-
Re: Ωριαία Αστρολογία Σχέσεων
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Τελος ,μεγαλη μπαρουφα οποιος σου ειπε την φραση " γινεται ερχονται " Αφου ο ωριαιος γινεται την στιγμη που θετεις την ερωτηση και κοιτας τις οψεις που σχηματιζονται τοτε.Χαιρω πολυ καποια στιγμη στο μελλον οι δεικτες θα σχηματισουν οψη ετσι και αλλοιως .Αλλα εμας μας ενδιαφερει την στιγμη που γινεται ο χαρτης τι συμβαινει με τους δεικτες. Και οχι αν μετα απο 15 μερεσ η ενα μηνα τελικα αυτοι σχηματισουν οψη .Δεν εχει σημασια τι θα κανουν μετα το ερωτημα μας .Ο χαρτης ειναι στιγμιαιος με συγκεγκριμενους κανονες .
Αγαπητή hattie23, φαντάζομαι ότι αυτή τη "μπαρούφα" τη διάβασε στο δικό μου ποστ με το Νο 44. Ο χάρτης πράγματι είναι στιγμιαίος και έχει συγκεκριμένους κανόνες γι αυτό θα σου πρότεινα να μελετήσεις εκ νέου το φαινόμενο της υπαναχώρησης για να μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις στα μέλη. Να πω ακόμη, πως αν μας ενδιέφεραν μόνο οι όψεις που σχηματίζονται τη συγκεκριμένη στιγμή, τότε δεν θα είχαμε ανάγκη σε κάθε ωριαίο χάρτη τις αστρολογικές εφημερίδες.
Αγαπητη Τινα, αναφερθηκα σε προηγουμενο ποστ κοπελας που ρωτουσε αν ο Ερμης που στο δικο της χαρτη ειναι ο δεικτης της και ο δεικτης του αγοριου της ειναι τωρα ο αναδρομος Κρονος.Η ιδια ανεφερε αν παιζει ρολο που ο Ερμης τον αυγουστο θα γινει επισης αναδρομος.Εκει εξηγησα οτι δεν παιζει ρολο αν μετα απο 2 μηνες οι δεικτες γυρισουν αναδρομοι η οχι μας ενδιαφερει που τωρα ο δεικτης του αγοριου της ειναι αναδρομος και οχι τι θα συμβει με τον δεικτη της μετα απο 2 μηνες.Δεν κοιταμε ενα χαρτη τοσο μακρια πιστευω.
Υστερα σχετικα με την "μπαρουφα " πηγαινε στο οτι η ιδια ειχε θεσει ερωτημα που ελεγε αν θα επιστρεψει μεσα σε ενα μικρο χρονικο διαστημα,νομιζω ενα μηνα και εγραψε οτι την στιγμη που κατεστρωσε τον ωριαιο δεν κανουν οψη οι δεικτες αλλα θα κανουν αργοτερα. Της το εγραψα ετσι για δυο λογους 1) κοιταγε η ιδια οψεις ακομα και μετα απο 2 μηνες που ο ερμης γυρνουσε αναδρομα αρα καπως επρεπε να της κοψω την φορα και να της εξηγησω οτι κοιταμε μονο μια χρονικη στιγμη και οχι μακροπροθεσμα (δεν υπαρχει προοδευτικος ωριαιος χαρτης για να βλεπουμε απ απειρον την κατασταση )2) η ερωτηση της δεν ειχε να κανει με την αναδρομη κινηση ενος πλανητη ,και αν αυτος αναιρειτε οταν γυριζει ορθοδρομα η οταν παει να κανει οψη με αλλον πλανητη αλλα τελικα γυριζει (ειτε αναδρομα ειτε ορθοδρομα ) αλλα με την χρονικη στιγμη που θα συμβει το γεγονος.
Διαφωνησα λοιπον ως προς την γενικη διατυπωση " οι δεικτες δεν κανουν τωρα οψη αλλα θα κανουν λιγο αργοτερα " γιατι αν δεν εξηγηθει προηγουμενως "ΠΟΣΟ αργοτερα πρεπει να κοιταμε εναν ωριαιο χαρτη " θα φτασει ο Αυγουστος θα δει τον Ερμη αναδρομο και αν δεν εχει επιστρεψει ακομα ο φιλος της θα φταιει η αστρολογια .:toung: που δεν βγαζει σωστα συμπερασματα
-
Quote:
Originally Posted by
Natalia10
Ενταξει.
Τοτε γιατι ο 4 οικος ονομαζεται και οικος της τελικης εκβασης του θεματος?
Φιλικα.
Το σημαντικο στην ωριαια ειναι οι δεικτες και η σεληνη .Και οι συν-δεικτες αν υπαρχουν μεσα στους οικους που μας ενδιαφερουν ,οι οποιοι "χρωματιζουν" την απαντηση.Αλλοτε την μπλοκαρουν και αλλοτε την διευκολυνουν.
Τον δεικτη του 4ου τον κοιταμε ως μια επιπλεον επιβεβαιωση κατι που σιγουρα θα εχει φανει απο τους δεικτες και απο την βαθμολογια που αυτοι εχουν.
-
Εντάξει hattie23 κατάλαβα τι εννοείς και στην προκειμένη περίπτωση έχεις δίκιο για τον ανάδρομο Ερμή. Ήθελα απλώς να διευκρινιστεί πως ο χάρτης της ωριαίας δεν είναι και τόσο στατικός όσο νομίζουμε. Για παράδειγμα, η Σελήνη δεν βρίσκεται σε κενό πορείας όταν αλλάξει ζώδιο και σχηματίσει όψη με πλανήτη που βρίσκεται στις 3 πρώτες μοίρες ενός άλλου ζωδίου.
-
Γεια σας! θελω να κανω μια ερωτηση η οποια μπορει να ειναι και χαζή αλλα εχω μπερδευτει με τους παραγωγους οικους. ποτε τους κοιταω; αν π.χ κανω μια ερώτητηση για συναντηση με καποιον που με ενδιαφερει ερωτικα θα δω μονο τον πεμπτο οικο και και καποιον παραγωγο;;
-
Καλημέρα σε όλους! Είναι πραγματική απόλαυση να διαβάζω όλα τα post και να γεμίζω με γνώσεις για την αστρολογία που τόσο αγαπώ αν και σχετικά αρχάρια. Συγχαρητήρια σε όλους που μεταδίδετε τις γνώσεις σας τόσο γενναιόδωρα. Επέλεξα να γράψω εδώ διότι αυτό που θέλω να ρωτήσω έχει να κάνει με την ωριαία αστρολογία που είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Έκανα την πρώτη μου απόπειρα κατάστρωσης ωριαίου αστρολογικού χάρτη πριν λίγα λεπτά να ρωτήσω για επανάκαμψη ερωτικής σχέσης (τι πρωτότυπο)κι επειδή υπάρχουν αρκετά θέματα με ωριαία σκέφτηκα να μην ανοίξω ακόμα ένα. Βλέπω το χάρτη, όμως επειδή θέλω να είμαι πολύ προσεκτικη στις αναλύσεις μου (λέμε τώρα) και δεδομένου ενός άρθρου της κας Κόντη για τα απαγορευτικά προειδοποιητικά σημάδια -Ο Ωροσκόπος σε πρώτες μοίρες (0-2Ο ), Ο Κρόνος στον 1ο οίκο- κι εγώ βλέπω ωροσκόπο ζυγό στις 8 μοίρες και κρόνο στο Ζυγό στον πρώτο οίκο, άρα ρωτάω όποιον έχει λίγο χρόνο να μου απαντήσει. Συνεχίζω την προσπάθεια για "ανάλυση"? Η το αφήνω τελείως? Ευχαριστώ πολύ. Κωνσταντίνα-Ιχθύς.:huh:
-
Γεια σου yiotd.
Ο προειδοποιητικός κανόνας ισχύει για τις τρεις πρώτες και τρεις τελευταίες μοίρες του ζωδίου. Επομένως για τις 8ο μοίρες δεν ισχύει ο κανόνας. Όσο για τον ΚΡόνο, στον 1ο κοίταξε αν ο κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι ο Κρόνος, γιατί σ αυτή την περίπτωση σημειοδοτεί τον ερωτικό σου σύντροφο. Αν ναι, τότε είναι ένα εξαιρετικά θετικό σημάδι ο κυβερνήτης του 5ου δηλαδή να πέφτει στον 1ο οίκο. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για τον κυβερνήτη του 5ου δείχνει ότι δεν είσαι καλά συναισθηματικά και ότι η όποια απάντηση του ωριαίου δεν θα σε ικανοποιήσει. Για την ακρίβεια, αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο Κρόνος θεωρείται προειδοποιητικός στον 1ο οίκο.
-
Κα Ζαχαριάδου, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για την απάντηση και την καθοδήγηση. Πράγματι δεν είμαι καλά συναισθηματικά. Βλέπω ότι ο κυβερνήτης του 5ου είναι ο Κρόνος (ως παραδοσιακός πλανήτης του Υδροχόου-εύχομαι να τα λέω σωστά.)Είναι κ ο Χείρων εκεί.Ωστόσο βλέπω κ ένα τονισμένο 9ο οίκο με την παρουσία Ηλιου, Σελήνης, Αφροδίτη και ¶ρη. Ως προς τον 4ο και 10ο οίκο για την τελική έκβαση είναι αντίστοιχα Αιγοκ. και Καρκίνος. Θα συνεχίσω να ψάχνω κι άλλο. 1000 ευχαριστώ για όλα. Είσαστε πάντα παρούσα και βοηθάτε συνέχεια. Κωνσταντίνα.
-
Κωνσταντίνα μου, εκείνο το οποίο σε ενδιαφέρει είναι να κάνει όψη ο κυβερνήτης του 1ου ή η Σελήνη (εσύ) με τον κυβερνήτη του 5ου (το αγόρι σου). Το γεγονός πως ο σημειοδότης του ο Κρόνος βρίσκεται σε δικό σου ζώδιο, στον Ζυγό δηλαδή, δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του. Βέβαια χρειαζόμαστε και μια όψη μεταξύ τους ή μια αμοιβαία υποδοχή. Μην βιάζεσαι να πας στον 4ο οίκο που σημειοδοτεί την τελική έκβαση, Πολλές φορές παίρνουμε απαντήσεις στην ωριαία αστρολογία χωρίς την "παρέμβαση" του 4ου οίκου. Κοίτα πρώτα αυτά τα στοιχεία κι ύστερα τα υπόλοιπα.
Κι εγώ σ' ευχαριστώ.
-
Καλημέρα σας!Ναι εντάξει κατάλαβα. Οι σημειοδότες που με ενδιαφέρουν κάνουν όψη με ένα ωραίο τριγωνάκι.Η Σελήνη & ο Κρόνος. Ψιλοευνοϊκά φαίνονται. Βέβαια, κατανοώ πως με τη δική μας βούληση προχωράμε και δεν αιχμαλωτίζομαι από τις όψεις μόνο. Ωστόσο είναι τόσο όμορφο το ωριαίο με τόσες πληροφορίες. Θα το μελετήσω καλύτερα. Υπάρχει πολύ υλικό εδώ μέσα και μεγάλη βοήθεια από εσάς που γνωρίζετε.Παράγωγοι οίκοι, σκιές-αντισκιές κ.α. Αν μου επιτρέπετε , μία τελευταία ερώτηση. Παρόλο που έχω διαβάσει πως στην ωριαία δε χρησιμοποιούμε όλους τους πλανήτες,ένας τονισμένος 9ος οίκος με προσωπικούς πλανήτες(Ηλιο-Σελήνη-Αφροδίτη)και την παρουσία του Ν. Δεσμού θα μπορούσε να σημαίνει κάτι παραπάνω?Πάντως ο άξονας 1ου-9ου και 5ου-9ου έχει ευνοικές όψεις. Με επιφύλαξη ρωτώ, δεν έχω πρόθεση να γίνω κουραστική. Είναι ωραίο να ψάχνει κανείς μόνος του και να ανακαλύπτει. Όπως και να'χει ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. Να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι μέσα στην έμπνευση! Φιλικά Κωνσταντίνα.
-
Καλημέρα Κωνσταντίνα.
Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι δικοί σου κυβερνήτες και πηγαίνουν στον 9ο, αν κατάλαβα σωστά. Αυτό σημαίνει πως σε απασχολεί κάποιο ταξίδι, ένα πτυχίο ή μαθήματα, κάποιες νομικές υποθέσεις, θέματα 9ου οίκου γενικώς. Το άλλο που μπορεί να δείξει η ενεργοποίηση του 9ου οίκου είναι πως σε απασχολεί όχι μόνο η επανασύνδεση για την οποία ρωτάς αλλά το αν υπάρχει κι άλλη σχέση στη ζωή του, αφού ο 9ος οίκος είναι ο 5ος (ερωτικά) οίκος του πρώην συντρόφου σου. Γενικότερα ο οίκος που πέφτει η Σελήνη μας μιλά για το πραγματικό ενδιαφέρον του ερωτόντος.
Και συ να χεις ένα υπέροχο καλοκαίρι.
-
hello again έχω απορίες ακούει κανείς; διάβασα οτι όταν η σελήνη κενή πορείας είναι στον ταυρο κ σε δύο ακομη ζώδια (που δε τα θυμάμαι) συνεχίζουμε κανονικά την ανάλυση του χάρτη. ισχύει αυτό ?
και δεύτερη απορία : αν η ερώτηση έχει να κάνει με μία κατάσταση και όχι με συμβάν( δεν ρωτάμε αν θα συμβεί ή όχι κάτι )πώσ επηρεάζει η σελήνη κενή πορείας( ,που δείχνει οτι η κατάσταση είναι στάσιμη και δεν ύπαρχει εξέλιξη στο ερώτημα που θέσαμε, ) από τη στιγμή που δεν ψάχνουμε αν θα γίνει κάτι ή όχι ,απλά ρωτάμε αν συμβαίνει κάτι η αν ισχύει κατι κλπ¨?
και τρίτη : τι εννοόυμε όταν λέμε οτι ο 4ος οίκος δινει την τελική έκβαση στο ερώτημα?βρίσκουμε δλδ πάλι τον κυβερνήτη τησ ακμής του 4ου και κοιτάμε τις όψεισ του με ποιους πλανήτες? και αν η σελήνη βρίσκεται στον 4ο οίκο τι σημαίνει αυτό για την τελικλη έκβαση?
-
Γεια σας! εχω και εγω παλι μια απορια:bigsmile: σχετικα με τις οψεις των πλανητων με την ακμη οικου.. Αν δηλαδη ο κυβερνητης του 5ου οικου βρισκεται στις 28 μοιρες στους διδυμους και η ακμη του 1ου οικου ειναι στις 23 μοιρες στους διδυμους τοτε πως μετραφραζεται αυτη η οψη? συγκλινουσα η αποκλινουσα?? εχω διαβασει αρκετα αρθρα αλλα αυτο το σημειο δεν το εχω βρει. Ελπιζω καποιος να μπορει να με διαφωτισει:bigsmile:
-
Αφου ο ωροσκοπος ειναι στην 23 μοιρα και ο κυβερνητης του 5ου στην 28η μοιρα ,λογικα πως σου φαινεται εσενα ? :cheesy: Ο πλανητης εχει περασει την μοιρα πανω στην οποια βρισκεται η ακμη του ωροσκοπου.Αρα ειναι αποκλινουσα . επισης δεν εχει νοημα στην ωριαια αν ο κυβερνητης του 5ου κανει αποκλινουσα η συγκλινουσα οψη με τον ωροσκοπο αλλα τι οψη σχηματιζει με τον κυβερνητη του ωροσκοπου και οχι με τον ιδιο τον ωροσκοπο .Και το οτι ο κυβερνητης του 5ου βρισκεται στον 1ο οικο .
-
Ευχαριστω πολυ hattie23 για την βοηθεια :) Η αληθεα ειναι οτι ακομα με μπερδευει αρκετα η ωριαια αλλα ταυτοχρονα μου αρεσει πολυ:bigsmile: Οι κυβερνητες 1ου και 5ου δεν κανουν οψη αλλα η σεληνη σχηματιζει οψη τριγωνου (συγκλινουσα:bigsmile:) με τον κυβερνητη του 5ου. Επιπλεον η ερωτηση που εκανα ειναι αν υπαρχει ακομα ενδιαφερον και απο την αλλη πλευρα.. οχι αν θα γινει κατι.. απλα το ενδιαφερον..Χρειαζεται να δω κατι αλλο συγκεκριμενα? αν σου ειναι ευκολο " δωσε μου τα φωτα σου:) "
-
Καλησπέρα σε όλους κ συγχαρητήρια για το εξαιρετικό άρθρο. μπορώ να κάνω μια ερώτηση για τους σημειοδότες?εχω το χάρτη ερώτησης "θα τον δω αν βγω "εκεί?"και προσπαθώ να καταλάβω αν μου βγάζει τρίτο πρόσωπο. εγω είμαι ο άρης (ωροσκόπος σκορπιός) κ εκείνος δίας (5ος οίκος στους ιχθείς) .'αρης και δίας δεν κάνουν καμία όψη. η σελήνη είναι στο ζυγό και στον 11ο οίκο.τη σελήνη τη βάζω δικό μου σημειοδότη ή όχι?? ο 9ος οίκος δλδ ο δικός του 5ος παράγωγος του έχει ακμή στον καρκίνο άρα κυβερνήτη τη σελήνη. ως εδώ καλά κ ειδικά αν μπορώ να βάλω κ τη σελήνη σημειοδότη μου .ΑΛΛΑ με την αφροδίτη τι γίνεται? στο άρθρο γράφει "αν η ερωτούσα είναι νέα κ όμορφη κοπέλα τη δίνουμε στην ερωτούσα" και αν κ το τρίτο προσωπο είναι νέα κ όμορφη κοπέλα γτ να μη της δώσουμε εκείνης την αφροδίτη?? .Στο χάρτη μου η πρώτη συγκλίνουσα όψη που κάνει ο δίας είναι με την αφροδίτη ΚΑΙ επιπλέον ο δίας είναι στον ταύρο που "συμπαθεί" την αφροδίτη ετσι κ αλλίως .επίσης η αφροδίτη είναι στον καρκίνο οπου είναι κ η ακμή του δικού του 5ου οίκου .τελικά την αφροδίτη να την πάρω για σημειοδότη μου ή πρέπει να την αφήσω για το "τριτο" προσωπο? :worried:
-
Η σεληνη ειναι δικος σου σημειοδοτης συμφωνα με τον Lilly. Για την αφροδιτη θα δεις τους οικους που κυβερνα για να καταλαβεις. Ομως γιατι πρεπει σωνει και καλα να δηλωνει αλλο προσωπο η να ειναι δικος σου σημειοδοτης? Μπορει η οικοθεσια να δηλωνει π.χ την μικροτερη αδελφη του.
-
savigi σ ευχαριστω για την απαντηση αλλα μ εξηγεις λίγο τα περί οικοθεσίας?? η αφροδίτη βρίσκεται στον 8ο οίκο όπως κ ο ήλιος.αυτό εννοείς "ποιον οίκο κυβερνάει?" η ακμή του 8ου όμως είναι στους διδύμους οπότε τον 8ο οίκο τον κυβερνάει ο ερμής.............. έχω έμα θέμα με την οικοθεσία στην ωριαία. υ.γ.πάντωσ απάντηση στο ερώτημα έχω .δε τον είδα γτ δεν βγήκα :toung: .Η αφροδίτη με καίει πιο πολύ τώρα :suspiciou
-
Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι πνιγεστε σε μια κουταλια νερο ????? .Η ερωτηση σου ειναι σαφης και την εχεις κανει εσυ.Αρα οι σημειοδοτες που μας ενδιαφερουν εισαι εσυ ως Αρης + την σεληνη που την κοιταμε ετσι και αλλοιως για την ερωτηση γενικα και ο σημειοδοτης του 5ου. Γιατι να κοιταξεις παραγωγους αφου η ερωτηση σου ειναι ,δικη σου?Οι παραγωγοι γενικα χρησιμοποιουνται σε ερωτηση που εχει θεσει τριτο (π.χ αν βρεις ενα παραδειγμα που ειχε θεσει η Δεσποινα Κουκι σχετικα με την αδερφη του ανδρα της ,ο ανδρας της ηταν εκεινος που εθετε την ερωτηση για την αδερφη του και ετσι κοιταξαμε τον οικο του συζυγου της δεσποινας μια που εκεινος εθετε την ερωτηση κανονικα και επειτα βρικαμε με ακμη του 7ου της δεσποινας τον παραγωγο οικο για τα αδερφια του συζυγου) επισης οταν ρωταμε εμεις για αλλο προσωπο μια ερωτηση που δεν εμπλεκει και εμας προσωπικα αρα δεν εχει νοημα να δουμε τον δικο μας κυβερνητη σε σχεση με το ερωτημα.Παραδειγμα αν ρωτησω εγω για την σχεση του αδερφου μου,θα παρω την ακμη του τριτου μου που ειναι ο αδερφος μου και τον παραγωγο του τριτου για τις σχεσεις δηλαδη τον δικο μου 7ο που ειναι ο 5ος για τον αδερφο μου .
Δεν εχει νοημα να κανουμε μια ερωτηση για μας και για ενα αλλο ατομο και "υπογειως" να θετουμε δευτερο ερωτημα και να εξεταζουμε για τριτο προσωπο γιατι θα μπερδευτουμε.Η ερωτηση ειναι αν θα συναντηθειτε εκει .Δεν προκειται λοιπον να απαντηθει παραμονο αυτη η ερωτηση που εχεις θεσει εξαρχης.Τωρα αν υπαρχει κατι αλλο ,θα μπορουσε να διαφανει μεσα απο την ιδια ερωτηση κοιταζωντας ΟΛΑ τα στοιχεια που σου δινει ο χαρτης οπως τον βλεπεις χωρις να χρειαστει να τον "γυρισεις" προς εκεινον.
-
ε ναι hattie δίκιο έχεις αλλά σε τόσα παραδείγματα ωριαίας έχω δει να βρίσκουν ένα σωρό πληροφορίες για τα πρόσωπα, που δεν έχουν άμεση σχέση με το ερώτημα. και άμα σου βγαζει υποψία για τρίτο πρόσωπο το ψάχνεις δε ταφήνεις ετσι..............(εγώ δε ταφήνω :toung:) .απλά και στο παράδειγμα στο άρθρο γράφει ότι όταν οι σημειοδότες πριν κάνουν όψη μεταξύ τους κάνουν με άλλο πλανήτη αυτό μάλλον είναι μεσολάβηση κάποιου άλλοου. εσύ γενικά σε ερωτήματα σχέσεων την αφροδίτη τη βάζεις σημειοδότη ή όχι?
-
Αυτο που περιγραφεις ειναι εντελως αλλο με το θεμα των παραγωγων οικων .Αν ενας σημειοδοτης κανει οψη με εναν αλλον πλανητη μπορει να ειναι "100" διαφορετικα πραγματα και μεσα σε αυτα θα μπορουσε να ειναι και καποιο προσωπο που να εχει την ιδιοτητα του "τριτου προσωπου" αλλα αυτο θα φανει μεσα απο την θεση του συγκεγκριμενου πλανητη μεσα στον χαρτη για το συγκεκριμενο ερωτημα.Αλλο η χρηση των παραγωγων πλανητων που αυτοματως ο συγκεκριμενος πλανητης γινεται κυβερνητης αλλων οικων του ατομου που εξεταζουμε ως δευτερο σε σχεση με εμας. Θα προτεινα να κανεις αλλο χαρτη με αλλο ερωτημα αποκλειστικα για το ατομο που θες και τοτε να κοιταξεις τους παραγωγους οικους του και που πεφτουν οι πλανητες ( με προσοχη παντα . Δεν σημαινει οτι επειδη εσυ πιστευεις οτι ο αλλος εχει αλλο προσωπο οτι ετσι ειναι σωνει και ντε).
Οχι δεν χρησιμοποιω την αφροδιτη ως σημειοδοτη εκτος αν οντως ειναι σημειοδοτης αυτων θεματων που εξεταζω .Στο ξεκαρφωτο και μαλιστα με τον τροπο " νεα και ομορφη" = αφροδιτη το βρισκω πολυ απλουστευτικο .Μπορει το ατομο που εξεταζω να ειναι "μπαζο" γιατι αν το βαλω νεο και ωραιο ?:bigsmile:
-
Καλησπέρα σε όλους!
Επειδή γενικώς μου αρέσει η ωριαία και το ψάχνω αρκετά τελευταία (άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία), έχω να κάνω μια ερώτηση: μου έχει τύχει αρκετές φορές σε χάρτη αισθηματικού θέματος ο κυβερνήτης του 5ου να πέφτει στον 7ο οίκο. Έχουμε πει ότι όταν ο κυβερνήτης του 5ου πέφτει στον 1ο οίκο αυτό δείχνει ενδιαφέρον που έχει το "πρόσωπο" για τον ερωτώντα. ¶μα πέφτει στον 7ο?? Συνήθως το ερμηνεύω ως επιθυμία του ερωτώντος για δεσμό, αλλά έχετε κάποια άλλη γνώμη για αυτό?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Μπορει να δειχνει οτι το ατομο για το οποιο ρωταω, βρισκεται σε μετακινηση, η συμμετεχει σε καποια παρεα με φιλικα και συγγενικα προσωπα την ωρα , που γινεται η ερωτηση.(απο παραγωγους ο7ος οικος ειναι ο δικος του 3ος.) Διαφορετικα πιο λογικο θα ηταν , να βρισκεται ο δικος σου κυβερνητης στο 5ο η στον 7ο η εστω στον 11ο.
Τουλαχιστον ετσι θα το εκλαμβανα εγω.
-
Γεια σου Έφη! Σ' ευχαριστώ που απάντησες! Την πιθανότητα να συμμετέχει το άτομο για το οποίο ρωτάω σε κάποια δραστηριότητα του3ου οίκου το είχα σκεφτεί, απλά αναρωτήθηκα διότι όσες φορές έχει τύχει να θέσω σχετική ερώτηση έχει "κάτσει" ο κυβερνήτης μου να είναι στον 9ο (παράγωγος του 5ου) και ο κυβερνήτης του 5ου να είναι στον 7ο (ενίοτε και σε σύνοδο με την ακμή του οίκου). Είπα μήπως χάνω κάτι...:)
-
Μαρακι, τωρα σκεφτομαι, οτι στο παρελθον για ενα συγκεκριμμενο ατομο, αντιμετωπιζα κατι παρομοιο. Οι κυβερνητες ηταν παντα στο ιδιο ζωδιο και σχεδον παντα στον ιδιο οικο.
Μηπως ξερει καποιος πιο εμπειρος αν σημαινει αυτο κατι και να βοηθησει και τις δυο μας?:unsure:
-
Κι εμένα μου έχει συμβεί σε παρόμοια ερώτηση με διαφορά μηνών, οι σημειοδότες να είναι πια διαφορετικοί αλλά να πέφτουν τελικά στα ίδια ζώδια. Δεδομένου ότι ρώτησα για το ίδιο άτομο, δεν μου έκανε εντύπωση γιατί κι εγώ κι εκείνος ως πρόσωπα και ως χαρακτήρες δεν έχουμε αλλάξει. Εκεί που κόλλησα ήταν η οικοθεσία και ειδικά αυτός ο κυβερνήτης του 5ου που πέφτει μέσα στον 7ο (σταθερή αξία αυτός ο συνδυασμός), ο δε δικός μου κυβερνήτης την 1η φορά ήταν στον 5ο οίκο και τη δεύτερη στον 9ο.
-
Καλησπέρα!
Με ερώτημα αν θα γίνει κάτι μεταξύ μας (αν του αρέσω, αν κάνει κίνηση, κλπ)
προέκυψαν τα εξής:
Ήλιος Κριός 9.14 --- Ωροσκόπος Λέων 19.45
Σελήνη Δίδυμοι 24.42 --- II-2ος Παρθένος 12.01
Ερμής Ιχθείς 25.29 R --- III-3ος Ζυγό 9.18
Αφροδίτη Ταύρος 25.09 --- ΙV-4ος Σκορπιός 11.59
Αρης Παρθένος 5.13 R --- V-5os Τοξότης 17.21
Δίας Ταύρος 12.46 --- VI-6ος Αιγόκερως 20.37
Κρόνος Ζυγό 27.27 R --- VII-7ος Υδροχόος 19.45
Ουρανός Κριός 4.47 --- VIII-8ος Ιχθείς 12.01
Ποσειδών Ιχθείς 2.01 --- IX-9ος Κριός 9.18
Πλούτων Αιγόκερως 9.38 --- MC-Μεσουράνημα Ταύρος 11.59
Λίλιθ Ταύρος 11.26 --- XI-11ος Δίδυμοι 17.21
Β.Δεσμός Τοξότης 6.59 --- XII-12ος Καρκίνος 20.37
Και αφού εγώ ως Ήλιος έχω πτώση στον Ζυγό και εκείνος ως Κρόνος πτώση στον Κριό, η απάντηση είναι όχι; Ή να υπολογίσω την ανάδρομη πορεία του Κρόνου;
Αλλά όταν θα ορθοδρομήσει, δε θα έχει αλλάξει και η θέση του Ήλιου; Μπερδεύτηκα...
Ευχαριστώ.
-
Προς τι όλο αυτό το κατεβατό και όχι να μας γράψεις απλά τα στοιχεία -ώρα, τόπο, ημερομινία - του ερωτήματος ως άλλωστε είθισται;
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Προς τι όλο αυτό το κατεβατό και όχι να μας γράψεις απλά τα στοιχεία -ώρα, τόπο, ημερομινία - του ερωτήματος ως άλλωστε είθισται;
Συγνώμη, δεν γνώριζα πως έτσι έπρεπε να πράξω. :( Νόμιζα πως θα βοηθούσα καλύτερα αν είχα έτοιμα τα δεδομένα προς εσάς, παρά να φτιάχνετε μόνοι σας τον χάρτη του ερωτήματος.
Ως προς το ερώτημα τώρα, δεύτερη απορία γενική: Καλώς δεν το σκέφτηκα έτσι; Ψάχνω λίγο για την ωριαία, αλλά δεν τα καταφέρνω. Όταν δεν πρόκειται να κάνουν σύνοδο οι δείκτες σημαίνει πως δε θα συμβεί κάτι ποτέ ή υπολογίζουμε πως κάποια στιγμή θα κάνουν (ε...δε γίνεται πια ποτέ!) και άρα λέμε ότι τότε (π.χ. σε 6 μήνες, 1 χρόνο, κλπ) κάτι θα γίνει;
-
Τίποτε από όλα αυτά. Δίχως χάρτη ποιός άραγε θα μπορούσε να απαντήσει σε ένα έτσι και αλλιώς μάλλον ασαφές ερώτημα.
Προσωπικά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα ήθελες να ρωτήσεις. Συγγνώμη.
-
Α! Θέλετε να δείτε και τον χάρτη ολόκληρο; Σόρρυ, τώρα κατάλαβα.
29/3/2012, 14.37, Λάρισα
Και το ερώτημα δεν είναι ασαφές. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, αν θα γίνει κάτι, ρώτησα.
Συγνώμη αν δεν έγινα σαφής.
-
Ναι ίσως. Αλλά μάλλον προς το παρόν μία έμεση επικοινωνία. Πιθανόν ίσως περισσότερο σε επίπεδο συζητήσεων ή με κοινούς γνωστούς και φίλους.
Το τι ή πως θα εξελιχθεί τελικά το θέμα σου , θα φανεί ξεκάθαρα σε ένα μεταγενέστερο χρόνο.
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Ναι ίσως. Αλλά μάλλον προς το παρόν μία έμεση επικοινωνία. Πιθανόν ίσως περισσότερο σε επίπεδο συζητήσεων ή με κοινούς γνωστούς και φίλους.
Το τι ή πως θα εξελιχθεί τελικά το θέμα σου , θα φανεί ξεκάθαρα σε ένα μεταγενέστερο χρόνο.
Σας ευχαριστώ κατ'αρχήν! :love:
Το "ναι, ίσως" αφορά το ότι ενδέχεται να υπάρχει ενδιαφέρον και ενδέχεται να γίνει κάτι; (Την Αφροδίτη τη δίνουμε σε άλλο πρόσωπο, που δεν γνωρίζω αν υπάρχει βέβαια ή σε 'μένα; Και πώς θα το ξέρουμε αυτό κάθε φορά; )
Και τον μεταγενέστερο χρόνο που αναφέρατε δεν μπορούμε να τον προσδιορίσουμε;
Να ρωτήσω και κάτι γενικότερο; Όταν ξέρουμε πως κάποιος δείκτης (εν προκειμένω ο Ερμής) θα αλλάξει πορεία άμεσα ή ζώδιο, λ.χ., τότε μπορούμε να επαναλάβουμε το ερώτημα ή κάθε ερώτημα είναι για μία φορά και τέλος;
-
Οπως ανέφερε και η κ. Ζαχαριάδου σε δικό της δημοσίευμα η ωριαία αστρολογία είναι σίγουρα πάρα πολύ σύνθετη και δύσκολη υπόθεση, ακόμα και για εμάς που ασχολούμαστε δεκαετίες ολόκληρες.
Της ίδιας αντίληψης είμαι και εγώ. Είναι μεν καλό που ρωτάς - έτσι μαθαίνει κανείς όλο και κάτι παραπάνω - αλλά να που και πάλι θα ήταν δύσκολο να σου απαντήσω με ένα καταφατικό σκέτο ναι ή σκέτο όχι.
Αυτό γιατί υπό κανονικές προυποθέσεις ερωτήματα που θέτονται με Ερμή ανάδρομο δεν θα οδηγήσουν παρά στο ίδιο ή παραπλήσιο ασαφές αδιέξοδο.
Από την άλλη, είθισται κατά μία γενικότερη έννοια - αλλά όχι στατιστική και απαράβατη - να αποφεύγονται ερωτήσεις ίδιου περιεχομένου ενωρίτερα του τριμήνου.
Αλλά όπως προανέφερα λόγο της δυσκολίας του όλου θέματος και τις πιθανότητες τις παραλλαγές όλα παίζονται.
Το μόνο σίγουρο και βέβαιο είναι ότι η ανάγκη εκμάθησης πολλών διαφορετικών ενοτήτων της αστρολογίας είναι απολύτως κατανοητή. Από την άλλη πάλι, είναι όμως απολύτως μα απολύτως λανθασμένο να την παλεύει κανείς με τα ωριαία, όταν δεν έχει παρά ελάχιστα ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά τα αστρολογικά ζητήματα.
Η ωριαία είναι σαν να προσπαθεί κανείς να αναρριχηθεί στο Εβερεστ με γυμνά πόδια. Madness αν θες την γνώμη μου ρώτα ευθέως και μην βαυκαλίζεσαι με ωριαίες ερωτήσεις.
Καλό βράδυ
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Το μόνο σίγουρο και βέβαιο είναι ότι η ανάγκη εκμάθησης πολλών διαφορετικών ενοτήτων της αστρολογίας είναι απολύτως κατανοητή. Από την άλλη πάλι, είναι όμως απολύτως μα απολύτως λανθασμένο να την παλεύει κανείς με τα ωριαία, όταν δεν έχει παρά ελάχιστα ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά τα αστρολογικά ζητήματα.
Η ωριαία είναι σαν να προσπαθεί κανείς να αναρριχηθεί στο Εβερεστ με γυμνά πόδια. Madness αν θες την γνώμη μου ρώτα ευθέως και μην βαυκαλίζεσαι με ωριαίες ερωτήσεις.
Καλό βράδυ
Μα εννοείται πως ασχολήθηκα πρώτα με τα απλά! Πώς αλλιώς θα μάθαινα για την ωριαία (την ύπαρξή της και κάποια βασικά) ; :rolleyes:
Απλά ποστάρω στο φόρουμ όταν σκαλώσω κάπου. Προς το παρόν έχω σημαντικότερα προβλήματα στη ζωή μου, από το αν αρέσω σε κάποιον που είδα μία φορά και ίσως μην ξαναδώ, αλλά ένεκα ο ελεύθερος χρόνος "έπαιξα" με μία ωριαία και μετά μπερδεύτηκα.
Τι ζητάτε να ρωτήσω ευθέως; Τα σοβαρά μου θέματα; Το πότε θα βρω δεύτερη δουλειά και λεφτά που έχω ανάγκη ή το πότε θα πουλήσω το σπίτι μου που με "πνίγει";
Έτσι κι αλλιώς τα ψάχνω αυτά μόνη μου με βάση τις προβλέψεις που αναρτούνται και ούτε λόγος να τα ποστάρω σε μήνυμα ή να κάνω ωριαία, 1ον γιατί είναι σοβαρά ζητήματα και το πιο πιθανό να μην ασχοληθεί κανείς εξίσου σοβαρά και 2ον γιατί δεν έχω απορία προς το παρόν. Ξέρω πως ως Αιγοκεράκι, τρώω Πλούτωνα, Κρόνο, Ουρανό, και θα αργήσω λίγους μήνες ώστε να ανασάνω.
Απλά, ένα 2αράκι χρόνια μόνη, είδα έναν ενδιαφέρον τύπο και είπα μήπως αυτή η τυχαία γνωριμία με κάνει να σκεφτώ και τίποτα άλλο από τα προβλήματά μου. Η μοναξιά δεν είναι καλή εκείνες τις ώρες που δεν είναι επιλογή σου.
-
Ως Αιγοράκι κατά βάθος ξέρεις τις αντιστάσεις, την υπομονή, την επιμονή και την άμυνα απέναντι στα δύσκολα.
Σώπα και σκέψου πως τώρα πια όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, το πότε θα αφρίσουμε και πότε θα μας ξαφρίσουμε δεν ξέρουμε ακόμα.
Είναι πολλά madness τα κακώς κείμενα που τρώνε όλων μας τα σωθικά. Οτι σου ανέφερα για την ωριαία, το ανέφερα μόνο και μόνο, γιατί η ωριαία είναι προκλητική και τόσο εκκεντρική που είναι σαν να σε προσκαλεί ναι να παίξει μαζί της.
Είναι παρηγορητική, ευχάριστη όταν ξέρεις να την χειριστείς. Αλλά σκέτος μπελάς όταν σε διχτυώνει στα δίχτυα της, ώστε αυτό το μπέρδεμα αντί να σε ανακουφίζει ή κάπως να σε λυτρώνει από ότι είναι εκείνο το οποίο ρωτάς, έρχεται και προστείθεται σαν ένα επιπλέον κουβάρι στα τόσα άλλα.
Κοινώς ότι προανέφερα στο προηγούμενο δημοσίευμα μου δεν ήταν ούτε για να σε αποκαρδιώσω ούτε και να απομπέψω. Αντίθετα. Για να σου πω, κορίτσι μου είμαι εδώ, σε κατανοώ, αλλά μην σκοτίζεσαι περισσότερο από ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες μπορείς εσύ, εμείς όλοι, να συσκοτίζεις τον νου σου.
Ψηλά το κεφάλι, κράτα γερά το κουπί και που θα πάει, θα έρθει άσπρη μέρα και για εμάς.
Να έχεις ένα καλό και ανάλαφρο ξημέρωμα σου εύχομαι απο καρδιάς.
-
Καλημέρα!
Σας ευχαριστώ για τα παρηγορητικά σας λόγια και τις συμβουλές!
Ως Αιγοκεράκι ξέρω από δύσκολα, απλά δεν γουστάρω τα πάνω-κάτω της ζωής. Μερικές φορές σκέφτομαι πως αν όλη μου η ζωή θα έχει σκαμπανεβάσματα, τελικά δεν μου αρέσει και δεν υπάρχει λόγος να τη ζήσω. Κάνω πολύ αρνητικές σκέψεις. Άλλοτε, λέω πως όλοι τώρα πια έχουμε έως και κοινά προβλήματα και ησυχάζω.
Και για την ωριαία έχετε δίκιο. Είναι σαν παιχνιδάκι που όμως δεν ξέρουμε αν βγαίνει αληθινή και ίσως μας προκαταβάλλει είτε θετικά είτε αρνητικά παραπλανώντας μας...
Περιμένω να έρθει το καλοκαίρι που μου αρέσει και να φτιάξει λίγο η διάθεσή μου :)
Φιλιά!
-
Τώρα μάλιστα. Τώρα μιλάς σωστά. Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Χαιρέτησε το νοερά και θα δεις πως για αυτό μονάχα το καλοκαίρι αξίζει να ζήσεις και πολύ και καλά!
-
Οι ερωτήσεις μου είναι υποθετικές και δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο χάρτη, υπαρκτή ερώτηση.
Έστω λοιπόν ότι η ακμή του ωροσκόπου βρίσκεται στους Διδυμους, άρα εγώ η ερωτούσα έχω κυβερνήτη τον Ερμή. Εξετάζοντας τώρα το φλέρτ μου και όχι τον σύζυγο, κοιτάμε τον 5ο οίκο που λογικά θα έχει ακμή στην Παρθένο. Και πάλι δείκτης ο Ερμής.
Ερώτηση (1) Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση που ακόμα και στη μοντέρνα αστρολογία οι κυβερνήτες των 2 ζωδίων είναι ο Ερμής;
Ερώτηση (2) Αν εμένα το φλέρτ μου αντιπροσωπεύεται από τον 5ο οίκο, τότε εγώ γι' αυτόν δεν θα πρέπει να είμαι ο παράγωγος 5ος του 5ου, δηλαδή ο 9ος οίκος του χάρτη;
-
Quote:
Originally Posted by
nora
Οι ερωτήσεις μου είναι υποθετικές και δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο χάρτη, υπαρκτή ερώτηση.
Έστω λοιπόν ότι η ακμή του ωροσκόπου βρίσκεται στους Διδυμους, άρα εγώ η ερωτούσα έχω κυβερνήτη τον Ερμή. Εξετάζοντας τώρα το φλέρτ μου και όχι τον σύζυγο, κοιτάμε τον 5ο οίκο που λογικά θα έχει ακμή στην Παρθένο. Και πάλι δείκτης ο Ερμής.
Ερώτηση (1) Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση που ακόμα και στη μοντέρνα αστρολογία οι κυβερνήτες των 2 ζωδίων είναι ο Ερμής;
Ερώτηση (2) Αν εμένα το φλέρτ μου αντιπροσωπεύεται από τον 5ο οίκο, τότε εγώ γι' αυτόν δεν θα πρέπει να είμαι ο παράγωγος 5ος του 5ου, δηλαδή ο 9ος οίκος του χάρτη;
Γιατί εξετάζεις τον 5ο; Τον 7ο πρέπει να δεις για το άλλο πρόσωπο. Καλημέρα!
-
Γιατί κάπου πιο πάνω η αγαπημένη μου Τίνα Ζαχαριάδου είπε ότι αυτού του είδους οι σχέσεις (πχ. βλ. ποστ Νο 48 θέμα 5ου -και είναι κι άλλο ποστ που δεν το θυμάμαι τώρα) είναι 5ος, 7ος είναι πχ ένας γάμος ή έστω μια εδραιωμένη σχέση.
Επιπλέον, αν θες κράτα τα ίδια ζώδια 1ου και 5ου και πες ότι η ερωτηση είναι για το παιδί μου (αν είχα). Ερμής και στις 2 περιπτώσεις...