-
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Όταν υπάρχει μια διαφωνία 2 μελών είτε για τις ιδέες τους, είτε σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχει η ομάδα διαχείρισης η οποία εάν κρίνει θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις.
Εκδήλωση συμπάθειας ή "οπαδική συμπεριφορά" υποστήριξης μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με προσωπικό μήνυμα και όχι δημόσια.
Quote:
Originally Posted by
toniats
ΠΡΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αμα συνεχίσεις αλλιμονό σου:nuts:
Ξεχάσαμε και αυτα που ξέραμε....ότι ξέραμε ο καθένας
-
Quote:
Originally Posted by
toniats
ΠΡΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αμα συνεχίσεις αλλιμονό σου:nuts:
Ξεχάσαμε και αυτα που ξέραμε....ότι ξέραμε ο καθένας
Μετά και απο αυτό το άστοχο σχόλιο νομίζω ότι συνέχιση της οποιαδήποτε συζήτησης για το θέμα είναι τουλάχιστον περιττή.
Δεν συνιθίζω να μιλάω στις συζητήσεις των μελών γιατί το θεωρώ περιττό μιας και έχω δηλώσει ότι τα μέλη στις περισσότερες συζητήσεις τους τα πηγαίνουν πολύ καλά.
Για αυτό το λόγο και δεν λειτουργώ σαν μαιντανός και προτιμώ να επιλέγω προσωπικά θέματα που θεωρώ ότι είναι αναγκαία να πώ την άποψη μου. Μία απο αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι ηταν και το συγκεκριμένο θέμα το οποίο και γνωρίζω αρκετά καλά για αυτό και θεώρησα ότι η παρέμβαση μου ήταν απαραίτητη.
Όπως φαίνεται κάποιοι άνθρωποι ούτε θέλουν ούτε έχουν όρεξη να ακούσουν. Θεωρώ αυτή τη συμπεριφορά άστοχη αλλά ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι θα κάνει και πως θα κινηθεί, απο εκεί και πέρα συμπεριφορές τύπου ποδοσφαιρικής ομάδας που ζητωκραυγάζουν τους ευνοούμενους τους πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν στη προσωπικότητα κανενός απο τα μέλη του site και στο ίδιο το site για αυτό και δεν θα συνεχίσω μιας και η συζήτηση πέρασε απο επίπεδο γνώσης σε ρίνγκ.
Οι απόψεις έχουν κατατεθεί, η βιβλιογραφία επίσης, μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας σε αυτή τη συζήτηση απο εδώ και στο εξής μιας και η παρουσία μου κρίνετε μη έχουσα σημασίας.
Ευχαριστώ
Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος
-
τρομερά ενδιαφέρουσα συζήτηση , πολύ καλό θέμα άνοιξες cancerian
κ. Αρχο παρακαλώ συνεχίστε οι τοποθετήσεις σας βοηθάνε το νου μας και επεκτείνουν τις όποιες γνώσεις μας
-
Νιώθω την ανάγκη να πω ότι στεναχωρέθηκα πολύ με την τροπή που πήρε η συζήτηση και μάλιστα σ' αυτό το άρθρο του Κανσέριαν που είναι ένα τόσο ωραίο θέμα για συζήτηση και προβληματισμό.
Θεωρώ ότι είμαστε όλοι σ' αυτή την ιστοσελίδα επειδή έχουμε κοινά ενδιαφέροντα τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε. Κάθε μέλος μπορεί να πει τις απόψεις του και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν. Η συζήτηση μπορεί να είναι πολύ δημιουργικό πράγμα κι εγώ τουλάχιστο έμαθα πολλά πράγματα από τις συζητήσεις με διάφορα μέλη.
Η συζήτηση όμως για να είναι δημιουργική πρέπει να έχει κανόνες. Κι ένας τέτοιος κανόνας είναι ότι πρέπει να παραμένει στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και να μην μεταφέρεται σε προσωπικό επίπεδο, ώστε τελειώνοντας να νιώθουμε σεβασμό ο ένας προς τον άλλο και όχι "κακοποιημένοι".
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι απόψεις μου στο συγκεκριμένο θέμα ξεσήκωσαν τέτοιες αντιδράσεις. Πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν είναι και "καινούριες" απόψεις, όπως είπα και πριν. Το θέμα της κατάθλιψης έχει συζητηθεί από πολλούς αστρολόγους, που είναι και ψυχαναλυτές, σε διάφορες χώρες χωρίς να προκληθεί σάλος. Είναι απόψεις που έχουν τεθεί και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αν κάποιος διαφωνεί μ' αυτές η διαφωνία του είναι σεβαστή.
Επειδή οι απόψεις μου κάπου παρεξηγήθηκαν ή παρερμηνεύτηκαν (ίσως να φταίω κι εγώ γιατί δεν τις μετέφερα σωστά) θα ήθελα να τις ξεκαθαρίσω. Πιστεύω ότι η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όπως το έθεσε αρχικά ο Κανσέριαν, είναι ψυχική "ασθένεια". Συμφωνώ με τον Κανσέριαν ότι ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σε όψεις με τα φώτα και τον ωροσκόπο είναι βασική ένδειξη, λόγω της φύσης αυτών των πλανητών. Συμφωνώ επίσης με τον Κανσέριαν ότι τα ζώδια και οι οίκοι του νερού αν προστεθούν στους πιο πάνω παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες.
Αυτό που πρόσθεσα στις απόψεις του Κανσέριαν είναι την παρουσία του ¶ρη ως βασική μαζί με τις πιο πάνω ενδείξεις. Οι ψυχαναλυτικές θεωρίες (κι όποιος διαφωνεί μ' αυτές είναι σεβαστή η διαφωνία του) υποστηρίζουν ότι ο έντονος θυμός για ένα σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφράσει και τον στρέφουμε μέσα μας είναι η βάση της κατάθλιψης. Στην ουσία "τιμωρούμε" τον εαυτό μας με κατάθλιψη γιατί για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον θυμό και τα αρνητικά συναισθήματα για ένα σημαντικό μας πρόσωπο (συνήθως είναι οι γονείς). Επομένως ένας ¶ρης που έχει την τάση σ' ένα ωροσκόπιο να εσωστρέφει την ενέργεια και τον θυμό του συντείνει στις περιπτώσεις κατάθλιψης.
Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανέφερα μπορούν να βρεθούν σε τόσους συνδυασμούς σ' ένα ωροσκόπιο όσοι και οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Κάθε άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη έχει το ιδιαίτερο ιστορικό του και τον ιδιαίτερο τρόπο που εκδηλώνει τα συμπτώματά του (π.χ. κάποιος αρνιέται να φάει και κάποιος άλλος δεν θέλει να πηγαίνει δουλειά).
Στην περίπτωση του ¶ρη, πιστεύω, ότι μπορεί να δείξει πράγματα για την πηγή του θυμού. Π.χ. ένας Ήλιος στο 8ο σπίτι σε αντίθεση με ¶ρη μπορεί να δείξει (ως παράδειγμα το λέω, όχι ως μοναδική περίπτωση) ότι ένα παιδί νιώθει δυνατό θυμό (¶ρης σε αντίθεση) για τον πατέρα του (Ήλιος) για διάφορους λόγους (π.χ. ήταν βίαιος μαζί του - Ήλιος αντίθεση με ¶ρη). Ο πατέρας πεθαίνει (Ήλιος στο 8ο) και το παιδί μένει εκτεθημένο με τον θυμό του. Δεν μπορεί να είναι θυμωμένο μ' ένα νεκρό και στο παιδικό μυαλό του μπορεί να νιώθει ακόμα κι ενοχές (Ήλιος στο 8ο) ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του επειδή ένιωθε αρνητικά απέναντί του. Κι έτσι στρέφει τον θυμό του μέσα του και τιμωρεί τον εαυτό του.
