Ναι σωστά, είναι ακριβώς απέναντι. Είναι στον ίδιο άξονα.
π.χ. αν κάποιος έχει Βόρειο Δεσμό στον Κριό, τότε ο Νότιος είναι ακριβώς απέναντι, στον Ζυγό. Είναι στον άξονα Κριού-Ζυγού.
Printable View
to thema auto einai pragmatika teleio! ontws, exw voreio desmo stis teleutaies moires tou ixthi, ston prwto oiko kai einai alitheia oti exw perasei apo polles dokimasies parolo pou eimai akoma mikri...
Oτι γράφεται για Β.Δ. στον 11ο και Ν.Δ στον 5ο ισχύει για εμένα όμως τι σημαίνει ο Β.Δ. στον Καρκίνο και τι ο Ν.Δ. στον Αιγόκερο που υπάρχει στο γενέθλιο ωροσκοπιό μου:
Διαβάστε στην ίδια ενότητα το άρθρο Οι δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια.:bigsmile:
Λοιπον εχω παθει πλακα με το αρθρο!η περιγραφη του νοτιου δεσμου στον 7ο ειναι ακριβης αν οχι ακριβεστατη!συγχαρητηρια.Κ αι θεωρουσα τα σημεια αυτα καρμικα απλα..:clapping:
ο οίκος που αναφέρεται πρώτος ειναι αυτόςτου βόρειου η του νοτιου δεσμού?
Β.=Βορειος
Ν.=Νότιος
Πολύ καλή παρατήρηση φίλε μου και φαίνετε νε έχεις απόλυτο δίκαιο. Το έχω προσέξει και μάλιστα παρατήρησα ότι στον τομέα που πέφτει ο βόρειος δεσμός για να εκπληρωθεί το πεπρωμένο του ατόμου, πάντα συνηγορούν πλανητικές θέσεις.
Παράδειγμα βόρειος δεσμός στο 3 θα δώσει έμφαση στον Ερμή τους διδύμους και τον ωροσκόπο που είναι η πηγή εξόδου οποιασδήποτε συμπεριφοράς μας. Ότι δηλαδή κυρίως ανάγετε στο κομμάτι της επικοινωνίας θα είναι δραστήριο.. Το ίδιο ισχύει για όλους τους οίκους.
Συμπληρωματικά θα αναφέρω επίσης στο κύριο άρθρο του παρόντος που σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό, ότι αν ο βόρειος δεσμός δέχεται καλές όψεις από τον κυβερνήτη του ωροσκόπου η άλλους βασικούς πλανήτες, οι όποιες δυσκολίες που σκιαγραφούνται μπορούν να υποβιβαστούν και το άτομο να συμφιλιωθεί με το πεπρωμένο του.
Πάρα πολύ καλό και βοηθητικό άρθρο !
Σε εμένα πέφτει ο Β στον 1ο και ο Ν στον 7ο Λέων και υδροχόος αντίστοιχα
θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς αστρολόγους εάν παίζει ρόλο η μοίρα των δεσμών ( είναι σε μηδενική μοίρα)
επίσης ο Β είναι σε σύνοδο με ¶ρη επίσης στον Λέωντα και στον πρώτο οίκο αλλά σε αντίθεση με τον Ν .
για να σας βοηθήσω οι όψεις του ¶ρη στο ωροσκόπιό μου είναι ένα τρίγωνο με το μεσουράνημα και αυτές των δεσμών μονάχα .
Ευχαριστώ !;)
το κειμενο για το καρμα και του δεσμους της σεληνης ειναι ακριβης μεταφορα απο μια μεταφραση του περικλη καρα........... απο το βιβλιο της margaret h......
η αστρολογια δεν ειναι αντιγραφη ιδεων των αλλων αλλα η προσωπικη προσεγγιση του καθενος απο μας σε ενοιες και συμβολα σε μια προσπαθεια καλυτερευσης του εαυτου μας και βοηθειας στους συνανθρωπους μας
Για την καλύτερη ενημέρωσή σου, και αυτό το κείμενο αλλά και το άλλο με τίτλο οι Δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια είναι μετάφραση από τον φίλο μας Περικλή Καραμηνά, εργασίας του Martin Schulman με τίτλο Karmic Astrology The Moon' s Nodes and Reincarnation
Και φυσικά όταν το ανακαλύψαμε ζητήσαμε άδεια αναδσημοσίευσης όπου και μας δόθηκε.
Για το συγκεκριμένο κείμενο όπως και για άλλα κείμενα αστρολόγων που τα οικειοποιήθηκαν που κατά καιρούς φιλοξένησε το myhoroscope, υπάρχει πλάνο να αφαιρεθούν κάποια στιγμή και θα επαναδημοσιευθούν με το σωστό τρόπο. Αυτό που ακολουθούμε στις αναδημοσιεύσεις - μεταφράσεις.
πολυ ωραιο το αρθρο .:amazed:
τι γίνεται οταν ο βορειος και νοτιος δεσμός είναι ανάδρομοι?
ευχαριστώ kiarra:cheesy:
Εμπεριστατωμένο...straight to the point!
Καλησπερα σας, μια που μιλαμε για βορειο δεσμο ηθελα να σας ρωτησω τι ακριβως σημαινει οταν εχεις συνοδο του γεννεθλιου βορειου δεσμου σου με τον βορειο δεσμο αυτη τη στιγμη? Σηματοδοτει κατι νεο, πυροδοτει αλλαγες η δεν ειναι και τοσο σπουδαιο?
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλημέρα και από μένα,
τί γίνεται στην περίπτωση που ο βόρειος δεσμός είναι στο ζυγό αλλά στον 1ο οίκο και αντίστοιχα ο ν. δεσμός στον κριό και στον 7ο οίκο;
αναιρεί το 1 το άλλο;
σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ το ενδιαφέρον σου αλλά...
βλέποντας την ανάλυση του χάρτη μου βλέπω ότι ο β.δεσμός είναι στο ζυγό και στον 1ο οίκο και ο ν.δεσμός στον 7ο οίκο...
για να μην παρερμηνευθώ πάλι...
τελικά τι έχει νοήμα το ζώδιο;ή ο οίκος
το θέμα μου λοιπόν είναι ΄ζωδιο κ οίκος!!!άλλα λεει το 1 αλλα λέει το άλλο...
κ μία 2η ερώτηση
ο προοδευμένος μου β.δεσμός είναι στην παρθένο αλλά δεν βλέπω οίκο..πώς θα μπορόύσα να το δω αυτό.κ τώρα δλδ παύω να έχω τον β.δεσμό στο ζυγό;
Eλένη το άρθρο εδώ πραγματεύεται τη σημασία των δεσμών στους οίκους. Ο οίκοι είναι οι τομείς που επιδρούν οι ενέργειες, τα ζώδια είναι οι τρόποι που επιδρουν οι ενέργειες, και ότι υπάρχει μέσα εκεί (πλανήτες, δεσμοί, κλήροι, αστεροειδείς, πλανητοειδείς κλπ) είναι οι ενέργειες καθ΄εαυτού.
Δηλαδή π.χ. ο 3ος οίκος είναι ο οικος της επικοινωνίας, των αδελφιών και των μικρών ταξιδιών. Εάν ξεκινάει (= η ακμή του βρίσκεται) από τους Ιχθείς σημαίνει ότι θα είσαι πολύ εξυπηρετική στα αδέλφια σου, θα επικοινωνείς εύκολα αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τα προβλήματα των άλλων (τα χαρακτηριστικά του ιχθύ), και προ κειμένου να ικανοποιήσεις αυτούς τους λόγους θα έχεις την τάση να κάνεις μικρά ταξίδια στη ζωή σου (χαρακτηριστικό του οίκου). Εάν τώρα μέσα εκεί βρίσκεται ένας Δίας όλα αυτά θα γίνουν πιο έντονα ( ο Δίας μεγενθύνει τα πάντα, είτε καλά είτε άσχημα), εάν βρίσκεται ένας Κρόνος θα «μαζευτούν», εάν βρίσκεται ένας Ερμής θα εκδηλωθούν περισσότερο με τον λόγο, Αφροδίτη με ερωτισμό, Σελήνη με συναίσθημα, και Β. Δεσμός θα είναι η Καρμική πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις στη ζωή σου, ο καρμικός σου στόχος (ή χρέος όπως λέγεται). Πιστεύω να τα κατάλαβες αυτά, αν όχι προσπάθησε - είναι η βασική αρχή που λειτουργεί η αστρολογία.
Εσύ τώρα εδώ πρέπει να κοιτάξεις την πρώτη περίπτωση. Για την ερμηνεία των Δεσμών στα ζώδια υπάρχει άλλο άρθρο.
http://www.myhoroscope.gr/38-%EA%E1%...%E4%E9%E1.html
Οι πρόοδοι είναι άλλο κεφάλαιο που αφορά την εξελικτική μας πορεία μέσα στον χρόνο σε αντίθεση με τον γενέθλιο χάρτη που σκιαγραφεί τον χαρακτήρα μας οπότε ας τις αφήσουμε για την ώρα, ναι? :)
Πραγματικα θαυμασιο αρθρο, ευχαριστουμε.
Δείμωνα,
σε ευχαριστώ πολύ...νομίζω μου έδωσες να καταλάβω πολλά!!!:bigsmile:
καλημερα!σε περιπτωση που οι δεσμοι πεφτουν σε ακμες οικων?τι γινεται?παιρνει κ απο τα δυο ?και παλι καλημερα
Συναρπαστικο το αρθρο σας!
Ελαφρώς αγχωτικό άρθρο, ειδικά στα σημεία που αναφέρεται στον Β.Δ σε 6ο και Ν.Δ σε 12ο.
Η Ψαρίνα κόρη μου με ωρ. Λέοντα, όμορφη και χαρούμενη, μέχρι στιγμής με πολύ καλό ανοσοποιητικό, έχει αυτούς τους Δεσμούς τοποθετημένους στο χάρτη της, και λιγάκι "αγχώθηκα" με τα γραφόμενα.
Ας ελπίζω πως είναι απλώς ενδεικτική ή γενική η ερμηνεία και όχι θέσφατο.
Η παρούσα του ζωή είναι συνέχεια μπλεγμένη με φυσικές ή πνευματικές παθήσεις δικές του ή των άλλων που σχετίζεται. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι τίποτα άλλο από κάποια εσωτερική δυσαρμονία που καθρεφτίζεται στο σώμα.
[QUOTE=Δείμων;107263]Eλένη το άρθρο εδώ πραγματεύεται τη σημασία των δεσμών στους οίκους. ...
Εσύ τώρα εδώ πρέπει να κοιτάξεις την πρώτη περίπτωση. Για την ερμηνεία των Δεσμών στα ζώδια υπάρχει άλλο άρθρο.
http://www.myhoroscope.gr/38-%EA%E1%...%E4%E9%E1.html
QUOTE]
Αγαπητέ Δείμωνα,
Έτυχε και εγώ να έχω την ίδια απορία με την Ελένη123 αλλά διαβάζοντας το άρθρο που πρότεινες μπερδεύτικα ακόμα πιο πολύ.
Είναι δύο εντελώς αντιφατικές καταστάσεις θα έλεγα. Η πραγματική φύση μας περιγράφεται με βάση τους δεσμούς κατα την γέννηση στα ζώδια και ο τρόπος αντίδρασής μας απο την αντίστοιχη θέση στους οίκους????
Αν είναι έτσι είμαι σίγουρα σχιζοφρενής:wacko:
Ο τρόπος αντιμετώπισης που προτείνει το άρθρο ως τον τρόπο του κυρίαρχου ζωδίου στον βόρειο δεσμό θα μας βοηθήσει? (μήπως υπάρχει και κάποιο σχετικό άρθρο γιατί δεν τα πάω καλά στην αναζήτηση?)
Ευχαριστούμε πάρα πολύ πραγματικά:love:
Πραγματικά η ερμηνεία του άξονα των δεσμών της σελήνης, κουμπώνει γάντι στον χαρακτήρα μου. Πάντα είχα μία τάση απαξίωσης των γύρω μου και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου.Ένιωθα οτι ήμουν ξεχωριστός.Βέβαια παρ'όλα τα 28 μου έτη ποτέ δεν έχω καταφέρει κάτι σημαντικό.Δύσκολο μάθημα μου πεσε....Quote:
Β. ΔΕΣΜΟΣ 4ου ΟΙΚΟΥ - Ν. ΔΕΣΜΟΣ 10ου ΟΙΚΟΥ
Η ψυχοθεραπεία κοστίζει οπότε το χω ρίξει στην αυτοψυχανάλυση...:toung:Quote:
Ε λοιπον, αν μπορεις ν αναγνωριζεις και να παραδεχεσαι κατι τετοιο δημοσια, εχεις κερδισει σε μεγαλο βαθμο το μηνυμα του β.δεσμου σου.
Και στη μελέτη...
Γενικά ένα είναι το μήνυμα των δεσμών πιστέυω.
Αν δε ξεβολευτείς δε κάνεις προκοπή.
Εχεις απολυτο δικιο.