Βρισκονται στον 3ο αλλα κυβερνανε, ο Ηλιος τον 2ο και 3o, και ο Πλουτωνας τον 5ο
Printable View
Συμπερασματικα λοιπον ( οπως αναφερθηκε σε καποια ποστ .. απο προσωπικες εμπειριες καποιων μελων ) ..μια οψη τετραγωνου Ηλιου - Πλουτωνα θα μπορουσε να δηλωνει
Εσωτερικες εντασεις .
Δυσκολευεται να εκφρασει αυτα που θελει .
Επισης μπορει οι σχεσεις του να θυμιζουν εμπολεμη ζωνη .
Και το να αντιμετωπιζει τους αλλους με αμυντικη συμπεριφορα .
Σωστα ?
Αυτή η ερμηνεία μου κάνει περισσότερο :bigsmile: Έχω και εγώ το περιβόητο τετράγωνο Ήλιου Πλούτωνα αλλά και Σελήνης Πλούτωνα. Και οι δύο γονείς μου μείνανε ορφανοί από πατέρα σε νεαρή ηλικία (κάτω από τα είκοσι και οι δυο).
Οπότε να ησυχάσω; Μπα δε νομίζω, προσπαθώ να αγνοήσω και τις κύριες ερμηνείες που δίνονται και από άλλα μέλη αλλά δυστυχώς έτσι είναι ...
Κάτι παρόμοιο εξέφρασε και η putamadre σε καποιο άλλο post, αν κατάλαβα καλά, και με παραξένεψε λίγο οφείλω να πω.
Εχουμε και οι τρεις την ίδια όψη ηλιου-πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο αλλα σε διαφορετικό οίκο. Θα ήθελα να ρωτήσω και αν θες απαντάς εννοείτε, το να καταργείς τις συνηθειές σου το κάνεις με αποκλειστικά δικό σου έλεγχο ή καποιος εξωτερικός παράγοντας σε οδηγεί σε αυτο και απλά δεν σε ενοχλει καθόλου οταν συμβαίνει?
Ηθελα επίσης να προσθέσω ότι και η δική μου μητέρα έμεινε ορφανή απο πατέρα σε ηλικία 2 ετων.
Συνηθως με δικο μου ελεγχο. Καποιες φορες επειδη μια συνηθεια μου χρησιμοποιειται απο αλλους ως μεσο ελεγχου ή πιεσης, καποιες αλλες αν συνειδητοποιησω οτι ... την βαρεθηκα! Υπαρχουν βεβαια και οι ελαχιστες περιπτωσεις [το καπνισμα στη δουλεια π.χ.] που το απαιτουν εξωτερικοι παραγοντες.
Το αισθανομαι σαν οι συνηθειες μου να ολοκληρωνουν εναν κυκλο. Παυουν να εχουν λογο υπαρξης. Γινονται περιττες. Και αντικαθιστωνται απο αλλες! :bigsmile::embarrest
ΩΣτοσο εμπλεκονται και οψεις απο αλλους πλανητες, κι ετσι δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι χαρακτηριστικο της συνοδου Ηλιου-Πλουτωνα...
Θα συμφωνήσω περί Ουρανού:bigsmile:
Προσωπικά με τετράγωνο όπως ανεφερα, δυσκολευομαι ιδιαιτερως να αλλάξω συνήθειες.:bigsmile:
Καλησπερα παιδια!πολυ ενδιαφερον και βαθυ θεμα, θα ηθελα να πω και εγω λιγα πραγματακια.....Το ετερον εχει ηλιο σκορπιο στον 5 οικο σε συνοδο με πλουτωνα στον 4 οικο και η αληθεια ειναι οτι πριν 2 χρονια ειχε πεθανει η κοπελα του:cry: .Επισης εγω εχω σεληνη στο σκορπιο συνοδο με πλουτωνα στον 6 οικο. αυτο αυτες οι ενεργειες πως μπορει να βγαινουν? εχω τρομαξει λιγακι με τη συνοδο του :nuts:
οπως ειπα και πιο πριν το τετραγωνο ηλιου πλουτωνα και τετραγωνο σεληνης πλουτωνα το δευτερο με πονεσε πιο πολυ ,εφερε για μενα την απουσια των γονιων μου στην ηλικια των πεντε ετων, εχω και κρονο στον 4 οικο- οπως ειπε και το αγαπητο μαυρο φεγγαρι δηλωνουν ψυχικα τραυματα στην παιδικη ηληκια -,εκεινο το διαστημα ηταν τραγικο για την ψυχη μου ,θυμαμαι τα γεματο οικτο βλεμμα των γειτονων ,εβλεπα τα αλλα παιδια με τους γονεις τους,υπεφερα και κλεινομουν στον εαυτο μου με τροπο πλουτωνιο ,υποχθονειο,με εσωτερικες ευαισθησιες κρυμμενες δεν επετρεπει , ευαισθησιες φανερα [δακρυα η αγκαλιες ] ο πλουτωνας, με αποτελεσμα να τυραννιεμαι τις νυχτες απο εφιαλτες και να μην μπορουν να με κανουν καλα τα αδελφια μου και οι παπουδες μου εως να ξυπνησω,και παντα εβγαινα απο το αδιεξοδο του εφιαλτη με γοερο κλαμμα-αναγεννηση ,ανακουφιση -Μερικα τετραγωνα ειναι πολυ σκληρα ιδιως οταν παιζει και ο κρονος δυνατα.
Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα με τα πλουτωνια τετραγωνα μου,
Δεσποινα
Νομιζω ότι καθε χάρτης ειναι ιδιαιτερος...Παρόλο που κι εγώ εχω τετράγωνο σεληνης ηλιου και δία με πλουτωνα και επίσης Κρονο στον 4ο, δεν εζησα κάποιον αποχωρισμό με γονείς και τα λοιπά όπως αναφέρεις.
Ενα κλείσιμο στον εαυτό όταν βρίσκω δύσκολα το έχω αλλά μάλλον επειδή εγώ το εχω ανάγκη και όψι επειδή οι άλλοι με απομακρύνουν- συνηθως.:bigsmile:
Νομιζω θα ήταν πιο καλό να αναφέρουμε με λεπτομέρεια, σε ποια ζώδια και οίκους εχουμε τα τετράγωνα για να εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικόνα της όψης.:bigsmile:
ηλιος στον 2 0ικο τοξοτης,πλουτωνας 11 0ς παρθενος και μια σεληνη στον 8 οικο στους δυδιμους και ενας χειρωνας στους ιχθεις 5 οικος για να μας επουλωνει τις πληγες ισως....
αγαπημενη μου αυτο θα μπορουσα να το πω ταυ τετραγωνο;
με εκτιμηση Δ.Κ
Αντιθεση Ηλιου Πλουτωνα με Ηλιο στον 12ο...:nuts:ειπε κανεις τιποτα????????:toung::toung:
Κυριακή, νομίζω ότι το εξέφρασες πολύ πετυχημένα. Ετσι όπως το τοποθέτησες με εκφράζει απόλυτα. Κατα αυτον τον τρόπο και εγω κόβω συνήθειες. Πρεπει όμως πρωτα να τις βιώσω μεχρι την ρίζα τους, να τις νιώσω να τις γνωρίσω και μετά τις αλλαζω.
Μόνο που ειμαι σίγουρη ότι ή οψη Πλούτωνα -Ηλιου είναι βαθύτερης σημασίας και παιζει μεγάλύτερο ρόλο, παρότι που και το υπολοιπο ωροσκόπιο μπορεί να συνηγορεί σε αυτό. Τι θέλω να πω.....
Π.χ εγώ έχω σελήνη στον Ζυγό. Αυτή η θέση απο μόνη της βοηθάει στο να αλλάζω γενικότερα πράγματα.
Σαν αποτέλεσμα έχουμε...............την αλλαγή της συνήθειας. (σελήνη στο Ζυγό)
Η πράξη για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα -που είναι και όλη η ουσία-,.......... είναι η διαδικασία βαθιάς εμπέδωσης του θέματος πριν το αλλάξεις (πλουτωνας-ηλιος).
Ετσι λοιπόν έρχομαι και υποστηρίζω πως η εν πολυ λεγόμενη οψη (πλουτωνας - ήλιος) έχει να κάνει με όλη μας την ύπαρξη και όχι μεμονωμένα με μια τάση και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούμε να μιλάμε επι του θέματος για ώρες.