Ένας ¶ρης στο δωδέκατο είναι επίσης μια εσωστρεφής θέση. Μπορεί να δείξει π.χ. (πάλιν το λέω ως παράδειγμα κι όχι ως μοναδική περίπτωση) ένα παιδί που μεγαλώνει σ' ένα πολύ αυστηρό θρησκευτικό περιβάλλον (12ο σπίτι) στο οποίο ο θυμός (¶ρης) και τα αρνητικά συναισθήματα θεωρούνται "αμαρτία". Έτσι το θυμωμένο παιδί στρέφει μέσα του τον θυμό του και τιμωρεί τον εαυτό του γιατί πιστεύει ότι είναι "κακός άνθρωπος".
Τονίζω ότι δεν εννοώ ότι ο ¶ρης θα δείξει από μόνος του κατάθλιψη και το ξανατονίζω: ο ¶ρης δεν θα δείξει από μόνος του κατάθλιψη. Πρέπει να συντρέχουν κι άλλα αστρολογικά στοιχεία που ανάφερα (Πλούτωνας/Κρόνος/φώτα/ωροσκόπος/ζώδια και οίκοι). Τον θεωρώ όμως βασικό και περισσότερο τον ¶ρη σε δυσαρμονικές όψεις με Πλούτωνα ή Κρόνο.
Αυτές ήταν οι "φοβερές" απόψεις μου κι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Συζήτηση κάνουμε και σε κάθε συζήτηση αποδέχεσαι ότι ο συνομιλητής σου μπορεί να διαφωνεί με τις απόψεις σου. Μπορεί να κάνω και λάθος στις απόψεις αυτές αλλά πιστεύω πως είχα το δικαίωμα να τις στηρίξω με τα επιχειρήματα στα οποία τις βασίζω.
-
Cancerian, πολύ όμορφο άρθρο. Καλογραμμένο και καθόλου κουραστικό, όπως είναι τα περισσότερα άρθρα σου που έχω διαβάσει. Και πήρα και τις απαντήσεις μου φυσικά..! Έχω Σελήνη-Κρόνο σε συνοδο στο Σκορπιο.. Γνωρίζω πόσο "βαριά" όψη είναι, αλλά τώρα διαπίστωσα την έντονη επιρροή του Κρόνου, που μου "χαρίζει" και κάτι από Αιγόκαιρω... (Ευτυχώς έχω και Ερμή-Πλούτωνα στον Σκορπιο για να μπορώ να σαρκάζω και τα γεγονότα και εμένα!!) :blink: Αυτά έχει ζωή. Και η κατάθλιψη μες στο προγραμμα είναι, ή έστω η μελαγχολια..:cry:
-
Εεε...η αγοραφοβια δεν ειναι κοινωνικη φοβια..δεν σχετιζεται αμεσα με τους ανθρωπους...δεν φοβασαι τους ανθρωπους..απλα φοβασαι να βγεις απο το σπιτι σου ...επειδη απο το 2000 ξεκινησα να εχω αγοραφοβια..βεβαια μετα απο πολυ δουλεια καταφερα να την μειωσω αλλα οχι να την εξαλειψω εντελως..Η αγοραφοβια στην πλειοψηφια των ανθρωπων ειναι ενας μηχανισμος προστασιας που αναπτυσεται μετα απο κρουσματα κρισεων πανικου σε διαφορους χωρους που το ατομο βρισκεται..Εαν για παραδειγμα ενα ατομο παθει πανικο στο μετρο..υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συνδεσει το γεγονος του πανικου με το μετρο ,με αποτελεσμα να αποφευγει την χρηση του..Το ιδιο ατομο λοιπον την επομενη φορα που θα παθει πανικο στο σουπερμαρκετ θα ξανασυνδεσει το γεγονος με το χωρο και παει λεγοντας...απλα αν συνεχιστει αυτη η αλυσιδωτη διαδικασια και δεν προλαβει να αποσυνδεσει το ατομο ,το γεγονος απο τον χωρο ,οδηγειται στην αγοραφοβια και κλεινεται στο σπιτι του μια και θεωρει οτι εκει δεν θα παθει πανικο..βεβαια και αυτο ειναι μυθος αν κρινω απο εμενα που εκανα πανικους και στο σπιτι..εν παση περιπτωσει βγαινω εκτος θεματος..απλα παραθετω αυτην την αναλυση του φαινομενου της αγοραφοβιας..για να ορισω κατα την αποψη του το θεμα σε μια καπως πιο σωστη βαση.
Ας αναφερθω ομως και στο θεμα που ανοιξε ο κανσεριαν και μπραβο του...Κρινοντας παντα απο εμενα ,θα συσχετιζα και την καταθλιψουλα που οκ σε εμενα ηταν απορροια της αγοραφοβιας και λογικο επομενο ,οταν απο εκει που εισαι υπερδραστηριος απο εδω απο εκει ξαφνικα νιωθεις ανικανος και ανημπορος ...με εναν Ηλιο στο 12ο..περα απο αυτα που ανεφεραν οι φιλοι πιο πανω...εε???Βουτηγμενο το Εγω σε εναν 12ο οικο.....δεν ξερω ,εσεις τι λετε?
-
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Εεε...η αγοραφοβια δεν ειναι κοινωνικη φοβια..δεν σχετιζεται αμεσα με τους ανθρωπους...δεν φοβασαι τους ανθρωπους..απλα φοβασαι να βγεις απο το σπιτι σου ...επειδη απο το 2000 ξεκινησα να εχω αγοραφοβια..βεβαια μετα απο πολυ δουλεια καταφερα να την μειωσω αλλα οχι να την εξαλειψω εντελως..Η αγοραφοβια στην πλειοψηφια των ανθρωπων ειναι ενας μηχανισμος προστασιας που αναπτυσεται μετα απο κρουσματα κρισεων πανικου σε διαφορους χωρους που το ατομο βρισκεται..Εαν για παραδειγμα ενα ατομο παθει πανικο στο μετρο..υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συνδεσει το γεγονος του πανικου με το μετρο ,με αποτελεσμα να αποφευγει την χρηση του..Το ιδιο ατομο λοιπον την επομενη φορα που θα παθει πανικο στο σουπερμαρκετ θα ξανασυνδεσει το γεγονος με το χωρο και παει λεγοντας...απλα αν συνεχιστει αυτη η αλυσιδωτη διαδικασια και δεν προλαβει να αποσυνδεσει το ατομο ,το γεγονος απο τον χωρο ,οδηγειται στην αγοραφοβια και κλεινεται στο σπιτι του μια και θεωρει οτι εκει δεν θα παθει πανικο..βεβαια και αυτο ειναι μυθος αν κρινω απο εμενα που εκανα πανικους και στο σπιτι..εν παση περιπτωσει βγαινω εκτος θεματος..απλα παραθετω αυτην την αναλυση του φαινομενου της αγοραφοβιας..για να ορισω κατα την αποψη του το θεμα σε μια καπως πιο σωστη βαση.
Ας αναφερθω ομως και στο θεμα που ανοιξε ο κανσεριαν και μπραβο του...Κρινοντας παντα απο εμενα ,θα συσχετιζα και την καταθλιψουλα που οκ σε εμενα ηταν απορροια της αγοραφοβιας και λογικο επομενο ,οταν απο εκει που εισαι υπερδραστηριος απο εδω απο εκει ξαφνικα νιωθεις ανικανος και ανημπορος ...με εναν Ηλιο στο 12ο..περα απο αυτα που ανεφεραν οι φιλοι πιο πανω...εε???Βουτηγμενο το Εγω σε εναν 12ο οικο.....δεν ξερω ,εσεις τι λετε?
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, υστερα απο οσα εχω διαβασει και ακουσει ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι την αγαραφοβια δεν την κατατασσουν στην καταθλιψη.
Η καταθλιψη εχει αρκετες μορφες κ αν διαβασες την απαντηση του Κου Αρχου μου γραφει οτι ανηκει στις αγχωδεις διαταρραχες και οχι στις εναλλαγες της διαθεσης,μα η αγοραφοβια φερνει εναλλαγες στην διαθεση, πως ειναι δυνατο να μην φερνει, οταν ακριβως παθαινεις κρισεις πανικου( κ οτι συνεπαγεται αυτο) εντος κ εκτος σπιτιου κ δεν μπορεις να λειτουργησεις σε πραγματα απλα κ καθημερινα?
Φανταζομαι οτι ο λογος που δεν θεωρειται καταθλιψη ειναι ακριβως γιατι παλευεται με την αναλογη αγωγη, αν κ οι αποψεις τουλαχιστον που εχω ακουσει εγω, απο διαφορους γιατρους ειναι της αποψης οτι ειναι μορφη καταθλιψης που πραγματικα θεραπευεται.
Οπως κ να χει για να μην τρομοκρατηθουν αυτοι που εχουν τον Ηλιο στον 12ο θα ξαναπω οτι παιζουν πολλα ρολο που λιγο εως πολυ τα αναφεραμε παραπανω.
-
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Αγαπητή Aries Engeneer,
τα τελευταία χρόνια έπαθα υψοφοβία. Μου παρουσιάστηκε ξαφνικά. Έπαθα κρίση πανικού δυο φορές μέσα σε αεροπλάνο. Την μια φορά με πήρε ο πιλότος στην καμπίνα δίπλα του και μου εξηγούσε ο άνθρωπος σ' όλη την διαδρομή πώς πετούσε το αεροπλάνο (ήταν Κύπριος και γνωριζόμασταν από παιδιά).
Την δεύτερη φορά, φώναζα στον αεροσυνοδό να προσγειωθούν να κατέβω (και είμασταν και πάνω από θάλασσα). Έτσι είναι οι φοβίες. Το θέμα όμως που με απασχόλησε είναι γιατί φοβάμαι το ύψος και όχι αν θα συνδέσω τον πανικό με το αεροπλάνο. Γιατί το παθαίνω και σε μπαλκόνια και οπουδήποτε είμαι ψηλά και κοιτάξω κάτω.
Έτσι και στην περίπτωσή σου, πιστεύω, το θέμα είναι γιατί παθαίνεις κρίση πανικού σ' ένα μετρό και όχι αν θα συνδέσεις το μετρό με τον πανικό. Γιατί μπορεί να το πάθεις και σ' ένα κινηματογράφο, σ' ένα σούπερ-μάρκετ και οπουδήποτε. Τι φοβάσαι ότι θα σου συμβεί όταν είσαι έξω από το σπίτι σου;
-
Ο 12ος οικος εχω ακουσει σχετίζεται με κατάθλιψη.
Επίσης έχω διαβάσει ότι οι αρνητικές όψεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αδυναμίες (κατάθλιψη ίσως σε αυτήν την περίπτωση) μπορεί να γίνουν με δικιά μας προσπάθεια πιο θετικές και από τις ήδη θετικές διότι το άτομο που έχει γνώση των αδυναμιών του, πολεμάει για να τις νικήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ''δουλεύει'' κάποιος πάνω στις αδυναμίες του και με το χρόνο να τις υπερνικά τουλάχιστον ως ένα βαθμό.
Το ίδιο δε θα μπορούσε να γίνει και με τα ζώδια που σχετίζονται με την κατάθλιψη?
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Αγαπητή Aries Engeneer,
τα τελευταία χρόνια έπαθα υψοφοβία. Μου παρουσιάστηκε ξαφνικά. Έπαθα κρίση πανικού δυο φορές μέσα σε αεροπλάνο. Την μια φορά με πήρε ο πιλότος στην καμπίνα δίπλα του και μου εξηγούσε ο άνθρωπος σ' όλη την διαδρομή πώς πετούσε το αεροπλάνο (ήταν Κύπριος και γνωριζόμασταν από παιδιά).
Την δεύτερη φορά, φώναζα στον αεροσυνοδό να προσγειωθούν να κατέβω (και είμασταν και πάνω από θάλασσα). Έτσι είναι οι φοβίες. Το θέμα όμως που με απασχόλησε είναι γιατί φοβάμαι το ύψος και όχι αν θα συνδέσω τον πανικό με το αεροπλάνο. Γιατί το παθαίνω και σε μπαλκόνια και οπουδήποτε είμαι ψηλά και κοιτάξω κάτω.
Έτσι και στην περίπτωσή σου, πιστεύω, το θέμα είναι γιατί παθαίνεις κρίση πανικού σ' ένα μετρό και όχι αν θα συνδέσεις το μετρό με τον πανικό. Γιατί μπορεί να το πάθεις και σ' ένα κινηματογράφο, σ' ένα σούπερ-μάρκετ και οπουδήποτε. Τι φοβάσαι ότι θα σου συμβεί όταν είσαι έξω από το σπίτι σου;
εχω παθει κριση και στην τουαλετα μου και στην κουζινα μου και στο σπιτι της θειας μου...απλα η αναγκη να πας τουαλετα η στην κουζινα υπερνικαει τον φοβο ...εχω απειρες φοβιες....και μια ειναι το αεροπλανο...αλλα η χαρα που ειχα ,να παω πρωτη φορα στο Λονδινο την υπερνικησε...αυτο που μου περιεγραψες παραπανω ειναι υψοφοβια...δεν εχει σχεση με την αγοραφοβια...εσυ φοβασαι τα υψη ...οπως εκεινος που φοβαται τις αραχνες...η αγοραφοβια οπως εγραψα στο προηγουμενο αρθρο συνηθιζεται να ειναι αποτελεσμα μιας σειρας γεγονοτων...
-
Μπορω να καταθέσω εμπειρία της αδελφής μου που μεβλέπω να την πηγαινω καποια στιγμη σηκωτή σε ψυχολόγο. Μπορεί να κοιμαται ωρες ατελειωτες ή απλά να ειναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρις να κάνει τίποτα, να ειναι κλεισμενη ωρες στο δωμάτιο της χωρις να μιλάει σε κανέναν και έχει πάντα κάτι πολύ καταθληπτικό στο βλέμμα της,α λλα παρ΄ ολα αυτά ,οταν αποφασίζει να σου μιλήσει κάνει χιουμορ που μπορει να ταυτίζεται με αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω οτι μπορεί ο άνθρωπος να δειχνει ευδιάθετος.
Λοιπον έχουμε και λέμε:
*Ηλιος, Αφροδιτη, Ερμής στον 12ο στον Αιγόκαιρω
*Σελήνη στον 2ο στον Κριο σε Τετράγωνο με Ποσειδώνα, Τρίγωνο με Κρόνο και μισό τετράγωνο με Πλουτωνα
*Αρης στον Σκορπιο στον MC πάνω σε Τετράγωνο με Δια
Νομίζω οτι τα δυο πρώτα σύμφωνα με αυτά που ανφέρθηκαν παραπάνω είναι κάτι παραπάνω απο υπεραρκετά...:bigsmile:
-
Αγαπητή μου Sadini,
είναι πολύ όμορφο το μήνυμά σου. Πρέπει να είμαστε αγωνιστές στην ζωή μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Η κατάθλιψη ως παροδική κατάσταση, που προέρχεται π.χ. από την απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου, είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας και εξαρτάται από εμάς να την ξεπεράσουμε.
Η κατάθλιψη όμως ως είδος ψύχωσης είναι πολύ δυνατό πράγμα και εκεί ένα άτομο χρειάζεται την βοήθεια ειδικού για να την αντιμετωπίσει.
Αγαπητή μου Aries Engineer, έτσι είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Ο καθένας μας έχει τα "φαντάσματα" του να πολεμήσει και τους δικούς του αγώνες να δώσει. Ο εαυτός μας πάντα έχει όλες τις απαντήσεις. Όταν το θέλουμε πολύ και είμαστε έτοιμοι γι' αυτές, μας τις δίνει και εκεί είναι που κάνουμε τα βήματα μπροστά. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας, σε όλους τους αγώνες μας!
Αγαπητή μου Zania, νομίζω πως η αδελφή σου, με τρεις πλανήτες στο 12ο (και μάλιστα με Ήλιο εκεί) και Σελήνη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, έχει την ανάγκη να περνά πολλή χρόνο μόνη της και να απομονώνεται στον δικό της εσωτερικό κόσμο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί αυτό να μην την απομονώνει από την πραγματικότητα και την ζωή. Αρκεί δηλαδή να μην παραιτείται από την ζωή.
Με Ήλιο όμως στον Αιγόκερω και ¶ρη στον Σκορπιό στο Μεσουράνημα, αν αποφασίσει να διοχετεύσει αυτό τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο μέσα στην ζωή της μπορεί να κάνει πολύ δημιουργικά πράγματα.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Αγαπητή Aries Engeneer,
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
εχω παθει κριση και στην τουαλετα μου και στην κουζινα μου και στο σπιτι της θειας μου...απλα η αναγκη να πας τουαλετα η στην κουζινα υπερνικαει τον φοβο ...εχω απειρες φοβιες....και μια ειναι το αεροπλανο...αλλα η χαρα που ειχα ,να παω πρωτη φορα στο Λονδινο την υπερνικησε...αυτο που μου περιεγραψες παραπανω ειναι υψοφοβια...δεν εχει σχεση με την αγοραφοβια...εσυ φοβασαι τα υψη ...οπως εκεινος που φοβαται τις αραχνες...η αγοραφοβια οπως εγραψα στο προηγουμενο αρθρο συνηθιζεται να ειναι αποτελεσμα μιας σειρας γεγονοτων...
Quote:
Originally Posted by
zania
Μπορω να καταθέσω εμπειρία της αδελφής μου που μεβλέπω να την πηγαινω καποια στιγμη σηκωτή σε ψυχολόγο. Μπορεί να κοιμαται ωρες ατελειωτες ή απλά να ειναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρις να κάνει τίποτα, να ειναι κλεισμενη ωρες στο δωμάτιο της χωρις να μιλάει σε κανέναν και έχει πάντα κάτι πολύ καταθληπτικό στο βλέμμα της,α λλα παρ΄ ολα αυτά ,οταν αποφασίζει να σου μιλήσει κάνει χιουμορ που μπορει να ταυτίζεται με αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω οτι μπορεί ο άνθρωπος να δειχνει ευδιάθετος.
:
Θα μου επιτρέψετε να σας δώσω μια συμβουλη, που το τονίζω, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την Ιατρική Παρακολούθηση, που ενδεχομένως χρειάζονται και οι 3 παραπάνω αναφορές.
Μια κατάσταση φόβίας ή μια κρίση πανικού μπορεί να συμβεί σε όλους μας και δεν είναι εύκολο τα αίτια να είναι ξεκάθαρα και μόνο ψυχολογικά (πχ άγχος). Επίσης μπορεί να παρατηρήσουμε ότι ένα μέλος της οικογένειας έχει αλλάξει συμπεριφορά ή έχουν επιβαρυνθεί κάποιες ιδιαιτερότητες του (πχ πάντα ήταν κατά τη γνώμη μας λίγο τεμπέλης, αλλά κάθεται πλέον με τις ώρες στο κρεββάτι).
Η συμβουλή μου είναι να ζητήσετε Ιατρική Συμβούλη. Επειδή όμως στην Ελλάδα οι ιατρικές ειδικότητες είναι διαχωρισμένες και αν πάτε σε ψυχολόγο θα επιμένει στα παιδικά τραύματα, αν πάτε σε ψυχιάτρο ή νευρολόγο θα σας δώσει μερικά ροζ χαπάκια (που θα σας κάνουν καλά κατά τη γνώμη του - και εδώ μιλάμε για μια τεράστια και κερδοφόρα βιομηχανία και όχι για την υγεία σας) έχετε υπόψη σας
(α) Οι κυρίες με τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού ξεκινείστε απο Ενδροκρινολόγο Ιατρο και όχι Ψυχιάτρο. Οι Ψυχιάτροι πολλές φορές λησμονούν ότι ο Θυροείδης και κάθε είδους ορμόνη που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας μερικές φορες απορρυθμίζεται (και προσωρινά ενδεχομένως) και Τοτε εμφανίζονται τα προαναφερθέντα συμπτώματα.
Κάθε φοβία ή κρίση πανικού που μας εμφανίζεται είναι μια κατάσταση που καλούμαστε να βρούμε τα αίτια της. Τα αίτια είναι οργανικά (κάτι στράβωσε στον οργανισμό μας). Τα οργανικά αίτια πρέπει να διαχωριστούν από τα ψυχολογικά. Όταν όλα τα αποδίδουμε σε "κακή ψυχολογική κατάσταση" και δεν εξετάζουμε τι ακριβώς έκανε στον οργανισμό μας το στρες ή το άγχος τοτε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να γιατρέψουμε ένα σύμπτωμα. Και το σύμπτωμα δεν γιατρεύεται αν δεν ξέρεις από που προέρχεται...
(β) αυτό που σας λέω στην συνέχεια δεν είναι θεραπεία αλλά διαπίστωση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι φοβίες και οι κρίσεις πανικού υποχωρούν με μια αλλαγή του τρόπου ζωής και κυρίως της διατροφής . Έχω γράψει μέσα στο σάιτ το ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣΣ (ή κάπως έτσι ή αλήθεια είναι πως πάει καιρός από όταν το έγραψα)
ΥΓ : Θα παρακαλούσα να μην μου απαντησετε για να μου διευκρινίσετε τι είναι Στρες, τι είναι Φοβία και τι ακριβώς είναι η Κρίση Πανικού. Αυτά που γνωρίζω (επί του θέματος και μόνον) προς το παρόν μου αρκούν!! :love:
Την αγάπη μου
-
Ο κάθε πλανήτης εκπροσωπεί διαφορετικές πλευρές της ψυχής. ¶ρα ο κάθε "χτυπημένος" πλανήτης εν δυνάμει μπορεί να συσχετιστεί με ψυχικά προβλήματα, είτε είναι η Αφροδίτη, είτε ο ¶ρης, είτε ο Ερμής, είτε και ο Δίας ακόμα.
Επειδή, όμως, μιλάμε ειδικά για κατάθλιψη ο βαρύθυμος Κρόνος έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Ήδη από την Αναγέννηση οι αστρολόγοι είχαν συσχετίσει τον Κρόνο με τη μελαγχολία ενώ η περίφημη "Μελαγχολία" του Ντύρερ ερμηνεύτηκε πολλάκις ως απεικόνιση της Κρόνιας απομόνωσης, κατάθλιψης αλλά και δημιουργικότητας.
-
καλησπερα cancerian κ καλησπερα σε ολους σας.
θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να παραθεσω προσωπικη μου εμπειρια κ να δωσω καποια στοιχεια του αστρολογικου μου χαρτη να μου πειτε την γνωμη σας...
θα με ενδιεφερε να συζητησω την δικη μου περιπτωση ειδικα με ατομα που εχουν καποιες παραπανω γνωσεις περι αστρολογιας απο μενα.
λοιπον?
-
φοβερο το αρθρο σας οντως στις μερες μας υπαρχει πολυ καταθλιψη.Εγω γιατι να ημουν η εξαιρεση.θα ηθελα αν μπορειται να μου πειτε τι οψεις κανουν οι δικοι μου πλανητες και νιωθω ετσι.εχω γεννηθει αθηνα 13-04-1978 ωρα 14.15 και αν οι πλανητες παψουν να κανουν αυτες τις οψεις ευχαριστω προκαταβολικα
-
Quote:
Originally Posted by
ελιζα
φοβερο το αρθρο σας οντως στις μερες μας υπαρχει πολυ καταθλιψη.Εγω γιατι να ημουν η εξαιρεση.θα ηθελα αν μπορειται να μου πειτε τι οψεις κανουν οι δικοι μου πλανητες και νιωθω ετσι.εχω γεννηθει αθηνα 13-04-1978 ωρα 14.15 και αν οι πλανητες παψουν να κανουν αυτες τις οψεις ευχαριστω προκαταβολικα
Για να γίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση χρειάζονται χρόνος και ...χρόνος :bigsmile: Επιπλέον, τα άρθρα προσφέρονται για ανταλλαγή απόψεων επ' αυτών και όχι για προσωπικές προβλέψεις. Λόγω ανάδρομου όμως ( :toung: δε κατάλαβα σε ποιο θέμα ήταν η ερώτηση και τέτοια...) δικαιολογούμαι να σου πω εν τάχει ότι ο τομέας των σχέσεών σου που παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες θα βελτιωθεί και μάλιστα με προοπτικές σταθερότητας, καθώς Πλούτωνας και Κρόνος (ιδίως ο πρώτος, γιατί ο δεύτερος άρχισε ήδη να λειτουργεί υπέρ σου) θα αποκτήσουν πολύ πιο ευνοϊκή θέση για εσένα.
Τουτέστιν θα είσαι καλύτερα, αφού και οι επαφές σου με τους άλλους θα είναι καλύτερες. Αν δεν έχεις δεσμό, οι δυνατότητες που θα σου δώσει ο Δίας θα είναι κάμποσες ώστε να έχεις και δυνατότητα ...επιλογής. Φυσικά, στον 7ό σου θα δεσπόζει για αρκετό καιρό ο Ποσειδώνας, οπότε θα πρέπει να έχεις και το νου σου όταν ...επιλέγεις, καθώς ακόμα και με την καλή όψη που σχηματίζει με τον Ήλιο σου θα ελλοχεύουν οι πιθανότητες υπερεκτίμησης και κακής εξιδανίκευσης :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Για να γίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση χρειάζονται χρόνος και ...χρόνος :bigsmile: Επιπλέον, τα άρθρα προσφέρονται για ανταλλαγή απόψεων επ' αυτών και όχι για προσωπικές προβλέψεις. Λόγω ανάδρομου όμως ( :toung: δε κατάλαβα σε ποιο θέμα ήταν η ερώτηση και τέτοια...) δικαιολογούμαι να σου πω εν τάχει ότι ο τομέας των σχέσεών σου που παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες θα βελτιωθεί και μάλιστα με προοπτικές σταθερότητας, καθώς Πλούτωνας και Κρόνος (ιδίως ο πρώτος, γιατί ο δεύτερος άρχισε ήδη να λειτουργεί υπέρ σου) θα αποκτήσουν πολύ πιο ευνοϊκή θέση για εσένα.
Τουτέστιν θα είσαι καλύτερα, αφού και οι επαφές σου με τους άλλους θα είναι καλύτερες. Αν δεν έχεις δεσμό, οι δυνατότητες που θα σου δώσει ο Δίας θα είναι κάμποσες ώστε να έχεις και δυνατότητα ...επιλογής. Φυσικά, στον 7ό σου θα δεσπόζει για αρκετό καιρό ο Ποσειδώνας, οπότε θα πρέπει να έχεις και το νου σου όταν ...επιλέγεις, καθώς ακόμα και με την καλή όψη που σχηματίζει με τον Ήλιο σου θα ελλοχεύουν οι πιθανότητες υπερεκτίμησης και κακής εξιδανίκευσης :bigsmile:
η ερωτηση ηταν στο θεμα καταθλιψη και αστρολογια.εσωστρεφεις δεν ειμαι απωλεια δικου μου προσωπου δεν ειχα γιατι εχω καταθλιψη ποιοι πλανητες μου κανουν αρνητικοι οψη η σεληνη ειναι στον καρκινο αρα δεν ειναι σε πτωση ουτε σε αδυναμια.οσο βεβαια αυτα που μου ειπατε και σας ευχαριστω πολυ γι αυτο. ο πλουτωνας ειναι στον ζυγο 3ος οικος καθως και ο β.δεσμος με αντθεση τον ηλιο και ερμη που ειναι στον κριο.τωρα που ο κρονος θα μπει στον ζυγο για μενα θα ειναι καλυτερα τα πραγματα φου ο κρονος υποτηθεται οτι ειναι ο πλανητης της συμφορας συγγνωμη αν κανω λαθος προσπαθω να μαθω ευχαριστω και παλι και συγγνωμη αν γινομαι κουραστικη
-
Καλησπέρα το άρθρο σου είναι φοβερό και πολύ ενδιαφέρον!!! Σ' ευχαριστούμε!!
-
Σε ευχαριστω πολυ Κωσταντινα .... :embarrest
-
Μιάς και θίγεται το θέμα της κατάθλιψης, να καταθέσω κι εγω με τη σειρά μου κάποια θέματα απο την προσωπική μου εμπειρία. Ενω είμαι ενα κατα βάση εύθυμο και αισιόδοξο άτομο,με αυτοπεποίθηση,εξωστρέφεια, θάρρος και ... θράσσος ενίοτε!! (ωροσκόπο στον Τοξότη κ αερινη φύση με 5 πλανήτες στο Ζυγό, Ήλιος στον 11o), ερχονται κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που "ξαφνικα" (χωρίς να το ελέγχω και χωρίς να καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ μου συμβαίνει αυτό), συνήθως μετά απο ένα δυνατό ξέσπασμα, η όψη μου σκοτεινιάζει, κλαίω με το παραμικρό και νιώθω ανίκανη να ανταποκριθώ στο οποιοδήποτε καθήκον,εργασία η δοκιμασία (π.χ σχολικά διαγωνίσματα), με κρίσεις πανικού και τεράστια ανασφάλεια για τις ικανότητες μου!
Μοιάζει σαν να παραγέμισε το ... Το ποτήρι της ψυχής μου και αναγκαστικά ... ξεχειλίζει!!!! Επιπλέον, εκεινες τις δυσκολες φάσεις της ζωής μου, τείνω να ψέγω συνεχώς τον εαυτό μου για παρελθοντικα λάθη, που θεωρώ (μόνο όταν πέφτω ψυχολογικά το βλέπω ετσι) οτι έγιναν απο υπεραισιοδοξία, υπέρμετρο ενθουσιασμό και επιπολαιότητα!! Το πιό βασανιστικό όμως είναι η τεράστια θλίψη που προξενεί στους δικούς μου ανθρώπους αυτή η "ξαφνική" μεταστροφή μου και η ανικανότητα τους να με βοηθήσουν! Συνέρχομαι πάντα εντελώς ξαφνικά, χωρίς να το ελέγχω, απλά ξυπνώντας ενα πρωί και αρχίζοντας να τα βλέπω πάλι όλα ρόδινα!!! Η εικόνα που εισπράτουν όσοι με ξέρουν καλα είναι σαν ..... να βλέπεις ξαφνικά έναν κλόουν που είναι η ψυχή της παρέας να γίνεται μόνιμα κατειφής, μεμψιμοιρώντας διαρκώς, αυτομαστιγώμενος και αυτοτιμωρούμενος και με μια τάση παραίτησης απο όλα. Σημειώστε θέσεις στο χάρτη μου (που αναφέρθηκαν και απο άλλα μέλη πιό πριν), και ... τα συμπεράσματα δικά σας...: Ποσειδώνας στον 1ο οίκο σε σύνοδο με ¶ρη ('ΑΡΗΣ στον Τοξότη και στο 12ο (εσωτερίκευση του θυμού)) και Ωροσκόπο, εντονη επιρροη απο Σκορπιό (Ήλιος,Ερμής και Ουρανός στο Σκορπιό + ΑΚΜΉ 12ου στο Σκορπού -όλα τα παίρνω στα σοβαρά και τα εισπράττω με τους κραδασμούς της ψυχής ), Ερμή, Σελήνη και Πλούτωνα μέσα στο σπίτι του Κρόνου -στο 10ο οίκο, σύνοδος Σελήνης - Πλούτωνα (ξεσπάσματα που συνεπάγονται ψυχική κατάρρευση μετά την δριμύα συναισθηματική μου έκρηξη), και Κρόνο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα απο το Ζυγό (ψυχικό τραύμα παιδικής ηλικίας που προκλήθηκε απο άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απο τον πατέρα και απογοήτευση απο το στριφνό του χαρακτήρα) !!!! Λοιπόν??? Με όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό ... πάλι καλά που δεν έφτασα στα όρια της ... υστερίας!!!! :)) Αν θέλετε, φίλοι του forum, πείτε μου τη γνώμη σας και .... θα σας εξηγήσω εγω πληρως και αναλυτικά τι σημαίνει ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, για όποιον έχει ακόμη απορίες!!!!
-
Γειά σας και από μένα. Διαβάζοντας το ποστ της φίλτατης σκορπίνας διαπίστωσα ότι έχω πολλά κοινά στοιχεία (αστρολογικά και μη). Πρόσφατα πέρασα μια περιπέτεια που είχε ακριβώς αυτή την περιγραφή.
Quote:
Originally Posted by
kinky_skorpina
ερχονται κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που "ξαφνικα" (χωρίς να το ελέγχω και χωρίς να καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ μου συμβαίνει αυτό), συνήθως μετά απο ένα δυνατό ξέσπασμα, η όψη μου σκοτεινιάζει, κλαίω με το παραμικρό και νιώθω ανίκανη να ανταποκριθώ στο οποιοδήποτε καθήκον,εργασία η δοκιμασία (π.χ σχολικά διαγωνίσματα), με κρίσεις πανικού και τεράστια ανασφάλεια για τις ικανότητες μου!
Μοιάζει σαν να παραγέμισε το ... Το ποτήρι της ψυχής μου και αναγκαστικά ... ξεχειλίζει!!!! Επιπλέον, εκεινες τις δυσκολες φάσεις της ζωής μου, τείνω να ψέγω συνεχώς τον εαυτό μου για παρελθοντικα λάθη, που θεωρώ (μόνο όταν πέφτω ψυχολογικά το βλέπω ετσι) οτι έγιναν απο υπεραισιοδοξία, υπέρμετρο ενθουσιασμό και επιπολαιότητα!!
Quote:
Originally Posted by
kinky_skorpina
Συνέρχομαι πάντα εντελώς ξαφνικά, χωρίς να το ελέγχω,απλά ξυπνώντας ενα πρωί και αρχίζοντας να τα βλέπω πάλι όλα ρόδινα!!!
Τελικά διαπίστωσα ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία στο γενέθλιο χάρτη και τα παραθέτω πιο πολύ για λόγους στατιστικών.
Quote:
Originally Posted by
kinky_skorpina
Ποσειδώνας στον 1ο οίκο σε σύνοδο με ¶ρη ('ΑΡΗΣ στον Τοξότη και στο 12ο (εσωτερίκευση του θυμού)) και Ωροσκόπο, εντονη επιρροη απο Σκορπιό (Ήλιος,Ερμής και Ουρανός στο Σκορπιό + ΑΚΜΉ 12ου στο Σκορπού -όλα τα παίρνω στα σοβαρά και τα εισπράττω με τους κραδασμούς της ψυχής ), Ερμή, Σελήνη και Πλούτωνα μέσα στο σπίτι του Κρόνου -στο 10ο οίκο, σύνοδος Σελήνης - Πλούτωνα (ξεσπάσματα που συνεπάγονται ψυχική κατάρρευση μετά την δριμύα συναισθηματική μου έκρηξη), και Κρόνο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα απο το Ζυγό (ψυχικό τραύμα παιδικής ηλικίας που προκλήθηκε απο άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απο τον πατέρα και απογοήτευση απο το στριφνό του χαρακτήρα)!!!!
- Ποσειδώνας στον 1ο
- Ήλιος, Ερμής και Ουρανός στον 12ο αλλά στον Τοξότη
- Σύνοδος Σελήνης Πλούτωνα στον 10ο στο Σκορπιό
- Μεσουράνημα στο Ζυγό
Αντί για Κρόνο πάνω στο Μεσουράνημα έχω ένα ωραιότατο τετραγωνάκι Κρόνου με άρη το οποίο με γεμίζει με αμφιβολίες και με ηθικές αναστολές σε ότι και να κάνω και εννοείται μια άισ8ηση ότι από παντού μου έρχονται εμπόδια. Και τέλος, έναν ωραιότατο Ποσειδώνα να βατεύει Σελήνη, Ηλιο σα διαφυγή για κάθετι που απλά δεν είναι ονειρικά ή δίκαια πλασμένο. Βάλτε και έναν Ουρανό στο κοκτέιλ σε Αφροδιτούλα και Ερμή (εξάγωνα) και τα νεύρα κρόσια...
Αυτά...Σα μια ένδειξη συμπαράστασης...
Φιλικά
-
πολύ ενδιαφέρον....πήρα πολλές απαντήσεις και σύνδεσα και πρόσωπα του περιβάλλοντός μου που τείνουν στην κατάθλιψη ...για μην πω ότι ουσιαστικά καταβάλλονται κιόλας...
-
Πραγματικά, πολύ εμπεριστατωμένο. Straight to the point!
-
Πολύ ωραίο άρθρο:bigsmile:Αν και η κατάθλιψη είναι πολύ άσχημο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει ένα άτομο,πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να νιώθει κάποιος τόσο έντονα και καταπιεστικά συναισθήματα(είτε σε επίπεδο μελαγχολίας είτε σε αυτό της κατάθλιψης) από το να μη βιώνει στη ζωή του καμία συγκίνηση και να είναι τελείως πεζός και κυνικός...
-
Quote:
Originally Posted by
dim-esoteric
Πολύ ωραίο άρθρο:bigsmile:Αν και η κατάθλιψη είναι πολύ άσχημο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει ένα άτομο,πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να νιώθει κάποιος τόσο έντονα και καταπιεστικά συναισθήματα(είτε σε επίπεδο μελαγχολίας είτε σε αυτό της κατάθλιψης) από το να μη βιώνει στη ζωή του καμία συγκίνηση και να είναι τελείως πεζός και κυνικός...
Και γιατί πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο ακραίες καταστάσεις; Εγώ δεν θα πάρω κανένα από τα δύο. :bigsmile:
-
Πραγματικα πολύ καλο το αρθρο
Να πω και εγώ τον πόνο μου, και είναι και μεγάλος.. Κρόνο στον ζυγό στην αρχη του 7 σε σύνοδο με Πλούτωνα και αυτοί τετράγωνο με Ηλιο στον Αιγόκερω στον 10 και μία Σελήνη στον Σκορπιό στον 7 και αυτή ευτυχώς κάνει μία σύνοδο με Δία .
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά είναι δύσκολο τα φώτα σου να τα χτυπάει Κρόνος και ο Πλούτωνας ΜΑΖΙ..:wacko:
-
Συμφωνο απολυτα με τον Αρχο γιατι οι δικες μου γνωσεις ειναι πολυ περιορισμενες και εχω τρομαξει γιατι ας μην ξεχναμε οτι η ημιαμαθεια ειναι χειροτερη και απο την αμαθεια!
-
διαβασα αυτα που εγραψε η toniats και συμφωνω απολυτα .Είμαι παθών αλλά απο την αναποδη.Εχω φτασει σε σημειο να περνω αντικαταθληπτικα ,να τρεχω σε γιατρους και να λεω οτι εχω προβλημα και δεν δημιουργειται απο την ψυχολογια μου και ολοι οι γιατροι να μου λενε οτι ειναι ψυχολογικο.Να μου γραφουν με το ζορι εξετασεις αιματος και επειδη τυχαινε να βγουν καλες να το δενουν κομπο οτι ειχαν δικαιο και να μου λενε οτι αφου βγαινουν καλες να φτιαξω την ψυχολογια μου.Οι γιατροι το μονο που κοιταζουν ειναι την τσεπη τους,βλεπουν τους ανθρωπους σαν μηχανες που πρεπει να λειτουργουν με τον ιδιο τροπο στα φαρμακα.Το τραγικοτερο ολων ειναι οτι δεν εχουν διδαχθει ποτε ψυχολογια και μου ελεγαν σε εμενα οτι ειναι αυτο τη στιγμη που εχω τελειωσει ψυχολογος και επειδη ημουν απροστατευτος με ψυχαναγκαζα για 4 χρονια οτι το προκαλω.Φετος εκλεισε η φωνη μου για 3 βδομαδες χωρις να νιωθω τιποτα(ωροσκοπος και χειρωνας στους διδυμους) οι αιματος δεν εδειξαν τιποτα ,ουτε η ψιλαφιση και κανω υπερηχο επειδη εσπασε για μια φορα η γκαντεμια και καταδεχτηκε καποιος να μου γραψει αλλη εξεταση και μου βρισκουν οζους κακοηθης και ο 1 τεραστιος.Παει ο θυροειδης ,εμαθα και τα συμπτωματα τα εχω περασει ολα απο την εφηβεια και μετα σιγουρα και να το λεω και να παιρνω απαντηση αφου λειτουργουσε μια χαρα ηταν η ιδεα σου. Με εκαναν να εξαρτιεμαι απο 1 φαρμακο που δεν ειναι ευκολο να το αποδεχτεις σε τετοια μικρη ηλικια και να μου λενε δεν εγινε και τιποτα ,να σου σκανε 1 χαμογελο και να σε αναγκαζουν να πεις οτι εισαι καλα γιατι το 99% των ασθενων ειναι μια χαρα.Οταν λεω καταναγκασμος μιλαω για πολλη αγρια καταπιεση .Τους ελεγα συμπτωματα που ειναι νο1 για τον θυροειδη και να προσπαθουν να με πεισουν οτι εχω καταθλιψη τη στιγμη που ο τροπος ζωης μου εδειχνε το αντιθετο.Αυτοι οι αλητες μου δημιουργησαν κι αλλα ψυχικα τραυματα λες και δεν μου εφταναν τα δικα μου και τους σιχαινομαι οσο τιποτε αλλο ,τους εχω καταραστει να αρρωστησουν βαρια και να μην τους ακουει κανεις.Ελπιζω να μην διαγραφει.Στο αστρολογικο τωρα ο χειρωνας στους διδυμους ειδικα ειναι καταστροφη,αρνητικη οψη κρονου-ηλιου και κρονος σε ασχημο οικο οπως ο 6ος που ειμαι εγω ή 12ος,πλουτωνας στον σκορπιο και πολλοι πλανητες στους ιχθυες, και το χειροτερο ερμης στους ιχθυες τρομερη διαισθηση που σε ισοπεδωνει συναισθηματικα
-
Το άρθρο είναι τρομερό πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους που βοηθούν και μεταβιβάζουν την γνώση τους σε εμάς.Εγώ κάποτε θέλησα να αναλύσω κάτι παρόμοιο αλλά παρεξηγήθηκε.Το θέμα που με προβληματίζει είναι το εξής:Εγώ έπαθα την πρώτη κρίση πανικού τον Ιούλιο του 2002 και από τότε με πήρε η κατηφόρα κυριολεκτικά όμως.Μέχρι που έφτασα στο σήμερα όπου και προσπαθώ να τελειώσω την θεραπεία με τα αντικαταθληπτικά.Δεν θέλω να θυμάμαι τι πέρασα γιατί είναι πολύ οδηνηρό αρκεί να σας πω οτι εφτασα σε σημείο να λέω οτι δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι καλύτερα να παραιτηθώ από την ζωή.Το κακό σε εμένα είναι όμως οτι μου έχει γίνει έμμονη ιδέα οτι δεν θα καταφέρω να ζήσω φυσιολογικά χωρις πανικούς και αυτό που με βασανίζει η πληγή μου δηλαδή είναι το γιατί και πάλι γιατί.Καθώς και αν θα βγώ από αυτήν την κατάσταση κάποια στιγμή επιτέλους.Αν και είμαι σχετικά αρχάρια ,μόλις 3 χρόνια ασχολούμαι με την αστρολογία, κοίταξα τις προάλλες τον δικό μου προοδευτικό χάρτη μαζί με 2 άλλων ατόμων με ίδια προβλήματα και έμεινα εκπληκτη σε κάτι κοινό που βρήκα.Και οι τρεις μας στο προοδευτικο έχουμε Χείρωνα σε αντίθεση με Ουρανό στον άξονα 6-12ου.Τα άλλα 2 άτομα με Χείρωνα στο 12ο και εγώ στον 6ο.Δεν ασχολήθηκα με τον γενέθλιο(αν και εγώ έχω κάποια στοιχεία -Αρης στον 12ο).Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Χείρωνας και μάλιστα εμένα κάνει τετράγωνο και με τον κυβερνήτη του 6ου(Αφροδίτη)Το κακό είναι οτι πραγματι έχει κολλήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να χαρώ εύκολα πάντα νιώθω οτι βρίσκεται εκεί το πρόβλημα και με στοιχειώνει,ενώ καταλαβαίνω οτι με καταστρέφει εγώ συνεχίζω να φοβάμαι.Αν θέλετε μπορώ να σας παραθέσω τα στοιχεία μου για μελέτη αρκεί να μου το ζητήσετε.¨Οποιος μπορεί να βοηθήσει να μου πει αν τελικά αυτό που περνάω με τον χρόνο θα τελειώσει,αν φαίνεται αστρολογικά.Μπορεί ο Χείρωνας(και η αντίθεσή του με τον Ουρανό) να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο και να κάνω λάθος αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μήπως και βγάλω κανένα συμπέρασμα.
-
Quote:
Originally Posted by
paraskeyh
,,,,,,,,,,,,,,,
κοίταξα τις προάλλες τον δικό μου προοδευτικό χάρτη μαζί με 2 άλλων ατόμων με ίδια προβλήματα και έμεινα εκπληκτη σε κάτι κοινό που βρήκα.Και οι τρεις μας στο προοδευτικο έχουμε Χείρωνα σε αντίθεση με Ουρανό στον άξονα 6-12ου.Τα άλλα 2 άτομα με Χείρωνα στο 12ο και εγώ στον 6ο.Δεν ασχολήθηκα με τον γενέθλιο(αν και εγώ έχω κάποια στοιχεία -Αρης στον 12ο).Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Χείρωνας και μάλιστα εμένα κάνει τετράγωνο και με τον κυβερνήτη του 6ου(Αφροδίτη),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.
Ο Ουρανός και πολύ περισσότερο ο Χείρων είναι βραδυκίνητα σώματα. ¶ρα, στο προοδευτικό θα έχουν προχωρήσει ελάχιστα σε σχέση με τη γενέθλια θέση τους, με δεδομένο ότι αντιστοιχεί μία μέρα σε ένα έτος.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όχι μόνον το άρθρο αλλά και όλα τα ποστ που το ακολούθησαν, για να διακρίνεις από την πολεμική που αναπτύχθηκε ότι είναι πολύ περισσότεροι οι παράγοντες που εμπλέκονται και ότι δεν φτάνει μια γενέθλια αντίθεση Ουρανού-Χείρωνα (όπου Ουρανός= πλανήτης γενεών -άρα στην ίδια θέση τον έχουν ....εκατομμύρια άτομα, και Χείρωνας= ένας αστεροειδής που θέλει 50 χρόνια για να κάνει έναν κύκλο -άρα στην ίδια θέση τον έχουν πολύ περισσότεροι από ό,τι τον Ουρανό και επιπλέον οι ιδιότητες που του αποδίδονται τελούν ακόμη υπό διερεύνηση).
Ακόμα, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για την ερμηνεία των προοδευτικών συστημάτων θα πρέπει πρώτα να έχουμε πολύ καλή γνώση των βασικών αστρολογικών εννοιών, διαφορετικά οι όποιες εκτιμήσεις μας είναι πέρα για πέρα χωρίς βάση. Και φαντάζομαι ότι για θέματα που είναι πολύ "ευαίσθητα", όπως π.χ. η ψυχική υγεία, καλό θα ήταν να μην έχουμε καταληκτικά συμπεράσματα καθώς πέρα από την καλή αστρολογική γνώση είναι απαραίτητη και η καλή γνώση του αντίστοιχου επιστημονικού τομέα :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Ο Ουρανός και πολύ περισσότερο ο Χείρων είναι βραδυκίνητα σώματα. ¶ρα, στο προοδευτικό θα έχουν προχωρήσει ελάχιστα σε σχέση με τη γενέθλια θέση τους, με δεδομένο ότι αντιστοιχεί μία μέρα σε ένα έτος.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όχι μόνον το άρθρο αλλά και όλα τα ποστ που το ακολούθησαν, για να διακρίνεις από την πολεμική που αναπτύχθηκε ότι είναι πολύ περισσότεροι οι παράγοντες που εμπλέκονται και ότι δεν φτάνει μια γενέθλια αντίθεση Ουρανού-Χείρωνα (όπου Ουρανός= πλανήτης γενεών -άρα στην ίδια θέση τον έχουν ....εκατομμύρια άτομα, και Χείρωνας= ένας αστεροειδής που θέλει 50 χρόνια για να κάνει έναν κύκλο -άρα στην ίδια θέση τον έχουν πολύ περισσότεροι από ό,τι τον Ουρανό και επιπλέον οι ιδιότητες που του αποδίδονται τελούν ακόμη υπό διερεύνηση).
Ακόμα, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για την ερμηνεία των προοδευτικών συστημάτων θα πρέπει πρώτα να έχουμε πολύ καλή γνώση των βασικών αστρολογικών εννοιών, διαφορετικά οι όποιες εκτιμήσεις μας είναι πέρα για πέρα χωρίς βάση. Και φαντάζομαι ότι για θέματα που είναι πολύ "ευαίσθητα", όπως π.χ. η ψυχική υγεία, καλό θα ήταν να μην έχουμε καταληκτικά συμπεράσματα καθώς πέρα από την καλή αστρολογική γνώση είναι απαραίτητη και η καλή γνώση του αντίστοιχου επιστημονικού τομέα :bigsmile:
Aυτό το γνωρίζω απλά απορία έθεσα μήπως και υπάρχει κάποια σχέση.Οσον αφορά για την θέση του Χείρωνα και για την προσβολή του κυβερνήτη του 6ου οίκου(μιας και ο ο φυσικός κυβερνήτης του είναι ο Ερμής-μυαλό)γνωρίζεται αν δείχνει τέτοια τάση;
-
:bigsmile:Ευχαριστούμε για το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο (δυστυχώς) στίς μέρες μας αυτό θέμα.....:embarrest
Είναι δύσκολος ο χειρισμός των ανθρώπων που εμφανίζουν αρχικά συμπτώματα μελαγχολίας και αργότερα αν δεν αντιμετωπιστούν καταθλιψης......:cry:
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο η αγάπη.....
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην κατάθλιψη έχουν διευκρινιστεί σε μεγάλο βαθμό, Μητσάκο μου, παρόλη την προσπάθεια του κου ¶ρχου να παρουσιάσει τις απόψεις του ως τις πιο έγκυρες κι εμένα ως ημιμαθή.
Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα εκτεταμένες έρευνες που έγιναν σε πανεπιστημιακές κλινικές των ΗΠΑ για την σχέση της κατάθλιψης με τις γνωστικές διαταραχές. Στις έρευνες αυτές φάνηκε ότι ενώ αρκετοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη παρουσιάζουν γνωστικές διαταραχές (όπως διαταραχή της προσοχής, της λεκτικής μνήμης κ.ά.) αρκετοί άλλοι παρουσιάζουν ψηλά επίπεδα γνωστικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, μέσα στο δείγμα της έρευνας περιλαμβάνονταν έφηβοι που είχαν πολύ ψηλές σχολικές επιδόσεις.
Επίσης, φάνηκε στην έρευνα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι γνωστικές διαταραχές προκαλούνταν από τα φάρμακα που χορηγούνταν στους ασθενείς με κατάθλιψη.
Έτσι, ο Σύνδεσμος Ψυχιάτρων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρόλο που αρκετοί ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάζουν γνωστικές διαταραχές, οι γνωστικές διαταραχές ΔΕΝ αποτελούν κριτήριο για την διάγνωση της κατάθλιψης.
Επομένως η θέση του Ερμή στους χάρτες ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κριτήριο διάγνωσης.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην κατάθλιψη έχουν διευκρινιστεί σε μεγάλο βαθμό, Μητσάκο μου, παρόλη την προσπάθεια του κου ¶ρχου να παρουσιάσει τις απόψεις του ..................
.................................................. .....................
Επομένως η θέση του Ερμή στους χάρτες ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κριτήριο διάγνωσης.
Το θέμα ήταν ότι δεν φτάνει μια αντίθεση (και μάλιστα με τον Χείρωνα) για να "διαγνωστεί" αστρολογικά μια κατάθλιψη και ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.
Κατά τα άλλα, μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Και λέω μάλλον επειδή για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από τα πολύ βασικά στοιχεία, που όμως δεν είναι αρκετά για να μου δώσουν τη δυνατότητα να έχω άποψη και πολύ περισσότερο να κρίνω κάποιον άλλο.
Έκαστος στο είδος του...:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Το θέμα ήταν ότι δεν φτάνει μια αντίθεση (και μάλιστα με τον Χείρωνα) για να "διαγνωστεί" αστρολογικά μια κατάθλιψη και ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.
Κατά τα άλλα, μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Και λέω μάλλον επειδή για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από τα πολύ βασικά στοιχεία, που όμως δεν είναι αρκετά για να μου δώσουν τη δυνατότητα να έχω άποψη και πολύ περισσότερο να κρίνω κάποιον άλλο.
Έκαστος στο είδος του...:bigsmile:
Μητσάκο μάλλον παρεξήγησες,μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά δεν εννοώ οτι φτάνει μόνο ο Χείρωνας ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.Απλά ρωτάω μηπως συμβάλλει μαζί με τα υπόλοιπα παραπάνω.
-
γεια σας :bigsmile: ειμαι σκορπιος με κρονο,ερμη,πλουτωνα σε σκορπιο
σεληνη σε ταυρο, και ποσειδωνα σε αιγοκερω υπαρχουν ενδειξεις ? :nuts: