Κάποιες φορες στην ζωή μας αναζητούμε την μοναξιά και ειναι εύκολο να το έχουμε αλλά το κακό ειναι όταν δεν έχεις ανθρώπους να νοιάζονται για σένα ειναι η χειρότερη μοναξιά.
Printable View
Κάποιες φορες στην ζωή μας αναζητούμε την μοναξιά και ειναι εύκολο να το έχουμε αλλά το κακό ειναι όταν δεν έχεις ανθρώπους να νοιάζονται για σένα ειναι η χειρότερη μοναξιά.
Ακριβώς... είναι διαφορετική η μοναξιά αν την έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος...
Όταν όμως δεν έχεις πραγματικά κάποιον κοντά σου να σε νοιάζεται είναι διαφορετικά... Νιώθεις σα να μην υπάρχει κάποιος και για σένα! :sad:
Στο χέρι όμως του καθενός είναι να βρει ανθρώπους που να εκπέμπουν και να συννενοούνται στο ίδιο μήκος κύματος, να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, έτσι ώστε να μην νιώθουν μοναξιά. Να κάνουν φίλους και να αναπτύξουν σχέσεις... πραγματικές σχέσεις αγάπης και ενδιαφέροντος για να μην νιώθουν μόνοι!
Δεν το νομιζω
Είναι καιρος λοιπόν να εξικοιωθούμε με τη μοναξιά μας και να κάνουμε επιτέλους τις σωστές επιλογές ανθρώπων!
Προσωπικά καλύτερα μόνη, παρέα με τον εαυτό μου , παρά με ανούσιες παρέες που δεν μου προσφέρουν τίποτα απολύτως!
Και να ειστε σίγουροι ότι κάπου υπάρχει το άλλο μισό μας "πορτοκάλι".
Όντως είναι πολύ δύσκολο και ίσως εδώ είναι το σημείο που θα κρίνουμε και πιο σωστά. Δυσκολία σημαίνει καλύτερο ψάξιμο και πιο σωστές επιλογές. Στην ουσία κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα και επιλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει και είναι πιο κοντά στα "γούστα" μας.
μοναξια= ελλειψη επικοινωνιας
μοναχικοτητα= οικειοθελης απομονωση, αποστασιοποιηση (κοινως: τα πας πολυ καλα με τον ιδιο σου τον εαυτο!)
η μοναξια ειναι αγριο πραγμα:sick:
την μοναχικοτητα τη λατρευω:cheesy:
Kανει καλο η μοναξια συχνα,γιατι απο μια αποψη σιγα-σιγα σπαει την εξαρτηση.Με τη μοναξια καταφερνεις και τηρεις αποστασεις απο τις...καρδιες.Ειναι δυσκολη η μοναξια αλλα ειναι γονιμη, οπως εγραψε ο Ριλκε.Αλλα απο την αλλη σε εξοικειωνει με την ανυπαρξια.Θα την επελεγα αν ημουν αγιος η αγριμι.
Για μένα είνα καταφύγιο κάποιες στιγμές η μοναξιά μου..Πολύ καλό θέμα παιδιά!! Προσωπικά μου έχει συμβει πολλές φορές να είμαι με παρέα φίλους και να αισθάνομαι την παγωνιά της μοναξιάς.Είναι ενα απο τα βασικά υπαρξιακά μας προβλήματα και μαζι με τον θάνατο τα βασικότερα νομίζω.Φαντασθείτε πόσα κάνουμε για να μην είμαστε μόνοι..
Ακόμα και γάμο κάνουμε για να μην είμαστε μόνοι!
Εγώ την μοναξιά δεν τη φοβάμαι.Ίσα ίσα που την θεωρώ αναγκαία κάποιες φορές για να ανασυνταχθώ.Αλλά όχι για πολύ διάστημα.Βέβαια είμαι και της άποψης ότι καλύτερα μόνος παρά με κακή παρέα.Δηλαδή μην τα θυσιάζουμε όλα για να μην έχουμε ανασφάλειες...Ας ζητάμε και λίγο την ποιότητα.
μακαρι να φοβομουν τη μοναξια δυστυχχως φοβαμαι "το μαζι" .η αληθεια ειναι ομως οτι μονοι μας ερχομαστε στη ζωη και μονοι πεθαινουμε ισως ειμαι κυνικη αλλα ετσι νιωθω πως ειναι τα πραγματα
Εμενα παλι δεν μου κανει καθολου εντυπωση που ενα τετοιο θεμα ξεκινησε απο μια σκορπινα,ζωδιο νερου ως γνωστον!White diamond ειπες μια μεγαλη αληθεια μακαρι να φοβομουν τη μοναξια δυστυχχως φοβαμαι "το μαζι"...Συνηθως εχω δει ανθρωποι ωστοσο που εχουν αυτον τον φοβο να φοβουνται παλι την μοναξια...το μετα του "μαζι"
Την ίδια τη μοναξιά δεν την φοβάμαι. Αρκετές φορές επιδιώκω να μένω μόνη μου, γιατί με ηρεμεί και με βοηθά να βάζω σε τάξη τις σκέψεις μου.
Φοβάμαι πολύ περισσότερο το να είμαι με κάποιον ή να βρίσκομαι με παρέα και να αισθάνομαι μοναξιά. Τότε είναι αφόρητη
Παιδιά, νομίζω πως δεν έχετε παρανοήσει τις έννοιες...άλλο μοναχικότητα την οποία και αναζητάμε για να ανασυγκροτήσουμε τις σκέψεις και τις δυνάμεις μας και άλλο η μοναξιά που είναι η αίσθηση απόγνωσης και μη επικοινωνίας, η οποία μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει και κατά τη διάρκεια μια σχέσης...την οποία σε καμία περίπτωση δεν αναζητάμε, και η οποία τέλος, μας επισκέπτεται απρόσκλητη...αυτά...:cheesy:
Kατά τη γνώμη μου γενικά το πολύ βλάπτει... :toung:
Kαι το πολύ μαζί αλλά κ το πολύ χώρια κουραστικό είναι!!! :wacko:
Για να μη φοβάται κάποιος τη μοναξιά θα πρέπει να είναι... ή Θεός....ή Θηρίο!
Κατά τη γνώμη μου ο φόβος αυτός είναι εγγενής στην ανθρώπινη φύση..και όπως κάθε φόβος έτσι και αυτός μπορεί να γίνει αιτία προσωπικής ματαίωσης, καταστροφής αλλά και κινητήρια δύναμη για μεγάλη δημιουργία..
Όλα έχουν το χρώμα που τους δίνουμε λοιπόν..
Και επειδή δεν αντέχω να μην κάνω και τη νύξη στην ποίηση..:toung:
"Μονάχος πορεύεται κανείς στον έρωτα, στη δόξα και στο θάνατο..
Το ξέρω..το δοκίμασα..δεν ωφελεί..
¶φησέ με να ρθω μαζί σου.."
Και επειδή είδα ότι η συζήτηση οδηγήθηκε στη......."διπλή μοναξιά του έρωτα"
θυμήθηκα μία φράση (δεν θυμάμαι ποιός την είπε)..
Αν φοβάσαι λέει τη μοναξιά..τότε μην παντρευτείς ποτέ..:bigsmile:
Νομίζω οτι η μοναξιά είναι μια εσωτερική κατάσταση...δεν δημιουργείται μόνο μέσα στις οποιου είδους σχέσεις συναπτουμε ή απο την μη υπαρξη τέτοιων σχέσεων.
Αν νιώθεις μοναξιά, την νιώθεις παντού και με όλους.Στην σχέση, στην παρέα, με κόσμο ή χωρίς.
Θεωρώ οτι μπορεί κάποιος να μάθει να ζεί με αυτό.:bigsmile:
ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ? ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΜΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ... ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ?
Προφανώς ελάχιστοι κατανοούν τι σημαινει τελικά...:wacko:
Αυτα ειναι!get real...κανεις ποτε δεν ειναι μονος του!εχει τον εαυτο του(και τα εισητηρια για χαβαη!)
Καλό σας μεσημέρι,:bigsmile:
η μοναξιά είναι δύσκολη παρέα, :unsure: είναι στιγμές που σε κρατάει σφιχτά και δεν σε αφήνει να δείς, όλα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν με την συνύπαρξη άλλων ατόμων, είτε αυτο περιλαμβάνει θετικά ή αρνητικά γεγονότα. Όλα μέσα στην ζωή είναι, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε για να μην πληγωθούμε. Το κάθε τι που μας συμβαίνει μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές είναι απαραίτητοι οι φίλοι, οι γνωστοί, μια σχέση, βοηθάει να ξεπεράσουμε και να μοιραστούμε, γαληνεύοντας έτσι την ψυχή μας. Το ποιό συμαντικό οτι δεν είμαστε οι μόνοι...που αντιμετωπίζουμε , οτι αντιμετωπίζουμε.
Την σημερινή εποχή υπάρχει τόση μοναξιά γύρω μας...που μας έχει κάνει να ξεχνάμε πόσο όμορφη είναι η ζωή. Όλοι μπορεί κάποια στιγμή να θελήσουμε να μείνουμε μόνοι να σκεφτούμε, να πάρουμε αποφάσεις αλλά να είναι τόσο, όσο χρειάζεται, μην κλειστούμε στον εαυτό μας.
Εύχομαι όλοι μας να μην χρειαστεί ποτε να μείνουμε μόνοι, εκτός και αν είναι δική μας επιλογή.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάμε μόνοι μας...
Καλή συνέχεια, με θετική σκέψη, πάντα!!!:laugh::laugh::laugh:
Από όταν με θυμάμαι την έτρεμα. Ίσως γιατί ήξερα πως με περιμένει.
Ίσως να με βρήκε γιατί από αυτό το φόβο έκανα πολλές λάθος επιλογές.
Ελπίζω να ήρθε μόνο για να με μάθει να την αντιμετωπίζω κι όχι για να γίνει ο μόνιμος σύντροφός μου.
Kαλή σου μέρα.
εγω θα σου έλεγα να δημιουργήσεις στην ζωή σου προϋποθέσεις τέτοιου είδους ωστε να μην χρειαστεί ποτέ να την αντιμετωπίσεις. Λέγοντας ότι εύχεσαι να μάθεις να την αντιμετωπίζεις είναι σαν να την αποδέχεσαι σαν κατάσταση μόνιμη. Γνωρισέτην και εκμεταλεύσου την μόνο. Αξιοποιησέτην και δημιούργησε, μην την αφήνεις να σε τραβάει. Ο Κρόνος χαράζει κάποιες φορές μοναχικά μονοπάτια καί συχνά, άτομα, επιλέγουν να τα ακολουθούν. Αναπνέουν μέσα απο αυτή την διαδρομή. Ανέπνευσε και πάρε άλλο δρόμο.
φιλικά
Γεωργία