-
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Quote:
Originally Posted by
vikou
Έρση μου, καμία πρόθεση δεν είχα να αναιρέσω ή να ακυρώσω τις ιδιότητες του ¶ρη στον Καρκίνο, απλά ήθελα να τονίσω ότι το πώς εκλαμβάνει και πώς διαχειρίζεται κανείς τις ιδιότητες αυτές ποικίλουν ανάλογα με το σύνολο της ιδιοσυγκρασίας του και τις συνθήκες βέβαια που καλείται να αντιμετωπίσει. Και δεν δέχομαι ότι επειδή έχω τα συγκεκριμένα στοιχεία που μου υπαγορεύει ο ¶ρης μου στον Καρκίνο, δεν μπορώ να ξεπεράσω κάποια νοητά όρια που θέτει αυτή η προδιάθεση γιατί αυτό θα αναιρούσε την ανάγκη της προσπάθειας.
Οι δυσκολίες δεν ήταν αγώνας για τα θέλω μου ούτε με τον εαυτό μου. Ήταν αγώνας για την επιβίωση της μητέρας μου, την οποία οι γιατροί την είχαν ξεγραμμένη, και με τον αγώνα, την ελπίδα και την πίστη μας ζει ακόμα. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας μου, έχοντας σχεδόν τα 3πλά μου χρόνια, Σκορπιός στο ζώδιο, με ¶ρη στον Αιγόκερο (τώρα τόψαξα), έπαθε σόκ όταν πληροφορήθηκε το γεγονός και ήταν ανίκανος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Όπως καταλαβαίνεις, ύστερα από μία τέτοια περιπέτεια, δίνεις εντελώς διαφορετικές διαστάσεις σε ό,τι σε προβληματίζει. Μαθαίνεις ότι τίποτα δεν είναι άπιαστο αν το θέλεις. Και μαθαίνεις να συγχωρείς. Ο ¶ρης στον Καρκίνο, βγαίνει από τα στενά του όρια.
Και νομίζω ότι αυτη τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, την έχουμε όλοι ανάγκη.
Ναι και συγχωρώ και ξεχνάω εύκολα πράγματα που με έχουν πληγώσει και αυτό είναι κάποτε μειονέκτημα ... Δεν μου μένει όμως απωθημένο και το ουσιώδες είναι αυτό που είπες και συ, να μην καταπιεζόμαστε..
Το κλωθογύρισμα πάντως τόχω.. :embarrest
Αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα, αγαπητή μου vikou.
Ένας πλανήτης σε πτώση δεν θα δώσει σε όλους τους ανθρώπους τις ίδιες εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση όμως το άτομο έχει να αντιπαλέψει σοβαρές δυσκολίες που "γράφουν" μέσα του και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Επίσης, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν υπάρχουν "νοητά όρια" σ΄αυτά που μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί. Τα μόνα όρια που έχουμε είναι αυτά που εμείς θέτουμε στον εαυτό μας.
Σου εύχομαι το καλύτερο στον δικό σου αγώνα.
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Στη ζωή χρειάζονται όλα.
Και στη φύση υπάρχουν όλα.
Λιοντάρια, λαγοί, γύπες, φάλαινες,κουνούπια, μυρμήγκια, τζιτζίκια...
Και το κάθε είδος ζει ευτυχισμένο με τον ¶ρη και την Αφροδίτη του χωρίς να προβληματίζεται για το αν είναι σε πτώση η σε έξαρση.
Ο λαγός έχει ψυχολογικά προβλήματα;
Το κάθε είδος παίζει το δικό του ρόλο στην αλυσσίδα της εξέλιξης.
Αν ο λαγός έπαυε να έχει "πτωτικό" ¶ρη, ούτε καρότα θα έτρωγε, ούτε στιφάδο θα γινόταν...
Θα διαταρασσόταν όμως η ισορροπία του οικοσυστήματος.
:
Σε αυτό το σημείο είδα μια μικρή «διολίσθηση»
Ένα μεγάλο πλήθος, η συντριπτική πλειοψηφία για την ακρίβεια των συνανθρώπων μας ζει χωρίς να προβληματίζεται για την πτώση της Αφροδίτης της στα ερεβώδη του Σκορπιού η για την πτώση των ισημεριών.
Ένα μεγάλο πλήθος λαγών ζει χωρίς ψυχολογικά προβλήματα επίσης…
Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και μεγάλο ποσοστό των λαγών δεν είναι ευτυχισμένοι…
Κάθε λαγός που στο κατόπι του έχουν βρεθεί δυο τρία καλά εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα, καμια αλεπού, …κάθε αλεπού που πρωταγωνίστησε σε «κυνήγι αλεπούς», κάθε άνθρωπος που αντιμετώπισε το θυμό του προϊσταμένου του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αθώος και άπειρος (άρα ευτυχής)..
Γιατί ο φόβος που ένοιωσε άφησε ένα ενεργειακό αποτύπωμα στην οντότητα του και δεν είναι πια ούτε ο ίδιος λαγός ούτε ο ίδιος άνθρωπος.
Πριν από χρόνια ένας φίλος μου περιμάζεψε ένα γάιδαρο, που τα αφεντικά του είχαν δέσει χωρίς νερό και φαί, εφόσον δεν χρειάζονταν πλέον τις υπηρεσίες του………κάποιοι το θεωρούν νόμο της φύσης να πεθαίνεις όταν δεν τους είσαι απαραίτητος.
Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος ο φίλος μου…Συχνά ξενυχτούσε στον στάβλο για να καθησυχάζει τον γαϊδαράκο που έκλαιγε στον ύπνο του. Και στις βόλτες τους ποτέ δεν περνούσαν από τον τόπο του μαρτυρίου του, κατ’ απαίτηση του γαϊδάρου φυσικά.
Που διαφωνούμε;
Μα στο ότι το φυσικό είναι πάντα το καλύτερο για όλους. Το φυσικό είναι το καλύτερο για την φύση. Αν θες να ζήσεις καλύτερα, είτε είσαι άνθρωπος είτε ζώο πάλεψε το…. Πρέπει να της πας κόντρα, όπως κόντρα πας στους φόβους σου και στο γκρίζο της ζωής και της σκέψης σου…
Η σκέψη στην ουσία της είναι μια κόντρα με τη φύση, όχι μια υποταγή.
και παρεπιπτόντως η ισορροπία του οικοσυστηματος έχει διαταρραχθεί...ενδεχομενως έχει οριστικά ανατραπεί...
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Ούτε και με την λειτουργία της πολικότητας συμφωνώ. Δεν είδα ποτέ Σελήνη στον Σκορπιό να εκφράζεται σαν να είναι στον Ταύρο ούτε ¶ρη στον Καρκίνο είδα ποτέ να εκφράζεται σαν να είναι στον Αιγόκερω. Και δεν είδα ποτέ Παρθένο να χάνεται στην ονειροπόληση, εκτός κι αν έχει ένα Ποσειδώνα τέτοιο που να τον ωθεί εκεί. Έχω δει Παρθένους αφηρημένους κι όταν τους ρωτώ τι σκέφτονταν οι απαντήσεις τους σχετίζονται με σχέδια, πλάνα, εκκρεμότητες, πράγματα που θέλουν να κάνουν.
Τότε πώς εξηγείτε έναν 'Ηλιο και Ερμή στους Ιχθείς, σε τετράγωνο μάλιστα με Ποσειδώνα να λειτουργεί ακριβώς όπως ένας Παρθένος ; Ποτέ μην λέμε ποτέ στην Αστρολογία. Το παράδειγμα που αναφέρω είναι ιδεοψυχαναγκαστικό με την τάξη και την καθαριότητα, δεν είναι καθόλου ο τύπος του ονειροπόλου, κάθε άλλο λειτουργεί μόνο με αυστηρή τετράγωνη λογική, υπολογίζει διαρκώς με "χαρτί και μολύβι" τα πάντα, κολλάει στις λεπτομέρεις και έχει γενικά όλα τα χαρακτηριστικά της Παρθένου, παρά το γεγονός ότι στην Παρθένο δεν έχει κανένα πλανήτη. Κι όμως είναι Ιχθείς και μάλιστα 'Ηλιος και Ερμής σχηματίζουν τετράγωνα με Ποσειδώνα. Ακόμα και τα προβλήματα υγείας που έχει και τα ψυχοσωματικά της (Ηλιος τετράγωνο Ποσειδώνας) είναι όλα φύσης Παρθένου αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
-
Quote:
Originally Posted by
Δημήτρης Στασινός
Τότε πώς εξηγείτε έναν 'Ηλιο και Ερμή στους Ιχθείς, σε τετράγωνο μάλιστα με Ποσειδώνα να λειτουργεί ακριβώς όπως ένας Παρθένος ; Ποτέ μην λέμε ποτέ στην Αστρολογία. Το παράδειγμα που αναφέρω είναι ιδεοψυχαναγκαστικό με την τάξη και την καθαριότητα, δεν είναι καθόλου ο τύπος του ονειροπόλου, κάθε άλλο λειτουργεί μόνο με αυστηρή τετράγωνη λογική, υπολογίζει διαρκώς με "χαρτί και μολύβι" τα πάντα, κολλάει στις λεπτομέρεις και έχει γενικά όλα τα χαρακτηριστικά της Παρθένου, παρά το γεγονός ότι στην Παρθένο δεν έχει κανένα πλανήτη. Κι όμως είναι Ιχθείς και μάλιστα 'Ηλιος και Ερμής σχηματίζουν τετράγωνα με Ποσειδώνα. Ακόμα και τα προβλήματα υγείας που έχει και τα ψυχοσωματικά της (Ηλιος τετράγωνο Ποσειδώνας) είναι όλα φύσης Παρθένου αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Δημήτρη μου,
κι εγώ είμαι ιδεοψυχαναγκαστική με την τάξη και την καθαριότητα και είμαι Σκορπιός και το πιο αστείο με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη!! Μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ αν ένα ποτήρι ή ένα τασάκι δεν ήταν στην θέση του.
Στο δικό μου ωροσκόπιο ξέρω πώς φαίνεται αυτό αλλά στης κοπέλας που αναφέρεις πώς να ξέρω χωρίς να το δω; Κι άλλοι άνθρωποι που ξέρω με ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς δεν είναι Παρθένοι ούτε Ιχθείς.
-
Προσπαθώ να μάθω αστρολογία, από την αρχή και ομολογώ ότι το προχωράω με, όχι ιδιαίτερη επιτυχία γιατί….. είμαι αμελής. Όμως, όπως κάποτε έμαθα να διαβάζω και να γράφω έτσι και τώρα ξεκινάω από το μηδέν. Εννοείται ότι θα ακούσω τους κανόνες και θα μάθω το «αλφάβητο» της, αλλά είμαι ανοιχτή στην πρόοδο και την εξέλιξη….. Η ίδια η γλώσσα είναι ζωντανή και εξελίσσεται. Η αστρολογιά θα μείνει σταθερή; Καλύτερη ή χειρότερη δεν θα πω εάν γίνεται (μεγάλο κεφάλαιο και αυτό) πάντως δεν μένει ίδια. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός και τον παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν κρατιέμαι …....
Τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως μπορούμε να δούμε το σύστημα της αστρολογίας με ανοιχτά μάτια και μυαλό ή πως θα κάνουμε αυτό το σύστημα στεγανό, ώστε να μην μπορεί ο άνθρωπος να πάρει ανάσα μέσα από αυτό; Μου αρέσουν οι κανόνες περισσότερο από τον καθένα, αλλά όταν μιλάμε για το σύμπαν, την αστρολογία και κάθε τι που δεν γίνεται από την φύση του να λειτουργήσει απόλυτα εφόσον επηρεάζεται από παράγοντες που αριθμητικά ξεπερνούν τον ένα, τότε αναρωτιέμαι….. αν είμαστε στον σωστό δρόμο….. μιλώντας για κανόνες παραδόσεις και στεγανά.
Αποδείξεις για να στηρίξουν την θέση του κυρίου Ριζόπουλου υπάρχουν όπως και αποδείξεις για την στήριξη της αντίθετης θέσης. ¶λλοι κλίνουν προς την μια θέση και άλλοι προς την άλλη άποψη. Κάποιοι συνδυάζουν τις δυο… Η άποψη μου είναι ότι όσο αφήνουμε το μυαλό μας ανοιχτό ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο.
Από τότε που μάθαμε ότι….. η Γη δεν είναι επίπεδη έχουν αλλάξει πολλά…. και το σίγουρο είναι ότι εν καιρώ θα αλλάξουν άλλα τόσα…………… ευτυχώς.
Όποιος πει, αστρολόγος ή μη ότι έχει πλήρη εικόνα του σύμπαντος και δεν περιμένει κάτι νέο τότε…. τι να πω; Το μόνο που μου έρχεται στο νου είναι το: περαστικά….:laugh:
Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις …….δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον απλά υπενθυμίζω αυτό που σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά ξεχνάμε προσωρινά!!!!!!!!!:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ania31
Προσπαθώ να μάθω αστρολογία, από την αρχή και ομολογώ ότι το προχωράω με, όχι ιδιαίτερη επιτυχία γιατί….. είμαι αμελής. Όμως, όπως κάποτε έμαθα να διαβάζω και να γράφω έτσι και τώρα ξεκινάω από το μηδέν. Εννοείται ότι θα ακούσω τους κανόνες και θα μάθω το «αλφάβητο» της, αλλά είμαι ανοιχτή στην πρόοδο και την εξέλιξη….. Η ίδια η γλώσσα είναι ζωντανή και εξελίσσεται. Η αστρολογιά θα μείνει σταθερή; Καλύτερη ή χειρότερη δεν θα πω εάν γίνεται (μεγάλο κεφάλαιο και αυτό) πάντως δεν μένει ίδια. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός και τον παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν κρατιέμαι …....
Τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως μπορούμε να δούμε το σύστημα της αστρολογίας με ανοιχτά μάτια και μυαλό ή πως θα κάνουμε αυτό το σύστημα στεγανό, ώστε να μην μπορεί ο άνθρωπος να πάρει ανάσα μέσα από αυτό; Μου αρέσουν οι κανόνες περισσότερο από τον καθένα, αλλά όταν μιλάμε για το σύμπαν, την αστρολογία και κάθε τι που δεν γίνεται από την φύση του να λειτουργήσει απόλυτα εφόσον επηρεάζεται από παράγοντες που αριθμητικά ξεπερνούν τον ένα, τότε αναρωτιέμαι….. αν είμαστε στον σωστό δρόμο….. μιλώντας για κανόνες παραδόσεις και στεγανά.
Αποδείξεις για να στηρίξουν την θέση του κυρίου Ριζόπουλου υπάρχουν όπως και αποδείξεις για την στήριξη της αντίθετης θέσης. ¶λλοι κλίνουν προς την μια θέση και άλλοι προς την άλλη άποψη. Κάποιοι συνδυάζουν τις δυο… Η άποψη μου είναι ότι όσο αφήνουμε το μυαλό μας ανοιχτό ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο.
Από τότε που μάθαμε ότι….. η Γη δεν είναι επίπεδη έχουν αλλάξει πολλά…. και το σίγουρο είναι ότι εν καιρώ θα αλλάξουν άλλα τόσα…………… ευτυχώς.
Όποιος πει, αστρολόγος ή μη ότι έχει πλήρη εικόνα του σύμπαντος και δεν περιμένει κάτι νέο τότε…. τι να πω; Το μόνο που μου έρχεται στο νου είναι το: περαστικά….:laugh:
Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις …….δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον απλά υπενθυμίζω αυτό που σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά ξεχνάμε προσωρινά!!!!!!!!!:bigsmile:
Αγαπητή μου ania31,
η συζήτηση εδώ δεν είναι για κανόνες, παραδόσεις και στεγανά που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να πάρει ανάσα. Ούτε συζητάμε για κάτι καινούριο που ανακάλυψε κάποιος αν το δεχόμαστε ή όχι.
Η αστρολογία, όπως και η φιλοσοφία, οι επιστήμες και τα άλλα γνωστικά πεδία, λειτουργούν πάντα σε συνάρτηση με τον πολιτιστικό τους περίγυρο. Αν μελετήσεις τον τρόπο που η αστρολογία ερμήνευε το σύμπαν και τον άνθρωπο όλους αυτούς τους αιώνες της ιστορίας της θα δεις πως πάντα είχε σχέση με τις γενικότερες αντιλήψεις της εποχής και του χώρου που αναπτύχθηκε.
Τις τελευταίες δεκαετίες η αστρολογία είναι σε μια μεταβατική φάση επειδή άλλαξε ο τρόπος που ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του. Γι' αυτό και τώρα υπάρχουν τόσες συζητήσεις γύρω από τόσα αστρολογικά θέματα. Η αστρολογία επαναπροσδιορίζει την ερμηνεία της για τον άνθρωπο μέσα στις γενικότερες πολιτισμικές αλλαγές που γίνονται γύρω μας.
Το θέμα που συζητάμε λοιπόν εδώ έχει να κάνει με το εξής: κάποιες παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας (αδυναμίες και πτώσεις των πλανητών) πρέπει να τις απορρίψουμε εντελώς ή μήπως να τις ερμηνεύσουμε μέσα από ένα σύγχρονο φακό; Έχουν κάποια χρησιμότητα μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο αντιλήψεων ή όχι;
Και φυσικά κάθε τέτοια συζήτηση είναι εποικοδομητική.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Δημήτρη μου,
κι εγώ είμαι ιδεοψυχαναγκαστική με την τάξη και την καθαριότητα και είμαι Σκορπιός και το πιο αστείο με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη!! Μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ αν ένα ποτήρι ή ένα τασάκι δεν ήταν στην θέση του.
Στο δικό μου ωροσκόπιο ξέρω πώς φαίνεται αυτό αλλά στης κοπέλας που αναφέρεις πώς να ξέρω χωρίς να το δω; Κι άλλοι άνθρωποι που ξέρω με ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς δεν είναι Παρθένοι ούτε Ιχθείς.
Δηλαδή εμένα δεν με εμπιστεύεστε ; Χρειάζεται να δείτε κι εσείς τον χάρτη ; Το θέμα μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Μιλάμε για πολικότητα και στη περίπτωση της η πολικότητα λειτουργεί 100%, αυτό θέλω να πω με το δημοσίευμά μου. Δεν βγαίνουν τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων αλλά της Παρθένου. Νομίζω ήμουν πολύ συγκεκριμένος. Οποιοδήποτε στοιχείο κι αν έχει ο χάρτης, ο 'Ηλιος δεν παύει να είναι στους Ιχθείς και να λειτουργεί ως Παρθένος. Απλά τα πράγματα. Θα μπορούσες να πεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει τονισμένο Κρόνο ή ή ή....όμως κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να αναγνωρίσετε παρθενίσια χαρακτηριστκά (ούτε καν λόγω τονισμένου 6ου, ούτε λόγω κυβερνήτη του χάρτη ούτε από καμμία απολύτως οπτική). Θα στοιχημάτιζα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων ότι αν έδινα αυτό το χάρτη ακόμα και στον καλύτερο Αστρολόγο, θα έκανε μια τρύπα στο νερό, γιατί τυχαίνει να λειτουργεί η πολικότητα ό,τι και να λέμε. Και κάτι ακόμα. Γράψατε για το δικό σας παράδειγμα "Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη". Από που προκύπτει ότι αυτός ο συνδυασμός μας δίνει πληροφορίες για το εάν κάποιος είναι τακτικός ή ακατάστατος ; Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
-
Quote:
Originally Posted by
Δημήτρης Στασινός
Δηλαδή εμένα δεν με εμπιστεύεστε ; Χρειάζεται να δείτε κι εσείς τον χάρτη ; Το θέμα μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Μιλάμε για πολικότητα και στη περίπτωση της η πολικότητα λειτουργεί 100%, αυτό θέλω να πω με το δημοσίευμά μου. Δεν βγαίνουν τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων αλλά της Παρθένου. Νομίζω ήμουν πολύ συγκεκριμένος. Οποιοδήποτε στοιχείο κι αν έχει ο χάρτης, ο 'Ηλιος δεν παύει να είναι στους Ιχθείς και να λειτουργεί ως Παρθένος. Απλά τα πράγματα. Θα μπορούσες να πεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει τονισμένο Κρόνο ή ή ή....όμως κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να αναγνωρίσετε παρθενίσια χαρακτηριστκά (ούτε καν λόγω τονισμένου 6ου, ούτε λόγω κυβερνήτη του χάρτη ούτε από καμμία απολύτως οπτική). Θα στοιχημάτιζα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων ότι αν έδινα αυτό το χάρτη ακόμα και στον καλύτερο Αστρολόγο, θα έκανε μια τρύπα στο νερό, γιατί τυχαίνει να λειτουργεί η πολικότητα ό,τι και να λέμε. Και κάτι ακόμα. Γράψατε για το δικό σας παράδειγμα "Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη". Από που προκύπτει ότι αυτός ο συνδυασμός μας δίνει πληροφορίες για το εάν κάποιος είναι τακτικός ή ακατάστατος ; Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Δημήτρη μου,
δεν είναι ότι δεν σε εμπιστεύομαι αλλά ίσως έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα. Αντίθετα μάλιστα, από τις απόψεις σου που βλέπω εδώ στο σάιτ πιστεύω ότι είσαι σοβαρό άτομο.
Όμως έφερες ως επιχείρημα τον ιδεοψυχαναγκασμό για να πεις ότι ενώ είναι Ιχθείς λειτουργεί ως Παρθένος και σου απάντησα ότι έχω το ίδιο και δεν είμαι ούτε Ιχθείς ούτε Παρθένος. Πιστεύω ότι οι ιδεοληψίες και οι ψυχαναγκασμοί κάθε είδους δεν είναι της Παρθένου αλλά έχουν σχέση με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και το 8ο σπίτι. Επίσης, λογική και μολύβι και χαρτί δεν χρησιμοποιεί μόνο η Παρθένος.
Τι να σου πω, Δημήτρη μου. Δεν έχω δει ποτέ να λειτουργεί ένας πλανήτης στο απέναντι του ζώδιο, αγνοώντας παντελώς το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Τι να σου πω, Δημήτρη μου. Δεν έχω δει ποτέ να λειτουργεί ένας πλανήτης στο απέναντι του ζώδιο, αγνοώντας παντελώς το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
Aντιθέτως, εγώ πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτουργεί, και πως όταν ο πλανήτης δεν λειτουργεί στο ζώδιο του, πολύ συχνά υπάρχουν διαταραχές, ψυχαναγκασμοί και όλα αυτά.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Αγαπητή μου ania31,
η συζήτηση εδώ δεν είναι για κανόνες, παραδόσεις και στεγανά που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να πάρει ανάσα. Ούτε συζητάμε για κάτι καινούριο που ανακάλυψε κάποιος αν το δεχόμαστε ή όχι.
Η αστρολογία, όπως και η φιλοσοφία, οι επιστήμες και τα άλλα γνωστικά πεδία, λειτουργούν πάντα σε συνάρτηση με τον πολιτιστικό τους περίγυρο. Αν μελετήσεις τον τρόπο που η αστρολογία ερμήνευε το σύμπαν και τον άνθρωπο όλους αυτούς τους αιώνες της ιστορίας της θα δεις πως πάντα είχε σχέση με τις γενικότερες αντιλήψεις της εποχής και του χώρου που αναπτύχθηκε.
Τις τελευταίες δεκαετίες η αστρολογία είναι σε μια μεταβατική φάση επειδή άλλαξε ο τρόπος που ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του. Γι' αυτό και τώρα υπάρχουν τόσες συζητήσεις γύρω από τόσα αστρολογικά θέματα. Η αστρολογία επαναπροσδιορίζει την ερμηνεία της για τον άνθρωπο μέσα στις γενικότερες πολιτισμικές αλλαγές που γίνονται γύρω μας.
Το θέμα που συζητάμε λοιπόν εδώ έχει να κάνει με το εξής: κάποιες παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας (αδυναμίες και πτώσεις των πλανητών) πρέπει να τις απορρίψουμε εντελώς ή μήπως να τις ερμηνεύσουμε μέσα από ένα σύγχρονο φακό; Έχουν κάποια χρησιμότητα μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο αντιλήψεων ή όχι;
Και φυσικά κάθε τέτοια συζήτηση είναι εποικοδομητική.
Καλησπέρα κυρία Μόζορα,
Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ενημέρωση και ίσως θα πρέπει να διευκρινίσω 2 θέματα. Δεν είπα ότι ο κύριος Ριζόπουλος ανακάλυψε κάτι καινούργιο …. και επίσης είμαι ενήμερη για τις εξάρσεις - πτώσεις …… καθώς το πρώτο βιβλίο που αγόρασα ήταν της κας Ντάκου. Εάν δεν έκανα σαφή τα ανωτέρω να με συγχωρήσετε….
Δεν έχω ασχοληθεί με την αστρολογία όσα χρόνια έχετε ασχοληθεί εσείς, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι ακυρώνει την πρότασή μου : να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με ανοιχτό μυαλό, που ήταν πιστεύω αρκετά σαφής.
Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας θα είναι παραδοσιακό ή σύγχρονο? Γιατί διαβάζοντας τα post μου δόθηκε η εντύπωση ότι η θέση σας είναι απόλυτη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνετε πολλά περιθώρια για να απορριφθεί ή να ερμηνευτεί μέσα από τον σύγχρονο φακό, το θέμα…..
Είμαι αρκετά παρατηρητική και μπορώ να επισημάνω κάποια σημεία στα οποία έχετε αντιμετωπίσει το προς συζήτηση θέμα όπως περιγράφω παραπάνω, όπως μπορώ να κάνω το ίδιο και με δημοσιεύσεις του κυρίου Ριζόπουλου. Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στην μεταξύ σας επικοινωνία αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να μην εκφράσω την θέση μου ως προς τον τρόπο που βλέπω να αντιμετωπίζεται τελικά το όλο ζήτημα.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
-
Γεια σου Γιαννη με τα ωραια σου και τον Β.Ραιχ..ολα τα λεφτα.Αν αυτο εβγαινε σε φυλλαδιο και το στελναμε σε ολους τους αρνητες της Αστρολογιας,σιγουρα καποιοι θα αλλαζαν γνωμη...γιατι αλλα θελουν τα κεφαλια τους και αλλα τους εχει η ζωη...πραγματι το κειμενο θυμιζει ιστορικα βραδυα της Astrologia Nova...
-
Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα... Η κάτω σιαγόνα μου είναι σε πλήρη πτώση και η άνω σε έξαρση... :bigsmile:
Αφού μπήκες κι εσύ στο ...χορό, τι να πω... Θαύμα, θαύμα!
Σε ευχαριστώ Δημήτριε. Η συμμετοχή σου είναι όλα τα λεφτά κι όσο για το Ράιχ ξέρεις τι τύχη είχε... Μην κάνεις κουβέντα στους αμφισβητίες :nuts:
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα... Η κάτω σιαγόνα μου είναι σε πλήρη πτώση και η άνω σε έξαρση... :bigsmile:
Αφού μπήκες κι εσύ στο ...χορό, τι να πω... Θαύμα, θαύμα!
Σε ευχαριστώ Δημήτριε. Η συμμετοχή σου είναι όλα τα λεφτά κι όσο για το Ράιχ ξέρεις τι τύχη είχε... Μην κάνεις κουβέντα στους αμφισβητίες :nuts:
Bιωσε τον Αρη του,στο κελι του....την συναισθηματικη πανουκλα του Ηλιου του και οχι μονο....
-
Τα συγχαρητήριά μου μεσιέ Ριζόπουλε! Πρώτα για τον τρόπο που γράφετε και γενικά για την όλη σκέψη!
Έχω μια προσωπική πείρα απο αυτόν τον καλό πτωτικό μας ¶ρη απο κοντινάα κοντινά πρόσωπα αδερφό, φίλους. Ναι θα το πω και δεν θα το κρύψω.. ότι απο τη μέρα που έχω αρχίσει να ασχολούμαι με την αστρολογία, η πιο συχνή σχετική με την αστρολογία ατάκα που έχω ξεστομίσει σε ώρες απόγνωσης είναι...''άτιμε ¶ρη στον Καρκίνο εσύ τα κάνεις όλα''...:toung: και η αντίδραση απο την απέναντι μεριά είναι η αναμενόμενη φυσικά.. (το έχω πει και για σελήνη στον 12ο..:cheesy:)
Ο καλός μου αδερφός έχει ¶ρη στη θέση αυτή και μάλιστα στον 12ο, σε τετράγωνο με Σελήνη (γκκρρρρρ..:nuts:), τετράγωνο με Πλούτωνα, τρίγωνο με Ουρανό..υπάρχει ποικιλία δεν μπορώ να πω! εκεί που επικρατεί νηνεμία σκάει το μπουρίνι απο το πουθενά και απροειδοποίητα και φτου ξανά νηνεμία..το λεξοτανίλ υπήρχε παλιά καβάτζα και εφεδρικό στο πιο κοντινό συρτάρι!
Μπορεί αυτός ο καλός ¶ρης του αδερφού μου να έχει τα ψυχολογικά του σκαμπανεβάσματα και την γκρίνια του εκάστοτε, αλλά μόνο μαλθακός και αδύναμος δεν είναι. Σε όλα μπροστά, τα κυνηγά , τα προσπαθεί και ειδικά στη δουλειά δεν χαρίζεται καθόλου. Συναισθηματικός δεν παύει να είναι, αλλά αυτό που δικαιούται το διεκδικεί και με το παραπάνω.
Μάλλον οι όψεις και η οικοθεσία χρωματίζουν αρκετά τον ¶ρη μας έτσι δεν είναι? Οι διελεύσεις και τα προοδευτικά παρομοίως, οι αλλαγές στη ζωή και στην πορεία κάποιου που τον ωθούν να αλλάξει είτε το θέλει είτε όχι παρομοίως. Κάποιος με έναν ¶ρη στον Κριό μπορεί να ξεπέρναγε πιο εύκολα, ''ίσως'', φουρτούνες απο ότι ένας ¶ρης στον καρκίνο αλλά δεν παύει αυτός ο ¶ρης να μην είναι ο ίδιος μετά. Οι φουρτούνες συνήθως πάνε τους ανθρώπους μπροστά. Και δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που δεν εξελίσσονται μέσα απο αυτές, παρά τα όσα θα τραβήξουν. Μπορεί ένας ¶ρης στον καρκίνο, στους ιχθείς, στον ζυγό να χρειαστεί, ΅ΆίσωςΆΆ, περισσότερη προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του, αλλά θα σταθεί, γιατί αν δεν γίνεται αλλιώς και πρέπει να το κάνει θα το κάνει είτε πιο αργά είτε πιο γρήγορα. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν καθόλου κάποιες καταστάσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγοι αυτοί που μέσα απο την προσπάθεια δεν θα καταφέρουν κάτι. Και αν δούμε κάποιον με έναν άρη στον καρκίνο, στους ιχθείς ή στον ζυγό να είναι στην πρώτη γραμμή και να αφήνει έναν άρη στον λέοντα ή στον σκορπιό στη δεύτερη κάποια στιγμή, μπορεί να οφείλεται και στον τρόπο που έχει μεγαλώσει, στα δύσκολα που έχει φάει με το κουτάλι και έχει μάθει να τα ξεπερνά μετά απο πολύ κόπο και εσωτερική πάλη ή ακόμη και στα γονίδια της γιαγιάς ή του παππού του, που του λένε όλοι ''πωπω καλό μου ίδιος ο παππούς σου ο Γιώργος είσαι..μπροστά στα δύσκολα:laugh:''..μπορεί να είναι και ένα μιξ απο όλα αυτά δεν ξέρω! Δεν θα καθίσω να ω ότι οφείλεται και σε ένα μόνο όμως.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα λειτουργίας της πολικότητας, μιας και δεν έχω ούτε την εμπειρία ούτε τη γνώση να το πω. Αλλά όλα είναι πιθανά έτσι δεν είναι και όλα παίζει να ισχύουν αντίστοιχα! Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί και να μην απορρίπτουμε κάτι απόλυτα και κατηγορηματικά. Η θέση αυτή μου θύμισε τη συζήτηση που είχε γίνει για τα ωροσκόπια δίδυμων αδερφών και για την ''επιλεκτικότητα'' που ίσως υπάρχει στην έκφραση τους με βάση το ωροσκόπιο. Τυχαίνει να έχω φίλους παιδικούς δίδυμους και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλονται οι τόοοσες διαφορές τους. Απο κάποιον που ασχολείται πολλά χρόνια με την παραδοσιακή αστρολογία και δεν δέχεται άλλες πιο σύγχρονες επιρροές αυτό μπορεί να μην του λέει τίποτα, αλλά καλό είναι να κάνουμε χώρο στο τραπέζι και για μια εξτρα θέση. Παίζει να πιαστεί παίζει και όχι.
Και ο δικός μου ¶ρης δεν θα λεγα ότι είναι και στην καλύτερη θέση που θα μπορούσε να είναι ( στους Ιχθείς στον 8ο )! Αστρολογικές ερμηνείες τον κάνουν απο απατεώνα, ψεύτη το πιο απλόοοο μέχρι και serial killer το πιο βαρύυ:mad:. Τα διάβαζα τόσα χρόνια και απορούσα η καημένη μα τι λέει? όταν ανέφερα κάποιες φορές σε άτομα που τύχαινε να γνωρίζουν κάποια πράγματα απο αστρολογία, που βρίσκεται ο καλός μου, ένιωθα έναν αέρα απογοήτευσης και απαξίωσης να πλανάται στον χώρο..
Μικρή ήμουν πιο ήρεμη και μαζεμένη αλλά παρόλα αυτά πάαντα διεκδικούσα αυτά που έπρεπε να έχω και με το παραπάνω θα λεγα..Το χέρι στο τραπέζι το έχω χτυπήσει ουκ ολίγες φορές! Πάντα ήμουν δυναμική και ανεξάρτητη και όχι ιδιαίτερα δεκτική θα λεγα. Κατέληξα ότι πιθανό να ευθύνονται οι όψεις που έχει ο καλός μου. Σύνοδος με Ήλιο, τρίγωνο με Ουρανό, χιαστί με Πλούτωνα και δέχεται και ένα κακό πλήγμα απο τον πατέρα ποσειδώνα (αυτό το άτιμο παλεύω να αποτινάξω..με τρώει..εκεί που ξεκινούσα πολλές φορές να κάνω μια δουλειά τσουπππ έμπαινε κάτι άλλο στο μυαλό με αποσπούσε και την τελείωνα 5 ώρες μετά).
Οπωσδήποτε βέβαια παίζουν τον ρόλο τους και άλλα στοιχεία σε ένα ωροσκόπιο.
Γιατί να έχουν επιλεχθεί όμως τα ζεύγη έξαρσης-πτώσης που έχουν επιλεχθεί για κάθε πλανήτη με τον συγκεκριμένο τρόπο? Ο άρης που είναι πλανήτης φλογερός και κυβερνήτης του κριού έχει την έξαρσή του στον γήϊνο Αιγόκαιρω που δεν του ταιριάζει. Πάνω κάτω σε όλους τους πλανήτες ο κυβερνήτης έχει την έξαρσή του σε στοιχείο ΅Άμη συμβατόΆΆ με το δικό του και αντίστοιχα την πτώση του στο δίπολο της έξαρσης, που και πάλι είναι ασύμβατο με το στοιχείο του κυβερνήτη. Φυσικά μπορεί αυτή η επιλογή να έχει γίνει με άλλο τρόπο τι να πω.
Θα μου πείτε τι ψάχνω να εξηγήσω, δεν εξηγούνται όλα. Φυσικά και δεν εξηγούνται όλα, αλλά κάποια βάση θα υπάρχει πάνω στην οποία θα πάτησαν εκείνοι οι κάποιοι που ''θεμελίωσαν'' αυτές τις ''αρχές''. λέω..μπορεί να μην πάτησαν και σε καμία και να ήταν τι να πω μια ''άποψη'' που για κάποιο λόγο πέρασε και θεμελιώθηκε.
οβερ.
Καλή σας μέρα!
-
Quote:
Originally Posted by
ania31
Καλησπέρα κυρία Μόζορα,
Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ενημέρωση και ίσως θα πρέπει να διευκρινίσω 2 θέματα. Δεν είπα ότι ο κύριος Ριζόπουλος ανακάλυψε κάτι καινούργιο …. και επίσης είμαι ενήμερη για τις εξάρσεις - πτώσεις …… καθώς το πρώτο βιβλίο που αγόρασα ήταν της κας Ντάκου. Εάν δεν έκανα σαφή τα ανωτέρω να με συγχωρήσετε….
Δεν έχω ασχοληθεί με την αστρολογία όσα χρόνια έχετε ασχοληθεί εσείς, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι ακυρώνει την πρότασή μου : να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με ανοιχτό μυαλό, που ήταν πιστεύω αρκετά σαφής.
Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας θα είναι παραδοσιακό ή σύγχρονο? Γιατί διαβάζοντας τα post μου δόθηκε η εντύπωση ότι η θέση σας είναι απόλυτη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνετε πολλά περιθώρια για να απορριφθεί ή να ερμηνευτεί μέσα από τον σύγχρονο φακό, το θέμα…..
Είμαι αρκετά παρατηρητική και μπορώ να επισημάνω κάποια σημεία στα οποία έχετε αντιμετωπίσει το προς συζήτηση θέμα όπως περιγράφω παραπάνω, όπως μπορώ να κάνω το ίδιο και με δημοσιεύσεις του κυρίου Ριζόπουλου. Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στην μεταξύ σας επικοινωνία αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να μην εκφράσω την θέση μου ως προς τον τρόπο που βλέπω να αντιμετωπίζεται τελικά το όλο ζήτημα.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Αγαπητή μου ania31,
η παραδοσιακή άποψη για τις αδυναμίες και πτώσεις των πλανητών είναι φαταλιστική (πεπρωμένο) και μηχανιστική. Αφορά καθαρά εξωτερικά γεγονότα που επιβάλλονται στον άνθρωπο ως μοίρα και δείχνουν "ατυχία" στα θέματα του πλανήτη. Αν ο πλανήτης σε πτώση είναι κακεργέτης να περιμένεις πλήγματα της μοίρας και αν είναι ευεργέτης είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά μην περιμένεις τίποτε καλό στα θέματα του πλανήτη αυτού. Είναι μια καθαρά εξωτερική ερμηνεία που αφορά το πεπρωμένο και την μοίρα του ανθρώπου.
Η δική μου άποψη για τους πλανήτες σε πτώση δεν είναι εξωτερική αλλά ψυχολογική. Πιστεύω πως οι πλανήτες σε πτώση δείχνουν δυσκολίες σε ψυχολογικό επίπεδο που συνδέονται με εμπειρίες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Κι επειδή υπάρχει ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα στην λειτουργία του συγκεκριμένου πλανήτη κατ' επέκταση υπάρχει κι ένα μπλοκάρισμα στους τομείς που κυβερνά.
Κανείς μας δεν μεγαλώνει ιδανικά και δεν είναι όλες οι εμπειρίες που μας διαμορφώνουν ευχάριστες ή θετικές. Αυτό όμως δεν είναι "ανυπέρβλητο πεπρωμένο" αλλά κάτι που ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα στα πλαίσια της προσωπικής του ανάπτυξης και εξέλιξης. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις όμως ένα πρόβλημα αν πρώτα δεν το συνειδητοποιήσεις.
Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να αναλύσω σε βάθος και έκταση πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε ένα τέτοιο φόρουμ συζήτησης και πολύ περισσότερο επειδή τις θέσεις αυτές που συζητάμε τις έχουν πολλά από τα μέλη. Θα αναφέρω όμως μερικά παραδείγματα ενδεικτικά.
Για τον ¶ρη στον Καρκίνο έχω ήδη αναφέρει το παράδειγμα του αδερφού μου που αν το διαβάσει κανείς προσεχτικά θα διαπιστώσει πολλά. Θα αναφέρω άλλο ένα. Γυναίκα, 31 χρόνων σήμερα. Στην παιδική της ηλικία έζησε έντονη οικογενειακή βία, με τον πατέρα της να κτυπά συστηματικά την μητέρα της. Η μητέρα, μετά από πολλά, κατάφερε να πάρει την μικρή και να εξαφανιστεί από το σπίτι ενώ χρειάστηκε να κρύβονται οι δυο τους για ένα διάστημα. Σήμερα, η μητέρα είναι ξανά παντρεμένη κι ο γάμος της είναι καλός. Όμως η γυναίκα αυτή είναι πολύ εξαρτημένη από την μητέρα της και δεν μπορεί να ζήσει μακριά της. Έχει πολλά κατάλοιπα από τις παιδικές της αναμνήσεις και είναι επιθετική και εύθικτη με τους άντρες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι με ¶ρη στον Καρκίνο θα ζήσουν οικογενειακή βία. Οι εμπειρίες είναι διαφορετικές από άτομο σε άτομο αλλά πάντα υπάρχει μια δυσκολία που αφήνει κατάλοιπα. Θα αναφέρω και δυο παραδείγματα με Αφροδίτη στην Παρθένο.
Γυναίκα, 26 χρόνων. Είναι μανεκέν και όπως μου είπε: "Δεν ξέρω τι μου βρίσκουν, εγώ δεν νιώθω όμορφη". Όταν ήταν μικρή ήταν πολύ παχουλή και ήταν αντικείμενο κοροϊδίας από τα παιδιά στο σχολείο και ιδιαίτερα από τα αγόρια. Δεν τολμούσε να πλησιάσει αγόρι και ήταν απομονωμένη κοινωνικά. Η μητέρα δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική στο θέμα αυτό. Σήμερα, παρόλη την επιτυχία της, βλέπει ακόμα τον εαυτό της έτσι, παχουλή και άχαρη, δεν έχει εμπιστοσύνη στην θηλυκότητά της και την δυσκολεύει η σωματική επαφή και η εκδήλωση τρυφερότητας.
Γυναίκα, 42 χρόνων. Μεγάλωσε σ' ένα πολύ συντηρητικό και θρησκευτικό περιβάλλον, σε μια οικογένεια με ιερωμένους συγγενείς. Δεν της επέτρεπαν να ντύνεται όπως τα κορίτσια της ηλικίας της ούτε να βγαίνει έξω με αποτέλεσμα να είναι απομονωμένη κοινωνικά, με λίγες φίλες που μπορούσε να βλέπει συγκεκριμένες ώρες και κάτω από προϋποθέσεις, δηλαδή να είναι κι οι φίλες της "σεμνά κορίτσια". Δεν της επέτρεπαν να μιλά με αγόρια και ανάπτυξε μια φοβία γι' αυτά. Κάθε πράξη σωματικής επαφής ήταν "αμαρτία". Έχει μια συστολή και μέχρι σήμερα την φέρνει σε αμηχανία η σωματική επαφή με άλλους.
Θέλω να τονίσω εδώ ότι δεν έχει τόσο σημασία το ίδιο το περιβάλλον και οι εμπειρίες αλλά τρόπος που το άτομο βιώνει τις εμπειρίες αυτές. Μπορεί ένα άλλο κορίτσι που μεγαλώνει σ' ένα συντηρητικό περιβάλλον να αντιδράσει διαφορετικά. Ο χάρτης μας όμως δείχνει πώς εμείς θα βιώσουμε τις εμπειρίες αυτές, πώς εμείς θα τις ερμηνεύσουμε και πώς θα καταγραφούν μέσα μας. Όμως πιστεύω πως όπου υπάρχει πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση μπορούμε να διαπιστώσουμε κάποιες δύσκολες εμπειρίες που χρειάζονται συνειδητοποίηση και προσπάθεια από μέρους μας.
-
Quote:
Originally Posted by
κρασακι
...και δέχεται και ένα κακό πλήγμα απο τον πατέρα ποσειδώνα (αυτό το άτιμο παλεύω να αποτινάξω..με τρώει..εκεί που ξεκινούσα πολλές φορές να κάνω μια δουλειά τσουπππ έμπαινε κάτι άλλο στο μυαλό με αποσπούσε και την τελείωνα 5 ώρες μετά).
Aχα! Ωστε ο Ποσειδώνας φταίει που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ???? !@#$%!! Υπνωτικά για τον Ποσειδώνα άραγε υπάρχουν? για να δουλέψουμε και λίγο... Συγνώμη για το off topic, αλλά χάρηκα που βρήκα τον φταίχτη!
-
Αγαπητή κυρία Μόζορα,
Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κυρίας Ντάκου ''Αστολογία Βασικά στοιχεία για την Τέχνη της Αστρολογίας'' 8η ΕΚΔΟΣΗ, εκδόσεις ΝΌΗΣΗ.
Είναι ιδιαίτερα....βοηθητικό (τουλάχιστον για μένα) και μπορείτε να το βρείτε στις σελίδες 145-146:
''Στην αστρολογία δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μόνο περιπτώσεις. Και το κάθε ωροσκόπιο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία ισχύουν ιδιαίτεροι κανόνες που δεν ισχύουν για κανέναν άλλο άνθρωπο.
Όλα αυτά που θα μάθετε διαβάζοντας αυτό ή οποιοδήποτε βιβλίο σχετικό με την αστρολογία, είναι απλώς ενδείξεις (βοηθήματα) για να μπορέσετε - αν αγαπήσετε το μέσον (αστρολογία) και το αντικείμενό σας (άνθρωπος)- να βρείτε με βοήθεια τη δημιουργική φαντασία, αυτούς τους ιδιαίτερους κανόνες, το ''κλειδί'' που θα κάνει τον αστρολογικό χάρτη (ωροσκόπιο) να σας αποκαλύψει τη λειτουργία του.
Δεν θα γράψω ολόκληρο το απόσπασμα που έχει εξίσου ενδιαφέρον με αυτό που παραθέτω αλλά θα κλείσω με την φράση που αναγράφεται στην σελίδα 146.....
''Ακόμη, υπάρχουν, για κάθε ωροσκόπιο, πολλές δυνατές κατευθύνσεις εξέλιξης που μπορούν να το δικαιώσουν και πολλοί παράγοντες που αποδεικνύουν απόλυτα το γεγονός της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ τον εαυτό του και τη μοίρα του''
Τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι μοναδικές περιπτώσεις και δεν είναι όπως πολύ σωστά λέτε όλοι οι άνθρωποι έτσι. Επομένως καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό και όλα...... γίνονται!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας και η επιλογή...... επίσης δική σας ........
-
Αγαπητή Σοφία, νομίζω πως κανείς δεν απέρριψε κάτι από τα γραφόμενα του Γιάννη, απόλυτα και κατηγορηματικά, χωρίς τουλάχιστον να επιχειρηματολογήσει. Για να καταστήσω απόλυτα σαφή την θέση μου θα ήθελα να πω, πως οι οποίες ενστάσεις – διαφωνίες από μέρους μου, σχετίζονται με το κόλλημα των λέξεων περί ετικέτας, κάτι που ο Γιάννης κατά την προσωπική μου εκτίμηση, έκανε, ενώ με «διαβεβαιωσε» σε απαντηση του πως εκεινος, απέχει από τις ετικέτες. Απόλυτα κατανοητός , ο λογος της συγγραφης αυτού του αρθρου,αφενος γιατί έχει νιώσει στο πετσί του, την «ταμπέλα» του πτωτικού ¶ρη, αφετέρου, να «απενοχοποιηθουν» όλοι όσοι έχουν τον ¶ρη τους εκεί και να σταματήσει η προκατάληψη. Θεωρώ πως δόθηκε πολύ βαρύτητα στις λέξεις, ετικέτα, ταμπέλα, ενώ η ουσία είναι τελικά, στο ΠΟΙΟΣ αναλύει τον ¶ρη στον Καρκίνο και ΠΩΣ.
Το όλο θέμα έχει ξεφύγει από το αρχικό άρθρο κατά την γνώμη μου, γιατί κοντεύουμε να πείσουμε όλους όσους μας διαβάζουν για το πόσo εν τέλει, είναι καλός ο ¶ρης του Καρκίνου. Όσα παραδειγματα να δώσουμε με κακή χρήση του ¶ρη άλλα τόσα θα αντιπαρατεθούν για το αντίθετο.Μα όλοι οι πλανήτες έχουν την θετική τους και την αρνητική τους πλευρά, καθώς επίσης και τα ζώδια, κανείς δεν είπε το αντίθετο.Για παράδειγμα, καλός πλανήτης ο Ήλιος για να προβληθούμε αλλά μπορεί και να μας «κάψει». Καλή η Σελήνη γιατί δηλώνει το ποσό δεκτικοί και ευαίσθητοι είμαστε αλλά μας κάνει ασταθείς και εύθικτους. Καλός ο Έρμης γιατί δείχνει την ευφυΐα μας αλλά μας δίνει πονηριά και απατεωνιά. Καλός πλανήτης η Αφροδίτη γιατί δείχνει τον τρόπο που μοιραζόμαστε τον εαυτό μας αλλά μας κάνει αναποφασίστους, επιφανειακούς και οκνηρούς.
Κακός ο ¶ρης για την βίαιη και επιθετική του συμπεριφορά αλλά καλός για την τόλμη και την ενέργεα που μας προικίζει. Κακός ο Κρόνος γιατί δείχνει δογματισμό και σκληρότητα αλλά δίνει αρχές και ωριμότητα. Κακός ο Ουρανός για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που δίνει αλλά καλός για την τεχνολογία και την εξέλιξη. Κακός ο Ποσειδωνας για τα παραμύθια που μας «πουλάει» αλλα καλός για να μας δώσει ανιδιοτέλεια στους σκοπούς και ιδεαλισμο. Κακός ο Πλούτωνας γιατί μας στέλνει «αδιάβαστους» στον άλλο κόσμο αλλα καλός για να αναγεννηθούμε και να αποκτήσουμε δύναμη εσωτερική. Ποιος το αρνείται και ποιος διαφωνει με όλα αυτά, κανείς, νομίζω. Πάραυτα , είτε υπάρχει η πτώση – έξαρση, ειτε όχι, οι πλανήτες όλοι λειτουργούν στα ζώδια και στους οίκους ανάλογα με την ιδιότητα τους. Επίσης, εγώ προσωπικά δεν ισχυρίστηκα πως ο ¶ρης του Καρκίνου δεν διεκδικεί, το θέμα είναι με ποιο τρόπο διεκδικεί και γενικότερα με το που διοχετεύει την δράση του.
Όσο για την εξέλιξη της Αστρολογίας δεν είμαι εγώ, εκείνη που διαφωνεί και αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, περί ωριαίας, όπου «κατηγορήθηκα», γιατί ερμηνεύω τους εξωκρόνιους. Είναι όμως άλλο πράγμα το να αποκτώ επιπλέον γνώσεις και άλλο να καταργώ και να αναιρώ, προς χάριν της «υποτιθεμένης» εξέλιξης. Στα περισσότερα σεμινάρια οι ξένοι αστρολόγοι κυρίως, τείνουν να καταργήσουν τα πάντα, απλανείς, αντισκιές, δεκανούς, πεντανούς, δωδεκατημόρια, καμμένο Ερμή κτλ. Είναι διαπιστωμενο πως δεν λειτουργούν και τα πετάμε στο καλάθι με τα άχρηστα? Για μερικούς ίσως. Από το 1997 που ασχολούμαι με την ωριαία Αστρολογία δεν έχω δει ένα χάρτη που να μην έχει λειτουργήσει ο καμμένος Ερμής. Για ποιο λόγο λοιπόν να καταργήσω αυτές τις έννοιες για να μην θεωρηθώ οπισθοδρομική? Για να μην πάρω και εγώ την «ταμπελίτσα δηλαδή! Καθόλου δεν με ενδιαφέρει η ταμπέλα και ο τίτλος που μπορεί να μου αποδωθεί γι αυτές μου τις απόψεις.
Για εμένα ανοιχτό μυαλό έχει εκείνος ο οποίος με βάση τις παραδοσιακές αρχές , εχει ανοιχτές τις κεραίες του, με σκοπό την πρόσθεση γνώσης και όχι την αφαίρεση. Αντί λοιπόν να δίνουμε την ενέργεια μας στις ετικέτες ας δώσουμε βαρύτητα στο τι πραγματεύεται ο ¶ρης στην θέση αυτή, και με ποιους τρόπους μπορεί να διοχετεύσει την ενεργεία του ώστε να διευκολύνει την ζωή την δική του και των άλλων γύρω του. Τελειώνοντας (νομίζω πως αρκετά σας κούρασα) ακόμη και να καταργηθούν οι ετικέτες και να επελθει η εξελιξη, για τον ¶ρη, η θέση του Καρκίνου, πάντα θα είναι μία δύσκολη θέση.
-
Quote:
Originally Posted by
ania31
Αγαπητή κυρία Μόζορα,
Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κυρίας Ντάκου ''Αστολογία Βασικά στοιχεία για την Τέχνη της Αστρολογίας'' 8η ΕΚΔΟΣΗ, εκδόσεις ΝΌΗΣΗ.
Είναι ιδιαίτερα....βοηθητικό (τουλάχιστον για μένα) και μπορείτε να το βρείτε στις σελίδες 145-146:
''Στην αστρολογία δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μόνο περιπτώσεις. Και το κάθε ωροσκόπιο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία ισχύουν ιδιαίτεροι κανόνες που δεν ισχύουν για κανέναν άλλο άνθρωπο.
Όλα αυτά που θα μάθετε διαβάζοντας αυτό ή οποιοδήποτε βιβλίο σχετικό με την αστρολογία, είναι απλώς ενδείξεις (βοηθήματα) για να μπορέσετε - αν αγαπήσετε το μέσον (αστρολογία) και το αντικείμενό σας (άνθρωπος)- να βρείτε με βοήθεια τη δημιουργική φαντασία, αυτούς τους ιδιαίτερους κανόνες, το ''κλειδί'' που θα κάνει τον αστρολογικό χάρτη (ωροσκόπιο) να σας αποκαλύψει τη λειτουργία του.
Δεν θα γράψω ολόκληρο το απόσπασμα που έχει εξίσου ενδιαφέρον με αυτό που παραθέτω αλλά θα κλείσω με την φράση που αναγράφεται στην σελίδα 146.....
''Ακόμη, υπάρχουν, για κάθε ωροσκόπιο, πολλές δυνατές κατευθύνσεις εξέλιξης που μπορούν να το δικαιώσουν και πολλοί παράγοντες που αποδεικνύουν απόλυτα το γεγονός της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ τον εαυτό του και τη μοίρα του''
Τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι μοναδικές περιπτώσεις και δεν είναι όπως πολύ σωστά λέτε όλοι οι άνθρωποι έτσι. Επομένως καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό και όλα...... γίνονται!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας και η επιλογή...... επίσης δική σας ........
Αγαπητή μου ania31,
ωραίες οι απόψεις αυτές της κυρίας Ντάκου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μου τις παραθέτεις. Επειδή πιστεύω στην ψυχολογική λειτουργία των πλανητών στα ζώδια σημαίνει ότι δεν διαθέτω δημιουργική φαντασία; Είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι ο άνθρωπος δεν ορίζει τον εαυτό του ή την μοίρα του; Είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δεν είναι μοναδικός; Είπα πουθενά ότι μία είναι η δυνατή εξέλιξη για κάθε άνθρωπο; Κι επίσης γιατί μου επαναλαμβάνεις ότι πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό; Θεωρείς ότι είμαι στενόμυαλη;
Μου είπες σε άλλο ποστ σου ότι είμαι απόλυτη στις απόψεις μου. Σε κάθε άποψη μου φτάνω μετά από πολλή μελέτη και σκέψη κι αυτό πιστεύω ότι μου δίνει το δικαίωμα να τις υποστηρίζω. Δεν μπορώ να εξηγήσω την επιθετικότητά σου απέναντί μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε απ' όσα είπα.
-
Γεια σου Έρση!
Στο ποστ που παρέθεσα έγραψα απλώς τη γνώμη μου, επαίνεσα ένα κείμενο, μια ιδέα που δεν ήξερα, δεν είχα ξανακούσει και μου άφησε κάτι, όπως κάνω και για όσες μου αφήνουν την ίδια εντύπωση και αίσθηση.
¶σχετο αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της συζήτησης αυτής καθώς ο καθένας σχολίασε το αρχικό κείμενο και έκανε την τοποθέτησή του πάνω σε αυτό, όπως επίσης παρέθετε και τις δικές του ίσως εμπειρίες καθώς και τη δική του γνώμη. Αυτός είναι για μένα ο αρχικός σκοπός και το νόημα, παράθεση απόψεων και φυσικά συζήτηση που να είναι εποικοδομητική.
Μα φυσικά και δεν θα αλλάξω εγώ τη ''θέση''του ¶ρη στον Καρκίνο και σε κάθε άλλη θέση στα μάτια κανενός σαν καλή ή κακή. Ο καθένας έχει την κρίση του, τις απόψεις του και τον δικό του τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Και αν κάποιος επηρεάζεται απο το κάθε ποστ του καθενός εδώ μέσα και το δέχεται έτσι τυφλά χωρίς να το επεξεργαστεί, τότε είναι κακό του κεφαλιού του.
Κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι ένα χαρακτηριστικό ερμηνεύεται απο μια συγκεκριμένη θέση ή όψη σε ένα ωροσκόπιο και άλλος όχι ή επίσης ότι ερμηνεύεται το ίδιο χαρακτηριστικό απο κάποια άλλη όψη αντίστοιχα. Η ματιά που το βλεπει ο καθένας διαφέρει.
Δεν είπα ποτέ ότι δεν αναγνωρίζω ότι λειτουργεί η κάθε τοποθέτηση με κάποιο τρόπο, αναλόγως με το ποιο ζώδιο βρίσκεται, άλλωστε ξεκινώντας να διαβάζω για την αστρολογία μελέτησα κατά τρίτον τις ερμηνείες των 12 ζωδίων σε κάθε πλανήτη και τις γνωρίζω, και πατώντας σε αυτές προχώρησα παραπέρα. Αυτό που είπα είναι ότι σίγουρα η κάθε θέση χρωματίζεται και απο άλλα αστρολογικά στοιχεία, όπως είναι όψεις, διελεύσεις, προοδευτικα κλπ...και μη αστρολογικά στοιχεία όπως καταβολές, γονίδια, κληρονομικότητα. Αυτό βέβεια παραμένει δική μου άποψη την οποία μπορεί να μην ασπάζονται όλοι όπως είναι φυσικό. ¶ποψη μου επίσης είναι ότι μια θέση μπορεί να βγάζει ''κάποια'' απο τα χαρακτηριστικά της και κάποια άλλα να μην τα βγάζει, εξού και το προηγούμενο ποστ μου. Γιατί σε κάποιους ανθρώπους έχω δει να λειτουργεί όπως θεωρείται αναμενόμενο η θέση αυτή και σε άλλους όχι έστω απο τους λίγους που ξέρω. Εννοούσα ότι μια θέση του ¶ρη στον Καρκίνο, σε κάποιες περιπτώσεις, αν δέχεται δυνατές όψεις απο εξωκρόνιους κυρίως, παίζει να μην στερεί από έναν άνθρωπο δυναμισμό και τσαμπουκά εκεί που απαιτείται, αλλά να εκφράζεται με πολλά ψυχολογικά σκαμπαναβέσματα, κυκλοθυμία και γκρίνια. Και αυτή είναι μια εκδοχή απο πολλές.
Συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο, ότι καλό είναι να πατάμε πάνω στις παραδοσιακές αρχές, να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας και να προσθέτουμε. Εννοείται οτι αυτό υποδηλώνει ένα ανοιχτό μυαλό. Βέβαια δεν μου λέει και κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσω και κάτι, επειδή απλά έτσι το έμαθα απο το πρώτο μου μάθημα και δεν κάνει να το πειράξω ή να το αλλάξω. Όλα αλλάζουν και ανατρέπονται σε όλους τους κλάδους αν αποδεικνύονται κάποια στιγμή λειψά ή και μη λειτουργικά γιατί όχι και στην αστρολογία.
Το ποστ είχε να κάνει με τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα. ¶λλωστε θεωρώ ότι βρίσκομαι σε αρκετά αρχικό στάδιο στον τομέα αυτό και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και πολλά να μάθω ακόμη. Τώρα το αν θα προσθέσω πολλά στην πορεία ή θα αφαιρέσω και απο κανένα δεν το ξέρω ακόμη..:toung: μιας και ακόμη μαθαίνω όμως, τα ρουφάω όοοολα σαν σφουγγάρι καλυμνιώτικο και όταν νιώσω ότι έχω διαμορφωμένη άποψη και έχω μάθει τα πάντα περι παραδοσιακής και μη θα κρίνω πιο ολοκληρωμένα και όχι μόνο ''θεωρητικα''. Εσύ φυσικά έχεις διαμορφωμένη τη δική σου άποψη μέσα απο την πείρα σου και σαν διαφορετικός άνθρωπος, την οποία και σέβομαι.
Καλό βράδυ!:bigsmile:
-
Κατ αρχάς οφείλω να ευχαριστήσω και πάλι τα μέλη που όχι μόνον εκθέτουν τις απόψεις τους αλλά συχνά προβαίνουν σε κατάθεση ψυχής.
Όσον αφορά όμως κάποιες από τις παρατηρήσεις της Έρσης και της Κοραλλίας ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω κάποια πράγματα.
Καλή μου Έρση
1) Είτε υπάρχουν εξ ορισμού καλές και κακές θέσεις η έστω "όχι καλές", είτε κάθε θέση έχει τα υπέρ και τα κατά της.
Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.
2) Πραγματικά απορώ γιατί εξακολουθείς να μου προσάπτεις ...ετικετομανία. Νομίζω ότι άλλοι κραδαίνουν τις ταμπελίτσες με τις πτώσεις και τις εξάρσεις. Εγώ απλά λέω ότι οι ταμπέλες δίνουν λάθος πληροφορίες.
3) Αν μέσα από την ανταλλαγή απόψεων φαίνεται ότι ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι ένας από τους καλύτερους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες τι σε μέλει;
Έχεις συμβόλαιο με κάποιον άλλο;
4) Γράφεις πάλι: "Όσα παραδείγματα να δώσουμε με κακή χρήση του ¶ρη (στον Καρκίνο) άλλα τόσα θα αντιπαρατεθούν για το αντίθετο.
Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά εγώ δεν είδα να αντιπαρατίθεται κάποιο σοβαρό επιχείρημα στα γραφόμενα μου.
Η μήπως ο αδελφός, η θεία, ο μπατζανάκης και τα ξαδέλφια μου είναι αξιόπιστα επιχειρήματα;
Στο άρθρο μου έδωσα παραδείγματα με πρόσωπα που τα ξέρουν όλοι και μπορούν να τα αξιολογήσουν.
Ένα μέλος που καταθέτει την ψυχή του μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν σημείο αναφοράς ακόμη και το γάτο του.
Από αστρολόγους όμως περιμένω εκτός από αυτό και συγκεκριμένα στοιχεία, που να μπορούν να ελεγχθούν, ιδιαίτερα όταν αμφισβητούν την άποψη μου.
Νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον απαιτεί η δεοντολογία και η κοινή λογική.
Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι οι πτώσεις και οι εξάρσεις είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Η και για βολεμένους αστρολόγους.
Και δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να βεβαιώνει το αντίθετο.
Όπως εύστοχα σημειώνει ο animaodyssey τέτοιου είδους αστοιχείωτες θεωρήσεις ΄γίνονται βούτυρο στο ψωμί όλων όσων αμφισβητούν την αστρολογία. Ακριβώς γιατί δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική.
Το "Κρασάκι" με το ορθολογικό υπόβαθρο της έβαλε και ένα αυτονόητο ερώτημα: "Γιατί άραγε να έχουν επιλεχθεί τα ζεύγη έξαρσης-πτώσης για κάθε πλανήτη με το συγκεκριμένο τρόπο;"
Έλα ντε... Γιατί;
Εγώ διατύπωσα την άποψη ότι η κατηγοριοποίηση έγινε με ηθικά και κοινωνικά κριτήρια μιας άλλης εποχής.
Μπορεί να έχω δίκιο, μπορεί και όχι. Δεν διάβασα όμως κάποια άλλη.
Αγαπητή Κοραλλία
1) Αναφέρεσαι στην κακή ψυχολογία που δίνουν οι πλανήτες σε πτώση αλλά από την άλλη πλευρά δεν αποδέχεσαι τον καταλυτικό ρόλο των κοινωνικών προτύπων και των πιέσεων, που ασκούνται στο άτομο από το περιβάλλον του.
Γράφεις: "Τα ηθικά και κοινωνικά κριτήρια ελάχιστα με απασχολούν..."
Δηλαδή δεν προσμετράς το ότι όλες αυτές οι πιέσεις είναι που δημιουργούν συμπλέγματα και ενοχές σε μια προσωπικότητα που λειτουργεί με "ξένες" προδιαγραφές.
Και θεωρείς ότι το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι του ¶ρη που μαζεύει απωθημένα. Ένας ¶ρης στον Κριό για παράδειγμα δεν θα "μασήσει" και θα κάνει το δικό του
Κατ αρχάς μισή Ψυχολογία δεν γίνεται...
Οι επιπτώσεις της επιρροής της μάζας η της οικογένειας στο άτομο και του εξαναγκασμόύ του να υιοθετήσει μια συγκεκριμένη περσόνα έχουν αναλυθεί επαρκώς από αρκετούς ψυχολόγους και δεν επιθυμώ να τους υποκαταστήσω.
Επί της ουσίας όμως νομίζω ότι τα στοιχεία δεν συμφωνούν με την άποψη σου.
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις είναι ότι η εσωστρεφής και η εξωστρεφής λειτουργία του ¶ρη δεν εξαρτάται μόνον από το ζώδιο που βρίσκεται.
Ο ¶ρης μπορεί να "μαζέψει απωθημένα" σε όποιο ζώδιο και αν είναι. Και να δημιουργήσει φοβίες και εμμονές, που στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα γίνονται άκρως επικίνδυνες, ακριβώς επειδή η πίεση για εξωτερίκευση, όταν υπάρξει, είναι πάρα πολύ έντονη.
Απλά σκέψου, τι είναι πιο επίφοβο, ένας ¶ρης στον 8ο η το 12ο οίκο στον Κριό η τον Καρκίνο;
Στον Καρκίνο θα υποστεί επεξεργασία.
Στον Κριό θα εκφραστεί πιο άμεσα, έτσι λέει η θεωρία. Δηλαδή θα βγάλει όλα του τα απωθημένα όπου βρει...
Το πλούσιο ιστορικό εγκληματικότητας που χαρακτηρίζεται ακριβώς από τέτοια απωθημένα, έρχεται να επικυρώσει του λόγου το αληθές.
Δεν αναφέρομαι σε εγκλήματα που έγιναν εν βρασμώ ψυχής αλλά σε όσα έχουν πίσω τους μια τραγική ψυχοπαθολογία.
Ο ¶ρης στο Λέοντα έχει ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους:
Ο Μπουόνο ¶ντζελο στραγγαλιστής δέκα τουλάχιστον γυναικών.
Η Μύρα Χίλντεν σαδίστρια δολοφόνος έξη παιδιών.
Ο Πήτερ Σάκλιφ δολοφόνος δεκατριών γυναικών
Όλες αυτές οι δολοφονίες συνδυάστηκαν με βιασμούς, βασανιστήρια καψίματα κλπ
Δεν αναφέρω όλες τις περιπτώσεις, ούτε καν τις πιο αηδιαστικές. Όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει στα data της Rodden
Πάμε τώρα στον "υγιή" ¶ρη του Κριού.
Στο άρθρο μου γράφω για το Μαρκήσιο ντε Σαντ, κάτι που έπρεπε να σε βάλει σε υποψίες.
Ο Πήτερ Κέρτεν δολοφόνος τουλάχιστον εξήντα οκτώ γυναικών
Ο Χέρμπερτ Μάλιν δολοφόνησε δεκατρείς αφού πρώτα έβαλε φωτιά στα γεννητικά του όργανα. Ήταν bisexoual και ο μπαμπάς του δεν το δέχτηκε...
Ο Ντέηβιντ Κάρπεντερ βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε πάνω από επτά γυναίκες
Για τον Τζέφρι Ντάμερ, τα έγραψα στο άρθρο...
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν (και αρκετές μάλιστα) με τον ¶ρη στον Υδροχόο, τους Διδύμους, και τον Τοξότη.
Αντίθετα ο ¶ρης στον Καρκίνο, που θεωρητικά θα έπρεπε να μαζεύει τα περισσότερα απωθημένα, λάμπει δια της απουσίας του.
Που είναι τελικά η πτώση και η κακή ψυχολογία;
Και σε τι έγκειται;
Έχουμε όμως και συνέχεια...
2) Γράφεις ότι δεν αποδέχεσαι την πολικότητα και επιμένεις σε αυτό παρά τις επισημάνσεις της Έρσης και του κ Στασινού για το αντίθετο.
Θέλω να μου εξηγήσεις λοιπόν πως ο Έντμουντ Χίλλαρι με τον ¶ρη, τον Ήλιο, το Δία και τον Πλούτωνα στον Καρκίνο βρέθηκε στην κορυφή των Ιμαλαϊων.
Μήπως νόμιζε ότι το Έβερεστ ήταν ο βυθός του ωκεανού; Γιατί στον Αιγόκερω, που παραδοσιακά συνδέεται με την ορειβασία δεν είχε ούτε ένα πλανήτη.
Και για να τελειώνουμε
3) "Πάρε έναν άνθρωπο με Σελήνη στο Σκορπιό (πτώση) και πες του πως όταν γίνει επιτυχημένος θα είναι και πανευτυχής"...
Με προκαλείς...
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορώ να ρωτήσω, όπως ο Ιούλιος Βερν και ο ¶λφρεντ Χίτσκοκ. Υποθέτω όμως ότι και οι δύο ήταν πολύ ευτυχισμένοι με όσα έκαναν. Κι εμείς ακόμη πιο πολύ με τις δημιουργίες τους...
Η Τζένιφερ Λόπεζ πάλι δεν μου φαίνεται για δυστυχισμένη. Το ότι ξέσκισε τον πρώτο της σύζυγο, όταν προσπάθησε να την εκβιάσει μάλλον για καλό μου ακούγεται.
Ίσως η Μπγιορκ να έχει πάθει κατάθλιψη στο ιδιόκτητο νησί της. Γι αυτό που και που ρίχνει και καμιά ψιλή στους παπαράτσι...
Και ο Μπόνο των U2 φοράει πάντα μαύρα γυαλιά, κι αυτό είναι ίσως ένδειξη μεγάλης δυστυχίας. Μάλλον φταίει που είναι τριανταπέντε χρόνια με την ίδια γυναίκα. Έχουν και παιδιά, τέσσερα σπιτάκια, σκυλιά γατιά... Πως να τα φέρει βόλτα ο δύσμοιρος...
Ο Στήβεν Σπήλμπεργκ πάντως την πάτησε σίγουρα με αυτήν την Σελήνη.
Η πρώτη του σύζυγος εκμεταλλεύθηκε την αφέλεια του και με το διαζύγιο του άρπαξε εκατό εκατομμυριάκια. Είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και πίστευε ότι δεν θα μετρούσε.
Το φουκαρά... Στην ψάθα θα μείνει στο τέλος και θα χάσουμε τη συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς.
Ο κατάλογος των δυστυχισμένων είναι μακρύς αλλά δεν συνεχίζω, γιατί στο τέλος θα γράψω κι άλλο άρθρο.
Προφανώς μια Σελήνη στο Σκορπιό έχει τα προβλήματα της-όπως και κάθε Σελήνη-αλλά καλό είναι για μια ακόμη φορά να αποφύγουμε τις ταμπελίτσες και τους χαρακτηρισμούς.
Και σε θερμοπαρακαλώ μην μου απαντήσεις πάλι με παραδείγματα από την οικογένεια, τους φίλους η τους πελάτες σου, ούτε με σοφιστείες και κλωθογυρίσματα περί δυσκολιών που πρέπει να υπερνικηθούν. Αυτό ισχύει για όλες τις θέσεις του ¶ρη ανεξαιρέτως.
Βρες κάτι που να είναι στοιχείο και να μπορούν να το ελέγξουν όλοι.
Κλείνω με την ερώτηση της ania31
"Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας, είναι παραδοσιακό η σύγχρονο;"
Σας γλυκοφιλώ σταυρωτά
-
Ο μόνος ασφαλής τρόπος να ερμηνεύσει κανείς ένα χάρτη είναι να συγκεντρωθεί στα χαρακτηριστκά που δίνουν οι πλανήτες στα ζώδια και οίκους σε συνδυασμό με τις όψεις και να κάνει σύνθεση. Τα υπόλοιπα, εξάρσεις, πτώσεις κλπ, όμορφα είναι για να κατανοήσουμε φιλοσοφικά κάποια πράγματα, αλλά προσωπικά δεν τα βρίσκω καθόλου πρακτικά, παρά έναν απίστευτο σχολαστικισμό που μας κάνει να νοιώθουμε κάπως χαμένοι στη μετάφραση, και κυρίως να πέφτουμε σε αντιφάσεις, γιατί για παράδειγμα δεν θα έλεγα σε κανέναν που έχει 'Ηλιο στο Ζυγό ότι είναι μια κακή θέση, πολύ απλά γιατί η πτώση του σε ένα τόσο ζωντανό, κοινωνικό και χαρούμενο ζώδιο δεν με πείθει, όπως δεν με πείθουν κι άλλες αντιστοιχίες. Τα χαρακτηριστικά δηλαδή έρχονται σε αντίφαση με την πτώση. Για την πολικότητα πιστεύω ότι ισχύει απόλυτα και ότι είναι μια παγίδα στην ανάλυση του χάρτη που δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να την αποφύγεις, παρά μόνο να την κατανοήσεις εκ των υστέρων, αφού ο άλλος σου έχει μιλήσει για τη ζωή του. Τα πράγματα έχουν ακριβώς την ίδια δυσκολία όπως με την ανάλυση του άξονα δεσμών Σελήνης που δεν ξέρεις ποιό από τα δυο "κέντρα" λειτουργούν, ο βόρειος ή ο νότειος, που δεν ξέρεις αν το άτομο έχει "ξεπεράσει" το νότειο δεσμό του και βιώνει τα θέματα του βόρειου ή όχι. Επειδή έγιναν αναφορές και στην ψυχολογική Αστρολογία και στην κατανόηση των πτώσεων, εξάρσεων κλπ ψυχολογικά, δυσκολεύμαι να κατανοήσω με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει ψυχολογική αντιμετώπιση τόσο δογματικών κανόνων. Είτε μιλάμε για κλασσική Αστρολογία, είτε για Ψυχολογική. Αν πάμε στην Ψυχολογική, θα μας πούν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν ούτε καν χαρακτηριστικά ζωδίων, αλλά θέματα μόνο, πόσο μάλλον θα δεχτούν τις εξάρσεις, τις πτώσεις και όλα αυτά.
-
Γιάννη μου,
κατ' αρχήν δεν μίλησα για "κακή ψυχολογία" αλλά για ψυχολογικές δυσκολίες. Δεν θα επεκταθώ στην διαφορά όμως γιατί έχουμε άλλα να πούμε.
Η κοινωνική επίδραση είναι δεδομένη, κανείς μας δεν μεγαλώνει μόνος του μέσα στην φύση. Όλοι μεγαλώνουμε σ' ένα περιβάλλον και η αλληλεπίδρασή μας μ' αυτό μας διαμορφώνει. Το είπα πολύ καθαρά αυτό πιστεύω στα προηγούμενα ποστ μου.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τον ¶ρη, και οποιοδήποτε πλανήτη, με εξωτερικά κριτήρια ηθικά ή κοινωνικά ή άλλα. Δεν πρέπει να κρίνουμε ένα ¶ρη λέγοντας πως κάποιος πρέπει να είναι τολμηρός ή επιθετικός και άρα είναι καλό ή κακό ένας ¶ρης να είναι πιο εσωστρεφής και αμυντικός. Ούτε λέγοντας πως ο τάδε είναι επιτυχημένος και πλούσιος άρα αυτός ο ¶ρης είναι καλός. Αυτά είναι εξωτερικά κριτήρια. Εμένα με ενδιαφέρει τι βιώνει μέσα του ένα άτομο, αν το ίδιο το άτομο αισθάνεται τις συγκεκριμένες λειτουργίες ως δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο. Όταν λοιπόν μου λέει κάποιος ότι φοβάται πολύ και κάνει επικίνδυνα πράγματα για να εξορκίσει τους φόβους του και το βιώνει αυτό ως δυσκολία τότε κι εγώ το θεωρώ ως δυσκολία του, όσο επιτυχημένος κι αν είναι.
Γι' αυτό χρησιμοποιώ παραδείγματα ανθρώπων που ξέρω, γιατί έτσι είμαι σε θέση να γνωρίζω τι πραγματικά βιώνουν σε προσωπικό επίπεδο. Αντίθετα, δεν είμαι καθόλου σε θέση να γνωρίζω πώς νιώθει η Μπγιορκ στο ιδιόκτητο νησί της ούτε πώς ένιωθε ο Χίτσκοκ, πέρα από το ότι μου αρέσουν οι ταινίες του. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρεις τους γνωρίζω μόνο μέσα από περιοδικά και το σύστημα προώθησης της δημόσιας εικόνας τους. Έπειτα, λίγοι είναι οι επιτυχημένοι και πλούσιοι που αυτοκτονούν, που το ρίχνουν στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ ή ζουν προσωπικές τραγωδίες; Γιατί δεν τους σώζει το ότι είναι πλούσιοι και διάσημοι; Τι κριτήριο είναι αυτό για να αξιολογήσω ένα άνθρωπο σε προσωπικό επίπεδο; Τα θεωρείς αυτά στοιχεία που αποδεικνύουν κάτι; Μήπως είπα πουθενά ότι οι άνθρωποι με πλανήτες σε πτώση δεν μπορούν να είναι επιτυχημένοι ή πλούσιοι; Η πλειοψηφία των κατοίκων της γης έχει ψυχολογικές δυσκολίες οι οποίες όμως δεν αγγίζουν τους πετυχημένους και πλούσιους;
Για την ψυχοπαθολογία του ¶ρη έχω μιλήσει πολύ σε άλλα θέματα εδώ στο σάιτ, όπως στο άρθρο του Cancerian "Αστρολογία και κατάθλιψη". Ακόμα και σε δικό σου άρθρο για την ιδιοσυναστρία με αφορμή το ωροσκόπιο του Χέμινγουεη, ο οποίος μάλιστα έχει ¶ρη στον Σκορπιό. Επομένως, θεωρώ αυτές τις παρατηρήσεις σου τουλάχιστο άτοπες και παραπλανητικές για τις απόψεις μου. Είναι όμως ανάγκη να είναι κανείς δολοφόνος ή να αυτοκτονήσει για να έχει ψυχολογικές δυσκολίες; Το θέμα που συζητάμε εδώ είναι η λειτουργία του ¶ρη στον Καρκίνο (ως παράδειγμα πλανήτη σε πτώση) πέρα από οίκους, όψεις ή άλλα στοιχεία, μόνο ως προς την ζωδιακή του θέση. Αν θέλεις να τα βάλουμε όλα μαζί, τότε συζητάμε αλλιώς.
Ο Έντμουντ Χίλλαρι έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω (βγάζει μάτι) και Ερμή, κυβερνήτη του 10ου, σε σύνοδο με Κρόνο. Επίσης, ο Χίλλαρι δεν ανέβηκε μόνο στα Ιμαλάια αλλά έκανε και άλλες εξερευνήσεις και μερικές απ' αυτές είχαν σχέση με την θάλασσα. Το θέμα της πολικότητας λοιπόν άστο, είναι μεγάλη συζήτηση.
Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι είμαι μια κοινή θνητή. Δεν είμαι διάσημη όπως η Τζένιφερ Λόπεζ ούτε έχω τα λεφτά του Σπίλμπεργκ. Επίσης, δεν είμαι δολοφόνος. Ανήκω στην ανώνυμη πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη. Αναγνωρίζω όμως ότι έχω κάποια προβλήματα με την Αφροδίτη μου στην Παρθένο και αναγνωρίζω από πού ξεκίνησαν. Αν στο μέλλον γίνω πολύ πλούσια και διάσημη αυτά τα προβλήματα θα λυθούν ως διά μαγείας;
-
Δεν έχω διαβάσει όλη τη συζήτηση ομολογουμένως και επομένως δεν ξέρω αν τα ολίγα που θα διατυπώσω έχουν ειπωθεί κι από κάποιον άλλον.
Δε θα προχωρήσω σε κατάθεση ψυχής για τον ¶ρη μου σε κυριαρχία στον Κριό ,καθώς είτε τον έχω εκεί είτε δεν τον έχω...ένα και το αυτό,ούτε αυτό ενδιαφέρει κανένα.Ομοίως βέβαια για την Αφροδίτη μου στο ίδιο ζώδιο σε αδυναμία,όλοι οι άνθρωποι έχουν καλές και κακές στιγμές στα αισθηματικά τους ανεξάρτητα αν η αφροδίτη τους είναι σε έξαρση,κυριαρχία,αδυναμία, τώση ή (αααμάν)αδιάφορη (!) θέση.
Χωρίς βέβαια να έχω το αλάνθαστο (όπως δεν το έχει κανείς,είτε είναι ο...Πάπας είτε επαγγελματίας αστρολόγος στην προκειμένη περίπτωση),πάντα αυτές τις μαγικές 4 θεσούλες τις αντιλαμβανόμουν απλά ως ...κατατάξεις να το πω ?αντιστοιχίες να το πω ?εν πάσει περιπτώσει κάτι σαν τυφλοσούρτες και τίποτα παραπάνω.Δηλαδή,η φύση του ¶ρη, που είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του ατόμου,τον πιθανό ανταγωνισμό του,τις "μάχες" που δίνει με τους άλλους,τη σεξουαλικότητά του την ξεροκεφαλιά του και ένα σωρό άλλα βαρύγδουπα,είναι λογικό να ταυτίζεται με αυτήν ζωδίων όπως ο Κριός ο Σκορπιός ή ο Αιγόκερως(αν και επιτρέψτε μου το πρώτο να μην το θεωρώ ίδιας κλάσης με τα άλλα δύο). Το ότι ταυτίζεται όμως με τη φύση κάποιων ζωδίων δε σημαίνει απαραίτητα κι ότι "λειτουργεί"καλύτερα σ αυτά.Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάπου τον ¶ρη τους και όλοι κάπως θα εκφράσουν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα,ανεξάρτητα της θέσης του.Ένας ¶ρης στον Καρκίνο(σε πτώση)σε σύνοδο με Κρόνο πχ ,μπορεί να είναι πολύ πιο στιβαρός,αγωνιστικός και δραστήριος σε σύγκριση με έναν ¶ρη στον Κριό (Σε κυριαρχία)που κάνει ένα βαρβάτο τετράγωνο με τον Δία .
Με αυτή τη λογική των παραδοσιακών θέσεων δηλαδή πρέπει να δεχτούμε αναγκαστικά κι ότι τα "καλύτερα" ζώδια είναι οι Λέοντες και οι Κριοί,ενώ τα "χειρότερα" οι Υδροχόοι και οι Ζυγοί,γιατί απλά παραδοσιακά έτσι "εκφράζεται ο Ήλιος" καλά και άσχημα.¶ντε το δικό μου εγώ το ξέρω ότι δεν είναι και το καλύτερο.¶ντε όμως να με πείσεις ότι οι κριοί και οι λέοντες είναι αντικειμενικά καλύτεροι απ τους άλλους,επειδή έτσι λέει η παραδοσιακή αστρολογία (άμα την βλέπεις στενόμυαλα).
Όπως δε μπορούμε να τσουβαλιάσουμε ανθρώπους,ας κάνουμε το ίδιο και με τα ζώδια,τις θέσεις των πλανητών σ αυτά ,τις όψεις μεταξύ πλανητών,τους οίκους και τις συναστρίες.
-
Αγαπητή Κοραλλία
Καλά όλα αυτά αλλά στοιχεία δεν βλέπω...
Τα παραδείγματα που δίνω είναι συνήθως περιπτώσεις δημιουργικής προβολής, ενός μετασχηματισμού της πλανητικής ενέργειας σε έργο.
Δεν διαλέγω τα πρόσωπα σύμφωνα με τη φήμη τους αλλά με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει.
Για παράδειγμα η Σελήνη στο Σκορπιό είναι άριστη σε θέματα επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου.
Όπως επίσης μπορεί να λειτουργήσει προβαλλόμενη ως Σελήνη στον Ταύρο (περίπτωση Μπόνο)
Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις...
Όσο για τα επιχειρήματα σου για το Χίλλαρι, ειλικρινά σου λέω, ντρέπομαι για την ερμηνεία σου.
Θα ήταν πολύ πιο απλό να πεις οκ παιδιά θα το ξαναδώ.
Αλήθεια έχεις διατυπώσει ποτέ λανθασμένες απόψεις; Η μήπως έχεις το αλάθητο;
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Αγαπητή Κοραλλία
Καλά όλα αυτά αλλά στοιχεία δεν βλέπω...
Τα παραδείγματα που δίνω είναι συνήθως περιπτώσεις δημιουργικής προβολής, ενός μετασχηματισμού της πλανητικής ενέργειας σε έργο.
Δεν διαλέγω τα πρόσωπα σύμφωνα με τη φήμη τους αλλά με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει.
Για παράδειγμα η Σελήνη στο Σκορπιό είναι άριστη σε θέματα επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου.
Όπως επίσης μπορεί να λειτουργήσει προβαλλόμενη ως Σελήνη στον Ταύρο (περίπτωση Μπόνο)
Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις...
Όσο για τα επιχειρήματα σου για το Χίλλαρι, ειλικρινά σου λέω, ντρέπομαι για την ερμηνεία σου.
Θα ήταν πολύ πιο απλό να πεις οκ παιδιά θα το ξαναδώ.
Αλήθεια έχεις διατυπώσει ποτέ λανθασμένες απόψεις; Η μήπως έχεις το αλάθητο;
Αγαπητέ Γιάννη,
η αντίδρασή σου δεν σε τιμά. Σε όλη την συζήτηση χρησιμοποίησες έμμεσα πλήγματα, ειρωνία (η ειρωνία είναι συγκαλυμένη επιθετικότητα) και τώρα κτυπήματα κάτω από την ζώνη.
Σ' αυτή την συζήτηση λες τις απόψεις σου και λέω κι εγώ τις δικές μου. Γιατί πιστεύεις πως εγώ διεκδικώ το αλάθητο; Μάλιστα εσύ χρησιμοποίησες εκφράσεις όπως "το τάδε έπρεπε να σε υποψιάσει", "φαίνεται πως δεν το κατάλαβες", "ούτε αυτό το καταλαβαίνεις", "ντρέπομαι για την ερμηνεία σου". Επομένως, ποιος διεκδικεί στην πραγματικότητα το αλάθητο;
Λες ότι χρησιμοποιείς παραδείγματα "δημιουργικής προβολής, ενός μετασχηματισμού της πλανητικής ενέργειας σε έργο". Τι διαφοροποιεί όμως στην πραγματικότητα το έργο ενός διάσημου ποδοσφαιριστή από το έργο ενός άσημου ανθρώπου που ξοδεύει χρόνια κάνοντας καράτε, εκτός από την φήμη και τα λεφτά; Τι διαφοροποιεί το έργο του Ιούλιου Βερν από το δικό σου έργο όταν επιστρατεύεις όλη την ύπαρξη σου για να συνθέσεις ένα ωροσκόπιο ή να γράψεις ένα άρθρο; Ένας καθηγητής μουσικής, ένας άσημος βιολόγος, ένας επιχειρηματίας δεν μετατρέπει πλανητικές ενέργειες σε έργο; Τι διαφοροποιεί όλους αυτούς; Η "ποσότητα" του ταλέντου, η φήμη, τα λεφτά;
Η δημιουργική προβολή της ενέργειας ενός πλανήτη, είτε μας κάνει πλούσιους και διάσημους είτε όχι, είναι υπέροχο πράγμα αλλά αυτό τα κάνει όλα να είναι εντάξει; Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αποδείξει κάτι τέτοιο αν δεν εμβαθύνει στην προσωπική ζωή του καθενός.
Ο Χίλλαρι είχε Ήλιο στον Καρκίνο και ωροσκόπο Αιγόκερω και διάσχισε θάλασσες και βουνά. Αυτό που τον έκανε όμως πιο γνωστό και τον καταξίωσε ως εξερευνητή είναι η ανάβασή του στα Ιμαλάια, Ερμής του 10ου σε σύνοδο με Κρόνο (βουνά, ορειβασία). Γιατί "ντρέπεσαι" που θεωρώ τον ωροσκόπο πιο ισχυρή ένδειξη από την πολικότητα; Ποιος είναι πιο πιθανό να θελήσει να ανέβει ένα βουνό, αυτός που έχει ωροσκόπο Αιγόκερω ή αυτός που είναι Καρκίνος και μπορεί ο Ήλιος του να λειτουργεί στο απέναντι ζώδιο;
-
Πολύ φορτσάτος μας ήρθες σήμερα Γιάννη.
Ας τα πάρουμε ένα, Δεχόμαστε ότι όλοι οι πλανήτες έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους σωστό? Ε λοιπόν ναι σε κάποιες θέσεις θα βγάλουν πιο εύκολα τα θετικά τους ενώ σε καποιες άλλες όχι.
Ρωτάς γιατι σου προσάπτω την ετικετομανία. Νόμιζα ότι από το 1ο μου ποστ θα είχες καταλάβει το γιατί, εφ όσον λοιπόν δεν ήμουν κατανοήτη, στο ξαναλέω. Αρκετά από τα οποία γράφεις στο άρθρο σου δεν ερμηνεύονται από τον ¶ρη σου μόνο αλλά και από τις υπόλοιπες θέσεις του ωροσκοπίου σου, παρόλα αυτά εσύ τα έχεις αποδώσει όλα στον ¶ρη του Καρκίνου και αυτό εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι έχεις εμμονή με τον ¶ρη του Καρκίνου γιατί ακριβώς τον έχεις εκεί....όπου θεωρείται πτώση. Επειδή σε έχει πληγώσει αυτός ο ¶ρης, προσπαθείς να τον αποτινάξεις και θεωρώ ότι έχεις ξεφύγει από τον αρχικό σου σκοπό( αν τον έχω κρίνει σωστά βεβαία) που είναι και θα έπρεπε να είναι πάντα κατά την γνώμη μου η αντίδραση απέναντι στις προκαταλήψεις. Με τα απανωτά ποστ, όχι μόνο εσύ, προσπαθείτε να πείσετε ότι δεν ισχύουν οι πτώσεις, όχι σαν ταμπέλες αλλά γιατι ο ¶ρης του Καρκίνου μπορεί να λειτουργεί μια χαρά, τελικά. Ναι αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο στηρίζεται καλά, γιατί όχι, βιώνει το άτομο λιγότερο την επιρροή του ¶ρη του αν και εφ όσον είναι περισσότερο τονισμένα καποια άλλα στοιχεία. Δεν δίνουν Γιάννη μου οι ταμπέλες λάθος πληροφορίες αλλά οι Αστρολόγοι.
Όσο για το τι με μέλει δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω για ευνόητους λογους. Σίγουρα πάντως δεν έχω κάνει κανένα συμβόλαιο με κανέναν, αυτό στο υπόγραφω. Όσο για τα παραδείγματα που αναφέρεις να με συγχώρεσει η δική σου η χάρη αλλά πέρα από την ερευνα και την στατιστική πάνω σε διάσημα ωροσκοπία σαφέστατα με ενδιαφέρει τι θα πει ο μπατζανάκης μου και όποιος γνωρίζω προσωπικά γιατι τουλάχιστον από αυτούς μπορώ να μάθω επακριβώς τι νιώθουν και τι όχι σε αντίθεση με τους διάσημους που θα μάθω μόνο όσα θέλουν εκείνοι να μάθω και που το πιθανότερο είναι οι πληροφορίες που θα βγουν στο κοινο ,να έχουν «στολιστεί» από τους δημοσιογράφους.
Αφού θέλεις όμως να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, κανενα πρόβλημα (Δία στον 5ο έχω) πες μας λοιπόν πως βίωσε η Κατερίνα Γώγου τον ¶ρη στον Καρκίνο, περιττό βέβαια μιας και όλοι γνωρίζουμε που διοχέτευσε την δράση της αλλά και την κατάληξη της.
Επίσης μπορείς να μας εξηγήσεις για τον πετυχημένο και πανέμορφο (κατά την γνώμη μου πάντα) Keanu Reeves πέρα απο την επαγγελματικές του επιτυχίες, αν τα προβλήματα που βίωσε μέσα στην οικογένεια του, δεν οφειλονται στον¨΄Αρη του και πως ένιωσε και αντέδρασε στον χαμό της αδερφής του. ¶σε ξέρουμε, πηρε τα βουνά και έγινε Βουδιστής, αν θυμάμαι καλά (προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους Βουδιστές).
Και για να τελειώνω με τα παραδείγματα, αναφέρω χαρακτηριστικά τον Paulo Cello που γνωρίζω ότι έχεις κάνει τον χάρτη του (έστω και με την μέθοδο της ιδιοσυναστριας).
Ποιος αμφισβητεί το συγγραφικό του ταλέντο, τα χρήματα που απολαμβανει (εστω και αν του αρεσει να γυρνα σαν λετσος), φανταζομαι, κανεις. Πες μου τώρα πως τα ναρκωτικά και το κλείσιμο του σε νευρολογική κλινική από τους γονείς του ότι δεν είναι γεγονότα που σχετίζονται με την θέση του ¶ρη του στον Καρκίνο.
Γιατί φυσικά όλοι παραλείψαμε στα ποστ μας να δώσουμε ερμηνείες για τα γεγονότα που φερνει ο Αρης στον Καρκινο η στο 4ο σπιτι. Κατι άλλο επισης που εχω παρατηρησει (δυστυχώς κυρίως, από το μπατζανοκοσογο μου) είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν προβλήματα μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Γιατί φυσικά ο ¶ρης εκεί δεν δείχνει μόνο το πώς διοχετεύουμε την δράση μας και την σεξουαλικότητα μας αλλά και την σχέση μας με την μητέρα, οικογένεια, σπίτι κτλ. Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλά παραδείγματα αλλά το θεωρώ άστοχο γιατι για εμένα είτε είναι σε καλή θέση είτε δεν είναι ένας πλανήτης ερμηνεύεται πάντα σε σχέση με το υπόλοιπο ωροσκόπιο.
Και επειδή μίλησες για βολεμένους αστρολόγους, φαντάζομαι πως επειδή, έχω ήδη καταθέσει κάποια πράγματα για τον ¶ρη μου και πως τον βιώνω, είμαι δεν είμαι στην λίστα αυτή. Ε τώρα πια, να υποθέσω, ότι μετά τα παραδείγματα μου, βρήκα από αυτήν την λίστα εντελώς.
Γιάννη μου καλώς η κακώς ο καθένας έχει τις δικές τους αντιλήψεις, τα δικά του βιώματα, κτλ. όμως η γνώση είναι η ίδια, δεν αλλάζει, γι αυτό είπα ότι, σημασία έχει ποιος ερμηνεύει. Η ερμηνεία του κάθε πλανήτη είναι η ίδια για όλους, ( πχ. Ο Ήλιος στον Τοξότη είναι μπουρου μπουρου) αλλιώς όμως θα τα σερβίρει ένας καταστροφολογος, αλλιώς ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Σημασία έχει λοιπόν, όταν ερμηνεύουμε ένα ωροσκόπιο όχι μονο να αναλύσουμε τους πλανήτες αλλά να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει ότι, ακόμη και μέσα από τις δύσκολες θέσεις που μπορεί να βρίσκονται οι πλανήτες του, την αρνητική επιρροή μπορεί και οφείλει να την μετατρέψει σε θετική ενέργεια. Πίστεψε με καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν θα μπει για τον ¶ρη στον Καρκίνο ( και για οποιονδήποτε πλανήτη) η ταμπέλα της πτώσης, έξαρσης κτλ. με ενδιαφέρει το πώς βιώνει ο άλλος την ενέργεια του πλανήτη και το πώς θα τον καθοδηγήσω ώστε να καλλιεργήσει τα θετικά του ωροσκοπίου του, κάνοντας λιγότερο μίζερη την ζωή του αλλά και των υπολοίπων. Θες λοιπόν να πω ότι είναι παραμυθία? Ναι είναι, αυτό όμως δεν μειώνει τις δυσκολίες του ¶ρη στην θέση αυτή σε σχεση με άλλες θέσεις. Κάτι που φαντάζομαι θα είχαν δει και εκείνοι οι οποίοι έδωσαν τις ταμπελίτσες αυτές.
-
Κοίτα επιτυχίες ο αρούλης.!!!..όλο το σάιτ έπεσε πάνω του. Ευτυχώς όμως που η φύση πρόβλεψε και έκανε τον άνθρωπο ικανό να στηρίζεται σε όλα του τα εφόδια. Με ότι έχουμε πορευόμαστε, αγαπιόμαστε, δημιουργούμε. Κι αν ο ίδιος άρης, έκανε στρίγγλα την Βουγιουκλάκη, ο ίδιος την έβαλε στην καλύτερη θέση της καρδιάς μας.
-
Quote:
Originally Posted by
sagimoon
Κοίτα επιτυχίες ο αρούλης.!!!..όλο το σάιτ έπεσε πάνω του. Ευτυχώς όμως που η φύση πρόβλεψε και έκανε τον άνθρωπο ικανό να στηρίζεται σε όλα του τα εφόδια. Με ότι έχουμε πορευόμαστε, αγαπιόμαστε, δημιουργούμε. Κι αν ο ίδιος άρης, έκανε στρίγγλα την Βουγιουκλάκη, ο ίδιος την έβαλε στην καλύτερη θέση της καρδιάς μας.
Γεια Αντωνία μου!
Δεν την έβαλε μόνο ο ¶ρης στην καλύτερη θέση της καρδιάς του κόσμου, φαντάζομαι ότι και άλλα στοιχεία θα έδειχναν την τεράστια απήχηση που είχε στο κοινό. Όμως ο βίαιος θάνατος του πατέρας της, τα απωθημένα, το τεράστιο ψυχικό κενό που της άφησε η απώλεια, οφείλονται καθαρά στον ¶ρη της. Για να μην μιλήσουμε για την βία, (ψυχολογική και σωματική) που υπέστη στον γάμο της μέσα, γιατί θα πάει μακριά το πράγμα.
-
Quote:
Originally Posted by
sagimoon
Βρε Αντωνία με τι ημερομηνια έχεις την Βουγιουκλακη? Εγώ γιατί την έχω με ¶ρη στον Ζυγό? :unsure:
-
Επίσης μπορείς να μας εξηγήσεις για τον πετυχημένο και πανέμορφο (κατά την γνώμη μου πάντα) Keanu Reeves πέρα απο την επαγγελματικές του επιτυχίες, αν τα προβλήματα που βίωσε μέσα στην οικογένεια του, δεν οφειλονται στον¨΄Αρη του και πως ένιωσε και αντέδρασε στον χαμό της αδερφής του. ¶σε ξέρουμε, πηρε τα βουνά και έγινε Βουδιστής, αν θυμάμαι καλά (προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους Βουδιστές).
Εκτιμώ ότι παρότι ο βασικός "ένοχος" είναι ο Ποσειδώνας, ο ¶ρης του έχει εμπλοκή στο θέμα της αδελφής του για τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω.
Όπως αναμφισβήτητα έχει σχέση με την πρόωρη γέννηση του παιδιού του, ως ¶ρης στον 11ο οίκο (η πολικότητα με τον 5ο) σε σύνοδο με τη Σελήνη και τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα.
Ο ίδιος συνδυασμός περιγράφει και μια ιδιαίτερη ψυχολογία σε σχέση με τη σεξουαλικότητα, αρχής γεννομένης από τη σύνοδο του ¶ρη με τη Σελήνη και την Αφροδίτη.
Αξίζει να σημειώσω ότι ο ¶ρης και η Αφροδίτη έχουν εξάγωνο με το Δία κάτι που τυπικά δεν παραπέμπει σε προβλήματα.
Μεταφέρω αυτούσιο από το πόρταλ του gossip-tv το σχολιασμό του ωροσκοπίου του, που αναπόφευκτα είναι συνοπτικός και έχει γίνει με ίδιο-συναστριακούς όρους.
Ο Κίανου Ρήβς γεννήθηκε στις 2/9/64 (ώρα 5:41) στη Βηρυτό του Λιβάνου.
Παρθένος με ωροσκόπος στην Παρθένο και Σελήνη στον Καρκίνο, χαρακτηρίζεται αστρολογικά από τη σύνοδο του Πλούτωνα και του Ουρανού με τον Ήλιο, τον Ερμή και τον ωροσκόπο του, μια συνθήκη που συνέβαλε ώστε η ζωή του να μην είναι καθόλου ...συνηθισμένη.
Κατ’ αρχάς, το ιστορικό του είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ...μετακομίσεις, ενώ μάλλον πρέπει να ...μπερδεύτηκε από τους πολλούς πατεράδες.
Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η παρουσία της Δήμητρας στον 4ο οίκο στον Τοξότη, μια θέση που από τη μια πλευρά τον βοήθησε να διακριθεί επαγγελματικά, από την άλλη όμως, εξ αιτίας της αντίθεσης με τον αστρικό ¶ρη, του δημιούργησε και αρκετά σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνον στον ίδιο αλλά και στα πρόσωπα που σχετίζονται μαζί του.
Ο βιολογικός του πατέρας, Χαβανέζος κινεζικής καταγωγής που εγκατέλειψε την οικογένεια του όταν ο Ρηβς ήταν τριών ετών, φυλακίστηκε γιατί πουλούσε ηρωίνη (ο Ήλιος και οι ...φίλοι του στο 12ο οίκο, τετραγωνισμένοι ως αστρικοί με τον Ποσειδώνα).
Η μητέρα του, που παντρεύτηκε συνολικά τέσσερεις φορές, μετακόμισε από το Λίβανο στην Αυστραλία, ύστερα στη Νέα Υόρκη και τελικά στο Τορόντο.
Η αδελφή του Κιμ, την οποία φροντίζει ιδιαίτερα, δίνει μάχη με τη λευχαιμία από το 1990 (ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο, τετραγωνισμένος ως αστρικός με τον ¶ρη, τη Σελήνη και την Αφροδίτη).
Η φίλη του και ηθοποιός Jennifer Syme σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2001 και θάφτηκε δίπλα στην κόρη του ζευγαριού, που είχε γεννηθεί πολύ πρόωρα δύο χρόνια νωρίτερα (Σελήνη σε σύνοδο με ¶ρη στον 11ο οίκο, που εκτελεί ...χρέη 5ου).
Η δημιουργική πλευρά
Αστρολογικά, ο Ρηβς έγινε ηθοποιός εξ αιτίας των «κρυφών» τετραγώνων του Ποσειδώνα με όλους τους προσωπικούς του πλανήτες.
Αλλά και το αστρικό του μεσουράνημα έχει αντίθεση με τον πλανήτη των τεχνών και της φαντασίας.
Παρά τις έντονες ...διαμαρτυρίες της Σελήνης και της Αφροδίτης του στον Καρκίνο, που θα προτιμούσαν να πρωταγωνιστούν στην «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, κρατώντας μόνο την ευαισθησία τους.
Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας τον βοήθησαν να ενσαρκώσει ένα νέο πρότυπο, τον ...εξελιγμένο Superman της Παρθενικής εποχής.
Τι υπόληψη θα είχε η εικονική (;) πραγματικότητα χωρίς το Matrix;
Όπως κατάλαβες λοιπόν δεν εκτιμώ ότι για τα οικογενειακά του προβλήματα ευθύνεται ο ¶ρης στον Καρκίνο.
Η αντίθεση του αστρικού ¶ρη στους Διδύμους με τη Δήμητρα στον 4ο οίκο αφορά άμεσα την τελευταία.
Και τα προβλήματα προέκυψαν από την όψη και τον οίκο, όχι από τον Καρκίνο, που αναφέρεται άμεσα σε θέματα 5ου-11ου..
Αλλιώς τι την θέλουμε την οικοθεσία;
-
[SIZE="2"]Πες μου τώρα πως τα ναρκωτικά και το κλείσιμο του σε νευρολογική κλινική από τους γονείς του ότι δεν είναι γεγονότα που σχετίζονται με την θέση του ¶ρη του στον Καρκίνο.[/SIZE
Μεταφέρω επίσης αυτούσιo το σχολιασμό για τον Κοέλιο στο πόρταλ του gossip-tv
Ο Πάολο Κοέλιο γεννήθηκε στις 24/8/1947 (ώρα 00:05) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Παρθένος με ωροσκόπο στο τέλος του Ταύρου και Σελήνη στον Τοξότη, είχε από μικρός το όνειρο να γίνει συγγραφέας. Πράγμα καθόλου παράξενο, αφού στο ωροσκόπιο του ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας βρίσκονται στον 3ο οίκο (στο Λέοντα).
Οι γονείς του ...απελπισμένοι από τις επιλογές του, τον έκλεισαν στα 17 του χρόνια σε ψυχιατρική κλινική για να τον «συνετίσουν».
Αυτή η σύγκρουση φαίνεται στο χάρτη του Κοέλιο από τις δύσκολες ίδιο-συναστριακές όψεις των Φώτων του: Ο τροπικός Ήλιος στην ακμή του 4ου οίκου, σε τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό και η αστρική Σελήνη σε τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.
Ύστερα από τρία χρόνια «πείστηκε» να σπουδάσει νομικά, όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη.
Η «αιρετική» φύση του τελικά επικράτησε και ακολουθώντας τις προτροπές της Σελήνης του πήρε τα ...όρη και τα βουνά, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ως ...happy hippy (ο αστρικός Ουρανός σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και σε τετράγωνο με τον Ήλιο του).
Σε αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει στην «κουλτούρα των ναρκωτικών», εξασκώντας το γενέθλιο τετράγωνο του ¶ρη με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό.
Όταν επέστρεψε, για ένα διάστημα έγραφε τραγούδια για Βραζιλιάνους καλλιτέχνες, κάποια από τα οποία είχαν αποκρυφιστικό περιεχόμενο.
Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο με την αγαστή συμπαράσταση του Δία από το Σκορπιό προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο. Οι τίτλοι των πρώτων του βιβλίων ήταν «Τα Αρχεία της Κόλασης» και «Πρακτικό Εγχειρίδιο του Βαμπιρισμού»(!)
Όμως τελικά άλλος ήταν ο πλανήτης που έκανε ...κουμάντο στο ωροσκόπιο του. Το 1987 με την αντίθεση του Ουρανού προς τη γενέθλια θέση του τα ...μάγια λύθηκαν και ο Κοέλιο γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον «Αλχημιστή».
Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν η σύνοδος του αστρικού ωροσκόπου και το τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τη Δήμητρα.
Και ερωτώ με τη σειρά μου: Ποιά σχέση μπορεί να έχει ο ¶ρης στο δεύτερο οίκο με τα οικογενειακά προβλήματα;
Η σύνδεση του με τον 5ο είναι προφανής. ¶ντε να μου πεις ότι είναι και κυβερνήτης του 11ου. Αλλά μέχρι εκεί...
Η γκρίνια, η μουρμούρα και η φαγωμάρα μέσα στο σπίτι, κάτι που-θα συμφωνήσω-είναι σύνηθες φαινόμενο για έναν ¶ρη στον Καρκίνο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με γεγονότα σαν αυτά που συνέβησαν στη ζωή του Ρηβς και του Κοέλιο.
-
Συνέχεια από το προηγούμενο... (Προς Έρσην επιστολή, Κεφάλαιο Γ΄)
Όσο για την Κατερίνα Γώγου δεν είναι καθόλου προφανής η ανάμιξη του Καρκινικού ¶ρη στην αυτοκτονία της.
Νομίζω ότι σε αυτήν αναφέρεσαι και όχι στις αναρχικές της αντιλήψεις :bigsmile:
Θα δεχόμουν ευχαρίστως την εκδοχή σου αν ήταν προϊόν κάποιας έστω και υποτυπώδους έρευνας η στατιστικής αξιολόγησης.
Και επειδή έχω κάνει μια τέτοια η εμπλοκή του συγκεκριμένου ¶ρη σε αυτοκτονίες δεν προκύπτει από πουθενά
Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλω να σε ευχαριστήσω για τα ερωτήματα που έθεσες και τη συμβολή σου στο γόνιμο διάλογο.
Για τα υπόλοιπα που θίγεις στο ποστ σου έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1) Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα με τον ¶ρη στον Καρκίνο.
Αναφέρθηκα και σε άλλες "πτωτικές" θέσεις, όπως του Ήλιου, της Σελήνης και της Αφροδίτης.
Απλά κάθε περίπτωση είναι ένα διαφορετικό άρθρο.
Αναφέρθηκα επίσης και σε χαρακτηριστικές αδυναμίες του συγκεκριμένου ¶ρη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.
2)Τις ταμπέλες τις βάζουν οι αστρολόγοι
Κι αυτό δεν αναφέρεται μόνον στις πτώσεις και τις εξάρσεις αλλά σε όλο το αστρολογικό οικοδόμημα.
Αν για παράδειγμα συγκρίνουμε την παραδοσιακή θεώρηση για τα στοιχεία και τις ποιότητες με την ανάλυση του Κ Γιουγκ για τους ψυχολογικούς τύπους, φοβάμαι ότι αν επιμείνουμε κι άλλο στην απλοϊκή σκέψη "το νερό σβήνει τη φωτιά" θα μας πάρουν με τις πέτρες...
3) Σαφώς και ενδιαφέρομαι για την επίδραση του ¶ρη στη ζωή του μπατζανάκη, της ξαδέλφης και του γείτονα μου.
Ωστόσο δεν θα την χρησιμοποιήσω ποτέ ως στοιχείο σε μια δημόσια παρουσίαση, γιατί απλά δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Η αναφορά σε γνωστά πρόσωπα γίνεται για να μπορεί ο καθένας να πάρει θέση όχι για την ψυχολογία τους αλλά σε σχέση με καταστάσεις και γεγονότα που είναι δεδομένα.
4) Επιμένω να υποστηρίζω ότι κάθε πλανήτης έχει φυσικά προτερήματα (όπως και ελαττώματα) σε κάθε ζώδιο που τυχαίνει να βρίσκεται.
Και φυσικά αυτό ισχύει για τον ¶ρη στον Κριό, τον Ταύρο κλπ
Ο ¶ρης στον Κριό δεν υποφέρει από αυτιά, μύτες κλπ; Δεν κουτουλάει το ξερό του το κεφάλι;
Ο ¶ρης στον Ταύρο δεν υποφέρει από αυχενικό η ότι άλλο μπορεί να του κάτσει στο λαιμό;
Θα μπούμε στη διαδικασία να επιλέξουμε ποιό πρόβλημα είναι μικρότερο η μεγαλύτερο;
Είναι σαφές ότι για τον καθένα το πρόβλημα του είναι ξεχωριστό και έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα.
Ο ¶ρης είναι ενέργεια, όχι φωτιά, που είναι μόνο μια μορφή ενέργειας.
Από αυτήν την στρεβλή αντίληψη προκύπτουν και όλες οι "παρεξηγήσεις" που ταλανύζουν την Αστρολογία σε σχέση με τον ¶ρη.
Και βέβαια το ψάρι που κινείται με βάση τους νόμους της Υδροδυναμικής δεν μπορεί να ζήσει στη στεριά.
Οι άνθρωποι όμως, που εξ αιτίας της πολυπλοκότητας τους είναι λειτουργοί όλων των μορφών ενέργειας, κατασκευάζουν πλοία, ανάβουν τα καλοριφέρ, κολυμπούν, ποτίζουν και ξεδιψάνε εφαρμόζοντας αυτές τις αρχές που διατύπωσαν πρώτοι ο Αρχιμήδης, ο Πασκάλ (¶ρης στον Αιγόκερω σε αντίθεση με τον Ερμή στον Καρκίνο) και ο Μπερνούλι (¶ρης στο Σκορπιό, Κρόνος στους Ιχθύες και Ουρανός στον Καρκίνο).
Εφαρμόζουν τη μηχανική των ρευστών στην οποία ο υδάτινος ¶ρης έχει άμεση πρόσβαση.
Τα γράφω αυτά για να συνειδητοποιήσουμε ότι καμιά μορφή ενέργειας δεν είναι ¨πτωτική".
Είναι αστείο μόνο και το να το σκεφτόμαστε...
Αυτό θα ίσχυε σε ένα κόσμο εντελώς μονοδιάστατο.
5) Η ορθότερη χρήση ενός ¶ρη, όπως και κάθε πλανήτη, δεν έχει να κάνει με το "σωφρονισμό" η την "μείωση της επιρροής του"
Χρησιμοποιώ παραδείγματα διασήμων, όχι βέβαια για να τονίσω την επιτυχία τους, όσο τη δημιουργική προβολή της ενέργειας των πλανητών, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες καθίσταται προβληματική.
Κάποιοι έχουν δώσει το παράδειγμα μιας τέτοιας χρήσης και φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει το ίδιο.
Ο Κουστώ είναι ένα παράδειγμα ουσιαστικής διαχείρησης του ¶ρη στον Καρκίνο, όπως και ο Βερν της Σελήνης στο Σκορπιό.
Και κάθε πλανήτης που βρίσκει μια δημιουργική εφαρμογή θεραπεύει πολλά από τα "δεινά" του πλεονασμού της ενέργειας του.
Αντίστοιχα σε κάποιον που έχει έναν έντονο ¶ρη και τον βιώνει στην καθημερινότητα του θα ήταν λάθος να προτείνουμε το να γίνει "πιο διπλωματικός" γιατί απλούστατα δεν μπορεί.
Του συστήνουμε λοιπόν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και αν το κάνει η "θεραπεία" έρχεται από μόνη της.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο υπερέχει στην ανάπτυξη των αμυντικών μηχανισμών, τη συναισθηματική διεισδυτικότητα και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα υγρά.
Η οικειότητα είναι το κλειδί για την αναστολή της ατολμίας του και η τρυφερότητα ένα από τα βασικά του ατού.
Εκεί ακριβώς που "πονάει" η φοβάται είναι και το δυνατό του σημείο.
Και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι σκόπιμο να γίνονται οι όποιες "παρεμβάσεις"
Σε κάποιον που κινδυνεύει από πνιγμό δεν του συστήνεις να αποφεύγει το νερό αλλά να μάθει καλό κολύμπι.
-
η αντίδρασή σου δεν σε τιμά. Σε όλη την συζήτηση χρησιμοποίησες έμμεσα πλήγματα, ειρωνία (η ειρωνία είναι συγκαλυμένη επιθετικότητα) και τώρα κτυπήματα κάτω από την ζώνη.
Σ' αυτή την συζήτηση λες τις απόψεις σου και λέω κι εγώ τις δικές μου. Γιατί πιστεύεις πως εγώ διεκδικώ το αλάθητο; Μάλιστα εσύ χρησιμοποίησες εκφράσεις όπως "το τάδε έπρεπε να σε υποψιάσει", "φαίνεται πως δεν το κατάλαβες", "ούτε αυτό το καταλαβαίνεις", "ντρέπομαι για την ερμηνεία σου". Επομένως, ποιος διεκδικεί στην πραγματικότητα το αλάθητο;
Αγαπητή Κοραλλία
Ομολογώ ότι η περιπαικτική μου διάθεση μερικές φορές ξεπερνά τα όρια.
Αλλά αυτό με συναρπάζει, όσο με γοητεύει και ο αυτοσαρκασμός.
Δεν φείδομαι στο να χρησιμοποιώ το Σκορπιό μου προς κάθε κατεύθυνση.
Ενίοτε και αυτοκαταστροφικά...
Γιατί από την ίδια πηγή αντλώ και το ερευνητικό μου "δαιμόνιο".
Δυστυχώς η ευτυχώς το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο.
Όσο για τα "κτυπήματα" είναι μάλλον ευθείες βολές στο δογματισμό σου.
Αν κάποιος ψάξει σε όλο το site δεν θα βρει ούτε μια (1) (one) (une) φορά να έκανες πίσω σε ότι υποστήριζες. Όλοι οι συνομιλητές που διαφώνησαν μαζί σου αποχώρησαν από το διάλογο ακριβώς γιατί απευθυνόντουσαν σε τοίχο.
Την ίδια αίσθηση αποκόμισα κι εγώ τόσο από τον παρόντα διάλογο, όσο και από τους προηγούμενους που είχαμε, γύρω από τα θέματα της επίδρασης των συνόδων Ουρανού-Ποσειδώνα και τη σύνθεση αστρικού-τροπικού ζωδιακού.
Και σε ξαναρωτώ: Είχες ποτέ κάπου άδικο;
Προσωπικά δεν κάνω διάλογο για το διάλογο και απεχθάνομαι την επιχειρηματολογία που στοχεύει μόνον στην προάσπιση της προσωπικής αυθεντίας καταφεύγοντας σε σοφιστείες και παραβλέποντας την ουσία.
Και εκτιμώ ότι αυτή είναι η πολιτική σου σε οτιδήποτε απειλεί να ανατρέψει τη μακαριότητα της απολυτοσύνης σου.
Μου θυμίζεις τους σύγχρονους του Γαλιλαίου, που δεν πήγαν ποτέ να δουν με το τηλεσκόπιο του, γιατί οι δορυφόροι του Δία δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν.
Αυτή είναι η άποψη μου, χωρίς καμία παρεξήγηση.
Αναφέρομαι μόνον στο δογματισμό σου και πουθενά αλλού.
Εξ άλλου η άρνηση σου με ωθεί να ψάξω για περισσότερα στοιχεία.
Μόνο και μόνο για αυτό σου είμαι εξαιρετικά ευγνώμων.
Η δημιουργική προβολή της ενέργειας ενός πλανήτη, είτε μας κάνει πλούσιους και διάσημους είτε όχι, είναι υπέροχο πράγμα αλλά αυτό τα κάνει όλα να είναι εντάξει; Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αποδείξει κάτι τέτοιο αν δεν εμβαθύνει στην προσωπική ζωή του καθενός.
Όχι, δεν τα κάνει όλα "εντάξει".
Είναι όμως μια πολύ καλή λύση, γιατί αξιοποιεί μια ψυχική ενέργεια, που διαφορετικά θα ήταν πλεονάζουσα με όλες τις συνέπειες.
Δείχνει επίσης έναν εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας των πλανητών, πέρα από τη σφαίρα της καθημερινότητας η των διαπροσωπικών σχέσεων, στις οποίες αρκετά συχνά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν.
Το ίδιο συμβαίνει με ηθοποιούς που βιώνουν το χάρτη τους μέσα από ρόλους η με συγγραφείς που δίνουν υπόσταση στις θέσεις και τις όψεις των πλανητών τους.
Ο Στέφεν Κινγκ και ο Χίτσκοκ θα ήταν πολύ διαφορετικοί αν δεν αξιοποιούσαν, με τον τρόπο που το έκαναν, τις πιέσεις για να "βουτήξουν" στο μυστήριο.
Και οι αποδείξεις για τη θεραπευτική διάσταση της δημιουργικής προβολής είναι το ίδιο το έργο τους. Διαφορετικά ίσως να τους μαθαίναμε ως ψυχοπαθητικούς serial killers.
Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ψάξει έναν ανάλογο δρόμο. Το οφείλει απέναντι στον εαυτό του.
Γιατί το θέμα δεν είναι η διασημότητα αλλά η δημιουργικότητα.
Και όπως μου αρέσει να τονίζω: Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα
Ο Χίλλαρι είχε Ήλιο στον Καρκίνο και ωροσκόπο Αιγόκερω και διάσχισε θάλασσες και βουνά. Αυτό που τον έκανε όμως πιο γνωστό και τον καταξίωσε ως εξερευνητή είναι η ανάβασή του στα Ιμαλάια, Ερμής του 10ου σε σύνοδο με Κρόνο (βουνά, ορειβασία). Γιατί "ντρέπεσαι" που θεωρώ τον ωροσκόπο πιο ισχυρή ένδειξη από την πολικότητα; Ποιος είναι πιο πιθανό να θελήσει να ανέβει ένα βουνό, αυτός που έχει ωροσκόπο Αιγόκερω ή αυτός που είναι Καρκίνος και μπορεί ο Ήλιος του να λειτουργεί στο απέναντι ζώδιο;[/QUOTE]
Κατ' αρχάς για το ωροσκόπιο του Χίλαρι υπάρχουν τρεις ακόμη εκδοχές με τον Ωροσκόπο του να παίζει από το Σκορπιό ως τον Αιγόκερω. Γι αυτό η Rodden το έχει καταχωρημένο ως DD (Dirty Data).
Η ευκολία και η επιπολαιότητα με την οποία υιοθέτησες το συγκεκριμένο ωροσκόπιο είναι ενδεικτική της νοοτροπίας σου.
Γιατί έχεις ξανακάνει σχόλιο και μάλιστα "θριαμβευτικό" χωρίς να προσέξεις τα δεδομένα του χάρτη.
Όσον αφορά τον πιθανολογούμενο Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, δεν λες τελικά τίποτε άλλο από το ότι με την παρέμβαση του οι 4 πλανήτες στον Καρκίνο-του ¶ρη συμπεριλαμβανομένου- "πέρασαν" απέναντι. Η δεν είναι έτσι;
Το "ντρέπομαι για την ερμηνεία σου" αναφερόταν στο καταπληκτικό "ο Ερμής κυβερνήτης του 10ου σε σύνοδο με τον Κρόνο". Στον 8ο οίκο...
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ότι ανέβηκε στο Έβερεστ;
Ξέρεις πολλούς με τον ίδιο συνδυασμό να είναι-έστω-απλοί ορειβάτες. Αν βρεις έναν που να τον ξέρουμε βάλτον σε παρακαλώ στο τραπέζι για να τον μελετήσουμε.
Προσωπικά, αν κάνω κάπου λάθος θα το παραδεχθώ. Ουδείς αλάνθαστος, πολύ περισσότερο σε ένα αντικείμενο με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας και ανοικτούς κανόνες.
Δεν θα έκανα βέβαια κανένα σχόλιο αν η τοποθέτηση σου ήταν ερωτηματική.
Μήπως βρε παιδιά;...
Αλλά στην πρεμούρα σου να στηρίξεις τα αστήρικτα χρησιμοποίησες ότι βρέθηκε στο διάβα σου.
Υπέπεσες στο ίδιο αμάρτημα που αιώνες τώρα χαρακτηρίζει τους υποστηρικτές, όχι μιας αλήθειας αλλά του εαυτού τους και του συστήματος στο οποίο είναι ταγμένοι.
.
Και επειδή φαίνεται ότι ειδικεύεσαι στους ψυχολογικούς χαρακτηρισμούς, αυτό κατά Γιουγκ περιγράφεται ως επίδραση του σκιερού συναισθήματος σε ένα διανοητικό τύπο.
Τα σέβη μου
-
Δυστυχώς έρχομαι στην δυσάρεστη θέση να θυμίσω ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στον τρόπο που συμμετέχουμε και γράφουμε τις απόψεις μας και πως οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να μένουν στο επίπεδο των προσωπικών μηνυμάτων και όχι στο φόρουμ.
Η ανταλλαγή απόψεων, όσο αντίθετες κι αν είναι, είναι θεμιτή, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε την έκφραση μας δείχνοντας σεβασμό στον συνομιλητή μας, όσο κι αν διαφωνούμε μαζί του. Τα προσβλητικά σχόλια, δεν έχουν καμία θέση εδώ.
Φιλικά,
Φωτεινή
-
Αγαπητή Roadrunner
Δεν θα διαφωνήσω βέβαια με την ουσία της παρατήρησης σου κι αν ξέφυγα από τη δεοντολογία ζητώ ταπεινά συγγνώμην.
Αντίστοιχα όμως, δεν θα πρέπει να γράφει και ο καθε αστρολόγος-εμού συμπεριλαμβανομένου-ότι του κατεβάζει η κούτρα μη σεβόμενος τη νοημοσύνη μας.
Ειδικά όταν αντιπαρατίθεται σε κάποιον άλλο.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση, προσωπικά νοιώθω την υποχρέωση να το επισημαίνω, γιατί το κόκκινο χρώμα έχει και κάποιες ευθύνες.
Και είμαι υποχρεωμένος κάθε φορά να αξιολογώ τη σοβαρότητα των στοιχείων που παρατίθενται, ακόμη και τις προθέσεις η την πολιτική του γράφοντος.
Όχι βέβαια για να θίξω τον ίδιο αλλά για να μπουν κάποιοι κανόνες διαλόγου ως προς την ουσία του θέματος και να είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας.
Δεν είναι δυνατόν να πελαγοδρομούμε, επειδή κάποιοι αρέσκονται σε αυτό.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς, απλά να σημειώσω ότι σε προηγούμενα ποστ έγινε απόπειρα ανάλυσης του ωροσκοπίου μου-παρά τη θέληση μου-ενώ διάβασα κάμποσα για τον "καημένο τον ¶ρη μου, που ευτυχώς όμως τα πάει καλά..."
Δεν λέω ότι αυτά τα σχόλια ήταν κακοπροαίρετα αλλά σίγουρα δίνουν ένα μάλλον κακό παράδειγμα.
Εκεί δεν υπήρξε θέμα δεοντολογίας;
-
Καλά βρε Γιάννη μου, όλο το Σαββατοκύριακο σκεφτόσουν πως θα «σκίσεις» την Έρση και την Κοραλλία? (Αστειεύομαι φυσικά!):toung: Και με μπλέκεις και με την την ιδιοσυναστρία που δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα, γι αυτό, επίτρεψε μου να δώσω τις ερμηνείες μου χωρίς την μέθοδο αυτήν, αρχίζοντας από τον Ρηβς.
Βρε Γιάννη μου, πέρα από την σεξουαλικότητα η τον ψυχισμό και μόνο που έχει την Σελήνη σε σύνοδο με τον ¶ρη δείχνει προβλήματα με την μητέρα. Φαντάζομαι πως δεν είναι ότι καλύτερο η μητέρα σου να παντρευτεί 4 φορές και να σε σέρνει από την μια χώρα στην άλλη και από τον ένα πατριό στον άλλο. Η όψη με τον Δία τυπικά, ναι, δεν δείχνει προβλήματα, δείχνει όμως μια ευκολία στο να μετακινείται μαζί με την μητέρα του αλλά και μόνος του. Επίσης, θα μπορούσε να δείχνει τον χαρακτήρα της μητέρας του, όπως βέβαια όλες οι όψεις της Σελήνης, κάτι όμως, που ποιος, από εμάς μπορεί να το γνωρίζει. ( Γι αυτό με εκνευρίζουν οι χάρτες των διασήμων γιατί δεν μπορώ να διασταυρώσω τις πληροφορίες). Τέλος πάντων συνεχίζω.
Ο 10ος του, δεν συνδέεται μόνο με την καριέρα του αλλά και με την οικογένεια του και εσύ μπορεί να μην λαμβάνεις υπόψιν σου τους κυβερνήτες εγώ όμως τους λαμβάνω και δεν με έχουν «πετάξει» ποτέ έξω. Ετσι ,για εμένα πάντα, τα προβλήματα φαίνονται και από κεί, γιατί λοιπόν να σταθώ μόνο, στην καλή όψη του Δία? Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο Δίας για να τον στηρίζει στα δύσκολα. Για την αδερφή του, σαφέστατα έχει σχέση ο Ποσειδώνας, όμως έχει και ο ¶ρης εμπλοκή ως κυβερνήτης 3ου. ( Ελπίζω η διαφωνία μας αυτή για τους κυβερνήτες να μην μπερδέψει περισσότερο τα μέλη που μας διαβάζουν αλλά να γίνει το ερέθισμα να το ψάξουν μόνοι τους.)
Ο Κοέλιο τώρα, αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι τον έκλεισαν σε κλινική γιατί ήταν επιθετικός και καυγάδιζε, τώρα αν τον έκλεισαν και για τις επιλογές του, δεν το ήξερα. Όμως, το γεγονός πως ο ¶ρης βρίσκεται στο ζώδιο που σχετίζεται με την οικογένεια και «χτυπά» την Σελήνη, νομίζω πως αυτομάτως μας παραπέμπει σε προβλήματα με την οικογένεια η μήπως τα χρόνια που φάνηκε ότι συνετίστηκε, δεν είχε μπλοκαριστεί η δράση του? Το ότι κατάφερε να να πράξει τελικά εκείνο το οποίο πραγματικά ήθελε, δεν «καπελώνει» τον βασανισμό της ψυχής του αλλά και τα απωθημένα τα οποία σίγουρε απέκτησε, εκτός αν θεωρήσουμε εύκολη περίοδο το διάστημα της νοσηλείας του.
Ρωτάς τι σχέση έχει ο ¶ρης στον 2ο με τα οικογενειακά του. Σε ρωτώ και εγώ με την σειρά μου, το σύστημα αξιών του καθενός από εμάς δεν καλλιεργείται για αρχή, μέσα από την οικογένεια.? Για εμένα εύκολα συσχετίζεται ο ¶ρης του 2ου. Η οικογένεια (Καρκίνος) «λεηλάτησαν» με βίαιο τρόπο (¶ρης) την ψυχή του ( Σελήνη) για να γίνει άτομο με αξίες και ηθική (2ος)
Και φτάνω στην Γώγου, όπου μάλλον κακώς την ανέφερα, γιατί δεν έχω ώρα γέννησης. Απ την στιγμή που το έκανα όμως οφείλω να υπερασπιστώ την επιλογή μου. όχι δεν θεωρώ τον Καρκινικό ¶ρη υπαίτιο της αυτοκτονίας της, αν το έκανα τότε θα ήμουν, το λιγότερο επιπόλαια (κάτι το οποίο θέλω να πιστεύω πως δεν με χαρακτηρίζει, όπως επίσης δεν μου ταιριάζει το ότι με κατέταξες στους βολεμένους αστρολόγους, έμμεσα – για μην πω άμεσα- ). Θα προσπαθήσω λοιπόν να δώσω την ανάλυση μου με τα στοιχεία που έχω. Ο ¶ρης στον Καρκίνο από μόνος του είναι μια ένδειξη βασανισμένης ψυχής, χορηγός του ¶ρη είναι η Σελήνη, η Σελήνη της , χωρίς να γνωρίζω μοίρα, ήταν στον Κριό και σε αμοιβαία υποδοχήμε τον ¶ρη. Αστρολογικά λόγω έλλειψης στοιχείων δεν μπορώ συσχετίσω τον ¶ρη με την αυτοκτονία της, κρίνω όμως ότι η ταραγμένη της ψυχή σχετίζεται τον ¶ρη της και εφ όσον σχετίζεται, θεωρώ πως έβαλε το λιθαράκι του ώστε να οδηγηθει εκεί που οδηγήθηκε.
Παραθέτω ένα απόσμασμα από μια συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου, ένα απόσπασμα που νομίζω πως αναλύει αυτά που υποστηρίζω παραπάνω, καλύτερα και από Αστρολόγο. « Η Κατερίνα ήταν μια ταραγμένη ψυχή. Ένιωθε σαν αγρίμι παγιδευμένο, ήταν διαρκώς σε διωγμό. Μια λέξη μπορούσε να την πληγώσει, μια κίνηση μπορούσε να την ταπεινώσει…… Η κατερίνα πέθανε σαν αγρίμι όπως έζησε και σαν αγρίμι.» Νίκος Κούνδουρος, Σκηνοθέτης.
Όσο για την Βουγιουκλάκη χαχα:laugh:αυτό το σχόλιο το περίμενα και ειλικρινά απόρησα :weird:πως δεν το είδα αναρτημένο από εχτές (πρόσεξε αρχίζεις να γίνεσαι προβλέψιμος για Υδροχόος :toung:) Ειλικρινά χαίρομαι που το έβαλες γιατί αυτό με βγάζει εντελώς όχι μόνο από την λίστα των βολεμένων αλλά και από την λίστα εκείνων των οποίων κάνουν την «πάπια» η τον «Κινέζο». Παρ όλα αυτά άσχετα με το αν η εθνική μας σταρ είχε τον ¶ρη της στον Καρκίνο η όχι, ένας ¶ρης στην θέση αυτή η στον 4ο οίκο δεν θα μπορούσε να δείξει βίαιες καταστάσεις είτε σε σχέση με τους γονείς είτε σε σχέση με τον σύζυγο?
Τελειώνοντας και χωρίς ίχνος θυμού -σε διαβεβαιώ- θεωρώ προσβλητικό το να υποννοείς ότι ο λόγος που χρησιμόποιούμε παραδείγματα μη διασήμων ατόμων είναι επείδή δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν, όχι γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι "μαιμού" τα ωροσκόπια αλλά γιατί τόσο εγώ, όσο και η Κοραλλία νομίζω πως μέχρι τώρα δεν έχουμε φανεί αναξιόπιστες. Πεισματάρες μπορεί, αντιδραστικές μπορεί, ανξιόπιστες όμως όχι.
Τα φιλιά μου και καλή συνέχεια!:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Αγαπητή Roadrunner
Δεν θα διαφωνήσω βέβαια με την ουσία της παρατήρησης σου κι αν ξέφυγα από τη δεοντολογία ζητώ ταπεινά συγγνώμην.
Αντίστοιχα όμως, δεν θα πρέπει να γράφει και ο καθε αστρολόγος-εμού συμπεριλαμβανομένου-ότι του κατεβάζει η κούτρα μη σεβόμενος τη νοημοσύνη μας.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση, προσωπικά νοιώθω την υποχρέωση να το επισημαίνω, γιατί το κόκκινο χρώμα έχει και κάποιες ευθύνες.
Και είμαι υποχρεωμένος κάθε φορά να αξιολογώ τη σοβαρότητα των στοιχείων που παρατίθενται, ακόμη και τις προθέσεις η την πολιτική του γράφοντος.
Όχι βέβαια για να θίξω τον ίδιο αλλά για να μπουν κάποιοι κανόνες διαλόγου ως προς την ουσία του θέματος και να είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς, απλά να σημειώσω ότι σε προηγούμενα ποστ έγινε απόπειρα ανάλυσης του ωροσκοπίου μου-παρά τη θέληση μου-ενώ διάβασα κάμποσα για τον "καημένο τον ¶ρη μου, που ευτυχώς όμως τα πάει καλά..."
Δεν λέω ότι αυτά τα σχόλια ήταν κακοπροαίρετα αλλά σίγουρα δίνουν ένα μάλλον κακό παράδειγμα.
Kύριε Ριζόπουλε,
Η παρατήρηση μου ήταν γενική και απευθυνόταν σε όλους τους συμμετέχοντες και όχι προσωπικά σε εσάς, γιατί σαφώς σε όλες τις περιπτώσεις τίθεται θέμα δεοντολογίας.:bigsmile:
Σαφώς επίσης η ιδιότητα ορισμένων εκ των μελών μας ως αστρολόγων, συνεπάγεται και την ευθύνη των όσων λένε, αστρολογικών ή μή. Εγώ σαν μέλος της διαχείρησης στέκομαι στον τρόπο έκφρασης και σεβασμού μεταξύ των συνομιλητών, ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί οτι κάποιος άλλος κάνει λάθος σε κάποιο σημείο, ανεξάρτητα με το χρώμα και την ιδιότητα που φέρει.
Αν και ως προς την ουσία του θέματος δεν αρμόζει να εκφραστώ στο ίδιο ποστ, θα το κάνω χάριν συντομίας. Για μένα το πρακτικό θέμα, η ουσία του θέματος, σαν απλό μέλος είναι η ύπαρξη δύο τάσεων. Της παραδοσιακής και της προχωρημένης. Πρέπει να σταυρώσουμε είτε την μία πλευρά είτε την άλλη;Δεν υπάρχουν αλήθειες και στις δύο απόψεις; Μηπως πρέπει να συνεργαστούν οι κανόνες με την σύγχρονη προσέγγιση για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Απλές ρητορικές ερωτήσεις.
Εύχομαι καλή συνέχεια.:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Γιάννης Ριζόπουλος
Αγαπητή Roadrunner
Γιάννη επειδή βλέπω και πηγαίνει μακριά το πράγμα, εσύ επέμενες να μάθεις γιατί σου προσάπτω την ετικετομανία και εγώ σου απάντησα για ποιο λόγο το πιστεύω, καλώς η κακώς, μέσα από τον χάρτη σου. Όταν στο προφίλ μας βάζουμε ημερομηνία γέννησης είναι λογικό όποιος το διαβάζει να παίρνει πληροφόρίες για τον χάρτη μας, αν δεν ήθελες κάτι τέτοιο ας 'εβαζες ημερομηνία εγγραφής και όχι γέννησης.
Επιπλέον σε αρκετές απαντήσεις σου σε μέλη έχεις δώσει παραπανίσια στοιχεία από αυτά που ρωτάνε μόνο και μόνο επειδή έχεις δει τους χάρτες τους, σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν είδα να ρωτήσεις αν ήταν με την θέληση τους η όχι. Παρ όλα αυτά ζητώ συγνώμη για τα στοιχεία που ανέφερα του χάρτη σου.
Όπως ένιωσες την υποχρέωση να επισημάνεις "την σοβαρότητα των στοιχείων μου" να σου επισημάνω και εγώ με την σειρά μου πως δεν έδωσα έγώ τα στοιχεία για τον χάρτη της Βουγιουκλάκη. Και τα στοιχεία που διάβασες δεν ήταν για τον καημένο τον Αρη σου αλλά για τον ¶ρη του Καρκίνου. Το ότι το πήρες προσωπικά και θίχτηκες για τον ¶ρη σου τελικά μάλλον μας επιβεβαιώνει το γιατί ένας ¶ρης στον Καρκίνο μπορεί τελικά να είναι σε πτώση.
Και επειδή τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις νομίζω πως δεν οφελούν κανέναν μπορείς να μου απαντήσεις ότι θέλεις, μπορείς ακόμη και να με βρίσεις, εγώ, "αποσύρομαι" ( βλέπεις σε αντίθεση με την Κοραλλία πιστεύω στην πολικότητα ) και αυτή την στιγμή μιλά ο θιγμένος μου (αξονικά) ¶ρης. :cry: Φυσικά θα παρακολουθώ το θέμα όπως και οτιδήποτε άλλο γράψεις, όμως για να ξανασχολίασω............κομματά κι δύσκολο το βλέπω.
Και πάλι καλή συνέχεια και πραγματικά λυπάμαι που πήρε τέτοια τροπή η συζητηση.
-
Εγώ πάντως τον έχω στον Αιγόκερα και τον βιώνω σε έξαρση, ό,τι και να λέτε :nuts: Συνυπολογίζοντας βέβαια και τις όψεις που κάνει :bigsmile: