το θεμα αγαπητη μου Aquastar ειναι αν θα επιβιωσω μεχρι τοτε για να το μαθω....τωρα τι θελει να πει μαλλον καταλαβα και δεν μου αρεσε!:bigsmile:
Printable View
egw eimai karkinos kai an kai o kronos exei fygei apo to zwdio mou exakolouthw na mhn pernw kala...:cry: ...exw omws ton krono ston leonta ston 7o oiko lete na ftaiei ayto ...???
Όπως καταλαβαίνω alice7, βιώνεις την Επιστροφή του Κρόνου (Saturn return), όπερ σημαίνει ότι ο διελαύνων Κρόνος επιστρέφει στην ακριβή μοίρα της γενέθλιας θέσης του (εσύ π.χ. έχεις Κρόνο στον Λέοντα απ' ό,τι καταλαβαίνω, άρα αυτήν την περίοδο ο διελαύνων προφανώς σχηματίζει σύνοδο). Αυτό το γεγονός συμβαίνει περίπου κάθε 29,5 χρόνια, καθώς τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μία πλήρης περιστροφή του Κρόνου γύρω από τον Ήλιο. Η Επιστροφή του Κρόνου συμβαίνει περίπου στα 28-30 χρόνια και ξανά στα 58-60 χρόνια μας.
Η Κρόνια επιστροφή δηλώνει την εκπλήρωση ενός βασικού κύκλου ζωής, όπου συνειδητοποιούμε κάποια μαθήματα γι' αυτά που μπορούμε να κάνουμε και να ζήσουμε, αλλά και αυτά που δεν μπορούμε. Κάποια πράγματα φθάνουν στο τέλος τους τους, ενώ άλλα νέα ξεκινούν. Αυτήν την περίοδο επανεξετάζουμε συμπεριφορές, στάσεις, συνήθειες, απόψεις κ.λπ. και κυρίως η ελεύθερη βούλησή μας, απαλλαγμένη από παλιά πρότυπα, μάς δείχνει ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας.
Συνήθως, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία περίοδος γεμάτη δυσκολίες και επίπονες καταστάσεις. Αυτά ομως είναι απλές προκλήσεις, που συμβάλουν στην προσωπική μας πορεία και αυτοβελτίωση.
Να ελπίζεις... να ελπίζεις... να ελπίζεις... Να έχεις πίστη στο θεό, στον εαυτό σου, και την αστρολογία εργαλείο στην άκρη δια παν ενδεχόμενο.
Όσο μεγαλώνουμε οι αντοχές μας αυξάνονται και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα καταστάσεις που σε μικρότερες ηλικίες θα μας φαινόταν αξεπέραστες. Πες το "σοφία" του Κρόνου, πες το "εμπειρίες" της ζωής, όλα ξεπερνιούνται και μένουν πίσω. Δεν λέω ότι λύνονται όλα, όμως παύουν να να έχουν τόσο μεγάλη σημασία.
Οι καλύτερες μέρες έρχονται επειδή θέλουμε εμείς να έρθουν. Ίσως να μην είναι αυτό που φανταστήκαμε αρχικά, όμως μακροχρόνια είναι το καλύτερο για μας.
Όσο για τη βιολογική επιβίωση, είμαι περίεργη να μάθω ποιός πλανήτης σε "έβαλε στο στόχαστρο". Ίσως αυτό να μπορούσε να αποτελέσει μια καινούργια ενότητα στο φόρουμ.
Φιλικά,
aquastar
Καλημέρα. !!!
Μπορεί να μου πει κάποιος ποιος πλανήτης με κάνει να βγάζω ΜΟΝΗ μου τα μάτια μου????
χα-χα-χα-χα
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι Dr :bigsmile: 'Οταν έζησα την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του, η γενική αίσθηση ήταν δυσκολίες και αυξημένες ευθύνες, αλλά πολύ πρακτικά οφέλη. Ξέρει πού πηγαίνει και τί θέλει κανείς, αυτό ακριβώς είναι η αίσθηση. Λίγους μήνες πριν επιστρέψει ο Κρόνος στη γενέθλια θέση του είχα σκοτωθεί στη δουλειά - μιλάμε για υπερωρίες - και ακριβώς όταν έκανε σύνοδο με τη γενέθλια θέση, στη δουλειά μου ολοκλήρωσα την εργασία που μου είχαν αναθέσει και ήρθαν όλα μαζί, αυτονομία, σταθερότητα, ασφάλεια και χρήματα. Και να σκεφτείς ότι στο γενέθλιο ο Κρόνος μου δεν κάνει και τις καλύτερες όψεις και ότι τα οικονομικά εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ανθηρά από την εποχή που ο Δίας μπήκε στον 2ο οίκο μου χρόνια μετά.
Εγώ έχω 3 χρόνια ακόμα μέχρι να μπω στην τελική ευθεία αυτής της μετάβασης... Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων!
Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός, απ' όσα τουλάχιστον έχω διαβάσει, ότι οι δύο επιστροφές του Κρόνου ταυτίζονται και με τους κύκλους ζωής που κάποιοι ψυχολόγοι έχουν μελετήσει: την μετάβαση στα 30 και την μετάβαση στη μεσήλικη ζωή. Κρίσιμες περίοδοι, αναμφισβήτητα, που βιώνονται απ' όλους, αν βγάλουμε τον αστρολογικό τους μανδύα.
Ίσως φταίει οτι ο Κρόνος ξεγυμνώνει μπροστά στα μάτια μας τις επιλογές στη ζωή μας. Κατόπιν, θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε κατευθύνσεις και αρχές με αποτέλεσμα να βιώνουμε πολλές φορές ένα κένο μέσα μας. Σαν να μην είμαστε ικανοποιημένοι από τη ζωή μας αλλά να πιστεύουμε ταυτόχρονα πως δεν έχουμε περιθώρια αλλαγών. Ο Κρόνος μας δίνει ένα πιο ξεκάθαρο βλέμμα, έχουμε καλύτερη κρίση! Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός:"Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα".:embarrest
Ευτυχώς εγώ αργώ ακομα...:bigsmile:
Λοιπον αντε να σας πω και εγω την εμπειρια μου απο την επιστροφη Κρονου πριν καποια χρονια...(:laugh: :laugh: και ως μεγαλυτερη να με ακουτε!!)Λοιπον τα χειροτερα δεν ηταν για μενα αυστηρα προσωπικα δηλαδη αισθηματικα και τετοια αλλα για την οικογενεια μου.Θεωρω λοιπον πολυ βασικο για να δει καποιος μια τετοια επιρροη να δει οψεις και θεση Κρονου στον γενεθλιο χαρτη.
Παντως εγω μετα απο δυο φορες που εκανε ο Κρονος τετραγωνο στον Ηλιο και στην Αφροδιτη μου το 2000 και το 2005 και 2006 και μετα την επιστροφη Κρονου εχω να πω οτι ειμαι μια χαρα και μαλλον πολυ καλυτερα σαν ανθρωπος απο οτι πριν! και οχι δεν ειμαι αρρωστη ψυχικα....(ας μην πω για τον Πλουτωνα και τον Ποσειδωνα γιατι ειναι Κυριακη και θα μελαγχολησουμε...:laugh: :laugh: )
Αγαπητή συναγωνίστρια καρκίνα,:nuts:
αν δεν έχεις κατι ιδιαίτερο στην Παρθένο πιστευω ότι θα δείς λιγακι φώς στο τούνελ!Αν και ομολογώ πως παρόλο που γκρινιάζω για τον Κρόνο, θεωρώ πώς η επιστροφή του,μας ωριμάζει ιδιαίτερα,κάτι που προσωπικά θεωρώ πως ήταν απαραίτητο.:bigsmile:
Το φώς μου το χασα βέβαια:toung: αλλά (θετική σκέψη από Ηλιο σύνοδο με Δία)προσεχώς καλύτερα:bigsmile:
Παιδιά...να ρωτήσω κάτι?? Απο τον Σεπτέμβρη μπαίνει στην παρθένο. Εγώ γιατί πιέζομαι από τώρα?????
Μήπως διότι έχεις πλανήτες στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα ίσως στον Υδροχόο;
Μήπως γιατί έχεις υποβάλει τον εαυτό σου ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πιέσει τους Παρθένους μόλις μπει ο Κρόνος εκείκαι είναι ιδέα σου; :bigsmile:
O transit Kρόνος είναι στον Λέοντα και απέναντί του έχει τον Υδροχόο, δηλ. πιθανόν να βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο σου, οπότε πάλι υποθετικά και στο πόδι, θα δημιουργεί δυσκολίες στον 1ο σου οίκο και ό,τι υπάρχει εκεί μέσα, αλλά και στον 7ο που μάλλον είναι στον Λέοντα.
Αν ο Ωροσκόπος σου στον Υδροχόο βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ο 1ος οίκος σου θα περιέχει και τον Ιχθύ, που είναι πολικός με την Παρθένο, άρα η είσοδος του Κρόνου στην Παρθένο αργά το καλοκαίρι θα εξακολουθεί να πιέζει τον 1ο σου οίκο, αλλά οι πιθανές όψεις θα είναι αποχωρίζουσες οπότε θα χαλαρώνεις... Δες τώρα τι έχεις σε Παρθένο, πλανήτες οίκο (μάλλον ο 8ος ή ο 9ος) ή άλλα σημεία και προετοιμάσου αναλόγως.
Αλλά δεν είναι μόνο ο Κρόνος, ως ο πλέον διάσημος κακοποιός, είναι και ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο και ο Ουρανός στον Ιχθύ.
Σε ευχαριστώ fillenia, Οντως εχω τον Κρόνο στον Λεοντα στον 7ο οίκο !
Ο ωροσκόπος μου βρίσκεται σε 01'51΄ μοίρες αλλά απο οτι βλέπω στον 1 οίκο δεν έχω πλανήτες. Σε παρθένο βλέπω να έχω κάτι ακμές οίκων . Ποσειδώνα στον τοξότη και ουρανό στον σκορπιό. Πως τα ακούς?? αα και ηλιο στον καρκίνο
Σ΄ εμενα που εχω τον γενεθλιο κρονο στον πρωτο οικο στις 10 των ιχθυων και σεληνη στις 20 των ιχθυων και στις 17 της παρθενου εχω ουρανο και πλουτωνα στον εβδομο οικο τι θα περιμενω να συμβει;Ειμαι ζυγος με ωροσκ. 9 υδροχοου.:amazed: :amazed: :sad2:
Παιδιά,
εγώ πάλι με ημερομηνία γέννησης 6/6/1977 και 13.45 μ.μ. Αθήνα και με Κρόνο στον Λέοντα όταν την περίοδο 2000-2001 ήταν στους Διδύμος κατατροπώθηκα. Ναυάγησαν όλα μου τα σχέδια (και πιστέψτε με, ήταν πολύ ρεαλιστικά), η αισθηματική μου ζωή, κόντεψα να πάθω κατάθλιψη και άλλα ευχάριστα, επέζησα βέβαια, ακόμη και σήμερα όμως την καταστροφή στα επαγγελματικά δεν έχω κατορθώσει να την κατανοήσω. Και τώρα μετά από μελέτη του ωροσκοπίου μου (με τις σχετικές γνώσεις που έχω) νομίζω ότι έχει στρογγυλοκάτσει ο κύριος Κρόνος απέναντι από τη Σελήνη μου (λογικά ανάδρομα πρέπει να κινείται) και μόλις πάω να σηκωθώ τρώω κι από μια φάπα. Το χειρότερο δε είναι ότι με έχει χτυπήσει(λέμε τώρα, αν φταίει αυτός) στον τομέα υγεία. Και μετά περνάει και στην παρθένο, δηλαδή στον ωροσκόπο μου. Έλεος πια! Τόσο πολύ με συμπαθεί; Ας πάει και πουθενά αλλού. :cheesy: Μάνια
Τώρα μόλις ανακάλυψα τη συζήτηση για τον Κρόνο και, αναρωτιέμαι...έχω ( σύμφωνα με ένα χάρτη που βρήκα σε site ) τον Κρόνο στον Καρκίνο στον 7ο οίκο και λέει ότι είναι στάσιμος ( σωστά δε μεταφράζω το stationary(R); ). Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό για μένα; ρωτώ γιατί κάτι έχω υπόψη μου και δεν είναι καλό...ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει!!:cheesy:
Ο Κρόνος σε διέλευση φέρνει κάποιες δυσκολίες, τα αποτελέσματα όμως στο πέρας της διέλευσης έχουν να κάνουν με την ωριμότητα της δράσης του ατόμου κατά τη διάρκεια της διέλευσης.
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όταν κάνει σκληρές όψεις με προσωπικούς πλανήτες στο γενέθλιο και η αίσθηση της δοκιμασίας τείνει να γίνει συνεχής στο άτομο.
Αχχχχχχχχχχχχ....Κρονος ειναι αυτος!Παντος γνωριζω οτι οταν ειναι στο ζωδιο κυριαρχιας και εξαρση του παυει να ειναι τοσο κακος!Λειτουργει ευεργετικα!!!μΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ αν ξερει να μου πει που ηταν ο Κρονος το 2005?
Ευχαριστω!Καθολου τυχαιο που εκεινη την περιοδο της ζωης μου..κατερευσαν τα πραγματα και επεσα σε καταθλιψη εχοντας ωροσκοπο λεοντα!
Λογικά από τον Σεπτέμβρη του 2005, πρέπει να έγιναν κάποιες αλλαγές.:unsure:
Καλησπέρα σε όλους και όλες,
Είναι Παρθένος με ωροσκόπο Δίδυμο που σημαίνει οτι ο Κρόνος θα με ¨χτυπήσει¨ και απο τις δυό πλευρές.
Τι να σας πω! Όσο οι μέρες πλησιάζουν στο να μπεί ο Κρόνος στο ζώδιό μου τόσο καλύτερα μου πάνε τα πράγματα.
Προσοχή! Το πρέπει μου έχει γίνει βίωμα! Τα προηγούμενα χρόνια έφαγα κάτι χαστούκια και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα της ανταμοιβής! :cheesy:
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι αυτη λογικη:blink:...ελπιζω να μην σου τσακιζω τα φτερα αλλα οταν ο προοδευμενος Κρονος κανει συνοδο με τον Ηλιο σου θα παθεις περιοριστικο κοκομπλοκο....μολις φυγει σου δινει τα ρεστα απο ολα τα δεινα που περασες και αντιστοιχα σε στηνει στον τοιχο αν ειχες κανει πατατες!Οταν ερχεται διαλυονται σχεσεις που δεν εχουν θεμελια!Δεν ειναι τυχαιο που τα περισσοτερα ζευγαρια μαθαινουν για παραστρατηματα του αλλου οταν κανει διευλεση ο Κρονος....διαλυονται πολλες σχεσεις....!Α και κατι θετικο που εμαθα φιλες και φιλοι για τον Κρονο ειναι περα απο τα προβληματα που δημιουργει...μας αδυνατιζει:toung:Δεν ξερω αυτο με κανει να τον συμπαθω αποτομα:nuts:Οσο για τον Σεπτεμβρη του 2005 Κia τοτε εγινε το μπαμ αλλα γενικα ηταν δυσκολη χρονια απο τοτε αρχιζαν να γινονται αλλαγες(κακες:notrust:!)
Καλό είναι να μην είμαστε τόσο απόλυτοι στην ερμηνεία των διελεύσεων του Κρόνου... (Toksotaki μου, η S+S μιλά για διελαύνοντα Κρόνο και όχι για προοδευμένο... είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο) Σίγουρα οι διελεύσεις του Κρόνου μας φέρνουν αντιμέτωπους με καταστάσεις κάπως δύσκολες, μέσα όμως από αυτού του είδους τα "τεσταρίσματα" -κατ' εμέ- μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, κάνουμε την αυτοκριτική μας και ωριμάζουμε. Ο Κρόνος ίσως και να είναι ο μοναδικός δείκτης μέσα στο ωροσκόπιο, ο οποίος σχετίζεται με την ευθύνη και το μάθημα, φέρνει τα πάντα στα ίσα τους. Το πώς γίνεται αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, από ωροσκόπιο σε ωροσκόπιο. Δεν είναι ο Κρόνος αυτός που διαλύει σχέσεις, ούτε αυτός που φέρνει επαγγελματικές ήττες κ.λπ. Είναι όμως αυτός, που τα λάθη που έχουν γίνει από εμάς στους τομείς που ανέφερα ως παράδειγμα, θα τα φέρει στο φως και θα κάνει την κριτική του, θα μας φέρει αντιμέτωπους με τους εγωισμούς μας, τα λάθη μας, την επιπολαιότητά μας κ.λπ.
Και αυτο....καποιες φορες ομως ειναι αδικος...δεν ειχα καταλαβει το λαθος που εκανα με διελευση και προοδο...
Ο 4ος οίκος σχετίζεται με το σπίτι, τους γονείς, το οικογενειακό περιβάλλον γενικά. Βέβαια, παραδοσιακά μπορεί να ανήκει περισσότερο στην μητέρα και ο 10ος οίκος στον πατέρα, αλλά δεν αποκλείεται όταν ο διελαύνοντας Κρόνος πέρασε από τον 10ο οίκο σου να έδωσε κάποιες επιπλέον έντονες, ίσως, καταστάσεις. :unsure:
χα χα βγαλτε το ισως..δεν πειραζει ειμαστε εμεις κοντρα στο κυμα αναγκη δεν εχουμε καμια!
O Κρόνος δεν έρχεται μόνο για να τσακίσει κόκκαλα αλλά και να ανταμοίψει όσους με όσα έπαθαν έμαθαν! Αυτό βιώνω τώρα και στο λέω με απόλυτη σιγουριά ξεκινώντας από τα επαγγελματικά μου!
Όλοι οι γνωστοί μου Παρθένοι θέλουν να αλλάξουν δουλειά γιατί τους πάει χάλια κι εγώ πήρα αύξηση και το χρήμα τρέχει άφθονο!
Τι εγώ τι σκαπούλαρα προσωρινώς? Οχι!! Απλά τα προγούμενα χρόνια έφαγα πολλά χαστούκια και τώρα ξέρω!! Μείωσα τον εγωσμό κου, σκέφτομαι πιο πολύ τους άλλους και είμαι διαλακτική!
Και ήρθα η ώρα να πάρω τα μπράβο μου!
Φιλικά S+S :love:!
τί σημαίνει ακριβώς ''Transit Κρόνος στον 7ο Οίκο΄΄ (στονν γενεθλιο χάρτη με διελεύσεις).
Ότι ο Κρόνος διελαύνει (''περνάει, διασχίζει, είναι στο ζώδιο'') εκείνο το κομμάτι του ζωδιακού χώρου που για εσένα προσωπικά αντιπροσωπεύει τον 7ο οίκο σου, αν για παράδειγμα έχεις Ωροσκόπο Κριό και ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζυγό, που είναι το απέναντί του, τότε διελαύνει τον 7ο οίκο σου. Αν πας στο ωροσκόπιό σου κάπου θα δεις αναλυτικά όλες τις ακμές των οίκων σου.. δες που είναι η ακμή του 7ου και του 8ου και αν ο Κρόνος βρίσκεται εκεί μέσα, είναι και επισήμως στον 7ο οίκο σου. ΣΥνήθως αυτήν την περίοδο δοκιμάζονταιοι σχέσεις μας με τους άλλους (σύντροφο συνεργάτες κτλ..) και όσες δεν έχουν σταθερές βάσεις κλονίζονται για να δούμε τι δεν πάει καλά και να το διορθώσουμε ή να πάψουμε να στηριζόμαστε σε αυτές. Έχω ακούσει ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν προέρχονται συνήθως από τους άλλους...
Χρυσάνθη σε ευχαριστώ πολύ ! περίμενα πώς και πώς την απάντηση. Πόσο περίπου κρατάει αυτή η όψη?