανητων με τις ακμες των οικων(καταρχην εννουμε τις γεννεθλιες ακμες,η τις ετησιες??)και δευτερον δινουμε ανοχη εως 1 μοιρα σε ολες τις οψεις η μονο στη συνοδο??
-
Σε ευχαριστώ πολύ Hattie23:bigsmile:
τελικά η απάντηση είναι πιο δύσκολη απ ότι φανταζόμουν:toung:
-
Γεια σου Στέλλα μου.
Θεωρητικά με το νόμο των 5 μοιρών όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σ΄αυτή την απόσταση από την ακμή ενός οίκου, πιάνεται για τον επόμενο, αυτομάτως δηλαδή γίνεται συγκυβερνήτης. Το ίδιο ισχύει τόσο στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής όσο και στον γενέθλιο. Για ένα εσωτερικό πλανήτη μπορείς να δώσεις και 8 μοίρες ανοχή αφού θεωρείται σύνοδος ενώ για τους υπόλοιπους εώς και 5 μοίρες. Ωστόσο καταλαβαίνεις πως ακόμη κι αν δίνονται αυτές οι ανοχές όσο μικρότερες, είναι τόσο περισσότερη επιρροή ασκούν οι πλανήτες. Τώρα στις υπόλοιπες όψεις εγώ πάνω κάτω δίνω τις ίδιες ανοχές.
-
Καλησπερα.θα ηθελα να με βοηθησετε να συνδιασω τις οψεις σχετικα με ηλιακη επιστροφη.Φετος στην ηλιακη kai σε προοδο ενεργοποιειται στον γενεθλιο χαρτη μου το τριγωνο ερμη(1os οικος) με mc.Στην ηλιακη επιστροφη ο ερμης βρισκεται εντος του 5ου οικου παρεα με τον ηλιο και κανουν τριγωνο με mc( πλουτωνας στον αιγοκερω.)Αυτη την ενεργοποιηση πως να την ερμηνευσω?Σαν καποια ενδεχομενη αλλαγη αισθηματικου η επαγγελματικου περιεχομενου?
-
Ενα ενα .Καταρχην ,για να δω αν σε καταλαβα .Ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης και ο ηλιακος ερμης πεφτουν στον 5ο ηλιακο οικο και κανουν τριγωνο με το ηλιακο μεσουρανημα ? Αν ναι για να δουμε πως θα μας επηρεασει η ηλιακη επιστροφη θα πρεπει να το συνδυασουμε με το γενεθλιο χαρτη μας .Με λιγα λογια αφου δουμε μεσα στον ηλιακο μας χαρτη οχι μονο σε ποιο οικο πεφτουν οι πλανητες αλλα και ποιους οικους κυβερνουν και τι αλλες οψεις κανουν πρεπει να δουμε σε ποιο γενεθλιο οικο πεφτουν και τι οψεις σχηματιζουν με τους γενεθλιους πλανητες.
Απο εκει και περα θα βγαλουμε τα οποια συμπερασματα μας.
Ετσι στο ξεκαρφωτο χωρις περαιτερω στοιχεια .Ενα τριγωνο μεταξυ ερμη και 10ου μπορει να ειναι οτι καποιο χομπυ η καποια ασχολια που σε γεμιζει δημιουργικα ισως γινει επαγγελμα σου η σου προσφερει καποιο κοινωνικο κυρος η αναγνωρισιμοτητα.Η αν εχεις παιδια καποιο απο αυτα να διακριθει με καποιο τροπο.Κερδη υλικο η πνευματικο απο τις σπουδες η γραπτες εργασιες .Σε οτι αφορα το φλερτ δεν νομιζω οτι ο ερμης ειναι ο πλανητης που συνδεεται με κατι τετοιο εκτος αν κυβερνα στην ηλιακη επιστροφη ειτε τον 5ο οικο ειτε τον 7ο αλλα θα πρεπει να υπαρχουν και αλλες ενδειξεις ωστε να ενισχυσουν κατι τετοιο.
-
.Ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης και ο ηλιακος ερμης πεφτουν στον 5ο ηλιακο οικο και κανουν τριγωνο με το ηλιακο μεσουρανημα ?Ναι hattie πολυ σωστα καταλαβες.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!Θα προσπαθησω με τον τροπο που μου επεξηγησες να βγαλω ακρη.:idea:
-
Καλημερα!Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε για να καταλαβω αν κινουμαι σωστα πανω στην ερμηνεια του χαρτη της ηλαικης επιστροφης.Φετος απο τον γενεθλιο χαρτη μου ενεργοποειται ο αξονας 1ου(ηλιος στον λεων) -7ου(ουρανος στον υδροχοο) και 5ου που ειναι η ακμη του 7ου.Στον χαρτη ηλιακης ενεργοποιειται ο 5ος οικος (ηλιος στον λεων)και ο 11ος οικος (ουρανος στον υδροχοο).Αν εβγαλα σωστα συμπερασματα και δεν ειναι λαθος ο τροπος που κινουμαι αυτο θα μπορουσε να σημαινει μια ξαφνικη γνωριμια 11ος οικος και ερωτας 5ος οικος?
-
Καλησπερα:bigsmile:. Αμα κοιταξει ςτα προηγουμενα ποστ ,θα δεις πως ακριβως δουλευουμε στην ηλιακη επιστροφη.Θα ξαναγινω κουραστικη λεγοντας οτι εφοσον σε απασχολει απο οτι καταλαβα η συναισθηματικη σου ζωη μεσα απο την ηλιακη επιστροφη,σωστα κοιτας τους οικους 5 και 7.
Για να γινει σωστα η δουλιτσα πρεπει να κοιταξεις τον 5ο και τον 7ο οικο πρωτα στην ηλιακη επιστροφη,πλανητες μεσα σε αυτους και τους κυβερνητες αυτων των οικων που πεφτουν και τι οψεις κανουν. Επειτα να το συνδυασεις με τον γενεθλιο σου χαρτη. Αν οι κυβερνητες των οικων της ηλιακης επιστροφης πεφτουν μεσα στον γενεθλιο 5ο η 7ο οικο ειναι μια ενδειξη οτι μπορουν να ενεργοποιηθουν θεματα 5ου και 7ου οικου .Ομως ουτε ο 5ο ουτε ο 7ο οικος απτονται μονοδιαστατα ερωτικα θεματα και υπαρξη πλανητων μεσα σε αυτους δεν φερνουν παντα θεματα σε αυτο τον τομεα. Πρεπει να συνδυαστει και με τις οψεις αν υπαρχουν μεταξυ των κυβερνητων η των πλανητων του 5ουη 7ου οικου της ηλιακης με τους αντιστοιχους του γενεθλιου .
Και παλι ομως ο χαρτης πρεπει να εξεταστει στο ολο του ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι καπου αλλου μεσα στο χαρτη δεν δεχομαστε οψεις που επηρεαζουν ειτε γενεθλιους πλανητες μεσα στο 5ο η 7ο αρνητικα η τους κυβερνητες αυτων η πλανητες που σχετιζονται γενικα με συναισθηματικα ζητηματα σεληνη -αφροδιτη .
-
Σε ευχαριστω και παλι hattie για την βοηθεια σου:cheesy:Καλα το καταλαβες με ανησυχουν πολυ τα αισθηματικα..τα χρονια περνουν και κανενα φως στον οριζοντα δυστυχως...ουτε και τα αστρα δεν με ευνοουν απ οτι φαινεται..:angry:
-
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Γεια σου Στέλλα μου.
Θεωρητικά με το νόμο των 5 μοιρών όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σ΄αυτή την απόσταση από την ακμή ενός οίκου, πιάνεται για τον επόμενο, αυτομάτως δηλαδή γίνεται συγκυβερνήτης. Το ίδιο ισχύει τόσο στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής όσο και στον γενέθλιο. Για ένα εσωτερικό πλανήτη μπορείς να δώσεις και 8 μοίρες ανοχή αφού θεωρείται σύνοδος ενώ για τους υπόλοιπους εώς και 5 μοίρες. Ωστόσο καταλαβαίνεις πως ακόμη κι αν δίνονται αυτές οι ανοχές όσο μικρότερες, είναι τόσο περισσότερη επιρροή ασκούν οι πλανήτες. Τώρα στις υπόλοιπες όψεις εγώ πάνω κάτω δίνω τις ίδιες ανοχές.
συγγνώμη που παρεμβάλλω κάτι π δεν έχει άμεση σχέση με ηλιακή επιστροφή....
αλλά επειδή η σελήνη στον ταύρο 08° 28' 39" και στον 6ο οίκο δεν μ αρέσει καθόλου
θα μπορούσα να πω οτι επειδή έχω Οίκο 7ο Ταυ 13° 57' 19" ότι είναι συγκυβερνήτης του 7ου??
έχετε παρατηρήσει να έχει ισχύ κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρω κατα πόσον οι εξαιρέσεις αυτές επιβεβαιώνονται...
-
για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Volguine A. -the technique of solar returns έχει αναρτηθεί μεταφρασμένο στα αγγλικά στο http://www.scribd.com :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ΛΙΛΙΘ
για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Volguine A. -the technique of solar returns έχει αναρτηθεί μεταφρασμένο στα αγγλικά στο
http://www.scribd.com :bigsmile:
Volguine A. - The Technique of Solar Returns
-
καλησπερα σας οταν ο ηλ.κρονος κανει συνοδο με τον ηλ.ωροσκοπο στην ηλιακη επιστροφη,και εχουμε ακμη 7 στον κριο με αρη,αφροδιτη,δια και ερμη στον 7 οικο οπου ο κρονοσ κανει χιαστι με ερμη,αρη και αφροδιτη απο το ζωδιο του ζυγου(ερμης,αρης,αφροδιτη-ταυρο)και επισης τετραγωνο με τον πλουτωνα...στον αιγοκερω και στον 3 οικο οπου ο κρονος στον γεννεθλιο κυβερναει τον 2 και στην ηλικη τον 4...νομιζω πραγματικα οτι ο γαμος οντως κατακερματιζεται φετος...τι κρονος ειναι αυτος...:scared: συν την σεληνη στον τεταρτο σε τετραγωνο με τον δια και μια συνοδο ποσειδωνα χειρωνα στον 5, σε χιαστι με τονκρονο και μαλιστα τον ποσειδωνα στην 00 μοιρα
νιωθω οτι πρεπει να πω ...οχι αλλο καρβουνο!!
-
Quote:
Originally Posted by
stellamou
καλησπερα σας οταν ο ηλ.κρονος κανει συνοδο με τον ηλ.ωροσκοπο στην ηλιακη επιστροφη,και εχουμε ακμη 7 στον κριο με αρη,αφροδιτη,δια και ερμη στον 7 οικο οπου ο κρονοσ κανει χιαστι με ερμη,αρη και αφροδιτη απο το ζωδιο του ζυγου(ερμης,αρης,αφροδιτη-ταυρο)και επισης τετραγωνο με τον πλουτωνα...στον αιγοκερω και στον 3 οικο οπου ο κρονος στον γεννεθλιο κυβερναει τον 2 και στην ηλικη τον 4...νομιζω πραγματικα οτι ο γαμος οντως κατακερματιζεται φετος...τι κρονος ειναι αυτος...:scared: συν την σεληνη στον τεταρτο σε τετραγωνο με τον δια και μια συνοδο ποσειδωνα χειρωνα στον 5, σε χιαστι με τονκρονο και μαλιστα τον ποσειδωνα στην 00 μοιρα
νιωθω οτι πρεπει να πω ...οχι αλλο καρβουνο!!
Στελλα μου, οι οψεις αυτες πρεπει με καποιο τροπο να υποδεικνυονται στο γενεθλιο, στο προοδευτικο και με διελευσεις για σιγουρια.
-
δεν ξερω αν ειμαι ετοιμη να τους κοιταξω..αλλα σε ευχαριστω θα κανω μια προσπαθεια εφη μου...:toung: