-
Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας
Συγχαρητήρια για αυτό το κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο κείμενο! Επιτέλους ένας άνθρωπος που βγαίνει και λέει τη αλήθεια έστω και διαδυκτιακά. Πολλές φορές εξοργίστηκα με αυτά που άκουσα όταν λέγαν οτι η Ελλάδα είναι Υδροοχός με Ζυγό Σελήνη ή οτι είναι Αιγόκερως και ό,τι τους κατέβαινε εκείνη την στιγμή. Τυχαίνει να είμαι Υδροχόος με Ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Αιγόκερω και να με συμπαθάτε, αλλά μπορεί να είμαι μόνο 27 χρονών αλλά δεν ήθελα ποτέ να πατήσω επι πτωμάτων για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, να έχω κονέ για να μου κάνουν ρουσφέτι μπαίνοντας στο δημόσιο ή να εξαπατίσω τους συνανθρώπους μου τους οποίους συναντώ κάθε μέρα. Επιπλέον τρέφω πάντα μια συμπάθεια και κατανόηση για τα άτομα από τα οποία διαφέρω και έχουν διαφορετικές ιδέες, εμφάνιση ή αντιλήψεις απο μένα. Όπως είπατε είναι φύσει αδύνατον να είναι ένας ολόκληρος λαός και κατ' επέκταση μια ολόκληρη χώρα ένα συγκεκριμένο ζώδιο και πόσο μάλλον ένας συνδιασμός τόσο ανεκτικτηκός όπως του Υδροχόου με Ζυγό. Εγώ από την μεριά μου θα αναφέρω το site και το άρθρο σας προς παραδειγματισμό υπολοίπων! Ελπίζω να εμφανιστούν οι απόψεις σας και σε άλλα μέσα ενημέρωσης για να ξεστραβωθούν και οι υπόλοιποι. Όλη η αστρολογική ενημέρωση του νεοέλληνα αρχίζει και τελειώνει με 5 άσχετους ή με την Πατέρα.
-
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ όχι τόσο για τα καλά σας λόγια όσο για την καλοπροαίρετη κριτική σας...γνωρίζω ότι η έρευνά μου δεν είναι τέλεια και ήδη μου έχετε δείξει κάποιες από τις ατέλειές της...αυτό είναι και το ωραίο του διαλόγου, να μας δείχνουν οι άλλοι αυτό που δεν βλέπουμε...
Αργοναύτη, οι απόψεις μου περί Παρθένου δεν στηρίζονται στον Πτολεμαίο...ενδεικτικά μόνο τον ανέφερα....δεν μπορούμε, όμως, να τον αγνοήσουμε και εντελώς....ποιός ξέρει, ίσως να είχε πρόσβαση σε κάποιες αρχαίες γνώσεις που εμείς αγνοούμε...
Συμφωνούμε όλοι ότι το θέμα δεν είναι απλό και γιάυτό το κείμενό μου σε γενικές γραμμές αποτυγχάνει να πείσει λόγω της απολυτότητάς του περί Παρθένου. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν περιορίζω την Ελλάδα μόνο στην Παρθένο...απλά μόνο για την Παρθένο έχω προσωπικά βεβαιωθεί ότι μας επηρεάζει...μπορεί να υπάρχουν στοιχεία Λέοντα, Υδροχόου, Διδύμων, Κρόνου, Ουρανού και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...όμως από τη σύντομη έρευνα που έχω κάνει μέχρι τώρα μόνο οι διελεύσεις των μακρινών πλανητών από την Παρθένο μου έχουν δειξει κάποια ισχυρή επιρροή στην Ελλάδα.
Βασίλη εξετάζω περισσότερο το συμπεριφορικό μας κομμάτι, τη γενικότερη ψυχοσύνθεσή μας και δεν μπορώ να σου απαντήσω εάν μας προσεγγίζω περισσότερο ηλιακά, σεληνιακά ή ωροσκοπικά, διότι όπως λέει και ο Αργοναύτης ομιλώ περισσότερο ολιστικά και αρχετυπικά.
-
Αργοναύτη η άποψή σου είναι λογική, ότι δηλαδή είναι πιο σωστό να μελετάμε τα ωροσκόπια των πιο πρόσφατων "κομβικών" σημείων που αναφέρεις. Θεωρείς μάταιο να έπιμένουμε σε τόσο παλιά γεγονότα (1830) από τη στιγμή που έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές στη χώρα μας και έχουν υπάρξει τόσα "κομβικά" χρονικά σημεία. Και φιλοσοφικά εάν το θέσουμε συμφωνώ ότι στον κόσμο ισχύει το "τα πάντα ρει", υπάρχει, δηλαδή, μία αέναη μεταβολή και ένας διαρκής επαναπροσδιορισμός στα πάντα.
Δεν πιστεύεις, όμως, ότι πίσω από τις διαρκείς μεταβολές ίσως να υπάρχει μία σταθερή, "αρχετυπική" βάση??
Και μιας και είχα αναφερθεί στην "ιερή γεωγραφία" εξετάζεις το ενδεχόμενο ο κόσμος να είναι χωρισμένος σε ζωδιακές ζώνες επιρροής? Δηλαδή κάποιες περιοχές της Γης πάντα να επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο?
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Αργοναύτη η άποψή σου είναι λογική, ότι δηλαδή είναι πιο σωστό να μελετάμε τα ωροσκόπια των πιο πρόσφατων "κομβικών" σημείων που αναφέρεις. Θεωρείς μάταιο να έπιμένουμε σε τόσο παλιά γεγονότα (1830) από τη στιγμή που έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές στη χώρα μας και έχουν υπάρξει τόσα "κομβικά" χρονικά σημεία. Και φιλοσοφικά εάν το θέσουμε συμφωνώ ότι στον κόσμο ισχύει το "τα πάντα ρει", υπάρχει, δηλαδή, μία αέναη μεταβολή και ένας διαρκής επαναπροσδιορισμός στα πάντα.
Δεν πιστεύεις, όμως, ότι πίσω από τις διαρκείς μεταβολές ίσως να υπάρχει μία σταθερή, "αρχετυπική" βάση??
Και μιας και είχα αναφερθεί στην "ιερή γεωγραφία" εξετάζεις το ενδεχόμενο ο κόσμος να είναι χωρισμένος σε ζωδιακές ζώνες επιρροής? Δηλαδή κάποιες περιοχές της Γης πάντα να επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο?
Τουλάχιστον αυτό, είναι αυταπόδεικτο, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και διακρίνονται μεταξύ τους από τις γεωγραφικές συντεταγμένες :bigsmile:
-
Αγαπητέ Αργοναύτη, δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες ότι εξετάζουμε το θέμα αρχετυπικά άρα ουσιαστικά αντι-αστρολογικά κι αν μπορείς εξήγησέ μας το λιγάκι. Μιλώντας για την μεταπολίτευση λες ότι αυτή η Ελλλάδα δεν είναι του 1821 ούτε του 1830 ούτε του Περικλή. Μα φυσικά και δεν είναι, όπως κι ένας άνθρωπος δεν είναι στα 20 του όπως όταν ήταν 2 χρόνων και στα 40 του δεν είναι όπως ήταν στα 20 του. Ένα ωροσκόπιο δεν είναι κάτι στατικό αλλά έχει μια δυναμική, μια εξέλιξη, δείχνει τάσεις για εμπειρίες και βιώματα που θα διαμορφώσουν και θα αλλάξουν ένα άνθρωπο ή ένα κράτος. Κι ακριβώς ο Ήλιος στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Κρόνο στο ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος των βιωμάτων αυτού του λαού, θα είναι κατά διαστήματα η πολιτική αστάθεια και οι εναλλαγές πολιτευμάτων (βασιλεία, δικτατορία, δημοκρατία, απ' όλα περάσαμε). Συμφωνώ ότι οι υπογραφές δεν συνιστούν κράτος αλλά ούτε και η επιβολή ή αποδοχή ενός στάτους κβο δεν συνιστά κράτος επειδή η έννοια κράτος δεν ταυτίζεται με την έννοια πολίτευμα αφού ένα κράτος στην διάρκεια της ιστορίας του μπορεί να αλλάξει πολιτεύματα. Στην διάρκεια της δικτατορίας η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι κράτος ούτε έγινε κράτος με την μεταπολίτευση. Οι σύγχρονοι ξένοι αστρολόγοι που αναφέρεις δεν κοιτούν μόνο τα ωροσκόπια Συνταγμάτων (αυτά τα κοιτούν για να δουν πως θα εξελιχθεί ένα Σύνταγμα) αλλά κυρίως τα γενέθλια ωροσκόπια ενός κράτους. Συμφωνώ με όσα λες για τον Πτολεμαίο και συχνά η προσήλωσή μας σε "ιερά τέρατα" μας εμποδίζει από την πρόοδο. Για να απαντήσω και στην ερώτηση του Κώστα, πιστεύω ότι η εμμονή στην παραδοσιακή αστρολογία είναι άρνηση της προόδου και της εξέλιξης στον χώρο αυτό.
Αγαπητή Uranus, κατ' αρχήν η συζήτηση είναι αν η Ελλάδα είναι Υδροχόος με ωροσκόπο και Σελήνη στους Διδύμους. Όμως μην συγχέεις το ωροσκόπιο ενός κράτους με ένα ατομικό ωροσκόπιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι μιας χώρας είναι ίδιοι αλλά ότι ως λαός έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και κοινές εμπειρίες. Π.χ. η επιβολή μιας δικτατορίας είναι μια κοινή εμπειρία σε ένα λαό αλλά αν σε κάποιον αρέσει ή συμβιβαστεί ή επαναστατήσει αυτό είναι θέμα ατομικό.
-
Quote:
Originally Posted by
Uranus
Συγχαρητήρια για αυτό το κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο κείμενο! Επιτέλους ένας άνθρωπος που βγαίνει και λέει τη αλήθεια έστω και διαδυκτιακά. Πολλές φορές εξοργίστηκα με αυτά που άκουσα όταν λέγαν οτι η Ελλάδα είναι Υδροοχός με Ζυγό Σελήνη ή οτι είναι Αιγόκερως και ό,τι τους κατέβαινε εκείνη την στιγμή. Τυχαίνει να είμαι Υδροχόος με Ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Αιγόκερω και να με συμπαθάτε, αλλά μπορεί να είμαι μόνο 27 χρονών αλλά δεν ήθελα ποτέ να πατήσω επι πτωμάτων για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, να έχω κονέ για να μου κάνουν ρουσφέτι μπαίνοντας στο δημόσιο ή να εξαπατίσω τους συνανθρώπους μου τους οποίους συναντώ κάθε μέρα. Επιπλέον τρέφω πάντα μια συμπάθεια και κατανόηση για τα άτομα από τα οποία διαφέρω και έχουν διαφορετικές ιδέες, εμφάνιση ή αντιλήψεις απο μένα. Όπως είπατε είναι φύσει αδύνατον να είναι ένας ολόκληρος λαός και κατ' επέκταση μια ολόκληρη χώρα ένα συγκεκριμένο ζώδιο και πόσο μάλλον ένας συνδιασμός τόσο ανεκτικτηκός όπως του Υδροχόου με Ζυγό. Εγώ από την μεριά μου θα αναφέρω το site και το άρθρο σας προς παραδειγματισμό υπολοίπων! Ελπίζω να εμφανιστούν οι απόψεις σας και σε άλλα μέσα ενημέρωσης για να ξεστραβωθούν και οι υπόλοιποι. Όλη η αστρολογική ενημέρωση του νεοέλληνα αρχίζει και τελειώνει με 5 άσχετους ή με την Πατέρα.
Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να μην παίρνονται επι προσωπικού.Γιατί τότε δεν βγαίνει άκρη.Τουτέστιν να μην αντικειμενικοποιούμαι την υποκειμενικότητά μας.
Ωραία, ο Υδροχόος δε θα φύλαγε κατουρημένες ποδιές,θα ανεχόταν τη διαφορετικότητα,δεν εξαπατά τον κόσμο και θα αγαπούσε τους άλλους.
Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητή Ουρανέ να μου πεις ένα ζώδιο ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Και αν πχ γράψεις Αιγόκερος,δε θα βγουν οι Αιγόκεροι να διαμαρτηρηθούν;
Και αυτοί μετά θα αντιπροτείνουν ένα αλλο ζώδιο και θα παίζουμε την κολοκυθιά.
Ουτε εγω συμπαθώ πχ τις ΗΠΑ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως είναι Δίδυμοι.
Οσο για τις λοιπές ημερομηνίες διαφωνώ πως επηρεάζουν τον ωροσκόπο και το ζώδιο μιας χώρας.
Ας δούμε το ακόλουθο παράδειγμα:
έστω πως είμαι καπετάνιος και με πιάνουν αιχμάλωτο στις 5/11 στη Σομαλία.Με απελευθερώνουν στις 4/3.Αυτό πάει να πει πως άλλαξε το ζώδιο μου σε σκορπιό ή ιχθύ;
Οχι βέβαια.Σίγουρα η αιχμαλώτιση και η απελευθέρωση επέδρασαν δραστικά σε μένα ως ανθρωπο και στο χαρακτήρα μου αλλά δε μου άλλαξαν τον ωροσκόπο.
Η αν αποφασίσω να πάρω διαζύγιο επειδή η γυναίκα μου με καταπίεζε θα πάει να πει πως αλλάζω αστρολογικό χάρτη;
Τώρα τι ακριβώς σημαίνει ωροσκόπος κράτους αγαπητέ Κωνσταντίνε;
Σημαίνει επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού και τις δράσεις του ως οργανωμένου φορέα των Ελλήνων.Αν θες να δεις τις επιδιώξεις των Ελλήνων ως Ελληνες μάλλον θα πρέπει να γίνει στατιστική κατανομή τους στα ζώδια και εύρεση των πολυπληθέστερων.Ωστόσο ο αστρολογικός χάρτης της χώρας αναφέρεται κυρίως στην κρατική εξουσία και στις οργανωμένες δομές του(συνδικάτα,πανεπιστήμια ,ομάδες άθλησης,παρατάξεις και φυσικά σύλλογοι) καθώς και στην στάση του ΚΡΑΤΟΥΣ ως προς την ΖΩΗ και οχι του ΕΘΝΟΥΣ.
Οι υπογραφές είναι κάτι τυπικό όπως όμως και η γέννηση ενός ανθρώπου είναι 1 πράξη και ουσιαστικά έχουμε σχηματιστεί κατά τη διάρκεια 9 ολόκληρων μηνών,έτσι και τότε υπήρχε μια διαρκής προσπάθεια για απελευθέρωση που τυπικά έτεκε τότε την Ελλάδα.
ευχαριστώ
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Αρχετυπική βάση υπάρχει, την Ιερή Γεωγραφία τη σέβομαι όταν μιλάμε για χώρες και πόλεις βέβαια. Εδώ κολλάει και το "αντι-αστρολογική" άποψη που με ρώτησε κάποια κυρία τι εννοούσα. Κατά βάθος αυτή η άποψη της Ιερής Γεωγραφίας είναι αντιαστρολογική και λιγότερο πιασάρικη, την υποστηρίζουν μη Αστρολόγοι, ίσως και γι'αυτό είναι σοβαρή και το ελάτωμα της είναι ότι δεν πολυ βοηθά την πρόβλεψη. Πολλά έχουν γραφτεί πάνω σε αυτές τις αντιστοιχίες. Η Παρθένος που λέτε πράγματι βρίσκω ότι έχει σχέση με την Ελλάδα ως ένα βαθμό και έχω βρει αναφορές σε αυτό και σε ξενόγλωσσα βιβλία.
Παρθένος = Ελλάδα, Αλσατία, Ελβετία, Βραζιλία, Δυτικές Ινδίες.
και από πόλεις : Αθήνα, Λος 'Αντζελες, Βοστώνη, Ρόδος, Βασιλεία, Τουλούζη, Κάσελ, Βαγδάτη, Ιερουσαλήμ, Παρίσι.
Βλέπετε κάτι κοινό μεταξύ αυτών των πόλεων ; Υπάρχει, αλλά θέλει ώρες να αναλυθεί. :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Αργοναύτης
Αρχετυπική βάση υπάρχει, την Ιερή Γεωγραφία τη σέβομαι όταν μιλάμε για χώρες και πόλεις βέβαια. Εδώ κολλάει και το "αντι-αστρολογική" άποψη που με ρώτησε κάποια κυρία τι εννοούσα. Κατά βάθος αυτή η άποψη της Ιερής Γεωγραφίας είναι αντιαστρολογική και λιγότερο πιασάρικη, την υποστηρίζουν μη Αστρολόγοι, ίσως και γι'αυτό είναι σοβαρή και το ελάτωμα της είναι ότι δεν πολυ βοηθά την πρόβλεψη. Πολλά έχουν γραφτεί πάνω σε αυτές τις αντιστοιχίες. Η Παρθένος που λέτε πράγματι βρίσκω ότι έχει σχέση με την Ελλάδα ως ένα βαθμό και έχω βρει αναφορές σε αυτό και σε ξενόγλωσσα βιβλία.
Παρθένος = Ελλάδα, Αλσατία, Ελβετία, Βραζιλία, Δυτικές Ινδίες.
και από πόλεις : Αθήνα, Λος 'Αντζελες, Βοστώνη, Ρόδος, Βασιλεία, Τουλούζη, Κάσελ, Βαγδάτη, Ιερουσαλήμ, Παρίσι.
Βλέπετε κάτι κοινό μεταξύ αυτών των πόλεων ; Υπάρχει, αλλά θέλει ώρες να αναλυθεί. :bigsmile:
Εγώ που δε βλέπω τίποτα πειράζει;:laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Gemini86
Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να μην παίρνονται επι προσωπικού.Γιατί τότε δεν βγαίνει άκρη.Τουτέστιν να μην αντικειμενικοποιούμαι την υποκειμενικότητά μας.
Ωραία, ο Υδροχόος δε θα φύλαγε κατουρημένες ποδιές,θα ανεχόταν τη διαφορετικότητα,δεν εξαπατά τον κόσμο και θα αγαπούσε τους άλλους.
Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητή Ουρανέ να μου πεις ένα ζώδιο ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Και αν πχ γράψεις Αιγόκερος,δε θα βγουν οι Αιγόκεροι να διαμαρτηρηθούν;
Και αυτοί μετά θα αντιπροτείνουν ένα αλλο ζώδιο και θα παίζουμε την κολοκυθιά.
Ουτε εγω συμπαθώ πχ τις ΗΠΑ αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως είναι Δίδυμοι.
Οσο για τις λοιπές ημερομηνίες διαφωνώ πως επηρεάζουν τον ωροσκόπο και το ζώδιο μιας χώρας.
Ας δούμε το ακόλουθο παράδειγμα:
έστω πως είμαι καπετάνιος και με πιάνουν αιχμάλωτο στις 5/11 στη Σομαλία.Με απελευθερώνουν στις 4/3.Αυτό πάει να πει πως άλλαξε το ζώδιο μου σε σκορπιό ή ιχθύ;
Οχι βέβαια.Σίγουρα η αιχμαλώτιση και η απελευθέρωση επέδρασαν δραστικά σε μένα ως ανθρωπο και στο χαρακτήρα μου αλλά δε μου άλλαξαν τον ωροσκόπο.
Η αν αποφασίσω να πάρω διαζύγιο επειδή η γυναίκα μου με καταπίεζε θα πάει να πει πως αλλάζω αστρολογικό χάρτη;
Τώρα τι ακριβώς σημαίνει ωροσκόπος κράτους αγαπητέ Κωνσταντίνε;
Σημαίνει επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού και τις δράσεις του ως οργανωμένου φορέα των Ελλήνων.Αν θες να δεις τις επιδιώξεις των Ελλήνων ως Ελληνες μάλλον θα πρέπει να γίνει στατιστική κατανομή τους στα ζώδια και εύρεση των πολυπληθέστερων.Ωστόσο ο αστρολογικός χάρτης της χώρας αναφέρεται κυρίως στην κρατική εξουσία και στις οργανωμένες δομές του(συνδικάτα,πανεπιστήμια ,ομάδες άθλησης,παρατάξεις και φυσικά σύλλογοι) καθώς και στην στάση του ΚΡΑΤΟΥΣ ως προς την ΖΩΗ και οχι του ΕΘΝΟΥΣ.
Οι υπογραφές είναι κάτι τυπικό όπως όμως και η γέννηση ενός ανθρώπου είναι 1 πράξη και ουσιαστικά έχουμε σχηματιστεί κατά τη διάρκεια 9 ολόκληρων μηνών,έτσι και τότε υπήρχε μια διαρκής προσπάθεια για απελευθέρωση που τυπικά έτεκε τότε την Ελλάδα.
ευχαριστώ
Αγαπητέ Δίδυμε86, αυτό προσπαθώ να πω όλες αυτές τις μέρες. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια βάση για να ξεκαθαρίσουμε τι συζητάμε. Ολόκληρη η αστρολογία στηρίζεται σε μια βασική αρχή που λέει ότι: οτιδήποτε γεννιέται μέσα στο Σύμπαν σε μια συγκεκριμένη στιγμή φέρει εν δυνάμει τα χαρακτηριστικά εκείνης της στιγμής που θα αποτελούν τις τάσεις που θα το διαμορφώσουν στην πορεία της εξέλιξης του μέσα στον χρόνο, είτε πρόκειται για την γέννηση ενός ατόμου (γενέθλια ή ατομική αστρολογία) είτε πρόκειται για την γέννηση μιας εταιρείας ή μιας ερώτησης μέσα μας (ωριαία αστρολογία) είτε για την ίδρυση ενός κράτους (πολιτική αστρολογία). Κι επειδή ακριβώς η αστρολογία αποτυπώνει σε χάρτη μια συγκεκριμένη στιγμή ενός συνεχώς κινούμενου σύμπαντος χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στα δεδομένα που χρησιμοποιεί: ημερομηνία, ώρα με ακρίβεια λεπτού και τις συντεταγμένες του τόπου που συμβαίνει αυτό που θέλει να αποτυπώσει. Έτσι λειτουργεί η αστρολογία σε όλους τους κλάδους της. Αν αυτό που αμφισβητούμε στην συζήτηση μας εδώ είναι αν έχει σημασία το λεπτό που υπογράφεται η πράξη ίδρυσης ενός κράτους τότε πρέπει να αμφισβητήσουμε την χρησιμότητα της ακρίβειας της ώρας σε όλους τους κλάδους της αστρολογίας, αφού η βασική αρχή της λειτουργίας της είναι η ίδια. Τότε πρέπει π.χ. να αναρωτηθούμε αν έχει σημασία η ακρίβεια της ώρας σύστασης μιας εταιρείας για την κατάστρωση του χάρτη της. Αν αυτό που αμφισβητούμε είναι αν η Ελλάδα ιδρύθηκε ως κράτος με την Συνθήκη του Λονδίνου στην συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα τότε να το συζητήσουμε ιστορικά. Αν πάλι αυτό που αμφισβητούμε είναι το αν μπορεί να λειτουργεί το ωροσκόπιο της σύστασης ενός κράτους κι αν έχει κάποιο νόημα να γίνεται τότε αυτό που αμφισβητούμε ουσιαστικά είναι την λειτουργία της ίδιας της πολιτικής αστρολογίας και είναι διαφορετική συζήτηση. Αν αμφισβητήσουμε όμως την πολιτική αστρολογία θέτουμε μια σειρά από άλλα θέματα και στους άλλους κλάδους της, αφού η αρχή που λειτουργούν είναι η ίδια. Τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν λειτουργεί το ωροσκόπιο μιας εταιρείας. Ή ακούγεται ακόμα πιο τρελλό το να μπορεί η ωριαία αστρολογία να απαντά σε μια ερώτηση που μας έρχεται στο κεφάλι. Αν, τέλος, αυτό που αμφισβητούμε είναι το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ωροσκόπιο της σύστασης ενός κράτους ως γενέθλιο του ωροσκόπιο ή αν πρέπει να συντάσσουμε άλλα ωροσκόπια για τα "κομβικά γεγονότα" που συμβαίνουν σ' αυτό το κράτος τότε πάλι είναι διαφορετική συζήτηση που θέτει μια σειρά από άλλα ερωτήματα. Αν μια εταιρεία αλλάξει διευθυντή πρέπει να αλλάζει και το ωροσκόπιό της; Αν ένα εργοστάσιο μεταφερθεί σε άλλο κτήριο πρέπει να αλλάξει και το ωροσκόπιό της; 'Η ακόμα, αν ένα άτομο πάει να ζήσει σε άλλη χώρα πρέπει να ακυρώνουμε το γενέθλιο ωροσκόπιό του και να κάνουμε ένα καινούριο για την ημερομηνία, ώρα και τις συντεταγμένες του τόπου που πάει να ζήσει και να ισχύει αυτό; Αν ένας άντρας κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου επειδή επιθυμεί να είναι γυναίκα πρέπει να ακυρώνουμε το γενέθλιο ωροσκόπιό του ή να εξετάζουμε παράλληλα το ωροσκόπιο της νέας ζωής του ως εξίσου σημαντικό; Ή μήπως όλα αυτά είναι βιώματα και επιλογές που έχουν αποτυπωθεί ήδη ως χαρακτηριστικά και τάσεις την στιγμή της γέννησής του, όπως υποστηρίζει η αστρολογία από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι σήμερα; Αν θέλετε να θέσουμε υπό συζήτηση ακόμα και την βασική αρχή στην οποία στηρίζεται η αστρολογία επίσης μπορούμε να το κάνουμε. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας. Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε το θέμα μας για να ξέρουμε τι ακριβώς συζητάμε. Μπορούμε ακόμα, αν θέλετε, να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πράξη και συγκεκριμένα. Αν θέλετε να το κάνουμε αυτό, ας αναρτήσει κάποιος (γιατί εγώ δεν ξέρω πως να το κάνω) το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να το βλέπουμε όλοι. Και θα ήθελα, Κώστα, να μας εξηγήσεις συγκεκριμένα αυτή την φορά τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι δεν λειτουργεί και γιατί για να ξεκινήσουμε την συζήτηση.
-
Μπορούμε ακόμα, αν θέλετε, να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πράξη και συγκεκριμένα. Αν θέλετε να το κάνουμε αυτό, ας αναρτήσει κάποιος (γιατί εγώ δεν ξέρω πως να το κάνω) το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να το βλέπουμε όλοι.
Καλημερα!!!!!!
Κοραλλια μου συμφωνω μαζι σου, ομως για εμενα τιθεται κ αλλο θεμα ,ποιο Ωροσκοπιο Ελλαδας να αναρτησουμε?
Απ οτι καταλαβαινω ο καθενας απο εμας εχει και διαφορετικη ωρα,εγω για παραδειγμα το Ωροσκοπιο που εχω, εχει ωρα 12.25 pm και υποτιθεται πως ειναι απο εγκυρη πηγη, δεν τον καταστρωσα μονη μου το χαρτη,παρολα αυτα μπηκα στην διαδικασια να αναρωτηθω αν εχω τον σωστο.
σε παραπανω δημοσιευση διαβασα ωρα 12.00 ακριβως, οποτε για ποιο Ωροσκοπιο μιλαμε τελικα?
-
Γειά σας!
Μην με παρεξηγήτε! Χάρηκα που διάβασα απόψεις από άτομα λίγο πιο ανοιχτόμυαλα από αυτά που ήδη γνωρίζω. Και φυσικά απόψεις που ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία μου. Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω πολυψάξει το θέμα, αλλά λέω μια ιδέα: Μήπως η Ελλάδα και κάθε χώρα στον κόσμο δεν υπάγεται στους αστρολογικούς νόμους που γνωρίζουμε; Μήπως τελικά επειδή και μόνο οι χώρες αποτελούνται από ένα αμάλγαμα λαών, νοοτροπίας και θρησκειών δεν πρέπει να βάλουμε "τεμπέλες" τύπου: είναι ζυγός, είναι παρθένος ή ταύρος; Στην τελική, όλος ο κόσμος έχει όλων των ειδών ζώδια και με τα θετικά και με τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Πώς μπορώ λοιπόν να πώ οτι μια χώρα είναι το Χ ή Ψ ζώδιο την στιγμή που απαρτίζεται από 11 εκατομύρια ανθρώπους τόσο διαφορετικών ζωδίων μεταξύ τους; Πάντως ό,τι κι αν είμαστε κάποιος στο Σύμπαν πρέπει να μας φυλάει. Με την νοοτροπία μας και το πανελλήνιο ρητό " Δε βαρίεσαι" πώς δεν μας φάγαν ακόμα, δεν γνωρίζω.
Υ.Γ. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...(σ.σ. για τα θετικά των Υδροχώων)
-
Quote:
Originally Posted by
'Ερση
Μπορούμε ακόμα, αν θέλετε, να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πράξη και συγκεκριμένα. Αν θέλετε να το κάνουμε αυτό, ας αναρτήσει κάποιος (γιατί εγώ δεν ξέρω πως να το κάνω) το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να το βλέπουμε όλοι.
Καλημερα!!!!!!
Κοραλλια μου συμφωνω μαζι σου, ομως για εμενα τιθεται κ αλλο θεμα ,ποιο Ωροσκοπιο Ελλαδας να αναρτησουμε?
Απ οτι καταλαβαινω ο καθενας απο εμας εχει και διαφορετικη ωρα,εγω για παραδειγμα το Ωροσκοπιο που εχω, εχει ωρα 12.25 pm και υποτιθεται πως ειναι απο εγκυρη πηγη, δεν τον καταστρωσα μονη μου το χαρτη,παρολα αυτα μπηκα στην διαδικασια να αναρωτηθω αν εχω τον σωστο.
σε παραπανω δημοσιευση διαβασα ωρα 12.00 ακριβως, οποτε για ποιο Ωροσκοπιο μιλαμε τελικα?
Καλημέρα, Έρση μου! Ας το επιβεβαιώσουμε ξανά από τις ιστορικές πηγές. Θα το κοιτάξω και θα σας πω.
-
Quote:
Originally Posted by
Uranus
Γειά σας!
Μην με παρεξηγήτε! Χάρηκα που διάβασα απόψεις από άτομα λίγο πιο ανοιχτόμυαλα από αυτά που ήδη γνωρίζω. Και φυσικά απόψεις που ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία μου. Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω πολυψάξει το θέμα, αλλά λέω μια ιδέα: Μήπως η Ελλάδα και κάθε χώρα στον κόσμο δεν υπάγεται στους αστρολογικούς νόμους που γνωρίζουμε; Μήπως τελικά επειδή και μόνο οι χώρες αποτελούνται από ένα αμάλγαμα λαών, νοοτροπίας και θρησκειών δεν πρέπει να βάλουμε "τεμπέλες" τύπου: είναι ζυγός, είναι παρθένος ή ταύρος; Στην τελική, όλος ο κόσμος έχει όλων των ειδών ζώδια και με τα θετικά και με τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Πώς μπορώ λοιπόν να πώ οτι μια χώρα είναι το Χ ή Ψ ζώδιο την στιγμή που απαρτίζεται από 11 εκατομύρια ανθρώπους τόσο διαφορετικών ζωδίων μεταξύ τους; Πάντως ό,τι κι αν είμαστε κάποιος στο Σύμπαν πρέπει να μας φυλάει. Με την νοοτροπία μας και το πανελλήνιο ρητό " Δε βαρίεσαι" πώς δεν μας φάγαν ακόμα, δεν γνωρίζω.
Υ.Γ. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...(σ.σ. για τα θετικά των Υδροχώων)
Αγαπητή Uranus, δεν μιλάμε για ένα ζώδιο που χαρακτηρίζει ένα λαό αλλά για ένα ολοκληρωμένο ωροσκόπιο για την ίδρυση ενός συγκεκριμένου κράτους. Το ωροσκόπιο αυτό δεν χαρακτηρίζει τα άτομα αυτού του κράτους αλλά δείχνει κοινά χαρακτηριστικά και κοινές εμπειρίες που μοιράζονται ως πολίτες αυτού του κράτους. Π.χ. όταν γίνονται εκλογές ή γίνει ένας σεισμός ή πόλεμος είναι μια κοινή εμπειρία. Ή όταν λέμε ότι οι ¶γγλοι γενικά είναι ψυχροί, τυπικοί και ευγενικοί ως λαός, χωρίς να σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Ή όταν λέμε ότι υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην Κολομβία. Η κυβέρνηση ενός κράτους παίρνει αποφάσεις που αφορούν όλους τους πολίτες ενός κράτους. Και πολλά άλλα.
-
Κοραλία μου θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.
Τα σημαντικά ωροσκόπια που μας επηρεάζουν είναι άπειρα...σημαντικό για παράδειγμα είναι το ωροσκόπιο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που μας κυβέρνησε για 20 χρόνια...το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ που μας κυβέρνησε μέχρι τώρα άλλα 10 χρόνια...επίσης έχουν περάσει δεκάδες πρωθυπουργοί που ο καθένας με το έργο του άφησε έστω και λιγάκι κάτι από το ωροσκόπιό του....τα πιθανά σημαντικά ωροσκόπια λοιπόν είναι πάρα μα πάρα πολλά....εσύ πιστεύεις ότι μπορούμε να βγάλουμε μία άκρη?? μπορούμε να βγάλουμε μία κοινή συνισταμένη απ'όλα αυτά?? ή μήπως προτείνεις να περιοριστούμε σε 1-2 μόνο, ως τα πιο κρίσιμα?
Η δική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας. Εγώ εκφράζω μία εσωτερική άποψη που συμφωνεί με τα λεγόμενα του Πλάτωνα και του Πτολεμαίου που έγραφαν ότι ο Ελλαδικός χώρος ήταν (και είναι) κατάλληλος για τη γέννηση νοήμονων ανθρώπων με αναπτυγμένη κρίση...αυτή την αναπτυγμένη κριτική ικανότητα -που εκδηλώνεται ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ σε αυτό τον τόπο- τη συσχετίζω με το ζώδιο της Παρθένου. Και μη νομίζεις ότι εξιδανικεύω αυτό το ζώδιο...εάν ξαναρίξεις μία ματιά στο κείμενό μου θα διαβάσεις και για τα ουκ ολίγα ελαττώματα που καταλογίζω στους Έλληνες, σε αυτόν τον διαχρονικά τόσο "πολυφωνικό" λαό....ούτε επίσης να υποθέσετε ότι περιορίζω την Ελλάδα μόνο στην Παρθένο...απλά ιεραρχικά θεωρώ ότι σε ζωδιακό επίπεδο η επιρροή της Παρθένου είναι η σημαντικότερη...αυτό είναι όλο.
-
Διόρθωση...ο Πλάτων το έγραψε αυτό για την Αθήνα και όχι γενικά για την τότε Ελλάδα...
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Κοραλία μου θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.
Τα σημαντικά ωροσκόπια που μας επηρεάζουν είναι άπειρα...σημαντικό για παράδειγμα είναι το ωροσκόπιο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που μας κυβέρνησε για 20 χρόνια...το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ που μας κυβέρνησε μέχρι τώρα άλλα 10 χρόνια...επίσης έχουν περάσει δεκάδες πρωθυπουργοί που ο καθένας με το έργο του άφησε έστω και λιγάκι κάτι από το ωροσκόπιό του....τα πιθανά σημαντικά ωροσκόπια λοιπόν είναι πάρα μα πάρα πολλά....εσύ πιστεύεις ότι μπορούμε να βγάλουμε μία άκρη?? μπορούμε να βγάλουμε μία κοινή συνισταμένη απ'όλα αυτά?? ή μήπως προτείνεις να περιοριστούμε σε 1-2 μόνο, ως τα πιο κρίσιμα?
Η δική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας. Εγώ εκφράζω μία εσωτερική άποψη που συμφωνεί με τα λεγόμενα του Πλάτωνα και του Πτολεμαίου που έγραφαν ότι ο Ελλαδικός χώρος ήταν (και είναι) κατάλληλος για τη γέννηση νοήμονων ανθρώπων με αναπτυγμένη κρίση...αυτή την αναπτυγμένη κριτική ικανότητα -που εκδηλώνεται ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ σε αυτό τον τόπο- τη συσχετίζω με το ζώδιο της Παρθένου. Και μη νομίζεις ότι εξιδανικεύω αυτό το ζώδιο...εάν ξαναρίξεις μία ματιά στο κείμενό μου θα διαβάσεις και για τα ουκ ολίγα ελαττώματα που καταλογίζω στους Έλληνες, σε αυτόν τον διαχρονικά τόσο "πολυφωνικό" λαό....ούτε επίσης να υποθέσετε ότι περιορίζω την Ελλάδα μόνο στην Παρθένο...απλά ιεραρχικά θεωρώ ότι σε ζωδιακό επίπεδο η επιρροή της Παρθένου είναι η σημαντικότερη...αυτό είναι όλο.
Κώστα μου, ωραία, αυτή είναι η άποψή σου και είναι σεβαστή. Αφού συζητάμε όμως θα σου δώσω ένα παράλληλο παράδειγμα αυτού που αντιλαμβάνομαι ότι λες: το δικό μου ωροσκόπιο δεν μπορεί να λειτουργεί γιατί το επηρεάζουν το ωροσκόπιο του πατέρα μου, το ωροσκόπιο της μητέρας μου, το ωροσκόπιο του αδελφού μου, τα ωροσκόπια των φίλων μου, το ωροσκόπιο του συζύγου και των παιδιών μου, όλων των καθηγητών που με δίδαξαν, της συνεταίρου μου στην δουλειά, τα ωροσκόπια όλων των συναδέλφων μου και πάει λέγοντας. Πολύ χαοτικό πράγμα δηλαδή, πώς να βγάλεις κοινή συνισταμένη; Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι ο τρόπος που εγώ θα βιώσω όλες αυτές τις σχέσεις μόνο στο δικό μου ωροσκόπιο υπάρχει. Το ωροσκόπιο του πατέρα μου ή της μητέρας μου μπορώ να το κοιτάξω για να τους καταλάβω καλύτερα ως άτομα ή για να εξηγήσω την στάση τους απέναντι μου αλλά τι θα πάρω εγώ από αυτούς μόνο στο ωροσκόπιο μου θα το δεις. Τι βίωσε ο πατέρας μου στον επαγγελματικό του χώρο ή στην δική του οικογένεια ή ο τρόπος που βίωσε την σχέση του με την μητέρα μου, δεν υπάρχουν στο δικό μου ωροσκόπιο. Για να το θέσω αλλιώς: δεν μπορώ να βιώσω τίποτε στην σχέση μου μ' όλους αυτούς τους ανθρώπους που να μην υπάρχει στο δικό μου ωροσκόπιο.
Για τα λεγόμενα που λες του Πλάτωνα και του Πτολεμαίου ότι η Αθήνα "είναι χώρος κατάλληλος για την γέννηση νοήμονων ανθρώπων με αναπτυγμένη κρίση", τι να πω; Οι χώρες ή πόλεις που δεν ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου δεν είναι χώροι κατάλληλοι για την γέννηση νοήμονων ανθρώπων; Να σου αναφέρω την Γαλλία του 20ου αιώνα και την εμφάνιση τόσων φιλόσοφων εκεί και ανθρώπων της διανόησης που επηρέασαν βαθιά την σύγχρονη σκέψη και πολιτισμό; Να σου αναφέρω την Γερμανία του 19ου αιώνα;
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Κώστα μου, ωραία, αυτή είναι η άποψή σου και είναι σεβαστή. .......
......
Για τα λεγόμενα που λες του Πλάτωνα και του Πτολεμαίου ότι η Αθήνα "είναι χώρος κατάλληλος για την γέννηση νοήμονων ανθρώπων με αναπτυγμένη κρίση", τι να πω; Οι χώρες ή πόλεις που δεν ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου δεν είναι χώροι κατάλληλοι για την γέννηση νοήμονων ανθρώπων; Να σου αναφέρω την Γαλλία του 20ου αιώνα και την εμφάνιση τόσων φιλόσοφων εκεί και ανθρώπων της διανόησης που επηρέασαν βαθιά την σύγχρονη σκέψη και πολιτισμό; Να σου αναφέρω την Γερμανία του 19ου αιώνα;
Θα είχαν τίποτα περίεργες διελεύσεις μάλλον εκείνη την περίοδο, αντίστοιχες του 400 με 500 π.Χ :cheesy:
-
Τη στιγμή της γέννησής σου, όμως, Κοραλία, θεωρώ ότι εσύ, όπως και όλοι μας, ήρθαμε σε επαφή με μία πρωτόγνωρη και ισχυρότατη δέσμη ακτινοβολιών η οποία επέδρασε πάνω μας με διαφορετικό και αρκετά ισχυρότερο τρόπο από τις ακτινοβολίες που δεχόμασταν μέσα στη μήτρα. Γι'αυτό και τόνισα στο κείμενό μου ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ως παρόμοια αστρολογικά γεγονότα τη μυστηριακή ιεροτελεστία της ανθρώπινης γέννησης με μία απλή υπογραφή όσο σημαντική κι αν ήταν αυτή. Επομένως δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αναλογία μεταξύ της ανθρώπινης γέννησης και της υπογραφής μίας συνθήκης. Ότι μπορεί να έχει κάποια επιρροή η δεύτερη ναι, το δέχομαι, αλλά όχι την αντίστοιχη ριζική επιρροή της στιγμής της ανθρώπινης γέννησης.
Με το παράδειγμα της "κατάλληλης" περιοχής για ανάπτυξη κριτικής σκέψης δεν εννοούσα ότι μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο. Φυσικά και έχουν υπάρξει πολλές χώρες που κατά καιρούς εκδήλωσαν σπουδαία δείγματα κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Για τις άλλες χώρες, όμως, δεν μπορώ να έχω άποψη διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την αστρολογική τους ταυτότητα. Εάν για παράδειγμα η Γαλλία έχει κάποια στοιχεία Υδροχόου ή Διδύμων ή και Παρθένου ακόμα τότε είναι πολύ λογικό σε αυτές τις χώρες να εκδηλώθηκαν κατά καιρούς σπουδαία διανοητικά επιτεύγματα. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχουν τέτοιες ζωδιακές επιρροές και πάλι είναι πολύ λογικό κάποια στιγμή στην ιστορία τους να αναδείχτηκαν κάποια σπουδία πνεύματα.
Μίλησα, λοιπόν, για την Ελλάδα για την οποία μπορώ να έχω μία κάποια άποψη. Και θεωρώ ότι υπάρχει σε αυτό το χώρο μία ιδιαίτερη επιρροή, όχι γενικά και αόριστα "διανοητικής φύσεως", αλλά συγκεκριμένα "Παρθενικής" φύσεως και γι'αυτό το λόγο στα αρχαία χρόνια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία το φαινόμενο του κριτικού πολίτη και της κριτικής αξιολόγησης σαν στάση ζωής. Το "ερμητικό" φαινόμενο της πολυφωνίας μας χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα- ειδικά σήμερα- αρκεί να δεις πόσα κανάλια και πόσες εφημερίδες υπάρχουν στον τόπο μας. Απ'όσο θυμάμαι στην τηλεόραση και μόνο εκπέμπουν παραπάνω από 100 κανάλια τη στιγμή που ο αμέσως δεύτερος στην Ευρώπη-η Ισπανία ή η Πορτογαλία αν θυμάμαι καλά- έχει 50-60 κανάλια. Στις εφημερίδες και τα περιοδικά ισχύει κάτι αντίστοιχο, και ίσως σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα...στο φαινόμενο της πολυφωνίας βρίσκεται Κοραλία η πεμπτουσία της άποψής μου και αρκεί να ανοίξουμε για 5 λεπτά ένα κανάλι την ώρα των ειδήσεων και θα δούμε κάτι που δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο...μία επικοινωνιακή Βαβέλ...όλα αυτά μπορεί να τα συσχετίζετε με τους Διδύμους εγώ όμως τα αποδίδω στη διαχρονική επιρροή του ζωδίου της Παρθένου.
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Τη στιγμή της γέννησής σου, όμως, Κοραλία, θεωρώ ότι εσύ, όπως και όλοι μας, ήρθαμε σε επαφή με μία πρωτόγνωρη και ισχυρότατη δέσμη ακτινοβολιών η οποία επέδρασε πάνω μας με διαφορετικό και αρκετά ισχυρότερο τρόπο από τις ακτινοβολίες που δεχόμασταν μέσα στη μήτρα. Γι'αυτό και τόνισα στο κείμενό μου ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ως παρόμοια αστρολογικά γεγονότα τη μυστηριακή ιεροτελεστία της ανθρώπινης γέννησης με μία απλή υπογραφή όσο σημαντική κι αν ήταν αυτή. Επομένως δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αναλογία μεταξύ της ανθρώπινης γέννησης και της υπογραφής μίας συνθήκης. Ότι μπορεί να έχει κάποια επιρροή η δεύτερη ναι, το δέχομαι, αλλά όχι την αντίστοιχη ριζική επιρροή της στιγμής της ανθρώπινης γέννησης.
Με το παράδειγμα της "κατάλληλης" περιοχής για ανάπτυξη κριτικής σκέψης δεν εννοούσα ότι μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο. Φυσικά και έχουν υπάρξει πολλές χώρες που κατά καιρούς εκδήλωσαν σπουδαία δείγματα κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Για τις άλλες χώρες, όμως, δεν μπορώ να έχω άποψη διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την αστρολογική τους ταυτότητα. Εάν για παράδειγμα η Γαλλία έχει κάποια στοιχεία Υδροχόου ή Διδύμων ή και Παρθένου ακόμα τότε είναι πολύ λογικό σε αυτές τις χώρες να εκδηλώθηκαν κατά καιρούς σπουδαία διανοητικά επιτεύγματα. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχουν τέτοιες ζωδιακές επιρροές και πάλι είναι πολύ λογικό κάποια στιγμή στην ιστορία τους να αναδείχτηκαν κάποια σπουδία πνεύματα.
Για μισό ,για μισό.Από πότε τα διανοητικά επιτεύγματα μεμονωμένων πολιτών κράτους σχετίζονται με το ίδιο το κράτος:weird:
Και επίσης μόνο οι παρθένοι,οι δίδυμοι και οι υδροχόοι παρουσιάζουν διανοητικά επιτεύγματα καθόλη τη ζωή τους ενώ τα υπόλοιπα κατα καιρούς;:wacko:ΕΙμαστε σίγουροι πως μιλάμε για τα ίδια 12 ζώδια;:blink:
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Μίλησα, λοιπόν, για την Ελλάδα για την οποία μπορώ να έχω μία κάποια άποψη. Και θεωρώ ότι υπάρχει σε αυτό το χώρο μία ιδιαίτερη επιρροή, όχι γενικά και αόριστα "διανοητικής φύσεως", αλλά συγκεκριμένα "Παρθενικής" φύσεως και γι'αυτό το λόγο στα αρχαία χρόνια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία το φαινόμενο του κριτικού πολίτη και της κριτικής αξιολόγησης σαν στάση ζωής. Το "ερμητικό" φαινόμενο της πολυφωνίας μας χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα- ειδικά σήμερα- αρκεί να δεις πόσα κανάλια και πόσες εφημερίδες υπάρχουν στον τόπο μας. Απ'όσο θυμάμαι στην τηλεόραση και μόνο εκπέμπουν παραπάνω από 100 κανάλια τη στιγμή που ο αμέσως δεύτερος στην Ευρώπη-η Ισπανία ή η Πορτογαλία αν θυμάμαι καλά- έχει 50-60 κανάλια. Στις εφημερίδες και τα περιοδικά ισχύει κάτι αντίστοιχο, και ίσως σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα...στο φαινόμενο της πολυφωνίας βρίσκεται Κοραλία η πεμπτουσία της άποψής μου και αρκεί να ανοίξουμε για 5 λεπτά ένα κανάλι την ώρα των ειδήσεων και θα δούμε κάτι που δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο...μία επικοινωνιακή Βαβέλ...όλα αυτά μπορεί να τα συσχετίζετε με τους Διδύμους εγώ όμως τα αποδίδω στη διαχρονική επιρροή του ζωδίου της Παρθένου.
Το γεγονος πως έχουμε πολλές εφημεριδες και κανάλια δεν οφείλεται ΤΟΣΟ στην πολυφωνία όσο στο ανύπαρκτο ΕΣΡ(λεγε με η Στιγμή της Αλήθειας από την Μπουμπούκα) και το μηδενικό πλάνο ανάπτυξης,μελέτης και οργάνωσης.Τουτέστιν στην καθόλα αδιάφορη κρατική δομή.Αν σκεφτούμε πως καναλάρχης Β.Ελλάδας είχε κάνει τις ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ και είχε σχέσεις με υφυπουργό οικονομικών με αποτέλεσμα να μην τιμωρειται για 10 και βάλε χρόνια,ε ναι,νομιζω καταλαβαινουμε αρκετά γιατί έχουμε τόσα κανάλια.Οσο για τις εφημερίδες,μάλλον αποτυπώνουν την έντονη πολιτική ζωή του τόπου και την χρησιμοποίηση κάθε μέσου από τις υπάρχουσες παρατάξεις για άνοδο στην εξουσία,μεταξύ αυτών και την ιδιοκτησία 5-6 πολιτικών φερεφόνων παρά την πολυφωνία της χώρας...
-
Gemini μάλλον διαβάζεις πολύ επιλεκτικά όσα γράφω...ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση του πρώτου μέρους που παρέθεσα..."ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ (ΠΑΡΘΕΝΟ, ΔΙΔΥΜΟΥΣ, ΥΔΡΟΧΟΟ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΌ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ".
Φυσικά και σχετίζονται τα "μεμονωμένα επιτεύγματα πολιτών" με μία χώρα και ένα κράτος....οι πολίτες απαρτίζουν τη χώρα και η χώρα αποτελείται από πολίτες...πού είναι το παράλογο?
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι δεν είμαστε πολυφωνικοί? Ή ότι διχόνοια υπάρχει μόνο σε εμάς?
-
Από τη πρώτη στιγμή που διάβασα αυτή τη δημοσίευση ήθελα να απαντήσω.Δεν είναι μόνο ο τρόπος που ο φίλος μας ο Κώστας εκθέτει τα επιχειρήματα του,το άρθρο του δείχνει ένα πραγματικό λάτρη της αστρολογίας που δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων,που διαθέτει παρατηρητικότητα,διάισθησ ,τεκμηριώνει πολύ εύστοχα τις απόψεις του και εν τέλει πάει την αστρολογία πιο μακριά.Τα παραδείγματα του είναι σωστά,η ιστορική διαδρομή τον τελευταίο αιώνα μέχρι και σήμερα αψεγάδιαστη,η σύληψη της ελληνικής πραγματικότητας χωρίς ωραιοποιήσεις απολύτως ρεαλιστική .Ενα ευχαριστώ θα ήταν λίγο σε μία από τις καλύτερες δημοσιεύσεις σε αυτό το site ποτέ,αλλά προσωπικά του είμαι ευγνώμων γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανασύρω δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς ετών για το κατά πόσο τελικά ο Ελληνικός χώρος επηρεάζεται από την Παρθένο.
Αν έχεις κάποιες γνώσεις αστρολογίας και καταγράψεις τις συμπεριφορές των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως το σήμερα θα δεις τα vibes της Παρθένου παντού και θα διαπιστώσεις ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων συνάδει όχι με το ζώδιο των Διδύμων αλλά με το έτερο Ερμειακό,εκείνο της Παρθένου.
Εκτός από τις απόψεις του Πτολεμαίου όλα φαίνεται να συνηγορούν σε αυτό.
- Οι Δελφοί και γενικότερα ο Ελληνικός χώρος αποκαλείται σαν ο ομφαλός της γης,ένα σημείο που αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου.
- Η προσφορά της Ελλάδας στις τέχνες και τις επιστήμες,το αθάνατο Ελληνικό και κριτικό πνεύμα που είναι ένας από τους πυλώνες του Δυτικού πολιτισμού,προσφορά και κριτική,άλλες δύο ένοιες που σχετίζονται με το ζώδιο της Παρθένου.
- Οι πάμπολλες αναφορές και ο θαυμασμός στο αρχέτυπο της Παρθένου,η παρθένος θεά Αθηνά προστάτιδα της πόλης των Αθηνών και η οικειοποίηση του συμβόλου αργότερα από το Χριστιανισμό.
- Ο θαυμασμός και η εξύψωση των αρετών και των ιδιοτήτων του Ερμή.
- Η πορεία της Ελλάδας προς μία χώρα παροχής υπηρεσιών.
Η μεγάλη πλειοψηφία των αστρολόγων ισχυρίζεται πως ο επίσημος χάρτης της Ελλάδας είναι εκείνος της 3/02/1830,αντικρούοντας μάλιστα σθεναρά όποια άλλη άποψη.
Πέρα από τις απόψεις του Πτολεμαίου για τη σφαίρα επιροής των ζωδίων στις γεωγραφικές περιοχές της πατρίδας μας και το εύλογο ερώτημα κατά πόσο μία ημερομηνία υπογραφής μπορεί να αλάξει τις συνήθειες και τη συμπεριφορά ενός λαού ριζωμένου σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή για χιλιάδες χρόνια ,μετά την αρχική συνθήκη που αναγνώρισε την Ελλάδα σαν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος υπήρξαν πολλές προσαρτήσεις εδαφών και μετέπειτα συνθήκες που άλαξαν τη σύσταση και τα όρια του αρχικού κράτους.
Ωστόσο εδώ μπορεί κανείς εύκολα να παραπλανηθεί.
- Στό έτερο ζώδιο του Ερμή στους Διδύμους βρίσκεται η Σελήνη και ο Ωροσκόπος και ο Ερμής ανάγεται σε ένα πολύ βασικό πλανήτη σαν κυβερνήτης του Ωροσκόπου και μάλιστα σε εξέχουσα θέση στον 10= οίκο στο ζώδιο του Υδροχόου - κατά πολλούς το ζώδιο της έξαρσης του.
- Ο Ερμής είναι ανάδρομος (η αναφορά σου στη σύγχρονη νευρωτική Αθήνα ήταν εξαιρετικά πετυχημένη)
- Υπάρχει μεγάλη έμφαση στο Μεταβλητό στοιχείο και οι διελεύσεις των αργών πλανητών από τα Μεταβλητά ζώδια πάντα προκαλούν γεγονότα στη χώρα μας,τις περισότερες φορές δυστυχώς δυσάρεστα λόγω του μεγάλου σταυρού στα Μεταβλητά.
-Ο Β.Δ του χάρτη βρίσκεται στην Παρθένο.Ο Β.Δ που δείχνει την πορεία και την εξέλιξη του κράτους είναι στο ίδιο ζώδιο με εκείνο που παραδοσιακά ανήκει.Είναι άραγε τυχαίο αυτό? Ποιός αλήθεια θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό με βεβαιότητα?
Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που παρουσιάζει μεγάλες ακρότητες.Υπάρχει μάλιστα ένας μύθος που λέει πως το ζώδιο της Παρθένου και του Σκορπιού ήταν κάποτε ενωμένα ώσπου παρεμβλήθηκε ανάμεσα τους το ζώδιο του Ζυγού.Η Παρθένος λοιπόν παρουσιάζει μεγάλες ακρότητες και δίνει μία τεράστια γκάμα χαρακτήρων όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Κώστας που αντιστοιχεί πλήρως στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του πολυπράγμωνα-πολυπρόσωπου κυβερνήτη Ερμή.Ενός αγγελιοφόρου που σύμφωνα με την μυθολογία μετέφερε τις ψυχές των νεκρών στα έγκατα της γης και έπειτα επέστρεφε στον Ολυμπο,δίπλα στο πάνθεον των Θεών.Αυτή η διαδρομή μας βάζει σε πολλές σκέψεις και κατά τη γνώμη μου δηλώνει τις ικανότητες αλλά και τη διπλή υπόσταση του Ερμή...από το αλισιβερίσι με το χθόνιο Πλούτωνα στο απαύγασμα των Θεών του Ολύμπου.
Η Παρθένος λοιπόν ταλαντεύεται από το ένα άκρο στο άλλο,από την πραγματική αγνότητα,την προσφορά και την ευγένεια στη χυδαιότητα την υστεροβουλία και τη στυγνή σκοπιμότητα.Η φράση ''ΚΕΡΔΩΟΣ ΕΡΜΗΣ '' δεν είναι καθόλου τυχαία.Επιδιώκει να εισπράξει τα μεγαλύτερα οφέλη δίνοντας τα λιγότερα,εξαπατά και καμουφλάρει τις χειρότερες αδυναμίες του προβάλοντας ταυτόχρονα τα πιό ασήμαντα προτερηματα του.
Η Παρθένος είναι γήινο ζώδιο ,ψάχνει αποτέλεσμα απτό και συγκεκριμένο στις πράξεις της,είναι προσανατολισμένο στην ύλη και τη συντηρησή αυτής.Τα Μεταβλητά ζώδια είναι πιο ευπροσάρμοστα πιό ευέλικτα και δεκτικά στις αλαγές.Ο Ερμής εδώ βρίσκεται σε θέση αλλά και σε έξαρση,δίνει στον υπερθετικό βαθμό όλες τις ιδιότητες του,μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και εκπληκτική προσαρμοστικότητα.Το γήινο όμως στοιχείο της Παρθένου δείχνει ακαμψία,συντηρητικότητα και αντίσταση στην αλαγή.Από την άλλη δεν είναι τυχαίο που ο Ερμής είναι κυβερνήτης δύο μεταβλητών ζωδίων.
Μόνο που οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του Αέρα,αρσενικό και αντιστοιχεί στο 3=ο οίκο.Εδώ ο Ερμής εκφράζεται μέσω της ικανότητας σύληψης και διάδοσης των ιδεών,την ικανότητα της επικοινωνίας,την περιέργεια,την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων,την αγάπη για μάθηση και εξερεύνηση.Οι Δίδυμοι είναι ασταθείς αλλά ικανότατοι να βλέπουν τη διπλή όψη των πραγμάτων -και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια- και για αυτό μονίμως ανικανοποίητοι.Στο επόμενο ζώδιο του Αέρα στο Ζυγό - δηλαδή στην επέκταση των Διδύμων στο ίδιο στοιχείο ή αλλιώς στον 5=ο οίκο από τον 3=ο- πραγματοποιείται η πολυπόθητη ισορροπία και το μέτρο.
Στο έτερο όμως ζώδιο του Ερμή - του ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ πλην ΤΑΧΥΤΕΡΟΥ πλανήτη- οι ευμενείς πλανήτες βρίσκονται σε πτώση.Η Αφροδίτη σε πτώση το ίδιο και ο Δίας,παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων.Αλήθεια ποιά δυνατότητα ανάπτυξης βλέπετε εσείς στο Ζωδιακό χώρο που ο Δίας πέφτει και ποιά ανυστεροβουλία εκεί που η Αφροδίτη κατρακυλά.Το θηλυκό-γήινο ζώδιο της Παρθένου όμως είναι σε τετράγωνο με του Διδύμους και αποτελεί το 6=ο κατά σειρά ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου,το τέλος του πρώτου μισού του Ζωδιακού ( Κριός - Παρθένος) αφομοιώνοντας την ενέργεια των υπόλοιπων πέντε.Στο σώμα αντιστοιχεί στο στομάχι εκεί που γίνεται η αφομοίωση και η διάλυση της τροφής.Ενα ζώδιο που επεκτείνει και μάλιστα αρνητικά τις ιδιότητες του προηγούμενου γήινου ζωδίου δηλαδή του Ταύρου καθώς εδώ είναι η πτώση της Αφροδίτης- συντηρητισμός,ξεροκεφαλιά, τετράγωνη λογική,υλισμός,συναισθηματ ική και υλική ανασφάλεια,φόβος για τη πρόοδο και την αλαγή,στείρα επανάληψη και μονοτονία.
Εάν σε αυτά προσθέσεις το κριτικό πνεύμα,την τελειομανία που εύκολα οδηγεί στο άγχος-καθώς πάντα υπάρχει τελειότερον του τέλειου- τον ορθολογισμό τις αναλυτικές και συνδυαστικές ικανότητες τότε εύκολα συμφωνείς με την εξήγηση του Κώστα για τα επιτεύγματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.
Και μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε ακόμα αν βλέπουμε στοιχεία της Παρθένου στη χώρα μας?
Μα η έλειψη δομών, η έλειψη αισθητικής στις πόλεις μας,η απίστευτη μικροπρέπεια,ο τσαρλατανισμός,η προχειρότητα όπου όλα γίνονται βιαστικά και αγχωμένα,η ανελέητη κριτική που ασκείται σε όλα τα δημόσια πρόσωπα είτε κάνουν το σωστό ή το λάθος,αλλά και η διάθεση που έχουν οι Ελληνες να σχολιάσουν πρωτίστως αρνητικά και να κριτικάρουν τον όποιον άλλο έχουν απεναντί τους - πράγμα που φανερώνει την έμφυτη απαισιοδοξία και καχυποψία τους-και μάλιστα με διάθεση ανταγωνιστική είναι φαινόμενα τα οποία δυστυχώς καθημερινά βλέπουμε.
Η αδυναμία αναγνώρισης και πεισματικής άρνησης των επιτευγμάτων των άλλων - σπάνια θα αναγνωρίσουμε μία καλή προσπάθεια χωρίς να ασκούμε ταυτόχρονα τη πιο σκληρή και ανελέητη κριτική-καθώς και η εκ αρχαιοτάτων χρόνων συνήθεια να λεηλατούμε και να γκρεμίζουμε τα προχθεσινά μας είδωλα και τους ανθρώπους που κάτι πρόσφεραν σε αυτό το τόπο είναι εξωφρενική.Είναι πολλά τα παραδείματα των Ελλήνων που αρχικά δοξάστηκαν σαν θεοί και μετά εξορίσθηκαν,λεηλατήθηκαν και διασύρθηκαν με το χειρότερο τρόπο.Αντιδρούμε υπερβολικά και με φανατισμό,δοξάζουμε πρόσωπα που σε λίγο καιρό τα αποδομούμε και τα χλευάζουμε.Μας ενοχλούν αφάνταστα τα σκάνδαλα και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας,κατεβαίνουμε και κλείνουμε τους δρόμους με τσαμπουκά-εκτονώνοντας έτσι την έμφυτη νευρικότητα που μας διακατέχει-και σε λίγο καιρό δεν θυμόμαστε γιατί απεργήσαμε.
Ενας λαός που ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου,με εσωτερικούς διχασμούς και έριδες,με μακροχρόνιους πολέμους όπως εκείνοι οι πόλεμοι των πόλεων - κρατών κατά την αρχαιότητα,ένας λαός που ξέρει να τρώγεται με τα ρούχα του και μόνο την ύστατη εκείνη ώρα της έξωθεν απειλής δείχνει ομοψυχία.
Η μιζέρια,η γκρίνια,οι τρελοί ρυθμοί,η νευρικότητα - καθημερινά βιώνουμε μικρές μάχες στους δρόμους που οδηγούμε και περπατάμε-η αγένεια και η αδιακρισία είναι φαινόμενα που αντικρίζουμε καθημερινά.Ζούμε καθημερινά ένα μικρό πόλεμο για τον οποίο είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι - ας μη ρίχνουμε λοιπόν το φταίξιμο αλλού.Εάν σε όλα αυτά προσθέσεις τη διαφθορά,τη μίζα ,τη παντελή αναξιοκρατία,τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας τις αρπαχτές και τα σκάνδαλα( αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτά που έντεχνα έχουν κουκουλωθεί) είναι να αναρωτιέσαι σε ποιό ζώδιο και ποιό πλανήτη αντιστοιχούν όλα αυτά?
Στις τελευταίες παραγράφους του Κώστα για το πως επηρέασαν οι βαρείς πλανήτες την χώρα μας συμφωνώ απολύτως.Μόνο που εδώ να προσθέσω πως η διέλευση του Κρόνου από το ζώδιο της Παρθένου από τις 2/09/2007 έχει δείξει μόνο το κακό και πιο απάνθρωπο πρόσωπο της.Και μάλιστα 10 μέρες πριν την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου είχαμε το παρανάλωμα της Ελλάδας με τις μεγάλες πυρκαγιές.Εκείνη τη χρονιά επίσης είχαμε 4 εκλείψεις στον άξονα Παρθένων - Ιχθύων.Μετά τον αξέχαστο εκείνο Αύγουστο το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο.Απανωτά σκάνδαλα και σαπίλα,αλλαγή του ασφαλιστικού προς το χειρότερο για τις νέες γενιές,εργασιακή ασυδοσία,κύματα απολύσεων και κλείσιμο εταιρειών,κακά μαντάτα για την Ελληνική οικονομία και τα αξέχαστα γεγονότα του προηγούμενου Δεκέμβρη,τότε που μόλις είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη αντίθεση Κρόνου - Ουρανού στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων.Επεται και συνέχεια καθώς η αντίθεση Κρόνου-Ουρανού θα πραγματοποιηθεί άλλες δύο φορές στον ίδιο άξονα.Ενα crash-test για γερά νεύρα τη στιγμή που οι Ελληνες δείχνουν πιο απαισιόδοξοι και ψυχολογικά επιβαρυμένοι από ποτέ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
-
Καλημέρα στην παρέα...
διαβάζω τη συζήτηση με προσοχή αυτές τις ημέρες. Αυτό που μου κέντρισε την προσοχή στην τελευταία δημοσίευση του Addicted είναι η αναφορά στο Βόρειο Δεσμό του πιο διαδεδομένου χάρτη της χώρας στην Παρθένο. Νομίζω ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται "φανατισμός, μισαλλοδοξία, κριτική, παροχή υπηρεσιών" θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο μελέτης του άξονα αυτού των δεσμών (Ιχθύων - Παρθένου). Επίσης, δεν έχω συγκεκριμένη άποψη για το τι μελέτες έχουν γίνει για τον άξονα των δεσμών στην πολιτική αστρολογία και αν είναι σημαντικός παράγοντας επίδρασης στο κράτος.
Πέραν αυτού από τη συζήτηση έχω την άποψη ότι προβάλλει και ένα γενικότερο θέμα. Συντασσόμαστε με την αστρολογική τεχνική ή με την συμβολική προσέγγιση; Τεράστιο θέμα για το χώρο της αστρολογίας και οι συζητήσεις όπως ξέρουν όσοι παρακολουθούν τα πράγματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πολύ. Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Συντασσόμαστε με την τεχνική; Τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουμε θέση, εάν υπάρχει ένας ή δύο ή τρεις εν πάσει περιπτώσει συγκεκριμένοι χάρτες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα, όπως σηματοδοτείται από ένα συγκεκριμένο ωροσκόπο (αυτό που μας έφερε τη συγκεκριμένη ώρα μαζί). Προσοχή. Εδώ μιλάμε για τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα. Για όσους διαβάζετε μεταφυσικά, θα το αναπαριστούσαμε συμβολικά ίσως ως τη συγκεκριμένη "ενσάρκωση" της ομαδικής ψυχής του έθνους. Εάν πάλι μιλάμε για τη διαχρονική ελληνική ψυχή (που κατά τη γνώμη μου απεικονίζεται κυρίως σε αυτό που διαχρονικά λέμε ελληνική παιδεία κι όχι σε συγκεκριμένη κρατική οντότητα με συγκεκριμένους στόχους/όνειρα πραγμάτωσης (βλέπε ωροσκόπο)), τότε πάμε αλλού. Ωροσκόπια ψυχών όπως ξέρετε δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ζώδια και ακτίνες, αλλά όχι συγκεκριμένοι χάρτες με ωροσκόπο, γιατί η ψυχή δεν έχει συγκεκριμένη γέννηση, ούτε αγκιστρώνεται στο χρόνο (ωροσκόπος).
Ζητώ συγγνώμη από τους πραγματιστές για τα μεταφυσικά, αλλά δυστυχώς πάλι δεν έχω άλλη γλώσσα για να πω τα συγκεκριμένα πράγματα.
Καλή συνέχεια κι από μένα...
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Θα είχαν τίποτα περίεργες διελεύσεις μάλλον εκείνη την περίοδο, αντίστοιχες του 400 με 500 π.Χ :cheesy:
Έτσι πιστεύω κι εγώ, Μητσάκο μου. Τόσο σημαντικά πράγματα δεν μπορεί να αποδίδονται μόνο σ' ένα παράγοντα όπως ένα ζώδιο αλλά είναι συνδυασμός παραγόντων.
-
Addicted χαίρομαι πολύ που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Οι Έλληνες είμαστε αναμφίβολα λαός συμπλεγματικός, εξαιρετικά δύστροπος και επικριτικός και δυστυχώς και δουλοπρεπής (φταίνει και τα βιώματα 2000 ετών). Και παραξενεύομαι που αρκετοί φίλοι της αστρολογίας δεν αναγνωρίζουν τη χαοτικότητα και "συμπλεγματικότητα" του ζωδίου της Παρθένου. Ακούνε την άποψη ότι "η Ελλάς κατά κύριο λόγο είναι Παρθένος" και την απορρίπτουν επειδή στο άκουσμα της Παρθένου φαντάζονται ένα οργανωμένο και "τακτικό" κράτος...μα η Παρθένος σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτό...
Σχετικά με τις διελεύσεις που ανέφερα πολύ θα ήθελα κάποιος που πιστεύει ότι έχουμε Ήλιο στον Υδροχόο να μας κάνει μία αναλυτική περιγραφή του πώς μας επηρέασαν οι μακρινοί πλανήτες από το ζώδιο του Υδροχόου.
Και συμφωνώ 1000% με όσα λες για την επιρροή του μεταβλητού σταυρού στην Ελλάδα. Και θα σου πω και κάτι που πρόσφατα παρατήρησα και που δεν το έχω διαβάσει κάπου αλλού...
Πολλές από τις ασχημότερες στιγμές της ιστορίας μας τον 20ο αιώνα συνέβησαν όλες με Ήλιο σε μεταβλητό ζώδιο και με τον ¶ρη πάντα στο ζώδιο του Τοξότη, τετραγωνίζοντας τον Ήλιο.
1) Μικρασιατική Καταστροφή 1922: Ήλιος στην Παρθένο σε αντίθεση με Ουρανό στους Ιχθείς και ¶ρη στον Τοξότη.
2)Δεκεμβριανά 1944: Ήλιος στον Τοξότη σε τέλεια αντίθεση με Ουρανό στους Διδύμους και ¶ρη στον Τοξότη πολύ κοντά στον Ήλιο.
3) Σεισμός 1981: Ήλιος στους Ιχθείς, τετράγωνο με Ουρανό που μόλις είχε μπει στον Τοξότη και ¶ρη στον Τοξότη.
4) Σεισμός 1999: Ήλιος στην Παρθένο, τετράγωνο με Πλούτωνα στον Τοξότη και ¶ρη στον Τοξότη.
5) Επεισόδια 2008: Ήλιος στον Τοξότη, σε τέλεια σύνοδο με ¶ρη στον Τοξότη, Κρόνο στην Παρθένο και Ουρανό ακριβώς απέναντι στους Ιχθείς.
Όλα αυτά τα βρήκα με ένα ψάξιμο 5 λεπτών, φαντάσου τί θα βρίσκαμε εάν ψάχναμε για ώρες......Είναι λοιπόν εκπληκτικό....σε όλες τις θέσεις ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ο Ήλιος ειναι σε μεταβλητό ζώδιο και δέχεται πολύ άσχημη επιρροή είτε από Ουρανό είτε από ¶ρη είτε από Πλούτωνα είτε από Κρόνο....και ειδικά η θέση ¶ρης στον Τοξότη επαναλαμβάνεται με τρομακτική συνέπεια....κάποιοι βέβαια θα πουν ότι αυτό δείχνει την επιστροφή ¶ρη στο "γενέθλιο" χάρτη μας και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο. Ωστόσο εγώ θεωρώ ότι πρόκειται απλά για δυσαρμονική επιρροή που δέχεται η "Παρθένος" μας.
-
Φίλε Βασίλη, ακριβώς σε αυτή τη διαχρονική ελληνική ψυχή αναφέρομαι....η οποία θεωρώ ότι υπερβαίνει κάθε τεχνική και μεμονωμένο ωροσκόπιο....και η οποία φαίνεται να είναι συντονισμένη, κατά ένα μυστήριο τρόπο, με το ζώδιο της Παρθένου...
-
και μία γρήγορη ματιά στους μεγαλύτερους και πιο πολύνεκρους σεισμούς της τελευταίας 30ετίας...εκτός από το 1981 και το 1999....
¶γιος Ευστράτιος:19/2/1968: Ήλιος μόλις είχε μπει στους Ιχθείς σε τέλεια αντίθεση με ανάδρομο Δία.
Θεσσαλονίκη:20/6/1978: Ήλιος στους Διδύμους, Πανσέληνος στον Τοξότη σε σύνοδο με Ποσειδώνα και ¶ρης στην Παρθένο.
Καλαμάτα:13/9/1986: Ήλιος στην Παρθένο σε τέλειο τετράγωνο με Ουρανό στον Τοξότη και τέλεια αντίθεση με ανάδρομο Δία στους Ιχθείς.
Αίγιο:15/6/1995: Ήλιος στους Διδύμους σε τέλειο τετράγωνο με Κρόνο στους Ιχθείς και ¶ρη στην Παρθένο.
Επαναλαμβάνω οι 6 σεισμοί που ανέφερα είναι οι πιο πολύνεκροι τα τελευταία 30 χρόνια. Οι όψεις είναι ανατριχιαστικές....Διαρκώς, ο μεταβλητός Ήλιος δέχεται άσχημες αντιθέσεις και τετράγωνα και ο ¶ρης (ο οποίος παραδοσιακά σχετίζεται με σεισμούς και καταστροφές) είναι πάντα σε μεταβλητό ζώδιο.
-
εγω που δυσκολευομαι να τα καταλαβω ολα αυτα και διαβαζω 2και τρεις φορες το καθε μακροσκελες ποστ σας θα ηθελα ααγαπητο μελος Κωστα στα ασχημα γεγονοτα που αναφερεις με ηλιο σε μεταβλητα, να σου αναφερει καποιος , αλλα τοσα και αλλα τοσα σε παρορμιτικα η σταθερα ζωδια ,
μου κανει εντυπωση οτι αυτα που λες σεισμοι κ.λ.π. οτι αναφερεσαι κατα τοπους ...
κατι που να αφορα στο συνολο την χωρα αν μπορουσες να πεις ,ας πουμε το
γεγονος που ταραξε την Ελλαδα και τον λαο της ηταν ο πολεμος το 1940 ζωδιο σκορπιος και με αρη μεσα σε αυτο
Επισης η χουντα των συνταγματαρχων 21 απριλιου στην μηδενικη μοιρα του ταυρου σταθερο ζωδιο
και αν ψαξει καποιος θα βρει και αλλα οπως το πολυτεχνειο 17 νοεμβριου κ.τ.λ
οπως και χαρουμενα γεγονοτα το γιουρο ας πουμε που βγηκαμε ολοι στον δρομο απο χαρα στο ζωδιο του καρκινου ηταν
δεν ξερω να σου πω για το τι Ζωδιο ειναι η ελλαδα και πολλα απο αυτα με δυσκολια τα καταλαβαινω αλλα σας παρακολουθω και σας διαβαζω ολους σας και για αυτο και η απορια μου για τα γεγονοτα που αναφερες.
φιλικα Δεσποινα κουκι
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Gemini μάλλον διαβάζεις πολύ επιλεκτικά όσα γράφω...ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση του πρώτου μέρους που παρέθεσα..."ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ (ΠΑΡΘΕΝΟ, ΔΙΔΥΜΟΥΣ, ΥΔΡΟΧΟΟ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΌ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ".
Φυσικά και σχετίζονται τα "μεμονωμένα επιτεύγματα πολιτών" με μία χώρα και ένα κράτος....οι πολίτες απαρτίζουν τη χώρα και η χώρα αποτελείται από πολίτες...πού είναι το παράλογο?
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι δεν είμαστε πολυφωνικοί? Ή ότι διχόνοια υπάρχει μόνο σε εμάς?
1.Δεν διαβάζω επιλεκτικά.Νομιζω το κείμενο σου ήταν ξεκάθαρο.Προφανώς θεωρείς πως τα πνευματικά πονήματα είναι κυρίως χαρακτηριστικό των 3 ζωδίων που ανέφερες.Η φράση "κάποια στιγμή στην ιστορία τους" είναι ενδεικυτική.Κάποα ζώδια κάποια στιγμή παρουσιάζουν πονήματα αλλά τα υπόλοιπα 3 καθόλη τη ζωή τους.
2.Νομίζω το αναλύσαμε.Αν η Ζιμπάμπουε πχ έχει ωροσκόπο Παρθένο και τους περισσότερους πολίτες της στο ζώδιο πχ του Ιχθύ,του Καρκίνου και του Ταύρου πως ακριβώς θα παρουσιάζει επιτεύγματα κατεξοχήν του Παρθένου;:blink:
Ο ωροσκόπος του κράτους έχει νόημα για τη μελέτη οργανωμένων δομών.Για επιτεύγματα ατόμων δεν έχει κανένα νόημα.Κοιτάς απλά τον αστρολογικό χάρτη του ατόμου.Δηλαδή ένας Παρθένος που ζει σε χώρα με ωροσκόπο Ζυγό θα πρέπει να έχει επιτεύγματα σχετικά με το Ζυγό;
Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το κώλυμα σας πως η χώρα έχει ζώδιο Παρθένο επειδή έχει αντιφατικά επί της ουσίας χαρακτηριστικά.:blink:Δεν πρόκεται να το ξαναναλύσω γιατι έχουν γραφτεί πολλά κείμενα και δεν έχει νόημα.Ο καθένας ας κρίνει αναλόγως.
-
Αγαπητέ μου Addicted, θα ήθελα πρώτα να απαντήσω στα σημεία που παραθέτεις ως επιχειρήματα και μετά να εξηγήσω τους λόγους της διαφωνίας μου.
- Οι Δελφοί απ' όλους τους αρχαίους αστρολόγους εντάσσεται στο ζώδιο του Λέοντα και ο Απόλλωνας θεωρείται ηλιακή θεότητα.
- Δίνεις μεγάλη έμφαση στο κριτικό πνεύμα και τις τέχνες και επιστήμες ΄στην αρχαία Ελλάδα. Πόσο κριτικό πνεύμα όμως μπορεί να αποδώσει κανείς π.χ. στους Σπαρτιάτες και πόσο αναδείχθηκαν αυτοί στις τέχνες και τις επιστήμες; Οι Ηπειρώτες; Οι Θηβαίοι; Οι Πλαταιείς; Οι Κερκυραίοι; Και δίνοντας έμφαση στο κριτικό πνεύμα παραβλέπεις άλλα πολύ σημαντικά θέματα του πολιτισμού της αρχαίας Αθήνας (γιατί δεν μπορούμε να μιλούμε έτσι για αρχαία Ελλάδα). Παραβλέπεις την άμεση και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και το ότι η ανώτερη ηθική αξία και το ανώτερο "αγαθό" των αρχαίων Αθηναίων ήταν να είναι κανείς "καλός πολίτης" για την πόλη του. Παραβλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό της φιλοσοφίας τους και την αρμονία και το μέτρο στην αισθητική και την σκέψη τους. Παραβλέπεις το ότι η Αθήνα εξελίχθηκε στην πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη στην ιστορία του κόσμου και την αλαζονική και ηγεμονική τους στάση στην Συμμαχία της Δήλου και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σου μοιάζουν αυτά για στοιχεία της Παρθένου;
- Αναφέρεσαι στο αρχέτυπο της Παρθένου αλλά η θεά Αθηνά δεν ήταν η μόνη παρθένος θεά, υπήρχαν πολλές, που συσχετίστηκαν από τους αρχαίους αστρολόγους με διάφορες αστρολογικές ζώνες της αρχαίας Ελλάδας που δεν ανήκαν στο ζώδιο της Παρθένου (αναφέρω ενδεικτικά την θεά ¶ρτεμη).
- Στην αρχαία Αθήνα ο θεός Ερμής δεν ήταν από τους σημαντικούς θεούς της πόλης.
- Η Ελλάδα είναι χώρα παροχής υπηρεσιών όπως και πολλές άλλες χώρες, όπως π.χ. η Κύπρος που ο Πτολεμαίος την θεωρούσε Ταύρο και σύμφωνα με το ωροσκόπιο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της (1960) είναι Λέοντας.
- Γιατί χρησιμοποιείς την έκφραση "αντικρούοντας σθεναρά" για ένα διάλογο στον οποίο δυο πλευρές παραθέτουν τα επιχειρήματά τους;
- Η ημερομηνία της υπογραφής μιας συνθήκης σίγουρα δεν αλλάζει τις συνήθειες και την συμπεριφορά ενός λαού. Αυτό που αλλάζει τις συνήθειες και την συμπεριφορά ενός λαού είναι η ιστορία και τα βιώματά του. Κι αυτό ακριβώς απεικονίζει εκείνο το ωροσκόπιο, πώς διαμορφώθηκε ένας λαός μέσα από τα ιστορικά του βιώματα και πως μπορεί να διαμορφώσει το παρόν και το μέλλον του.
Η αντίρρησή μου για την θεωρία που υποστηρίζει ο Κώστας κι εσύ είναι ότι θεωρείτε ότι η αρχαία Αθήνα ανήκε στο ζώδιο της Παρθένου (πράγμα που από μόνο του σηκώνει συζήτηση) και μετά ταυτίζετε την αρχαία Αθήνα με ολόκληρη την υπόλοιπη αρχαία Ελλάδα, σαν να ήταν κάτι ενιαίο, εντάσσοντας ολόκληρο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο στο ζώδιο της Παρθένου για να προχωρήσετε μετά να ταυτίσετε την Παρθένο με ολόκληρο το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Η αρχαία Ελλάδα αποτελούνταν από περισσότερες από 1,000 ανεξάρτητες πόλεις-κράτη, που ιδρύθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, που ήταν σπαρμένες σε τουλάχιστο 8 σημερινά κράτη (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γεωργία, Τουρκία κ.ά.), με δικό τους πολίτευμα η καθεμιά, ξεχωριστούς νόμους και άλλες πολλές διαφορές και απ' αυτές ελάχιστες ανάδειξαν κριτική σκέψη ή καλλιέργησαν τις τέχνες και τις επιστήμες. Ο ίδιος ο Κώστας δέχεται την ύπαρξη αστρολογικών ζωνών στην αρχαία Ελλάδα (δηλαδή ότι κάθε περιοχή ανήκε σε διαφορετικό ζώδιο) αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι όλος ο ελληνικός κόσμος ήταν και είναι Παρθένος. Δεν είναι αυτό αντίφαση; Η δεύτερη αντίρρησή μου είναι το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει ένα τόσο πολύπλοκο θέμα όπως είναι η ψυχοσύνθεση, τα ιστορικά βιώματα, ο πολιτισμός και η οργανωμένη συλλογική ζωή ενός λαού με ένα και μόνο στοιχείο, το ζώδιο στο οποίο πιστεύει ότι ανήκει. Αυτό πιστεύω ότι είναι απλοποίηση και γενίκευση.Τόσο πολυσύνθετα θέματα είναι συνδυασμός πολλών αστρολογικών παραγόντων. Αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά που αποδίδεις στην Παρθένο: ζώδιο με μεγάλες ακρότητες, αγιότητα, αγνότητα, προσφορά, ευγένεια αλλά και χυδαιότητα, υστεροβουλία, στυγνή σκοπιμότητα. Εξαπατά, καμουφλάρει τις χειρότερες αδυναμίες του προβάλλοντας ταυτόχρονα τα πιο ασήμαντα προτερήματά του. Συντηρητισμός, ξεροκεφαλιά, τετράγωνη λογική, υλισμός, συναισθηματική και υλική ανασφάλεια, φόβος για την πρόοδο και την αλλαγή, στείρα επανάληψη και μονοτονία. Έλλειψη δομών, έλλειψη αισθητικής, μικροπρέπεια, τσαρλατανισμός, προχειρότητα, όλα γίνονται αγχωμένα, ανελέητη κριτική. Έμφυτη απαισιοδοξία και καχυποψία με ανταγωνιστική και εριστική διάθεση. Αδυναμία αναγνώρισης των επιτευγμάτων των άλλων. Λεηλατούμε και γκρεμίζουμε τα προχθεσινά μας είδωλα, αντιδρούμε υπερβολικά και με φανατισμό, σκάνδαλα, λεηλασία δημόσιας περιουσίας. Τσαμπουκάς, έμφυτη νευρικότητα που εκτονώνεται χωρίς αποτέλεσμα, ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου. Εσωτερικοί διχασμοί και ομοψυχία μπροστά στον εξωτερικό κίνδυνο. Λαός που τρώγεται με τα ρούχα του, μιζέρια, γκρίνια, τρελοί ρυθμοί, νευρικότητα, αγένεια, αδιακρισία, διαφθορά, μίζα, αναξιοκρατία, αρπαχτές... Σ' αυτό τον μακρύ κατάλογο ξεχάσατε κι εσύ κι ο Κώστας να προσθέσετε και μερικά θετικά στοιχεία του Έλληνα που δεν είναι όμως τυπικά Παρθενίσια. Μπορεί να μην τα συναντάς και τόσο πια στην Αθήνα αλλά στην αθάνατη ελληνική επαρχία πολλές φορές βίωσα την φιλοξενία και την ανοιχτή και ζεστή καρδιά. Και δεν αναφέρατε καθόλου το τολμηρό, ανοιχτό και πρωτοπόρο πνεύμα του αρχαίου Έλληνα. Όλος όμως αυτός ο κατάλογος με τα κουσούρια του Έλληνα μπορεί πραγματικά να αποδοθεί στην επίδραση ενός μόνο ζωδίου; Όχι μόνο η Παρθένος αλλά δεν ξέρω και κανένα άλλο ζώδιο που να μπορεί να συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία από μόνο του. ¶λλωστε για να έχει ζώδιο μια πόλη ή χώρα χρειάζεται ημερομηνία κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει και ωροσκόπιο. Επίσης, μιλάς για ΒΔ της Ελλάδας στην Παρθένο. Αυτό προϋποθέτει ημερομηνία και ωροσκόπιο. Στην αρχή του ποστ σου μιλάς για Σελήνη και ωροσκόπο στους Διδύμους. Τελικά δέχεσαι ότι υπάρχει ωροσκόπιο για την Ελλάδα; Αν ναι, ποιο ωροσκόπιο δέχεσαι;
Κώστα μου, από την στιγμή που το γνωστό ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει ωροσκόπο στους Διδύμους και Σελήνη σε ταυ με Αφροδίτη και ¶ρη στα μεταβλητά, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι η Ελλάδα έχει Ήλιο στην Παρθένο επειδή οι τράνζιτ πλανήτες στα μεταβλητά φέρνουν όλα αυτά τα αρνητικά γεγονότα που παραθέτεις. Για να αποδείξεις την θεωρία σου πρέπει να βρεις στοιχεία που να επαληθεύονται μόνο αν ο Ήλιος είναι στην Παρθένο. Αυτή είναι η σωστή μεθοδολογία.
-
Κοραλία.....ποτέ δεν μίλησα για μία και μοναδική επιρροή......ποτέ......αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι εγώ προσωπικά μέχρι τώρα μόνο για μία επιρροή έχω βεβαιωθεί, αυτή της Παρθένου....πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επιρροές, όπως αυτή του Λέοντα όμως ακόμα δεν έχω βρει επιχειρήματα υπέρ μίας τέτοιας άποψης...
Επίσης, παρανόησες το λόγο που παρέθεσα τα παραδείγματα των πρόσφατων συμφορών.....δεν μίλησα ΠΟΤΕ για Ήλιο Παρθένο....απλώς θέλησα να δείξω ότι τουλάχιστον ΟΛΟΙ συμφωνούμε σε κάτι: ότι ο μεταβλητός άξονας μας επηρεάζει περισσότερο από τον παρορμητικό και το σταθερό...
τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε?? ή μήπως όχι??
Δέσποινα, το 1965-1967 ήταν ενεργοποιημένη η αντίθεση Κρόνου στους Ιχθείς και Ουρανού στην Παρθένο. Την επιτυχία του Εuro και της Ολυμπιάδας τις αποδίδω στο Δία στην Παρθένο. Επομένως εσύ πιστεύεις ότι και οι υπόλοιποι δύο άξονες μας επηρεάζουν εξίσου. Σεβαστό. Θέλεις να συγκρίνουμε τις λίστες μας?
-
Επόμενο παράδειγμα. Υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. 28 Μαίου 1979. Κομβικότατο σημείο.
Ήλιος στην 7η μοίρα των Διδύμων
Κρόνος στην 7η μοίρα της Παρθένου
-
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Κοραλία.....ποτέ δεν μίλησα για μία και μοναδική επιρροή......ποτέ......αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι εγώ προσωπικά μέχρι τώρα μόνο για μία επιρροή έχω βεβαιωθεί, αυτή της Παρθένου....πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επιρροές, όπως αυτή του Λέοντα όμως ακόμα δεν έχω βρει επιχειρήματα υπέρ μίας τέτοιας άποψης...
Επίσης, παρανόησες το λόγο που παρέθεσα τα παραδείγματα των πρόσφατων συμφορών.....δεν μίλησα ΠΟΤΕ για Ήλιο Παρθένο....απλώς θέλησα να δείξω ότι τουλάχιστον ΟΛΟΙ συμφωνούμε σε κάτι: ότι ο μεταβλητός άξονας μας επηρεάζει περισσότερο από τον παρορμητικό και το σταθερό...
τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε?? ή μήπως όχι??
Δέσποινα, το 1965-1967 ήταν ενεργοποιημένη η αντίθεση Κρόνου στους Ιχθείς και Ουρανού στην Παρθένο. Την επιτυχία του Εuro και της Ολυμπιάδας τις αποδίδω στο Δία στην Παρθένο. Επομένως εσύ πιστεύεις ότι και οι υπόλοιποι δύο άξονες μας επηρεάζουν εξίσου. Σεβαστό. Θέλεις να συγκρίνουμε τις λίστες μας?
οχι αγαπητο μελος δεν θελω να συγκρινω καμια λιστα
1] δεν ειμαι πολυ καλη στο να ψαχνω στο ιντερνετ και ισως εχεις δικιο σε αυτα που λες ,εγω μια απορια εκφρασα για τα γεγονοτα:blink:
2] δεν κανουμε διαγωνισμο εξαλλου στο ποιος θα φερει την πιο μεγαλη λιστα ε;
3]εγω θελω να σας διαβαζω αγαπητε μου Κωστα γιατι εχει ενδιαφερων το θεμα
και σε ευχαριστω που μου απαντας:bigsmile:
φιλικα
-
19 Ιουνίου 2000:Απόφαση-επικύρωση της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ
Ήλιος στους Διδύμους αλλά και σύνοδος Δία-Κρόνου στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου (για να μη λέτε ότι μεροληπτώ υπέρ των μεταβλητών)
-
Οκ, δεκτό Δέσποινα, δεν το είπα 'ανταγωνιστικά" απλά καλό είναι πιστεύω να μιλάμε με συγκεκριμένα παραδείγματα μπας και βγάλουμε κάποια άκρη
-
η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, κατάλυση της απόλυτης μοναρχίας και υπογραφή του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού Συντάγματος.
Ήλιος στην Παρθένο σε μακρινό τετράγωνο με ¶ρη στον Τοξότη (νάτος πάλι ο ¶ρης στον Τοξότη) και τέλεια σύνοδος Δία-Ποσειδώνα στον Υδροχόο, πολύ κοντά στο "γενέθλιο" Ήλιο της νέας Ελλάδας.
1η Δεκεμβρίου 1893: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!". Ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοινώνει στη Βουλή τα μαντάτα....
Ήλιος στην 9η μοίρα του Τοξότη σε τέλεια αντίθεση με Ποσειδώνα-Πλούτωνα στους Διδύμους:!!!! η αντίθεση είναι κυριολεκτικά τέλεια...ειδικά ο Πλούτων είναι ακριβώς απέναντι, στην 9η μοίρα.
4 Αυγούστου 1936: Δικτατορία Μεταξά.
Ήλιος Λέοντα σε τετράγωνο με Ουρανό στον Ταύρο.
Ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά: Δίας στις 15 μοίρες του Τοξότη, Ποσειδώνας στις 15 μοίρες της Παρθένου και Κρόνος στις 21 μοίρες των Ιχθύων.
Ο κάθε χάρτης από τους προαναφερθέντες σαφώς και είναι πιο σύνθετος απ'όσο τον παρουσιάζω όμως οι βασικότερες όψεις είναι αυτές που αναφέρθηκαν. Ωροσκόπους εννοείται πως δεν γνωρίζω.
-
Κώστα, να ρωτήσω κάτι κι εσένα και τους υπόλοιπους συνομιλητές κι όποιος θέλει μπορεί να απαντήσει. Μήπως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτό τον άξονα των δεσμών που αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέρεις; Λες για το Μεταξά, τον Τρικούπη, κλπ. Μήπως υπήρχε επαφή δύσκολων πλανητών όπως ο Κρόνος που ανέφερες με το Βόρειο Δεσμό; Πιστεύω ότι αυτή η πολικότητα εκφράζει σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο ελληνικό κράτος που προέρχεται από μία εποχή φανατισμού, οπαδισμού αλλά και συμπόνοιας για τα ανθρώπινα πράγματα και πίστης αλλά προσπαθεί (το κακόμοιρο) να γίνει κι αυτό ευρωπαικό, σύγχρονο, πολιτισμένο, τακτικό, καθαρό και τεχνοκρατικό.
Μήπως επίσης με Δία πάνω στο Βόρειο αυτό Δεσμό, το κράτος αυτό κατάφερε για λίγο να πετύχει αυτό το ακατόρθωτο της Ολυμπιάδας; Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει σχέση αυτή η ερμηνεία με τα συγκεκριμένα γεγονότα που αναφέρεις;
-
Οφείλουμε, όντως, να εξετάσουμε και τους Δεσμούς. Ο "γενέθλιος" Βόρειος Δεσμός μας είναι στην Παρθένο και μπορεί να ερμηνευτεί με τον τρόπο που προτείνεις Βασίλη, δηλαδή ως ένα κράτος προσκολλημένο στο "εξιδανικευμένο" παρελθόν της αρχαιότητας αλλά και στις μισαλλόδοξες, σκοταδιστικές και θεοκρατικές ρίζες του Μεσαίωνα (Νότιος Δεσμός στους Ιχθείς) το οποίο επιχειρεί μέσω μίας πολύ δύσκολης πορείας να πραγματώσει το όνειρό του να γίνει ένα σύγχρονο δυτικό, οργανωμένο, ορθολογικό και τεχνοκρατικό κράτος, έστω και ως φτωχός συγγενής των ισχυρών της Δύσης (Κάρμα στην Παρθένο).
Κατά την υπογραφή της ένταξής μας στην ΕΟΚ ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης ήταν στην Παρθένο, κοντά στη "γενέθλια" θέση της και ήταν πραγματικά μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, στιγμή που υλοποιήθηκε, τυπικά τουλάχιστον, ο στόχος του προαναφερθέντος εκσυγχρονισμού.
Επίσης, την περίοδο μέσα 1941-μέσα 1942, ίσως η τραγικότερη εποχή της σύγχρονης Ελλάδας, είχαμε και πάλι το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στην Παρθένο και μάλιστα σε σύνοδο με Ποσειδώνα τους πρώτους 5-6 μήνες. Εδώ το Κάρμα στην Παρθένο μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής: η Παρθένος, σαν αρχέτυπο, σχετίζεται και με την έννοια της "δουλείας" δηλαδή της αθέλητης υποταγής σε έναν αυθέντη με την ταυτόχρονη όμως ενεργοποίηση παράνομης αντίδρασης και κλεφτοπολέμου (το αρχέτυπο του Ερμή). Εδώ λοιπόν έχουμε τη μοναδική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας που υποδουλωθήκαμε σε ξένους, εποχή μεγάλων στερήσεων και παθών (Ποεσιδώνας) και εποχή των αντιστασιακών, των "σαλταδόρων" και λοιπών γενναίων που εναντιώθηκαν στους ξένους εισβολείς.
Επίσης, την περίοδο της πτώχευσης επί Τρικούπη είχαμε σύνοδο Κρόνου-Νότιου Δεσμού στο Ζυγό.
Βασίλη, μιας και αναφέρεις το Δία και τον Κρόνο και εκεί δεν αποκλείεται να έχουν βάση αυτά που λες. Την άποψή μου, όμως, την ξέρεις. Την επιρροή της Παρθένου δεν την αποδίδω μονάχα στο Κάρμα στην Παρθένο. Για εμένα η Παρθένος δεν είναι απλά και μόνο ο στόχος που έχουμε σαν κράτος εδώ και 200 χρόνια. Σίγουρα, το προφανές είναι αυτό που λες, ότι δηλαδή ένα τόσο χαοτικό, ανοργάνωτο και συναισθηματικά φορτισμένο κράτος (δηλαδή ένα τόσο Ιχθυακό κράτος) έχει σαν Κάρμα να γίνει ύστερα από μία πολύ δύσκολη πορεία ένα εκσυγχρονισμένο, οργανωμένο, τακτικό και εύνομο κράτος. Όμως για εμένα η όποια επιρροή της Παρθένου είναι αρχαία και έχει παλιές ρίζες στον τόπο μας για όλους τους λόγους που έχω αναφέρει.
-
Kalispera ke apo emena!Distixos den exo eliniko pliktrologio ke alfavito ke den grafo edo.Diavazo me poli prosoxi to tema sou Kosta ke einai mia apo ta pio indiaferoun sizitisi...s eyxaristo poli.Simera aniksa ena poli palio vivlio mou "Karmiki astrologia"apo tin Dorote Kioxlin dio Bizmon pou diavaza sto kefalio Ta zodia ke ta krati pos i Elada einai Partenos.
-
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Καλημέρα στην παρέα...
διαβάζω τη συζήτηση με προσοχή αυτές τις ημέρες. Αυτό που μου κέντρισε την προσοχή στην τελευταία δημοσίευση του Addicted είναι η αναφορά στο Βόρειο Δεσμό του πιο διαδεδομένου χάρτη της χώρας στην Παρθένο. Νομίζω ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται "φανατισμός, μισαλλοδοξία, κριτική, παροχή υπηρεσιών" θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο μελέτης του άξονα αυτού των δεσμών (Ιχθύων - Παρθένου). Επίσης, δεν έχω συγκεκριμένη άποψη για το τι μελέτες έχουν γίνει για τον άξονα των δεσμών στην πολιτική αστρολογία και αν είναι σημαντικός παράγοντας επίδρασης στο κράτος.
Πέραν αυτού από τη συζήτηση έχω την άποψη ότι προβάλλει και ένα γενικότερο θέμα. Συντασσόμαστε με την αστρολογική τεχνική ή με την συμβολική προσέγγιση; Τεράστιο θέμα για το χώρο της αστρολογίας και οι συζητήσεις όπως ξέρουν όσοι παρακολουθούν τα πράγματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πολύ. Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Συντασσόμαστε με την τεχνική; Τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουμε θέση, εάν υπάρχει ένας ή δύο ή τρεις εν πάσει περιπτώσει συγκεκριμένοι χάρτες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα, όπως σηματοδοτείται από ένα συγκεκριμένο ωροσκόπο (αυτό που μας έφερε τη συγκεκριμένη ώρα μαζί). Προσοχή. Εδώ μιλάμε για τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα. Για όσους διαβάζετε μεταφυσικά, θα το αναπαριστούσαμε συμβολικά ίσως ως τη συγκεκριμένη "ενσάρκωση" της ομαδικής ψυχής του έθνους. Εάν πάλι μιλάμε για τη διαχρονική ελληνική ψυχή (που κατά τη γνώμη μου απεικονίζεται κυρίως σε αυτό που διαχρονικά λέμε ελληνική παιδεία κι όχι σε συγκεκριμένη κρατική οντότητα με συγκεκριμένους στόχους/όνειρα πραγμάτωσης (βλέπε ωροσκόπο)), τότε πάμε αλλού. Ωροσκόπια ψυχών όπως ξέρετε δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ζώδια και ακτίνες, αλλά όχι συγκεκριμένοι χάρτες με ωροσκόπο, γιατί η ψυχή δεν έχει συγκεκριμένη γέννηση, ούτε αγκιστρώνεται στο χρόνο (ωροσκόπος).
Ζητώ συγγνώμη από τους πραγματιστές για τα μεταφυσικά, αλλά δυστυχώς πάλι δεν έχω άλλη γλώσσα για να πω τα συγκεκριμένα πράγματα.
Καλή συνέχεια κι από μένα...
Βασίλη μου, καλημέρα. Δεν μίλησα για αστρολογική τεχνική αλλά για την κοσμοθεωρία της αστρολογίας από την οποία πηγάζουν οι συγκεκριμένες τεχνικές. Όμως η αστρολογική τεχνική δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την εσωτερική προσέγγιση. Στο Σύμπαν υπάρχει απόλυτη ενότητα των πάντων. Η αστρολογία βασίζεται στο γνωστό αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου που ολόκληρο λέει: "Ό,τι πάνω και κάτω, ό,τι μέσα και έξω". Έτσι δεν υπάρχει ένα "εσωτερικό" ωροσκόπιο και ένα "εξωτερικό". Δεν μπορεί να πει κανείς π.χ. το εσωτερικό μου ζώδιο είναι Ταύρος αλλά το "εξωτερικό" είναι Ζυγός. Υπάρχει λόγος φυσικά που κάθε άνθρωπος (ή κράτος) ενσαρκώνεται σ' ένα συγκεκριμένο ζώδιο και μ' ένα συγκεκριμένο χάρτη. Ο χάρτης εκείνος περιέχει τα πάντα, τις καταβολές του ατόμου, τι πρέπει να κάνει σ' αυτή την ενσάρκωση και προς τα πού τείνει. Ένας είναι ο χάρτης κι ο καθένας μπορεί να διεισδύσει ώσπου μπορεί να φτάσει το "μάτι" του και κάθε άτομο μπορεί να βιώσει τον χάρτη του όσο εσωτερικά το ίδιο μπορεί. Το ίδιο ισχύει και για τον χάρτη ενός κράτους. Η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους δείχνει τις καταβολές ενός λαού και τις κοινές ιστορικές του μνήμες και βιώματα (ανάμεσα στα άλλα που δείχνει). Οι ΗΠΑ π.χ. έχουν Σελήνη στον Υδροχόο και συχνά οι πρώτοι μετανάστες ονομάζονται "σκαπανείς" ή "πρωτοπόροι" που τόλμησαν να πάνε σε μια άγνωστη χώρα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Ήλιος στον Καρκίνο μπορεί να φανεί περίεργη θέση για μια χώρα που αποτελείται από ένα τέτοιο συνοθύλλευμα εθνοτήτων αλλά δείχνει πως αυτό το "κολάζ" ενθοτήτων πρέπει να δημιουργήσει μια ενιαία "ατομικότητα" (Ήλιος) μέσα από την έννοια της "οικογένειας" (Καρκίνος). Και οι Αμερικανοί έκαναν πολλή δουλειά για να δημιουργήσουν μια ενιαία εθνική ταυτότητα και να νιώσουν ότι αποτελούν ένα έθνος, δηλαδή ότι "ανήκουν" μαζί (Καρκίνος). Ταυτόχρονα, ο ωροσκόπος δείχνει πώς κτίζει το "Εγώ" του ένα κράτος μέσα στον κόσμο κι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου τους, ο Ερμής, κάνει αντίθεση με Πλούτωνα στον Καρκίνο/Αιγόκερω. Θεμελίωσαν το καινούριο τους κράτος (Αιγόκερως) πάνω σε πράξεις βίας και επιβολής (εξόντωση των ιθαγενών Ινδιάνων - Καρκίνος). Ταυτόχρονα προσπάθησαν τον τελευταίο αιώνα να επιβληθούν οικονομικά στον πλανήτη (άρα και πολιτικά και στρατιωτικά), πράγμα που τους δημιουργεί απανωτές οικονομικές κρίσεις στο εσωτερικό τους. Η πρώτη μεγάλη οικονομική ύφεση το 1929, ήρθε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αποφάσισαν να αναμειχθούν στο παγκόσμιο σκηνικό. Αυτή είναι μια πολύ μικρή και απλή ανάλυση αλλά μπορεί κανείς να αναλύσει όσο βαθιά μπορεί. Το ίδιο συμβαίνει με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο Ήλιος στον Υδροχόο δείχνει ένα λαό που έκτισε μια πολύ πρωτοπόρα "ατομικότητα", άνοιξε κυριολεκτικά νέους δρόμους στην ιστορία του πολιτισμού (έννοια του "πολίτη", της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά, ορθολογική σκέψη που γεννά τις επιστήμες και πολλά άλλα), αλλά στην παρούσα φάση του έχει να αντιμετωπίσει τις αγκιλώσεις του παρελθόντος (Ήλιος αντίθεση Κρόνος) και όχι μόνο. Για να μπορέσει να απελευθερώσει και πάλι τις πρωτοπόρες (Υδροχόος) δημιουργικές του δυνάμεις (Ήλιος), ο Κρόνος έχει να δώσει ένα πολύ σημαντικό μάθημα στον σύγχρονο ελληνισμό: να μάθει πώς να δομήσει και να λειτουργήσει οργανωμένα ένα κράτος. Παρόλο που έχει πίσω του μια ιστορία χιλιετιών, ο ελληνισμός μόλις τους 2 τελευταίους αιώνες λειτουργεί για πρώτη φορά ως κράτος (γι' αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία το ωροσκόπιο για τις 3/2/1830) κι έτσι για πρώτη φορά καλείται να πάρει την εμπειρία αυτή. Μέχρι τότε ο ελληνισμός λειτουργούσε από κοινού μόνο μέσα από οργανισμούς και ενώσεις (Υδροχόος/Ουρανός) όπως οι αμφικτιονίες, οι Συμμαχίες κά. Με την αντίθεση Ήλιου/Κρόνου δεν δημιουργήθηκε ως κράτος κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες (κηδεμόνευση από άλλες χώρες πιο δυνατές, αναξιοκρατία που κτίστηκε πάνω στον τρόπο που λειτουργούσαν τα κόμματα στο ξεκίνημά τους κ.τλ.) και δεν έχει και την εμπειρία ακόμα για να λειτουργήσει σωστά, είναι κάτι που τώρα το μαθαίνει ο ελληνισμός. Όλοι συνειδητοποιούμε τα δημοκρατικά ελλείματα, την αναξιοκρατία, την έλλειψη κρατικών δομών, την ανεπάρκεια των θεσμών, όλα θέματα του Κρόνου. Δεν θα μιλήσω, Βασίλη μου, για την Σελήνη στους Διδύμους επειδή είναι σε ταυ με ¶ρη και Αφροδίτη και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση (οιδιπόδειο σύμπλεγμα των Ελλήνων και άλλα συμπλέγματα, επιθετικότητα στην καθημερινότητα και πολλά άλλα). Στην πραγματικότητα, πολλά χαρακτηριστικά που ο Κώστας και ο Αντίκτεντ αποδίδουν στην Παρθένο προέρχονται από την αντίθεση του Ήλιου/Κρόνου και τις όψεις της Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Και φυσικά ο ΒΔ στην Παρθένο παίζει κι αυτός τον σημαντικό του ρόλο.
-
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Έτσι δεν υπάρχει ένα "εσωτερικό" ωροσκόπιο και ένα "εξωτερικό". Δεν μπορεί να πει κανείς π.χ. το εσωτερικό μου ζώδιο είναι Ταύρος αλλά το "εξωτερικό" είναι Ζυγός.
Σε αυτό δεν έχω την ίδια γνώμη, Κοραλλία. Από όσα έχω διαβάσει τουλάχιστον άλλο το ωροσκόπιο της προσωπικότητας, που έχει ώρα και τόπο και αφορά τη συγκεκριμένη κάθοδο στη γη κι άλλο η ακτίνα της ψυχής, που συνδέεται συμβολικά με εσωτερικούς κυβερνήτες, ζώδια, κλπ. Αυτά, αν μιλήσουμε για το ωροσκόπιο μας εσωτερικά.
Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ...
Τα λέμε...