Την ώρα βέβαια που βρίσκομαι στην φάση της εμπέδωσης και όταν αυτό έχει επηρεάσει το συγκινησιακό μου επίπεδο, δεν έχω την δυναμη να το διακόψω μόνη μου. Και αν δε όλο αυτό κρούσει και το συναισθημά μου δεν προκειτε να το αλλάξω ποτε. Είμαι ικανή να το σέρνω εις τον αιώνα τον άπαντα. Ευτυχως μερικές φορές που η ζωή τα φέρνει έτσι, που αποφασίζει απο μόνη της για σένα χωρίς εσένα.
Αρχικα καλησπερα και συγνωμη για την απουσια μου αλλα αυτες τις ημερες απλωνω την Απολωνια κορμαρα μου στο Αιγαιο .. .. :bigsmile:
Τελικα ενα απο τα θεματα αυτης της οψης ειναι και η εξουσια. Θα ελεγα βεβαια αοτι στο ταψι μπαινουν και αλλες εννοιες που ταυτιζονται με αυτες τις λεξεις μερικες των οποιων ειναι και η δυναμη , ο μαγνητισμος , η αναγεννηση (σωματικη κ ψυχολογικη) , η χειραγωγηση ...
Προσωπικα ειμαι "φορεας" αυτης της οψης σε μορφη τριγωνου σε ζωδια και οικους νερου. Αρα σε αυτο το κομματι εχει να κανει καθαρα με συναισθηματικο αντικτυπο...
Θα ηθελα να αναλυσω λιγο περισσοτερο αυτη την οψη και να δωσω μερικες επινσυμανσεις.
Ο ηλιος και ο Πλουτωνας θεωρουνται δυο πλανητες οι οποιοι αποτελουν σε εισαγωγικα δυο δυναμικες κεφαλες στο ωροσκοπιο οι οποιοι ομως λειτουργουν σε εντελως διαφορετικα πεδια. Ο ενας ειναι αρχων της ημερας και ο αλλος ειναι αρχων της νυχτας.Ο ενας αρεσκεται να λειτουργει στο φως και ο αλλος στο σκοταδι.Ο ενας αγαγει την ζωη και ο αλλος τον θανατο. Αρα μια οψη μεταξυ αυτων των πλανητων θα μπορουσε να χαρακτηριστει αρχικα σαν μια ψυχαναγκαστικοτητα ωστε τα ατομα κατω απο αυτη την επιροη να λειτουργουν λες και βρισκονται μεταξυ φωτος και σκοταδιου , μια συνεχης αναζητηση μεταξυ καλου και κακου...
Οι δυο πλανητες αυτοι θα λειτουργησουν εξουσιαστικα για τον λογο οτι εξουσιασουν δυο διαφορετικες καταστασεις αρα τα ατομα αυτα θα εχουν μια μοναδικη ικανοτητα να προσπαθουν να λειτουργησουν κατω απο την επιρροια της εξουσιας , ειτε οι ιδιοι θα ειναι αρωγοι της εξουσιας ειτε θα αρνουνται να ακολουθησουν μια οποιαδηποτε εξουσια(αντιρησιες). Πιστευω οτι τα ατομα αυτα γνωρισουν απο πολυ μικρη ηλικια την εννοια της λεξης εξουσιας και δυναμης την οποια στις περισσοτερες φορες θα την χρησιοποιουν αλλα πολλες φορες θα μετανιωνουν για τον λογο οτι την ασκησαν. Συνηθως τα ατομα αυτα εχουν επιβλητικο χαρακτηρα και ιδιαιτερα δυναστικη ματια , δεν εκφραζουν το 100% των συναισθηματων τους αλλα παντα κρατουν κατι για τον εαυτο τους.
Τα ατομα αυτα εχουν μια απιστευτη δυνατοτητα να αναγενουνται απο τις σταχτες τους , τοσο σε σωματικο οσο και σε ψυχολογικο επιπεδο. Εχω παρατηρησει οτι τα ατομα αυτα με σχεση ηλιου πλουτωνα εχουν εξαιρετικη αναγεννητικη ικανοτητα σε κυτταρικο επιπεδο , δηλ τα κυταρα τους αναγενουνται με τρομακτικο ρυθμο ( γρηγορη ιαση). Ξερουν και κατεχουν την ικανοτητα να ακροβατουν μεταξυ του φωτος και του σκοταδιου κατι ποθ τους κανει εξαιρετικα μαγνητικες προσωπικοτητες καθως οι περισσοτεροι νομιζουν για αυτους οτι ξερουν να ξεγελουν τον θανατο σε μεταφορικο επιπεδο...και ετσι μποροθν να ειναι ικανοι ωστε να προκαλουν και να θετουν εναν μηχανισμο προκλησης.
Η αυτοκαταστροφη ειναι μια εννοια ελαφρα παρεξηγημενη για αυτα τα ατομα καθως καταστρεφουν κατι μονο για να χτισουν κατι καινουριο σε ολους τους τομεις της ζωης τους .
Λατρευουν αν χειραγωγουν κοσμο μιας και ετσι πιστευουν οτι αυτοι ειναι ικανοι στο να κρατανε στο χερι τους την λεγομενη δυναμη....
Αυτα τα ολιγα....:bigsmile:
Κι ο δικός μου ήλιος (10ος Κριος) κάνει τετράγωνο με τη σελήνη μου
(1ος Καρκίνος) με ανοχή 6.31
Καί ο Πλούτωνάς μου (10ος Παρθένος) κάνει αντίθεση με το Δία μου(9ος Ιχθείς) με ανοχή 4.22
αυτοί φταίνε για το ότι διατηρώ κακές συνήθειες, ή λέω ασυναρτησίες??
:love::love::love::love::love:
Καλημέρα!!
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Όντως έκανα λάθος. Ο Πλούτωνάς μου είναι στον 3ο.
Δεν μπορώ παρα να πω οτι:" συμφωνώ και επαυξάνω!"
Αν και με πολύ λιγότερες γνώσεις απο πολλούς απο εσάς θεωρώ οτι σαφώς παίζει ρόλο το ζώδιο σελήνης αλλά επίσης και ο τύπος της όψης που σχηματίζεται στο θέμα της συνήθειας.Μια σελήνη σκορπιό σε τετράγωνο με πλούτωνα θα έδινε εμμονές σε συνήθειες και απαλλαγή απο αυτές μετά απο πολύ σοβαρή προσπάθεια του ατόμου να ξεπεράσει την τάση για γάντζωμα από συναισθηματικές "εξαρτήσεις".
Το βλεπω και στον εαυτό μου όπου υπάρχει τετράγωνο τους μεταξύ καρκινου - ζυγού όπου υπάρχει δυσκολία να ξεκολλήσεις απο καταστάσεις.Αυτή ειναι και ουσία του τετραγώνου κατά την ταπεινή μου άποψη...η εσωτερική ένταση που προκαλείται.
ίσως η πρόταση του βασίλη να έχει -παντα κατα την αποψή μου και με κάθε επιφύλαξη καθότι αρχαρια- ισχύ σε άλλου είδους όψεις....οπως για παραδειγμα στην σύνοδο με ήλιο ή και στην αντίθεση με ήλιο.:bigsmile:
Εννοειται οτι οι όψεις παίζουν τον ρόλο τους.Απλά η Σελήνη στον Σκορπιό δίνει αυτήν την τάση να είσαι ή του ύψους ή του βάθους.Κι έγώ εκει την έχω και εκεί που θα κάπνίζω 6 μήνες σαν φουγάρο, ξαφνικά την άλλη μέρα μπορεί να το κόψω μαχαιρι για αλλους 6 μήνες.Μάλλον βοηθάει και το εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τον Αρη να κοβω τις κακές συνήθειες οταν θέλω;), αλλα μου το χαλάει το τετράγωνο με Αφροδίτη.:sad:
Ενα ακομα σημειο που δεν αναφερατε και ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο αυτης της οψης ειναι και το σεξουαλικο το οποιο ειναι απο τα κυρια χαραχτηριστικα του Πλουτωνα κατι σαν κινητηριος δυναμη ωστε ο Πλουτωνας να δουλευει σωστα και να μην βγαζει ψυχοσωματικα!!!!
Καλημερα παιδια!
Ειναι πολυ ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις, οι οποιες κατα καποιον τροπο συγκλινουν μεταξυ τους.
Δεν αμφισβητω τον ρολο της Σεληνης, [αλλωστε κανει και εξαγωνο με τον Πλουτωνα] αλλα επειδη στον χαρτη μου μπλεκονται οι προαναφερομενοι πλανητες σε ακριβεις συνοδους με αλλους, και εχουν ολοι σχεσεις "αγαπης-μισους" [τριγωνο-αντιθεση] με τον Κρονο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια για το πως δρα μια απο τις οψεις, που στην προκειμενη ειναι ανοιχτη συνοδος του Ηλιου με την ακριβη συνοδο των Πλουτωνα-Ουρανου.
Επισης μια διευκρινηση: Μιλαω για συνηθειες και οχι για εμμονες. Οι εμμονες ειναι πιο περιπλοκη υποθεση
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχοντας δυσαρμονική όψη Ήλιου - Πλούτωνα, και περνώντας από 40 κύματα, το ...41ο κύμα θα είναι και καλό; Εκτός αυτού, όταν μιλάμε για σχέσεις εξουσιαστικές ή καταναγκαστικές ή δεσποτικές (ενεργητικές ή παθητικές) δεν αποκλείουμε τις σεξουαλικές.
Ενα νόμισμα έχει δυο οψεις. Η παράσταση αλλάζει, επιλογή σου είναι να το κοιτάς απο την πλευρά που θες. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το υλικό. Η εξουσία, ο καταναγκασμός, ο δεσποτισμός, το πάθος, η εμμονή, το πείσμα, το σκοτάδι, το φως, η αναγέννηση μετα τον θάνατο είναι το υλικό που δεν μεταλλασεται. Δεν γίνεται να μιλάμε για πλουτώνια σεξουαλικότητα και να μην εχουμε πάντα αυτά υπόψιν. Είναι άλλωστε και ο λόγος που κάνουν αυτήν την σεξουάλικότητα ξεχωριστή. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι την παράσταση ενός τέτοιου μείγματος υλικού, μιλώντας πάντα για σεξουαλικότητα. :embarrest:cheesy:
Aκριβως αυτο ! Ειτε θετικες ειτε αρνητικες οψεις εχει να κανει με τον τροπο που θα τις δουλεψεις , μια αρνητικη οψη μεταξυ αυτων των πλανητων μπορει να σε οδηγησει στην σκληρη δουλεια ωστε να καλυτερεψεις τις σχεσεις σου , ενω μια ευκολη μπορει να οδηγησει στην τεμπελια και στο οσα θα παρει ο ανεμος !!!
[QUOTE=cancerian;55923]Aκριβως αυτο ! Ειτε θετικες ειτε αρνητικες οψεις εχει να κανει με τον τροπο που θα τις δουλεψεις , μια αρνητικη οψη μεταξυ αυτων των πλανητων μπορει να σε οδηγησει στην σκληρη δουλεια ωστε να καλυτερεψεις τις σχεσεις σου , ενω μια ευκολη μπορει να οδηγησει στην τεμπελια και στο οσα θα παρει ο ανεμος !!![/QUOTE]
Συμφωνώ εν μέρει, γιατί κ σε αυτό υπάρχει μια παγίδα... :blink: Xα!! :weird:
Για το θέμα των συνηθειών που αναφέρατε πιο πάνω παιδιά ανέφερα τη Σελήνη, γιατί η Σελήνη ως σύμβολο συνδέεται με την έννοια της συνήθειας. Ο Ήλιος δεν είναι συνήθεια, είναι συνειδητή απόφαση. Οπότε γι' αυτό πιστεύω ότι έχει σχέση.
Αλλά πάλι ουδείς αλάνθαστος. Απλά λέω μία γνώμη.
εγω που εχω εξαγωνο του πλουτωνα με τον ηλιο, τι να θεωρησω οτι σημαινει?
παντως, αν ισχυει οτι οι οψεις ηλιου πλουτωνα επηρεαζουν τις σχεσεις με την εξουσια, εχω κατ εξοχην προβλημα με αυτο και μια μονιμη αισθηση καταπιεσης και επιθυμιας για ανεξαρτητοποιηση.
οποιος γνωριζει, ας μου απαντησει.
ευχαριστω.
Αυτο οφειλεται οπως προανεφερα στην εξουσιαστικοτητα του Ηλιου κ του Πλουτωνα και οι δυο θελουν να εξουσιασουν κανεις ομως δεν θελει να καταπιεστει απο τον αλλον και ετσι δημιουργειται αυτη η μονιμη αισθηση του καταπιεζειν και του κυβερνειν , η οποια μπορει να φτασει στα ορια του ψυχαναγκασμου. :love::love: